Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 4x06 – Képzeletbeli barátok és ellenségek

2012. február 24. 14:00 - leeann

Melinda és Jim meghívást kap egy esküvőre. A pár egy erdei vadászkunyhóba hivatalos a hétvégére, ahol majd Jim barátai kimondják az igent. A menyasszony, Tricia Jim kollégája volt még a Wall Streeten a mentős-tűzoltós előtti időkből, a vőlegény, Hunter pedig egy szimpatikus figurának tűnik. Triciának van egy kislánya is, Natalie, aki az üres házban azonnal talál magának egy képzeletbeli barátot. Melinda szerin t a képzeletbeli barát egy szellem lehet, de ezt egyelőre csak Jimmel osztja meg. Van esély egy szellemre mindenképp, mert Natalie apja meghalt, aki biztos nem nézi jó szemmel, hogy az asszony újraházasodik.

A mai szellemünk gyorsan bemutatkozik: egy ékszeres dobozban az arának szánt lánc helyett vöröshangyák voltak, ami komoly riadalmat okozott. Másnap reggel megérkezik Hunter legjobb barátja és Tricia anyja is, akik szintén a kisházban laknak majd. Miközben folyik a nagy ismerkedés, Natalie elkószál a háztól távolabb. Melinda önként jelentkezik a gyerek előkerítésére, hátha megpillantja végre a félénk képzeletbeli barátot. Egy pataknál utol is éri Natalie-t, aki nem akar osztozni az új barátján a látóval, és az apukájáról sem szívesen beszél.

Este a próbavacsorán Natalie az anyját rángatja, hogy mutasson neki valamit, amit a szellem szerint látnia kell. Tricia enged a lánya unszolásának, aki az egyik szobába vezeti. A szobában egy kis piros autó az egyik fióknak megy, amibe Tricia belenyúl és megvágja magát egy jégvágóval. Anyuci a lánya csíntevésének tudja be a dolgot és a kislány csúnyán kikap. Natalie, akire mostanában csak Melinda kíváncsi, később szipogva rajzol a szobájában. A rajzok egyikén megjelenik a képzeletbeli barát is, Owen, aki egy kisfiú. A kisfiú minden rajzon szomorúnak tűnik, Natalie elmondja, hogy Owen azért szomorú, mert szerinte valami szörnyűség fog történni. Később Melinda megmutatja a rajzokat Triciának, hátha a mamának eszébe jut valami, de nem tűnik neki ismerősnek.

Triciának nem ugrik be semmi, pedig a rajzok közül néhányat ő csinált gyerekkorában. Ezt az információt már Margarettől, Tricia anyjától tudjuk meg. A kisfiú a rajzokon Tricia képzeletbeli barátja is volt, akivel állandóan egy nyomozós játékot játszottak. Elrejtettek tárgyakat, és meg kellett keresni, a tárgyak kezdőbetűit összeolvasva jött ki a feladvány. Nagyjából Natalie is ebbe a játékba kezdett bele Owen hatására. Tricia csak pislog, mint hal a szatyorban, de nem emlékszik a képzeletbeli barátra. Az arának most már nem csak az esküvő miatt fájhat a feje, ezért Melinda úgy dönt, hogy a tettek mezejére lép, és elhívja sétálni Triciát.

Mel elmeséli a „szellemeket látok, és te is láttad a lányod korában” történetet, de Tricia nem nagyon hisz a dologban. Mel ahhoz a patakhoz vezeti, ahol Natalie-ra talált korábban. Hamarosan a kisfiú elő is bukkan, és szinte követeli, hogy Tricia játssza végig az elkezdett játékot, különben baj lesz. Egy menyasszony az esküvője napján nem egy erőszakos szellem kisfiúra vágyik, így hamarosan Mel egyedül marad a víz mellett, mind a szellem, mind Tricia részéről. Kicsit később Tricia tapasztal néhány furcsaságot, és hogy nyugodtan házasodhasson, úgy dönt, hogy belemegy a játékba és a végére jár a dolgoknak. 

Miközben Tricia az elemekkel küzd, Melinda nyomozni kezd a neten. Közben Triciát a pincébe vezeti a kisfiú, ott egy újabb játék várja őt. A feladat: egy vízzel teli vödörből almát kell szájjal kivenni. Eközben a vőlegény már bőszen keresi kedvesét, de nincs sehol, ezért Mel és Jim is beszáll az új „keresd a menyasszonyt” játékba. Az ilyen típusú játékoknak nincs túl jó vége, ennek sincs. Amikor Tricia kiszedi szájjal az almát, piócák vannak az arcán. Hamarosan a remegő menyasszonyról a párja szedegeti le a vérszívókat, és nem akar hallani semmilyen további játékról. Mel próbál érvelni azzal, hogy ez üzenet, de őszintén, kit érdekel ilyen üzenet?

