Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 2x19 - A múmia átka

2011. december 15. 15:07 - Zenóbia

Sötét a város, ebben a sötét városban pedig egy nagyon gondterhelt ember ballag valahová, majdnem el is ütteti magát, mert nem néz körül mielőtt átmenne az úton, a férjem az ilyeneket simán lelőné egyből. Megérkezik a célhoz, de bemenni nem tud, mert nem nyitja a kulcs, viszont amíg szarakodik a fejére zuhan a háztetőről egy vízköpő. Gondolom nem élte túl. Alexis érdekes kísérletet végez a konyhában, a vér spriccelési mintáit vizsgálja. Sok paradicsommal meg egy klopfolóval, a többit a fantáziátokra bízom. Castle segítene, de csörög a telefon, hulla van. A gyilkos megfarigcsálta a vízköpőt. Nem macerás ez egy egészen kicsit, így kinyírni valakit? A zárat természetesen megbuherálták, hogy legyen ideje a vízköpőnek pont Will Medina fejére esni. Medina lakása múzeumra emlékeztet, ami nem véletlen, a New York-i Történelmi Múzeum egyik társkurátorát tisztelhették benne még életében. Volt barátnője is, a kapcsolat jellegét pedig Castle az Ízek, imák, szerelmek című könyv alapján próbálja meghatározni, Ryan természetesen olvasta és még tetszett is neki, vannak dolgok amiket szerintem nem kellene bevallania egy férfinak.

A kapu este hétkor még jó volt, a naptárban pedig egy fél hatos randi a belvárosban C.T-vel. A fiúknak jut C.T. lenyomozása, Castle a múzeumot választja, mert imádja a dinókat. Én is, a Jurassic Parknál nincs jobb. Dr. Raynes csábította át Medina-t a Földrajzi Intézettől, a Kan-Xul expedíció vezetésére. Kan-Xul egy legendás maja király volt, ha valaki nem tudná így kapásból. A régészeti lelet a sírkamrából származik, a királyt 12 mumifikált szolgával együtt temették el. A sírt Medina fedezte fel, egy hónap múlva lenne a kiállítás. Miközben Beckett kérdezgeti Dr. Raynes-t, Castle nekiáll Indiana Jones-t játszani, fejébe nyom egy kalapot és megindul felfedezni a leleteket, arcán látszik az eltökéltség a küldetése iránt. Ügyesen ki is nyitja a koporsót, és itt véget is ér a küldetése, mert irdatlanul lebasszák, hogy mit nyitogatja a sírt, amikor így simán tönkreteheti a múmiát. A lebaszás Racheltől jön, Medina munkatársától, gyorsan közlik is vele, hogy egy munkatárssal kevesebb van. Befut Rupert Bentley közben, a Múzeum támogatója, aki szerint nem gyilkosság történt, hanem ez a múmia átka. Nyilván. Hogy én erre nem gondoltam. A sírkamra fölé ugyanis fel volt írva, hogy aki ránéz a maja király arcára, annak annyi. Castle ugye az előbb ránézett, neki tehát annyi, a következő részben már más fogja játszani a szerepét.

Eddig ez tényleg így is volt, akik ránéztek a múmiára, meg is haltak, bár létezik rá ésszerű magyarázat is. Egy hallgatót széttépett egy jaguár, egy professzor meghalt valamilyen láztól, aztán most Medina, na meg majd Castle. Az írók vajon babonásak? Naná! Medina-nak nem volt elég az átok, halálos fenyegetést is begyűjtött a majáktól, mert azok szerint csellel vette rá őket, hogy megmutassák neki a sírhelyet. Dr. Raynes is kapott ilyen fenyegetést, ami ősi maja nyelven íródott, és egyszerűen csak annyit tesz, halál vár a sírrablóra. Nem sokat bonyolították, de hát igaz is, jobb az, ha egyenesen és őszintén megmondjuk, amit gondolunk. Ez egyébként oltári baromság, eszetekbe ne jusson rendszeresen alkalmazni. Ha nagyon muszáj, akkor is csak részegen, utána lehet úgy tenni, mintha nem emlékeznénk semmire. Na tehát, a fenyegető leveleken egy darab ujjnyom sincs, annyit tudunk, hogy a spanyol negyedből küldte őket egy nem túl vidám maja, a szöveg pedig bélyegzővel készült. Ryanék közben próbálták kideríteni, hogy ki az a C.T. de nem jutottak semmire.

