Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 3x03 – Under the Gun - Kincs, ami nincs

2012. február 08. 10:00 - Zenóbia

Legújabb leendő áldozatunk éppen visszaér az irodájához, aminek valaki feltörte az ajtaját, így aztán eleve pisztollyal a kezében megy be. Odabent egy üvegajtó mögött felsejlik valakinek a sziluettje, emberünk berúgja az ajtót, de hogy mit vagy kit talált mögötte arra még várunk egy kicsit, míg Castle reggelizik. Amit Alexis szolgál fel neki gerberával meg minden. De nem ám csak úgy, hanem mert robogóra vágyik. A reggelit mégsem eheti meg békésen, mert mikor bekapja az első falatot csörög Beckett. Így aztán a többit már inkább nem kapja be, mert teli hassal nehezebben viseli a hullák látványát. Bezzeg Perlmutter, az meg mellettük szokott reggelizni. Deon Carver az áldozat, akit ezek szerint az üvegajtó mögött a halál várt. Ja, mintha csuklyája is lett volna. Carver óvadék hitelezéssel foglalkozik, a saját, céllövészetért kapott díjával kúrták fejbe. A gyilkos hagyott egy részleges cipőnyomot, meg egy félretett telefonkagylót, mert távozáskor felhívta a rendőrséget. De előtte még azért módszeresen átkutatta az irodát. Ryanék walkie-talkien közlik, hogy nem találtak az épületben kamerát, még közölnének mást is, ha nem csak sípolást hallanánk. Az egyik asztalon van egy számológép, abban pedig egy poloska, az zavarta be az adást. A lehallgatás nem a rendőrségtől, nem is a CIA-tól vagy az FBI-tól származik, pedig az utóbbi kettőnek hogy örülne Castle.

Ha mázlijuk van visszanyomozható a boltban, hogy ki vette meg a készüléket. Addig is Beckett elkezdi fűteni az agyát, hogy neki is volt motorja, nála is azzal kezdődött a vadulós korszak, a jó kislányok pedig a legrosszabbak lesznek, ha egyszer beindul az élet. Pánik van Castle apunál. Lanie talált valamit Carver zoknijában. A valami egy papírlap, amin első ránézésre egy elcseszett labirintus van, melyik úton induljon az egér a sajt felé. Megérkezik Mrs. Carver, hál istennek itt voltak az áldozatnak ellenségei, bár ez már csak a szakmájából adódóan nem túl nagy meglepetés. Tegnap összevitatkozott valakivel, de azt persze nem mondta el, hogy kivel. Nem baj, mert az iroda mellett dolgozó pincérnő látta őket üvöltözni, így már tudjuk, hogy Random Pierce volt az. Random a szerencse fia, ezzel a névvel nem is csoda, két évet ült, erre a szabadulása után egy héttel elkapják betörés miatt. Megfenyegette Carvert, hogy ha nem ad vissza neki valamit, akkor majd ő visszaszerzi. Randomot reggel óta körözik, mert nem jelent meg a bírósági meghallgatásán.

Irány a legutolsó ismert címe, közben megtudjuk, hogy Castle nem bírná ki a látványt ahogy Beckett talpig bőrben meglovagolja a Harley-t, ami volt neki. Mi viszont kibírnánk. Szerintem ennél mondjuk a robogó sokkal szolidabb, ahhoz bőrszerkó helyett csak cuki piros sisakra van szükség. Random épp mászik le a falon, fehér zokniban, remélem elütik az autók, ahogy menekülni próbál. Végül teljesül a kívánságom, csak ebből a nagyon vagány sárga Dodge Challenger-ből (nyilván a férjemtől kérdeztem meg, hogy mi ez itt) egy Mike Royce nevű fejvadász száll ki és bilincseli meg Randomot. Az első meglepetés után örülünk, szia Kölyök, mondja Royce, aki Beckett kiképzője volt az Akadémia után. Beviszik az őrsre Randomot, de a kihallgatáson Castle most inkább nem vesz részt, hanem Royce-ból próbál meg minél több szaftos történetet kihúzni Beckettről. Addig is míg a fiúk barátkoznak, Beckett azért elbeszélget Randommal. Kár is lett volna kihagyni, már ha valaki szereti a teljesen idiótákat. Randomon erős meglepődés vesz erőt mikor megtudja, hogy Carver meghalt.

