Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 2x23 - A látszat mindig csal

2012. január 12. 14:32 - Zenóbia

A takarítónő épp felmosni készül, azt még nem tudja, hogy többször kell majd vizet cserélnie mint általában. A nappaliban a tükrön vérrel írt felirat: GYILKOSS, a vércseppek pedig jelzik az utat a hulláig, függöny elhúz, sikoly kitör. Alexis az apja könyvét javítgatja, egyrészt helyesírásilag, mert az Castle-nak nincs, meg annak se volt, aki felírta az üzenetet a falra, másrészt szerinte az egyik új szereplőt ki kéne nyírni, mert tök idiótának tűnik. Az a szereplő tűnik idiótának amúgy, aki rablási nyomozó a könyvben, csakúgy mint az életben Tom. A mai hullánkat szíven akarták lőni, de nem annyira jött össze, így mielőtt meghalt, még a telefont is megpróbálta elérni az ágy mellett. Ez nem sikerült, mert a gyilkos még egy lövés helyett fejbe vágta, szarakodunk itt a hülye pisztolyokkal, de minek. Az óra megállt a nagy gyilkolászásban, így azt tudjuk, hogy fél 11-kor történt az eset. Damian Wilder férfi bőrápolási termékekkel foglalkozott, Castle pedig nagy rajongó. A fürdőszobában talált borotvahabbal, amiről kinyomás után kiderül, hogy meleg, pedig simán meggyőzi Ryanékat is, hogy a fickó egy zseni volt. A lányok arcán csak icipici gúnyt vélek felfedezni.

Beckett a fiúkat elküldi szomszédolni, ők pedig tippelgetnek, hogy mit raboltak el a lakásból, mert valamit igen. A valami pedig értékes lehetett, mert a plazma TV-re például szartak. Az egyik szomszéd látott valakit átugrani a kerítésen, de nem zavartatta magát ettől, minek is azt. Beckett megkérte Tomot, hogy az ügy rablási vonatkozása miatt szálljon be segíteni. Castle állati boldog. Közben behozták a legközelebbi hozzátartozót, az uncsitesót. Wilder természetesen nagyon jó ember volt. Hogy görényeket sokkal ritkábban nyírnak ki, milyen érdekes dolog ez. Amúgy a pattanásaiból gazdagodott meg, ha valakit izgatna a hír, mert hogy sok volt neki, erre feltalálta az ellenszert. Ok, akkor tényleg zseni volt. A vitrinből pedig a könyvgyűjteményét lopták el, ami akár több tízezer dollárt is érhetett. Damian nemrég felújíttatta a konyhát, azaz hetekig munkások szállták meg a lakását, lesz kiket kihallgatni. Míg Tom utánanéz, hogy volt-e köztük büntetett előéletű, Castle közli, hogy szerinte nem a könyvek miatt nyírták ki Damient, hanem a vérrel írt üzenet mögött lehet az igazi indíték.

Beckett mind a két dolognak utána járna, mire megkapja, hogy ahogy jónak látod, végül is a te pasid, amihez viszont semmi közöd, hogy az-e vagy nem, mondja Kate. Nahát, civódnak a szerelmesek. Esposito jön a hírrel, hogy három napja Wilder bejelentést tett, mert vörös festéket öntöttek a tornácára, valószínűleg az állatvédők. Még pedig azért, mert a termékeire hiába volt rávésve, hogy nem tesztelték állatokon, a gyártási folyamatban mégis részt vett egy olyan cég, akik viszont igen, de Wilder erről nem is tudott. Az üzenet tehát GYILKOSSÁG akart lenni, csak nem volt idő befejezni? Wilder munkahelyén kiderül, hogy mikor értesült a cégről, egyből le akarta cserélni, ráadásul sajtótájékoztatóra készült, ahol nagy összegű adományt jelentett volna be az állatvédők részére. Castle nem szívbajos, ha már ott vannak kér egy csomó termékmintát Ryanéknak, ráadásul a Szex és New Yorkban is otthon van, bár nyilván csak fél szemmel nézte, arra is kényszerítették. Tom talált egy munkást, aki két olyan helyen is dolgozott már, amit aztán később kiraboltak.

Castle is talál gyorsan valamit, ő meg az állatvédők aktáit nézegeti, az ő emberét ötször tartóztatták le közvetett testi sértésért, amit egy vödör művérrel szokott elkövetni, ráadásul a "gyilkosság" feliratot is elsütötte már egyszer. Most jön az én gyanúsítottam akkor is gyanúsabb mint a tiéd játszma. Castle nyert, mert az övé fenyegető leveleket is írt Wilder otthoni címére. Mr. Művér nem gyilkos, bár Castle nagyon szeretné ha az lenne, és felvonultathatná Tomnak, hogy na mekkora király vagyok, fél nap alatt megoldottam az ügyet, ezt csináld utánam. Szóval nem gyilkolt, viszont a tornácra ő öntötte a vért pár nappal azelőtt, akkor hallotta azt is, hogy Wilder nagyon veszekedett valami nővel, meg is dobálták egymást. A kiabálás során hallani vélte ezt a mondatot: Fegyvert nyomtál a fejemhez!- Castle nem hisz neki, de hát ki hinne. A határidőnapló szerint aznap Natasa Piperrel volt vacsizni Wilder, akivel az asszisztense szerint nemrég jöttek össze. Natasa az egyik lány a reklámkampány fotójáról, az asszisztens szerint meg egy hisztis picsa. Tom gyanúsítottja nem vált be, alibije van, bánatukban aztán egy taxival mennek haza. Mármint Beckett és Tom.

