Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-faktor 2x19 - A finálé

2011. december 19. 15:00 - candyperfumegirl

Hát akkor itt a vége kedves olvasó– és kommentelőtársaim, 2011-es X-faktor finálé, minden eldől, heves érzelmi megnyilvánulásoktól átitatott hogyvolt következik. Tegnap este (hú, de kevés alvás volt azóta) ott hagytuk abba, hogy Muri-Kocsis döntő lesz, vagyis kiderül, hogy a természetességet vagy a színpadiasságot díjazza jobban a nép. Gyors összefoglalóval indítunk, néhány flashback segítségével megnézzük, hol is kezdtük ezt az idei szériát. Mi, nézők valamikor szeptemberben, amikor még napozni lehetett hogyvoltírás közben, az énekesek meg valamikor nyáron, amikor hetekig esett az eső, és haldoklott a szezon a Balatonnál, és közben tízezrek hömpölyögtek a Camponánál. Volt azóta rengeteg könny és visítás, mentorfight és kiesés, de csak eljutottunk 4 hónap alatt oda, hogy ketten maradtak. Érkezik már Nóri, a finálét megtisztelve szép ruhában, borzas hajjal, seprűs műszempillákkal és ezüst cipellőkön, na erre megérte várni! Mentorok is ragyognak, fiúk elegánsban, Ildi meg arany testhezállóban feszít, ha esetleg valaki kevesellte volna az arany színt a színpadképből. Van tűzijáték, füstgép meg óriás csillagszóró is, amiket a mai show folyamán többször bevetnek, mint az indokolt volna, tekintve, hogy nem sokkal mutatósabb, mint egy átlagos, szülinapi tortára applikálható játék tűzijáték, ellenben büdös, de nagyon, a stúdió meg rosszul szellőzik.

Na, nem baj, ma ilyeneken nem nyafogok, ez volt az utolsó, várom már én is, hogy mi lesz, ez az igazság. Nóri azonnal színpadra szólítja a döntősöket, örömteli, hogy nem szaroznak, Tibor és Enikő elnyom valami magyar dalt duettben, amit most hallottam életemben először, de legalább a közönség máris gyakorolhatja a sikítozást. Ezek után Nóri bejelenti, hogy kapcsoljuk Nyíregyházát, Enikő már reflexből visít. Itt tegnap óta buli van, valami rejtélyes okból kifolyólag tűzoltók és mentősök részvételével, bár lehet, hogy csak ki kellett vezényelni őket a helyszínre, ha már ennyi ember zsúfolódott össze egy kis helyen, még szükség lehet rájuk, a műsorvezető meg behívta őket kampányolni. Alakul a hangulat már Lajosmizsén is, ahol egy KOCSIS-sms-ért adnak egy teát, és előkerült az őshonos teve! Sőt, tettek a hátára is egy meglepetést, méghozzá a rajongótábort vezénylő Janicsák Vecát, aki még kiskutyát is hozott, marketingzsenik világvárosa Lajosmizse. Nóri szerint csúnyán le fognak aljasodni ma mindkét városban, na de addig azért még hátra van egy s más. Mentorok is beköszönnek, Feró azt ígéri, ma bőgni fog, nehogy már mindig csak Ildi zsebelje be a kommenteket meg az internetes meme-eket az alakításaiért, most ő is fog alapanyagot szolgáltatni bőven.

Hihetetlen, de még mára is jutott tematika, első körben a versenyzők azt a dalt éneklik, ami a kedvencük az általuk X-faktorban előadott dalok közül, Muri Enikő esetében erre van egy fogadásom. Utolsó kisfilmek jönnek, kezdek máris elérzékenyülni, hogy fog hiányozni a sok bújtatott Spar reklám meg szépséges Táblagép! Főleg, hogy most semmi ilyesmiről nincs szó, Enikő ömleng egy sort a továbbjutása kapcsán, majd jön is a produkció, amihez sikerült a stylistnak pincérnek öltöztetnie Enikőt, gratulálok, ma sem hazudtolja meg önmagát. A magammal kötött fogadást jelentem, megnyertem, Muri már megint az If I Were A Boy-t hozza, mert még mindig nem tanulta meg, hogy Beyoncét nem érdemes utánozni. Ha így folytatja, csúnyán be fogják perelni előbb vagy utóbb, mert az a helyzet, hogy az összes mozdulatra a legapróbb szemöldökhúzásig rá lehet ismerni Beyoncé fellépéseiből, Enikő már megint rongyosra nézte a koncertDVD-t. Mentorok az értékelésekben sablonos tetszésnyilvánításoknak adnak hangot, Geszti a „korrekt” szót írja körül cifra körmondatokban, azt hiszem, ma már rossz szó nem nagyon fog elhangzani senkire. Nóri meg elköveti azt a hibát, hogy odatartja a mikrofont Enikő szája elé, aki olyanokat mond, hogy tegnap óta nagyon fel van pörögve, de kicsit lenyugodott, amikor maga VastagCsé ébresztette reggel! Na, ebből bőven elég is lesz ennyi.