Melinda úgy dönt, hogy magára hagyja a házasodni készülő párt, és kideríti, mit akar Owen, de először meg kellene találni, hogy ki ő. Némi ötletelés után Jim segítségével Mel megtalálja a kisfiút. A gyerek izomsorvadásban szenvedett, de nem abba halt bele, hanem belefulladt a patakba, ami a birtokon folyik keresztül. Vagyis ezért jelenik meg állandóan a folyónál, tehát irány a víz. Amint Mel megérkezik, azonnal faggatni kezdi a kisfiút. Owen azt mondja, hogy Triciának végig kell játszani a játékot, cserébe Mel azt kéri, hogy mesélje el a történetét.

A kisfiú nehezen tudott futkározni a többi gyerekkel a lábgépe miatt, de Tricia még abban is segített neki, hogy a síkos köveken átlépdeljen a folyón ő is, mint az ép lábú gyerekek. A kisfiú másnap is szeretett volna Triciával játszani, de többi gyerek elvágta a kifeszített kötelet, ami segített volna neki átmenni a köveken, ahogy előző nap. Owen úgy döntött, hogy megpróbál a kötél nélkül átjutni, de elesett, beverte a fejét és a vízbe fulladt. A kisfiú nem hibázat senkit, de úgy érzi továbbra is, hogy Tricia bajban van. Melinda az esküvő előtt ráveszi Triciát, hogy nézzék át a nyomokat újra.

A fiókban a jégcsákány mellett, a vödörben az almák és a piócák alatt mind-mind találnak olyan dolgokat, amik arra utalnak, hogy Hunter egy csaló. Tricia szalad és jól kiosztja a vőlegényt, majd lefújja az egészet. Mel próbálja elújságolni a kisfiúnak, hogy sikerült megvédenie Triciát, de a fiú nem jelenik meg ünnepelni. Az esküvőt lefújták, így Mel és Jim is visszatérnek a saját hétköznapjaikba, ahogy a többi vendég is. Mel még aggódik Owenért, mert a gyerek nem kelt át. Nem is hiába aggódott a látó, mert este Owen megjelenik, és egyelőre hallani sem akar az átkelésről.

A fiú szerint Hunter még mindig a kunyhóban van, és furcsán viselkedik. A kisfiú attól fél, hogy valakinek baja esik. Melinda aggódni kezd, mert Hunter még mindig a kunyhóban van, és Jim éppen odatart. Jim nem veszi fel a mobilját, ezért Mel riasztja Jim barátját, Neely felügyelőt. Mel és a felügyelő is a kunyhóhoz tart, miközben Jim már odaért, és nagy elánnal pakolja az összecsukható székeket. Jim nem tudja, hogy Hunter ott van, de feltűnik neki, hogy valaki villanyt kapcsol. Jim bemegy a házba, ahol Hunter iszogat, már bőven be van rúgva és egy bazi nagy távcsöves puskát szorongat.

Jim próbál beszélni a fickóval, aki annyira dühös, hogy elsüti a puskát, de csak az ablakot lövi ki. Jim kihasználva a helyzetet dulakodni kezd a puskáért. Közben a lövésre már a rendőr és Mel is megérkezik. A felügyelő kívülről figyeli az eseményeket a fa mögül, és amikor látja a puskás alakot a függöny mögött, lelövi. A függöny mögül Jim csuklik le a földre. Nagy a baj, kérem, Jim Clancyt hamarosan már a kollégái próbálják szállítható állapotba hozni. Nemsokára Melinda mellett már Delia és Eli is a kórházban aggódik Jimért. Hamarosan jön az orvos, és a műtét jól sikerült, a vállába kapta a golyót a hős mentős.

Hamarosan Tricia és Natalie is megérkezik, hogy megnézzék Jimet, de egyelőre Owennel kell kezdeni valamit, mert a gyereknek már a fényben volna a helye. Tricia és Natalie elbúcsúznak Owentől, aki simán átlép a fénybe. Jim még nem tért magához, ezért Mel beköltözik a kórterembe. Kicsit később Jim már fent van, Melinda pedig éppen kel, és örül, hogy a férje magához tért, de Jim fura mód az embóliáról kezd beszélni. Melinda csak most érti meg, hogy Jim halott, és a szellemével beszélget. A kórházi személyzet próbálja újraéleszteni, de nem megy, Mel zokog, Jim pedig szerelmet vall és eltűnik a légben.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása