Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kaliforgia 4x03 - Home Sweet Home (Otthon, édes otthon)

2012. február 27. 15:00 - Gabba

Hank ismét valami ágyon tér magához, de mennyire más ez, mint a múltkori ébredés Marcy kézimunkájára! Hősünk ugyanis kórházba került, szerencsére még épp időben, és már túl is van egy alapos gyomormosáson, így hát az előző rész végén beszedett nagymennyiségű altató mindnyájunk szerencséjére nem tudott végzetes hatást kifejteni. Karen érkezik aggódó arccal, nyoma sincs rajta haragnak, látszik, nagyon megijedt, hogy elveszíti ezt az őrült fazont, gyermeke apját. Az aggodalmaskodó beszélgetést az idősödő szobatárs érkezése szakítja meg: az öregúr infúziós állványt tologatva araszol a klotyó felé, hátul nyitott korházi köntösben, erőteljes bélgázmeghajtással. A látvány és a kísérő hanghatás felszabadult nevetést vált ki kedvenc párosunkból, és rég látott viháncolásba kezdenek a kórházi ágyon.

Hanket hamarosan kiengedik és az otthoni franciaágyban piheni ki a gyomormosás utóhatását. Karen ezek szerint tehát hajlandó visszafogadni: Nagyon megijedtem, és fogalmam sem volt róla, hogy ennyi fájdalom van benned, mondja Hanknek. Aki természetesen rendkívül fel van dobva, végre sikerült visszakerülnie a narancsos kosárba, ennek megfelelően be nem áll a szája, ezerrel nyomja a rizsát. Szeretlek, bocsáss meg mindenért, tesz végül őszinte vallomást. Karen meghatódik, viszont egyelőre minden további közeledést elhárít. Velünk együtt abban a meggyőződésben van, hogy Hank az elcseszett élete miatt akart öngyilkos lenni, ezért minden lelki támogatást megad neki, de testit nem. Na jó, azért a végén egy csókot engedélyez.

Hank felkeresi Charlie-t, aki szintén örül barátja szerencsés megmenekülésének, és együtt kiülnek a parti sétányra hamburgerezni. Beszélgetésükből lassacskán lejön, hogy Hank nem búcsúlevelet írt Beccának, hanem csak a pillanat ihlette sima levelet, és öngyilkos sem akart lenni, csak túl részeg volt ahhoz, hogy felismerje, mennyi altatót vett be. Nocsak, és ezt miért nem mondta el vajon az aggódó Karennek, csak nem manipulálni akarja? Bazmeg, Moody, ennek már megint nem lesz jó vége, tényleg nem jössz rá, hogy Karen nem érdemli meg ezt a bánásmódot?! Mindenesetre Charlie ismételten munkavégzésre igyekszik rávenni Hanket: Kéne haladni a forgatókönyvvel, barétom, Stu, a producer eddig saját zsebből finanszírozta a költségeidet, de már látni is szeretne valami anyagot, folyamatosan hívogat meg sms-ezik, kéne már valamit mondanom neki. De hát nem is kaptam eddig semmi zsét tőle, védekezik Hank. Hát persze, mert minden elment az ügyvéded költségeire, világosítja fel Charlie, de most már kapd össze magad!

Váltunk Marcyra, a szextörpe éppen indul el otthonról, közben mobilon panaszkodik Karennek, hogy a pasihiánytól már lassan megőrül, aznap reggel is már kétszer masztizott, de az nem az igazi. Eközben kiszúr egy kopaszodó fószert, aki a ház kapuján ordibál befelé, Charlie-t keresve. Hát maga meg ki a fasz?, érdeklődik a maga közvetlen modorában Marcy. A nevem Stu Banks, producer vagyok és Runkle-t keresem, maga a felesége? Hamarosan már csak ex, világosítja fel Marcy, majd szó szót követ, aminek során Stu teljes gőzzel ráhajt a nőre. Ne csinálja már, miszter, tisztára a férjemre emlékeztet, maga is kopasz és körte formájú, nincs hangulatom magához, reagál Marcy. Idefigyeljen, drága, filmproducer vagyok, annyi a pénzem, mint a szar, és akkora farkam van, mint egy jávorszarvasnak, sorolja fel saját erényeit Stu, és nem is eredménytelenül: Marcy elgondolkozva pislog rá napszemüvege fölött. (Kissé távoli asszociáció, de nekem ebből a III. Richárd híres jelenete ugrott be, amikor Richárd a férje koporsója fölött kezd udvarolni az özvegy Lady Annának.)

