Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 1x03 - Lépre csalva

2012. február 27. 11:00 - nyauuuuu

Vészjósló zenére kezd el egy nagy csapat ember beszállni egy villamosba. Van köztük egy igen tetszetős lábú latin szépség, és egy gyanús arcú, hatalmas táskát szorongató vörös fickó is. A tömegből az emberek sokatmondó pillantásokat váltanak egymással, a borzongató aláfestő zene már-már idegőrlővé fokozódik, majd a fickó előránt a táskából egy hatalmas… magnót, és megszólal a Y.M.C.A., amire a szép nőcit kivéve mindenki táncikálni kezd. Nőcskénk először elmosolyodik, de aztán egyre kellemetlenebb neki, hogy össze-vissza lökdösi a tömeg. A villamos fékez a következő megállóban, a vezető nagy méltatlankodva leszállít mindenkit a járműről, majd felfedezi, hogy a szépség bizony fennmaradt, minden felszólítás ellenére, hiszen halott szegény.

Nick és társa, Hank érkeznek a bőven túlbiztosított helyszínre. Az ott lévő egyenruhás zsarutól megtudjuk, hogy az áldozat Serena Dunbrook, aki épp a munkahelyére, egy ügyvédi irodába igyekezett. A hulla viszont, amit megmutatnak, még távolról sem emlékeztet arra a szép nőre, akit felszállni láttunk: teljesen felpuffadt és elformátlanodott. Valószínűleg anafilaxiás sokk, amit egyetlen méhcsípés okozott, biztosan allergiás volt szegény. Ám Nick mást gondol: szerinte gyilkosság történt, amit az áldozat nyakán talált szúrt sebbel gondol bizonyítani. Ennek eldöntése a bonctündérke dolga. A felvezetés után valami gyönyörű nőre számítottam, de a boncorvos kövérkés és eléggé brutál modorú. Viszont ért a szakmájához, gyorsan meg is mondja: bár a halál oka tényleg anafilaxiás sokk, amit méhméreg okozott, de a nyakon valóban szúrt seb van, és a méreg koncentrációja ötszázszorosa egyetlen méhcsípésének, azaz gyilkosság történt.

A kapitányságon megnézik a villamos kamerája által rögzítetteket, amiből csak az derül ki, hogy a táncikálás egy flashmob kellett legyen, és hogy az utasokat mind ki kellene hallgatni. A főgonosz rendőrfőnök totál be van gőzölve, valamiért rettentően fontos neki, hogy ez a méhes ügy ki legyen derítve. Az áldozat munkahelyén a szokásos paneleket tudjuk meg: Serenát mindenki szerette, bűbájos lány volt, és osztályelső is, természetesen. Szép vörös kolléganő áradozik róla még egy sort, látszik rajta, hogy teljesen ki van bukva. A főnöke szerint nem volt semmilyen veszélyes ügye, de azért átküldeti a nyomozóknak az aktáit. Kis részvétnyilvánítás és „mindent megteszünk” után elrohannak egy szakértő méhészhez, aki kapott mintát a lányban talált méregből. Nicket kedveli a méhkirálynő, simán elmászkál a kezén (engem meg tör a frász, nem kicsit vagyok fóbiás mindenféle rovarra). A professzor erre rácsodálkozik, hiszen ez merőben szokatlan viselkedés a királynőtől, de azért azt is elmondja, hogy a méreg nem mesterséges anyag, viszont a normál mintákkal ellentétben erről nem tudja megmondani, hogy milyen földrajzi helyről származik.

A közleményre huszonkét táncikáló ember érkezik a kapitányságra, mindegyiket ki kell hallgatni. Szépen összevágva az emberkék mondanivalóját megtudjuk, hogy senki nem ismer senkit, mindannyian kaptak egy meghívót valakitől, twitteren megírták a helyet, időpontot meg a teendőt. Felszálltak, táncoltak, leszálltak, ennyi. Mind ugyanazt mondják. Nick mégis kiszúrja az egyik pasast, és szívózni kezd vele. Mivel úgyis ki van téve az asztalra az ürge telefonja, hősünk megkéri, hogy mutassa meg azt a bejegyzést, amiben a meghívót kapta. Pasi ellenáll, ráadásul belekeveredik a mondandójába, úgyhogy Nick újra csak kéri a telefont, sőt, nyúl is érte. Pasink karja ekkor hirtelen átalakul, főhősünk meg a szokásos bocinézésével rácsodálkozik. Szerencsére Hank kopogtat, így Nicknek alkalma nyílik megfigyelni, ahogy a gyanúsított feje rovarszerűvé válik, és egy másik, kint várakozó, szintén rovarfejűvel cserél eszmét.

