Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűbájos Boszorkák 3x09 - Palackba zárt szellem

2012. február 17. 15:00 - szösznibaba

Bár a szörnyű gimnáziumi évek és az érettségi találkozóra időzített átváltozósdi már lerágott csont, de nekem ez most bejött. Pipernek érettségi találkozója lesz, és mivel anno ő volt a fogszabályzós, pattanásos lúzer, most emuba oltott gyászoló luxusprostinak ötlözve akar elmenni a buliba, hogy mindeki lássa, milyen sikeres lett. Szerencsére Prue észreveszi a bajt, és kijavítja a hibát: miután biztosítja róla, hogy sokkal jobb lesz az outfitje, ha kezelésbe veheti, egy tökéletes, gyászoló adóellenőrt farag belőle, most már bátran elmehet a buliba, tuti a siker.

Kinn az utcán, pakolás közben összefutnak Piper egyik régi barátjával, Justinnal, akire Leo persze féltékeny lesz, Prue viszont biztosítja róla, no para, a srác anno érte volt oda, ám az arc úgy tesz, mintha nem is emlékezne a nevére, de aztán majd később kiderül, hogy csak Prue-t akarta húzni, amiért anno vásári bohócot csinált belőle a suliban. Ezt csak a teljesség kedvéért mondom, az epizód szempontjából nincsen nagy jelentősége. Úgy is hívhatnánk a srácot, ahogy egy vices kis történetben a Földet: jobbára ártalmatlan.

Ám, amit ők nem vesznek észre, hogy valaki sasolja őket egy parkoló autóból. Itt most kell tenni egy kis kitérőt: adva van egy selyemingen átsejlően pocakos alkimista démon, Kierkan, aki összerúgja a port a teremtettjével, Terrával, aki egy roppant dekoratív leány. Azaz, csak addig dekoratív, míg a saját szívébe nem döf egy kést, hogy a lelke kiszabaduljon, mert csak így tud megszökni a teremtőjétől, aki egybként egy fél decis palackban tarthatja, ha nem viselkedik jól. Terra egy esszencia, ami olyan, mint az emberi lélek, csak "mesterséges", így mindig valaki más testét kell elvennie, hogy éljen, amiből csak annak a halálával tud kiszabadulni, és beköltözni egy másikba. Miután elszökik, talál egy yuppie-t az utcán, és bele is költözik. Ez a mutatvány elég rövid időn belül a "gazdalélek" elhalálozásával jár, de ez természetesen a démonnak nem okoz lelkifurdalást (höhö). Terra fő célja beköltözni az egyik boszorkába, hogy az erejét használva kinyírja Kierkant. Ezért leselkedik, hogy a leggyengébb egyedül maradjon. És ez szerinte Piper.

Mindeközben Phoebe a kriptában szomorkodik, ahol Cole-al elváltak, és a dráma közben nekidől az egyik régi sírnak, mire egy látomása lesz: egy démon nő egy kissráccal a karján legyilkol egy embert. Megnézi kié a sír: Benjamin Colerige Turner...ismerős a név. A levéltárban megtudja, hogy ő volt Cole faterja, de sem anyának, sem a "kisfiúnak" a halálát nem jelentették be. Persze, hiszen mindketten démonok; lehet, hogy az anyóssal is lesz majd dolga? Ja, és mellesleg Cole 1885-ben született, tehát 115 éves (2000-ben járunk).

Az osztálytalálkozó hol másutt lenne, mint a P3-ban, ahol Piper egyből bele is fut az osztály régi bálkirálynőjébe, aki nyílván nem emlékszik rá, aztán meg összeszedeti vele a szemetet. Hát, ha az én kricsmimben valaki a szemetet akarná velem összeszedetni, valószínű, hogy azzal együtt bezsákolva dobnám ki. De én szelektív gyűjtök. Piper viszont megcsinálja, mert ebben a közegben megint az osztály lúzereként érzi magát. Miközben kicipeli a zsákokat, a yuppie (azaz Terra) meglepi, a szeme előtt szíven szúrja magát, így a démon átmegy Piper-be. Visszamenve gyorsan lehajt egy felest, lealázza az osztály régi picsákováját, ami Prue-nak furcsa, de még nem fog gyanút. Van egy pillanat, amikot Piper felülkerekedik, és segítségért kiált, de a démon visszaveszi az irányítást, így nem derül ki a csel. Eközben az alkimista megtalálja a yuppie-t a sikátorban, feltámasztja, és mikor megtudja, hogy ki a kiszemelt áldozat, vissza is veszi az életét. Így legyen az ember informátor. 

