Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 2x24 - A Deadly Game (A kémek k(r)émje) (ÉVADZÁRÓ)

2012. január 19. 12:06 - Zenóbia

Fiatal férfi rohan a sötét és vizes parkban lélekszakadva, a nyilvános telefon felé. Sasfészket hívja Holló-223, segítségért, mert lebukott. De nem kapja meg a kért segítséget, mert nem engedélyezi a szabályzat, így járt. Marad a további lélekszakadt loholás, de ahelyett, hogy folyton hátrafelé tekintgetne, inkább előrefelé kellene. Mert hogy onnan kapja az öt darab lövést a mellkasába. Holló-223 küldetése végére ért. Castle bujkál a volt felesége Gina elől, aki a jelenlegi kiadója is egyben, mert válságba jutott a könyvével, ami már tegnapra kellett volna. Alexis viszont nyilvánvalóan nincs válságban, ugyanis extatikus sikolyokkal közli, hogy bejutott a Princeton főiskola középiskolásoknak tartott nyári táborába. Castle nem sikoltozik vele együtt örömében, mert most hétvégén mentek volna Hamptonsban, ami már családi hagyománynak számít, ez a nyárindító hétvégéjük, amikor fellőnek egy csomó illegális rakétát. Ráadásul a főiskolán lesz egy csomó fiú is, nahát micsoda meglepetés, de Castle-nak az. Mondjuk vajmi kevés esélyt látok rá, hogy Alexist részegen kell majd kirángatni az egyik fiú ágyából. De Castle nem arról híres, hogy feladná, ha Alexis nem jön, jöjjön Beckett, napozhat bikiniben, vagy anélkül. Térjünk vissza a hullánkhoz.

A gyilkos profi módon eltakarított maga után, nem hagyott egy golyót és egy töltényhüvelyt sem a helyszínen. A halál időpontja este 11 és 1 óra között, a hulla pedig Shawn Caldwell. A nála talált papírok szerint a Fastwater Global Services (FGS) nevű cégnél dolgozik, ami azért érdekes, mert ez a cég nem létezik. Shawn sem Shawn, mert minden papírja hamis, ujjlenyomata sincs a rendszerben, hogyan is lenne, hiszen ő volt a rejtélyes Holló-223 ügynök. De ezt egyelőre még csak mi tudjuk, ők nem. A parkban alvó csövesek nem hallottak semmit, hangtompítós pisztoly. Lanie talált a testben egy golyó töredéket, ami szerinte egy Glockból származik. Ryanék megtalálták a kocsiját a park mellett, ami egyrészt megvan törve hátul, másrészt a FGS részére lízingelték hosszú távra. A nem létező cég részére a számlák és a levelek egy Kajmán-szigeteki postafiókba mennek. A csomagtartóban ötezer euró, az autóban egy katonai fegyver, meg egy spéci toll, amit Castle természetesen bekapcsol, mire az megszólal.

Üzenet 223-mas ügynöknek, hogy hányra menjen egy bizonyos kávézóba, viseljen kitűzőt, és van jelmondat is. Az üzenet végét az jelzi, hogy a toll felrobban Castle kezében. Áldozatunk tehát kém volt, viszont a CIA, az FBI, az NSA és a belbiztonság sem ismeri el a saját emberének. Castle-ék elmennek a kávézóba a találkozóra, ahol fel kéne ismerni az informátort. A tipp egy nő, mivel csak ő ücsörög egyedül. Castle megközelíti a jelmondattal, de persze nem azt a választ kapja amire vár. Míg Beckett azon problémázik, hogy ez így olyan mint valami régimódi kémregény, miért nem küldtek egyszerűen egy mailt, addig Castle továbbra is fűzi az agyát, hogy menjen vele hétvégére a nyaralóba, mint két jóbarát. Egyelőre nem a válasz, de nem valami határozott nem. Megjön végre az informátor, Hans, akiről az első benyomásunk az, hogy kopasz. Közli, hogy CastleShawn menjen az Alfa helyszínre és várjon a jelre, mert a célpont még az országban van. Egy üzenetet is átad a Sólyomtól, nem vagy egyedül a fészekben, ha rád repülnek szállj le. Azta.