Ennek hatására elengedik, majd követik a két pasit. Egy elhagyatottnak tűnő papírgyárhoz érkeznek, amiről Hank rögtön tudja, hogy egy ősrégi családi vállalkozásé volt valaha. A gépek között bujkálva meglátják a két méhfejű pasit, akik egy háttal álló nővel cseverésznek. Hogy ne tudjunk meg túl sokat, gyorsan rájuk támad egy óriási méhraj, épp hogy csak el tudnak menekülni előlük. A három összeesküvő kereket old, a méhek is eltűnnek varázsütésre, szegény Hanket viszont jó alaposan összecsipkedték, úgyhogy Nick gyorsan orvoshoz viszi őt. Meglepetésre az orvos nem más, mint Juliette, érdekes, az előző részben még buldogokat műtött, nem tudtam, hogy állatorvos is kezelhet embert. Elcseverésznek kicsit a méhek szokásairól, majd a „doktornő” szigorú nyolc órás ágynyugalmat ír elő a páciensnek. Mivel közben kisütötték, hogy kell legyen összefüggés a gyár, a két gyanúsított és az áldozat között, Nick ahelyett, hogy Juliette-tel enyelegne, nyomozni indul.

Maris néni lakókocsija átkerült egy lakókocsi-tárolóba. A nagykönyvben persze benne vannak a méhemberek, és Nickünk azt is ügyesen elolvassa, hogy a természetes ellenségük az első részben megismert boszorkányszörny. Ja, és utóbbiak nyelve alatt van egy érdekes jel, amiről felismerhetőek. Főhősünk a nála ezerszer jobb szereplőt, Eddie-t (ő a farkasember) hívja segítségül, együtt mennek el a papírgyárba. Mivel az olvasásnál sokkal fotogénebb a beszélgetés, így a maradék infót Eddie mondja el: a mézadók nem igazán szoktak gyilkolászni, sokkal inkább a hírek terjesztésében jeleskednek. Aztán némi beígért ’78-as bordói hatására körülszimatol, és gyorsan el is jutnak a gyár irodájába. Itt egy levélről megtudják a vezérigazgató hölgy nevét és címét, ahová azonnal el is látogatnak. A ház hatalmas, de valamiért nem igazán vigyáznak rá: a hátsó ajtó tárva-nyitva, tehát hőseink be is mennek. A padlót döglött méhek borítják, a lépcsőn meg mintha vér csöpörészne lefelé. Természetesen felmennek, egészen a padlástérig, ahol megtalálják az elhagyott kaptárt.

A másnapi helyszínelésből megtudjuk, hogy a kasban lelt folyadék megegyezik a Serena vérében talált méreggel, tehát innentől az első számú gyanúsított a vezérigazgató lett, ám nem találják sehol, pedig nincs nyoma, hogy elköltözött volna. Közben kiderül, hogy Nick átnézte az aktákat is, így már tudja: egy per során az áldozat ügyvédként az ellenfelet képviselte a papírgyárral szemben. Mivel Serena nyert, Melissa (a papírgyár vezérigazgatója) elveszítette mindenét. Ám közben újabb gyilkosság történt, egy másik flashmob közben ugyanúgy megmérgezték… tádádádááááááám, az elején megismert kis vörös ügyvédnőt. Nick rögtön tudja, hogy a két áldozat együtt dolgozott a papírgyáras perben, de az is beugrik neki, hogy volt egy harmadik ügyvédnő is a buliban. Azonnal védőőrizetet rendel ki a harmadik csajszi mellé, akit bekísérnek a kapitányságra. Ide kerül a közben a körözés alapján elfogott két mézadó is (akik korábban elvezették Nicket a papírgyárhoz).

Tippeljetek, ki a harmadik ügyvédnő, bizonyos Adalinde? Nem más, mint az első részből megismert szőke ügyvédnő, aki másodállásban boszorkányszörny, és úgy mellesleg pókméreggel szurkálta össze a jó Nicket. Ehhez képest most kölcsönösen úgy csinálnak, mintha sosem látták volna egymást, bár a főhősünk szokásos megdöbbent arckifejezése (ez az egy van szegénynek, úgy látszik) ezúttal is bejátszik. Főgonosz rá is kérdez, hogy tud-e valamit, de Nick kimagyarázza, hogy csak úgy tűnt neki, de amúgy nem ismeri a csajt. Erre ukázba kapja, hogy lesz szíves megvédeni a boszit, nehogy még több áldozat legyen. Nick erre átrongyol a kórboncnokhoz, és megnézi az áldozatok nyelvét. Bizony, mind a kettőn ott a jel: boszorkányszörnyek voltak.

