Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 3x04 – Punked - Vissza a jövőbe, meg a múltba

2012. február 16. 09:06 - Zenóbia

Nos, akkor Neoprimitívnek adott tippem szerint ebben a részben kell szakítania Castle-nak Ginával, vagy fordítva, a végeredmény a lényeg. Izgulok is mint az állat! Azoknak akiket a sztori is érdekel, azért elmesélem az újabb gyilkolászást is, egye fene. Baljóslatú zene, lódobogás, ha nem néznénk oda azt hihetnénk, hogy épp csatába indulnak a harcosok, de mivel odanézünk, tudjuk, hogy lovas rendőrök. Galoppoznak a parkban fekvő félmeztelen hulla felé. Castle megint reggelizni készül, ez ám az egészséges reggeli, figyeljetek csak. Graham keksz, mályvacukor, egy tábla csoki, mindez serpenyőben megsütve. Martha meg sem kóstolja, Alexis kiköpi úgy ahogy van, Castle imádja, csak úgy, mint a csokis-tejszínhabos pogit. Hmm. Attól tartok én is imádnám. Alexis szerelmes. Biztos ezért nem ízlett neki a csokis mályvacukor sütve. De ezt nem osztotta meg Castle-val, aki ettől kétségbe zuhan, pedig nem kéne neki, mert Alexis tutira nem egy motoros banda vezérébe fog beleszeretni. Mélységes sértődöttségében még a csörgő telefont sem akarja felvenni, de aztán Martha meggyőzi, hogy egy helyre kis gyilkosság majd eltereli a figyelmét. Lanie hiányolja, hogy sosem visznek neki kakaós csigát, legközelebb lehet kap egy kis csokis-tejszínhabos pogit, máris nem fog hiányozni neki semmi.

Aktuális hullánkat mellkason lőtték úgy éjfél körül, amúgy egy szál boxeralsóban van, Castle felismeri a márkát, mert ő is ilyet hord. Éljen. Puha, selymes és nagyon kényelmes. Emberünk örülhet, hogy ilyenben lőtték le. Mármint örülhetne, ha tudna örülni. Azután vetkőztették le, hogy megölték. Há, Ryan adott hál istennek egy fasza nevet a hullának, Alsógatya Kapitány jogsiját megtalálták egy közeli kukában. Daniel Goldstein, de ugye sejtitek hogy eszemben sincs így hívni a továbbiakban? A nővére szerint ez nem vall rá. Mi, hogy meghalt? A szüleik meghaltak egy autóbalesetben, emiatt Gatya Kapitány rettentően visszahúzódó, antiszociális fura fazon lett, amúgy is folyton dolgozott. A Berman és Rose nevű cégnél pénzügyeskedett, mellesleg matekzseni volt. A matekzsenik furák, ezt mindenki tudja. Aki érti a matekot, az csak fura lehet eleve. Azt hitte, hogy a tesójából majd valami professzor lesz, de ezek a cégek iszonyú pénzeket fizetnek az ilyen matekzseniknek, hogy megtartsák őket. Ő pl. kapott Gatya Kapitánytól egy lakást a 25. szülinapjára. Na jó, az én tesóm meg építhetne nekem egyet fából, ha akarna.

Ryan kopog be azzal, hogy találtak egy ujjlenyomatot Daniel, (csak azért váltok vissza a rendes nevére, mert a Gatya Kapitányozás túl hosszú) pénztárcáján, de szavakkal képtelenség leírni, hogy kiét. A képre nézve meg fogjátok érteni, hogy miért. Mr. Dandré az elmúlt egy hónapban leharapott egy fület, kinyomta valakinek a szemét, meg félig agyonvert még három embert. Annyira bizalomgerjesztő. Találtak a lakásán egy fegyvert, amikor pedig be akarták hozni, egy kissé agresszívvé vált, olyannyira, hogy Esposito nyakmerevítőt kapott. Ryan szerint hordjon garbót. Egy jó nagy garbót. A pasinak akkora agya lehet, mint egy légynek, mert nem mond semmit azon kívül, hogy nem ő volt. De igaza van, mert Lanie megállapította, hogy a golyó a hullában nem egyezik agyatlanunk fegyverével. Főleg azért nem, mert megvan vagy kétszáz éves. Kitaláljátok-e, hogy Castle szerint a gyilkos egy időutazó? Ugye, hogy ki. Hívatnak egy antik fegyver szakértőt. Aki végérvényesen megállapítja, hogy nem agyatlan fegyveréből lőtték ki a golyót, hanem valami 18. századi flintából, amik ma már műtárgynak minősülnek, azaz nem kell bejegyeztetni őket. Így hát agyatlan tényleg a hulla mellett találta a pénztárcát, de azért egy kicsit lecsukják, hivatalos közeg elleni erőszakért, Esposito hálásan köszöni. Szegény, kis pocok feje lett a merevítőtől.

