Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gengszterkorzó 2x08- Kinek kell mégis a hatalom?

2012. január 11. 12:54 - szabóZ

Egy álommal kezdünk, erre onnan jöhetünk rá nagyon hamar, hogy Nucky irodájában viszonylag ritkán vergődtek eddig megsebzett szarvasbikák. De ha ez még nem lett volna gyanús, hát ott van a gyerek Nucky, aki vérző kezét mutogatja az idősebb Nuckynak. Ha Atlantic Cityben a húszas évek évén lett volna Budapest Tv, akkor az emelt díjas jósnő biztosan elmondta volna, hogy itt gyerekkora traumák törnek majd a felszínre. Aztán kis szünetet tartva még hozzátenné, hogy hogy halált látok, és új reményt is, de nem tiszta minden, tartsa a vonalat,ha többet fizet, talán én is többet mondhatok.

De Nucky inkább csak felébred, az orvos éppen a kézsebét kötözi, Nucky pedig ha már ott van, hát jól lecseszi, hogy miért nem szólt neki arról, hogy a Kapitány a szélütése óta nem akarja már átvenni a város vezetését, inkább csendben csorgatja a nyálát a lepedőre.

Az orvos hálapénzt nem nagyon remélhet, viszont azért megnézheti még grátisz Margaret gyerekét is, aki éppen lázas. De ugorjunk tovább, még mielőtt a Szomszédok cselekményének szintjére süllyedne a történetszál, és megjelenne Etus, meg a Nagy Fehér Doktor, hogy elmerengjenek a korrupt politikusokon, és a kenyér árának emelkedésén. Nucky öccse éppen reggelizik a családjánál, amikor megérkezik a szövetségi ügyész embere, hogy beidézze Atlantic City seriffjét. Eli kidobja az ügynököt, de idős apjának ez már így is olyan nagy izgalom, mintha 3D-ben nézné meg az Alien vs Predatort csutkáig tekert hangerőn, közvetlenül a Rémálom az Elm utcában után: a szívéhez kap, és meghal. A halál megvolt, a jósnő pedig bólogat a Budapest Tv-n, hogy ugye én megmondtam.

Nucky eközben mit sem sejtve a hadsereg támaszpontjára tart, mert ugye, hol máshol tudna nyugodtan beszélgetni a New York-i és a chicagói alvilág vezetőivel, mint egy laktanya mélyén. Rothstein és Torrio lassan kezdik megérteni, hogy a saját embereik basszák át őket, jön fel az új generáció, akik értik az új idők szavát, ami most speciel nem azt jelenti, hogy fél kézzel twittereznek, meg egész nap a Facebookon lógnak, hanem, hogy nem pöcsölnek, ha ki kell nyírni valakit.

Hát igen, Jimmy szó nélkül kinyíratta volna a nevelő apját, és most azért tombol a telefonban Al Caponéval, mert a chicagói bérgyilkos mellélőtt. Pechére a felesége is kihallgatja a beszélgetést, és döbbenten áll, hogy ő nem ezt a férfit ismerte meg, és mi az, hogy erőszak és gyilkosság. Biztos azt hitte eddig, hogy Jimmy a pénzes postás, és a selyemöltöny is a kisnyugdíjasok borravalóiból van.

Na, mit csinál egy kedves feleség, ha berág a férjére? Hát lemegy a tengerpartra, megismerkedik egy írónővel (úgynevezett kékharisnya), és hagyja, hogy a nő jól megdugja. Ha Gengszterkorzó pornófilm lenne, biztos hármasban békülnének, a végén pedig beszállna a tévészerelő is, de az előző epizódok alapján ennél sokkal tragikusabb végkifejletre számíthatunk.

Nucky tartja magát, miközben az apja koporsóját nézi, még az sem rendíti meg, hogy feltűnik az öccse is a ravatalozóban, pedig ugye egy epizóddal ezelőtt még egymást fojtogatták a téli kertben. Csak akkor adja fel, amikor megpróbálja bekötni az apja cipőjét, benyúlt a koporsóba, és már nincs más csak a sírás. Még jó, hogy senki sem látja.