Videón megtekinthetjük Melissát, amint arról beszél, hogy el akarják őket üldözni a gyárból, pedig ők a munkásokkal együtt egy nagy családot alkotnak, és hogy tudja, kik állnak emögött, és mindannyian meglakolnak majd. Hank védőösztöne totál ráindult a szép szőkére, láthatóan a nagy, erős férfit játssza, hátha ezzel imponál neki, a csajszi meg még rá is tesz erre egy lapáttal. Éppen ezért a társak között nem kis feszültséget okoz, hogy Nick meg úgy beszél a nővel, mintha valami különösen undorító féreg lenne. Míg kimennek ezt megbeszélni, főgonosz sétál be a kihallgatóba, megtárgyalni Adalinde-del a további teendőket. A csaj fél: szerinte Nick csak arra vár, hogy egyedül maradjon és védtelen legyen, mire a főnök megnyugtatja, ő nem hagyja, hogy baja essen. Szőkeség erre visszatromfol, hogy a két halott nőnek is pont ezt mondta, mire megtudjuk, hogy a szőke sokkal fontosabb, mint a vörös vagy a barna. Adalinde elpöttyenti, hogy mindenképpen meg kell találni a királynőt, mert az bizony nem csak őt akarja megcsípni. A metakommunikációból lejön, hogy főgonosznak is van félnivalója.


Mivel Melissa-nak nincs nyoma sehol (értsd: nem használta a hitelkártyáját, és nincs rokona sem), Nicknek remek ötlete támad. Úgyis náluk van a két mézadó, hát majd ők jól üzennek a nőnek, és így a rendőrök el tudják kapni. Cselből a korábban már kihallgatott méhfejűnek beviszi a telefonját, ismét csak az engedélyét kérve, hogy megnézhesse a tartalmát (tök életszerű, ugye?), majd rövid beszélgetés után Nicket kihívják, a telefon meg ott marad. Buta kis méh persze lépre megy, és rögtön nyom is egy sms-t a főnőnek. Ebben csak az az érdekes, hogy elvileg egyetlen egyszer érintette meg a telóját (ötször próbálkoztam rá, mire elkaptam a pillanatot), ehhez képest az üzenet így szól: „nem tudják. A.S. szabad”. Nem semmi gyorsaság, ugye? Nyomozóink pedig ebből azonnal tudják, hogy Melissa meg fogja próbálni levadászni Adalinde-ot.

Egy ál-szőkeség nagy felhajtás közepette úgy tesz, mintha felmenne Adalinde lakására, és odaállítják az „összes” rendőrt, legalábbis Hank ezt mondja. Közben Nick, Hank és a boszi együtt várakoznak egy szállodai szobában, mert ez, ugye, így biztonságos. Főhősünk továbbra sem rejti véka alá, hogy utálja a nőt, a társa meg továbbra sem érti, hogy miért. Ezért Hank elmegy kávét és teát főzni, így Nick kettesben marad a boszival. Mivel rettentő összetett lélek, gyorsan elmondja, hogy ő bizony mindent tud, csak azt nem, hogy miért akarják a nőt megölni a mézadók, és jobb lesz, ha elmondja, különben ő fogja beengedni a gyilkost. Eközben Melissa a méhésszel egy kocsiban ül, és azon vitatkoznak, hogy miért kell a nőnek a professzor segítsége. Gyorsan kiderül, hogy a különc prof bizony szintén mézadó. Kis vita után gyorsan kiengednek egy óriási adag méhecskét, azzal az utasítással, hogy keressék meg a lányt.

Hank-et kávéfőzés közben megint betámadják a méhek, mert persze, az ablakokat elfelejtették mindenhol becsukni. Nick még szócsatázna a boszival, de a társa kihívja magához, méhecskékkel küzdeni, mert az ablak természetesen pont beragadt, nem tudja becsukni. Mire rájönnek, hogy egyedül hagyták a csajt, már késő: Adalinde eltűnt a szobából, ám az ablakot vastagon méhek borítják. Kirohannak a lépcsőházba, Hank felfelé, Nick lefelé kezd rohanni. Persze főhősnek lesz kapása, az alagsorban nagy csomó méh tülekszik, és ott áll Melissa is, hatalmas fecskendővel a kezében. A letartóztatás hangoztatására azzal válaszol, hogy csak Nicket akarta megvédeni a gyilkosságokkal, a közelgő veszélyre akarta figyelmeztetni, és egy oldalon állnak. A boszorkányszörnyek valójában azért záratták be a gyárat, mert nem akarták, hogy a mézadók figyelmeztessék Nicket. Persze, csak annyit tudunk meg, hogy közeleg valami, valami gonosz, slussz, infó vége, mert Melissa elrohan szurit adni a boszinak. Míg hősünk azon hezitál, hogy a két szörny közül melyik pártjára álljon, bedübörög Hank, és a nagy harcolásban Melissa majdnem belé vágja a tűt. A társa védelmében Nick egyből hasba lövi szegény kis méhkirálynőt, aki rövid átváltozós haláltusa közepette kiszenved, csak annyit nyög ki, hogy Nickért el lesz jőve, és hogy már közel van.