Castle ritka gyorsan buktatja le magát mikor rákérdez a célpont nevére, még szerencse, hogy Beckett közbelép, különben Hans átütné vele a falat. Hans a kihallgató helységben, hát mit mondjak, kicsit ilyen Hannibal Lecter-es nézése van. Szóval a saját érdekükben nem mond semmit, mert ha elmondaná amit tud, egyből bele is halnának a rettegésbe. A sok kérdésre az a válasza, hogy Afganisztánban három hétig tűzhangyákkal kínozták, úgyhogy nem valószínű, hogy Beckették kedves kérdéseire megtörik. Hát, valóban nem. Szerinte az lesz most, hogy Beckettet hamarosan felhívja valaki nagyon fontos személy, aki félreértésre hivatkozva kéri majd, hogy engedjék el őt. Irány a hotelszoba, ahova kémünk két napja jelentkezett be. A széfben még több hamis papír, az ágymatrac alá dugva pedig egy titkos akta, Kofi Amandul-ról, aki a Luvániai Köztársaság pénzügyminisztere. Beckett már hívná a nemzetbiztonságiakat, mikor Castle rávilágít, hogy Luvánia nem is létezik, tehát valsz Kofi Amandul sem. De miért akarnak megölni valakit, aki nem is létezik? Castle már sejti.

Vissza az őrsre, ahol közli is a rács mögött várakozó Hans-al, hogy ez csak egy játék, az egész egy kitalált történet. Hans kiakad, hogy tönkreteszi az egészet. Nagyon vicces, Hans azt hiszi, hogy Beckett meg a mellette ülő kétszáz kilós marcona állat is csak szereplők, mind a szolgáltatás részei. Közlik vele, hogy lófaszt, ez itt a tömör valóság, úgyhogy ha nem meséli el, hogy milyen szolgáltatásról beszél, akkor ott hagyják az igazi börtönben, az igazi kétszáz kilós állattal, hogy együtt zuhanyozhassanak meg minden. Ez hatott, Hans izzadásnak indult. A játék neve: Kém Kaland. Kém vakációkat szerveznek, adrenalinfüggőknek. Hányan próbálnátok ki? Én tuti nem, nekem például most az lesz marha nagy kaland, hogy miután kihajítottuk a karácsonyfát az erkélyen, mind a 681ezer tűlevelet összeporszívózzam. Nincsenek kétségeim, hogy még fél év múlva is fogunk találni. Castle még mindig nem veszi fel Ginának a telefont, Martha viszont kapott egy szerepet valami vándorszínházban, tehát Castle egyedül marad a nyárra.

Miközben erről beszélgetnek, betoppan Alexis egy sráccal, és nem túl kellemesen meglepődnek, hogy jé, mindenki otthon van. Nahát, Carter is megy a Princeton táborba, mi a fene. Sőt, egymással szemben lesz a szobájuk. Szerintem Castle sem Hamptonsba megy, hanem álruhában beköltözik ő is a Princetonra. Ez még nem lenne elég, de az őrsön ott találja Beckettet és Tomot, amint összebújva enyelegnek. Ennél már nem nagyon lehet rosszabb a napja úgysem, Beckettnél is hívta már Gina a könyve miatt, aminek az a címe, hogy Meztelen forróság, csak eddig ezt valahogy elfelejtette közölni Kate-tel is. A Kém Kalandnál megtudjuk végre, hogy HollóShawn valójában Roger Farraday, aki egy négy napos titkos akció nevű csomagot vett meg, a csomag egy ENSZ diplomata megölésére épült. A fegyverek csak játékok, szóval a gyilkosnak még ha részt is vett a játékban, akkor is volt sajátja. Az ötezer euro viszont nem tőlük van, ők abból is játékpénzt használnak, ez meg nem az volt. A parkba sem ők küldték, az utolsó küldetése már régen véget ért addigra. Az pedig az volt, hogy a pályaudvaron vegye fel a tollat, ami tartalmazta a következő küldetést, de az csak másnap lett volna a kávézóban.

