Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Survivor 24x01 – Two Tribes, One Camp, No Rules

2012. február 25. 17:00 - blindsideTackle

Visszatér a képernyőre a veterán valóságshow, február 15-től hetente követhetjük szemmel a 18 játékos útját az 1millió dollár és a Sole Survivor cím felé. Természetesen újra feltűnik Jeff Probst, az állandó műsorvezető és már azt is tudjuk, hogy ezúttal nem lesz visszatérő hero az előző szezonokból (hálisten). Az évad alcíme One World, ami az aktuális újításra utal, vagyis hogy mind a két törzs egy táborhelyen fog élni. A puding próbája az evés, majd eldől, hogy ez a húzás bejön-e, mint az immunity idol, vagy megy a levesbe, mint a redemption island.

A helyszín egy polinéziai sziget (igen, már megint sziget, megint kókuszt fognak zabálni, amit hála a műsornak az amerikai háziasszonyok már otthon is macsétával nyitnak). A játékosok a platós IFA helyi megfelelőjével érkeznek, hasonlóra Afrikából emlékszem, kezdődnek a rövid intrók a karakterekről, az első versenyzőnk az évad aktuális meleg túlélője, ez elsőre kicsit erős kezdés, aztán jön egy bögyös maca, aki nyilván mindenkit az ujja köré akar majd csavarni, a sort egy szusi séf zárja. Jeff megjegyzi, hogy a játékosok, már azt hiszik mindent tudnak a Survivorről, néhány további intro ezt támasztja alá, az egyik delikvens azt ecseteli, hogy csajszövetséget akar összehozni, ami emlékezhetünk milyen jól sikerült Boston Robnak, amikor heroként végig dominálta a megnyert évadját, valamint az ultimate villain Russel Hantz kedvenc stratégiája szintén a hölgykoszorú volt. Ahogy felülről mutatják a teherautót látszik, hogy meg van pakolva, tehát a törzsek beosztása után ebből szabad rablás lesz (én valahogy jobban szeretem azokat az évadokat amelyekben egy macséta, egy tűzkő, azt csókolom).

Édes Istenem most segíts meg, az első nő, akit Jeff megszólít, delfines kötött sapkát visel a kibaszott trópusokon.

A következő megkérdezett a már megismert meleg srác, belőle lehet kicsit sok lesz, ha ugyanezzel az elánnal folytatja. Most röhögök fel először, jön egy Tarzan nevű 60-as pali Paul Teutul-os bajusszal, nem vagyok egyedül, mindenki ezen röhög. És most le is fordultam a székről jön egy másik pali, akit meg Troyzan-nek hívnak, ilyen nincs bazmeg, parádé. Mellesleg fürdőruha fotós, nem tudom mit jelent pontosan, de ha tudnám valószínű, hogy szeretném én is csinálni. Hoppá, kiderül, hogy ebben a szezonban nemek szerint lesz a törzselosztás, megkérdezném a lányszövit összehozni akaró faszitól, hogy készült-e B-tervvel. A meleg srác (Colton) kívülállónak érezné magát egy tiszta férfi törzsben, ami valahol jogos, na de mégis. A csajok boldognak tűnnek, a pasik kevésbé, egy kis trashtalk kezdődik, azt mondják egyik nemnek se lesz szüksége a másikra, majd meglátjuk. Törzsek beosztása: urak, Manano (narancs), hölgyek, Salani (kék).

Hatvan másodpercük van mindent lerakodni a teherautóról, amit a saját törzsüknek meg akarnak szerezni, az egyik élelmes pasi nem vergődik a cuccok lepakolásával, inkább ellopja a nők által már lehordott értékeket, köztük egy rendkívül fontos baltát. Gecinek geci, de nem tudom elítélni a tettet. A csajok gyorsan rájönnek , hogy ki lettek fosztva, de semmit nem tudnak csinálni, mindenesetre nagyon jó kezdés, a törzsek közti kapcsolat rögtön a béka segge alól indul, a poén pedig, hogy Michael, egy bankár semmizte ki őket. Ki mondta, hogy az életnek nincs humora?! Idén van hidden immunity idol (’nem ér a nevem’ jelvény), redemption nincs, tehát ha kiszavaztak, akkor lapát.