Castle fel akarja hívni Alexist, mert nem bírja elviselni, hogy nem osztja meg vele, hogy szerelmes, de Beckett meggyőzi, hogy ha zaklatni kezdi, akkor azzal elüldözi. Esetleg egy zsíros hajú ősrocker karjaiba, akivel aztán együtt villáznának szegecses bőrszerkóban. Alexis? Ugyan már. Daniel munkahelyén az Adam nevű kollegától megtudjuk, hogy tegnap este fél tízig volt bent, és elképzelni sem tudják mit keresett a parkban. Juliának, az asszisztensének eszébe jut, hogy a szokásos telefonokon kívül volt még valami. Daniel kitalált egy befektetési csomagot, de befuccsolt. Emiatt több százmillió dollár veszett oda egy éjszaka alatt. Kaptak egy csomó őrjöngő üzenetet, sokan hibáztatták Danielt. Eközben a fiúk antik fegyvermániásokat keresgélnek a neten a Kapitánnyal együtt, aki nehezen bírja megállni, hogy ne röhögje képen Espositot. Ezt mondjuk valahol a lelkem mélyén megértem. Újabb fegyverbuzi, Iván Podofski, aki viszont azon a listán is szerepel, amin a sok-sok pénzt vesztett ügyfelek vannak. Ollé. Szép bajusz. Nos, ő több mint négy millát vesztett Daniel miatt, emiatt hagyott is egy rekedt hangú fenyegetést a rögzítőjén, miszerint eljő majd a kivégzőosztag, ha akarod ha nem. Hű, élőben még szebb a bajusz, azta rohadt életbe.

Alibije nincs, de igazából már csak a bajusza miatt be lehetne csukni egy-két napra. Esposito jön, hogy előkerült Daniel kocsija, mert megbírságolták tegnap éjjel egy, a parkhoz közeli utcában. Nem is először, szóval nem véletlenül járt ott most sem. Azt említettem már, hogy Castle most a CIA, FBI vonal helyett áttért az időutazós vonulatra? A fegyver is régi, emberünk is pucér volt (nagyjából), az autója is olyan, mint a Vissza a jövőbe című filmben. Szerintem igaza lehet. A Vissza a jövőbe mind a három részét hatszázhatvanszor kellett megnéznem tizenévesen, mert a barátnőmnek az volt a kedvence, a végére már iszonyúan utáltam, de hiába imádkoztam, mindig bent volt a tékában. Sanyarú gyerekkorom volt, innen is látszik. A kocsi nem semmi, tényleg úgy néz ki, mint egy időgép. Van rajta egy fluxus kondenzátor meg egy mini reaktor ha ez mond nektek valamit, nekem, ne legyenek kétségeitek, lófaszt sem. Viszont még mindig sehol semmi jele valamiféle szakításnak, kezdek aggódni. Ti is?

Ryanék a kocsi szemlélése közben egy csövest is észrevesznek, aki nyilvánvalóan Daniel ruháit viseli, mivel van a mellkasán egy akkora vérfolt mint a fejem. Egy turiban vette, mondja ő. Azt hitte batikolva van vagy mi? Mondhatjuk, hogy ebben a részben Espositonak nincs szerencséje. A debil hajléktalan, aki azt képzeli, hogy ő egy Lord, jogos, végül is kalapja van, szóval nem nagyon akar beszélgetni velük. Így aztán nem annyira lordosan, de nekitolja Espositonak a bevásárlókocsiját mint az állat, amitől persze még jobban beáll a nyaka, mármint ha ez még egyáltalán lehetséges. Lordunk egy kukában találta a ruhákat, az is egy fajta turkáló. Most már csak az a kérdés, hogy Daniel miért sétálgatott éjnek idején a parkban, Lordnak öltözve. Van hozzá sétabot is meg minden. Hacsak nem valóban a viktoriánus korból érkezett. Lanie lőpornyomokat talál a kesztyűjén, ami azt jelenti, hogy Daniel visszalőtt. Meg is találják a parkban a másik golyót, ami pont ugyanolyan antik, mint az amivel kinyírták. Castle rájön, hogy ezek pisztolypárbajt játszottak, és tényleg logikusan hangzik. Áh, pedig az időutazás viccesebb lett volna.