Zárójelenetben kis lelkizés Juliette-tel, majd ablakbecsukás ürügyén Nick kezére száll egy méhkirálynő, de ezúttal jó alaposan meg is csípi. Mert megérdemli. Nos, ezen a részen én tényleg tudtam itt-ott rettegni, de ez nem a forgatókönyvnek, a színészi játéknak vagy a fantasztikus vizuális effekteknek volt köszönhető, hanem pusztán annak, hogy iszonyodom a rovaroktól. Valahányszor felreppent egy-egy méhraj, rajtam végigfutott a hideg, de így kb. ennyi hatása volt. Maga az epizód az elsőnél lényegesen összerakottabb, de azért még mindig a közepes alsó határán mozog. Viszont nem tudja véletlenül valaki, hogy ez melyik Grimm-mese? A Piroska és a farkas és a Három medve nagyon egyszerű volt. Én próbáltam rákeresni, de gonosz-csípős méhkirálynőt egy meséjükben sem leltem. Valaki?

Címkék: grimm
245 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.11. 21:39:22

Gúnyolódni nem ér. A Csajok hol vannak?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.11. 21:56:04

@Pácsó Ármándó: Nyauuuuu-n kívül még te vagy itt a kohéziós erő, már kifigyeltem. Vagy nyauuuuu miatt jön ide mindenki (beleértve engem is) vagy miattad. (beleértve engem is És a Lányokat), akik most éppen eltűntek :(

nyauuuuu 2013.04.11. 22:15:30

Jöttem feladni a következő heti leckét, mert itt már hibátlan a teljesítés. A negyedik rész a kecskebakos, finom békacombokkal:
hogyvolt.blog.hu/2012/03/05/grimm_1x04_vegzetes_vonzero

Hétfőn este ott találkozunk.

Pácsó Ármándó 2013.04.11. 22:16:56

@aggyistenbiri: Én meg szeretem a stílusod. Ez tudott. Szeretem ha hallok felőled, hogy megvagy.

A Lányok későn szoktak jönni, Doglának ma van edzése.

Akkor jó, ha mindenki itt tud lenni, mert akkor pörögnek a dolgok és repül az idő :-)

Pácsó Ármándó 2013.04.11. 22:18:52

@nyauuuuu: Te aztán jól elküldesz bennünket hétfőig! :-)
Hol van az még?!

A kecskebakos részt szerettem a békaevés (szia Nau64) miatt! :-)

nyauuuuu 2013.04.11. 22:24:27

@Pácsó Ármándó: Dehogy küldelek el benneteket! Csak jeleztem, hogy én lépek le :D.

2013.04.11. 22:26:06

Megjöttem edzésről. Mi újság errefelé? Van még valaki, vagy egyedül beszélgetek majd, mint nau tegnap?
Ármándó, köszi a macsekos képeket!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.11. 22:26:51

@nyauuuuu: na ne hogy már!!! kivágod az ajtót, lecsapod a naplót az asztalra, hogy csak úgy visszhangzik és szilánkokra törnek az ablakok, kiadod az ukázt, és elviharzol becsapva magad után az ajtót???? nem így működik!

nyauuuuu 2013.04.11. 22:30:38

@aggyistenbiri: Én csak beosontam a terembe, fogtam egy post-it cetlit, ráírtam a mondanivalóm, és elsettenkedtem. A többi mind a képzelet szülötte.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.11. 22:35:27

@nyauuuuu: Osonás? Vadászni, horgászni ne menj inkább.
a te szemszögedből nézve lehet, hogy ez OSONÁS volt. mi ezt úgy éltük meg, jött egy forgószél és még jó, hogy csak a hajunkat kócolta össze.

Pácsó Ármándó 2013.04.11. 22:46:28

@nyauuuuu: De azért jössz még hétfőig?

@Dogla: Szívesen Drága!

@aggyistenbiri: Olyan meghitten beszélgettünk itt kettesben :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.11. 22:47:58

@Dogla: én itt vagyok :) kiheverted a múltkori rossz kedvedet?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.11. 22:53:22

@Pácsó Ármándó: én úgy vettem ki a szavaiból, hogy nem csak.
@Dogla: Vagy tévednék?

2013.04.11. 22:56:39

@aggyistenbiri: Jól vetted ki. Holnap lesz ítélethirdetés, addig kicsit még rossz kedvem van. Utána lehet még rosszabb lesz :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.11. 23:01:04

@Dogla: milyen ügyben? csak úgy címszavakban.

2013.04.11. 23:05:22

@aggyistenbiri: Egészség ügyben. (Leletet kapok, csak én hívom ítélethirdetésnek, mert kicsit olyan fílingem van.)

Pácsó Ármándó 2013.04.11. 23:08:31

@Dogla: Majd gondolok rád, hogy jobban gyógyulj! Rozállal meg főzetünk neked valamit!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.11. 23:10:08

@Dogla: @Pácsó Ármándó: akkor így viszont neki volt igaza. (Ármándónak)
az ítélet alól fel fognak menteni :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.11. 23:16:10

@Dogla: Adalind barátosném üzeni, neki is van mindenre gyógyitala. Elég meggyőzően mondta, biztos hogy igaza is van.

