Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 6x19 - Nyitottság (Open and Shut)

2012. február 02. 16:00 - candyperfumegirl

Lássuk végre hol tart House a hetibetegekkel, a botjával meg a Jimmyvel való élettársi közösségével így a 6. évad vége felé közeledve. Pont egy neki való eset érkezik most, ahol a betegség kiderítésén kívül lehet egy kicsit kapcsolatokról és monogámiáról filozofálgatni, meg magánéletekben vájkálni unaloműzés végett, de miért is? Azért, mert egy érdekes házaspárral van dolgunk, az asszonyka (azon kívül, hogy eléggé elítélhető módon még mindig nem lett zombivacsora, de ez egy másik történet) nyitott házasságban él a férjével, de roppant civilizált módon, kölcsönös megegyezéses alapon. Férj és szerető udvarias, szeméremsértő szavaktól mentes mondatokban képesek kommunikálni, még akkor is, amikor férj a szeretőt álló farokkal leli az asszony ágyában. Majd meglátjuk, mennyire működőképes ez a szituáció így a feleknek, de most fontosabb az, hogy feleség rosszul lesz, férj és szerető közelharcot vívhatnak a 911 hívásának jogáért.

Lássuk, mi zajlik közben egy másik kapcsolatban, Jimmy nem szarozik sokat, megkéri Samet, hogy költözzön hozzá, mielőtt még közbejönne egy randa buszbaleset, vagy hasonló. House eközben meglátja az első repedést a kapcsolaton, Sam rossz helyre rakta a tejet a hűtőben, Jimmy így képtelen lesz nyugodtan aludni, House meg próbál nem túl feltűnően vigyorogni. Kórházban a csapat csillogó szemekkel prezentálja House-nak az ügyet, a „nyitott házasság” kifejezést használva csalinak, House csak legyint, uncsi, vagyis nem hisz az egész koncepcióban. Taub persze rögtön felkapja a fejét a témára, hiába dobálózik Chase holmi bélelzáródással, meg próbálkoznak a többiek valami diagnosztizálásra emlékeztető tevékenységet folytatni, Kisember már azon kattog, hogy vehetné rá ő is a feleségét valami ilyesmire. House rövidre zárja az agyalást, ő maga megy váliumos beöntést megy adni a betegnek, amire önként vállalkozik ráadásul, van egy olyan érzésem, hogy abban semmilyen szinten nem lesz köszönet.

Közben kiderül, hogy a párnak van egy kislánya is, a nő meg igazolja a nyitottságot azzal, hogy a házaspárok így is, úgy is félrekefélnek, akkor már nem jobb mindenkinek, ha tudnak is erről? Ha már félrekefélésről volt szó, váltsunk gyorsan Taubra, aki éppen egy kissé ostobának, és vagy feleannyi idősnek kinéző nővérkével flörtöl, 13 sanda tekintettel figyeli az eseményeket. Taub ezek után valami szánalmas mesével koptatja le a szúrós szemű kolleginát, csak barátságos a nővérekkel, mi van abban. Hetibetegnél meg nem találtak semmit, sőt a fájdalom is megszűnt a röntgen alatt, bélelzáródás volt, és ennyi, mehetünk? Na persze, akkor nem vesztegettek volna rá egy epizódot, House ennek értelmében basztatná még egy kicsit, random vizsgálatok ürügyén, hátha mégis találnak valami érdekeset. Ja, és Taub végezze ezt lehetőleg, hogy addig se kerülgesse a nővérkéket.

Otthon eközben Jimmynek idegrángást kell erősen leküzdenie, ugyanis Sam olyan módon tölti meg a mosogatógépet, ami teljesen elfogadhatatlan! Jimmy te szegény, túl sokáig voltál egyedül. Nem úgy, mint Taub, aki habzó szájjal veti magát a hetibetegre, na nem úgy, csak faggatózik a nyitott házasságról és bőszen jegyzetel közben. A kérdés, amit leginkább feltenne, az lenne persze, hogy „hogy veszem rá az asszonyt, hogy akkor is meleg vacsorával várjon, ha csak éjfélkor esek haza, miután édeshármast nyomtam két húszéves medikával?”. Páciensnek egyébként ritka szar dumája van, a férjével szeretik egymást, de azt a kielégülést, amit igényelnek, egy ember nem tudja megadni, úgyhogy csak pótolják a hiányt, hát aki ezt beveszi, az meg is érdemli, hogy idegen faszt vigyenek az ágyába. Hetibetegnek közben felgyorsul a szívverése a vizsgálat alatt, van egy újabb tünet, hurrá.