Castle pedig megkapja a napi jó tanácsát Martha-tól, a dolgok nem mindig úgy történnek, ahogy azt mi elképzeltük. Ez mintha a múltkori részben is lett volna ez a mondat, és már akkor is méltatlankodtam, most is fogok, hogy jó-jó, hogy nem mindig, de legalább néha történjenek már úgy. Natasának direkt szívességet tett az, aki kinyírta Wildert, hiszen az megcsalta őt, az istennőt, aki csak egy fajta ásványvizet iszik, meg különben is alibije is van, bár egy istennőnek minek alibi. Szóval csütörtök reggel követte Wildert egy motelbe, ahol a másik nővel találkozott. Mármint szerinte, mert a nőt nem látta. A motelben nem ez a portás volt akkor szolgálatban, de azt azért meg tudja mondani, hogy a szobát négy napra vette ki Scarlett O'Hara. Meg azt is, hogy az a portás aki akkor volt szolgálatban Benny, ma nem ment be dolgozni, pedig kellett volna. A lakótársa pedig közli, hogy Benny aznap hazarohant, összepakolt és elhúzott délnek. A szobát valószínű nem megcsalásra használták, mert abban a négy napban Wilder eléggé be volt táblázva, nem lett volna ideje még félredugni is.

Tom felfedezi a neten, hogy feltettek két könyvet Wilder gyűjteményéből. A könyvkereskedő pedig egy bántalmazó orgazda, ígéretesnek tűnik, néz sokatmondóan Tom Castle-ra. A pasi előáll egy számára is hihetetlen történettel, azaz egy parkban vette a könyveket egy csövestől, akinek gőze sem volt, hogy mit árul. Alibije viszont nincs, kellemetlen. Tom és Kate sétára indul a parkban, megkeresik a csövit, közben esznek majd egy hot-dogot, Castle-t meg szó nélkül ott felejtik az őrsön. Kicsit méltatlankodik a nagyon szépen borotvált arcú Ryannek, mígnem befut a szintén nagyon selymes arcbőrű Esposito azzal a hírrel, hogy a motelszobába összesen egy hívás futott be a négy nap alatt. Az az egy pedig pont akkor, amikor Wilder odament, és pont Wilder cégétől kereste valaki. Valaki, aki a harmadik emeleten dolgozik. Ennél közelebb nem jutunk csak úgy, ha hangszembesítjük Mr. Művért, hátha felismeri a csütörtöki veszekedős hangot. Szóval a fiúk megígérik, hogy felveszik az összes harmadik emeleten dolgozó női ügyintéző hangját, majd lejátsszák Mr. Művérnek, aki jól fel fogja ismerni a veszekedős hangot. Viszonzásul Castle veszi nekik egy évig a borotvahabot.

Beckették gyorsan megették a hot-dogot, mert már vissza is értek a csövessel a parkból. Akinek van alibije, mert épp egy étteremben takarított a gyilkosság idején, a könyveket pedig egy kukában találta. Sőt, azt is látta, hogy ki dobta a kukába a könyveket, irány a fantomkép rajzoló, Tom önelégülten vigyorog, Castle fancsali képet vág. És a két vadnyugati mesterlövész két egymással szemben levő irodából kuksizza a másikat, hogy ki talál előbb valami használhatót. Mr. Művér felismeri az egyik hangot, Lisa Jenkins, Wilder egyik munkatársa. Castle már fut is az infóval, de addigra már kész van a fantomkép is, Wilder unokatesója, Blake van rajta. Tom és Castle egyszerre próbálja meggyőzni Beckettet a maga igazáról, azt nem lehet mondani, hogy nincs bennük versenyszellem. Aki nyer, az pedig felhúzhatja Kate lábára az ezüst topánkát. Addig is behozzák mindkét gyanúsítottat. Lisa azt mondja, hogy nem volt viszonyuk és csak munka miatt üvöltöztek egymással. Alibije viszont nincs, negyed 11-kor kiment átparkolni a túloldalra, ezt nem tudom, hogy mi az a váltott oldalas parkolás, de ha valaki tudja, elmondhatná.

Blake alibije sem százas, elvileg a barátaival kocsmázott, bár a kocsma közel van Wilder lakásához. A barátaival 11 után találkoztak, előtte otthon volt, a kocsma felé menet még megállt cigit venni egy újságosnál, meg pénzt is vett fel, amit tudunk ellenőrizni. Na tehát egyikük sem gyilkos, mert Blake a gyilkosság ideje alatt vette fel a pénzt, Lisa meg szintén a gyilkosság ideje alatt vissza is ért a parkolásból, amint azt mutatja a kamera. A srácok igencsak csalódottak. Reggelre nyomára akadtak Benny-nek, aki a motelben volt szolgálatban Scarlett bejelentkezésekor, de aztán gyorsan eltűnt. Scarlettre annyira emlékszik, hogy alacsony volt, de azért megdugta volna, Wilderre azért ennél jobban, pedig őt nem dugta volna meg. Vagy legalábbis nem mondta. Wilder mikor odaért, felrohant a szobába ahol nem talált senkit, és Benny-t faggatta, hogy ki vette ki a szobát, és hogy nézett ki, tehát ő sem tudta, kicsoda Scarlett. Benny távozna, de még azért firtatják kicsit, hogy miből is tellett neki egy sztriptíz bár VIP szobájára, ha nem keres lófaszt sem portásként. Nyerte kockán. A táskája viszont egy Damien Wilder táska, amit a motelszobában talált, miután eltelt a négy nap. Tele pénzzel, aminek három nap alatt a seggére is vert, de azt mondja megérte.

Megvan az új elmélet, Wildert zsarolták, a pénzt viszont lenyúlta Benny, mielőtt érte jöttek volna, így azt hitték, hogy Wilder nem fizetett, tehát kinyírták. Benny-vel átnézetik a cég összes női alkalmazottját, hátha felismeri Scarlettet. Kommentálja az összes képet lelkesen, ezt húznám, ezt nem húznám, ezt sötétben részegen, mígnem meglesz Scarlett is. Rebecca Strong, technikus a laborban. Hű, baszki hát ez rettenetes egy nő, ez a fejbe vágnám egy kurva nagy kalapáccsal, csak hallgasson el kategória. Sírós stílusban adja elő a vallomását, amit csak Beckett ért, mert ő már hallott sírva beszélő nőket. Ja, meg vagyunk mi áldva. Na szóval a nő teljesen idióta, de szerencsére Kate és Castle nem az, így kihámozzák a lényeget. Mivel a laborban dolgozik, rájött, hogy az egyik terméket egy káros anyaggal akarják kiadni, ezért szólt Wildernek, aki nagy ívben leszarta. Így aztán megzsarolta, de már bánja, inkább visszaadja a pénzt.

Akkor ez a pénz nem is az a pénz, ami a motelben volt az ágy alatt, hanem ez másik 75 rugó, agyam eldobom. Ez is az ágy alatt volt, csak Rebecca nem egy spontán teremtés, így nem verte el három nap alatt, mint Benny. De akkor honnan volt a másik táska pénz? Még egy újabb elmélet: Wilder nem akarta kifizetni a zsarolót, hanem vissza akarta vonatni a terméket. Ez viszont nem tetszett valakinek a cégnél, így az a valaki kifizette a zsarolót, és kinyírta Wildert. A fiúk kopogtatnak Castle-nak, a borotvahabon szerepel a káros anyag neve, meg akarsz minket ölni lassú hajszálér károsodással te szemét. Kate közben tanulmányozza a kis táblájukat és rájön valamire a gyilkosság idejéből, indul is Wilder lakására, ő már tudja ki a gyilkos. Tom és Castle utána, most végre mindketten egyetértenek abban, hogy gőzük sincs semmiről. Na ezt rakjátok össze. Tudom-tudom, nekem kell összerakni, de ehhez most ledöntenék egy felest vagy valamit.

Két gyilkos volt. Jenny is megölte Wildert és Blake is. Jenny ért oda előbb, lelőtte, elkezdte felírni a véres üzenetet, majd zajt hallott mielőtt be tudta volna fejezni, így gyorsan lelépett, tehát hazaért még akkor, amikor hivatalosan még javában zajlott a gyilkosság. Blake-től jött a zaj, aki fejbe vágta Wildert, majd ellopta a könyveit, amiket aztán kihajított egy kukába. Ő pedig akkor vette fel a pénzt az ATM-ből, amikor már hivatalosan javában zajlott a gyilkosság. Tehát véletlenül egymásnak biztosítottak alibit. A zsarolót mindketten kifizették, amihez teljesen le kellett csapolni a számláikat, a részvényeiket, a nyugdíjpénztárukat. A két fiú megkapja a saját gyanúsítottját kihallgatásra, Beckett rendes nő, hagyja őket érvényesülni. A kihallgatás végén mindketten Kate keresésére indulnak, de Tom ér oda előbb, így Castle már csak a csókot látja. Kate örül, Castle nem. Én meg most már csak azért is örülök.

Címkék: castle
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Courtney (törölt) 2012.06.16. 16:17:32

Az első kép nekem nagyon hasonlít az Ismeretlen hívás open képéhez amit kiraktak a filmezz.eu-ra...
süti beállítások módosítása