Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 6x20 - A döntés (The Choice)

2012. február 24. 16:00 - candyperfumegirl

Érdekes módon -zsinórban már másodszor- újabb olyan eset akad House horgára, aminek kapcsán házasságról és kapcsolatokról lehet elmélkedni, akarnak valamit üzenni ezzel a készítők? Mármint azon kívül, hogy Taub egy házasságtörő rohadék, mert úgy tűnik, erről a csontról képtelenek leakadni, pedig már vagy fél éve nincs rajta semmi rágnivaló, és hol van még a vége. Lássuk az aktuális esetet, ifjú pár az oltár előtt, igen? Igen? Menyasszony részéről igen, vőlegény viszont fullad, krákog, elmegy a hangja és lilul a feje rendesen. Vagy nagyon szar és nagyon rosszul időzített humora van, vagy most kell hívni a 911-et, de rekordsebességgel ám.

Eközben House szokatlan környezetben ébred, játékok, mesekönyvek, úrhajós ágynemű, és ha nem változtatott életmódot és/vagy érdeklődési kört a tudtunk nélkül, akkor az a legvalószínűbb magyarázat, hogy a szomszéd kissrác ágyában kötött ki egy éjszakai eltévedés folytán. Pár sikollyal, és „takarodjon a fiam ágyából mocskos perverz!” –zel később már két rendőr szállítmányozza haza szerencsétlen Jimmynek az erősen macskajajos élettársát, aki rezignáltan veszi tudomásul, hogy ma se lesz reggeli ágytorna Sammel. Ezek után House tetemes késéssel, falrengető fejfájással és sötét napszemüvegben érkezik a bányába, Cuddy aggódik, és már jönnének a kellemetlen kérdések, amikor feltűnik a horizonton Chase, és House könyörög neki egy esetért, amit az ausszi szemrebbenés nélkül szállít is. Így kell ezt csinálni, ilyen egy jó alkalmazott, és House már csúsztatná az aprót hű wombata zsebébe, de a helyzet az, hogy valóban eset van, House mehet szemrevételezni a megnémult vőlegényt.

A mesternek persze elég egy pillantást vetnie a betegre, csak ásít egy egészségeset, és egy hirtelen seggszurival bizonyítja, hogy szó nincs itt afáziáról, egyszerűen szimulált a srác, nézzék csak milyen gyönyörűségesen tud jajveszékelni, csak a boldogító igent esett nehezére kimondani? Majd a menyasszonynak magyarázkodhat, House ezennel útjára bocsátja, bár a team kicsit kételkedik a szimulálásban. Annyi lényeges történik még ebben a jelenetben, hogy Taub vacsizni hívja House-t, amibe a mester azzal az egy feltétellel megy bele, ha Taubné is csatlakozik, hadd izzadjon a kisember, az mindig jót tesz House emésztésének.

Hetibeteg és menyasszonya éppen hagynák el a kórházat, és már az újabb esküvői dátum kitűzéséről beszélgetnek, amikor vőlegény hirtelen megint rosszul lesz, felmerült másban is, hogy esetleg a házasságra allergiás? Ezek után vizsgálni kell megint, hagyjuk az afáziát, az lehetett tényleg kamu, de tele van a tüdeje folyadékkal, ennek az okait kéne keresni. House ösztönös reakciója erre persze a házkutatás, keressenek környezeti toxinokat, de ne csak az új lakásában, ahol a menyasszonyával alig pár hónapja élnek, nézzék meg a legénylakását is, ahol már jó eséllyel egy új család lakik, ne unatkozzon senki véletlen se.

Erre a nemes feladatra Taubot és 13-at jelöli ki House, és 13 már kezdené kisember izzasztását, hogy akkor most lefújta a randit a nővérkével vagy sem, de szerencsére megzavarja őket a jelenlegi lakó, aki – saját bevallása szerint a hetibeteg exe, és nagyon is pasinak néz ki ebben a megvilágításban, hoppá. Team ezek után mindenféle nemibetegséggel riogatja a beteget, és HIV tesztet helyeznek kilátásba, de nem csak őt, hanem a menyasszonyát is letesztelnék, ne maradjon ki ő sem a buliból. Páciens ezt határozottan visszautasítja, különben sincs szükség a tesztekre, ő nem is meleg, a srác csak az ex-lakótársa, akivel sosem dugtak, illetve csak egyszer, akkor is kicsit és véletlenül (gyakori háztartási baleset a szodómia – mondja House megértően), innentől kezdve a csapat nem kíváncsi a szánalmas mosakodásra, hanem megy tesztelni szorgalmasan.