Ez egy kooperatív küldetés volt, ami azt jelenti, hogy együtt kellett dolgoznia valakivel, akiről nem tudja, hogy barát vagy ellenség. Jelen esetben ez Andrea Fisher a francia hírszerzéstől. Aki nem más, mint a kávézóban a nő, aki elhajtotta Castle-t. Egyébként tisztes családanya, csak ki akart szabadulni kicsit a saját életéből, így pár napra kém lett. Ott volt Rogerrel a pályaudvaron, de Roger kapott egy bónusz táskát is, ő azt hitte, az valami plusz feladat neki. Tudomása szerint Roger elindult, hogy leadja a táskát. Amiről nem tudnak a Kém Kalandnál semmit, azt nem ők tették oda. Megérkezik az áldozat felesége és az üzlettársa. Kitaláljátok-e, hogy Rogert mindenki szerette és nem voltak ellenségei? Autókkal kereskedett és nyolc éve volt házas. Éljen, hasznos információk ezek. Azok meg még hasznosabbak, hogy Tom szól Kate-nek, hogy ha pénteken időben elindulnak a nyaralójukba, akkor még elmehetnek este vacsorázni is. Hát, mégsem munka lesz ezen a hétvégén, amivel Castle-t koptatta le legutóbb. És akkor most jön a szakítás. Kate mentegetőzik, hogy szólhatott volna, hogy együtt vannak Tommal, de nem akarta, hogy feszengeniük kelljen egymás előtt.

Castle arcán teljes reményvesztettség, majd közli, hogy semmi gond, így legalább könnyebb lesz neki is elmondani, hogy tartsanak egy kis szünetet. A szünet mindig szakítást jelent, ezt tudtátok? Szóval a nyárra ott maradna Hamptonsba írni a regényét, úgyhogy ez lesz az utolsó esetük együtt. Kate arca sem az a hű de boldogság, meg az enyém sem, még jó, hogy tudjuk, hogy van harmadik évad, ugye. A pályaudvar felvételén látszik, hogy aki berakta Rogernek a plusz táskát az nem más, mint a Kém Kalandtól az irányítója, aki nem rég még azt mondta, hogy gőze sincs semmiféle táskáról. Na most már van neki. A táskában igazolványok voltak, de kivételesen nem a játékhoz kitalált személyeknek, hanem főiskolásoknak gyártott hamis okmányokat, hogy vehessenek piát, és ezeket a játék résztvevőivel szállíttatta le. De ez most más volt, ukránok bérelték fel, hogy gyártson nekik útleveleket. Ő pedig elküldte Rogert leadni az árut, és felvenni a pénzt. Roger meg is tette, aztán felhívta Hugot a forró dróton, hogy követi egy sötét szedán, ez volt éjjel fél 12-kor. Hugo azt hitte, hogy csak paranoid, mert mindenki az lesz a játéktól. Hurrá. Mondom én, hogy sokkal egészségesebb a fenyőtüskékkel szórakoztatni magunkat.