Otthon a Pipert megszálló Terra azon morfondírozik, hogy hogyan tudná eltenni a teremtőjét láb alól, úgy, hogy a nővérek segítsenek neki, mivel egyedül nem elég erős ehhez. Így felhívja a klubbot, és közli Prue-val, hogy egy szőrös, gülüszemű démon megtámadta (mármint Pipert), és need help. Prue elhiszi, hogy egy yeti lepte meg Pipert, indul is gyorsan, útközen összeszedi Phoebe-t, aki így lebukik, hogy nem a könyvtárban, hanem a levéltárban van, és sunnyog. Mire hazaérnek, Kierkan már lefagyasztva, Piper (azaz Terra) meg rohan feléjük az igézettel, amivel el is pusztítják az állítólag iszonyúan nagy erejű démont. Mielőtt teljesen elégne, még célozgat valami nőre, aki meg akarja őket ölni. Nem értem, hogy miér nem lehet normálisan elmondani, hogy mi akar. Miért nem azt mondja, hogy "ő nem a nővéretek" vagy "Piperbe belebújt Terra". Ugyanannyi idő, mint homályosan célozgatni, amit úgy sem ért senki ugyebár.

Azaz nem teljesen, Terra érti, hogy szorul a hurok, meg is akarja szerezni az üvegcsét, amit Kierkan elejtett az elégése közben, mivel az a kis kancsó az ő börtöne. Ha megsemmisíti, nem pakolhatja vissza oda senki. Pechére nem tudja kicsalni Phoebe markából az üveget, aki Prue-val együtt az Árnyak Könyvében keresgél, hátha van benne valami az üvegről. És meg is találják! A könyv szerint az élet forrása lakik benne, ami/aki olyan, mint az emberi lélek, csak mesterséges, és bele tud költözni az emberekbe, amibe az elfoglalt test lelke belehal. Le is esik Prue-nak, hogy miért viselkedett olyan furán Piper, hogy próbált segítésget is kérni, és hogy miért akarta széttörniaz üveget. Phoebe persze értetlenkedik, néha azon is csodálkozom, hogy a nevét el tudja mondani, annyira fogalmatlan tud lenni.

Ám eddigre Terra már el is lógott, átöltözött bőrszerkóba, leütötte Leo-t, mert az gyanakodott, és már visszafelé is tart a buliba, ahol a srácok nagy örömére a P3 ból Coyote Ugly-t varázsol. Prue és Phoebe is befutnak, kicibálják a sikárotba, és ki akarják belőle űzni Terrát, de ketten nem megy, csak akkor, ha Pipert megölik. Az meg úgy nem lesz jó. Prue-nak támad egy ötlete, visszamegy a kricsmibe, összecsomagolja Pipert, hazaviszi, Phoebe-t megkéri, hogy keresse meg Leo-t, és mire azok ketten visszaérnek, már bele is suhintott egy kést Piperbe. Aki meghal. Terra az odarohanó Leo-ba száll bele. Mivel az alkimista ereje is vele van, fel tudja támasztani Pipert, cserébe a lányok Leo testét, és a palackot ígérik, vagy megölik Leoval együtt, és mehet vissza az üvegbe örökre. Terra rááll az üzletre: miután Pipert feléleszti, összetöri az üveget, a börtönét. Ez is Prue tervének a része. A három nővér elmondja a likvidáló varázsigét,  Terrát kiszedik Leo-ból, és mivel pont az előbb törte össze a kis majom az üvegcsét, ami nem csak a börtöne, de az egyetlen menedéke is volt, megsemmisül. Piper még nincsen túl jól, de ezt már Leo is meg tudja oldani, és most derül ki, hogy nem csak gyógyításban jó, de a világ legjobb szabója is, mivel a ruha is összeforr, ahol a kés átdöfte.

Mikor visszaérnek a P3-ba, már vége a bulinak, Justin vár Prue-ra valami hülye indokkal, de a végén csak összejön a randi. Ez a srác uncsi, én mondom. Phoebe majdnem bevallja Leo-nak az igazat Cole-al kapcsolatban, de aztán mégsem. Nem lehet nem észrevenni, hogy furcsán viselkedik, de egyelőre mindenki annak a számlájára írja, hogy meg kellett ölnie a szerelmét, különben az ölte volna meg őket.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bütty 2012.06.14. 14:56:01

Hali! nem lesz folytatás?, pedig jó lenne a stílus nagyon jó, várom a folytatást :D
süti beállítások módosítása