A gyilkosság napján lopáson kapták egy könyvesboltban, aztán a meghallgatás napján elaludt, majd a falon mászva akar menekülni mint Pókember, tökhülye. A boltból emlékszik rá a biztonsági őr, szóval alibije az van. A Da-Vinci kódot akarta ellopni, azért mondjuk én sem adnék ki egy forintot sem. Castle szerint azzal akarta megfejteni a zoknis labirintus rajz titkát. Így, hogy nem Random a gyilkos, Royce-nak ajándékozzák, hadd vegye fel utána a fejpénzt. Távozás előtt Royce csináltat Kate-ről és magáról egy közös képet, nyilván épp a tábla előtt, amire fel van szögelve a labirintus is. Mibe fogadunk, hogy ennek még szerepe lesz. Castle-nak meg az jut eszébe, hogy ezek között vajon volt-e valami más is, mint hogy együtt kaptak el gyilkosokat. Carver irodájában találtak egy ujjlenyomatot, Clifford Stuckey veterán bűnöző, nem mellesleg pedig hozzá tört be Random, rögtön a szabadulás után. Micsoda véletlen, de hát persze nem az. Ryan és Esposito meglátogatják Stuckey-t, az ajtó mögül pedig előbukkan egy járókeretes bácsi. Félelmetes bűnözőnek tűnik így elsőre. Ha felemeli a járókeretet, rakétákat tud vele kilőni.

Ráadásul még süket is, mert beleejtette a hallókészülékét a budiba. Imádom. Ő meg a csini rendőrnőket imádja, mondja Kate-nek. Kicsit mintha szenilis is lenne, sebaj, ebben a részben úgy látszik mindenki dilinyós. Tehát ott tartunk, hogy Random, akiért Devon letette az óvadékot, betört Stuckey-hoz, akinek az ujjlenyomata fellelhető Devon irodájában. Hol a kapcsolat? Ott, hogy a kiégett Stuckey úgy gondolta, hajlandó ejteni a vádat Random ellen, ha Random meggyőzi őt arról, hogy jó útra fog térni, ezzel pedig adna neki egy új esélyt a jobb életre. Prosztata problémái is vannak, gondoltátok-e volna. És azt, hogy a táblán sunyi módon jól lecsekkolta a zoknis rajzot? Lanie telefonál, amikor épp felnyitotta volna Carver koponyáját, az egyszer csak kinyitotta a szemét, és csattogó állkapoccsal elszaladt felfedezett a homlokán egy szentelt olajjal rajzolt keresztet, ami annyit jelent, hogy egy igen vallásos gyilkossal van dolgunk. Castle meg nem ismeri a saját lányát, mert azt mondja neki, hogy csak akkor vehet robogót, ha megkeresi rá a pénzt saját maga. Martha szerint jövő hétre megszerzi, aztán jönnek majd a tetkók meg egyebek.

De a robogóhoz nem illik a koponyás tetkó, ahhoz valami cica kell vagy pillangó. Esetleg cica szomorú nézéssel. Vagy orrkarika. Ez mondjuk meghaladja a képzelőerőmet, hogy Alexis orrkarikával. Ha lesz neki, esküszöm tetováltatok magamra egy szomorú Helló Kitty-t. Carver vallásos vonulata az, hogy rendszeresen adakozott egy templomnak, amit Aaron Low atya vezet. Akinek egyébként olyan makkos cipője van, amitől származhat a Carver irodájában talált fél cipőnyom is. Szép cipő. Mikor odaért, Carver már halott volt, így csak feladta neki az utsó kenetet (a papoknál mindig van egy kis üvegcsében szentelt olaj, vagy mifene?), hívta a rendőrséget, aztán lelépett. Carvernek házassági gondjai voltak, ebben próbált neki segíteni. Royce hozott Castle-nak egy régi képet Beckettről, egyenruhában, tányérsapkában, vidáman, Castle kirakná az öltözőszekrénye ajtajára, ha lenne neki. Royce ebédre hívja Kate-et, amiből aztán műszak utáni sörözés lesz, Castle zavarodott arcot vág. Jön Ryan, a poloskát Carver irodájába nem más vette, mint Brooke, a feleség.