Egy pillanatra úgy tűnik, hogy valami megváltozott Nuckyban, oda a pártpénztárnok imidzs, megkéri Margaret gyerekeit, hogy ezentúl hívják apunak, és elmegy a Kapitányhoz, hogy Jimmynek is megmondja, hogy ő aztán befejezte. Lemond minden tisztségéről, a hivatalos kincstárnoki állásáról, és a nem hivatalos város ura titulusról is, és visszavonul gyereket nevelni és az asszony hátát maszírozni. Már azt hihetnénk, hogy ez a Macskafogó zárójelenete, és Nucky nemsokára egy réten szaladgál majd önfeledten, és vadvirágokat köt csokorba, de aztán hirtelen magához rendeli Chalkyt, a város fekete közösségének vezetőjét, és megmondja neki, hogy eljött az idő a bosszúra. Hirdessen sztrájkot, és akkor Atlantic City összeomlik. Az egész meg legyen az új vezetés nyűge, mert ő ugye már visszavonult.

Otthon pedig magához rendeli Owent, a szemébe néz az IRA-ügynöknek, és elmondja, hogy mindent tud. Owen nyel egy nagyot, hiszen a mindenben ugye benne van az is, hogy az ír jól megdöngette Nucky ír csaját, pont amikor Nuckyt megpróbálták megölni. Atlantic City egykori ura még hozzáteszi, hogy tudja, hol volt Owen, amikor őt meglőtték. Owen megint nyel és a pupillája is akkorára tágul, mintha most szívott volna el egy hatalmas jointot. Nucky újabb hatásszünetet tart, és kinyögi: tudom, hogy egy írrel voltál. Owen nyel, és ha ezt az epizódot a Szeszélyes évszakok Nyomasek Bobója írta volna, akkor ez még így menne hosszú perceken át kétértelmű mondatokkal dobálóznának, amíg a félreértéses bohózat el nem fajulna, feltűnne Csákányi Lászla és Straud Desző is, a színen pedig átszaladna Antal Imre. De inkább kiderül, hogy Nucky csak a Sinn Féinre gondol, nem a széttárt lábú Margaretre, és valami nagy terve van, amihez nagyon gyorsan Dublinba kell utaznia.

Eközben Jimmy ünnepel a mulatóban, beszédet mond, mint Atlantic City királya, de mégsem tud felhőtlenül örülni. Nemrég beszélt ugyanis a fele ségével, aki a pornóklisék helyett inkább dán művészfilmben adta elő, és elmondta Jimmynek, hogy soha nem is volt szerelmes belé, és egyébként is fogalma sincs, hogy ki az a fickó, akinek gyereket szült. Jimmy ezért cserébe bevallja, hogy ő a helyi alkoholelosztó hálózat egyik feje, és ez nem olyan öltönyös ülőmunka, mint egy könyvelőjé.

Jimmy nem tud szabadulni ettől a beszélgetéstől, talán ezért is idegesíti Manny Horovitz, aki nagyon boldog, nagyon bulizni akar, de azért folyamatosan emlékezteti Atlantic City új helytartóját arra, hogy egy rakás pénzzel lóg neki. Az epizód csúcspontján Manny a zenekar mellől integet Jimmynek vidáman, Jimmy pedig odafent a karzaton éppen arról beszél, hogy ez a mocskos zsidó végre megdögölhetne. Ha ez egy vidéki diszkó lenne, akkor hirtelen lekeverné a zenét a dj, a philadelphiai maffiózó pedig megtudná mit is gondol róla Jimmy. De a zenekar tovább fújja csak, Jimmynek így nem bukna le, ha nem pipulna be attól, hogy Manny barátja figyelmezteti, talán mégsem kéne zsidóznia. Baj lehet abból. Jimmy egyszerűen ledobja a karzatról a fickót, Manny pedig ugyan nem hallotta, mégis megérti az üzenetet. Egymás szemébe néznek, mélyen és szigorúan, amíg a stáblista le nem gördül.

Ilyen lesz a Gengszterkorzó második évada

Interjú a sorozat rendezőjével

2x01 - Magyarország egy gengszterkorzó

2x02 - Kurvából úrinő

2x03 - A gengsztereknek is van szíve

2x04 - Kurvák mentik meg a történetet

2x05 - Vér, halál, indiánbosszú

2x06 - A hentes és a szeretet

2x07 - Amikor a földön vérzel

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása