Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Torchwood 1x01 - A változás kora

2012. február 19. 13:00 - Möff CAT a Torcsvúdos gyerek

Némi előzetes információ, csak hogy tudjuk, mihez tartsuk magunkat:

A Torchwood brit televíziós sci-fi filmsorozat a Ki vagy, doki? (Doctor Who) című sorozat mellékága, a BBC Wales készítette. 2006-ben mutatták be a 13 részes első évadot, 2008-ban a másodikat. 2009-ben a harmadik évad 5 részes minisorozat formájában készült. A 4. évadot a BBC és az amerikai Starz Entertainment közösen készítette és 2011-ben sugározták az USA-ban és Angliában egyszerre. A sorozat a cardiffi Torchwood 3, egy, a katonaságon és rendőrségen kívüli, azok felett álló szervezet ügyeit mutatja be. A cselekményszál sokszor kötődik a Cardiffon áthúzódó téridő-repedéshez. A szervezet a repedésen át véletlenül érkező földönkívüli tárgyakkal, az ezekhez kapcsolódó bűnügyekkel, az idekerült lényekkel foglalkozik. Magyarországon 2008-ban jelent meg az első évad DVD kiadása Torchwood - Az idegenvadászok címmel, majd 2010 novemberben az AXN Sci-fi sugározta Torchwood - Űrlényvadászok néven. A Doctor Who-val ellentétben a Torchwood kifejezetten a felnőtt nézők számára készült, Davies szerint "paranoid thriller" és "omniszexuális beállítottságú". Mindezt a Wikipédia idevonatkozó cikkében atomrészletesen fejtegetik még, de "Ugorgyunk", ahogy a vak Pósalaky úr mondta a Nyilasmisinek, lássuk, miből élünk.

Szakadó esővel nyitunk, a helyszín egy jól felszerelt sikátor: van itt parkolóház, oldalában sok zöld kuka, a túloldalon rozsdás vashordók, nagyjából 8 fehér vegyvédelmi overallba öltözött technikus, az őket biztosító mintegy másfél szakasznyi rendőr és egy húsz év körüli hulla, aki első pillantásra úgy néz ki, mint Jimmy Sommerville. Őt amúgy körberakták annyi reflektorral, hogy egy KISS-koncertre elég lenne, mindegy, ők a technikusok, biztos tudják. Egyikük lerak egy tejeskávénak tűnő poharat a halott mellé, majd a sikátor bejáratához indul, ahová akkor érkezik meg Gwen Cooper rendőrnő, aki első pillantásra nem szép, az a helyzet, hogy a másodikra sem. Az egyik rendőrtől kap egy kávét és némi felvilágosítást az ügyet illetően: nem tudunk semmit, nem, azt sem, hogy ezek kik. Na, ezen túl vagyunk, jössz a pizzázóba majd? Nemtom, majlátom. Közben az overallosok összecuccolnak és az addig ott ténfergő rendőrökkel együtt elindulnak kifele a sikátorból, a halott meg békésen szunyókál tovább az utca közepén. Gwen nem érti, hogy mi történik, megkérdezi a halottal kávézgató overallos formát, aki közli vele, hogy léc van, gyerekek, jön a Torchwood, a speckó csapat, majd ők intézik az ügyet.

Mafasz az a Torchwood, kérdezi hősnőnk, de már gördül is be a fekete terepjáró, amiből kiszáll az elitegység, s látványosan semmibe véve az összes ott tartózkodót, a halott felé tartanak. Az első szembeötlő szuperképességük az, hogy kiszállás után még két lépésre sem távolodtak el a kocsitól, már fel tudták venni az "egymás mellett sétálunk nyújtott, kemény léptekkel, a parancsnok kicsit előbb, mint a többiek és ridegen nézünk előrefele" formációt. Amúgy négyen vannak, két nyeles (az egyik a parancsnok) meg két bögre, részletes CV-k később.