Nem itt fognak héderezni a törzsek, megkapják a térképeket, és mehetnek a dzsungelen keresztül, most már a pasik se olyan vigyoriak, hogy minden szirszart összeszedtek a teherautóról. Az ilyen utak alatt kiderül kik a fizikailag erősebbek (a guatemalai évadban volt aki az eszméletét elvesztette, volt aki napokig a halálán volt, miután a dzsungelben ragadtak a megerőltető menet alatt a táboruk felé), kik az erősebb jellemek és hogy kiknek van nagy szívük. Például a fejlődési rendellenesség miatt mélynövésű Leaf nehezebb cuccot cipel, mint sok megtermett pali. Nem mellékesen, egyáltalán nem baj, hogy ebbe az évadba is bekerül egy szimpatikus hendikepes játékos, az együgyű Fabio által megnyert szezonban az amputált lábú csajban nagyobb versenyszellem lakozott, mint akárkiben, és keményebb volt a legtöbb ’egészséges’ társánál. Ha egy kicsit is hasonlít az amerikai társadalom a magyarra, akkor nem árt nekik, hogy legalább gondolatébresztés szintjén felmerüljön bennük a hátrányos helyzetű emberekkel való viselkedés kérdésköre. Azt viszont, hogy tűzifát mi a picsáért szállítanak egy erdőben, jótékony homály fedi.

Jelentem az indokolatlan delfines sapka miértje rövid úton kiderült, a hölgy ’I’m a girl, I know, I’m crazy, we are all crazy’ mondata nem hagy helyet további találgatásnak. Az ide úton megismert bögyös buksza – mostantól Alicia – már kavarja, cipekedés közben összerittyent sebtiben egy ötöst, ami belőle és négy fizikailag erős lányból áll. Ezt korainak érzem, de egy korán formálódó lojális ötös, a legjövedelmezőbb alapstratégiának számít. A lányok – Salani - érnek először a táborhelyre, a pasik lemaradása a magukkal cipelt irgalmatlan fűrészáru következménye. Mindkét törzs megdöbbenve veszi tudomásul, hogy kőkeményen egymás életterében fognak élni pár hétig. A lecihelődés utáni percekben baromfivadászat veszi kezdetét, és bár vagy egy tucat ember üldözi a menekülő szárnyasokat csak a vidéki csaj, Chelsea tudja meg is fogni őket, az egyiket ráadásul egy kézzel, a másik szárnyast a másikban tartva, bravó.

Ebből egy kis perpatvar keletkezik, mert a csirkehajkurászás közben félmegállapodás született, miszerint az elkapott állatokat felezik. A vita kimenetele az, hogy a Salani egy csirkét sem ad át, újabb léket vágva a két törzs kapcsolatának Concordiájába, de a baltalopás után érthető döntés. Matt, az ügyvéd nagyon szívére veszi az ügyet, ilyen rátarti viselkedéssel nem fogja sokáig húzni.

Mindenki menedéket épít, kivéve Coltont a meleg fiút, aki inkább lenne a csajok törzsében, át is megy paktálni, nehéz eldönteni, hogy a csávó viselkedése vagy a csajok nyáladzása idegesítőbb. Matt ezt észreveszi és kémkedésre akarja rávenni, de az arcán látszik, hogy annyira bízik benne, mint Matolcsy abban, hogy 47 ezerből meg lehet élni. Lám, igaza is van, Colton a csajoknál már idolért könyörög gyomorforgatóan.

Matt ezalatt egy 4-es szövetséget is összehozott, a négy legatletikusabb pasi van benne (Big) Mike, Jay (Bird), ő maga valamint Bill (képen jobbról balra), és kurvára meg vannak elégedve magukkal, amit nem teljesen értek, mert igaz, hogy általános irányítóelv, hogy az erős tagokat a challenge-k miatt bent tartják, ugyanakkor a tiszta női csapatot fizikai versenyben nélkülük is vernék a pasik. Ne feledjük a Manolo törzs 9 tagból áll, tehát tisztán a számokat nézve szopóágon vannak. Nem véletlenül szoktak kezdő ötös szövetségek köttetni az első napokon.

Megint tanújelét látjuk, hogy a versenyzők tudatosan készülnek már a Survivorre, Jay a modell olyan tüzet csihol bambusszal, hogy le a kalappal (megvan az a régebbi rész mikor kiesésről döntő dual-ban gyufával nem tudtak tüzet gyújtani?) . Ha Cluster tábornok is olyan gyorsan reagált volna az első füstoszlopra, mint a Salani törzs tagjai, akkor nem vezette volna mészárszékbe a 7-es lovasságot, a nők egymás után jelennek meg és kezdenek alkudozásba, hogy mibe kerülne a tűz átadása, sőt a bögyös Alicia még egy szánalmas tűzlopási kísérletet is tesz, ott mindenki szeme láttára, rejtély miben reménykedett.

