Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 1x01 - Pilot

2012. február 21. 09:00 - nyauuuuu

Kezdésként egy kollégista lány piros felsőben és pink edzőcipőben futni indul, közben zenét hallgat. Befordul a fák közé, majd jól megtámadja valami. Sikolyok, vadállati morgás. Zsarupáros (egyikük a főszereplőnk, Nick Burkhardt) kedélyes beszélgetés közepette évődik a főhős nősülési szándékán, hiszen mikor máskor kapcsolódnánk be a történetbe, mint amikor éppen jegygyűrűt vásárol. Felfigyelnek egy csinos szőke nőre, de a szépség arca egyszer csak átalakul, vicsorító szörnypofává. Emberünk láthatóan nem tud mit kezdeni a tapasztalattal.

A futkosó lány tetemének helyszínelése közben szép nagy bakancsnyomot találnak. Ebből persze rögtön világossá válik, hogy nem egy vadállat intézte el, hanem egy másmilyen vadállat, majd emberünk megtalálja a lány lejátszóját, és abban természetesen még mindig az a szám szól, amit órákkal korábban hallgatott futkosás közben. Nagyon életszerű. Közben visszatérnek a rendőrségre, ahol újabb villantást kapunk el: megbilincselt, kevéssé szimpatikus gyanúsított arca változik szörnnyé, Nick pedig ugyanolyan tanácstalan arccal csodálkozik rá. Rém lassan kapcsol szegény.

Kopasz, idős, de vagány hölgy érkezik ősrégi Dodge-dzsal és egy hatalmas, kenyérpirítóra hajazó lakókocsival egy házhoz. Idős hölgy titokzatos, első ránézésre kicsit banyás, süt róla, hogy mindent tud, mindent ért, és közben még üldözik is. Eddigre – pedig arra készültem, hogy majd jól rettegni fogok – egyre inkább elhatalmasodik rajtam az érzés: sablon, sablon, sablon, tessék már valami újdonságot is felmutatni, ez egy bevezető epizód, a manóba is!

A nyomozás lassan gördülget tovább, kiderül, hogy állat ilyet nem csinál, és van egy eltűnt lány is, csak nem ő az áldozat, nahát?! Kis poénkodás a ma esti kézkérésről, majd emberünk hazaindul, jé, ez az a ház, ahová a „banya” befordult az álomszép Dodge-dzsal. Vészjósló zene, főhős belépve kiáltozik Juliette (a jövendő menyasszony) után, majd hátulról látjuk – hú, már egészen elviselhetetlen a feszültség, kár, hogy mindjárt elalszom a sok unalomig ismételt klisétől –, hogy a kopasz banya óriási késsel szeletel valami pirosat. Megfordul, mire emberünk felismeri: hiszen ez Marie néni! Vajon miért nem lepődtem meg?! Színre lép a szívszerelem is, de annyira jellegtelen szegény, hogy már most biztosra veszem, hogy vagy az első néhány rész egyikében meg lesz ölve valamelyik gonosz meselény által, vagy rövid úton szakítani fog szegény Nick-kel, esetleg az szakít vele, hogy megóvja a veszélyektől, de hogy ez nem lesz életre szóló szerelem, az biztos.

Marie néniről kiderül, hogy rettentő beteg, pár napja/hónapja van csak hátra, és hogy sokkal hamarabb szeretett volna főhőssel beszélgetni. Szóba kerül némi családi átok, meg hogy a nénivel is megtörtént ez a „hirtelen elkezdek furcsákat látni” dolog, és hogy emberünknek azonnal el kell hagynia még-nem-is-menyasszonyát, merthogy ez így túl veszélyes. Persze, ennél több részletet már nem tudunk meg, mert honnan, honnan nem, előkerül egy jópofa szörny, és rettentően megtámadja szegény Mari nénit. Főhősünk kis tétovázás után gyorsan beleüríti a teljes tárat, mert hát egy rendes rendőr szabadidejében is kibiztosított maroklőfegyverrel járkál, ugye. A néni hiába küzdött hősiesen a kaszával felszerelt támadó ellen bottal és tőrrel, mégis földre került, Nick a lövések után már csak alig pár szót tud belőle kiszedni. Eszerint a szülei nem is balesetben haltak meg, hanem meg lettek ölve. Egy titokzatos, nyakban hordható tárgy is átadásra kerül, melyet akár az élete árán is meg kell védenie szegény fiúnak. A néni ájulása-nyakbicsaklása pedig már több mint giccsesen tesz pontot a mondandó végére.

Mariskát kórházba viszik, Nick természetesen jófiú, és elkíséri oda, pedig jaj, hogy fel van dúlva, amiért nem tehetett mást a tár kiürítésénél. Közben megtudjuk, hogy a frissen lemészárolt kaszás szörny neve Holda. A kórházi folyosón aggódás után Maris néni tovább lebegteti a fátylat: a családban megvan a képesség, hogy lássák, amit senki sem lát, mert van az a pillanat, amikor a szörnyek nem tudják tovább leplezni igazi valójukat. Nick persze igyekszik leinteni szegény nénit, hogy pihenjen csak, de Mari nem hagyja magát, azért is tovább lebbent: Nick az utolsó Grimm, és minden igaz, ami le van írva a mesékben, amik persze nem is mesék. Nick még visszakérdezne, hogy mi is van a szüleivel, de néni taktikusan nem válaszol, csak ködösít még egy csöppet, azzal az ígérettel, hogy a lakókocsijában mindenre megvan a magyarázat. Nick távozik, és megvizsgálja a kezébe nyomott „életed árán megvédendő” dolgot, amiről kiderül, hogy valójában egy medálba rejtett kulcs.

Kiderül, hogy Holda bizony a Grimmek kivégzésére szakosodott főgonosz-féle lehetett, hiszen a penge felirata: a Grimmek kaszása. Persze, a társ már újságolja is, hogy a látszólag könyvelő Holda valójában minden hájjal megkent gonosztevő, számos államban körözték gyilkosság, nemi erőszak és más nyalánkságok miatt. Az aggódó parancsnoktól megtudjuk, hogy jaj, milyen nehéz is lelőni egy embert, pont ezért muszáj főhősünknek feltétlenül felkeresnie a rendőrségi pszichológust, és persze, pihenjen is kicsit. Nick legalább nem a Mel Gibson-féle lázadó zsaru, két „Igen, uram”-on kívül nem járul hozzá a társalgáshoz.

Hősünk engedelmesen pihenne, ám álmában piros szatén hálóingben fák között menekülő szép lányt és rátámadó, vicsorgó pofájú szörnyet lát, minek hatására rögtön a néni lakókocsijához indul infóért. Marie néni impozáns fegyvergyűjteménnyel, és a Bűbájos boszorkákból ismert, kézzel írt nagykönyvekkel rendelkezik. Az egyikben két lapozás után már rá is lelünk a második jelenetben látott szőke nő portréjára. Mielőtt bármi is kiderülne, Juliette megérkezik, és Nick abbahagyja a titkok felfejtését. Megtudjuk még, hogy hősünket 12 éves kora óta a néni nevelte, és egy macskanyávogástól kellene frászt kapnunk, de nem sikeredik ijesztőre.

Másnap kiderül, hogy a támadó DNS-e ismeretlen, így az egyetlen nyom a bakancs. Rögtön utána látjuk a bakancsot premier plánban, ahogy a tulajdonosa lépeget benne, aki a mellette piros ruhácskában elhaladó kislányra azonnal ráfordul. Közben Marie néni mély kómába esett, aminek oka ismeretlen, de legalább kiderül, hogy könyvtáros létére kissé túl sok rajta a sebhely. Nick elrohan az eltűnt kislányt keresni, és azonnal feltűnik neki, hogy a kislány is piros felsőt viselt, ergo biztosan ugyanaz a tettes, logikus, nem? Kutatás közben ügyesen rájönnek, hogy a leányka a tiltás ellenére tuti átment a parkon. Bingo, megtalálják a táskát és a bakancsnyomot is, Nick pedig ösztöneinek engedelmeskedve azonnal kirohan a fák közül, ahol meglát egy éppen a postaládáját ürítgető alakot, aki a játszódó kislányok után bámulva hipp-hopp farkasember-fejűvé válik. Főhősünk persze rögtön a menekülésbe fogó gyanúsított után veti magát. Homoerotikusan leteperi szegényt a saját házának lépcsőjére, és a kislány hollétéről faggatja. Ám hiába forgatják fel a házát, semmit sem találnak, szegény Nick meg nem tud magyarázatot adni, miért éppen ezt a teljesen ártatlan és priusztalan embert vádolja a gyermek elrablásával.

Juliette aggódón áll az ablaknál, mert Nick megint a lakókocsiban zseblámpázgat, és persze meg is találja az enciklopédiában a farkasembert. Vágás után rögtön meg is pillantjuk otthonában a korábban elkapott, farkasarcú fiatalembert, mert Nick nem nyughat a gyanújától. Júliája hiába hívja telefonon, ő inkább azt figyeli, ahogy a farkas levizeli a kerítését. Kis borzongató zene után az ablakon át érkező farkasember leteperi a főhőst, de mielőtt bárki megijedhetne, kiderül: csak viccelt, és inkább egy sört szeretne meginni Nick-kel. Kedélyes csevegés közben kiderül, hogy a vérszomjas farkast gyermekkorában a Grimmekkel ijesztgették, és hogy többet tud Nick családjáról, mint ő maga. Ja, és ő már nem eszik embert, mert tornázik, diétázik és gyógyszereket szed, valamint jár templomba. Nick persze némi indulatos beszélgetés után ráveszi, hogy segítsen neki megkeresni a kislányt, pedig a diétás elég hosszasan igyekszik magyarázni, hogy a dúvadak aztán nem akarnak egymással találkozni, mert falkában eléggé veszélyesek.
Végre meglátjuk, hogy hol a kislány: vadregény, erdő, folyó felett korlát nélküli híd, fák között mézeskalácsgerendaház kéménnyel és mohos tetővel. Bakancsos lábak, nippek a kandallópárkányon, padló alatti, komfortos fogvatartó-hely ággyal és előző áldozatokra emlékeztető, piros felsőkkel teli szekrénnyel. A postás persze szimpatikus arcú, épp csak egy csipetnyi őrültség süt a tekintetéből, a kislány pedig kellően műrémült és haza akar menni. Nick és a jó farkas szag alapján megtalálják a házat, és bár jól láttuk, hogy az emberrabló kocsival hajtott a háza elé, ők valami homályos okból csak a híd közepéig mennek, és onnantól gyalogolnak a folyón keresztül, biztos ami biztos. A ház felé közeledve ismét okosabbak leszünk: a jól szocializált farkas sem bírja a fajtársak társaságát, és elveszti maga felett az uralmat, így inkább elmenekül, a főhőst egyedül hagyva, nehogy az évekig tartó lemondása értelmét veszítse.

Nick odahívja a társát, aki közben persze kételkedik, hogy mi a fenét keresnek itt, és mivel hősünk nem tud elfogadható magyarázatot adni (azt csak nem mondhatja, hogy a korábban gyanúsított farkasember szagolta ki neki a nyomot), némi „nem bízol bennem?!” próba után csak bekopogtatnak. Természetesen most is úgy tűnik, mintha megint lyukra vetődnének, minden a legnagyobb rendben lévőnek látszik, a fickó szívélyes, ráadásul sehol egy bakancs, hát nyomozóink reményvesztetten távoznak, mígnem… na, ki találja el, mi buktatja le a csúnya farkast? Nem, nem, dehogy: a megfejtés az édes álmokban rejlik, hiszen a vájtfülű feka kihallja, hogy farkasunk éppen ezt dúdolgatta magában, míg ott voltak.
Visszarohanás, sötétben zseblámpával keresgélés után végül a társ lövi hátba a szegény menekülő farkast, aki haldoklás közben azért még felismeri, hogy őt egy Grimm intézte el. Nick simán megtalálja a rongyszőnyeg alá rejtett csapóajtót, így a kislányt is. Émelygős szabadítási jelenet, társ elismerő szavai. A végére még egy kis borzongás: Nick a kómás nagynéninek magyarázza a szokásos „annyi mindent el kell még mondanod”-féle szöveget, majd a második jelenet szép szőke szörnye undorító zöld trutyit akar a nénibe fecskendezni, amit persze hősünk ügyesen megakadályoz, jutalmul ő kapja a karjába a mérget, el is ájul tőle rögvest. Még látjuk, ahogy a szőkeség egy kocsiba szállva panaszkodik, hogy nem sikeredett a banyát eltenni láb alól, nekünk pedig meg kellene lepődnünk, hogy a vele beszélgető, valójában nyilván főgonosz foglalkozású illető nem más, mint a roppant aggódó és emberséges „Igenuram” parancsnok. Utolsó képként még az addig kómázó néni szeme tágra nyílik, kész, vége főcím.

Bennem a kezdeti kíváncsiság és borzongásvágy teljesen átalakult előbb drukkolássá, hogy mutassatok már valami újat, majd ásítozó unalommá, hisz jól ismert panelek váltakoznak a bevezető epizódban, anélkül, hogy az egyébként a történetben vastagon benne lévő potenciált ki tudnák bontakoztatni. Viszont – éppen a lehetőségek miatt – simán megszavazok neki még néhány esélyt, de ha a tizedik rész táján sem lesz a szereplőkben ennél több egyediség és élet, akkor nagyon fogom sajnálni a rápocsékolt időmet.
 

