Hogy volt?

X-faktor 2x17 - 9. döntő

2011. december 12. 04:00 - candyperfumegirl

9. döntő az X-faktorban, és a Top4, amiből Top3 lesz az est végére, hova halad az idő ilyen gyorsan? El sem hiszem, hogy ez már a 9. hétvégém a show-jegyzetelés-hogyvoltozás rutin jegyében, már úgy hozzám nőtt ez a dolog, a végére meg tisztára szentimentális leszek, ha nem vigyázok jobban magamra. Lássuk, hol tartunk, múlt héten a közönség akaratának engedelmeskedve hazazavarták Verácskát, hadd tanuljon még az életről és showbusinessről egy s mást, nem is beszélve a másodfokú egyenlet megoldóképletéről, csak be kéne fejezni azt a gimit, mielőtt valakiből popsztár lesz, na. DevilNóri ördögi piros feszülős miniruhában és meglepően elfogadható frizurával érkezik, ami engem kicsit felzaklat, min fogunk így röhögni? Ildi flitteres, kiöregedett diszkócica kezeslábasa kevés lesz ide, ráadásul az ő sérója is elég szolid, bár Geszti megint bedobja az „objektivitás” szót már így az elején, ez is valami. Nóri azzal nyit, hogy az Interneten a nagy megmondóemberek (értsétek: Ti!) annyira jól tudják, kinek mit kéne énekelnie, hogy lássunk most egy kis szemezgetést a legjobb ötletekből, Numerakirály meg Delhusa a minimál-animációval mozgatott fejek alá bejátszva, ugye vettétek a lapot, vigyázzunk, mit mondunk legközelebb!

Induljon már végre a show, Miki rendeli a színpadra elsőként Tarány Tamást, persze a kisfilmet sem ússzuk meg. Ezúttal családi jeleneteket kapunk, Tarányanyu főz, szigorúan fogyókúrás rántottcsirkét! (értsd: saláta körítéssel) Majd elfelejtettem, ma is van tematika, egy dal a mentor kedvencei közül, egy meg a versenyző kedvencei közül, na ennél nagyobb szabadságot akarva sem lehet nekik adni, lássuk, mit hoznak így. Tarány Vad Fruttikat (Lehetek én is), meg szokásos stabil, megbízható produkciót, jól is van ez így, mert ütős és jó hangulatú a dolog, a Tarány Tamás Klónok Támadása című háttérvideó meg egészjópofa. Gesztinek bejött, Ildi már problémázik, múlt heti zabszemből maradt még valami, mert megint jön a Hármas Számú Sablonszöveg Kártya szépen felmondva: „úgy érzem, hogy te még mindig nem hiszed el, hogy itt vagy!” Ferónak viszont megint befigyelt egy adás előtti kocsmatúra szerintem, mert nagyon jó hangulatban van, és békében a világgal, ő elhitte, hogy Tarány elhiszi, neki tetszett, ő szereti úgy, ahogy van, szeret mindenkit, Miki örül.

Baricz Karizmatikus Figura Gergő kisfilmje most 10%-ban a múlt heti párbajról és 90%-ban a Kováts Vera szavazótábor behúzásáról szól, még mindig keresem rá a megfelelő szavakat. Karácsonyi zene, karácsonyi fények, forraltborszag és karácsonyi andalgás, Ezerwatt fogsora vakít az éjszakában. Baricz olyan fondorlatosan vall szerelmet a kiscsajnak a filmben (mondom is, meg nem is, de aztán mégis), ami már fokozhatatlan, és értem én, mi a célja vele, itt végül is mindenki nyerni akar, de egy 16 éves idétlenül vihorászó tinilány, mint marketingkellék akkor is visszatetsző. Főleg úgy, hogy Verácska vihogása a lelátó legtetején helyet foglaló félsüket nagypapa számára is tisztán hallható, megy ám a támogatás a stúdióban is ezerrel. Produkció, Ildi kedvenc számát hozza Gergő (Black Crowes: Hard To Handle), és azon túl, hogy nagy buli volt a színpadon, nekem nem sok nem maradt meg belőle. Ezt viszont tényleg nem lehet elvitatni a sráctól, jó hangulata volt. Feró már profi showmanként emlegeti, Miki összeszorított foggal próbálja nem nagyon leszólni, Geszti többet várt, de mindez persze eltörpül Keresztanyu szerelmes ömlengése mellett, aki a biztonság kedvéért még a Muri-kártyát is kijátssza: „Gergő 2 hete beteg ám, csak szólok!”

És ha már itt tartunk, jöjjön a természetesség királynője, Muri Enikő. Madáchból most kimenőt kapott, ami megnyugtat, kicsit aggódtam, miután a múlt heti AfterX-ben bejelentette, hogy csak akkor jön el erre az élő show-ra, ha nem lesz színházi próba. Oltári mázlisták vagyunk! Kisfilmben lovagol, hogy el tudjon lazulni, majd jön a kedvenc dalával, ami Beyoncé Whitney Houston Christina Aguilera Venus: Kockahas. A rettenet bőrnadrág csak előkerült újra a stylist szekrénye legmélyéről, ezt egyetlen énekesnő sem kerülheti ki ebben a műsorban. Enikő kapott két humán díszletet is maga mellé, vonagló, kockahasú táncosfiúkat, akik jól betanult, LilCé által szabadalmaztatott mozdulattal tépik le magukról az atlétatrikót, ezzel elérve, hogy Enikő legyen az utolsó dolog, amire figyelni lehet ebben a produkcióban. Bár a „rongyos bőr” dalszövegrészletre felkapom a fejem, bár nem kéne ebből ügyet csinálni, végül is én ugatok mindig arról, hogy miért kell mindent ugyanúgy elénekelni, mint az eredeti, tessék átértelmezni a számokat, hát megkaptam. Geszti megint rátapint a lényegre, iszonyú akarás érződött a produkcióból, mégis érdektelen maradt, Ildi örült a kidolgozott férfi felsőtesteknek (tekintve, hogy ő meg Geszti és Feró társaságára van kárhoztatva így szombat esténként), Miki meg egyszerűen unta.

Úgy érzem, Kocsis Tibor jön, erre két dologból is lehet következtetni, egyik az, hogy bevonul a stúdióba a kiesettekből álló Kocsis rajongótábor, a másik meg az, hogy ma már csak ő maradt hátra. Kisfilmben rádiózni megy, Sebestyén Balázsékhoz persze, amúgy én hallottam ezt az adást, és kurvajó volt. Balázsék nagyokat kamilláznak, amikor Tibor lazán elnyomja a reggeli híreket, hadarás és hiba nélkül, meg még a poénjaikra is vevő. Produkcióban Miki kedvenc dala jön, ami vagy a Just The Way You Are Bruno Marstól, vagy nem, mindenesetre ezt kapta ma estére Tibor. Kicsit át van hangszerelve, az előadás meg egészen felszabadult, ez már tetszik Ildinek is. Sőt, még olyan szavakat is használ, mint „huncut”, ami az ő szájából egy picit ijesztő. Gesztinek nem volt elég varázslat, úgy gondolja, lehet ez még jobb is, végül is azért énekel ma mindenki két dalt.

Mert most következik a 2. kör, ne higgyük, hogy ennyivel megúszták ma a versenyzők, itt már nem szaroznak. Máris jön Baricz a második dalával, Verácska meg domborít az első sorban, 32 fog széles mosolyban pompázik. Gergő meg Zoránt énekel, a szerelés visszafogott és kicsit nagypapis, a kivetítőn KisBaricz minden változatban, különböző álló – és mozgóképeken, ami tényleg cuki, az előadásnak meg van egy erőteljes Táncdalfesztivál-hangulata, talán még jobb lenne fekete-fehérben nézni. Ezt már nagyon szerették a mentorok, Ferónak ez egy varázslatos fikció volt (rapid kocsmatúra a reklámszünet alatt a biztonság kedvéért?), Miki meg alternatív zenei hősnek nevezi, és gondosan ügyel rá, hogy az énektudás témakört még csak véletlenül se érintse. Mond valamit Geszti is, de arra oda sem figyel Gergő, így én sem, biztos nem is volt olyan fontos.