Éjfél körül újra hívta Hugo-t, de ő még akkor sem hitt neki, gondolta viccel. De ez most nem volt jó poén. Espositoék rátörnek az ukránokra, akik három 15 éves kölyök nagyjából, borzasztó rémisztőek. Nekik is a pia miatt kellettek az igazolványok, sötét szedánjuk természetesen nincs. Castle hazamegy pókerezni, Esposito meg közli Kate-tel, hogy Castle valószínűleg örökre távozik, mert nyilván nem azért járkál Kate nyomában, hogy végignézze, ahogy összejön egy másik pasival. Na most mi lesz? Az, hogy Castle szokás szerint kitárgyalja az esetet a pókerpartnerekkel, akik segítenek a megoldásban. Azt az ötletet adják, hogy felejtsék el a játékot, mert ez csak figyelem elterelés, ami be is jött, foglalkozzanak magával az áldozattal és a környezetével. Jól le is cseszik, hogy túl sokat foglalkozik Beckettel, ahelyett, hogy írna, egy könyv egy év alatt lófasz, milyen múzsa az ilyen, mondják. Beckett világfájdalommal nézegeti Castle tök üres székét az asztala mellett, amikor befut Tom, hogy indulhatnak-e.

Másnap reggel nekilátnak az új szempont szerint nyomozni. Roger pénzügyei rendben voltak, nem úgy, mint a társának Lee-nek. Ha azonban Roger meghal, a cég fele az övé lesz, ami félmilliót ér. És van egy sötét szedánja. Szerinte otthon volt aznap éjjel az ágyában, de ezt elég hamar megcáfolják, mert látszik a felvételen, hogy este nyolckor elment, és csak reggel hétkor ért haza. Na jó, nem is otthon volt, meg nem is az ágyában, hanem Roger feleségének az ágyában, biztosan ott puhább a vánkos. A feleségnek sincs túl sok lelkifurdalása, mivel Roger nem dugta meg már időtlen idők óta, hát keresett mást, aki hajlandó volt. Válni nem akart, mert túl szép a háza. Jogos. A szomszédok biztosítanak nekik alibit, mert nyitott ablaknál dugtak, és nem halkan. Akkor felbéreltek valakit, de hogyan, semmi gyanús mozgás a számlájukon, a Kém Kaland árán kívül, amire tízezret utaltak át. Igen ám, de a játék csak feleennyibe kerül. Olyan, mintha Rogert kétszer utalta volna át az összeget, magának, és egy másik játékosnak. De ki volt a másik? Andrea, az unatkozó családanya.

Tavaly ismerkedtek meg egy múzeumban, ahol azt játszották, hogy ők most kémek, végül emiatt próbálták ki igazából is. Hazaér a férj, akinek viszont van egy sötét szedánja, meg egy Glock-ja is. A Kapitány levonja a tanulságot, szomorú, hogy valaki meghalt amiatt, mert senki nem merte elmondani, hogy mit érez igazából. Kate úgy tűnik megvilágosodott. Így aztán, míg Castle elviszi Alexist Princetonba, addig szakít Tommal. Zajlik a búcsúbuli kellemes sörözéssel, Kate is bont egy sört, majd kihívja Castle-t a folyosóra, ahol éppen kimondaná a bűvös szót, amikor befut Gina, akit jobb híján Castle elhívott magával Hamptonsba. Hát ez mekkora szörnyű már, Kate könnyes szemű, Gina feltöltött szájú, Castle meg hülye, és egy kézfogással búcsúznak, ősszel találkozunk. Ó, a fenébe is!

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: castle
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.01.20. 11:22:31

Nekem nagyjából eddig tartott az igazi Castle. Gina behozása már egy teljesen más elvek mentén íródó sorozatot jelentett.

Folytatod most, vagy megvárod amíg a 3. évadot elkezdi adni valaki?

Zenóbia 2012.01.21. 11:49:27

Folytatom, és kíváncsian várom, hogy nekem mennyire jön majd be. :)

Neoprimitív 2012.01.22. 11:25:07

Kíváncsi leszek én is! Az évadnyitó egyébként jó volt (lesz), abban még minden lehetőség nyitott. Sajnos mikor adásba került, addigra már tele volt a net a következő részek híreivel és ez erősen befolyásolta az élményt. (Én voltam a hülye, minek olvasok?)
süti beállítások módosítása