2013.04.11. 23:19:19

@aggyistenbiri: @Pácsó Ármándó: Valami csoda-Grimm-főzet tényleg jól jönne :)

2013.04.11. 23:23:53

Mit szólnátok egy gyógyító alukáláshoz, aztán holnap folytatjuk. Hm?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.11. 23:24:03

@Dogla: Ez már túlmutat a hatáskörömön, holnap térjünk vissza rá amikor megkapod az eredményt, ami jó lesz! :D

Pácsó Ármándó 2013.04.11. 23:24:33

@aggyistenbiri: Na-na! Adalind! :-) És kibe akarod belebolondítani Doglát? :-)

Pácsó Ármándó 2013.04.11. 23:32:17

@Dogla: Minden bajod elfelejtenéd :-))

2013.04.11. 23:39:23

@Pácsó Ármándó: Azt rögtön gondoltam :))

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.12. 11:06:07

@Dogla: holnap van! mizujsi? valami jó hír esetleg? :)

2013.04.12. 11:19:59

@aggyistenbiri: Aranyos vagy. Estére okosabb leszek. Vagy rosszabb kedvű :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.12. 13:00:42

@Dogla: várom a híreket és nagyon szorítok! rosszkedvű semmiképpen nem leszel, mert jön Ármándó és felvidít! (ezért tartjuk, ugye) :)

Pácsó Ármándó 2013.04.12. 17:11:24

@Dogla: Én is kíváncsi vagyok, ha szabad!
@aggyistenbiri: Látom ám csibész! :-)

nyauuuuu 2013.04.12. 19:17:36

@Dogla: Drukkoltam végig egész nap. Egy mosolygós vagy szomorú szmájlit légy szíves, hogy tudjam, volt-e valami hatása.

2013.04.12. 21:38:18

Na helló. Köszönöm, hogy gondoltatok rám, nagyon jól esik! Megmaradok, bár a rosszabbik eredményt kaptam a két lehetségesből, egyelőre még megvehetem a jövő heti tv újságot, és a liter tartós tejet is :)

Pácsó Ármándó 2013.04.12. 21:41:54

@Dogla: Kell valamin gyökeresen változtatnod?

2013.04.12. 21:47:05

@Pácsó Ármándó: Igen. A legfontosabb az lenne, hogy ne stresszeljek az állapotomon, meg egyáltalán semmin. Köszi, ez vagy húsz éve nem megy :)

2013.04.12. 21:57:39

@Pácsó Ármándó: Azt mondta a doki, nekem már ez sem használ. Talán intravénásan, emelt dózisban. De olyan formában meg nem létezik :(

Pácsó Ármándó 2013.04.12. 22:04:55

@Dogla: De gondolom a hozzáállásoddal nincs baj, te meg akarsz gyógyulni minél előbb?

2013.04.12. 22:19:04

@Pácsó Ármándó: Naná, nem vagyok mazochista típus. De a stressz az, amivel képtelen vagyok megbirkózni. Hiába van lóbőröm, hiába tűrök rengeteg mindent egykedvűen, belül iszonyúan rágom magam. És ez az, amit nagyon nehéz leküzdeni. A mimóza lelkem, ugye :))

Pácsó Ármándó 2013.04.12. 22:31:32

@Dogla: Én meg pont az ellentéted (nyugodt természetű, nem idegeskedem) vagyok és az ellentétek vonzzák egymást! :-)

Nem is tudom mit tanácsoljak, mert én nem szoktam így viselkedni. Talán Nyauuuuu többet tud erről. Neked viszont muszáj lesz változni valahogy, mert a 10-20-30 éves Grimmes évfordulós találkozón is egy viruló Doglát szeretnénk látni! :-)

2013.04.12. 22:37:45

@Pácsó Ármándó: Aranyos vagy, drága jó ellentétem :)
Nyauuuu-val egy ideje privátban már rágjuk ezt a csontot, próbál Doglát nevelni :)

Ketten maradtunk? Többiek?? Péntek este van Drágáim, mindenki buliban? Akkor én meg elmegyek aludni, de legalábbis megnézek pár sorozatepizódot. Hétvégén nem leszek gépnél, puszi mindenkinek legközelebbig!!

nyauuuuu 2013.04.12. 22:39:04

@Dogla: Maradj még egy pillanatig!

nyauuuuu 2013.04.12. 22:41:10

@nyauuuuu: Á, nem sikerül. Főzős félmeztelen pasit akartam neked feltölteni (a leszarom-tabi helyett orvosságul), de nem jött össze :(. Bocsi.

Pácsó Ármándó 2013.04.12. 22:42:19

@Dogla: Most nem mondom azt, hogy: "akkor kettesben már nem is beszélgetünk?", mert valószínűleg rád fér egy kis kikapcsolódás!