Kocsis Tibor kisfilmjében MalekMiki azt mondja, a fél oldala lebénult tegnap, amikor az eredményhirdetésnél vártak, Tibor meg összegzi eddigi X-faktoros történetét, és hogy ő az élő példa rá, hogy az álmokat soha nem szabad feladni. Az ő kedvenc döntős dala a Feeling Good volt, megértem, mert azt nagyon jól tolta már először is. Most sem rosszabb semmivel, és azt hiszem, ez az a stílus, amiben Tibor igazán kibontakozhat majd, laza elegancia, jó kis hangkieresztős dalok, nem állna ez rosszul a Royal Abert Hall színpadán sem. Geszti azt mondja, most látta meg azt a pillanatot, amikor Tiborból sztár lett, és valahogy szóba hozza már megint a mikrofonállványt, de azt nem hallottam rendesen a közönség skandálásától. Ildi meg csak vihog össze-vissza, mint egy elsőbálozó, nem is tudja, mi történt vele, de ez most nagyon tetszett neki, Verácska tudott ilyen összeszedetten nyilatkozni. Feró szeretne belekötni, mert hát ellenfél, de nem tud, ami jó az jó, Miki ragyog. Tibor meg bedobja a slusszpoént: ma reggel őt is VastagCsé ébresztette, na ez a nem mindegy!

Szünetelünk és pihenünk, majd jön egy közös produkció mind a 12 döntőssel, Nóri garantáltan karácsonyi hangulatot ígér. Garantáltan szar ez a szám, amit ráadásul nekik írtak, pontosan erre a célra, dolgozhattak volna még rajta egy kicsit. És ha már így színpadra terelték őket, most megnézünk egy kisfilmet, ami arról szól, milyen barátságok kötődtek az X-faktor alatt, ez amúgy tényleg aranyos és jó nézni, bér feltűnő, hogy Enikő mintha kicsit keveset szerepelne benne. És ha már úgyis ilyen közel a karácsony, most karácsonyi dalokat kell énekelni, már ott is áll a színpadon esküvői ruhában Muri Enikő. Vagyis csak első blikkre esküvői, másodikra már feltűnnek az értelmezhetetlen ráapplikált színes virágok, meg a fehér tüllszoknya alól kikandikáló fekete vastag talpú cipő is, WTF a köbön. Enikő Faith Hill: Where Are You Christmast énekel hipnotikus háttérvideó előtt állva, ez már jobb, mint az előző plágiumesélyes Beyo-copy, de még mindig túl sokat erőlködik ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen. Jön az értékelés, és Geszti nekem gyanús, hogy fél szemmel lesi a hogyvoltokat, előhúzható sablonszövegeket emleget, meg kiabálós éneklést, amennyiben helyes a tippem, üdv Péter, jól nyomtad ma este!

Kocsis Tibor a Csendes éjt hozta, vagyis először a Silent Nightot, haladjunk szépen sorjában, mert csak a felénél vált át a dal magyarra, ezt a megoldást nagyon szerette az idei X-faktor széria. A ledfalakon ütemesen szállingózó hóeséstől egy perc után golyózni kezd a szemem, a dal viszont nagyon szépen szól, közönség megint lélegzetvisszafojtva hallgat, és már ez a tény is üdítő, kezdem rohadtul unni a bekiabálásokat. Ildi már megint nem tud megszólalni, lehet, hogy meg kéne látogatnia a büfét a szünetben, hogy megeredjen a nyelve, nem lesz ez így jó. Végül annyit csak kiprésel magából, hogy elhitte, hogy egy angyal állt a színpadon, majd visszanyeli a könnyeket, amit Baricz Gergőnek tartogatott, most már a másik versenyzőnek csak nem kéne megadni ezt az ajándékot. Geszti nagylelkűen azt mondja, hogy talán még emlékezni is fog erre az előadásra. Kapcsolunk Lajosmizsére, ahol Tibor sógora köszöni meg a szavazatokat (a jelenlegi felesége nevében is), Miki meg nyomja a kampánycélú fekvőtámaszokat, mert állítólag tegnap tett egy olyan könnyelmű ígéretet, hogy ha 100 fekvőtámaszt kell lenyomnia, hogy az embere győzzön, ám legyen.

