Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gengszterkorzó 2x06- A hentes és a szeretet

2011. december 26. 03:07 - szabóZ

Karácsony van, még ha ez Atlantic Cityben nem is látszik. De hát, hogy is látszana, hiszen kilencven évvel le vagyunk maradva, az a pár hónap ide vagy oda, már mit számít. A hatodik rész karácsonyi epizód. Hogy miért? Mert éppen bejglit ettem, a szomszéd repeat allra állította a Csendes éjt, hogy így tesztelje a wattokat a vadonatúj hifijén, és egyébként is fenyőfa szag van a lakásban, pedig még soha nem vettem Wunderbaumot. Hát ezért. A mai epizódban éppen ezért kevesebb lesz az erőszak, kiderül, hogy nem kell mindig mindenkit megölni, és megtapasztaljuk a vallás erejét és a születés csodáját is. Vegyen mindenki elő egy kis bejglit, nyugodtan vágja le a megszáradt részeket, és kezdjünk bele.

Nelsonnal kezdünk, és az ő csajával, aki már nagyon terhes, amit onnan tudhatunk, hogy citromot kíván, hatalmasak a mellei, ja és olyan mintha négy nagy görögdinnyét rejtett volna a kombinéja alá. Mondjuk nem tudom, hogy karácsonykor mégis honnan szerezhetett görögdinnyét. Nelson van Alden távozik, hogy meglátogassa a kórházban a beosztottját, aki összeégett az előző rész csúcspontján, Lucy pedig mosogatni kezd. Majd hirtelen elfolyik a magzatvize. Bevonszolja magát a szobába, és megpróbál segítséget kérni, de hiába van a szomszéd lakás ablaka olyan közel, hogy bekopoghatna sót kérni, ha a szomszéd gyerek rémülten behúzz a függönyt, amikor meglátja. Végül is mit csinálna egy kis kamasz, amikor azt látja, hogy egy selyemkombinés nő vonaglik nem messze tőle az ágyon, és őt szólongata.

Nucky eközben Margarettel a paphoz megy, a nő fia ugyanis nemsokára elsőáldozó lesz. Nucky egyébként unokaöccsének nevezi mások előtt a fiút, ami ugye azt jelenti, hogy Margaret akkor meg a testvére, esetleg a testvére felesége. Akkor viszont Nucky a saját testvérét ölette meg a saját testvérével. Vagyis nagyon messze vezet ez a hazugság, inkább lopjunk le pár szaloncukrot a fáról, és nyugodjunk meg.

A pap beszél egy kicsit arról, hogy mindenkinek meg kell vallania a bűneit, mielőtt áldozna, egyébként olyan lesz, mint a gonosz zsidók és a római katonák, akik gúnyolták Jézust a kereszten. Mondom, hogy karácsonyi ez az epizód, még ha a karácsonyt úgy is fogták fel akkoriban, ahogy ma már csak Mel Gibson gondol a vallásra. Margaret megijed, hogy gyónnia kell, Nucky meg ettől ijed meg, hiszen hiába a gyónási titok, azért nem szeretné ha a csaja mindent kifecsegne a bizniszről a papnak. Viszonylag könynen megússza egyébként, Margaret végül csak azt vallja be, hogy nagyon, de nagyon vonzódik az IRA_-ügynökhöz, aki Nuckynak dolgozik, és a szobalányt dugja.

Nuckynak mázlija van, az ügyét szövetségi szintre helyezik, ami azzal jár, hogy a hülye gyerek, aki ügyésznek képzeli magát szívességet kér tőle. Már ha a vörös hajú kurvát, és a bónusz szőkét egyszerűen szívességnek lehet nevezni. De hiába a jó hír, Nucky azért csak összeveszik George Remus-szal, pedig George Remus azért telefonált, hogy köszönetet mondjon, amiért bemutatta egy magas rangú politikusnak. George Remus éppen a saját úszómedencéje partján masszíroztatja magát, George Remus így meztelen miközben telefonál. George Remus kopasz és rusnya. Ja és persze George Remus George Remusnak hívja magát, kizárólag egyes szám harmadik személyben, mintha ő nem is ő lenne, hanem valaki, akit nagyon tisztel. Utoljára én ilyet az iskolai hittanórán hallottam, emlékszem a pap végig harmadik személyben beszélt magáról, és nekem csak negyven perc után esett le, hogy az a tiszta életű, rendíthetetlen hitű, kemény erkölcsű, de magasztosan emberi lény, akiről beszél, az saját maga.

De hagyjuk is ezt a közjátékot, hiszen eközben Jimmy éppen jellemfejlődésen esik át, hiába ölt meg egy bunkó, vén pénzeszsákot, a többiek nem fordulnak ellene, csak figyelmeztetik, hogy nem kell mindig így heveskednie. Elhangzik a tételmondat, miszerint nem kell minden sértésre felelni. A jelenet érdekessége egyébként, hogy Jimmy anyja már úgy viselkedik, mintha Jimmy szeretője lenne, pedig ez ugyan egy HBO-sorozat, de a jelmezekből és a díszletekből is látszik, hogy határozottan nem a Róma.

Nelson a kórházban meglátogatja az összeégett ügynököt, aki mintha csak egy horrorfilmben lenne, azzal nyit, hogy látlak. És tudom. Nelson persze rögtön megijed, hogy az ügynök halála előtt még elárulja, hogy a főnöke hiába hitbuzgó, azért korrupt és egy kurvával él. Annyira megijed, hogy rögtön fel is hívja a feleségét, hogy mindenről ő tehet és bocsásson meg, a feleség meg nem érti, hogy mégis miről tehet a férje. Talán nem volt vasárnap templomban? Vagy szemetelt az utcán? Nelson szerencséjére kiderül, hogy a haldokló ügynök csak félrebeszél, nem lát ő senkit, legalábbis nem itt és most. Csak a gyerekkori emlékek találnak maguknak utat a morfiumban úszva.

Jimmynek viszont nehéz napja lesz, kellett neki felhívnia Mannyt, a philadelphiai mészárost, hogy elmondja neki: az egyik embere Nuckyval üzletel. Nucky meg ugye Waxey Gordonnal, a hentes legnagyobb ellenségével. Biztos vegetáriánus. Jimmy a szívességért cserébe annyit kap, hogy most ő vághatja el az áruló torkát pár fellógatott, kicsontozott marha között. Mintha a Fűrész mínusz első részének trailerét forgatnák a hentesüzlet raktárában.

Nucky-nak még sincs szerencséje, az igazságügy minisztert megzsarolják: vagy kemény ügyészt jelöl ki Nucky ellen, vagy kiderül róla, hogy el szokta ám lopni a veteránok pénzét. Igen, még mindig a húszas években járunk. Nucky nem tud mit tenni, reménykedik, és azon nyomban kidobja a Ritzből a hülye gyereket, aki ügyésznek képzeli magát. A két kurva csak röhög, az ügyész meg szemmel láthatóan nagyon bánja, hogy nem három perccel később rontottak be a szobába Nucky emberei. Akkor ugyanis már aludt volna, a kurvák meg dominóznának unalmukban.

Közeledik a csúcspont, egyrészt Nelson hazaér, és meglátja Lucyt, meg az újszülött kislányukat. A táncosnő mindent egyedül intézett, szerencsére azt nem mutatták, ahogy elharapja a köldökzsinórt.

Ugyanekkor Atlantic Citytől nem messze Lucky Luciano éppen Nucky szállítmányát őrzi, és összefut Jimmyvel, aki ugye Nucky szállítmányát szeretné magának. Fegyvercsövek merednek, izzadságcseppek gördülnek le a halántékokon, és Jimmy szájából elhangzik az átírt tételmondat, miszerint nem ölhetsz meg mindenki. Jimmy a kissé ideges Mannyt, a hentesnek figyelzeteti erre. Lucky Luciano és Jimmy megállapodnak, hogy ők a jövő, a többiek már idősek és amúgy is csak alkohollal kereskednek, mint a sarki fűszeres. Pedig az igazi üzlet a heroin.

Eközben a városban Nelson elmegy orvosért, és mire visszaért Lucyhez, még valaki van a lakásban: a felesége, akinek nehéz lesz megmagyaráznia, hogy a lányt az ágyban a templomból ismeri, és egyébként is csak az erkölcsről cseréltek eszmecserét, amikor hirtelen szült egy gyereket. Taps nincs, csak némi döbbenet, a vaskos függöny lehullik, mi meg állunk ott, a kezünkben a bejglivel.

Ilyen lesz a Gengszterkorzó második évada

Interjú a sorozat rendezőjével

2x01 - Magyarország egy gengszterkorzó

2x02 - Kurvából úrinő

2x03 - A gengsztereknek is van szíve

2x04 - Kurvák mentik meg a történetet

2x05 - Vér, halál, indiánbosszú

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária 2011.12.26. 09:42:04

"fenyőfa szag van a lakásban"

A fenyőnek illata van :)

sznobkispolgar 2011.12.26. 11:51:53

Margaret a tűzzel játszik :)

abc 2011.12.26. 18:12:20

én is épp tegnap néztem meg ezt a részt, gondolom te is letöltötted ;)
egyébként kezd nem tetszeni a asorozat az első évad jobb volt.
süti beállítások módosítása