Közben lehet elmélkedni a házasságokról, vagyis hogy mennyire lehet azokat hazugságra alapozni, és a csapat közben nem győz ujjal mutogatni Taubra. Hagyjuk már ezt, sokkal több muníció van ebben a témában, ne a mélynövésűre használják el. HIV teszt negatív lesz, ezek után 13, a diplomás biszexológus megy lelkizni a beteghez „farok vagy muff, esetleg mindkettő” témában. Kiderül, hogy betegük annyira beijedt attól, hogy meleg lehet (miután összejött hímnemű lakótársával, a gyanúja jogos), hogy beiratkozott egy leszoktatótáborba (!), ahol hánytatták melegpornó nézése közben és nyomták bele a férfihormont ipari mennyiségben, tudományos alapon. Eszem megáll, hogy egyesek ezzel pénzt keresnek. Orvosilag ez azért lényeges amúgy, mert a hormon meg a hánytató egyes tüneteket magyarázhat.

Este House és Taub az étteremben, Taubné sehol, mert a kisember megpróbálta ezt elhallgatni, még jó, hogy House küldött a nevében egy sms-t az asszonynak, biztos, ami biztos. House azonnal leszűri, hogy Taub félrekefél, Taubné meg fogalmatlan, úgyhogy azonnal szerez is alkalmazottjának egy állandó alibit péntek estére, kerámia tanfolyamra fognak járni, csodás, mert maximálsian hihető mindkettőjükről.

Azok a szerencsétlenek, akik eközben dolgozni kényszerülnek, éppen EEG-t csinálnak a betegen, aki közben szívrohamot kap, és persze halványlilájuk sincs, hogy mitől, hiszen a gép semmit nem jelzett. Talán számításba lehetne venni, hogy Foreman ismét a világ legrondább nyakkendőjét viselte a vizsgálat alatt, csak egy ötlet. Következő differenciál diagnózis alatt a csapat nagy része a lehetséges kiváltó okokat találgatja, House és Taub meg Taub alibijének szilárdságát latolgatják. A brainstorming vége meg az, hogy 13 leszbibárba invitálja estére House-t, ez zavart jelez az Erőben.

House első újta Jimmyhez vezet, mert ki más állna e mögött, te randikat szervezel a hátam mögött az alkalmazottaimmal, hogy közben szabadon dugogasd a nődet? Valami olyasmi igen, Jimmy persze meg tudja ideologizálni, hogy ez így House-nak is jó lesz, és legalább mialatt ő Sammel van, addig országos cimborájára is figyel valaki, különben sem venné a lelkére, hogy a szomszéd kisfiú ismét egy tökrészeg Greg House-t találjon az ágyában, még megállna a fejlődésben.

Hetibeteg menyasszonya közben megérezte, hogy van valami, amit vőlegénye orvosai eltitkolnak előle, és kérdezősködik, de sokra nem jut, mert a pasija, amint megpróbál felülni, azonnal leesik a vérnyomása, és elájul, érdekes. Hogy bizonyos dolgokra fény derüljön, bejön az expasi is látogatóba, akit az asszonyka még életében nem látott, de a vőlegény kedvenc csokiját hozza neki ajándékba, és az arcán olyan szerelmes aggodalom ül, hogy ha ezt nem látja a menyasszony, zavarják el a szemészetre, de rögtön. Látja, és amint a kórtermen kívül tudja a vetélytársát, rá is kérdez a pasijánál, ki volt ez, és mi volt köztük, és a hetbeteg vall. Részben. Őt is az „egyszer dugtunk, de nem jelentett semmit, mert NEM VAGYOK MELEG” –maszlaggal altatja, remélem, a lány is tudja, hogy annak, hogy valaki nem meleg, az első és csalhatatlan jele az, hogy nem dug férfiakat. Hirtelen fejfájás jön a betegre ezek után, lehet, hogy a hazudozás nem tesz jót az egészségének, ezt is fel lehetne írni a fehér táblára a diagnosztikán.

Este House és 13 a leszbibárban, 13 előtt vagy 10 Martini áll katonás sorban, minden csaj őt nézi, és hihetetlen módon a házasságokról, következésképpen Taubról csevegnek, nem hiszem el. House felhozza még az önsajnálat témát is, régen volt szó a Huntingtonról, de 13 ezt visszafordítja, én nem érem meg az 50-et, de neked mi a mentséged rá, hogy szenvedésre ítélted magad? Ebben a szent pillanatban csörög House telefonja, a csapat azon része az, akik nem kaptak leszbibáros kimenőt, és közben rájöttek, hogy ők okozták a fejfájást a betegnek, gerincfolyadék-szivárgás volt. Ezt éppen sikerül elhárítani, amikor úgy néz ki, hogy a hetibeteg stroke-ot, kap, de pontosan tud válaszolni a kérdéseikre, tehát nem stroke, csak annak néz ki, találós kérdés, mi az? Halványlilájuk nincs róla, és ez így nem jó, akármilyen ötletük van, azzal folyton elakadnak, House-nek meg már válaszok kellenek, úgyhogy azt mondja, ideje összeterelni minden felet egy szobába, beteget, menyasszonyt, expasit hogy végre kiderüljön egy s más.

Ezelőtt még Chase esti programot ajánl House-nak, amihez semmi kedve neki sem, meg Foremannek sem, de Jimmy előre fizette. „Hú de szar lesz, mikor és hol?” –így House, gyorsan alkalmazkodik. Na lássuk, mire jutnak az édeshármassal, össze vannak terelve, menyasszony kínosabban már nem is érezhetné magát, mert a kórtörténetet érintő kérdésekre az expasi sokkal pontosabb és használhatóbb válaszokat tud adni, mint ő. És lehet még cikibb a helyzet, kiderül, hogy amikor vele volt, gyakran voltak merevedési zavarai a betegnek, de ez a pasijával sosem fordult elő, mondja az ex, és nagyon erősen próbál nem kajánul vigyorogni hozzá. Itt az ideje végre tisztázni ezt a dolgot, tudni kell a merevedési zavar okát. Így 13 pénisztesztet ír elő, a reakciókat fogják vizsgálni, és meglebegtet a hetibeteg orra előtt 2 magazint, csöcs vagy pöcs, válassz. Talán egyszerűbb lett volna Chase-t és Cuddyt beterelni, hogy vetkőzzenek, és akkor még a néző is jól szórakozott volna. Páciens a „melyik magazinra áll fel a farkam” kísérleti néven futó rendkívül tudományos módszert visszautasítja, jön akkor viszont az injekció, mondja 13 egyre növekvő agresszióval a hangjában.

Most pedig következik a jelenet, ami miatt már nem volt kár megcsinálni ezt a hatodik évadot. Minden unalmas, szenvedős történetszál és Taub szexuális életének hosszas elemezgetése is meg van bocsátva, mert Chase, Foreman és House egy karaoke bárban ÉNEKEL. Boyband!!! Névjavaslatok jöhetnek, mert a siker átütő, az összhang maximális és rájuk van írva, hogy élvezik. Foreman és House még koreográfiát is rögtönöz, Chase meg mit tagadjuk, úgy szexi, ahogy van, repülhetnek is a bugyik a színpadra.

Kórházban közben kisütötték, hogy a farokműködéssel nincs baj (tehát kezdhet azon gondolkozni a menyasszony, hogy miért nem állt fel a közeledésére), viszont megindult a tejműködés a beteg melleiben, WTF? „Ha azt nem merte elmondani a nőjének, hogy meleg, hogy mondja el azt, hogy terhes?” –szellemeskedik House, szerintem még mindig a jól sikerült rögtönzött koncert hatása alatt van, és már fellépőruhákon gondolkodik. Többiek ötletelnek, pl. Chase felveti, hogy a faszokról, musicalekről és Madonna koncertekről leszoktató táborban a beteg olyan brutális hormonkezelést kapott, ami simán elcseszhette a pajzsmirigyét, és ez magyarázat lehet. Erre sajnos senki nem tud odafigyelni, tekintve, hogy House közben egy természetes mozdulattal beleölti a páciensükből nyert tejet a kávéjába. Innentől kezdve használható ötletet ne várjunk senkitől, csapat hipnotizáltan nézi a bögrét, pedig csak szívatja őket a mester, igen sikeresen.