Pácsó Ármándó 2013.04.12. 22:43:01

@nyauuuuu: Én a képfeltöltés.hu-ra szoktam

nyauuuuu 2013.04.12. 22:46:26

@Pácsó Ármándó: Én is :). Technikailag képes vagyok ezt kivitelezni, csak valamiért mégsem jött össze. Talán, mert Dogla nem is szeretne félmeztelen, főzős pasikat nézegetni. :)

2013.04.12. 22:50:40

@nyauuuuu: Ja, hogy ezért maradjak. Dehogynem, dehogynem. Nézném őket ezerrel. Pasi, félmeztelen, és még főz is?? Ide vele! A legjobb az lenne, ha kiderülne róla, hogy civilben orvos. Akkor hozzá is mennék :)))

Pácsó Ármándó 2013.04.12. 22:50:58

@nyauuuuu: Én biztos nem fogok ilyet belinkelni :-)
Biztos szereti, a nők sem különbek a férfiaknál :-)

2013.04.12. 22:54:26

@Pácsó Ármándó: Cuki a második keresztnevem :) A tündéraranyosbogárvirágszál után...

nyauuuuu 2013.04.12. 22:55:01

@Dogla: NA, akkor teszek még egy kísérletet :).

nyauuuuu 2013.04.12. 22:59:48

Feltölteni nem tudtam, de megtaláltam egy blogon egy nagyon hasonlót :).
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=28924&n=bartakitty&blog_cim=SZEXI%20PASI%20f%F5z%E9s%20k%F6zben!!!!!

nyauuuuu 2013.04.12. 23:02:09

@Dogla: Civilben orvos, főzni tudó, szexi pasi kéne? :) Rendeljünk egyet a mennyei csomagküldőtől?

nyauuuuu 2013.04.12. 23:04:07

@Pácsó Ármándó: oké, az egyik ugyanaz, a másik viszont meglehetősen nyálas. És te is cuki vagy :D.

2013.04.12. 23:04:23

@nyauuuuu: Igen, lééééégyszííííí!! Már diktálom is a címemet, ajtó nyitva, jöhet :)

Uhh, a képen de jó pasi van. Nem küldeném haza, az biztos.

2013.04.12. 23:05:35

@Pácsó Ármándó: Köszi Neked is, szuper kép. Jöhetnek mind a ketten :)

nyauuuuu 2013.04.12. 23:09:29

@Dogla: Ugye, hogy ugye? Már régóta itt figyel a gépemen, egy hideg téli estén mentettem le, álmodozás gyanánt :).

Mennyei csomagküldőt a következőképpen lehet beizzítani: nézz ki a lakásodban néhány olyan pontot, ahol meg szokott pihenni a tekinteted (pl. mosogatáskor a csempén magaddal szemben, a wc melletti falon/ajtón, monitor szélén, ilyesmik, ahová csak úgy bambulsz). Néhány post-it cetlire konkrét kívánság feljegyez, konkrét dátummal (idén szeptemberre teljesen egészséges leszek, vagy még az idén párra lelek, stb., minél részletgazdagabb a kívánság, annál hosszabb idő kell az univerzumnak a teljesítésre). Cetlik felragaszt a szempihentető helyeken, és lépten-nyomon onnantól olvasgat, és rágondol erősen a megvalósulásra. Lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de a teljesen eladhatatlan házunkat így adtuk el ausztráloknak (!) az isten háta mögött. A cetlikkel, meg az erős kívánással.

Pácsó Ármándó 2013.04.12. 23:11:13

@nyauuuuu: Köszi! :-)

@Dogla: Van olyan, hogy regenerációs/rehabilitációs szex? Mert akkor meg van a gyógymód! :-D

2013.04.12. 23:11:36

@nyauuuuu: Jól hangzik, lehet kipróbálom. Majd ha jöttök a találkozóra, legfeljebb leszedem :)

nyauuuuu 2013.04.12. 23:18:14

@Pácsó Ármándó: Van ám. Én fel szoktam írni a klienseimnek, mikor már a dolgok lelki részét feldolgoztuk :).

Pácsó Ármándó 2013.04.12. 23:18:55

@nyauuuuu: Ha meg nem részletes, akkor a "sors" csak a végeredményt hajtja végre és nem fordít arra gondot, hogy az az út amin odáig eljutott, neked jó-e. Én gyerekkoromban egyszer nagyon nem akartam elmenni valahová és azon imádkoztam, hogy ne kelljen mennem. Arra gondoltam, hogy elmarad a dolog, stb. Hát erre megbetegedtem és tényleg nem kellett elmennem, de a betegség nem volt jó.

@Dogla: Én meg kiírom, hogy Dogla. :-)
Meg Nyauuuuu, meg Biri, meg Nau :-)

nyauuuuu 2013.04.12. 23:19:00

@Dogla: Nem szabad leszedni, az ott van jó helyen. Leszünk olyan tapintatosak, hogy nem olvassuk el.

Pácsó Ármándó 2013.04.12. 23:20:25

@nyauuuuu: Remélem ez a cél nagyban fogja inspirálni Dogla cicámat! :-)

nyauuuuu 2013.04.12. 23:21:58

@Pácsó Ármándó: Ej, de hangember vagy! Ha tényleg akarnál minket, akkor a találkozót sem hárítanád olyan messzire. Pedig szívesen megnézném élőben, aki olyat tud írni, amilyet te. Azóta sem írtam még a novelládról, pedig erősen tetszett. Kicsit Nemes Istvános (mi is az álneve, John Caldwell?) beütést érzek rajta, de ettől függetlenül rettentően jól szórakoztam rajta, és nagyon választékosan, olvasmányosan fogalmazol. Egészen letehetetlen, sokkal hosszabbakat is simán, együltő helyemben elolvasnék.

nyauuuuu 2013.04.12. 23:24:21

@Pácsó Ármándó: A mennyei csomagküldő a negatív állításokkal nem nagyon tud mit kezdeni. A "ne legyen" típusú, tagadásként megfogalmazott dolgok nem működnek. Pozitív állításokat kell megfogalmazni, mert azoknak az oda vezető útja is pozitív.

2013.04.12. 23:25:30

Igen, Ármándó emlegeti a találkozókat, de maga nem jön. Hangember, ahogy Főcica mondja :)

@Pácsó Ármándó: Hát persze, hogy inspirál. Majd terápiázom, jó? :)

Pácsó Ármándó 2013.04.12. 23:27:12

@nyauuuuu: Köszönöm szépen! Még régen írtam amikor sok M.Á.G.U.S és egyéb fantasy könyveket olvastam. A humor saját! :-)
Elküldtem Doglának, Birinek és Naunak is, mert kérték, de azt se mondták még rá, hogy bikmakk! :-(

nyauuuuu 2013.04.12. 23:31:01

@Pácsó Ármándó: Mert le lettünk nyűgözve, és ilyenkor nehezen találjuk a szavakat :). Tudod, hisz éjjelente itt beszélgetsz velünk: a savazás, a leszólás sokkal közelebb áll hozzánk, mint a nyílt dicséret. Attól az még igencsak jól sikerült írás. Akár be is küldhetnéd a Cherubionnak, egy válogatás-akármiben még meg is állhatná a helyét.

Pácsó Ármándó 2013.04.12. 23:34:11

@nyauuuuu: Egyik ismerősöm azt kérte, hogy magánházban lakhasson minél előbb. Csak ennyit. Örökölt, mert meghalt a nagymamája. Most lehet azt mondani, hogy ez jó a nagyinak, mert a mennyországba került, de lehet hogy nem ártott volna részletesebben kérni (pl.: ne legyen egyik családtagomnak sem baja emiatt).
Ez akkor nem volt egy pozitív kérés vagy hogy van ez?

Pácsó Ármándó 2013.04.12. 23:37:05

@Dogla: Első a gyógyulás, tudod! :-)

2013.04.12. 23:38:14

@Pácsó Ármándó: Nekem nem küldted, abból a körből kimaradtam, utána meg már nem volt képem kapirgálni a témát. Utólag szabad kérnem? Hm?

nyauuuuu 2013.04.12. 23:41:29

@Pácsó Ármándó: Az ismerősöd mégis hogy gondolta a magánházat? Mert csak úgy azért olyanok még a mennyei csomagküldőnél sem teremnek. Az a nagy igazság, hogy meg kell gondolni, mit kívánsz. Pénzt, értéket nem igazán érdemes, mert azok szinte mindig csak olyan úton jutnak el hozzád, amik valahol fájdalmasak lesznek. :(

Pácsó Ármándó 2013.04.12. 23:43:51

@Dogla: Persze, utána nézek! Neked mindent szabad tündéraranyosbogárvirágszálam! :-)

Pácsó Ármándó 2013.04.12. 23:46:27

@nyauuuuu: Hát lehet, hogy ezt nem gondolta így végig vagy esetleg arra számított, hogy nyer vagy jól fizető állása lesz és kölcsönt vesz fel vagy mittudomén

nyauuuuu 2013.04.12. 23:51:00

@Pácsó Ármándó: Olyan ez, mint a viccbeli férfi esete a tündérkével. Azt kéri tőle, hogy érjen földig a farka - erre eltűnnek a lábai. Érdemes végiggondolni, hogy mit kívánsz :).

Drágáim, rettenet álmosság jött rám, elteszem magam holnapra. Tartsatok ki! :) Dogla, neked jó olvasást (Ármándó tényleg jól ír), kalapos tigris, neked meg szép álmokat.

Pácsó Ármándó 2013.04.12. 23:53:11

@nyauuuuu: Jó éjt neked is, remélem még tudunk ilyen "mennyei dolgokról" véleményt cserélni!

Pácsó Ármándó 2013.04.12. 23:55:40

@nautilus64: @aggyistenbiri: Jó lett volna, ha ti is vagytok! Milyen sokszínű beszélgetés kerekedhetett volna abból!