Arra gyanakodott, hogy Carver megcsalja, de aztán a beszélgetéseit lehallgatva rájött, hogy Carver szereti őt, és meg akarja menteni a házasságukat. Ettől aztán sírva fakadt és kidobta a felvevőt. Aaron atyának igazolták az alibijét, valóban misézett a gyilkosság idején. Viszont pont abban a fegyházban önkénteskedik, ahol Random is ült. Random cellatársa pedig egy veterán ékszertolvaj volt, akiről kiderül, hogy ő volt Stuckey társa, csak Stuckey ellen nem volt elég bizonyíték. A fickó pár hete szívrohamot kapott a börtönben. A Stuckey-val közösen elkövetett rablásnál 10 millió dollár értékű ékkkövet vittek el, ami természetesen sosem került elő. A zoknis rajz lehet, hogy egy kincses térkép? Aaron atya adta fel neki az utolsó kenetet, Malcolm pedig rábízta a kincset, hogy fordítsa a templomra. De a térkép addigra eltűnt a cellából. Random magával vitte, de mivel nem tudott rajta eligazodni, betört Stuckey-hoz, hogy segítsen neki, csak az éppen nem volt otthon. Aaron atya követte őt, és hívta a rendőrséget, mivel a letartóztatásával akarta rávenni Randomot, hogy adja át a térképet, cserébe elintézni neki Carvernál, hogy letegye az óvadékot. Ez meg is történt, Carver a kincs harmadáért vállalta, de a térképet megtartotta biztosítéknak. Klassz ötlet volt, jól ki is nyírták miatta.

Tehát, Aaron atya azért ment Carver irodájába aznap este, mert Carver felhívta, hogy megfejtette a zoknis rajzot, de mire odaért, megölték. Szerinte Stuckey, aki előző este rajtakapta Carvert és Randomot, hogy együtt szervezkednek. Mérgében felemelte a járókeretét, és kilőtte a rakétákat. Megfenyegette őket, hogy egy napjuk van átadniuk neki a kincset. Ryan és Esposito el is indulnak, hogy behozzák, csak arra nem számítanak, hogy Mr. Öklömnyi-prosztata Stuckey járókeretét eldobva úgy fut, mint a nyúl. Még kerítést is mászik, meg magasugrik, a fiúk kiképzéséből ez a rész kimaradt, ciki-ciki. Castle készít is nekik az asztalukra egy-egy műfogsort, görbe botot, felnőtt pelust, mert van neki humora. A 90-ben elrabolt ékszerek mára már a háromszorosukat érik, mondja Beckett, majd elmegy Royce-szal sörözni, aki megígéri, hogy hamar ágyba dugja Kate-t. Asszem nem ilyesfajta megnyugtatásra vágyott Castle. Royce első kérdése a térképre vonatkozik, ebből pedig a nagyon okos, nagyon intuitív Zenóbiának leesik, hogy Royce is a kincsre pályázik, a mocsok, hát ezért fényképezkedett a tábla előtt, ugye hogy ugye.

Ha tényleg így van, az nem kis csalódás lesz Kate-nek, mert Royce amolyan példakép számára. Elmeséli neki azt is, hogy megtalálta az anyja gyilkosát, aztán valahogy a kezeik is összegabalyodnak, nem annyira szimpi nekem a Royce, és nem a kezek miatt. Castle még mindig a zoknis rajzot tanulmányozza, amikor befut Alexis azzal, hogy megvan a pénz a robogóra, eladta a lézerkardjait. Aztán együttes erővel rájönnek a térkép nyitjára, ha összevissza hajtogatják akkor szavakat kapnak, azokból pedig egy mondatot: A fegyver alatt. A sörözösének is vége, mire Ryan telefonál, hogy Random nincs is a Központi Hivatalban, mert Royce be sem vitte, addigra Royce el is tűnik, egy búcsúpillantás kíséretében. Kiderül, hogy Royce volt az egyik nyomozó az ékszerrablásnál, még 90-ben. Telefonál Beckettnek, hogy kimossa magát, ő nem gyilkos, csak egy kicsit pénzéhes, hát van ilyen. Kate borzasztóan csalódott, ezt meg is mondja neki, hogy ő volt számára az egyetlen akiről elhitte, hogy megérti őt, aki nem mondta neki, hogy majd túllép az anyja halálán. Miatta sikerült felállnia abból, hogy megölte az anyja gyilkosát mielőtt megtudta volna, hogy ki bérelte fel. Az érzelmes nagymonológ alatt a fiúk megszerzik a címet, ahonnan telefonált, úgyhogy hajrá, de Beckett sírva hajrázik.