1.jpg

Az egyik csajnál egy leginkább moddolt számítógépházra emlékeztető táskaszerűség van, csak úgy ömlik belőle a kékes derengés, ez bizony hightech lesz, akárki meglássa. Gwen nem érti a dolgot, szerinte nem kéne odamenniük, merhogy a.) a hulla még ott van egyedül b.) a bizonyítékoknak annyi lesz. A technikus elkéri tőle a kávét, cserébe elmondja, hogy a Torchwood az egy különleges egység, aztán lelép. Hát köszönjük, sokat segített. A szupercsapat közben odaért a hullához, körbeállják, táska földre, kinyit, közben a többiek bámulják a hullát, kivéve a parancsnokot, aki a kabátját gombolja össze és Gwent nézi. Gwen meg őket, s mivel nem érti, mi történik (ez még amúgy elő fog fordulni párszor), kitalálja, hogy itt ez a jó kis parkolóház, majd onnan jól meglesem, mit művelnek ezek! A gondolatot tett követi, bár kissé fura, hogy ha ki akarja lesni őket, miért a legfelső szintre mászik fel, biztos onnan nagyobbat tud nézni lefelé, de a lényeg, hogy mosmá látja, mi folyik itten. 

Nos, a parancsnok éppen az esőt ízlelgeti, és érzi benne a fogamzásgátlót, nem is baj, állapítja meg, nem akar még egyszer terhes lenni (WTF???), viszont szereti ezt a bolygót. A többiek addig dolgoznak, a másik férfi kamerát szegez a halottra, a szupertáskából előkerül egy vaskesztyű, kajak olyan, mint Lanceloté volt. A táskás hölgyemény felrántja, közben a kamerás magyaráz neki, hogy siessen, mert fázik, erre a válasz, hogy ez nem így működik, akkor ez lesz a misztikus rész, mert a Médiumban is mindig ezt a dumát nyomják. A másik suna ázsiai, ő egy PDA-t bökdös a stylussal vadul, közben ofkorz szakad az eső, szóval nagy jövőt nem jósolok a kütyünek. A vitát az vágja ketté, hogy a Lancelot-kesztyű tenyere kéken derengeni kezd, erre mindenki akcióba lendül.

2.jpg

Susie - ez a kesztyűs csaj neve, most már tudjuk - gyengéden tenyerébe veszi a halott fejét, a többiek izgatottan néznek eközben. A reflektorok fénye felerősödik, hülye zene indul, aztán a halott kinyitja a szemét és rémülten kapkod levegőért. Összefüggéstelenül habog, nem tudja, mi történt vele. Az ázsiai lány és a kamerás, aki most már valamiért nem kameráz, elmagyarázzák neki, öcsém, halott vagy, két percre tudtunk csak visszahozni úgyhogy jó lenne, ha nem hülyeségeket magyaráznál, hanem elmondanád értelmesen, ki ölt meg. De én nem akarok meghalni, így a halott, erre csak legyintenek, ne bolondozzunk, azt mondd meg, ki ölt meg! Nem tudom, mögöttem volt! Nabaszki, akkor mi legyen? Félperc, mondja Susie, ne pocsékoljuk el az időt, na, erre már a parancsnok is odalép, hogy hívnak, Bélám? Nembaj, én Jack Harkness kapitány vagyok, figyelj már, milyen érzés meghalni, mit láttál? Gwen közben atomrémült tekintettel nem ért semmit a parkolóház legfelső emeletéről, csak mondom. A halott annyit mond még, hogy semmit nem láttam és meghal. Újból. Ez remek alkalom arra, hogy a szupercsapat tagjai jól összebalhézzanak, hogy ezt az újraélesztést hogy is kéne csinálni, mert ahogy most nyomják, az nem jó.

Itt egy váratlan fordulat következik be, mert a jó Harkness kapitány felordítja a kérdést Gwennek a parkolóház tetejére, hogy szerinte mi lenne a megoldás ebben az esetben. Erre Gwen megijed és elszalad, kicsit mutatják még, hogy bóklászik az utcán, de látszik, hogy az élmény odabaszott neki.

Snitt, Gwen otthon van, a nappaliban egy fickó ül a kanapén, akivel hősnőnk egy tökéletesen értelmetlen beszélgetést folytat le, mindegy, az legalább kiderült, hogy ez a pasija. Aluka, jóccakát. Másnap bent a rendőrségen Gwen utánakerestet Jack Harknessnek, közben kávét szolgál fel a nyomozóknak az eligazítás közben. A főnök egy sorozatgyilkosról magyaráz, megölt eddig 3 embert, nini, a harmadik áldozat a tegnapi hulla! Snitt, rendőrautóból kiszállás, kocsma felé ballagás, közben járőrtársától érdeklődik, hogy mi a tosz az a Torchwood, a fickó sem tudja, de biztos valami DNS-tudósok, mert ma ez a menő, CSI Cardiff, mekkora má, he! A kocsmában ott van a nagy élet, tompulnak az agyak, élesek a kések, vagy tízen ütik egymást, ezek ketten elkezdik szétválasztani a bunyósokat, maradjunk abban, hogy mérsékelt sikerrel. Gwent jól fejentosszák valamivel, úgyhogy a következő kép a kórház, ahol épp leápolják a fejsebét. Ahogy az orvostól kijön, lát valakit felszaladni a lépcsőn, utánarohan (hogy ezt miért?...), s követi a felső szintig, ami viszont le van zárva. Egy kórházi dolgozó szerint a rendőrség zárta le aznap reggel. Gwen nem érti (!) és úgy dönt, bemegy a lezárt részlegbe. Bent talál egy fickót kék gumiruhában, az arca kábé egy orké, egy CSÚNYA orké.