Castle teljesen elmebajos. Azt hiszi vicces egy antik pisztollyal a kezében berontani a saját lakásába, és halálra rémiszteni Alexist. Az is lenne, (nem) ha Alexis nem éppen a kanapén smárolna egy sráccal, de hát de. Az viszont vicces, hogy a srác tényleg halálra rémül, és feltett kezekkel ijedten néz, mint egy nyuszi. Igen, tudom, hogy a nyuszik nem tudják feltenni a kezüket. Alexis kipirultan és kócosan cseszi le az apját öt méterre „elvonulva” Ashley-től, akit viszont kínosan érint a vita, úgyhogy inkább távozna. Kinéz vagy 13-nak, és tiszteli Alexist, Mr. Gun-t (ez klassz volt), meg az összes felmenőjüket is nagyon tiszteli, aztán tiszteletteljesen távozik, miközben Castle továbbra is megfélemlítően néz és hadonászik a pisztolyával. Na lépjünk vissza a gyilkolászásra, én már látom, hogy ezt a szakítós dolgot bebukom, franc-franc-franc! Ryan talált egy kávézós számlát Daniel kocsijában, a kávét pedig egy Troy nevű fickóval fogyasztotta el úgy három hete. Troy apja volt az egyik befektető, aki elvesztett két millió dollárt Daniel miatt, meg a házát, meg a feleségét, meg az életét, így főbe lőtte magát, mint optimális megoldás. Troy ezek után sűrűn keveredett verekedésekbe, ismerkedjünk meg vele közelebbről.

Beckett ismerkedik, Castle kintről kukkol, mert itt most jobb, ha egyedül van a sráccal. Troy elmondja, hogy valóban hibáztatta Danielt, de aztán beszélgetett vele, és Daniel elmondta neki, hogy ő javasolta az apjának, hogy több helyre is fektessen be, de nem tette. Daniel tök rendes volt vele, szerzett neki munkát, amit nem mondhat el, hogy micsoda, mert titoktartási nyilatkozatot írt alá. Azért mégis elmondja, így Beckett hamarosan kopogtat egy ajtón. Találós kérdéseket kapnak, amikre Castle lelkesen válaszolgat, de aztán a rendőrjelvény lesz a belépőjük. Odabent viktoriánus London buli van 1892-ből. Ez itt a Petróleum társaság, egy zártkörű steampunk közösség. De kurvára unatkoznak az emberek. Na. Senkit nem hat meg, hogy Daniel meghalt, mert ők még a halálban is meglátják a romantikát. Az viszont már meglepi őket, hogy párbajozott, a fickó meg is mutatja a két párbajpisztolyt egy szép díszdobozban, mellette a golyókkal, amit ők csak dísznek gondoltak. Beckett szagol és érez is, a pisztolyt használták mostanában. A háttérben feltűnik Adam, aki meglátva őket, menekülni kezd. Ezt nem hiszem el. Kezdünk átmenni röhejesbe, mert Esposito ahelyett, hogy otthon nyomná az ágyat, megjelenik az ajtóban Ryannel pont akkor, amikor azon kivágódik Adam, így együtt zuhannak le a lépcsőn.

Adam lőtte le Danielt, de azt hitte amikor összerogyott, hogy csak hülyéskedik, de nem kelt fel röhögve, így aztán inkább levetkőztették és ott hagyták. Juliával, Daniel asszisztensével, akibe amúgy Daniel szerelmes volt. Julia viszont nem volt az, hanem inkább Adammel kufircolt az irodában, amit Daniel meg is látott, így jó poénnak gondolták a párbajt, az antik fegyverek el sem lőnek negyven lépésre, csináltak analízist is meg minden. Matematikusok. Le akarták nyűgözni Juliát. Az sikerült. Most akkor ez gyilkosság, vagy gondatlanságból elkövetett emberölés? Castle és Beckett mennek lőni, hogy kiderítsék, tényleg annyira pontatlanok-e az antik fegyverek. Tényleg. Alexis szerelmes. Ezt amúgy öt perces monológban mondja el a Wild Wild West jelmezt viselő Castle-nak, de ezt most nem vezetném vissza, mindenki olvassa el a kedvenc szerelmes versét, azt kész. Meg is írhatjátok kommentben, hogy mi az. Nekem például Pilinszkytől a Ne félj. Most, hogy ezt megbeszéltük, házhoz jön Jani Beckett, hogy elmondja, bár Adam azt hiszi, ő ölte meg Danielt, de mégsem ő volt. Ugyanis kért ballisztikai vizsgálatot a fegyverekre, és nem stimmel hozzájuk a golyó. Tehát, kellett ott lennie még valakinek. Egy mókusnak. Akiben megtalálható az a golyó, amit Adam lőtt ki. Ezen kurva jót röhögtem, ahogy ott lóbálgatták a mókust, amúgy nem szoktam döglött állatokon nevetgélni, csak úgy mondom. Lanie hogy fog örülni, boncolhat mókust.