A lakásba berontva ott találják Randomot, odabilincselve a radiátorhoz. Random tényleg ritka szerencsétlen. Először szerez a cellatársától egy térképet a kincshez, aztán bolondnál bolondabb fickókkal kell neki összeállni a megszerzéséhez, akik közül Carver és Aaron atya még azon is izgult, hogy nem túl keresztényi cselekedet a lóvéból kihagyni az asszonyt. Aki szintén mekkora kamus ezek szerint, hiszen mindent hallott. Ryan szerint Brooke az irodában van, de mire odaérnek sehol senki. Találnak viszont egy temetői brossúrát, amiből rájönnek, hogy a kincs a temetőben van, a rajzon pedig a fura ábrák sírkövek. Meg is van a hely, mellette pedig egy szép nagy gödör meg egy ásó. Meg Brooke fegyverrel, aki nem sajnálta megölni a férjét, mert lábfétise volt és horkolt. Meg is értem. Meg Stuckey egy mordállyal, aki Brooke-ot fenyegeti meg vele. Meg Royce egy még nagyobb mordállyal, aki meg Stuckey-t. Meg Ryan meg Esposito, úgyhogy mindenki kapkodja a fejét, hogy most mi a jó franc van. Az, hogy le kéne ellenőrizni, van-e egyáltalán kincs. Ezt Castle fogja megtenni, mivel egyedül nála nincs fegyver. Úgyhogy ásni kezd. Aztán úgy tesz, mintha talált volna valamit, majd arcba dobja őket egy lapát földdel, alkalmat adva Beckettéknek, hogy mindenkit lefegyverezzenek.

Beckett megbilincseli majd elvezeti Royce-ot, Castle meg ott marad a gödörben az ásójával és a kinccsel, ami nincs. Legalábbis ott nincs, mert a további elmélkedés oda vezet, hogy Castle sem adná meg az utolsó lépést, hanem valahol a keze ügyében tartaná. Mondjuk magára tetoválva, legalábbis Malcolmnak van egy tetkója a karján, amit már gyorsabban megfejtenek, két sor fel, hat jobbra attól, ahol eddig ástak. Éééééééééés meg is találják, de ez mind nem számít, csak az izzadt ölelés, amit Kate-től kapott a sikerért. Alexis pedig nem vesz robogót, mert a lézerkardok amivel gyerekként sokat játszottak Castle-val, sokkal többet érnek neki. A nagy örömre tekintettel Castle vesz magának egy robogót, amit Alexis néha-néha kölcsönvehet. Szerinte pedig akkor már az autót is, hiszen Castle-nak ott lesz a robogó. Fifikás, nagyon fifikás.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: castle
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.02.08. 14:44:23

Nekem ez volt az egyik kedvenc részem az évadból. A poénok, Beckett telefonos jelenete, Random (aki méltó párja lenne az előző évadból a lakatosnak készülő besurranónak), az egész egyben.

Az, hogy a vége egy az egyben a Jó, a Rossz és a Csúf újrajátszása, az megvolt?

A Harley behozása a képbe sajnos nekem borzasztó erőltetett volt, az első retcon lépés az évadban. Akinek van motoros ismerőse az tudja, hogy nincs az az isten, hogy két év alatt ne kerülne szóba a dolog - főleg, mert ebben semmi rejtegetni való nincs. Ráadásul sajnos a későbbiekben sem lesz több szerepe, a "Beckett a motoron szűk bőrruhában" jelenetet eddig még nem forgatták le.

Zenóbia 2012.02.09. 10:48:38

@Neoprimitív: Ez szerintem is tök jó rész volt, szerettem. Persze nem volt meg, nekem az ilyenek sosem esnek le, de így hogy mondod, így már igen. :)

A motoros dolgot sztem csak azért tették bele, hogy valamivel húzzák Castle agyát, és igen, így tényleg kicsit erőlködésnek tűnik. Hát ja, a férjem motoros, úgyhogy hát igen :)

Jól emlékszem, hogy a köv részben kéne a tippem szerint Ginának és Castle-nak szakítania? :)

Neoprimitív 2012.02.09. 13:01:47

@Zenóbia: Igen, arra tippeltél. :)

"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."

Már amikor megláttam anno az első képeket az epizódból, ahogy állnak körben és Castle ás, tudtam, hogy ez lesz a felállás, de imádtam.

A motoros dologra majd később még visszatérek, mert azért van szerepe.
süti beállítások módosítása