Címkék: grimm
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.03.23. 22:43:06

@nyauuuuu: Szuper, köszi szépen!

Gabba 2013.03.23. 22:57:18

@nyauuuuu: nem ígérek semmit, holnaptól folytatom az Onedint, meg van még egy másik tervem, szóval majd meglátjuk

Pácsó Ármándó 2013.03.24. 16:45:32

Ki van már kész a leckével?

2013.03.24. 17:19:00

Én kész vagyok!
Valamikor éjjel megnéztem. Azt hittem nehezebb lesz, mert a történet már annyival előrébb jár, és nagyon zavaró lesz újra kezdeni, de nem. Csak azért nem néztem meg egynél több részt, mert akkor semmit nem aludtam volna :)
Szóval jó volt.

Pácsó Ármándó 2013.03.24. 17:52:20

@Dogla: Ügyes vagy Doglám! Nem tudtál aludni?

nautilus64 2013.03.25. 19:37:47

én itt vagyok! (és kezét magasba emeli, hogy a tanárnéni meglássa :D )

nautilus64 2013.03.25. 20:03:33

@Dogla: veled meg találkozzunk a szokásos helyen! :)

2013.03.25. 20:03:59

Jelen! És a házit is megcsináltam. (Sűrű nyelvlógatás minden irányba.)
Kicsit elfoglalt vagyok, de igyekszem jönni (nyelv visszahúz, esdeklő tekintettel néz).

Pácsó Ármándó 2013.03.25. 20:08:10

@Dogla: @nautilus64: Stréberek! Mi ez a különcködés?

nautilus64 2013.03.25. 20:12:10

@Pácsó Ármándó: ööö, titkos dolgokat beszélünk meg, főleg titeket beszélünk ki :D

Pácsó Ármándó 2013.03.25. 20:15:42

@nautilus64: Ja, akkor minden rendben! :-)
Birit látta valaki?

Pácsó Ármándó 2013.03.25. 20:51:32

Ezt most tudtam meg: "Kék festék nincs a szemben. A kék szemû embereknél is sötétbarna pigment van a szivárványhártyában, fölötte vékony tejfehér réteg található, ezért látszik kéknek a szemük." Tök érdekes!

2013.03.25. 21:49:45

@Pácsó Ármándó: Az én szemem is tök érdekes :))

Pácsó Ármándó 2013.03.25. 21:50:15

@nautilus64: Találós kérdés: A Grimm sorozatban kinek kék a szeme?

2013.03.25. 21:50:28

Miután így kibölcselkedtem magam, megyek is alukálni. Jó éjt mindenkinek, pussz!

Pácsó Ármándó 2013.03.25. 21:50:55

@Dogla: Mesélj! Különösen kíváncsi vagyok! :-)

nautilus64 2013.03.25. 21:52:39

@Pácsó Ármándó: öööö, nagyon jó kérdés, várj ezen gondolkoznom kell

@Dogla: magaddal bölcselkedsz? :D

nautilus64 2013.03.25. 21:57:59

@Pácsó Ármándó: Nick-nek talán, de neki inkább zöldes, nem? nem vagyok jó ebben :D

Pácsó Ármándó 2013.03.25. 22:03:09

@nautilus64: Adjunk lehetőséget a többieknek is :-)

nautilus64 2013.03.25. 22:06:07

@Pácsó Ármándó: megegyeztünk :)

tanárnéni nem jelent meg, mi se voltunk aktívak, én is lépek, jó éjt!

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2013.03.26. 22:05:09

@nautilus64: @Pácsó Ármándó: @Dogla: @aggyistenbiri: Sziasztok! Nagyon-nagyon bocsánatot kérek, én tegnap este konkrétan bealudtam, anélkül, hogy a gépem közelébe akár csak eljutottam volna. Jövő hét utáni héten új munkahelyen kezdek, ezért ebben az utolsó pár napban alaposan meghajtanak, csak hogy érezzem, milyen jó döntést hoztam :). Van még kedvetek kibeszélni az első részt?

Pácsó Ármándó 2013.03.27. 06:22:32

@m e o w: Nyauuuuu angolosítottál? :-)
Nekem van, csak estefelé elég lutri a netem mostanában vagy hasít vagy vánszorog. Sok sikert az új helyhez!

2013.03.27. 07:32:12

@m e o w: Persze hogy van!!! Este igyekszem jönni. Szép napot mindenkinek!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.27. 18:19:44

@m e o w: és @nyauuuuu: úgy megörültem, hogy felélesztetted ezt a blogodat, de aztán láttam, hogy mégsem :( mondjuk annak tükrében, amit írtál gondolom nem is lenne most rá időd.

nyauuuuu 2013.03.27. 20:23:15

@Pácsó Ármándó: @Dogla: @aggyistenbiri: Bocsánat, fel sem tűnt, hogy a másik énemmel kommenteltem, elnézést kérek :). Kilenctől itt leszek, várlak benneteket.