House-hoz érkezik Jimmy, úgy hallotta, Chase és Foreman jól érezték magukat vele, és House sem unta szét az agyát, úgyhogy már kezdené a pszichologizálást, könyörgöm, most jöjjön egy epifánia. Úgy lesz szerencsére, a „vele született” szófordulat belecsúszik valahogy a beszélgetésbe, és ebből House már tudja, milyen örökletes betegsége van a páciensek, mi még nem, de mindjárt kiokosodunk. House beront a hetibeteghez, hogy megrángassa kicsit a fejét bizonyítási céllal, és nem bírom ki, be kell idéznem az eredeti szövegből ezt a beszélgetést, mert sajnos lefordíthatatlan, de röhögjön együtt velem, aki tud angolul:
House: Give me your head.
Ted: What the hell?
House: I know. It's the first time you've heard that sentence with a possessive pronoun.

A bizonyítás meg úgy zajlik, hogy House kicsit felhúzza a beteg fejét, és elmúlik a fejfájás, elengedi és visszatér, hogy is van ez? Úgy, hogy Chiari szindrómája van, ez azt jelenti, hogy a keskeny koponyaalap elvágja a gerincfolyadék útját, de ezzel vígan elvolt addig, amíg az átnevelőtáborban a kuruzslók meg nem duzzasztották az agyát, ami eltömte a nyílást. A farka persze továbbra sem fog felállni a nőjének, de ennek nincs köze a betegséghez, a menyasszonya neméhez annál inkább. Műtéttel rendbe lehet hozni, ez amúgy egy örökletes kór, tehát vele született – mint ahogy más is, közli búcsúzóul House.

Ezek után expasi jön, de betegünk elhajtja, mert továbbra is el akarja venni a menyasszonyát, megáll az ész. Menyasszonynak szerencsére több esze van annál, mint hogy törvényesen hitelesített beard legyen, így ő maga hagyja el. Nézzük akkor, mi a helyzet a másik gyenge lábakon álló házasságunkkal, Taub úgy dönt, hagyja a fenébe az alibi fazekasságot, és egész egyszerűen a feleségével tölti az estét. Érdekes, úgy tűnik, House közbenjárása a jó útra terelte, akármi legyek, ha nem pontosan ez volt a cél, és érzi ezt Taub is, és köszönetet mond.

Már csak egy jelenet van hátra, House-hoz érkezik Cuddy, és elhívja vacsizni egyet. Szóval hozzád is elért Jimmy, legyint House, pedig nem is, Cuddy csak barátságos próbál lenni, egy estére lepasszolta Lucast is, mennyire kellett aggódnia, hogy eljusson idáig? House nem értékeli a gesztust, közli, hogy nem éhes (amire a helyes válasz az lett volna, hogy „jó, akkor vacsorázzunk”, de ez egy másik történet), és elhajtja, amire Főnöknéni tehetetlenül csak annyit mond, hogy szeretné, ha barátok lennének. „Vicces, mert ez az utolsó dolog, amit akarok, hogy legyünk” – így House, és Cuddy talán érti, mire gondol, mert szó nélkül távozik egy hosszú néma pillantás után, House meg magába dönt vagy fél üveg whiskey-t, tökéletes pár szavas jelenet volt.

Címkék: house
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.02.25. 15:55:08

„jó, akkor vacsorázzunk”, és ekkor House kitapinthatta volna Cuddy pulzusát.:D

Hogy az éneklős jelenetet hányszor megnéztem...el se mondom.:)))

Orsóborsó 2012.02.27. 09:05:35

Köszi a hogyvoltot! :)
süti beállítások módosítása