Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gengszterkorzó 2x10- A vér olyan mint régen

2012. január 31. 09:59 - szabóZ

Nucky visszatér, sőt visszavág, mint a Birodalom, csak ő nem zihál olyan erősen, mint Darth Vader, ás fekete bukósisakot sem húz a tárgyalásokhoz. Atlanic City romokban, a fekete közösség sztrájkol és a kocsmákban sincs elég alkohol, pedig pár hónapig tart csak a nyár, csak pár hónap van arra, hogy megkopasszák a kövér, szandálos amerikai középosztályt. Na jó, talán még nem annyira kövérek, mint a védőgázas csomagolású chips feltalálása után, és szandált sem hordanak, de azért magabiztos idióták mind, akik isznak, szerencsejátékoznak és kurváznak, hogy egy hét múlva visszatérjenek a kertvárosba. Aztán pedig jön az újabb turnus.

Nucky rendet, és persze ír viszkit hozhat a városba, 30 ezer ládát pakolnak ki éppen a kikötőben, ráadásul Atlantic City egykori ura áron alul adja az alkoholt: kiárusítás és konkurenciagyilkos akció, talán még ingyenes magazint is nyomtatna, mint a Lidl, ha nem lenne illegális a viszki.

Eközben Margaret a gyerekét félti, nem lehet tudni, hogy milyen súlyos szövődményeket okozott a gyermekbénulás. A fia meg persze nem érti, hogy miért nem vele foglalkoznak, viccből eljátssza, hogy ő sem tudja mozgatni a lábait, de nagy egymásra találás helyett Margaret csak lekever neki egy akkorát, hogy még Bud Spencer is csak elismerősen füttyentene.

Jimmy eközben nagyüzemileg pancsolja a szövetségi alkoholt, és csak azért sem érdekli Manny Horovitz, aki ugyan az előző részben majdnem meghalt, de azért nem annyira, hogy ne tudna bosszút állni. Ráadásul Lucky Luciano még mindig azt erőlteti, hogy szálljanak be a heroinbiszniszbe: kifinomult ügyfélkörrel jár, és egy táskába elfér annyi áru, amiért már felhőkarcolót lehet venni New Yorkban.

Nucky közben új ügyvédet keres, mivel a zsidó úriember, aki eddig ellátta a képviseletét egyszerűen feladta. Szerinte Nuckynak nincs semmi esélye, legfeljebb ha egészségügyi problémákra hivatkozik, de sajnos a lőtt sebe erre nem elég, ahogy Nucky mondja a kézsérülésről, ezzel még maszturbálni is tud. Margaret nem tudjuk, mit szól a dologhoz.

Mert hát Margaret most nagyon megijedt a lánya miatt, a templomba menekül, és valahogy meg akarja venni a gyereke egészségét, és persze a feloldozást. A pap szerint most kiárusítás van, legalábbis nem mond ellent, amikor a nő elhozza neki az összes ékszerét és még a dugi pénzét is. Ráadásul biztosítja a papot, hogy ez még csak a kezdet. Jimmy minden eddiginél nagyobb bajban van: nem elég hogy a szálloda- és kaszinótulajdonosok lázonganak, mert a feketék sztrájkja tönkreteszi a szezont, de úgy tűnik, hogy még a Kapitány is visszatért a sttroke-ból. Az első összefüggő, értelmes mondata persze az, hogy töltsön már valaki egy kurva viszkit. A második meg, hogy szét kéne verni végre a niggerek fejét.

A mindenre felbérelhető fehér söpredék, aki white trash pedig kapható az ilyesmire, meg is támadják a sztrájkoló feketéket a sétányon. Bónusz elverik a seriffhelyettest is, mivel Eli így akar neki üzenni: jobb ha nem köp Margaret meggyilkolt férjéről az ügyésznek, mert akkor legközelebb úgy összetörik az arcát, hogy levest sem tud enni szívószállal. Eli bebizonyítja, hogy nem hiába bízta rá annak idején Atlantic City rendőrségét a bátyja: annyira hülye, hogy ellátogat a lábadozó helyetteshez, visz neki zsenge borsót a kertből, és pár fenyegetést is ráadásképpen. A seriffhelyettesnek eddig esze ágában sem volt köpni, de most hogy alig tud köpni, azt is csak nagy fájdalmak közepette, inkább tárcsázza a szövetségi nyomozókat. Minden idők legbénább fenyegetéseinek listáján biztos dobogós, amikor Eli a zacskó borsó az ágyra dobva, a mutatóujjával sokat sejtetően hadonászva azt mondja, hogy “Vajjal, sóval, ínycsiklandó”.

Nucky eközben ellátogat New Yorkba, és magával viszi Margaret fiát is: a gyerek kap egy dedikált baseball-labdát, Nucky pedig egy új ügyvédet Arnold Rothseintől. Új fejezet kezdődik ez már biztos, Nucky végre felkerült a a profi ligába, sőt úgy tűnik ott is leigazolták a legjobb csapatba, a gyerek pedig apja fényképe mellé rakja a labdát az ágy alatt rejtegetett dobozba. A gyerek, a fénykép és a labda egy képen persze akár egy családi Disney-film is lehetne, mégis, ebben a részben inkább tűnik ez egy Stephen King-horror kezdő jelenetének. Főleg, hogy Margaret fia angyali arccal azt kérdezgeti Nuckyt arról, hogy most bajban van-e, és hogy azért van-e bajban, mert felgyújtotta az apja házát. Nucky persze erre pont olyan arcot vág, mintha a srác a Jerry Springer Show-ba csalta volna, hogy bejelentse az anyja tulajdonképpen a szeretője, és ő pedig egy nemzetközi körözés alatt álló törpeszélhámos.

Manny, a sebzett zsidó hentes eközben fogadja Doyle-t a sebzett ír bunkót, akit ugye Jimmy dobott ki még az erkélyről két résszel ezelőtt. Manny nem nagyon hiszi el Doyle-nak, hogy Jimmynek semmi köze nincs ahhoz, hogy meg akarták ölni, egy kicsit fojtogatja Jimmy csicskását, mire az elárulja, hol találja Atlantic City új urát.

Eli eközben rövid úton börtönbe kerül, és még csak valamirevaló ügyvédre sincs pénze: kellett neki összevesznie a bátyjával, ráadásul pisztollyal és késsel is.

Jimmy és a felesége eközben unalmas, kisvárosi életre vágynak a tengerparton, az ilyen heves érzelmi kitörésekkel járó beszélgetéseknek pedig általában dugás lesz a vége ebben a sorozatban, Jimmy most is felviszi a hálóba a nejét, mielőtt elutazna. Este van, ugyanez a ház, Manny érkezik, meglátja az ágyban meztelenül fekvő nőt, befogja a száját, majd a fürdőszoba ajtajára céloz, és lő. A San Francisco-i leszbikus költőnő holtan esik össze, és erre még a sokat látott hentes is csak annyit tud mondani, hogy “What a fuck”. Manny kicsit bánja a dolgot, de azért annyira nem, hogy ne eresszen golyót Jimmy feleségébe is. Majd mindkét nőnek ad egy-egy fejlövést is, biztos mert mélyen megérintette a személyes tragédiájuk.

Margaret lányáról kiderül, hogy a vírus megrongálta az idegsejteket is, és kárt okozott a végtagok izmaiban. A kislány valószínűleg soha nem fog tudni járni. Margaret csak annyit tud kérdezni, hogy az orvos lánya imádkozott-e a beteg gyerekért, ahogy szokott. Az orvos letörten azt válaszolja, hogy biztos vagyok benne.

Ilyen lesz a Gengszterkorzó második évada

Interjú a sorozat rendezőjével

2x01 - Magyarország egy gengszterkorzó

2x02 - Kurvából úrinő

2x03 - A gengsztereknek is van szíve

2x04 - Kurvák mentik meg a történetet

2x05 - Vér, halál, indiánbosszú

2x06 - A hentes és a szeretet

2x07 - Amikor a földön vérzel

2x08 - Kinek kell mégis a hatalom?

2x09 - Kinek kell mégis a hatalom?

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.01.31. 12:38:45

Ha már vér... ADJ VÉRT! :)

MŰTÉT
(véradási felhívás)

Ha a műtendő épp műtül,
Műtét van, ám nem mű a tét.
Vér kell, ne féljünk a tűtűl!
Kellemesebb, mint a katét-

-er; ez csak a kari vénát
Szurikálja, s nem az altájt.
Könyöködig sosem mén át,
S nem kiabálod, hogy „Jaj fájt!”.

Műtőben a tét hát való.
Haver, ha vér kell, ne hóvár-
-építkezni menjél, haló!
Téged most véradó-show vár!

VÉRADÁS:
2012. február 3. (péntek) 15:00 – 19:00
Bp. XI. ker., Vásárhelyi Pál u. 4-6., IV. emelet

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2012/01/mutet.html

ui.: TAJ-kártya, személyi! :)

Kullancs1983 2012.01.31. 17:15:52

Úgy látszik nekem mindig kötözködni kell, de Doyle, a sebzett ír bunkó, bizony nem Doyle, és nem ír. Még az első évadban volt, hogy a Doyle csak felvett név, az eredeti neve az lengyel esetleg ukrán... Ráadásul mivel Manny-nek is valami akármije, lehet hogy zsidó. A sebzett bunkó az stimmel..:D Jimmy feleségét meg sajnálom. A kis elhajlása ellenére szerintem ő volt a legjobb nő a sorozatban.
süti beállítások módosítása