Ezek után Chase-nek kell kitudnia a férjtől, hogy hány nővel volt, listát is szeretne ha lehet, pedig a férj arcára rá van írva, hogy ő nem dug félre, csak az asszony, mindez egyedül az ausszinak nem esik le egy másodperc alatt. Na de akkor hogy is van ez? Hát úgy, hogy a felesége vágyott a több partnerre, ő nem, de mivel szereti, úgy volt vele, hogy ez belefér, olyan ez, mint romkomot nézni vagy tökéletes cipőt választani a koktélruhához szerinte. Miért, Chase soha nem tett meg olyat a nejéért, amit ő maga nem élvezett? De, jártunk hangversenyre, így a wombat, csakhogy Sztravinszkij soha nem dugta meg a nejemet egy motelben, 10 pontos beszólás, Dr. Chase. House szerint itt van még valami sunnyogás a férj részéről is, lehet, hogy ő nem csajozik, de valami más módon elárulja a feleségét, és ettől úgy érzi, ki van egyenlítve a dolog. Én bízom Gregben, hogy max 25 percen belül kideríti, ráadásul ő maga úgy néz ki, hogy mégis hisz a monogámiában, érdekes.

Ausszit és 13-at házkutatni küldi, mert a férj elejtette nekik, hogy Nebraskában járt üzleti úton, vagyis House-logika szerint valamit tutira rejteget. Chase és 13 elmélkednek egy kicsit a házasságokról, 13 meg előzúz a fürdőszobából egy pontosan olyan szivacsot, amilyen nekem is van; azzal, hogy abban simán lehet parazita, ami megtámadta a betegüket. Egy pillanat, csak kihajítom a szivacsot és sterilizálom a fürdőszobát, utána jövök vissza írni.

Taub és Taubné vacsiznak, és Kisember van akkora barom, hogy CSAK ÚGY MELLÉKESEN MEGEMLÍTI az asszonynak, hogy van egy betegük, aki nyitott házasságban él, hát nem érdekes? Hogy ezek után a mélynövésű napokig a kanapén fog aludni, az is biztos, most aztán oda a gondosan felépített bizalom, meg is érdemli, ha ennyi esze van. Milyen jól jön most a hívás, hogy a hetibeteg lába eközben lebénult, Taub megússza a lenyakazást – átmenetileg. Gerincsérülés viszont nem volt, és a szivacsban sem találtak parazitát, vagyis semmivel nincsenek előrébb, csak egy baromi kellemetlen tünettel lett több. Chase és Foreman szerint a fokozott szexuális étvágy is lehet tünet, 13 ezen kiakad, Taub próbál az asztal alá süllyedni, House meg egész használható ötletnek tartja a dolgot, jöhet az MR.

Jimmyéknél a helyzet fokozódik, kiderül, hogy Sam alátétet sem használ, veszélyes pszichopata, menekülj Jimmy, amíg még lehet! Most már mindent felhoz, hűtőt, tejet meg mosogatógépet, de kiderül, hogy az összes idegesítő hülyeség, amitől Jimmy a falra mászik, House műve volt, de épp elég volt szikrának a gyújtózsinór végére. Most már Jimmy kipakol mindent, amit a házasságuk alatt nem mert elmondani, majd egy „önző ribanc voltál!”-ban csúcsosodik ki a jelenet, House de szeretett volna most légy lenni a falon. Közben kínos pillanatok a kórházban is, épp nagy szeretet és boldogág van, mert hetibeteget a férje és a kislánya látogatja, amikor befut a szerető is egy virágcsokorral, hirtelen túl kicsi lesz a kórterem. Ezek után az MR sem túl vidám, éppen 13 dicséri Taubot, hogy lehetett akkora állat, hogy a nyitott házassággal sértegette a feleségét, amikor vérrögöt fedeznek fel a hetibeteg tüdejében.

 

Tehát alvadási zavara van, ez akár előrelépés is lehetne, csakhogy éppen ebben a pillanatban érkezik House-hoz Cuddy, és miután tesz egy pont akkora kört az irodájában, hogy a seggét és a dekoltázsát is jól meg lehessen bámulni minden lehetséges szögből; közli, hogy a betegnek nincs biztosítása, hoppá. Persze a páciens úgy tudja, hogy van, meg is van, mit sumákolt a férj, de kár, hogy House kivételesen nem kötött fogadásokat. Az alvadási zavar még mindig utalhat vagy 10 dologra, ezekre a teszteket el is végezheti 13, mert most House-nak fontosabb dolga van, jön Jimmy jelenteni, hogy Sam szakított vele. Később is megköszönhetted volna, kb. ez House reakciója, hiszen ő csak fel akarta gyorsítani a folyamatot, ha egyszer úgysem bírják elviselni egymást, akkor minek rabolják egymás idejét?