Feró kedvenc dala nagyon cseles, és leginkább hatásvadász, mert ő úgy fogta ezt fel, hogy kedvenc dala Muri Enikőtől, vagyis a Because of You, amit tavaly adott elő a válogatón olyan fashionterrorban, amit nekem azóta sem sikerült kihevernem. Persze ez a dal járt út Enikőnek, nagyon megy, minimum 5 éve énekelgeti hajkefébe a tükör előtt, pár üvöltős refrén, és szabad az út a döntőbe. Geszti is felemlegeti a tavalyi outfitet, biztos az ő szeme is kiégett tőle, de amúgy ez az előadás bejött neki nagyon. Ildi az elején megijedt, de sikerült megőriznie a nyugalmát, Istennek hála, Ferónak persze nincsenek ilyen problémái, és ezt most szerette Miki is, nagyon.

Tarány Tamás következik az Aerosmith Cryin’ –jával, ez így erős párosítás lehet, és az is. Van benne tűz és volumen is rendesen, és jelentem, az órám számlapja berepedt (!!!) valamikor az este folyamán, és ez a dal az egyik gyanúsítottam a történtekre. Mikrofonállvány is repül gyönyörű ívben, rock and roll! Gesztinek még egy pici kell, hogy elhiggye (Négyes Számú Sablonszöveg Kártya), Ildi erre persze rákap, mint Gáspár Evelyn Rihanna csöcseire, mert valamibe végre bele lehet kötni. Feró imádta, mert ma mindenkit imád, Miki meg már azt se tudja, milyen rendezvényen van, azt mondja, Tarány megcsinálta a közönséget, és mivel én is a közönség tagja voltam, ezért most enyhe zavarban vagyok.

A végére megint Kocsis Tibor maradt, és Tarány értékelése közben már behoztak egy zongorát a színpadra, ami jó jel, remélem, használni is fogják. Katona Klári Ünnep című dalát hozta Tibor, és olyasmi történik alatta, mi 9 hét alatt nem fordult elő ebben a műsorban: egy egész stúdió ül visszafojtott lélegzettel, eszméletlenül hatásos a dolog. Mentoroknak is csak dicsérő szava van, Ildi nem bőg, azért sem, pláne valaki más fiáért, pedig nehezére esik a dolog. Feró imádta, mert ez a dal annyira újszerűen szólalt meg, hogy Tibor dala lett tőle, ez így is van. Gesztit meg Miki sorozatgyilkos-tekintettel fixírozza a biztonság kedvéért, de most az Objektív Mentor is csak jót tud mondani, nincs itt gond. Miki érzelmei önálló életre keltek, amit csak a nagy művészek tudnak elérni nála, és ezzel van vége a mai versenydalok sorának.

Jön az első „extra” produkció, amihez olyan előadókat csődítettek össze, akik nagy részéről én most hallottam életemben először. Az Antifitneszklub mondjuk valahol dereng, de az óvatlan pillanatban színpadra ugró random feka (aki állítólag híres ember), és az Alien-külsejű lány (Pásztor Anna) teljes mértékben meglepetésként ért. Moves Like Jaggert nyomnak amúgy, és az Aliencsaj egy ponton beszáll a Satisfactionnel, de még csak véletlen sem hat mashupnak a dolog, sokkal inkább olyan, mintha a vendégművésznőnek nem szóltak volna, hogy az utolsó pillanatban változtattak a programon. Ezek után Nóri reklámszünetre küld minket, hálásan megköszönjük neki.

A négy döntős dala következik, Magna Cum Laude, hát persze, ez ki nem maradhatott volna a közös dalok sorából. Elnanázzák az összes refrént, majd Nóri drámaian bejelenti, hogy most láttuk őket így együtt utoljára, pedig köztük van a 2011-es X-faktor győztese. Ez a mondat mindig hat, már a Táborban is drámai zenét szerkesztettek alá. A mentorok összegzésénél Ferő sír (???), vagy csak kölcsönkérte Muri Enikőtől a műkönnyet, mindenesetre jelez a bulvárnak, hogy megírhatják, micsoda drámákat élt itt át a Rocklegenda, az összes versenyzőt örökbe akarja fogadni, mert ő annyira szeret itt mindenkit, és világbéke. Na még egy extra produkció, a harmonikás fiú jön abból a Csillag születikből, amire én már nem bírtam rávenni magam, hogy nézzem, de tudom, hogy Szabó Ádámnak hívják, és hogy ügyes. Geszti arcára az elképzelhető legönelégültebb vigyor ül ki, mert a Magyarországot játssza a srác harmonikán, a kivetítőkön meg cuki kisgyerekek mikrofonnal, sőt még bekapcsolódik egy glee klub is. Jól szól a dolog egyébként, csak ilyenkor fájó a gondolat, hogy egy ilyen kórust nem lehetne használni a produkciókban is néhanapján? Tudom, ne várjak sokat, itt hangszerhez is csak minden szökőévben egyszer nyúlnak.

Kész vége, eljött az utolsó perc, Nóri darál, és az eddigi legeslegnagyobb drámát ígéri, mert ez most már nagyon a célegyenes, jövő héttől nincs párbaj, mentorok nem pofáznak bele a továbbjutásba, csak szavaz a közönség, ameddig a telefonszámlája bírja. Az eredményhirdetést most sikerült ritka genyán megkoreografálni, végül is már csak 2 nevet olvas fel Nóri, ezt nem egyszerű addig húzni, amíg 10-et húztak, és ennek érdekében beveti az összes olyan időhúzó fogást, amiket vallatómódszerként simán alkalmaznak keményebb diktatúrákban. Szótagol, ismétel, kivár, átfogalmaz, visszakanyarodik, szinonímákat halmoz, betold egy újabb tagmondatot, felviszi a hangsúlyt, légzőgyakorlatokat végez; az összes szál hajukat kitépnék a versenyzők, ha nem kéne ilyenkor látszólagos nyugalmat erőltetniük magukra. Lényeg, hogy Baricz és Kocsis tovább, párbajozik most először Muri, és már megint Tarány, ne is szarozzunk, jöjjenek a dalok.

Tarány kezd, rossz előérzetem van, tényleg, jutott már tovább ebben a szériában olyan, aki kezdte a párbajt? Szerintem nem. Cserhátit énekel, és nagyon szépen, egy ponton elfelejti ugyan a szöveget, és vág egy pofát, de őszintén, kit érdekel? Akkor is jól szól. Jön Muri, természetesen Aguilerával, The Voice Withinnel (igen, ez a dal címe, nekem higgyetek, ne az RTLKlub oldalának, aminek a szerkesztői még egy lemezborítót sem képesek megnézni, hogy le tudjanak írni egy dalcímet, Stripped, 2002, nem is volt az olyan borzalmasan régen). Lényeg, hogy az előadás halovány, nincs benne tűz és nincs benne dög, pont az a két dolog, amitől eredetiben ez a szám nem egy középszerű ballada. Jöhetnek a mentorok, Mikit és Ferót pipáljuk ki (akkor is, ha a Rocklegenda megereszti a „líra győzött a rock felett” –mondatot), lapozzunk az érdekesebb részhez. Ildi Enikőt preferálja, Geszti (aki állva tapsolt Taránynak) pedig összegez, de úgy, hogy azt kötelező szó szerint idézni: „Enikő megbízható, Tamás őszintébb, Enikő szexibb, Tamás szeretetre méltóbb, Enikő profibb, Tamás pedig érdekesebb.” Ebből kiderül, hogy kihozza végül döntetlenre, vagyis jön a jól bevált Boríték. Amiben Tarány Tamás neve van, FUCK. Ezerszer is FUCK. És még egy párszor. (…) Csak lett egy csaj a döntőben, a tavalyival ellentétben, így nem teljesen ismétlődött meg a történelem, hétvégén meglátjuk, mi sül ki ebből. Szombaton kiesik egy, vasárnap meg nagydöntő, és itt a vége, még 2 adás és 2 hogyvolt van hátra, nem tudom, még pontosan hogy, de szállítom őket időben.

 

Képeket az X-faktor hivatalos oldaláról hoztam, kivéve a 2 screencapet, azokat én követtem el.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: x faktor
130 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2011.12.12. 13:16:46

A párbajban szerintem jobban adta elő a csaj, szerintem élvezetesebb előadás volt, de a srác baszott jól énekelt az összes adás alatt, bármit is kapott dalnak.

hannamontanna 2011.12.12. 13:44:31

@Gőzgombóc: Akkor még nem dumált vissza, mert annyira meglepődött ő is a saját érthetetlen és megmagyarázhatatlan sikerén, hogy csak lesett, mint hal a szatyorban. Azt se tudta, hogy eljött otthonról. Azóta viszont annyi ember mondhatta neki, hogy húúú de jó, hogy lassan ő lesz zsűritag, és leváltja Malek Miklóst. Hát amit KLN letett az asztalra, az azért ott van, neeeeem??? Na, akkor lesz az, hogy disszidálok.... én nem így szeretlek Magyarország. Úgy szeretném, ha csak egy órára mindenki az igazat mondhatná.....sz@r lenne, de helyére kerülnének a dolgok.

vegvariz 2011.12.12. 13:47:49

@Gőzgombóc: Ja persze, BG arca nagyobb, ezzel szemben KLN rosszabbul "énekel". De örülök hogy nem csak nekem jött le a két sztár közötti párhuzam!

Ja, és ha Ildi még egyszer azt mondja hogy " nem hiszed el hogy itt vagy" illetve ha ezen szófordulat valamilyen párhuzamos formáját emlegeti, elveszem a szüzességét valamelyik testnyílásának az büdöskurvaélet!

candyperfumegirl 2011.12.12. 13:49:06

@Gőzgombóc: na itt van az igazság szerintem.

lucc.gizi 2011.12.12. 14:20:36

Keresztest utálom, mint a szart, ennek a nőnek pszichiáterre van szüksége szerintem. Remélem nem a seggéből éneklő Baricz fogja megnyerni a döntőt.

hannamontanna 2011.12.12. 14:24:30

@lucc.gizi: Még az is lehet, hogy megnyeri. Énekelni sem fog, csak kiáll, kacsint egy megtévesztésig szexisnek látszót és már ül is a Seatba.....FB+..:-(

Eruka 2011.12.12. 14:51:37

Sziasztok! Ezt a döntőt csak fél szemmel sikerült sajnos néznem, de csatlakozom: FUCK és ezerszer is FUCK!!!
mondjuk itt mindenkivel ellentétben (legalábbis a nagytöbbséggel) én örülök Gergőnek, de Tamás miatt ki vagyok teljesen! Süketek, hülyék és idióták a szavazók!!! (én, meg aki nem szavaz, csak a pofáját jártatja, én vagyok a legnagyobb hülye....de mindegy!)
egy dolog vígasztal kicsit: hogy Tamásnak nem kellette ezt megnyernie, hogy legyen belőle valaki! Az ordítógép (aka Enikő) meg hiába is nyeri meg, egy huszadik senki lesz a poppiacon egy darabig, aztán jöhet a süllyesztő...

@candyperfumegirl: Anna q..va jó volt! :) kár a playbackért, de az a nő egy Istennő! ha teheted, nézz meg egy Anna & the Barbies koncertet - ezt ajánlom mindenkinek - mert óriási, sokkló élmény! Vadító a csaj nagyon!

Eruka 2011.12.12. 14:57:20

@Eruka: természetesen sokkoló az élmény! egy ló sincs a koncerteken, nemhogy sok....

cicamaca 2011.12.12. 15:16:12

@Gőzgombóc: Ez pontosan így van Malek az egyetlen, akiről az ember azt érzi, hogy nem csak és kizárólag azért ül ott, hogy mindenkinek benyaljon és előre megírt béna poénokat pufogtasson. Egyszer úgy megnéznék basszus egy olyan műsort is, ahol tényleg zsűriznek is...

avatarvadász 2011.12.12. 16:08:25

Ha az rtl és kolosy ennyire szereti a baricz gyereket, szeresse. Csendben az irodában. De ne csináljon sztárt belőle egy olyan valaki ellenében, aki a legjobb ebben a tetves második szériában. Sőt talán még az elsőben is el tudtam volna képzelni nyertesként a nyálasszájú vastagcsaba helyett. kabbe rtl, kabbe kolosy

E76 2011.12.12. 16:19:17

@avatarvadász: Szerencsére főként nem ezen múlik, ki lesz sikeres, legalábbis itt mér nem. Szerinte TT-t így is szeretni fogják, és ha sikeres lesz, akkor legalább nem azt mondják majd, hogy "csak azé', mer' megnyerte a zikszfaktort". Mindezeken túl tényleg neki volt a legjobb hangja. (Sőt, most is neki van:) )
Keresztelőildikó indoklása tényleg szánalmas volt, pláne, hogy a "TT legjobb pillanatai" résznél bevágták azt is, amikor ildikódrága azt mondta, hogy 15 évente van egy ilyen hang, mint Tamásé.
Az a gyanúm, hogy BG sok szavazatot veszít a mentora miatt is.

E76 2011.12.12. 16:22:12

Off.
mér = már és egy "m" is kimaradt.
On.

avatarvadász 2011.12.12. 16:43:05

Am a baricz múltkori visszaugatása... komolyan mondom ott ültem ökölbe szorult kézzel a tv előtt. A Malek meg még csak le sem oltotta. nem jól van ez így

Johny the mocsok 2011.12.12. 16:52:59

Tarány jól énekel, de borzasztóan szürke előadó. énektudás alapján Baricznak kellett volna kiesnie.
Enikőt meg sunáznám. Attól függetlenül, hogy ő a legjobb előadó.

Dinsdale Piranha 2011.12.12. 16:54:00

Církuszt a népnek! És mi lesz a zenével? Zene? Az meg mi? Ki a túrót érdekel, lényeg, hogy döljön a lóvé, a felszólításokra szaporán küldözgessék az smseket a birkák. :)

anyu 2011.12.12. 16:54:17

Nekem Tarány tetszett. Muri egy müanyag műpicsesz, egy olyan dala se volt a műsor alatt, amit elhittem volna neki. Még a kétgyerekes anyuka is sokkal hitelesebb előadó.

Csak Kocsis miatt érdekel a jövő heti adás.

hannamontanna 2011.12.12. 16:58:08

@avatarvadász: Én is kíváncsi lettem volna mit lép BG arra, ha M. Miklós megjegyzi, hogy: hát ne haragudj Gergő, te biztosan jobban tudod, régebben a szakmában vagy, mint én, ugye?...:-))))

porthosz 2011.12.12. 17:03:31

Omfg tudják ez mi a döntő fogalma?... Már hónapok óta nem nézem ezt a sz@rt, pedig régen birtam de amióta 2289334. döntő van azóta valahogy nem izgalmas.

Kb. mintha a focivb-n minden meccset döntőnek hivnának...

Mediacapa 2011.12.12. 17:18:02

Lehet szidni BG-t, és Tarány elleni összeesküvést kiáltani, de néhány tényt elfelejt, aki most anyázik.

Tarány a legkevesebb szavazatot kapta most.
Muri győzte őt le a párbajban, nem BG
BG-nek a facebookon 29 500 rajongója van, Taránynak 18 ezer.

Hogy ki a sikeresebb énekes, majd valószínűleg az X Faktor után dől el. De ha kedves Tarány-drukkerek, még sms-t sem vagytok hajlandóak küldeni kedvencetekre, majd ti veszitek meg a cd-jét vagy ti mentek el a koncertjére?
Az a helyzet, hogy BG minden gyengeségével show-t csinál, nem egy hangfal és ez többekre hatott (rám is).
Biztos vagyok benne, ha nem BG kapja szombaton a legtöbb szavazatot, akkor a zsűri kiejti. Mert hangilag tényleg gyengébb.

