Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Befutó 1x03 - Az egymillió dolláros ajánlat

2012. február 21. 20:23 - sixx

Ace a szálloda edzőtermében fut helyben, azaz futópadon, ami azért valahol ugyanaz, haladni nem halad sehová, viszont kibaszottul le lehet izzadni. Azért van már ződhajnalban a szállodában, mert ott lakik, van neki egy fasza lakrésze odafent, és nem úgy, ahogy egy turistának, hanem örökbe, legalábbis ez a tippem. Ace nem sokáig szaladgál egyedül, megjön a felügyelőtisztje és hugyozni kell. Ez állandó program lesz, úgy látszik, de Ace ugyanazzal a rezignált arckifejezéssel fogadja a vegzálást, mint amivel a liftesfiút köszönti reggelente. Ja, és egyedül van az edzőteremben, mert megoldották. Ez már csak egy ilyen figura. Egy másik öreg csávóra ugrunk, a maga elé érthetetlenül mormoló Walterra, aki benevezi a csudalovat a negyedik futamba. A zsoké az alkesz csávó, Ronnie lesz.

A pályán éppen Ace lova fut, Escalante feszülten figyeli a stoppert, Gus meg arra próbál rájönni, hogyan működik a bonyolult szerkezet, mégpedig nem a lóü, hanem a stopper. Nem jön rá. A ló közben fut egy kurvagyors kör, de ó jaj, egy másik ló szembe jön vele a pályán, amit pedig nem szabadna. A karmester feszült húrokat pengettet a zenekarral, Escalante hevesen fuckol, Gus nem ért semmit, itt szemben is jönnek a lovak? Micsoda kupleráj ez? A baleset elmarad, mert Ace lova az utolsó pillanatban kitér a renitens másik elől, ezt a fellélegző Escalante pozitívumként emlegeti, tessék, milyen okos lovat csináltam belőle, nesze. John Ortiz ebben az epizódban brillírozik, Emmy-díjara be lehet küldeni menten, csak mondom.

A négy degenerált, (illetve csak három) a kórházban van (Lennie, Marcus, Ronnie) Jerry gondolom, kártyázik. Ronnie lemaradt a lóról az előző részben, de ez nem tántorítja el, és rábeszélte a szindikátust, hogy vegyék meg Mon Gateau-t a kovbojtól, aki elhappolta előlük, mert van benne potenciál. Először azért Lennie-t kiviszik a kórházból, a feje beverve, a két kurva elég alaposan helybenhagyta. Ezt a szálat egy időre otthagyjuk, mert Ace elmegy dolgozni, egy meg nem nevezett vállalathoz, ahol ő a tulaj. Összehívatta az igazgatótanácsot, és kiadja az ukázt: tessen öt százaléknál nagyobb részesedést venni a lóversenypályában, annyit, hogy az felkeltse a tőzsdefelügyelet figyelmét. Ez is a terv része, mármint a titokzatos Mike-kal való kibaszósdié. Az igazgatóségi ülés nem zajlik le zökkenőmentesen, egy fiatal nyikhaj beszól kettőt, mire Ace előveszi a halálnézést, és szó nélkül távozik. A folyosón kiskutyaként utána loholó tanácstagot utasítja, hogy a nyikhajt küldje el hozzá, a szállodába, de nem mondja meg mikorra, ezek szerint aki ennyiből nem találja ki az időpontot, az fasz.

Walter és a többi lótulajdonos a versenyirodában a rajthelyek sorsolását várja, Walter nem szeretné, ha a csudaló az egyes, korlát melletti pályára kerülne, hát persze, hogy oda sorsolják. Walter nem örül. Jerry elmegy Escalantéhoz, és próbálja kiszedni belőle, fog-e még Mon Gateau jót futni, vagy totál el van baszva a lába. Egy kis verbális petting után kiderül, hogy fog, sőt, jó a ló, de tessék elvinni az orvosnőhöz, majd az megmondja. Ja, majd pont az a nő fogja lekutyázni a lovat, akit Escalante dug. Jerry örül, mi is, addig sem pókerezik szomorú szemekkel, míg a lovat kajtatja. A kérdés csak az, hogy a kovboj eladja-e a lovat vagy sem. Ace hazaér, a nyikhaj, Gus, a szálloda igazgatója és egy nő várja. A lift a 16. emeletre csak kulccsal megy fel, avatatlanok oda sem jutnak Ace közelébe, nem bizony.