2013.03.27. 20:26:29

Helló!
Sorry, de én most nem tudok jönni, nem állok épp a helyzet magaslatán.
Rosszalkodjatok nélkülem is, jó sokat :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.27. 21:02:12

@Dogla: hmmmm!!! sztorit szimatolok!!!! várjuk az indoklást! miért is maradsz távol? : He?

Pácsó Ármándó 2013.03.27. 21:13:58

@aggyistenbiri: Ha nem tud jönni, hát nem tud. Ne legyünk már az oviban-isiben! :-DD

@Dogla: Pihend ki magad!

@nyauuuuu: De legalább hű voltál a macskanyávogáshoz :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.27. 21:17:45

@nyauuuuu: nekem van kérdésem, mindjárt három is. Milyen az élet falun? folytatod majd egyszer a blogot? És mesélsz valahol az új munkahelyről? (miért, és hogy jött a váltás)
@Dogla: gyere mesélj, mi történt?
@nautilus64: szia kapitánylány! itt vagy?
@Pácsó Ármándó: szia Pácsó! és te?

nyauuuuu 2013.03.27. 21:20:27

@Pácsó Ármándó: Kicsit fordítva áll a helyzet, előbb voltam meow, aztán kellett egy másik nicknév egy másik bloghoz, mert nem fogadta el az eredetit, így "magyarosítottam" a nyávogást :).
Áttérthetünk a grimmre? :)

Gabba 2013.03.27. 21:27:17

Vagyok én is, de csak fél szemmel, a másikkal a heti penzum Onedint nézem

nyauuuuu 2013.03.27. 21:28:44

@aggyistenbiri: Az életfalun igazából azért maradt abba, mert már nem élek falun. Ott valahogy mindennap adódott valami érdekes, izgalmas, megírandó dolog, itt, városon viszont elmennek mellettem az események, szürke az egész, nincsenek igazán írnivaló megfigyeléseim, gondolataim. Folytatni szerintem majd húsz-harminc év múlva, ha újra falun lakunk :).
Mit meséljek az új munkahelyről? Április nyolcadikán fogok ott kezdeni, az első két hónap szerintem azzal fog eltelni, hogy keresem a helyem, szerepem a feladatok között és az új struktúrában, onnantól meg ezerrel dolgozni fogok :). Ennyi elég róla?
Te sem akarsz a grimmről beszélni? :(

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.27. 21:30:22

@Gabba: Jó hogy jössz, barátocskám! Lesz Gyula vitéz télen-nyáron? Koncz Gábor legszebb emberrel, vagy sem?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.27. 21:34:28

@nyauuuuu: Ó. várj, akkor tisztázzuk már: kiköltöztél városból vidékre, majd visszaköltöztél városba?
Az új munkahely miért van?
Ma a középső nevem nem Bajkeverő (szia, Pácsó), hanem Kíváncsi.

Gabba 2013.03.27. 21:42:13

@nyauuuuu: most éppen konyak, de még nem öntöttem magamra :)

@aggyistenbiri: minden lehet, de még az öreg bányába is le akarnak küldeni engem...

Pácsó Ármándó 2013.03.27. 21:42:15

@aggyistenbiri: Ezt is nekem köszönheted, ha nem piszkállak fel még mindig csak lapítasz, mint az a bizonyos a fűben. Vagy nem. :-)

@nyauuuuu: Persze, mindjárt összeszedem magam.

Pácsó Ármándó 2013.03.27. 21:43:17

@Gabba: Lipi bácsi úgyis kitilt! :-)

Pácsó Ármándó 2013.03.27. 21:49:05

@nyauuuuu: szóval: Mostani fejjel nem is emlékeztem már rá, hogy Mari néne az első részben volt. És nem laknék olyan távol mindentől, mint a postásfarkas. És Nick hogy bírta ki a mérget?

nyauuuuu 2013.03.27. 21:52:09

@aggyistenbiri: Ennél sokkal bonyolultabban csináltam. Egy kisebbfajta városban születtem, aztán elköltöztem egy hasonlóan kicsibe, aztán az ország második legnagyobb városába, aztán három hónapig konkrétan tanyán éltünk, majd vissza a nagyvárosba, aztán egy nagyközségbe, aztán egy haldokló, picike faluba, most meg megyeszékhely. Igyekszem kipróbálni mindenfélét :).
Új munkahely azért van, mert jelentkeztem, és felvettek :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.27. 21:54:34