De mindegy is, ki nyer. Innentől minden résztvevőnek a saját kezében a sorsa, rengeteget nyert: országos ismertség, kapcsolatok, rajongótábor. Baricz is és Tarány is... Az RTL Klub pedig azzal, hogy felkorbácsolta az indulatokat, növelte a nézettséget, az sms-bevételt (most éppen a Baricz-ellenességre építi az újabb sms-rekordot) és maximalizálta a reklámvetelt. Egy nagy cirkusz statisztái vagyunk... De jó ez így...

Padlásszoba 2011.12.12. 17:24:08

@porthosz: Há' végülis mindig eldöntik (ők vagy a nézők), hogy ki jusson tovább is ki essen ki, lehet, hogy ezért döntőzik nagy erőkkel. :DD
Mondjuk én minden nap döntőzöm a közértben, hogy zsemlét vagy kiflit vegyek-e, meg otthon a fürdőszobában is, hogy habfürdőzzek vagy zuhanyozzak. :D Döntő az egész világ, juhé! :D

avatarvadász 2011.12.12. 17:25:17

Akár cirkusz, akár nem a baricz egy hangnélküli nagyképű majom. Ez egy énekverseny. Tökmindegy ki milyen faktorokat keres, vagy lát bele ebbe az erdélyi gyerekbe. Tud énekelni? Nem.

HunLancer 2011.12.12. 17:39:45

Nem tudom miért hiszi még mindig bárki is azt, hogy itt a versenyzők tudnak énekelni.

Hasonlítsátok már össze Tarány Cryin-ját ezzel

www.youtube.com/watch?v=DE8C1Th9iaU

flippant 2011.12.12. 17:43:57

Én a cukicsajt sajnáltam egyedül, hogy kiesett.

genyamagyar 2011.12.12. 17:45:57

KLN egy jelenség, egy showman. Együtt emlegetni Baricz G-vel? Ugyan már!

A két X-Faktor műsor legszínpadképes, legérdeksebb jelensége KLN! (És még énekelni is tud.)

baba jaga 2011.12.12. 17:48:01

Baricz Gergő borzalmas.
Énekelni egyáltalán nem tud, valszeg a bájgúnár jellege miatt eszik őt a kiscsajok. Vagy még mindig él az erdélyi nosztalgia.
Keresztes Ildikó borzalmas. Idegbeteg, csúf boszorkány. Vasorrú bába.
Amúgy jó a műsor.

HunLancer 2011.12.12. 17:48:49

Annyira tud énekelni és akkora showman, hogy komolyan 2 percig el kellett gondolkoznom, hogy ki a szar az a KLN...

joos 2011.12.12. 17:52:29

Ez a B.G. gyerek egy tehetségtelen senkiházi! Már réges-régen ki kell volna hullania. Hangja valahol a hakniparádésok legalján található.

Keresztes Ildikó egy idegroncs, számító alak, teljességgel alkalmatlan a feladatára.

Gőzgombóc 2011.12.12. 17:58:04

@Mediacapa: Szerintem nem BG hangja a legnagyobb baj, hanem ahogy sokan leírták: az utóbbi adásokban lehetett volna visszafogottabb, ami a kritikákra való reagálását illeti. Nem elméleteket gyártunk, hanem egyszerűen észrevesszük azt, hogy Ildi sem rajong Enikőért mégis rá szavazott, ha Te lennél az egyik zsűri te is elgondolkodnál, hogy hogyan lenne a legjobb a te versenyződnek, csak mondjuk kevésbé átlátszó indokot találnál ki a döntésedre. Én személy szerint nem hiszek abban, hogy az SMS szavazás teljesen tisztán zajlik, ezért nem szavazok.

fofofo 2011.12.12. 17:59:58

Haha, én már rég nem nézem, van nekem jobb dolgom szombat esténként:) Candy beszámolóiból megtudom, amit kell.

G_P 2011.12.12. 18:07:51

Baricz messziről jött, hamar nagyképű lett. Visszaugat Maleknak, sejpít, és ha kicsit benézünk a "dearanyos" függöny mögé, kiderül, hogy egy POJÁCA. Egy önelégült majom, aki saját maga előtt tetszeleg. Hangja meg nincs, felháborító volt hallani, hogy továbbjut.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.12.12. 18:17:50

Én is csalódott vagyok hogy Tarány esett ki, nekem ő volt a kedvencem. De elnézve sokkal jobb a helyzet, mint tavaly, amikor egy hörgő nyomorult és két átlagos hangú de beképzelt majom jutott be. Ők legalább szimpatikusak.

A Látó 2011.12.12. 18:24:55

A határon túli magyaroknak adott szavazati jog nem azt jelenti, hogy rájuk kell szavazni!
Ez a Baricz gyerek, simulékony, szép lassan kihasznál mindenkit - kislányt nagyon sajnálom, akit szintén eszközként használ - észre se veszed és már a hálószobádban van.
Tipikus!

Krissyfurrr 2011.12.12. 18:26:45

@hannamontanna: +1. És szerintem az sms-ező tiniknek nincs hallásuk,az eddigi tapasztalatok alapján, bocs! :D (Most nekem van nagy arcom, elnézést.)

Candy, zseniális a poszt, nagyon jót röhögtem, a képek isteniek,(az Alien ütött :D:D:D), Miki feje meg ezzel a sorozatgyilkosos szöveggel priceless! :D

Én ártatlan naiva vagyok, rohadtul zavaró, hogy nem a zenéről, ne adj' isten a tehetségekről szól a műsor. Néha már trolli szinten képes vagyok ezen lamentálni, de hát egye fene. Az vigasztal, hogy többsége ezeknek a szerencsétleneknek csak percemberek, a hogyvótokon meg imádok röhögni. Szóval Candy, köszi! :)

Krissyfurrr 2011.12.12. 18:28:52

Ja, és örülünk, hogy Nóri is olvassa a hogyvótot! :D

playoff szakáll 2011.12.12. 19:13:56

@HunLancer: Hahha, na igen! Ha Tarány Tomi tudna angolul, tudná, mit jelentenek a sorok, lehet, hogy valamikor elő tudná így adni, addig nem.
Ettől persze még ebből a négyesből nem emiatt esett ki, de nekem nagyon feltűnt, hogy az első sorokat helytelenül mondja.

Horizont 2011.12.12. 19:39:38

Szerintem az lesz majd a fő kérdés ki mit tud kezdeni magával majd a műsor után.
A mentorok közül emberileg és szakmailag a leghitelesebb Malek.
A sikerrel legalább olyan nehéz megküzdeni, mint a kudarccal.Van aki ebbe döglik bele, van aki abba.....:)

2011.12.12. 19:57:41

@HunLancer: Szerintem ne hasonlíts össze egy paradicsomot az almával...

Amúgy Muri még mindig egy katasztrófa. Feszít, mint pók a lucernásban, hamis, erőlködik. Baricz tisztelettudó és választékos ugyan, de csak a saját kis 4 fala között tudja a saját, jól begyakorolt brillírjait.
Nem akarok konteózni, ezért csak annyit mondok, hogy nekem Tarány kiesése több, mint gyanús. A kispisis tinik szerintem kevesek ehhez.
Egyetlen dolog vigasztal: Muri-muci már a földön sem lesz, mikor Tarány Tomi még mindig énekli a kedvenc számaimat.
Peace...

Tita nick 2011.12.12. 20:09:38

Ez után a videó után ji a faszt érdekel a hazai X-FUCKTOR?

www.youtube.com/watch?v=2jiVN76uS7U

KÖTELEZŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011.12.12. 20:25:08

Én a szereplők személyiségét nem ismerem ellentétben a többséggel de ezt a Baricz gyereket egy műsorban hallottam vagy 2 számot énekelni és nem tetszett. Vesszek meg de hamisnak tűnt helyenkint. Akkor már csak páran voltak (vagy 6?) versenyben, csodálkoztam, hogy továbbjutott.
De hát szavazósó, mit számít. A való világ nézőitől sokat ne várjon az ember.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.12. 20:37:15

Én csak az Antifitneszklubra kaptam fel a fejemet. Az milyen ócska volt! Kik ezek az übergázosok?