És ha már működésképtelen kapcsolatokról volt szó, lássuk Taubot és Taubnét. Taubné elég szar helyzetben van, mert gyűlölte Kisember hazugságait, amikor viszonya volt, de most, hogy tudja, hogy már megint nehezen tudja a farkát a nadrágjában tartani, úgyis újra fog kezdődni az egész, akkor nem egyszerűbb, ha inkább engedélyt ad rá? Mert csak így lát esélyt arra, hogy együtt maradjanak, nem sok jót nézek ki ebből az egészből. Ennek értelmében Taub másnap frissen mosva és beillatosítva állít be a kórházba, miközben a team próbálja kitalálni, mi lehet a beteg baja, mert közben kiderült, hogy mégsem alvadási zavar. House szó szerint kiszagolja, hogy Taubné levette a pórázt férjuráról, Chase és 13 kétségbeesetten kapkodnak többszótagú betegségek után, hogy leplezzék a felháborodásukat/elismerésüket (ki, melyiket), Taub meg olyan önelégült fejet vág, amit ideje lenne, hogy valaki letöröljön a képéről. Közben azért dolgozni sem ártana, szerencsére a hetibetegük pont most produkál egy rosszullétet, a hasi fájdalom visszatért, na vissza a bányába. Rájönnek, hogy a fájdalom akkor szűnt meg, amikor House beöntést adott neki, vagyis bélcsavarodása van. Már tolják is a műtőbe, mert ez akár gyomorrákot is jelenthet.

Ameddig ezt megtudjuk, addig nézzük meg az első igazán zseniális House-Cuddy jelenetet az évad második feléből, már épp ideje volt. House egy szuper kávéfőzőt installál Főnöknéni irodájában, előre megfontolt szándékkal persze. Az „összeugrasztom Jimmyt és Samet”-hadművelet sikeréből azt bírta kikövetkeztetni, hogy a karma működik, mert ő a szakítást persze úgy értékeli, hogy Jimmynek tett vele szívességet, akkor itt az ideje, hogy vele is jó dolgok történjenek. Tehát ha ez az ajándék kávéfőző mondjuk Lucas halálához, vagy esetleg egy kellemes szopáshoz vezetne, House lesz az utolsó, aki a karma útjába áll. Namaste.

Chase és Taub műtét közben is Taub nyitottá vált házasságát tárgyalják, én már most unom, úgyhogy hagyjuk is ezt. Ami a beteget illeti, tumort nem, de nem specifikus gyulladást találnak, agyaljanak csak rajta, House húz haza. Taubné meg érkezik, pont mielőtt Kisember megkezdte volna a nővérke bugyijának ledumálását, és közli, hogy visszavonja az egészet. Taub megértő szavakkal meg éktelen hazugságokkal vigasztalja nejét, többet közt olyanokkal, hogy „csak te kellesz”, naná, azért egyeztetett randit abban szent pillanatban, hogy megkapta a zöld jelzést.

Másnapra Chase teleírta lehetséges betegségekkel a fehér táblát, mivel már a beteg egyik veséje is leállt, sebességet kéne váltani. Reggeli bemelegítés gyanánt Taubot baszogatják egy kicsit, hogy meghátrált, majd miután ezzel megvannak, elkezdik szűkíteni a betegségek körét. House szerint még mindig idegesítően sok nyavalya van a táblán, úgyhogy választ egyet Foreman, egyet Taub, egyet meg 13, és majd kezelik arra a háromra, pofonegyszrű.

Magánéleti percek következnek, először is 13 elmondja a betegnek, hogy a férje nem dugott félre, vagyis tényleg szereti, majd Jimmyhez érkezik Sam – kibékülni. Na most lehetnek igazán hálásak House-nak, mert az ő közbenjárására tudták végre megbeszélni a problémáikat, én pedig nem győzök elképedni azon, hogy két ember között hogy lehet ennyire kevés kémia.

Hetibetegnél megint elakadás van, a három slágertippjükből egy sem jött be. Szerető férj viszont visszatért, és orgonát is hozott az asszonynak, a saját kertjükből, ez pont elég információ ahhoz, hogy House feje fölött megjelenjen a villanykörte. Az orgonát imádják a méhek, és méhcsípés előidézheti a HSP-t, amit már korábban kizártak, mert nem volt meg a jellegzetes kiütés, ami tünete lenne. Ugyan már, csak nem keresték eléggé, hányszor láttunk már ilyet ebben a sorozatban. Meg is van, a torkában, ez pedig gyógyítható, tehát már semmi gond nincs itt azon kívül, hogy a nő fűvel-fával dug, a férj meg csődbe vitte a családot – ahogy azt remek lényeglátással House összefoglalja. Ezek után arra ér haza, hogy Jimmy és Sam között szent a béke, Taub meg csak kerülgeti a nővérkét, egészen addig, amíg le nem smárolja, majd szobára is mennek annak rendje és módja szerint – ahogy az várható volt.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: house
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brumbal 2012.02.03. 15:07:52

Zseniálisak a képek. :D

candyperfumegirl 2012.02.03. 20:37:09

@brumbal: elég hálás alapanyagból tudtam dolgozni... :)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.02.04. 10:17:12

Végre, végre!:)

"én pedig nem győzök elképedni azon, hogy két ember között hogy lehet ennyire kevés kémia" - én pedig még mindig nem győzök egyetérteni...

A képek tényleg zseniálisak, főleg a Taub/Chase páros!:D

lambofangirl 2012.02.05. 15:33:50

szuper a hogyvolt már nagyon hiányzott :))
süti beállítások módosítása