Becca eközben ismét a tengerparti sétányon penget, most már kicsit nagyobb létszámú közönség előtt, mint a múltkor, Hank is ott tapsol és biztatja adakozásra a hallgatóságot. Becca továbbra is mélabús, el akar költözni otthonról, a gitározással albérleti díjra gyűjt. Hank próbálkozik: Ne csináld már, anyukád ingyen is ad kosztot-kvártélyt, de Becca meglehetősen elszántnak tűnik. A beszélgetés végeztével Hank lelép, Becca tovább pönget, és hamarosan pár korabeli kiscsaj veszi körbe, akik éppen szólógitárost keresnek a bandájukba, ami a Queens of Dogtown névre hallgat. Jól nyomod, ugorj majd be hozzánk meghallgatásra, fenn vagyunk a Myspace-en, búcsúznak a csajok. Az interjúzás közben azonban ismeretlenek meglovasítják Becca gitárját az erősítővel együtt, mi lesz így a rockzenei karrierrel?

Charlie nem is alaptalanul attól tart, hogy Stu kitekeri a nyakát, amiért még mindig nincs semmi haladás a forgatókönyvvel, ezért kissé félénken lép be az iszoldába, ahol Stuval van találkozója. A producer azonban nem dühös, sőt fel van dobva a Marcyval folytatott korábbi beszélgetéstől, és Charlie-tól a jóváhagyását kéri, hogy ráhajthasson Marcyra. A kopasz ügynök kissé vonakodva ugyan, de beleegyezik, mire Stu cserébe összeismerteti az asszisztensével, Heatherrel: Akkor dughatod meg, amikor csak akarod, dicséri a csaj előnyeit lelkesen.

Erre pár órával később máris sor kerül, Heather bevezetésképpen orálisan alaposan leápolja Charlie-t, közben kedvesen figyelmezteti, hogy manapság a csajok már nem szeretik, ha szopás közben telemegy szőrrel a szájuk, úgyhogy Runkle esetleg alul is borotválkozhatna. Majd pozíciót váltanak, Charlie hátulról kezd ügyködni Heatheren, akinek ez nincs ellenére, mert így legalább meg tudja válaszolni a felgyűlt e-maileket. Mivan?! Egy-két szórakozottan odavetett ó, igen, még-még-gel biztatja ugyan Charliet, de azon látszik, hogy ez a fajta szexuális élmény nem igazán dobja fel. Az viszont biztos, hogy ha Connor MacLoad Heatherje is ilyen tessék-lássék módon állt volna a szexhez, a Hegylakó seperc alatt kivágta volna a bungiból, mint macskát szarni.

Esti andalgás a tengerparti sétányon, Hank és Karen kart karba öltve sétál, mint a régi szép időkben. Téma a közös életük és benne Becca, akit hiába keresnek, nem találnak a szokott zenélő helyén. Lehet, hogy már hazament, te is menj haza és pihenj le, én még szétnézek itt a környéken, mondja Karen. Becca már valóban hazaért, éppen aznapi bevételét számolgatja, hát bizony ez még kevés egy kecóra. Hank természetesen felajánlja, hogy másik gitárt és erősítőt vesz neki az ellopott helyett, majd az öngyilkosságra terelődik a szó. Hank igyekszik megnyugtatni Beccát, hogy nem öngyilkos akart lenni, csak hülyeséget csinált (már megint): túl sokat ivott és arra vett be altatót. Természetesen éppen ekkor lép be a hazaérkező Karen, aki kellőképpen kiakad, hogy Hank ismét át akarta verni az öngyi dumával. Hank hiába mentegetőzik, rövid úton újra a lakáson kívül találja magát.

Na, akkor most hogyan tovább? Ismét Sashához vagy valami ismeretlen nőhöz egy ilyenkor szokásos hancúrra? Esetleg az egyik kocsmába jól berúgni? Hosszas elmélkedés és a második doboz cigi után kedvenc írónk végül azonban előremutató döntést hoz: mechanikus írógépét a hóna alá csapva bejelentkezik az egyik szállodába és kellő mennyiségű nikotinnal és alkohollal felszerelkezve nekilát végre forgatókönyvet írni.

Címkék: kaliforgia
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

p4tt 2012.02.27. 22:56:56

MacLeod nem MacLoad, bocs szúrta a szemem, nagy Hegylakó fan vagyok :)
Hogyvolt/epizód jó volt, Tobolowsky nagyot alakít mint a producer.

Gabba 2012.02.28. 00:51:14

@p4tt: teljesen jogos, elírtam, pedig át is néztem a posztot élesítés előtt.

Elnézést a Hegylakótól és a rajongóktól :)

basel 2012.02.28. 10:56:16

@p4tt:
Hamár rajongunk, nevezhetnénk akár felföldinek is a nyomorultat, hamár a hazája kb. annyi magaslati ponttal van megáldva, mint a mienk. Nem tudom, a hegylakó miért hangzott annyira jól az eredeti (félre)fordítónak, de meglehetősen idegesítő.

Kodolányi 2012.02.29. 10:34:58

ennek a sztorinak eddig is volt hv-ja??
beszarás:)

Gabba 2012.03.01. 02:54:07

@Kodolányi: volt neki, itt jobbra kattintva utána is olvashatsz.
én a 3. és 4. évadot írtam-írom, az első kettőt WUTM kolléga követte el.
süti beállítások módosítása