Ez azonban senkit nem zavar, mert kiválóan elszórakoznak azon, hogy Castle el van átkozva, ő meg bőszen próbálja bizonygatni, hogy nem hisz az ilyesmiben, közben az ujját is elvágja, ajjajj nincs mit tenni, az átok megkezdte működését. Lanie közben előkerítette Medina telefonját, illetve a szobron találtak valami szerves anyagot némi pollennel keveredve. A pollen egy speckó fajta lopótöké, kizárólag a Yucatán-félszigeten honos, ahol az ásatás zajlott. Lopótök. Szóhoz sem jutok. Lopótök pollent találtak a fenyegető leveleken is. Miközben Kate telefonál a bevándorlásiaknak, hogy hány maja érkezett az utóbbi hetekben a Yucatán-félszigetről, hóna alatt egy lopótökkel, addig is Ryanék felvilágosítják Castle-t, mennyire is volt vérengző a maja király. Nagyon. Castle alatt összetörik a szék, mi lesz még itt, te jó ég. Jött is négy napja egy maja tököstül, Cacaw Te, azaz C.T., fénykép alapján nem őt kérném meg, hogy segítsen cipelni a szatyromat, nézzük milyen élőben. Jé, Steven Segal. Na jó nem, csak a haja. C.T. szeret turistákat bántalmazni, főleg, ha megsértik a felségterületét. A fenyegető leveleket azért küldte, mert vissza akarta kapni a leleteket, amiket szerinte Medináék elloptak.

A kormány ugyan megadta az engedélyt, de a maják korántsem, ők a király leszármazottai, tehát a király az övék, nincs itt apelláta. Nem ő ölte meg Medinát, miért is tette volna, hiszen úgyis utolérte a múmia átka, az elől nincs menekvés, néz sokat sejtetően Castle-re. Ez a C.T. mégsem az a C.T. volt, mert Ryanék megtudták, hogy fél hatkor egy riporterrel találkozott Medina. A pollen pedig szintén félrevezető nyom, mert az összes leleten rajta van. Medina telefonjában pedig rábukkannak a barátnőjére is, aki nem más, mint Rachel, a kollega, csak a múltkor erről az apróságról elfelejtett szólni. Mint mondja azért, mert kirúgták volna őket, ugyanis Stanford, aki gondolom=Dr. Raynes, utálta Medinát, ugyanis őt hibáztatta Nicole haláláért, akit széttépett a jaguár. Ja, hát ez nem is lehet másnak a hibája, a jaguáré meg biztos nem. Na de van itt nekünk némi szaft is azért. Medina azért zavarta ki a lányt a dzsungelbe egyedül, mert ott randiztak esténként titokban a bokrok között, egyszer Stanford rajta is kapta őket, és kérte, hogy Medina dobja ki a lányt, de ő nem tette. Azon az estén viszont nem ment a lány után, ment viszont a jaguár. Beszarás, Stanford szerint tehát nem az átok, hanem a karma végzett Medinával. Ezek mind hülyék.

Még náluk is hülyébb viszont Rupert Bentley, aki új reklámfogást alkalmaz a kiállítás népszerűségének növelésére, még pedig óriási plakátokon kérdezi, hogy meg merjük-e nézni a múmiát, vagy beszarunk egy átoktól. Beckették hamar felvilágosítják, hogy ez egy klassz ámbár enyhén sztori magazin szerű ötlet, de ha valaki eltöri a lábát, miután megnézte a múmiát, tuti, hogy be fogja perelni. Rupert arcáról lehull a mosoly. Medina négy nappal a halála előtt betett a számlájára 10000 dollárt, a halála napján meg ki is vette, de elkölteni már nem volt ideje, de szomorú is ez. A konyhából érdekes zaj hallatszik, Castle épp kávét akart főzni, mire felrobbant a gép. A hármas persze iszonyú röhögésbe kezd, majd bevallják, hogy tökre ők szervezték meg az eddigi baleseteket, Castle nem szórakozik olyan jól. Milyen egy család ez, Martha is hisz az átkokban, ő éppen abban, hogy a Machbeth-et nem szabad a nevén nevezni, mert akkor balszerencse sorozat veszi kezdetét. Most akkor mind mondjátok ki szépen lassan jól artikulálva, hogy M-a-c-h-b-e-t-h, aztán két nap múlva várom kommentben a tapasztalatokat.

Medina készpénzben tette be, és vette ki a pénzt, a felvételeken pedig látszik, hogy mindezt egy szimpatikus drogkereskedő kíséretében hajtotta végre, akivel a leletek között akarták kicsempészni a cuccot Mexikóba. Nortont behozzák, a művelet alatt Castle-t majdnem szétszedi atomjaira egy kutya, az autó tetejére menekül előle, a kis akrobata. Lanie telefonál, hogy a szobron ami megölte Medinát találtak ősi emberi szövetet is, azaz a gyilkos testközelbe került a múmiával az tuti. Vagy ő maga a múmia. Míg Beckett kihallgatja Nortont, addig Castle inkább hazamegy átöltözni, mert kivan a fél segge a farmerből. Ryanék pedig helyes kis példabeszédet kapnak a Kapitánytól arról, hogy az ismeretlent nem szabad provokálni, tehát jobban teszik, ha nem viccelődnek az átokkal, mert sosem tudni. Nortonról kiderül, hogy továbbfejlesztette magát a börtönben, drogokról régiségekre váltott, Medina pedig legutóbb eladott neki egy múmiát. Mégis mi a lófasznak kell valakinek egy múmia otthonra, felmerült bennetek is ez a kérdés? Ugye, sejtettem. Egy tajvani gyűjtőnek kell, milyen romantikus. Feljössz megnézni a múmiagyűjteményemet Bébi?

Medinát nem izgatta, hogy netán lebukik, mert úgyis mindenkit a király érdekel, a kis rabszolgalány pedig lekerült volna a raktárba, évek múltán vették volna csak észre a hiányát, addigra ő meg már árkon-bokron túl. De aztán az üzlet mégsem jött létre, ezért adta vissza Nortonnak az előleget. A megrendelő elküldött valakit előzetesen a Múzeumba, hogy csekkolja le a múmiát, és nem tetszett neki. Biztosan nem volt elég jóképű szegény kis rabszolgalány. Castle találjátok ki mit művel otthon, hát persze, hogy végrendeletet ír, mi mást is csinálna. Martha tudja a megoldást, le kell vetetni az átkot, ha már ennyire hisz benne. Beckett mintát akar venni a múmia mellől a szarkofágból, hogy bebizonyosodjon, hogy tényleg nincs szó drogokról. A múmia nyilván nincs a helyén, valaki lenyúlta a koporsóból, vagy feltámadt és most gyolcsait lengetve gyilkolja halomra a várost, bár ez már feltűnt volna valakinek. Múmiánk az egyetlen lopott múmia, drognak nyoma sincs, Medina halála után egy nappal pedig még megvolt, szóval nem ő dugta a kanapé alá. Castle épp arról regél valakinek telefonon a liftben, hogy áh nem is hisz az átokban, túlreagálta ezt az egészet, hát persze, hogy a lift megáll, tök sötét lesz benne, majd zökken is egy párat.

Castle azt a remek megoldást ötli ki, hogy a padlóra tapad, ekkor kinyílik a lift ajtó, és ott van Beckett, meg még vagy nyolc ember, hogy biztosra menjünk. Alexisre egy egész hadsereg fog vigyázni, ha Castle-t tényleg agyonsújtja az átok, Martha után most Kate-et kéri fel pótpapának, a fiúkat pedig arra, hogy tüntessék el a pornólapokat mielőtt más találja meg. A szarkofágban közben találtak egy oda nem illő ujjlenyomatot, Charles Taylor-ét, segítek, C.T., akit már egyszer kihallgattak Ryanék, és akkor simán letagadta, hogy ismeri Medinát. Most megpróbálja Beckett is. C.T. volt tehát az, akit megbízott a gyűjtő a múmia lemeózásával. Ő pedig vett is mindenféle mintákat, majd megállapította, hogy a csontok túl fiatalok egy múmiához képest, 500 évesnél nem idősebbek. Ez az ügy kezd átmenni a Döglött akták hatáskörébe. A Kapitány kihívja őket a kihallgatásról, mert megtalálták közben a múmiát a Múzeum alagsorának egyik sarkában, jól elrejtve. Akkor annyira mégsem jól. Lanie hamar gyorsan meg is állapítja, hogy a kis rabszolgalány négy hónapja halt meg, de valaki állati profin preparálta, miután jól fejbe csapta egy tompa tárggyal. Lecsapolta a vérét, kihorgászta a szerveit, aztán kiszikkasztotta. Blöe.