2011.12.12. 20:45:29

@Tita nick: öööö, nos valóban, itzi-pitzit Tina Turneres, nemdebár ;)? De azt se felejtsük el, hogy ugyanezt a nénit baszarintották ki a műsorból nemsokára a nézők, ugyanis hamisan végigvisította az egyik fellépését, amit Simon meg is jegyzett, valahogy úgy, hogy "ennyire szarul még soha nem énekeltél Sztészi". Legalábbis esztet láttam a kúltévén, az egyik reggel. Kerestem a jutúbon, de télleg annyira kakkancs volt a nóta, hogy nem lelem sehol. De mindez azon a tényen, hogy a csaj tehetséges, semmit sem ront.

@HunLancer: Nos, megnéztem azt a videót, amit ajánlottál. Kéccer is. Nékem nem jön be a kis emós... sajnálom. Inkább az alma.

Emmet Ray 2011.12.12. 21:17:36

@Mediacapa: ott a pont!
Baricz azért nem esett ki, mert a szabályok szerint most esélye sem volt rá. Aki nem párbajozik, nem tud kiesni, ennyi. :)
Még egy hétig nyomják a bulvárlapok a lamúr sztorit Verával és simán meg is nyerheti, ha szombaton továbbmegy. Persze ehhez az is kell, hogy Enikő egy rosszabb napot fogjon ki, netán hisztizzen egyet, vagy egy Madách-próba miatt ne menjen el szombaton. :) Nekem Baricz szimpatikus, csak nagyon egyéni hangja van, ami nem jó mindenre. De egy alteros vonallal, esetleg saját számokkal + a gitárjával van keresnivalója a piacon.

Mécsvilág 2011.12.12. 21:31:07

Magyarországi létemre ezer szállal kötődöm Erdélyhez, 1989-ben segélyszállítmányokat vittem, jóval később onnan is nősültem (nem Székelyföldről - ezt fontos hangsúlyoznom) Rengeteg székely barátom is van, de amikor több időt töltök velük együtt mindig rájövök arra, hogy nagyon nagyképűek, magukat tartják igazán magyarnak és azt gondolják, hogy ők sz...ták a magyarságot. Beszélni nem tudnak és nem akarnak rendesen - tisztelet a kivételnek. Egy ideig juj de szép az ízes beszéd, de 3 nap után már dühítő és idegesítő! Gergő is letehetné azt, hogy kicsinykét idejöttem, idösanyám adta ezt a keresztet stb. Eleinte szimpi volt, de ahogyan nejem fogalmaz, a székely gyerek lesz..ta a kalapácsnyelet.

Tomi egy istenadta tehetség, csak nem olyan konzum kinézetű, mint az erdélyi srác. (e helyen is bízom abban, hogy a románozás megszűnik)

Örülök, hogy legközelebb új zsűri lesz, mert pár kivételtől eltekintve szánalmasak

empatia 13 2011.12.12. 22:06:23

T.T valóban nagyon jó hang, különösen ha a többiekhez hasonlítjuk,ráadásul, természetes ebben a műmajer világban, mint példaképe Tabáni de, hogy az utolsó 15 év legjobb énekese lenne.....

Pekkarin 2011.12.12. 22:14:59

Sajnálom, hogy kiesett a TT, de ebbe a mezőnybe túl erős volt. :( Csoda, hogy eddig vitte, az RTL szarokat keresett.

Jővőre Megasztár, színvonalasabb lesz, ha minden igaz ez a srác is indul:
www.youtube.com/watch?v=6YjaftjT_Xg

szgy 2011.12.12. 22:43:22

Tarány Tamás "megcsinálta" a közönséget?!
ezt eddig nem hagyományos értelemben csak egyszer hallottam egy k*rvától: "szeretem ha minden nap megcsinálnak" :-)

szgy 2011.12.12. 22:47:20

az volt már hogy "akkor szidjátok x.y.-t ha jobban tudtok énekelni"? :-)

Nem Penny hajója 2011.12.12. 22:56:06

Az X-Faktor legellenszenvesebb zsűritagja és versenyzője is román...

Brix 2011.12.12. 23:09:59

Én nem sajnálom a Tarány Tomit, mert előtte a nagy lehetőség! Az előző szériából Janicsák Veca adta el a legtöbb lemezt, és ő is "csak" negyedik lett. De, lehetne mondani Wolf Katit, aki hatodik helyet ért el, mégis hova jutott.

mialenyeg 2011.12.12. 23:39:01

Muri: elég gusztustalan, ahogy nyomják. Kb. ő az aki a Vastag Csaba színvonalának felel meg az idén. Hogy megy ez, valami színházas, akit lepippantott, betelefonál, hogy figyuzzá má öreg, ha nem jut tovább, senki se jön megnézni a darabomat, amibe most szerződtettem, hogy még sokat szivattyúzhasson? Geszti kivételesen megmondta a tutit. Baricz: egy naív srác, aki azt hitte a tisztasága majd megvédi attól, hogy az a szociopata rá is alkalmazza a tanult módszert: turbózd fel az arcát, hogy jó legyen színpadon, és ne érdekeljen, hogy emberileg megnyomorítod egy olyan személyiség ráerőltetésével, ami felett nincs kontrollja. Kocsis: venném-e a lemezét? Ő kb. a mostani Takácsnikolász, csak tapasztalat nélkül. Egy-két típusú szám jól áll neki, ahhoz a kevéshez megvan a hangja, ha abban a stílusban tudna alkotni, rendben lenne, de be fogja szippantani ez az ócska szórakoztatóipar. Valószínűleg rádiós műsorvezető, vagy stúdióháttérénekes lesz belőle. Tarány: legyünk őszinték, minden dalt pont ugyanúgy tolt el, egysíkúan. Ez valószínűleg Malek hibája. Nem baj, csináljon egy jó kis rockegyüttest, ő lesz a legboldogabb.

basaja 2011.12.13. 00:17:21

tetszik,nem tetszik,BG-t a tinilányok nedves bugyija repíti a döntőbe...:-(
ha igazi verseny lenne,nem a kis sikoltozó gyagyás csajok döntenék el olyan nagyszerű hangok sorsát,mint TT...
Keresztes pedig egy aljadék sunyi szar,már nem először szarik a lecsóba...

rexter 2011.12.13. 00:17:39

hogy vagytok képesek ennyit írni egy ilyen borzalmasan gyenge műsorról? ez a rengeteg komment, érzelem, szenvedély... érthetetlen. egyszerűen ROSSZ hangok vannak, béna előadások, hülye zsűri, ezernyi reklám, lehúzás, minek nézitek??

anothernick 2011.12.13. 00:18:34

nemtom, sztem valahol igaza van a gergőnek: ez a sóról szól! de komolyan, ki a bús menne el Tarány Tomit nézni? ne értsétek félre, nem a "nagyságával" van gondom, de kb 0 kisugárzása van!!! az aranyoson kívül nem jut eszembe más szó. a borzongatáshoz, bulizáshoz ez nagyon kevés! ahhoz pimaszság kell, lazaság, vagy dráma, amit épp kíván a dal. hát benne semmi ilyet nem éreztem. KocsisTibi detto, ő is aranyos, de neki a hangja télleg egyénibb. amúgy szerintem is szexi, csak nem tudja magáról ;) de ez még mindig kevés! a Muri enikő meg túl sok! szóval nem is tudom, kinek drukkoljak, a legszórakoztatóbb figura mégiscsak a gergő, csak ne szippantsa be a biznisz, meg maradjon őszinte. a korábbi kommentelővel messzemenőkig egyetértek a székelyekkel, erdélyiekkel kapcsolatban, sajna nekem is hasonló tapasztalom volt! de ezt tudom függetleníteni, én szórakozni "járok" koncertekre, a szép hangokat CD-n hallgatom, ha van benne valami "él" is.

szilviagy 2011.12.13. 02:36:34

Nekem az nagyon furcsa, hogy aki kezdi a párbajt, az sosem nyer. Olyan mintha jeleznének a mentoroknak ezzel, hogy ki kapta a kevesebb-több szavazatot borítéknyitás esetére... Nem vettétek még észre?

brmbolec 2011.12.13. 06:37:56

ilyen iramban pár év mulva nem lesz az országban olyan ember aki ne lett volna már valamiféle csillagocska ,év hangja vagy akármi más...cölöb

jog-ász 2011.12.13. 07:06:53

nem tudtok mit tenni, ha nem a b.gergő félék győzelmét akarja a közönség nyomni kell a lét..már ha van értelme.azért megnéznék egy szavazást ott a közjegyző mellett állva.

montipájton 2011.12.13. 07:37:16

@Mediacapa: Szombaton már nem lesz párbaj, mintha ezt mondta volna Nóri a legutóbbi adás végén. Ez esetben nem tudom, fog-e egyáltalán dönteni a zsűri, vagy csak a nézők.