A pasik még a bikinis csajoktól se hatódnak meg, tudják mekkora előny a tűz a vadonban. Az éjjel azonban Monica, a milf és Cristina, az évad első számú csöcse, megpróbálnak és sikerül is ellopni egy izzó faágat a tűzből. Reggel kiderül, hogy ezzel se tudtak mit kezdeni, nahát. Cristina más értékeket is villant, sikerül megtárgyalnia a Manoloval, hogy a sátorhoz szükséges szőtt pálmalevélért cserébe kapnak tüzet. Alica-nak nem tetszik, hogy az ő szánalmas lopáskísérlete után Cristina sikeresen megoldotta a helyzetet, úgy látszik ebben az évadban ő lesz a fő kavarógép a Salani-ban.

Sabrina, a tanár az első akinek leesik, hogy a nagy építkezés helyett/mellett ésszerű lenne az idolt kutatni, és bátraké a szerencse alapon a második lukban amibe benéz, ott az immunity idol. Érthetetlen, hogy annyi végignézett évad után a többiek miért nem kezdték keresni, eddig az összes szezonban, aki kereste (és nem volt sík hülye vagy lusta) az meg is találta előbb utóbb.A kellemetlen, hogy ez nem az ő törzsének idolja, tehát át kell adnia valakinek, na vajon ki lesz a szerencsés, nyilván Colton, aki már kuncsorgott is érte pár kört.

Végre immunity challenge, sorverseny, elsőre nem igazán látom, hogyan nyerhetnének itt a lányok, még puzzle sincs benne, ami esetleg esélyt adna nekik. A győztesek tűzkövet kapnak, a vesztesek tribal council-ra mennek, és majd ott kapnak tüzet.

A verseny a várakozásoknak megfelelően pasi vezetéssel indul, míg delfines Courtney el nem töri a csuklóját a hálóra érkezésnél, omg. Jeff félbeszakítja a versenyt (itt jegyezném meg mekkora felüdülés Jeff Probst egy évadnyi Éden Hotel Horváth Éva után, amit most fejeztem be, zárójel bezár), a pasik kezében a döntés: folytatják a versenyt és lovagiasan előnyt adva a nőknek, 8 ellen fejezik be, vagy mivel ők vezetnek, győztesként abbahagyhatják rögtön. Ha erről szólt volna a Sophie választása, jóval rövidebb lett volna az a film. Természetesen a tutit választják és a törzs egyben tartását, ráadásul mivel nem hangosan beszélik meg hátrányuk sem származik belőle a lányok szemében, kivéve persze a nagypofájú Troyzant, akinek muszáj szerepelnie.

A táborban Colton a törzse szeparációjáról mesél Sabrinának, ezek szerint világosan kialakult két 4 fős csoport és ő a swingvote. Ha van esze, akkor simán megoldhatja az erős fiúk kiszórását, ami rossz hír nekünk, mert sokáig kell őt elviselnünk a képernyőn. Sabrina cserébe átadja neki az idolt. A Salaninál megbeszélik, hogy mindenképpen kiszórják a delfincsajt akármilyen állapotban is tér vissza a kórházból. Ez jó unalmas tribalt vizionál.

Tribal council, Jeff a törzsről kérdez, elég uncsi, amíg Nagycsöcs Alicia meg nem marja Nagycsöcs Cristinát, azzal vádolva, hogy titkon a pasikkal szervezkedik, ami mindenki számára nevetséges, de Cristina képes elkövetni azt a hibát, hogy felbassza magát, így a vita ugatásba megy át. Jeff elmondja , hogy Courtney keze tényleg eltört, ezért kiesett a játékból, tehát nem lesz szavazás, kaptok tüzet, viszlát a következő tribal-on, ha így folytatjátok.

 

Címkék: survivor
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kevin66 2012.02.25. 18:55:12

"Ha erről szólt volna a Sophie választása, jóval rövidebb lett volna az a film" nagyot szólt ! :D

Borz_alom 2012.02.25. 18:59:23

Köszönöm, egy élmény volt :)

blindsideTackle 2012.02.25. 19:26:40

@kevin66: @Borz_alom: köszi. Az első adás után nem volt olyan érzésetek, hogy túl sok a töltelék játékos? Csak a múltkorival összevetve, ott azért volt egy Coach, Ozzy, kicsiHantz, Cochran, Jim, mindegyik egy meghatározó egyéniség, most az ilyeneket hiányolom egyelőre.

kevin66 2012.02.25. 19:57:54

@blindsideTackle: Én már túl vagyok a 2. adáson és a lányoknál vannak kedvenceim, meg hangadók is : Chelsea és Kim, hát a férfiaknál a meleg gyerek idegesít és ott csak 1 embert jegyeztem meg, hogy ebből még lehet valaki de még ott tartok hogy nem tudom a nevét.

karnak 2012.02.26. 05:04:46

A 2 adas utan valoban a csavok unalmasnak tunhetnek, de csaloka dolog, mivel a nok allandoan veszekednek, a fele tokhulyenek tunik, es siman veszitik el a challengeket, igy eddig 90%-ban nyilvan rajuk fokuszal a szerkesztes.