Mivel Gwen egy fokkal szebb, ő kérdezget, nem látott egy férfit katonai kabátban erre jönni? Áhhámm, szóval ezért rohant utána, én meg még azt hittem, csak úgy, mert eszébe jutott, hogy hátha ez a Torcsvúdos csávó! Rejtély megoldva, koncentráljunk a harmadik típusú találkozásokra. Gwen faggatja az orkot, az meg néz (lehet, hogy ő se ért semmit), egyszer csak feltűnik a kórházi forma, akitől az előbb a felvilágosítást kérte, ő is besétál a lezárt folyosóra, megdícséri az ork álarcát, aki erre nekiugrik és átharapja a torkát. No, erre már a Torchwood is előkerül teljes létszámban, Jack kapitány kituszkolja Gwent a veszélyzónából, a többiek addig lefújják valamivel az orkot, majd zsákot húznak a fejére és leteperik. Rendőrnőnk kissé kábán a sokktól bóklászik a kórház parkolójában, mikor a fekete Tw-terepjáró elhúz mellette, erre magához tér és üldözőbe veszi őket a rendőrautóval. Lekéri a rendszámot, közben bejelentkezik a kelléganője, akire a Harkness-keresést rábízta, egyetlen ilyet találtak, aki amerikai pilóta volt és 1941-ben veszett nyoma. Hujujujjj, hogy ez milyen rejtélyes, na haladjunk. Gwen követi a terepjárót, míg meg nem áll, a Tw legénysége kiszáll, gyalog mennek tovább. Hősnőnk is kipattan a rendőrautóból, megkísérli megállításukat szonikus úton (ti. ordibál utánuk), ekkor jön egy biztonsági őr, hogy rossz helyre parkolt, vigye onnan a kocsit, Gwen félrenéz egy pillanatra, s mire vigyázó szemeit újra a Tw-ra vetné, ezek fogták magukat és eltűntek. Akkor visszaülünk az autóba, hálló, központ, mi a pálya a terepjáró rendszámával, ilyen rendszám nincs nyilvántartva, na hálistennek. Közben megérkezik a kórháznál hagyott járőrtárs, aki nem kicsit morcos, lévén eleredt az eső, plusz a kórháztól idáig gyalog jött. Nem baj, Gwen megmutatja neki, hol tűntek el a Tw-fiúk és -lányok, egy tükörrel borított baszomnagy vízesés vagy mi a tosz mellett, mely szabadon áll egy tér közepén (ez amúgy a Road Dahlról elnevezett szökőkút, merhogy utánanéztem).