Én Baricz-Tarány döntőt szerettem volna, most kiegyeznék egy Baricz-Kocsisban. )) Muri Enikőt nagyon nem bírom, egyetlen produkciója se maradt meg bennem. Igaz, Gergő kiesését meg Keresztes világfájdalma miatt megnézném, mert megérdemli. ))

Agent_Gibbs 2011.12.13. 07:37:29

Részemről is befejeztem a X-faktor szombat esti csekkolását. TT-nek minimum ott kellett volna lennie a döntőben. Ezek után már csak azt tudom mondani, hogy hajrá Kocsis Tibor !

montipájton 2011.12.13. 07:39:46

@Nem Penny hajója: Te meg hülye vagy. Kivittek vagytok, egyikőtök se tehet róla. ))

bierkamp 2011.12.13. 08:08:37

A Román traktoros (aki a mezőnyben a leggyengébb), mit keres itt??????????
Csak a Román Banya favorizálja a zsűriből.. SZÉGYEN MÁR EZ A SEGGNYALÁS!

bierkamp 2011.12.13. 08:11:06

Alekosz is jobb énekes, mint ez a "öntelt" Román traktoros (szegény határon túli):)))
...Igaz a Csillag Születikben is egy "kappanhangú" románnal nyerették meg a versenyt....

velorex-vezető 2011.12.13. 08:11:34

mialenyeg 2011.12.12. 23:39:01
Hasznos ez a névtelenül folytatható fórumozás. Saját maguktól elszállt kis pöcsök nyugodt lélekkel leírhatják egy fiatal lányról, hogy szerepért cserébe leszopott egy színházi rendezőt. Gondolom jól ismered ezt a jelenséget, mert anyukád is ilyen módon lett vécésnéni, hogy saját szavaiddal élve lepippantotta a vécébérlőt.
Mivel szülész-nőgyógyász vagyok, elárulok neked még egy sötét titkot a családotokról: annak idején, mikor anyukád szült, a műtétet végző team elkövetett egy óriási hibát, véletlenül a magzat helyett a méhlepényt tartottuk meg, adtuk át anyukádnak, aki felnevelte és ez lettél te. Gondolom ez sok mindent megmagyaráz számodra is a testi valódat illetően.
Ezért elfogadható tőled ez a magatartás, hogy mindenkiről csak negatívumokat tudsz leírni. Figyelmedbe ajánlanám még a témában Karinthy Frigyestől "A púpos" című novellát.

woodo1 2011.12.13. 08:32:39

Én vagyok a hülye,vagy a Tarány gyerek tényleg kihagyta(vagy kihagyatták vele) a Vad Fruttik számból a " kórházi ágyról a plafonra bámul vagy vígaszt remélve a pohár után nyúl" sort????????

zgabi 2011.12.13. 08:45:16

Kétségtelenül Baricz a legrosszabb ebben a mezőnyben, sőt, megkockáztatom, az egész élő show-ban ő teljesített a leggyengébben. Ennek ellenére a nézők folyamatosan továbbjuttatják szavazataikkal. Erősen vélelmezem, hogy " ő is a mi kutyánk kölyke" alapon, a szavazatok döntő többsége Erdélyből érkezik, és csak rá szavaznak. Ha így lesz szombaton és vasárnap is, akkor meg is nyeri a versenyt. S gondolom így lesz, mert a hozzá hasonlóan tehetségtelen, de szintén erdélyi László Attilával is megnyerették a versenyt, holott ő sem érdemelte meg. Ez van emberek: a határon túli magyarok képesek összefogni a saját emberük érdekében, a határon belüli magyarok pedig széthúznak. Kezdem érteni, miért ad Orbán szavazati jogot is a külhoni magyaroknak. Mert, ha 2014-ben a Fideszre is ilyen lelkesen szavaznak majd, akkor " királycsináló" szerepet töltenek majd be a határon túli magyarok. Még akkor is, ha döntésük helyességének alátámasztásához egy fillér adóval sem fognak hozzájárulni. Ez van emberek. Hogy jól van-e így, azt mindenki döntse el maga!

woodo1 2011.12.13. 08:49:33

@woodo1: Egy kórházi ágyból a plafonra bámul, vagy vigaszt remélve a pohár után nyúl, vakon keresgél, ahogy te is kerestél - én vagyok..

Na pontosan utánanéztem,ezt hagyta ki vagy hagyatták ki vele....

Mindenesetre szánalmas....

velorex-vezető 2011.12.13. 09:03:50

@zgabi: Pillanatnyilag tényleg a leggyengébb versenyző, de azért túlzás tehetségtelennek nevezni. Az alábbi link nem ezt mutatja. Egy tehetségtelen ember ezt a dalt nem tudná így elénekelni.
www.youtube.com/watch?v=3nuugwkhdiQ

A közönség elismer sok előadót, akik nem rendelkeznek operaénekesi kvalitásokkal. Pl. Leonard Cohen, aki az egyik legnagyobb.
Az sajnálatos, hogy Gerővel elszállt a ló. Azért gondold el, milyen hatások érték ezt a nagyon egyszerű környezetből idecsöppent fiatal gyereket.
Egyszerre rajongó vannak és azt hallja lépten.nyomon, hogy milyen nagy tehetség.
Talán túljut ezen is.
Ettől függetlenül engem is nagyon bosszantani fog, ha ő nyeri meg a versenyt.

hannamontanna 2011.12.13. 09:16:14

Jó reggelt.... hát ez meglepő. Nemhogy a faktort nem fogom nézni, de a kommentek is kezdenek témában és stílusban is elhajolni a kiindulási ponttól. Kár.
Hajrá Tibi, hajrá Tamás, csak soha ne felejtsétek el, honnan indultatok. Van ami megkívánja az alázatot..... előbb vagy utóbb a haszontalan dolgok úgyis a helyükre kerülnek, és az értékek maradnak meg. ..és hajrá Nóri!..:-))

Viharszarok 2011.12.13. 09:33:35

@velorex-vezető: Te vagy Muri pasija? Csak mert olyan elannal veded. Ha igy van,akkor szolj neki,mert tenyleg meglehetosen idegesito es mu,mint az egesz musor. A lovardas- suttogos jeleneten meg halalra rohogtem magam:-) A legjobb az Alekosz volt a szintivelXD

arckönyv 2011.12.13. 09:37:09

Ha valakinek nem világos, a srác azért esett ki mert nem hejespasee és nem táncikál. Ez a mérce és nem az énektudása.