A csavoknal ez a colton a gond, ezert ott meg o szerepel, a tobbiekrol annyit tudni h esznek alszanak megnyerik a challenget es kesz.

blindsideTackle 2012.02.27. 01:48:05

@kevin66: @karnak: fellőttem már a második rész hogyvoltját is, a lányoknál nekem is Chelsea-ék szimpatikusak, de a műsort Alicia fogja csinálni.

Nekem nagyon gyanús, hogy újraosztás lesz a csajok annyira reménytelenül néznek ki, a pasiknál még a gyengék se lassítják le annyira a törzset, hogy legyen a Salaninak esélye.

karnak 2012.02.27. 04:57:13

@blindsideTackle: igazabol azt se tudni kik a gyengek a csavoknal. Tarzan? Nem tudni.

Meg ez a colton is simabban csinalja a challengeket (fura annak tudataban h o nem szavazhato ki), mint a nok akarmelyike. Meg a csajoknal sokat er a vezeto is, sikerul rendet tenni es jo donteseket hozni;)

Jogsitt 2012.02.27. 13:31:05

Örülök, hogy újra van Survivor post és jól is sikerült. Grat.!

A bankár-csávó lopása nagyszerű indító volt. Egyáltalán nem bánom, hogy nincs visszatérő karakter. Viszont ennek tudható be szerintem, hogy egyesek úgy érzik sok a töltelék karakter. 2 rész megnézése után sincs még (majd szerintem azért lesz) a férfiaknál kiemelkedő szereplő, a nőknél persze a fesztiválozás miatt már többek felkeltik a figyelmet (főleg a melleikkel :-D )
Átszervezés pedig emlékeim szerint minden olyan évadban volt, ahol először nemek vagy kor alapján osztották őket. (talán csak egyszer volt vegyes felosztás után is, amikor már 9-2re vezetett az egyik csapat - ott a csaj nézett ki nagyon jól, a következő évadban vissza is jött:-). Szóval ha ez eszükbe jutott, akkor nem nagyon csesztette egyikőjük sem a másik törzset, mert könnyen ott találhatták magukat pár nap után...

Jogsitt 2012.02.27. 13:32:52

* a meleg gyereket direkt nem említettem, mert nagyon idegesít... csak sajnos előző évadokból okulva el fogja húzni pár adásig...

blindsideTackle 2012.02.27. 14:10:57

@Jogsitt: szerintem te arra gondolsz, mikor Stephanie meg Bobby-Joe törzse kivérzett a tűzoltó Tom törsze ellen. De a te eredeti megállapításodat támasztja alá, hogy ott nem volt újraosztás, mindannyian kiestek, emlékszem Steph az utolsó estéjén egyedül volt a szigeten a barlangban és rettegett. Aztán back-to-back visszatért a guatemalai szezonra ahol piramisokon laktak, ő meg Bobby-Joe volt a két hero (ezzel ők lettek az első heroként visszatérők).

Colton rendkívül idegesítő, de nem azért mert meleg, hanem azért ahogy viselkedik. Egyébként meglepően ritka a szimpatikus gay versenyző, hirtelen pont az említett guatemalai szezonból emlékszem a vörös hajú, jó fej gyerekre, aki majdnem döntőig vitte. A másik véglet a fans vs favourites (s.16.), ahol az ősember emlékszem végig rángatta a versenypályán a halott súlyként funkcionáló ellenszenves meleg pasit.

Jogsitt 2012.02.28. 12:18:51

@blindsideTackle: Igazad van a korábbi újra-osztással kapcsolatban (Steph), rosszul emlékeztem... Kb egy éve töltöttem le az összes évadot. Egymás után néztem őket végig, ezért néha keverem a dolgokat. Erősen rémlik azonban, hogy volt egyszer egy vegyes kezdés után újra-osztás, ahol az egyik csapat nagyon erős volt. Sixx talán tudja melyik évad, vagy megcáfol...

Az akadálypályán való végigrángatás felidézésére emlékezve hangosan röhögtem fel (ismét), az tuti jelenet volt :-D

Az új évad második hogyvolt-ja elszállt a mátrixban?
süti beállítások módosítása