Castle-nak egyből leesik, hogy a lány Nicole, akit ugye dugott Medina a bokrok között, majd elvileg széttépett egy jaguár, gyakorlatilag meg akkor a tompa tárgy volt itt a ludas. A hulla eltüntetésére pedig egyértelműen a legjobb módszer egy régésztáborban, hogy múmiát csinálunk belőle, egyel több vagy kevesebb, a kutyának sem tűnik fel. Egészen addig, míg Medina úgy nem döntött, hogy pont ezt adja el egy gyűjtőnek. Amikor pedig kiderült, hogy valami nem stimmel, ő is elkezdte vizsgálgatni a hullát, így aztán jól ki is nyírták. De ki az aki ennyire rohadt jól tud mumifikálni? Rachel természetesen, és még természetesebben nem ő a gyilkos, hiszen van még öt percünk, ilyenkor még simán felvonultatunk három gyanúsítottat. A gyilkos Stanford lesz, mert iszonyú féltékeny volt Nicole-ra, teljesen odáig volt érte, mellesleg Rachel mindent tőle tanult a mumifikálásról amit csak tudni lehet. Aki mumifikált, tuti hagyott DNS nyomot a hullán, akit ezek után nem hívhatok már kis rabszolgalánynak.

Rachel szívesen ad mintát, csak azt kéri, hogy kérjenek Stanfordtól is. Aki, nem hiszem el, nekiáll futni. De nem ám úgy sprintben lóhalálában meg inaszakadtából meg most több hülye hasonlat nem jut eszembe, hanem csak úgy komótosan kocogva megkerüli a dínókat, ahol már várják Ryanék. Ettől megijed, megcsúszik, és lezuhan egy lépcsőn, eltöri a lábát. Hát hiába, az átok. Szerencsére még nem engedték ki a fogdából Steven Segal-t, aki le tudja venni az átkot Castle-ről, cserébe azért, mert Beckették elintézték, hogy a Múzeum visszaküldje a maja leleteket a helyükre. Segal megsúgja a titkot és kiviteti magát a reptérre. Castle csak úgy repked a boldogságtól, roppant magabiztosan lát neki Alexisnek paradicsomot aprítani, bár most csak salátába lesz, nem kísérlethez. Persze elvágja az ujját, és persze nem tudjuk meg, hogy mit kellett tennie, hogy lekerüljön róla az átok. Ha lekerült...

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: castle
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2011.12.15. 20:08:49

Köszi a hogyvoltot!

Megint egy kis kiegészítés a poénlistához: a végén Stanford "menekülése" a Scoby-doo sorozat epizódjainak a végét parodizálja. Először Castle "idézi", hogy mit szoktak a lebukásnál mondani abban a bűnözök, utána Stanford kb. pont olyan hatékonysággal menekül mint azok és az egészet Beckett "vau-vau" ja zárja.

Off: holnap (16-án este) kis Castle találkozó a Becketts-ben (hol máshol) sorozatjunkie rendszeres fórumozóival, nem jössz el?

Zenóbia 2011.12.16. 14:44:52

@Neoprimitív: Ó, tökre szívesen elmennék, de most nem tudok, remélhetőleg legközelebb, de köszi a hívást. :)

Courtney (törölt) 2012.05.28. 14:53:10

nem tudjátok véletlenül h a negyedik képen ki a színesznő(a fekete hajú csaj) mert nekem nagyon ismerős...

sogeking 2012.05.28. 18:31:42

@Courtney: szerintem Navi Rawat (Amita - Gyilkos számok)
süti beállítások módosítása