Viharszarok 2011.12.13. 09:55:46

@Viharszarok: A legidegesitobb szemely a musorban az egyertelmuen az Ordog Norika... Tok jo ,hogy a 180 cm-es magassagahoz ,meg felvesz egy 20 cm-es tusarkut,igy ugy nez ki,mint egy kiszuperalt strucc a kecskemeti vadasparkbol. Olyan idegesito,hogy lehalkitom a tv-t amikor beszel.Ha egyenlet lenne kiemelnem belole az X-et:-D

Növény (törölt) 2011.12.13. 10:00:19

@van-e szándék:
meg még vagy nyolcvan FUCK tőlem is :-(

van-e szándék 2011.12.13. 10:25:03

@woodo1: kihagyta.. de sztem húztak a szövegből

van-e szándék 2011.12.13. 10:28:05

@anothernick: show-t én is tudok csinálni, ellenben hangom nekem sincs - akkor most bennem van az X-traktor? :D

velorex-vezető 2011.12.13. 10:31:07

@Viharszarok: Sőt úgy tűnik Ördög Nóri pasija is én vagyok, mert vele kapcsolatban sem értek egyet a véleményeddel. Egyébként semmi baj nincs azzal, hogy kritizálsz valakit. Szíved joga. Biztosan megvan hozzá minden alapod a tehetséged és a külsőd miatt. Én tiszteletben is tartom a véleményedet. De azért az egészen más tészta, a virtuális névtelenség biztos menedékéből aljasságokat fröcsögni egy fiatal lányról. Ha ezt lehet, úgy gondoltam én is megosztom a világgal "mialenyeg" -gel kapcsolatos bizalmas információimat.
Annyira azért nem izgat az egész téma, hogy mondjuk egy SMS-t küldtem volna bármelyik versenyzőnek.

velorex-vezető 2011.12.13. 10:33:18

@Viharszarok: Sőt úgy tűnik Ördög Nóri pasija is én vagyok, mert vele kapcsolatban sem értek egyet a véleményeddel. Egyébként semmi baj nincs azzal, hogy kritizálsz valakit. Szíved joga. Biztosan megvan hozzá minden alapod a tehetséged és a külsőd miatt. Én tiszteletben is tartom a véleményedet. De azért az egészen más tészta, a virtuális névtelenség biztos menedékéből aljasságokat fröcsögni egy fiatal lányról. Ha ezt lehet, úgy gondoltam én is megosztom a világgal "mialenyeg" -gel kapcsolatos bizalmas információimat.
Annyira azért nem izgat az egész téma, hogy mondjuk egy SMS-t küldtem volna bármelyik versenyzőnek.

Libidó 2011.12.13. 10:42:30

Malek múltkor beszólt a szántóvető legénynek, hogy ő a leggyengébb a csoportból. És miért mondta ezt? Azért, mert így van.

Erre a karján is keresztes ildikó (értitek a képet, mi?) fogja magát, és próbál a kákán is csomót keresni. Igaz, nem talál, hiába puffogtatja a hülye sablonszövegét, hogy "nem hiszed el, hogy itt vagy", minden mentornak tetszenek a melek-tanítványok.

Ezért mit csinált? A szavazatát adta a sokkal szarabb produkciónak.

Örülök, hogy geszti még megadta az esélyt, hátha a szakközepes tiniszavazók a melákot juttatják tovább, de nem.

Ki szavaz a hülyehajúra Gergőre, aki ha nem itt lenne, vándorköszörűs lenne?
Hangja nincs (Malek is megmondta).
Drága tinilányok. A szíve már foglalt, sikerült felszednie a 16 éves verácskát, ha minden jól megy, 1 éven belül már elveszíti végre a szűzességét is. Ezért nyomjátok inkább a szülők által feltöltött kártyás telefonotokról a szavazatokat a kopaszodó, magas srácra, ha már voltatok olyan balf@szok, és kihullajtottátok a mozgó hangfalat.

Viharszarok 2011.12.13. 10:55:44

@velorex-vezető: Nem azt mondtam,hogy csunya hanem azt, hogy idegesito. Azt sem mondtam,hogy Encike barkit is l.szopott volna a sikerert cserebe. Ne allits valotlan dolgokat. A kulsom nem tartozik ide,de valoban alacsony ,kover es ronda vagyok. Orulok,hogy Te nem... A nevtelensegrol: Sztem Teged sem velorex vezetokent anyakonyveztek. Ha nem a rendes neveden forumozol,akkor ne vess ram koveket,hanem nezz magadba.

Viharszarok 2011.12.13. 11:04:34

@velorex-vezető: Egyebkent a strucc-norit egyaltalan nem tartom tehetsegesnek ebben a szakmaban. Remelem,hogy az eroltetett poenjait irjak neki es nem O talalja ki.

KovA 2011.12.13. 11:17:57

Ilyen ez a verseny - a végefelé már mindenkiért fájhat az ember szíve, mert mindegyik tud valamit jobb valamiben a többinél - és elég összemérhetetlenül...
Gergő - a leguniverzálisabb - tud hangulatot teremteni magával ragadni.
És hozott egy értékrendet ami mifelénk sajnos - szinte egzotikus szokatlan.
Eleinte azt hittem egyoldalú lesz- hogy csak az underground nyavalygós megy - de nem. Amit kapott - megcsinálta.
Lehet, hogy X-faktor múltán kicsit vissza kel találnia magához és a gyökereihez.

Kocsis Tibor - talán technikailag a legjobb énekes - mosolygós szelíd egyéniség - a mulatós műfaj távoláll lelkétől és nem is eléggé színész hozzá - de olyan ember aki át tudja adni a szeretet azzal hogy énekel - őszinte.

Tarányi Tamás - különleges hang - férfitorok - őszinte, egyszerű és szerethető mackó - emberileg közel tud kerülni a közönséghez - a "maga eszköztelenségében" ahogy valamelyik mentor mondta...

Enikő pedig a legcsiszoltabb eszközökben - a színészi az átélést a beleérzést - legjobban ő tudja...
Érződik azért néha, hogy mikor hidalja át a színészi rutin - az érzelempilléreit - de kétségtelen, hogy azok is megvannak.
Neki azért kevésbbé kell testre szabni amit előad - ami az övé abban tökély, ami kevésbbé az övé, abban megbízható.

Elfogulatlannak érzem az ítéletem - mert a műfaj - amit előadnak - nem az én műfajom - cd-ről aligha hallgatnám meg - se koncertre nem mennék egyik miatt sem :-( de mégis ennek ellenére - azzal együtt, ahogy itt most előadják - még nekem is adnak valamit, amiért hálás vagyok... mind tudom értékelni valamiért.

Mindhez lehet persze találni szempontot, hogy miben gyengébb a másiknál - de minek...
Nem lesz meg egyben az összes érték :-)

Inkább kincset gyűjtögessetek magatoknak - leszólás helyett - és kincsetek lesz valamennyi - a helyezés itt már az 1 szerencsés szempontjából nem mindegy csak - aki sokmindent nyer.
Szemetet pedig ne gyűjtsetek - mert (minek, csak) szemét az...
Aki kincset gyűjt kincsesláda lészen - aki szemetet az meg ... ;-)
Így kell hozzáállni.

Egyébként nálam az első néhány már holtversenyben mind első - a szempontok közt meg nem akarok rangsort mert a szempontok is egyenrangúak.
A döntés pedig majdnem rulett - kik szavaznak egyáltalán és milyen érzelemindítékhúrjaikat sikerül a mentoroknak műsorvezetőnek megpendíteni.

van-e szándék 2011.12.13. 11:22:34

magyar lány az angol X-factorban..
nálunk Baricz-cal döntőzne, az tuti :D

www.youtube.com/watch?v=IT4mRQKWQ30

velorex-vezető 2011.12.13. 11:29:00

@Viharszarok: Olvasd el légy szíves figyelmesebben, amit írtam. Semmi baj a te véleményeddel, én "mialenyeg" fórumozó kommentjét kifogásoltam, ami miatt aztán Te Muri Enikő pasijának gondoltál.
Valóban nem egyforma az ízlésünk, mert én Ördög Nórit is tehetségesnek tartom., de ez egyáltalán nem baj. A külsőd miatt pedig őszinte részvétem. Én magas vagyok, szép és nagyon szerény.

velorex-vezető 2011.12.13. 11:35:52

@KovA: Végre egy egészséges lelkületű ember ebben a lelki beteg országban. Tökéletesen megfogalmaztad a lényeget az egész jelenségről. És innentől lényegtelen, hogy csalás e az SMS szavazás, manipulálják e a versenyt a csatorna vezetői. Tehetséges fiatalok szereznek néhány szép percet azoknak, akik képesek befogadni és ez bőven elég, amikor olyan szemetek is műsoridőt kapnak, mint a VV, Összeesküvők vagy heti hetes.

van-e szándék 2011.12.13. 11:41:03

@velorex-vezető: mindehhez képest sikerült lemenned mialenyeg szintjére.. vagy még tovább

empatia 13 2011.12.13. 11:49:32

Kedves Kova, én a mindennapokban is azt vallom, hogy talán, mindenkibe szorult valami jó,és szerethető tulajdonság. Ha erre koncentrálunk, netán elismerjük, már élhetőbb a világ....
DE,azért nem kell mindegyiket, mindegyikünket, a TV-ben mutogatni, énekeltetni....

anothernick 2011.12.13. 12:21:07

@van-e szándék: ha szórakoztató vagy, akkor Benned van :) én még mindig azt mondom, ha választanom kellene, BGergő koncertjére mennék el, mert a többiek abszolút nem keltenek bennem semmit...

velorex-vezető 2011.12.13. 12:21:29

@van-e szándék: Egy bantu négerrel vagy egy aborigin-nel elég nehezen tudnál latinul társalogni.

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2011.12.13. 12:44:19

Az ikszfaktor monnyon le!
Tamásnak már a múltkor is párbajoznia kellett, le is takarította a színpadról azt a három nyomorultat, most meg leléptetik...
Jobb volt, mint Muri Enikő, sokkal jobb.
Az Alkonyat light Bariczot meg sem említem, egy hülye kis pöcs.
Az meg, hogy ezt a szánalmas antifitnesszfaszomságot felléptették, mint sztárvendéget, már szánalmas!
Anna nemtom, hogy került a képbe, ő zseniális, magasan az egész műsor színvonala fölött áll :)

KovA 2011.12.13. 12:49:32

@empatia 13:
Hát a 4 közül szerintem bármelyik bátran bemutatható, énekeltethető.
És az előttük lévőkből is sokan.

Inkább az aggasztó, hogy azért annyi piaci kereslet jó énekesre az országban nincs mint ahányban a sikeres szereplés reményt ébreszt - sőt a próbálkozás esetleg életbevágó számukra - a kudarc pedig krízist okozhat.
Abban igazad van, hogy erről a részéről már nem szól a műsor - de kudarc is krízis is sokakat ér kell tudni feldolgozni. Ez egy esély... a sikeresek, sőt a legjobbak közül is pár év múlva el fog tűnni szerintem a többségük színről.

A tehetség-csak eszköz.
Érdekes, megbecsülendő, de önmagában kevéssé érdekes... ahhoz még hozzá kell adni valamit - pl. egy küldetést amiben a közösség valóban érdekelt... ha az ember képviselni tud valamit és tehetségét és önmagát is annak eszközévé tenni - akkor gyanús, hogy tartósat vagy akár maradandót alkot.

No persze, ügyesen menedzselve a sztárcsodálat is lehet tartós egy ideig :-) - de azért sokáig nem köt le mások tehetségének csodálata... örülök hogy van és remélem, hogy néhányuk a küldetését is megtalálja a tehetségéhez.

Az X-faktornak - talán azért ez a neve - mert az X meghatározatlan - ismeretlen - a képletben...
Ezt az ismeretlent az egyéniségek maguk adják hozzá - mindenkinél más és igazából összemérhetetlen is.
Az énektudást mozgást össze lehet hasonlítani - de az X az más... bármi lehet és jelentősen befolyásolja az eredményt - szorzó tényező.

Hát hogy a válogatáson meg kiket mutogatnak - ez is hozzá tartozik - akinek nem érdekes - lépje át azt a részt...
Aki odament és égett - hát szabad akaratából ment oda magát égetni.

Érdekes a merítés más szempontból - kicsit szúrópróbája a jellemeknek - ki mit tart magáról és hogy dolgozza fel a bukást - a bukás alatt nem egyszerű kiesés értendő - hanem az önkritika hiányát.
De ez más tészta.
Nekem az is érdekes volt - és tudtam örülni, ha a merítőhálóban időnként ott ficánkolt egy aranyhalacska...
Nincs ezzel semmi gond szerintem.

Maximum hozzáállásokkal van gond - ha azt látom, hogy valaki úgy áll hozzá, hogy egy lapra tesz fel mindent - ez élete álma- legfőbb vágya muszáj, hogy sikerüljön - az el van vakulva... és ez aggaszt kissé, arra nézve veszélyes a siker.

A közönség - hát az is hasonló csak nem annyira rivaldafényben :-) Túl nagy jelentőséget nem szabad tulajdonítani ki nyer ki veszít - ki-ki igyekezzen a saját életét élni inkább - ne a sztárokét - tegye magáévá amit értékel belőle - és becsülje meg...
De nem szabad, hogy túl központi szerepe legyen annak amit az embernek tálalnak a médiák... mákony az - a könnyebb de sehová nem vezető út.
És elszokik az ember hogy azzal foglalkozzon ami igazán rá tartozik és úgy ahogy kell - önállóan - mérgezetlen józan gondolkodással...
Fontosabb, hogy arra legyen az embernek elég ideje és ereje.

No de ez más tészta :-)

JOKKA21 2011.12.14. 12:02:41

Nekem mindegy ki nyeri.

KovA 2011.12.14. 13:08:00

@JOKKA21: :-)
Nekem is ... a biztos nyertes én vagyok - mert tudom értékelni amit látok tőlük - és ehhez képest még a legjobb is csak esélyes a jövőjét illetően (no persze a díjtó eltekintve ami persze biztos nyeresége)...
Persze azonkívül nekik is megvan a nyereségük - a küzdés és a helytállás élménye - abból később is meríthetnek.
És a barátságok és bajtársak...
Szóval szempont kérdése is ki mit nyer...

Adott esetben még az időbeni kiesés is nyereség - sőt a kudarc is - ha álomból valóságra ébreszt.
A siker veszélyesebb lehet ...

hájdí 2011.12.17. 21:12:50

Kocsis Tibi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2011.12.17. 21:28:43

@hájdí: ő tűnik a legjobbnak :) az előző részeket nem néztem, csak a ma esti alapján ez a véleményem, de nagyon rendben lévőnek tűnik a srác... tehetséges és szimpatikus :)

Krissyfurrr 2011.12.17. 22:01:28

Baricz Gergő, most talán több hangot eltalál, mint szokott! :D

bipolláris 2011.12.17. 22:05:52

megint gazdagabb lesz a magyar könnyűzene egy ripacs tucadrangu énekessel.
az hogy a Gergely esett ki - felháborító, mert neki volt egyedűl különleges hangja.
a másik kettő egy tucathang. van már belőlük elég.
6 hónap és azt sem tudjuk kik voltak ahogy a többi tehetség kutató győzteseiét sem.
a fura hogy olyanokra emlékszünk, hogy Oláh Ibolya,meg a Tóth Gabi- pedig ők nem nyertek

bipolláris 2011.12.17. 22:09:38

ráadásul ez a csodálatos zene megy azek alatt a szarok alatt: Reqviem egy álomért-meg sem érdemlik

bipolláris 2011.12.17. 22:24:53

x factor: szánalmas hogy abbol a felhozatalból amivel a műsort kezdte a 4 gyökér- mert azok- ez a két majom maradt bent.
hol az egyéniség?
hol az a hang ami beszaratja a népet?
hol van egy megkapó külső?
a dalok meg amiket énekeltettek velük a műsorok alatt, néhány kivételell pl:Ákos, RHCP, Black- már agyon hallott volt egytől egyig, mert minden tehetségkutatóban lenyomják őket.
a Baricz gyerekkel miért nem Depeche Modot vagy The Cure-t énekeltetett az Ildi, mert az még megdöbbentő lett volna.A rockthenorst meg azzal baszta el a Geszti hogy olyat énekeltetett velük ami nem hozzájuk való.Metallicát, System of a down-t kellett volna, mert ott megmutathatták volna hogy van hagjuk.A Tarány gyerekkel probált normális dalokat énekeltetni a Malek, de sokszor ott is mellé nyúlt. Ő is simán mehett volna a merészebb dalokkal.
Nem ennek a két majomnak kellene most döntőbe lennie
süti beállítások módosítása