@nyauuuuu: És tudtam követni!!!:D köszi a kíváncsiságom megelégedett. :)

nyauuuuu 2013.03.27. 21:56:23

@Pácsó Ármándó: Most nem nézem meg, de emlékeim szerint a szőkeségnek nem sikerült belenyomnia az egész adagot, nem? A postásfarkas hihetetlenül ideális helyen él, én imádnám (ha már író lennék, és nem kellene emberek között dolgoznom, mert anélkül is meg tudnék élni :D).
Én valszeg kicsit jobban emlékszem az egyes részekre, mert le is kellett írnom őket, de hát szegény Maris összesen két részben szerepel, és az az első kettő. Mire emlékeztél, mikor érkezett?

nyauuuuu 2013.03.27. 21:57:25

@Gabba: Te konyakolsz?! Én közben dolgozom a háttérben, nem ihatok, pedig egy kis rum igazán rám férne... Manóba.

nyauuuuu 2013.03.27. 21:58:03

@aggyistenbiri: Akkor innentől bajkeverő leszel? :)

Pácsó Ármándó 2013.03.27. 22:01:02

@nyauuuuu: A 2. vagy 3. részre kb.
Lehet, hogy tényleg nem nyomta bele mindet. Mondjuk Biri, akarom mondani Adalind mérgezéses akcióját is későbbre tettem volna emlékeim szerint. Azt tudtam, hogy az elején őt látja meg először átváltozni.

Pácsó Ármándó 2013.03.27. 22:02:24

@nyauuuuu: A rumot sose szerettem. :-)
A konyakot csak fiatalkoromban :-)

Pácsó Ármándó 2013.03.27. 22:03:44

Szorgalmas Nau64 barátom remélem bekukkant majd!

nyauuuuu 2013.03.27. 22:08:56

@Pácsó Ármándó: Ugye, milyen jó, hogy újranézzük? :) Az első részt szerintem állati ütősre akarták, a 3-10 részek tartalmához képest ebben nagyságrendekkel több történés, akció, vágás van. Csak valahogy mégsem sikerült igazán ütősre, én tényleg csodálkozom, hogy az első pár rész után nem kaszálták el. Kár lett volna érte, de ez tényleg csak a későbbiek fényében látható. Még a második rész is nagyon pörgős, aztán minden idők legmélyebb mélypontjáig is eljutnak (a hosszú hajú, elvadult farkaslányos történetre gondolok, szerintem az volt messze a legvacakabb az összes közül). De nem megyek ennyire előre, hiszen azok még a jövő zenéi :).
Én gyak. semmilyen tömény szeszt nem tudok meginni, és nem szeretem se a sört, se a bort (a pálinkáról nem is beszélve). Ha nagyon ki akarok rúgni a hámból, akkor vagy Bacardi Bleezert iszom (remélem, így írják, lusta vagyok kiguglizni), vagy pedig kb. 3 cl citromos bacardit keverek össze úgy három deci kólával. Ezt megiszom, aztán kész, megyek alucikálni :). Igen olcsón leitatható vagyok a zuram szerint, annak ellenére, hogy elég drága italt szeretek.

Gabba 2013.03.27. 22:19:26

@nyauuuuu: a konyak névnapról maradt...

rumot meg kólával egy-egy arányban kell inni, és akkor a legrövidebb kimenő is jól telik, ezt mindenki tudja, aki volt katona :-P

nyauuuuu 2013.03.27. 22:21:46

@Gabba: Katona nem voltam, csak bv-s, azok inkább pálinkáztak :).

Pácsó Ármándó 2013.03.27. 22:24:46

@nyauuuuu: Volt fordulat az biztos! Legelsőre Monroe volt a legszimpatikusabb, láttam is előtte valahol és ismerősnek tűnt, meg jól is játszott. Mondjuk FR-t is láttam a Capricában, de ott maffiatagot játszott és nem vagyok kislány se hogy elájuljak tőle :-)
Én égetett szeszt nemigen iszom már egy jó ideje, mert metaxából sikerült alaposan bekarmolni és utána nem szívesen néztem még az üvegjére sem. Melegben hideg sört, télen inkább bort de csak módjával. Ismerem azt a Bacardi Breezert, vendégségben szoktam kapni, elég kis gyönge ital :-)

Gabba 2013.03.27. 22:24:46

@nyauuuuu: amikor én voltam katona, még szarok voltak a pálinkák, mondjuk a rum is

Pácsó Ármándó 2013.03.27. 22:26:22

@Gabba: Amikor te katona voltál, mindegy mi volt csak be lehessen rúgni tőle, nem?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.27. 22:30:23

@nyauuuuu: @Gabba: @Pácsó Ármándó: mindjárt folytathatjátok tovább a "ki melyik alkoholt szereti és melyiket nem" párbeszédet, csak előbb segítsetek, melyik rész volt az, aminek helyszíne szintén egy erdei tisztáson álló luxus ház volt, és a fiúk az erdőbe vonultak el durván vadászni (meg persze átváltozni)?
ma másra használom a guglit, nem erre.
És hova tűntek az első évad részei???