2013.04.12. 23:56:16

Jó éjt mindenkinek!

nautilus64 2013.04.13. 14:54:07

Sziasztok! Tegnap este vendégünk volt, "ittalvós" bulit tartottunk, így nem tudtam jönni.

Dogla cica kitartást! :)

Én is ismerem ezt a módszert, de én kívánságfalként, hogy tűzz ki magad elé képeket, dolgokat, pl. ha el akarsz jutni New York-ba akkor arról egy képet, vagy ha le akarsz fogyni akkor egy ösztönöző képet. Nem lehet rossz, egyszer lehet kipróbálom. :)

Ármándó barátom, töredelmesen bevallom, én még nem olvastam el a novelládat, nem magyarázkodom, egyszerűen mindig elfelejtem. :(

Pácsó Ármándó 2013.04.13. 15:39:50

@nautilus64: Örülök, hogy megvagy! Lényeg, hogy jól érezted magad.

Már csak 1 bárányka hiányzik!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.14. 13:05:07

@Dogla: nem tetszik, amit olvastam :( szerencsére itt van Nyau (nem baj ha nem hívom Főcicának?) és Ármándó is veled van.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.14. 13:08:46

@nautilus64: @Dogla: @nyauuuuu: @Pácsó Ármándó: mi legyen? fel kellene függeszteni a komolytalan kommenteléseket Dogla miatt.ezzel a Grimmezést is.

nyauuuuu 2013.04.14. 13:15:55

@aggyistenbiri: Én nem ragaszkodom hozzá, hogy folytassuk. Viszont Doglának pont nem arra van szüksége szerintem (de majd ő megmondja), hogy ne komolytalankodjunk. Mindenféle betegségre a legjobb gyógyír a vidámság, önfeledtség, jó közérzet. Ha ehhez a grimmezés csak egy hangyányit is hozzájárul, akkor hajrá. Ha viszont számára inkább idegesítő, akkor teljesen igazad van.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.14. 13:24:13

@nyauuuuu: Egyelőre nem azt látom, hogy a komolytalanságot igényelné.

Pácsó Ármándó 2013.04.14. 14:06:30

@aggyistenbiri: @nyauuuuu: Nyauuuuuval értek egyet, azt látom, hogy nem bánja, sőt. De nem kell találgatnunk, majd jön és nyilatkozik!

Pácsó Ármándó 2013.04.14. 16:58:47

@aggyistenbiri: Másrészt átérzem a szándékodat, hogy ne ártsunk és ezzel természetesen én is egyetértek.

2013.04.14. 17:14:21

Sziasztok Drágáim! Családozom, vidéken vendégeskedem, de gyorsan a géphez sunnyogtam egy fél pillanatra.
Az a helyzet, hogy ameddig nincs igazán nagy baj, addig igyekszem mindennek a humorosabb oldalát nézni (márcsak azért is, hogy ne csavarodjak be). Úgyhogy kifejezetten örülök, hogy itt marhulunk, szívesen jövök. Azt is bírom, ha a véremet szívjátok (mint Ármi a gyógyító szex témával). Szóval semmi elkullogás.
Lassan költözzünk át a negyedik rész alá kommentelni, én is jövök. (Nyau privátban sokat segített a tanácsaival, amiért rettenetesen hálás vagyok.)
Nem olyan könnyű ám megszabadulni tőlem, mint szeretnétek. :)
Na megyek, este benézek. Puszi

Pácsó Ármándó 2013.04.14. 17:28:32

@nyauuuuu: Kérhetünk majd egy linket valahová a negyedik részhez?

@Dogla: Rendben!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.14. 17:31:34

Nekem nem kell,csak a többieknek küldj.

nyauuuuu 2013.04.14. 17:50:58

@Pácsó Ármándó: Ugyan 11-én már egyszer belinkeltem (meg is kaptam a beosztásomat biritől érte), de megkapod még egyszer, nehogy eltévedj :).
hogyvolt.blog.hu/2012/03/05/grimm_1x04_vegzetes_vonzero
@aggyistenbiri: Elmondod, hogy mi a baj? Érzem, hogy szúrsz, nem értesz egyet, csak azt nem értem, miért vagy mivel. Szeretnéd, ha többet nem kommentelnénk a grimmeket, ezt értem. Csak azt nem, hogy miért, hiszen Dogla kifejezetten megerősítette, hogy számára ez nem probléma.

Pácsó Ármándó 2013.04.14. 18:04:32

@nyauuuuu: Köszi! Mondjuk a múltkori nagyon hirtelen volt és én is úgy éreztem, mint Biri, hogy nem akarsz jönni hétfőig.

@aggyistenbiri: Annyira rossz ilyenkor, hogy nem látlak és nincs visszajelzésem arról, hogy valójában mi esne neked jól, hogyan viselkedjek veled. Magamtól néha olyan suta vagyok ...
süti beállítások módosítása