Kikalkulálják, hogy a gyilkos melyik fának támaszkodott, és találnak is vörös szövetmaradványokat, ebből pedig egyből tudják, ki a gyilkos. A steampunkok vadonatúj csaposa, a vörös egyenruhás Troy. Aki átalakította az apja fegyverét antik töltények kilövéséhez, mert nem bírta elviselni, hogy a köcsög Daniel éli világát, míg az apja halott. Esposito nyikorog be tolószékben, fején egy merevítő szerkezettel, elég szarul néz ki, míg fel nem pattan röhögve, csak vicc volt, háhá. Castle jól hátba csapja a nagy örömre, ettől megrándul a nyaka, és visszakerül rá a merevítő. Na jó, hagyjuk már ezt. Főleg, hogy megjelenik egy három méter magas fickó, Josh, aki jött Beckettért. Na de honnan jött és miért és ki ez és mit akar és hova viszi? Kérdezik magukban a fiúk is. Josh nem árulja el, hogy ki ő, mert gonosz, de remélem, hogy Beckett bátyja vagy ilyesmi. Motoros sisak is előkerül, csak hogy legyen valami a múltkori motoros sztoriból is, bár bőrszerkó még mindig nincs. Alexis szánalom vacsira hívja Castle-t, aki nem tiltakozik. És nem volt szakítás, mindig is sejtettem, hogy szarok a megérzéseim.

Címkék: castle
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.02.16. 20:17:05

Pedig annyira szurkoltam, hogy hátha közben átírták! Kapsz két házi feladatot, mert én egy ilyen szemét kommentelő vagyok:

1.) Légy szíves egy külön füzetkébe/fájlba gondosan vezesd Josh MINDEN szövegét, a mostanival együtt - majd a végén meglátod, miért. (Sátánian gonosz vigyor)

2.) Feltételezve, hogy Josh NEM a bátyja, milyen magyarázat van az évadnyitó "eyegasm"-tól kezdve a Alexander-en való elolvadáson át a Royce-szal (meg Castle-lal) való flörtölésre?

A rész látványvilágát én egyébként nagyon szerettem, bár Esposito háromszori fellökése már sok volt a jóból. A nagy megoldás pedig úgy volt hülyeség, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, simacsövű fegyverből (mint amilyen a párbajpisztoly vagy a shotgun) kilőtt golyót nem lehet beazonosítani a fegyverrel éppen azért, mert az azonosítást a huzagolás okozta barázdák teszik lehetővé. Emlékezetem szerint ez volt a második eset a sorozatban (az első két hete, a médiumos), amikor maga a megoldás épült logikai bakira vagy átlátszó hülyeségre - sajnos ez innen kezdve elég jellemző lesz.

Zenóbia 2012.02.17. 09:18:09

Mit mutat meg az, ha a házi feladat szavakra egy pillanatra görcsbe rándult a gyomrom? :) durva. Esküszöm vezetni fogom, kíváncsi vagyok mi lesz a vége. :)

Igen, Esposito szivatása már nekem is sok lett a végére, nem volt vicces valójában. A logikai bakik nekem valószínű csak akkor tűnnek fel, ha égbekiáltóak, egy ilyenhez pl. tudni kell valamit a fegyverekről, ami nálam nem áll fenn, nálad viszont ezek szerint igen. :) A médiumos rész az tök szar volt, ott volt elég sok gubancos dolog, amire ráncoltam a szemöldököm, hogy mi a franc van.
A 2-es pontnál nem tudom igazán, hogy mire gondolsz, az nyilvánvaló ugye, hogy Beckett szerelmes Castle-ba, de mivel van Gina (egyelőre):D, ezért ő is felvonultat időnként a színen egy pasit? Az is nyilvánvaló, hogy Castle is szerelmes, csak ő elvileg még nem vallotta be magának.
Egyébként ez klassz rész volt, csk az Espositos dologgal volt bajom.

Neoprimitív 2012.02.17. 10:40:58

Igazad van, a második pont majd a következő rész után lesz aktuális, akkor visszatérünk rá :).
süti beállítások módosítása