Gabba 2013.03.27. 22:32:52

@Pácsó Ármándó: egységnyi idő alatt a leghatékonyabban, igen :)

figyu, ki az a Lipi bácsi? most nem ugrik be

Pácsó Ármándó 2013.03.27. 22:33:24

@aggyistenbiri: Az valami medvés volt és egy fiatal pár tört be a házba. A régebbi részeket az archívumban keresd. És egyébként a Grimmről is beszélgetünk.
Te mit nem iszol? Lehet női ital is!

Pácsó Ármándó 2013.03.27. 22:35:36

@Gabba: Gasch Lipót az Öreg banyából :-)

Én arra emlékszem, hogy mindig meghívtak valami italra, én nem költöttem rá sosem :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.27. 22:35:41

@Pácsó Ármándó: +1. égetett szeszt sose nem. sört sose nem. egyedül a száraz fehér bor. karácsonykor a tojáslikőr,de mikor meglátták, hogy vízzel lazítottam rajta, hogy ne legyen olyan ragacsosan édes, megégettek élve.

nyauuuuu 2013.03.27. 22:36:01

@aggyistenbiri: Én ezt a részt használom a régebbi részek előhívásához, mert voltam olyan jófej, hogy minden addigit linkeltem bele. Kérdésedre a válasz konkrétan a következő házi feladat, a második rész:
hogyvolt.blog.hu/2012/02/23/grimm_1x02_lassuk_a_medvet

nyauuuuu 2013.03.27. 22:38:05

@nyauuuuu: Hopika, a gyűjteményes link kimaradt:
hogyvolt.blog.hu/2012/10/19/grimm_1x17_szerelmi_mamor
@Pácsó Ármándó: Az archívum csak talán a kilencedik résztől indul valamiért, már nekem is feltűnt.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.27. 22:38:13

@Pácsó Ármándó: az volt az! @nyauuuuu: Na! én ott akarok (szeretnék) lakolni! :) az a ház és környezete volt a legjobb és legszebb.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.27. 22:40:39

@nyauuuuu: nem baj, hadd érezze magát okosnak és hasznosnak, így szeretjük. én külön bírom, amikor hülyének néz :)

nyauuuuu 2013.03.27. 22:41:10

@aggyistenbiri: Valóban. Gyönyörű volt a ház is, a környék is, meg nekem a berendezés is eléggé bejövős volt. Csak túl nagy az egész, én a kicsi házakban jobban otthon tudom magam érezni. A farkasbarkasé olyan ember-léptékűen barátságosan kicsike.

Pácsó Ármándó 2013.03.27. 22:45:30

@nyauuuuu: Nem arra gondolok, hanem az archívum résznél legalul a tovább és ott hetekre lebontva meg tudod nézni, de a te gyűjteményes linkes részed jobb!

@aggyistenbiri: Baileys-t szereted? Tojáslikőr kamaszkoromban ittam utoljára. Házit, mert az erősebb volt :-)

Pácsó Ármándó 2013.03.27. 22:47:42

@aggyistenbiri: Okoska, nyauuuuunak már írtam, hogy gondolom.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.27. 22:48:36

@nyauuuuu: nem praktikusságról volt szó, hanem szépségről :) és nem is kifejezetten csak a házról, hanem a környezetéről legfőképpen. Vagy valamit félrenéztem/olvastam.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.27. 22:52:32