Odafent a nő egy névjegykártyát tukmál Ace-re, mert valami lómenhely ügyében akar vele beszélni. Mivel Ace három éve nem dugott, rögvest érdeklődni kezd, sok sikert. A nyikhaj itt is belerondít a helyzetbe egy okoskodó megjegyzéssel, az a csoda, hogy Gus még nem szakította le az arcát. Ugrunk Jerryre, aki a kovbojhoz megy el alkudozni, kéne az a ló. Hát, nem eladó, de ha az lenne, az én istállómban kellene maradnia. Van rá 20 000 dollárunk, folytatja megnyerő arccal Jerry, negyven az jobban hangzik, jön a riposzt. Felezzük meg a különbséget, és ötezerér' megveszem a kerti grillt is, azzal nem kell elszámolni. Legyen 25 000, és 7500 a grillért. Ez a vége, Jerry belemegy. Mindezt egy olyan lóért, amit 8000 dollárért vett meg a kovboj tegnap, nem rossz üzlet. Ace a nyikhajt kóstolgatja közben és alázza porig, majd egymilliós fizetéssel támadja be, ha leírja egy napját, és az Acenek tetszik. A nyikhaj nem érti, ami nem is baj, mert nem komoly az ajánlat, csak strómannak kell. Aztán majd kiderül, tényleg olyan kiszámíthatóan faragatlan barom, mint aminek látszik.

Micheaux, a kezdő zsoké fogyaszt a szaunában, közben bekap valami cuccot, és úgy vágódik a padlóba arccal, hogy a vére az ajtóig folyik. Nabazdmeg. Jerry visszaér a degeneráltak szállodájába, és bejelenti, hogy a ló megvan, ha a dokinő aszongya, okés, akkor megveszik, Ronnie boldog. A tréner viszont nem Goose lesz, hanem Escalante. A lovat közben Jo megvizsgálja, és persze, hogy egészségesnek nyilvánítja, bár nem nagyon érti, miért pont neki kellett elvégezni a vizsgálatot. Mert Escalante nem bízik benne, azért, és azt gyanította, hogy a nő köpött a ló valós állapotáról. Jo ezt kicsit nehezményezi, dugj fel magadnak valamit, de jó mélyen, tanácsolja, és megsértődik. Jerry közli Goose-szal, hogy nem ő lesz a tréner, de ha nyernek, akkor 5 százalékot kap a nyereményből. Rendes faszi ez a Jerry.

Elindul a futam, amiben Walter lova végre élesben is bizonyíthat, de csak húsz méterig tart a nagy nekibuzdulás, mert Ronnie úgy esik le a hátáról, mint egy liszteszsák, és ismét eltöri a kulcscsontját, hatodjára. A degeneráltak kifizetik a ló árát, mindenki boldog, csak Walter nem, mert Ronnie a bukás után hat hétre kidől, neki viszont kell egy zsoké. Rosie jöhet vissza Pasadenából, micsoda meglepetés. A kis kezdő zsokét az orvos kiengedi a kórházból, de figyelmezteti, ha nem iszik (vizet), akkor ez csak szarabb lesz. Escalante fogadja az újdonsült lótulajdonos szindikátust, elmagyarázza, mivel jár a lótartás, hát kurva sok pénzbe kerül, azzal. Ronnie kap egy adag gyógyszert az orvostól, ami nem olyan fasza ötlet, hiszen a csávó idült alkoholista és drogos, de ez az orvost nem zavarja, Ronnie arcán meg látszik, hogy régen nem örül ennyire semminek.

A degeneráltak egy rendőrrel beszélik meg a Lonnie-t majdnem kinyíró kurvák esetét és sütnek hamburgert meg hot dogot, kivéve Jerryt, aki megy pókerezni végre, csoda, hogy a napot kibírta eddig. A kaszinóban régi ismerősként üdvözlik, ázsiai nemezise pedig héjaként csap le rá, és kezdi el húzni az első percben. Ronnie egy italbolt előtt szív fel egy csík valamit (kokó?) és vesz hozzá egy üveg piát, este van, érthető. Escalante hazaér, Jo már ott várja, mert a csaja, és dugnak. Walter lefekvés előtt azon kattog, mit mondjon a telefonba a pasadenai zsokéügynöknek, hogyan magyarázza el, hogy csak kell neki Rosie. A zárójelenet szokásosan Ace szobájában zajlik, fáradt az öreg és Gus is, a lóról beszélnek és a nyikhajról, majd mondat közben elalszanak, mint két békés öregember. Na persze, ezekre aztán sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy békések, ha jól sejtem. Minden, amit a lóverseny és a Befutó világáról tudni szeretne, itt

A Befutóról itt olvashat híreket, információkat:

Címkék: befutó
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

66th Zealot platoon 2012.02.22. 00:52:58

John Ortiz nagyon fasza, jol jatszik, de maga a karakter: Escalante remekul ki van dolgozva.
süti beállítások módosítása