Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 2x12 - Reset (Búcsú) (ÉVADZÁRÓ)

2012. január 06. 12:00 - Gabba

Ott hagytuk el, hogy Mykát és Pete-et lesokkolta Helena a 2-es raktár közepén, mert valamire készül. Ügynökeink nem sokkal később magukhoz térnek, szidják a fekete démont, mint a bokrot, de Helena nyom nélkül eltűnt. Kedves ajándékként azt azonban sikerült elérnie, hogy a raktár beindította saját önvédelmi mechanizmusát: a falak több helyen megnyíltak, és árad be a sivatagi homok. Ki kell jutnunk, biztos van valahol egy vészkijárat!, pörögnek Mykáék, és hamarosan meg is találják: vagy kétszáz méter magasan a mennyezetbe ágyazva. Fasza, és oda hogy jutnak fel? Vizsgáljuk át a polcokat, kell lennie itt valami ókori leletnek, ami a segítségünkre lehet, mondja Pete, és rá is bukkan egy szőnyegre. Ráül, de úgy látszik, ez mégsem Aladdin repülő szőnyege, mert hiába rángatja, meg sem mozdul.

Szerencsére megtalálják a Daidalosz által használt szárnyakat: Ezt a csávót ismerem, ő volt Ikarosz apja, fitogtatja mitológiai ismereteit Pete, majd felcsatolja a szárnyakat és nyakába véve Mykát szép lassan felemelkednek a vészkijáratig. Egy rántás a kallantyún – ami egyből enged, és lezuhan a mélységbe. Artie azonban kitűnő időzítéssel épp ekkor érkezik, és kívülről felnyitja a csapóajtót, kiszabadítva az ügynököket. Köszönjük Artie, hálálkodik Pete, és milyen jó a szerkója, tisztára úgy néz ki, mint valami Jerusalem Jones.

Válságmegbeszélés a 13-as raktárban Mrs. Frederic vezetésével. A brainstorming során kiderítik, hogy Helena már az előtt tudott a 2-es raktárról, mielőtt bronzosították volna, és a múltkori részben elhalálozott fiatal régészek kutatásait is ő pénzelte. Mrs. F lemegy alfába és felidézi a 2-es raktár teljes leltárát, ami betöltődött az agyába, és rájön, hogy az egyik lelet, egy lándzsa, hiányzik. H.G. Wells vitte magával, ez biztos, de mire kell az neki? Claudia eközben rábukkan Helena nyomára: Kairóból Párizsba vett repülőjegyet, ott halt meg a lánya, Christina 1899-ben, vajon a sírját akarja felkeresni? Myka és Pete máris indul, természetesen Kelly pont ekkor csörgeti meg Lattimert: Most akkor nem akarsz többet találkozni velem, vagy mi van? Jaj drágám, dehogynem, el kelleszesz most mennem egy sürgős üzleti útra, de aztán csak a tiéd leszek, csókollak, szeretlek, hadarja a baltaarcú. Tisztára úgy érzem magam, mintha csaj lennék, mondja Mykának, miközben beszáll mellé a SUV-ba. Akkor kapd fel a szoknyádat, mert indulunk a rosszemberért, feleli Myka és a gázra lép. Főcím.

És már itt is vagyunk Párizsban, az Eiffel-torony árnyékában Myka és Pete keresi a Duran temetőt. Egy helybeli öregúr szerencsére tud és hajlandó is angolul beszélni, tőle megtudják, hogy a temetőt már több éve felszámolták. Sikeresen rátalálnak arra az ügyvédi irodára, amelyik Christina sírjának áthelyezését intézte, de az irodába már elkésve érnek: Helena már elrabolta dr. Sempét, az ügyvédet, és vonszolja magával az új sírkertbe. Köszönöm, hogy gondoskodott a kislányom földi maradványairól, mondja neki, miközben felnyittatja vele a koporsót rejtő márványlapot. Most pedig vegye le a cipőjét, és lépjen bele ebbe a Trinidadról származó kátrányos folyadékba, utasítja Helena az ügyvédet. Majd egy kis vizet loccsant a kátrányra, amitől az meggyullad, és kezdi magába vonzani az ordító dr. Sempét. Helena lelép, az ügyvéd már térdig süllyed a tűzbe, amikor szerencsére érkezik Myka és Pete, és még időben kimentik Sempét.

Az ügynökök alaposan körbenéznek, mit akarhatott Helena a mauzóleumban? A tetemhez nem nyúlt, a fali üreg belseje is érintetlen, igen ám, de a koporsó egyik fogantyúja hiányzik! Azonnal hívják a Farnsworthön a raktárat, Claudia, Artie és Mrs. Frederic meredten nézik a fogantyút. Mrs. F és Artie hamarosan össze is rakja a képet: a fogantyú és a 2-es raktárból eltűnt lándzsa együtt kiadja az ún. minószi szigonyt. Ez a háromágú szigony volt a „zéró lelet”, az a tárgy, amit legelsőként gyűjtöttek be. Nagy Sándor, a híres makedón hadvezér parancsára zárták el biztonságos helyre, gyakorlatilag ez a lelet hívta életre a raktár intézményét. Tulajdonsága, hogy ha háromszor a földre ütnek vele, akkor hatalmas vulkánkitörést és földrengést támaszt. Ez okozta a minószi kultúra pusztulását a Krisztus előtti XV. században, ezért tulajdonképpen ez az emberiség történetének első tömegpusztító fegyvere, mondja Artie az elképedten hallgató ügynököknek. MacPherson tudott a lándzsáról, és ezt akarta elmondani nekünk, mielőtt Helena megölte, áll össze végül előttük a teljes kép. Claudia ekkor új jelzést észlel: Helena Párizsból a Wyoming állambeli Casperbe váltott repjegyet. Nyomás oda!

De előtte még kissé időzzünk el a női vonalon, ugyanis Claudia korábban amiatt aggódott Artie-nak, hogy még egyáltalán nem érzi magát készen arra, hogy a gondnoki szerepet átvegye Mrs. Frederictől. Ezen még korai aggódnod, ha eljön az idő, készen fogsz rá állni, nyugtatja Artie, de azért ő sem tűnik túl nyugodtnak. Másik fiatal hölgyeményünk, Kelly Henderson pedig éppen kis csomagot kap postán, benne egy tükrös púdertartóval. Megláttam és rád gondoltam, csókollak: Pete, áll a kísérő levélen. Na ja, majd pont Lattimer fog ilyen csecsebecséket küldözgetni, de ezt hiába kiabálom Kellynek, a dobozban nem hallja meg, és örömteli mosollyal nézegeti magát a kis tükörben. Aztán Mykára váltunk, aki arról beszél Pete-nek, hogy mekkora hibát követett el azzal, hogy Pete és Artie figyelmeztetései ellenére hitt Helenának.

Megcsörren Pete mobilja, az emlegetett H.G. Wells hívja. Épp rólad beszélünk, mit akarsz, te némber?, támad neki Pete. Semmit, semmit, csak annyit akartam mondani, hogy alkalomadtán majd nézz be Kellyhez. Kapott ugyanis tőled egy csinos kis csomagot, amiért biztosan megőrül, közli a fekete démon sejtelmes hangon. Pete elszáguld Kelly rendelőjébe, ahol meggyőződhet arról, hogy a hír igaz: Kelly tényleg megőrült. Késsel támad ugyanis Pete-re, aki igyekszik lenyugtatni a csajt: Várj csak, mit akarsz tenni, ezt nem vágom! Majd én váglak téged!, rikoltja Kelly és nekiugrik a késsel az ügynöknek. A rövid és heves küzdelem végén Kelly lenyugszik, de ez csak csel, mert amikor Pete félrefordul, egy hirtelen mozdulattal nyugtató injekciót szúr a nyakába, amitől Lattimer kifekszik.

A raktárban ezalatt Claudia lenyomozza, hogy Helena Wyomingból hívta Pete-et, Artie pedig a térképeket vizsgálgatva rájön, hogy Helena a Yellowstone Parkba tart, ahol a mélyben az egyik ismert szupervulkán szunnyad. Arra készül, hogy a szigonnyal aktiválja a vulkánt, közli felismerését a döbbenten néző Mykával és Claudiával. A vulkáni hamu egy új jégkorszakot idézne elő, ami az emberiség 98%-át elpusztítaná. Myka, maga velem jön, szerzek egy helikoptert és odarepülünk!

Claudia elrohan Pete után, hogy őt is figyelmeztesse, eközben az állatorvosi rendelőben Kelly újabb eszközért nyúl, ezúttal egy praktikus fejszét kezd emelgetni és nekikészül, hogy feldarabolja a megkötözött Lattimert. Úgy szeretlek, majd megeszlek, motyogja közben, ám ekkor szerencsére megérkezik Claudia. A sikongatásokkal tűzdelt catfight közben Claudia észreveszi a púdertartót, rajta LAB monogram. Ez Lizzie Andrew Borden púderes doboza, az ismert apagyilkosé, akiről gyerekvers is született, ismeri fel a leletet kedvenc hackerünk. Felkapja a púdertartót és gyorsan beteszi a semlegesítő tasakba. Az őrület elszáll Kelly tekintetéből, és miután rájön, hogy mit tett majdnem, feldúltan elrohan.

Artie-ék megérkeznek a Yellowstone Parkba, a szakállas gyorsan kiszámolja, hol kellene Helenának használnia a szigonyt a vulkánkitörés előidézéséhez. A megadott helyen rá is találnak a nőre, aki hosszas fejtegetésbe kezd: Nem a kislányom halála miatt akarok így bosszút állni, hanem rájöttem, hogy az egész emberiségnek meg kell változnia, és mindent újra kell kezdenie. A saját korom óta eltelt száz év alatt semmivel sem lett jobbá az emberiség, sőt minden sokkal rosszabb lett, kiáltja, és a szigonyt nekiüti a talajnak. A föld enyhén rengeni kezd, Artie pisztollyal vállon lövi Helenát, de a lövéstől az ő válla kezd vérezni. A rohadt életbe, rajta van a korzikai mellény, nyögi Mykának, ami úgy védi meg a viselőjét, hogy a sérülést okozó személyt sebesíti meg. Ezért Myka is kénytelen eltenni saját pisztolyát, hiszen így megölni sem tudná Helenát anélkül, hogy ne Artie-t nyírná ki.

Ezért megpróbálja bevetni rábeszélőképességét, de nem sok sikerrel, mert Helena másodszor is lecsap a szigonnyal: erősödik a földmorajlás, az égen sötét viharfelhők kezdenek gomolyogni. Myka kétségbeesve kiabál: Gondolj a sok ártatlanul elpusztuló gyerekre és anyára! Tudom, hogy van benned jó is, ami nem engedi, hogy megöld őket. De ha nincs, akkor tessék, kezdd velem a sort!, nyomja Helena kezébe a stukkert. Helena ujja ráfonódik a ravaszra és már-már meghúzza, amikor váratlanul összeomlik: a pisztolyt eldobja és zokogva a földre rogy. Myka felkapja a szigonyt és biztonságos távolságra helyezi Helenától.

A raktárhoz megérkezik a Régensek biztonsági őrsége Helenáért, a főrégens Adwin Kosan mindenkinek gratulál az emberiség sikeres megmentéséhez. Nem árulja el, milyen büntetés vár Helenára, szerinte jobb, ha az ügynökök nem tudják, hová fogják szállítani a renegátot. Mindenkit becsapott, de Artie-t nem tudta, motyogja maga elé Myka. Az irodában Claudia a sebesült Artie-t pátyolgatja és át is ölelné, de a szakállas elhárítja: Majd valamikor máskor, húzódik félre a kitárt karok elől. Pete felkeresi Kellyt, akit csomagolás közben talál: El kell mennem, hiszen majdnem megöltelek, mondja a csaj, de Pete nem engedi: Veled akarok lenni, és oké, nem az adóhivatalnak dolgozom, de egyetlen egy embernek mesélhetek a valódi munkámról. Kösz, nem kell, nem akarom komplikálni az életemet, mondja Kelly és elmegy.

A raktárban sincs örömünnep: Myka átad egy levelet Mrs. Fredericnek és elindul a kijárat felé. Mrs. F felolvassa a levelet, amiben Myka magát hibáztatja, hogy miatta majdnem elpusztult az emberiség. Nem vagyok jó ügynök, és nem engedhetem, hogy ez valaha is megismétlődjön. Sajnálom, hogy el kell válnunk, nagyon szeretlek benneteket. Pete rohanva indul Myka után, de már csak az autó nyomán felporzó homokot látja...

Mindenkinek köszönöm az eddigi figyelmet, ha a Viasat műsorra tűzi a harmadik évadot, újra jövünk a hogyvolttal. Addig is, ha valaki kényszert érezne kommentelni a második évad történéseivel, vagy akár a harmadik évad várható eseményeivel kapcsolatban, ne tartsa vissza magát!

Címkék: warehouse 13
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kahles 2012.01.06. 19:52:22

Köszi a Hogyvolt-okat, jó volt őket olvasni!

Gabba 2012.01.07. 14:15:22

@Kahles: örülök, hogy tetszett.

Esetleg futok egy kört a Viasatnál, hogy mikorra tervezik a harmadik évadot.

lambofangirl 2012.01.07. 21:12:09

énis olvastam az összeset és nagyon tetszettek!
nagyon köszi :)

Gabba 2012.01.07. 22:11:46

@lambofangirl: he-he, előbújnak a rejtőzködő sorozatrajongók...
már kezdtem kicsit aggódni, hogy senki se olvassa, amiket írok :)

lambofangirl 2012.01.08. 11:24:41

dehogy is :)) én mindig itt vagyok csak eddig csöndben maradtam ;)

Gabba 2012.01.08. 12:25:26

@lambofangirl: akkor mondjuk úgy, hogy felbátorodtak ;)

Gabba 2012.10.13. 08:59:55

Örömmel közlőm, hogy a Viasat okt.18-án kezdi a 3. évadot, így folytatódnak a hogyvótok is, naná.
süti beállítások módosítása