3.jpg

A járőrtárs nemigen figyel oda a nyígásra, pedig még azt is elmondja neki, hogy az ork félig megette a kórházas csávót. De láttam, de nem hiányzik senki a kórházból értsd már meg, de akkor is láttam, kuss legyen, hazaviszlek, aludd ki magad. Otthon apu lecsóval várja, neki zsigerből behazudja, hogy vissza kell mennie dolgozni és irány a szökőkutas tér. Nem érti, hogy mi van itten, de gyanús a dolog, főleg nekünk, nézőknek, mi ugyanis látjuk, hogy Gwent valaki térfigyelő kamerán keresztül szemmel tartja. Hirtelen egy pizzafutár tűnik fel, na EZ aztán végképp gyanús, hiszen tudvalevőleg senki más nem eszik pizzát, csak a titkoskommandószupermutánsok. Ezt megerősítendő a következő snitt már a pizzázóban zajlik, ahol ravasz keresztkérdéssel (van olyan ügyfelük, hogy Torchwood?) kiszedi az eladóból, hogy igen, van. Megtudja a címet és néhány pizzásdobozzal a kezében bebóklászik egy szakadt sufniba, ahol egy öltönyös, nyakkendős fickó hasonlóan ravasz keresztkérdését (kinek hozta a pizzát?) Gwen hárítja, majd egy gombnyomást követően a sufni egyik falán titkos ajtó nyílik meg, szabad az út a búvóhelyre! Kazamaták, lift, majd egy Falloutot valaha látott ember számára baromi ismerős fogaskerék típusú Vault-ajtó következik, ebből is látszik, hogy ez nem olyan kis piti titkos társaság, ezeket a gyerekeket nagyon komolyan kell venni ám! Belép, körülnéz, közben mögötte bezárul a fogaskerékajtó, plusz egy nagy vasrács, szóval az az út off. Észre sem veszi, leköti nagyon a csodálkozás: a helyiség jókora és leginkább valami hülye keresztezése dr. Genya holdbázisának és a Terminator 1-ből John Connor lepattant bunkerének, de van kis metróállomásos beütése is. Gwen egyre beljebb lépked, közben látjuk, hogy a kesztyűs csaj, Susie épp hegeszt, szóval ő a technikus, az ázsiai hölgyike négy monitort néz egyszerre, úgyhogy jó eséllyel ő lesz a banda Neója, a kamerás csávó fehér köpenyben molyol valamit egy asztalon, úgyhogy a doki is kipipálva, hát a jó Harkness micsinál vajon? Ül az asztalnál és semmit, de már itt is a fordulat, heló, figyeljetek oda, mert mindenki kacagni kezd (kacagni bazmeg!) és kiderül, hogy tök tudták, hogy jön, nem bénák vagy ilyesmi, hogy csak úgy be tudott lopózni ide, nem ám, hanem engedték! Háháhá! Gwen azt mondja, hogy akkor ő menne is, de már késő, most aztán be lesz avatva, igen, a csávó a kórházban meghalt, de miss Neo megoldotta, hogy úgy tűnjön, nem ott, nem akkor halt meg, a csávót a sikátorban, nem támasztottuk fel, nem, kicsit visszahoztuk, igen, babám, ez a Torchwood, mi ilyenekkel foglalkozunk, és most velem mi lesz, mert én rendőr vagyok ám, úgy vigyázzatok, oké, majd vigyázunk, akarod megnézni az orkot a kórházból? Ez az a jelenet amúgy, amikor először kínosan szembeötlő, hogy Gwennek két akkora felső metszőfoga van, mint egy-egy Orbit rágó, kajak nem tudsz máshova nézni, ha beszél, irdatlan nagyok, ráadásul van köztük egy lőrés, így még feltűnőbb.

4.jpg

Elmennek megnézni az orkot, akiről kiderül, hogy nem ork, hanem vívil vagy mifasz, hogy miért, mert a Tw-sek így hívják, azt kész, a csatornákban él, sok van belőlük, azt eszik, amit ott találnak, bár néha feljön egy-egy embereket enni. A legfontosabb, hogy ez egy élien (itt jön az a szar vicc, hogy mer' a Földön nem él ilyen), a kapitány leülteti Gwent egy stokira a plexi börtöncella-ajtóval szemben, nézz a szemébe, csak nyugodtan, van időd. Gwen fosik mint a guminyúl, úgyhogy ez nem tart sokáig, vissza a többiekhez, immár hivatalos bemutatkozás. A doki dr. Owen Harper, a női Neo Toshiko Sato, számítógép-profi, a kesztyűs suna Susie Costello, helyettes parancsnok, ja, ki ne felejtsük a joviális b.őrt fentről a sufniból, ő Ianto Jones, sofőr és takarítóosztag. Má' ez is egy mekkora hülyeség, egy négytagú (+egy csicska) csapatban van egy parancsnok, meg egy parancsnok-helyette, remek, gondolom van segédparancsnok-helyettes is, kettő is, nehogy baj legyen, tiszta Pál utcai fiúk, ezentúl az öltönyös lesz a Nemecsek. Gwen egyre szarabbul érzi magát, hozzáteszem, jogos, akinek ennyi hipertitkos lófaszt elmondanak csak úgy, az általában nem hosszú életű, mikor ezt szóvá teszi, a jó kapitány mindenkinek kioszt egy csomó tök hülye parancsot, maga meg jöjjön velem és veszi a kabátját. Gwen most azért rinyál, hogy vele kell mennie, eddig az volt a baj, hogy szeretne, nem értem, mindegy, haladjunk. Fellépnek egy kockakőre ott a bunker közepén, a kapitány megnyomkod egy kütyüt a csuklóján, mire a mennyezet egy darabja kinyílik és ők kiemelkednek a járdából, pont a nagy Road Dahl-szökőkút előtt a téren, hurrá. Gwen nem érti, hogy a népek, akik erre mászkálnak, miért nem látják-hallják őket, Harkness megmagyarázza hogy egy különleges szűrő miatt mindenki azt hiszi, hogy csak a szeme sarkából látja őket, az meg gondolom nem ér. Hogy a kiabálást miért nem hallják, arra nem tér ki, lehet hogy a fülük sarka a megfejtés. Gwen kérdésére, hogy mégis úgy körülbelül mi ez a tech, a jó kapitány ad egy újabb, eddig csak a Budapest TV jósműsorában hallott kifejezésekből álló választ, majd sörözni mennek.

8.jpg

Gwen az első korty után bevallja, hogy nem ért semmit, nahát, milyen meglepő, erre Harkness elmondja, hogy ő meg azt nem érti, hogy London felett van egy űrhajó, háború dúl a Kanári-mólón és mindenki otthonában kiborgok vannak, na ezt én se értem, akkor már hárman vagyunk. Megbeszélik, hogy Gwen pasija egy hülye, meg hogy a Tw egy idegenvadász csapat és hogy ez durva. Meg hogy nem függnek kormányoktól, a rendőrségtől, az ENSZ-től, senkitől, mert különben azok elvennék az idegen motyókat a Tw-tól és a saját céljaikra használnák fel őket. Az nem számít hogy ők is ezt teszik, mert az idegen tech nem jut ki a bázisról, hogy mit keresett a kesztyű akkor a sikátorban, nem tudni. E pompás ideológiát a következő snittben Toshiko mindjárt haza is vágja, mert látjuk, amint hazaér és elővesz a táskából egy annyira ronda műanyag szart, amilyent a Földön tuti nem gyártanak, következésképp hazavitt egy idegen kütyüt. Ám mielőtt elkezdenénk szidni, képváltás után Harper füdőszobájában vagyunk, ahol a jó doki egy fehéres fénnyel pulzáló parfümöt stírölget, szóval ő se jobb a Deákné vásznánál. Váltás, hoppá, nézzük csak, nini, mi van itten a parancsnokhelyettes asszony táskájában? Jaj, a kesztyű nála maradt véletlenül! Szóval ván kici gond á bisztonszággál, úgy tűnik. Közben a kissé nőiesen gesztikuláló Harkness elmondja, hogy ők a Torchwood 3; az 1 az már off, a 2 az Glasgowban van, de azok hülyék (hmmm, ki beszél), a 4 eltűnt, de majd meglesz... Ja, különben itt, Cardiffban van egy téridőhasadék és ez-az itt-ott néha átcsusszan rajta ide, na ezekre utaznak a Tw-ék. Gwen felajánlja, hogy dolgozzanak együtt a sorozatgyilkos ügyében, Harkness leoltja, ne legyél hülye angyalom, nem akarjuk elkapni a gyilkost, csak frissan leölt hullák kellenek, hogy teszteljük a kesztyűt, ezért voltunk ott a sikátorban. Na, akkor legalább ez meg van magyarázva. Igen, akkor jelenteni fogom, hogy a kesztyű jó lesz nekünk, persze, kicsim, feltéve ha emlékszel rá, ne bassz, megmérgeztél, ne parázz rá, csak amnéziatabletta, holnapra azt se tudod, mi a Torchwood. Asztakurva akkor elmondom másnak is, nem baj, majd azt is megkeressük, köcsög vagy, ez van, anya. Gwen ezerrel haza, otthon vad szövegszerkesztésbe fog, mindent leír a Tw-ről, amire csak emlékszik, eközben látjuk, hogy a nem igazán jóképű dr. Harper megpróbál felszedni egy szőke suncit a bárban, persze nem megy, nem baj, a B-terv a fehéren derengő parfüm, azt magára fújja, mire a csaj azonnal rácsúszik, nem kicsit, elrángatja haza magához.