Már a harmadik kör jön, ez az a szakasz, amikor mindkét versenyző ugyanazt a dalt fogja énekelni, vigyázni kell, mert ez nagyon unalmas is tud lenni, ha nem tesznek hozzá semmit önmagukból az énekesek. Főleg úgy, hogy a körítés ugyanaz: érkezik pár vonós meg egy kórus is a színpadra (aminek amúgy már bőven ideje volt, több ilyen előadás kellett volna), a kivetítőkön meg értelmezhetetlen módon Szauron szeme villog. A dal amúgy Josh Groban You Raise Me Up-ja (magyarul), amit meghallgattam a műsor előtt pár nappal, és ami azt illeti, nehezemre esett női hangra elképzelni, hát Enikő sem segített ebben sokat. Gesztit idézve (ha már ő is engem) korrekt volt, de ez egy olyan dal, amit Kocsis Tibor meg tud szólaltatni úgy, hogy szem nem marad szárazon. Kisfilmek is vannak, és visszamegyünk az időben, megnézzük, milyen út vezetett nekik idáig, Muri Enikő esetében pl. a Veresegyházi Asszonykórustól kölcsönzött szoknyától, és az időtől, amikor még nem tudta, hogy smink és fésű is létezik a világon – a mai döntőig. Mentorok most értékelik őket utoljára, még egy alkalom, hogy sok szépet és jót mondjanak róluk, Geszti nagyon távolságtartóan véleményez: „jó neked, hogy annyi embernek tudsz örömet okozni”, ebben minden benne is volt azon kívül, hogy „nekem tetszett”. Feró az utolsó előadás alkalmából előhúzza még az Ötös Számú Sablonszöveg Kártyát a zsebéből: „ilyen jól még sosem énekeltél!”, azt hiszem, e nélkül nem lett volna teljes ez a döntő. Nóri megkérdezi Enikőt, mi fog legjobban hiányozni neki az X-faktorból, és Enikő sorol, a felsorolás végére még a Táblagépet (!!!) is odabiggyeszti, ez ám az ügyes reklám, Telenor főnökség csak úgy dagad a büszkeségtől!

Jöjjön a második verzió ebből a dalból, de előtte még kisfilm és Kocsis Tibor útja a döntőig, vagyis állótaps a válogatón, piros kabát, Friderika, könnyek, párbaj, Feeling Good, kitartott hangok, Ünnep, és Mikitől tökéletesen megválasztott mondatokat vágnak be, pl. a mentorházas részből amikor azt mondja, hogy idén ő nyerni akar. Jön a You Raise Me Up, és olyan pillanat ez, amikor dal és énekes tökéletesen egymásra talál, nagyon illik hozzá, jól is nyomja, teljesen az ő dala lett ez. Ildi a változatosság kedvéért nem találja a szavakat, érdekes módon tegnap óta már nem akar MalekMiki versenyzőjébe belekötni mindenáron, vagy csak elkapta az ünnepi hangulat. Feró meg hirtelen megfeledkezik arról, hogy Tibor nem az ő versenyzője, mert azt mondja, hogy az ilyen pillanatokért érdemes mentornak lenni, és annak is örülne, ha ő győzne, Enikő meg biztosan feltűnés nélkül integet a backstage-ből, hogy helló, még én is itt vagyok. Miki is elérzékenyül, tavaly ilyenkor már arra sem nagyon emlékezett, hogy voltak versenyzői a mezőnyben, most nyerésre esélyes, Tibor visszaadta a hitét. És ez az a pont, amikor a versenyzők elénekelték az összes versenydalukat, most már csak várják a bejövő szavazatokat, és gyakorolják a „fegyelmezetten várom, hogy DevilNóri kimondja a végeredményt, közben nem vágok pofákat, nem üvöltök, nem esek szét a színpadon és civilizáltan viselkedek” –arcukat.