@Pácsó Ármándó: ott sincs. gyere ide és nézd meg. ezért is díjazom, hogy hülyének nézel, nem sokan merik ezt megtenni. Béjlist is csak hígítva,na azért nem megégettek, hanem oroszlánok elé vetettek. (kiköptek, nyugi, elmondtam nekik az okot, és egyetértettek velem)

nyauuuuu 2013.03.27. 22:55:09

@Pácsó Ármándó: Ja, hogy az az archívum! Na, az nekem azért nem jutott eszembe, mert tetű lassan tölt a gépem, és akkor ezer oldalt kéne átlapozgatni egy-egy régebbi rész után.
A második évad második részét is lingyűjteménnyel fogom kezdeni, hogy azt is egyszerűbb legyen visszakeresni, jó? :)

nyauuuuu 2013.03.27. 22:57:40

@aggyistenbiri: Én a bailey's-t úgy iszom, hogy két és fél deci tejeskávéba egy teáskanálnyit löttyintek (lehetőleg a kávésból), és akkor királyság van. Meg tudom inni töményen is, de úgy nagyon üt - legalábbis engem. Egyszer valamelyik szállodában a pincér, mert jó fej volt, és kedvelt engem, kevert belőle valami koktélt, tejszínnel, meg tejszínhabbal, meg valami csokis álommal vegyítve (alkoholos cucc csak a bailey's volt benne), hát úgy annyira finom volt, azóta is érzem a ízét.

Pácsó Ármándó 2013.03.27. 23:03:54

@aggyistenbiri: Mennék én és meg is mutatnám neked amire kíváncsi vagy! de addig is: hogyvolt.blog.hu/2012/w8

@nyauuuuu: Köszönöm szépen az jó lesz. Nem is magam miatt elsősorban :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.27. 23:15:19

@nyauuuuu: Ez olyan vasárnap délelőtti habos kakaós téli italnak hangzik. ki is fogom próbálni hétvégén.
@Pácsó Ármándó: jó, győztél. (nem igaz, csak rád hagyom) már hamarabb megtaláltam.

Pácsó Ármándó 2013.03.27. 23:17:46

Elálmosodtam, megyek és szépet fogok álmodni! Csók!

nyauuuuu 2013.03.27. 23:46:45

@aggyistenbiri: Egészségedre váljék! :) Én is húzok aludni, bár a kisebbik épp az én ágyamban héderel (rosszat álmodott), úgyhogy marad a kanapé nekem :).

nyauuuuu 2013.03.28. 18:17:53

@Pácsó Ármándó: Hát ez nem jó. Ismered a tudatos álmodást? Ha még nem, érdemes vele megismerkedni, mert akkor eléggé kedved szerint tudod meghatározni, hogy miről szeretnél álmodni. Akár grimmeset is lehet :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.28. 19:22:45

@nyauuuuu: @Pácsó Ármándó: a Csajok ma sem jönnek? Ármándó, intézkedned kéne.

nyauuuuu 2013.03.28. 21:09:34

@aggyistenbiri: Én ma biztos nem leszek, sajnálom. Tegnap, hogy itt csevegtem, nem haladtam semmire, muszáj dolgoznom :(.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.28. 21:13:18

@nyauuuuu: jó, felmentve :) de a többiek távolléte több mint aggasztó.

Pácsó Ármándó 2013.03.28. 21:18:25

@aggyistenbiri: Dogla edzésen van, Nau meg nemtom

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.28. 22:04:36

@Pácsó Ármándó: ilyenkor már régen vége az edzésnek. @Dogla: hol vagy, kicsim?

nyauuuuu 2013.03.30. 10:35:16

@aggyistenbiri: @Pácsó Ármándó: @Gabba: @Dogla: @nautilus64: Akkor a következő házi feladat a medvés második rész, mivel úgy tűnik, az első résszel végeztünk. Találkozunk ott kedden (a húsvét hétfőre való tekintettel), addig mindenki kedve szerint nézze meg.
hogyvolt.blog.hu/2012/02/23/grimm_1x02_lassuk_a_medvet

Pácsó Ármándó 2013.03.30. 12:38:26

@nyauuuuu: Oké! itt már van 200+ hozzászólás.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.31. 10:27:12

@nyauuuuu: Nagyon eltűntek a csajok, nem vagyok benne biztos, hogy lesz folytatása a kommenteléseknek, de ne legyen igazam.

Gabba 2013.03.31. 18:36:01

@aggyistenbiri: húsvét után visszatérnek majd, mint Svarci a T1-ben :)

boldogh nyuszith mindenkinekh!

Pácsó Ármándó 2013.03.31. 22:19:29

@Gabba: Nem, ezt Pirinek szántam, csak elugrott :-)

nautilus64 2013.04.01. 17:08:19

@Pácsó Ármándó: @aggyistenbiri: @nyauuuuu: itt vagyok! csak Dogla lefertőzött a "betegségével"! :D még visszakapja! :)

Pácsó Ármándó 2013.04.02. 19:46:09

@aggyistenbiri: Örülök neked egyetlenem! Nau vár téged is az 1x02-ben.
süti beállítások módosítása