5.jpg

Gwen egyre álmosabb, mert volt egy kis altató is a sörben, de még kitart, közben látjuk, hogy Toshiko műanyag szarja azt tudja, hogy egy könyvet leszkennel három másodperc alatt úgy, hogy le se vette a polcról, majd ugyanennyi idő alatt feldobja a számítógépre ha odateszi a monitorra, Susie meg feltámaszt egy döglött legyet a csodakesztyűvel, hát ezek közül egy se százas, az már ziher. Közben a jó doktor is bajba kerül, mert a szőke bula pasija utoléri őket az utcán és nem boldog. Bunyót akar, mindegy, a parfüm megoldja, a doki magára fúj belőle, most a csávó smárolja le, aztán a csajjal vitázni, hogy kié legyen a doktor úr segge, az meg taxiért kiabál és olajra lép. Gwen gépét Nemecsek eközben meghekkeli és letöröl mindent, amit kómás fejjel szerencsétlen beirkált. Gwen ezt még látja ugyan, de reagálni már nem tud, elalszik, de még előtte felírja egy dosszié borítójára, hogy Emlékezz! Reggel Gwent a pasija kelti, elaludtál a gép előtt, kicsim, mi újság van, nem tudom. És tényleg nem tudja. Közben új nyom merül fel a gyilkosságokkal kapcsolatban, megvan a fegyver formája, négypengéjű szigonyféleség. Gwen gyanakodva méregeti a fegyver fantomképét, ismerős, de nem ugrik be neki semmi. A napot kvázi katatón állapotban tölti, folyamatosan a penge jár a fejében, be is ugrik neki egy flash, mintha látta volna már valahol. Éjjel nem tud aludni, ezért az asztalánál üldögélve rajzolgat, egyszer csak ránéz a dossziéra: Emlékezz! Emlékeznék én, baszod, csak tudnám mire kell, hát felöltözik és céltalanul elsétálgat pont arra a térre, ahol a szökőkút van. Hát ez az amnéziatabletta nem lesz kasszasiker, azt hiszem.

6.jpg

Közben időnként látja a szigonyt, sőt, most már azt is, hogy aztat valaki kérem heggesztgette... Ugye tudjátok, gyerekek, ki heggesztgetett nem sokkal korábban: nem más, mint Kesztyűs Susie! Emlegetett szamár elve alapján fel is tűnik a csaj, nahát, nahát. Legott megszóltja hősnőnket, csá megint, te figyelj már, szerintem jó ötlet, hogy legyen nekünk összekötőnk a yardhoz, ezért megnéztem a jelentést. Ezzel előhúzza a szigonyformát a táskájából, Gwen a helyzet magaslatán: letartóztatom a... Honnan ismerem magát? Na, veled is csak többen vagyunk... Susie elmondja, hogy az amnéziát egyetlen emlékfoszlány is offolhatja, ha valaki okos és Gwen okos (hogymiii?), viszont ellenállhat, ezért most elteszi a halefot és előhúz egy 45-öst, komoly ez a tasunkó nagyon, szerintem golfütők és krosszmotor is van benne valahol. Tökéletesen értelmetlen monológot ad elő, a munka nehéz, sok a stressz, meg a vivil, le kéne lépni, ez a bolygó csak a szart kapja mindenhonnan, stb. Gwen belekérdez, hogy már ezt mire mondod, kiderül, hogy Susie a sorozatgyilkos, olyan oknál fogva, hogy ha megöli őket, van friss hulla, lehet gyakorolni a kesztyűvel a halottélesztgetést, van viszont jó hír is, hogy egyre jobban megy a dolog! Képzelje csak el Gwen, hogy ha már nagyon jól menne, akkor milyen jó lenne, tök fel tudna támasztani bárkit bármilyen hosszú időre, mert most sajnos csak két percig tart a hatása. Ő ezen sokat dolgozik, de a többiek parasztok és nem érdekli őket, nahát. Gwen (nem utoljára) nem ért semmit, ki a fasz vagy te és miről beszélsz egyáltalán, kérdi, de a kicsit bekattant Susie csak nyomja a sódert folyamatosan. Közben, mivelhogy véletlenül pont az arra legalkalmasabb helyen vitatkoznak, a járda szintje alól kiemelkedik a délceg kapitány a szemsarokpajzs védelmében és a monológ végét már ő is végighallgatja. Figyelem, fordulat jön, Susie-n a sok kesztyűzés miatt nem működik az észlelést gátló pajzs, így egy sima mozdulattal homlokon lövi Jacket. Gwen nem érti, ki ez, hogy került ide, stb. Susie készül lepuffantani őt is, mikor a kapitány feltápászkodik a földről, begyógyul a homloksebe, néhány megnyugtató szó kíséretében elkéri a pisztolyt ám Susie nem adja, inkább kicsit torkon lövi magát, viszont ő lent is marad.

7.jpg

Gwen a sokktól beemlékezik mindent, na, legalább valamit érteni fog talán, bár erre azért nem nyelnék horgot. Következő jelenet, Jack elcsomagolja egy fémládába a kesztyűt, rárak egy vámzárat Ne használd felirattal, majd az egészet bepattintja egy ételliftszerűségbe, náluk ez a széf. Nemecsek és Gwen pislognak, mint hal a szatyorban, a másik két torchwoodos pedig lázas sebességgel pakolja ki az elcsórt motyókat. Susie-t szomorú zene kíséretében Jack betolja egy sokférőhelyes kripta egyik slotjába, ő is elég szomorú, ilyenkor ezt így szokták. Következő snitt: Gwen és a jó kapitány állnak a Wales Millenium Centre tetején, jó magasan, Gwen nem érti, hogy miért nem halt meg Jack. Ez egy hosszú sztori, feleli ő, a lényeg hogy már egyszer megöltek, aztán visszahoztak és azóta nem bírok meghalni, peetye, de télleg, de mégis hogy, mittudomén, de tényleg semmitől nem, mondom, na, hidd má el. Zárszóként Jack megkéri, ne mondja el senkinek, hogy ő ilyen halhatatlan forma lett és bekínál egy Torchwood-tagságot Gwennek, aki ugyen nem érti (és ez az utolsó ma), hogy ő mit keresne ott, de rábólint, oké. Nagytotál, zene hangos, VÉGE.

11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hódos Hajnalka 2012.02.19. 14:50:22

A kollegává avanzsált alattvalónak ehun kívánok kéz- és lábtörést. :)

atandora 2012.02.19. 14:53:43

Aztaq... :D Na ez aztán nagy lélegzetű hv. Gratula. Engem mondjuk a sorozat nem érdekel, így kb. az egyharmadánál elvesztettem az érdeklődésemet, de addig tetszett. :)

prof. Perselus Piton 2012.02.19. 16:32:07

ma este akartam elküldeni sixxnek az enyémet...de akkor mégsem :-)

Démétér 2012.02.19. 22:11:54

Hát ennek nagyon örülök, nahát, és milyen jó hogyvolt! És mekkora!!

Oscar 2012.02.20. 22:58:07

Az elejéhez ez kis adalék: A Torchwood-ot a Doki miatt alapították, illetve Harkness kapitány szerepelt is az egyik Ki vagy doki? részben.
(Mint az köztudott :-))

teddybear01 2012.02.21. 11:03:22

@Möff CAT a Torcsvúdos gyerek: A Torchwood Intézetet Viktória királynő alapítja a Ki vagy Doki második évadjának második epizódjának végén. Feladata: Kutatni a titokzatos eseményeket, és felkészülni a Doktor esetleges visszatérésére.
Ami Harkness kapitányt illeti, kifejezetten fura szerzet. Először a Ki vagy Doki első évadának kilencedik részében kerül elő, éppen egy speciális űrhajót próbál rásózni a Doktorra és Sarára. Ezt az űrhajót láthatatlanul a Big Ben mellett parkolja le. Hamar kiderül, hogy meglehetősen furi szexízlése van, él-hal az idegenekért, de hiányukban az emberi fiúkkal etyepetyézik.
Halhatatlanná a 13.-ik részben(Gonosz Farkas) válik, Sara ugyanis átmenetileg isteni hatalommal bíró lénnyé válik. Feltámasztja Harkness-t, de egy kicsit hibázik, és gyakorlatilag egy hallhatatlan lényt kreál belőle.

Solycika 2012.02.21. 16:41:01

Úgy érzem, meg sem érdemlem, hogy halandó pillantásomat erre a remek gyöngyszemre vessem! :D:D
MIKOR LESZ MÁR VASÁRNAP?!!!

Robina 2012.02.22. 09:15:37

@teddybear01: Rose az a Sara...
@Möff CAT a Torcsvúdos gyerek: HAJRÁ, ez szuper volt, várom a folytatást. :)

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.02.22. 15:44:56

Köszi mindenkinek, vasárnap jön a második rész! :)
süti beállítások módosítása