Mi pedig várunk, és várunk, és a változatosság kedvéért még többet várunk. Most jön KisVastag és NagyVastag extra produkciója, amit tegnap kicsit többször néztem végig, mint szerettem volna, ennek ellenére kétszer nem állt mindenki ugyanott a színpadon, bár a próbának is vannak azért vicces pillanatai, pl. lehet trollkodni egy kicsit a közönségbe beépített Vastag gyerekek mögött. A tesók a közönség soraiban kezdik meg a számukat, majd a színpadon csatlakozik hozzájuk annyi híres ember, amennyit csak fel tudott hajtani az RTL erre a vasárnap estére, mindegyik egy-egy kisgyereket vezetget kézenfogva, Vastag Tamás szerint ez az álmokat és azok beteljesülését hivatott jelképezni.

Nóri elküld mindenkit pihenni egy reklámblokknyit, egyébként azt is megtanultam ezeken a felvételeken, hogy az X-faktorban szünetnek két hossza létezik: a nagyon rövid és a nagyon-nagyon rövid. Gondolom, ezt a századik mosópor- meg hüvelygomba elleni gyógyszerreklámot végigülő család otthon a tévé előtt nem egészen így érzi. Amikor visszatérünk, újabb kisfilmet kapunk, a 12 döntős búcsúzik először szóban, majd dalban is, miközben a legjobb pillanataikat mutogatják mögöttük a kivetítőkön, ez tényleg megható lett, így a végére már akkor is érzelmes lesz az ember kicsit, ha eddig erőnek erejével ellenállt. Fekete-fehérben feszítenek mindannyian, Verácska magas sarkakon egyensúlyozik, Alexa meg egyre inkább úgy néz ki, mint a harmadik iker, ez már tegnap is feltűnt. Most hirtelen olyan hangulatú lesz a műsor, mint egy ballagás, mentorok csillogó szemekkel búcsúztatják őket, az sem lepne meg, ha ezután egymás vállát fogva, libasorban vonulnának le a színpadról. Nóri bejelenti, hogy most bemutatják az X-faktor 10 legemlékezetesebb pillanatát,pl. az Ikrek bemutatkozása, LilCé pólószéttépését meg hasonlókat, és ami tetszik, hogy van egy kis önirónia is ebben az összeállításban, még Ildi szétesős-bőgős feje is bekerül a legjobbak közé, bár én biztos másmilyen listát állítottam volna össze. Nóri agyament frizurái nálam is bekerültek volna a Top10-be, de ott lett volna még a versenyzőkből álló Kocsis Tibor rajongótábor, a paranormális táncosnő Muri Enikő segge mögött, Ildi elhallgattatása tegnapról, Tarány Tamás tánca a Musicra, Alexa feje, akikor örül a továbbjutásnak, Baricz beszólása Mikinek, és ha már itt tartunk MalekMiki egész évados tevékenysége is.

Lássuk, mi megy eközben a helyi rajongótáboroknál, Nyíregyházán pl. sikerült mikrofonhoz cipelni a meggyőzően beszélni legkevésbé képes Muri-rajongót, elképesztő sablonmondatok nagyon kínosan előadva („szavazzunk Enikőre, mert ő a legjobb!”), na jó, hát nem lehet mindenki szónok. Mizsén Veca már kellőképpen felhevítette a táraságot, sőt még Harmonikás Szabó Ádám is rásegít egy kicsit a jó hangulatra, na de hova lett a teve? És a kiskutya? Erre nem derül fény, mert most jön még egy extra produkció, az Omega, és az évad kétségtelenül legizgalmasabb fellépőruhája, Kóbor János földig érő fekete-piros bőrkabátja, űberelhetetlen! És ez még nem minden, még Keresztanyu is énekel egyet így a végére, ami azt hiszem, sokkal jobban áll neki, mint a mentorkodás, lehet szidni amikor elvtelenül óbégat mentorálás címen vagy beindítja a könnycunamit, de most azért mégis üdítő egy énekesnőt látni a színpadon. Bár az igazi az lett volna, ha a mentorok őt is értékelik, Geszti biztos elmondta volna, hogy korrekt volt, Miki azt, hogy tetszett a ruhája, Feró meg azt, hogy „mindent megcsináltál, amit megbeszéltünk, büszke vagyok rád!”

Nórika megjelenik a színpadon, az arcán mintha az izgalom jeleit vélném felfedezni, vagy csak idő előtt visszazavarták a sminkszobából? Jön az utolsó perc, Nórinak 60 másodpercen keresztül kell túlüvöltenie a közönséget, ez nem egyszerű feladat, a hangja mintha kicsit el is menne a végére, de nem baj, most már végre lehet majd pihenni. Le van zárva a szavazás, nincs más hátra, mint az eredményhirdetés, versenyzők mentoraik szorításában a színpadon. Szerencsére most csak egy névre kell várni, csak egy végtelenre nyújtott pillanat, és megtudjuk végre, Miki magára erőlteti a nyugalom szobra pózt, Feró az égiekhez fohászkodik. Végre kimondja Nóri, hogy a 2011-es X-faktort KOCSIS TIBOR NYERTE! Hatalmas örömünnep a stúdióban, Miki a levegőbe ugrik, és innentől minden kicsit összefolyik, de azt hiszem, volt egy ölelkezés Nórival, valahonnan előkerült egy mikrofon, el kellett énekelni még egyszer a Josh Groban dalt, ami még elcsukló hangon is nagyot ütött, egy ponton bejöttek a többiek örömködni, Geszti felállva skandálta, hogy „Tibó! Tibóóó!”, és volt konfettieső is, legalábbis a ruhámból ezüst meg arany szalagok kerültek elő mindenhonnan, a lényeg, hogy nagy ünneplés volt. Így ért véget az idei széria, egy élmény volt tényleg, nézni és hogyvoltozni is, ami a végét illeti én mindent rendben találtam, és ha minden jól megy, lesz még egy extra hogyvolt is, a győztesnek pedig ezúton is GRATULÁLOK!

 

Képek: X-faktor hivatalos oldaláról, Origóról, screencap meg tőlem.

Címkék: x faktor
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hájdí 2011.12.19. 15:12:13

Grat a poszthoz és persze gratulálok Kocsis Tibónak is!!:)

Akármi Áron 2011.12.19. 15:23:49

Szokásosan remek a poszt, kösz és tényleg nem lesz több?:)))
Örülök, hogy Kocsis Tibó nyerte, megérdemelten. Gratu és sok sikert Tibónak!

bruu 2011.12.19. 15:36:32

Köszi a sok jó posztot.
"Bár az igazi az lett volna, ha a mentorok őt is értékelik, Geszti biztos elmondta volna, hogy korrekt volt, Miki azt, hogy tetszett a ruhája, Feró meg azt, hogy „mindent megcsináltál, amit megbeszéltünk, büszke vagyok rád!”" Ezt kihagytad : Keresztbe Ildikó meg, hgy a profik sem nyomnak végig egy koncertet hamis hang nélkül, és a szívembe markoltál és úgy meghatottál.
Ha belegondolunk még jót is tettek ME-vel, mit csinált volna ha megnyeri és a ratyiklub meg a színház is egyszerre rángatja. ME a végére azért annyira megtanult járni 15 cm-s cipősarokkal, hogy ne kellejen azon izgulnia mikor esik hasra. Persze ott lött öngólt a ratyiklub, hogy csinált egy konkurenciát az amúgy is gyenge Vasticsének. Most hol fogok TÁBLAGÉPET nézni?

igenapu · http://gorogmendemondak.blog.hu 2011.12.19. 16:03:04

A Szauron szemén jót nevettem, tegnap pont ugyanezt mondtam a barátaimnak, amikor megláttam :)
remek volt a poszt, hiányozni fog

Tibónak gratula és hajrá, és drukk, hogy ne olyan kategória legyen, mint a tavalyi nyertes, hanem sokkal jobb

a top akárhányba még az is belekerülhetett volna, ahogy Miki tombol Tarány Tomira, imádtam, pedig annyira laza volt, mint egy botsáska, ahogy a V-t betűt formázó ujjakkal és merev kézzel kalimpált :)))

Brianna 2011.12.19. 16:07:02

"Szauron szeme" - ez nagyon ott van. :D Most hogy mondod, tényleg úgy nézett ki. :P

fofofo 2011.12.19. 16:21:06

Köszi Candy a remek posztokat:) így nem maradtam le az eseményekről, de nem kellett végigszenvednem az adásokat. Anélkül is tudom, hogy a te írásaid sokkal szórakoztatóbbak:)

virágméz 2011.12.19. 16:32:00

@igenapu: biztosan nem olyan kategória lesz Tibó, mint VCS, több mindenben sem, de kiemelem a prózai részt, mert abban VastagCs kritikán aluli - nem tud nyilatkozni, ha mégis megszólal, olyan sablonos és személytelen amit mond, hogy ott abban a pillanatban sem tudom visszaidézni, hogy mit mondott - szegény döntősök, a döntő napjának reggelén az ő markáns tanácsaira ébredni! Elismerésem.

andrush 2011.12.19. 16:40:38

Hát én pont a Csendes éjig bírtam, aztán belefulladtam abba a cukrozott takonyba, ami a tévéből jött. És én továbbra sem értem, hogy lehet ez a Dumbo-fülű tehetségtelen Kocsis ennyi ember rajongásának tárgya.

hannamontanna 2011.12.19. 16:43:50

Köszia hv-t, szuper volt, a két utolsó adást nem láttam, de simán el tudtam képzelni! Gratulálok Kocsis Tibinek és Malek Miklósnak, nagyon drukkoltam!
Lehet hogy kellene azért egy kis szünet a következő x-faktor előtt, mert most még csillag születik, aztán újra ez...? Kizárt dolog, hogy ennyi tehetség legyen ebben a kis országban.....erőltetni nem kéne.

lucc.gizi 2011.12.19. 17:06:14

Candy, köszi a hogyvoltozást, szuper vagy, Tibornak és Miklósnak pedig gratulálok, örülök, h. ők nyertek:-)

Eurydice 2011.12.19. 17:08:39

nagyon köszönöm az élvezetes irományokat!
minden hogyvoltot elolvastam, és nem tudtam eldönteni melyik jobb, előbb megnézni az előadásokat és aztán olvasni az összefoglalót, vagy fordítva

azt sajnálom, hogy a teljes adásokat nem találtam a youtube-on, így a táblagép+spar kisfilmek közül egyet sem láttam, csak a produkciókat az értékelésekkel

skorpioqueen 2011.12.19. 17:31:31

@andrush: Ha a füled is kinyitottad volna, meg a SZÍVED is kitárnád, talán értenéd!
Gratulálok a poszthoz, na és természetesen a GYŐZTESNEK is!

haruka 2011.12.19. 18:39:06

kösz a posztokat, remélem a Csillag születiket is te írod majd! :)

örülök, hogy kettejük közül Tibor nyert, Enikő modorossága és állandó üvöltése irritáló. musicalszínésznek viszont pont jó lenne. és akkor is hajrá Tarány! :)

Ugyandehogy (törölt) 2011.12.19. 19:11:10

az "esküvői" ruha felső szegélye valami bordás pólóanyag, használt, ezerszer kimosott pólóból. hamuszürke a mosástól.

Hell-Ász 2011.12.19. 19:22:55

Köszi Candy, profi volt a post, mint mindig!
Szerintem az nyerte, aki megérdemelte, a többi már nem érdekes.:)
Találkozunk és találkozzunk jövőre is!

loverain 2011.12.19. 19:59:46

Köszi Candy, szerettem a posztjaidat, mindig elolvastalak.
A győztesnek meg gratulálok!
Ő az egyetlen akit néha visszahallgatok.

anagami 2011.12.19. 21:25:59

Nagy köszönet Candynek a klassz posztokért, mindig nagyon találóan és humorosan fogalmazott. Csatlakozom azon reményekhez, hogy a további tehetségkutatókról is lesznek ilyen posztok.

Tibónak nagy-nagy gratula! Nagyon megérdemelte a győzelmet és jó volt látni, hogy idén egyet lehetett érteni a végeredménnyel!

Nem szívesen térek ki "andrush" kommentjére, de muszáj megjegyeznem, hogy érthetetlen számomra, amikor valaki egy másik embert a külső jegyei alapján szól meg. Ez nem érv, ráadásul bárkibe bele lehet kötni a külsője alapján, ha találni akarunk magunknak valami kifogást. A kommentelő ráadásul rögtön össze is vonja a két - számára problémás "tulajdonságot - a fülformát és a tehetséget. Mintha az egyiknek köze lenne a másikhoz. Persze mindenkinek megvan a maga joga a saját véleményéhez, de azt hiszem ,ahhoz azért semmi kétség nem férhet, hogy Kocsi Tibó tehetséges!! Ezt felesleges megkérdőjelezni. A többi ízlés kérdése. Kinek ez a stílus/ember/külső tetszik, kinek a másik. Ettől vagyunk sokfélék, ezért van többféle stílusnak helye a zene világában (is). A rajongáshoz pedig még annyit: nem kell ahhoz kifejezett rajongónak/imádónak lenni, hogy elismerjük valakinek a teljesítményét. A jelenlegi X-faktor széria nyertese egyértelműen tehetséges, ráadásul a verseny során végig nagyon szimpatikusan, szerethetően viselkedett, rengeteg fejlődött az előadásmódja, a zeneszerető (értő és halló) embereknek nagyon sok szép percet okozott, szóval ezért örülünk - mondhatom sokadmagunkkal -, hogy ebben a döntőben ő nyert. Zárójelben jegyzem meg, hogy Tarány Tomit is szívesen láttam volna a döntőben, ő is nagyon jó volt!

Mr.Wagner 2011.12.19. 23:14:29

Kib@szott jo volt az iras... mar az elozo hozzaszolasomban is mondtam, csak ezert neztem. Tokeletesen egyetertek mindennel. Gics, konny, kameraba nezes, szarakodas, reklam, semmi onallosag... Bravo megegyszer a posztokert. Hianyolni fogjuk.

Brix 2011.12.20. 10:54:22

Enikő is nagyon tehetséges, de 21 évesen még nem tudta kezelni a döntő idegi megpróbáltatásait és kevesebb támogatást kapott a már kiesett versenyzők szavazótáborából. A döntő koreográfiája Tibónak volt "kitalálva" és a mentorok finoman lerombolták Enikő önbecsülését, már a szombati naptól kezdve. Az RTL klubon nő nem tud nyerni, lehet bármilyen tehetséges, ez már többször bebizonyosodott. Ott volt Veca, aki 4-ik helyen végzett tavaly, de sokkal több lemezt adott el később, mint bárki a fiúk közöl, de lehetne Wolf Katit is mondani Az idő majd eldönti, hogy melyik énekes lesz a legsikeresebb. Tarány, Baricz, és a többiek is sokra vihetik

Városi Farkas · http://neveletlen.blog.hu 2011.12.20. 11:07:12

Egyszerű a képlet: az RTL valamiért pátfogolja a gülüszemű, elálló fülű embereket, így lehet Király L. Norbert "sztár". :))

2011.12.20. 14:14:32

Enikő szerintem nagyon nem tud kezelni olyan dolgot ahol pl. énekelni kell, merthogy azt nem tud.
Csak erőlködik, ordibál, modorosság a köbön, mű minden mozdulata.
Erőszakos, megjátszós egy némber.

Sokorai_Atala 2011.12.21. 17:55:37

@vágtázó halottkém: na ez az, én az egészből (összes részből)csak azt hallottam, amikor ugyanazt a számot kellett énekelni a két finalistának, és nagyon furcsállottam, hogy ez a kis hölgy, hogyan lett döntős. Mondtam is magamban, milyen lehetett a többi, aki kiesett:))

zaturek 2011.12.21. 21:56:39

Gratulálok a szerzőnek, jó volt olvasni ezt a posztot, sokat röhögtem. Kár, hogy vége.

Szeretnék eloszlatni egy félreértést: Muri Enikő tud énekelni. Hallottam már olyan embert, aki nem tudott, és az nem ilyen volt. Az, hogy nem csípitek a búráját, az más lapra tartozik. Menjetek el vele egyszer sörözni, ismerkedjetek össze. Utána majd lehet gyűlölködni.

krumplicukor 2011.12.21. 23:00:45

"Ott volt Veca, aki 4-ik helyen végzett tavaly, de sokkal több lemezt adott el később, mint bárki a fiúk közöl,"

Ezt most már tényleg szeretném tudni, h honnan veszitek. Mivelhogy nem igaz. Igen, valószínűleg így lesz, hiszen Vecának már van új albuma, amiből biztosan jónéhányat eladnak majd, de egyelőre még az Első X Csabának és Nikónak háromszoros platina lett, Vecának egyszeres, a Második X mindhármójuknál egyszeres arany, Veca új albumáról pedig még nincsen adat. Nyilván nem teljeskörű a mahasz lista sem, de az eladások többsége azért benne van.
süti beállítások módosítása