Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-faktor 2x16 - 8. döntő

2011. december 05. 09:00 - candyperfumegirl

Vészesen közelít a 2011-es X-faktor vége, már csak 2 hét és újra meg kell ismerkednem a szabad szombat este fogalmával. Persze addig hátra van még egy s más, főleg DRÁMA természetesen, ahogy azt tőlük megszokhattuk, és ma is van ám tematika, egy magyar és egy amerikai dal, ez így nehéz lesz, mert ez azt jelenti, hogy nincs Beatles és U2. A mostani kezdésnél már a mentorok beköszönő kisfilmjénél felkapom a fejem, Geszti azt mondja, most, hogy kiesett az utolsó csapata is, végre lesz egy objektív mentor a négyben, és hogy senki nem érezte úgy, hogy nem kéne ezt bevágni a műsorba, elég érdekes. Jön már Nóri, ebben az évadban először nem testhez simuló miniruhában, hanem kismama-fazonban, a haja meg virágnyelven retro, őszintébben viszont nyugdíjasfrizurának nevezném, némi moncsicsi-beütéssel, nem tapad a fejre, de ez meg a másik véglet, el kell kobozni Hajastól a tupírfésűt. Mentorok egységesen padlizsánszínben feszítenek, és Feró szólítja cukiságdíjas versenyzőjét, vágjunk bele a műsorba.

A kisfilmjében Verácska kikéri magának, hogy őt cukinak nevezik folyton – mondja ezt talpig babarózsaszínben, tüllrózsával a fején. Hogy ezzel az imázzsal végleg leszámoljon, fotózásra megy Nánási Pál (ismertebb nevén Mr. Ördög Nóra) stúdiójába, a Sugar Shop teljes árukészletével körülvéve. Ő bizony nem egy cukimuki kislányka, és erre kéne hogy rácáfoljon a fotósorozat, amiből a miheztartás végett most be is teszek egy jellegzetes képet. Ebből ennyi bőven elég is lesz, Verácska még egy védjegyszerű vihogással lezárja a filmet, na lássuk, milyen a színpadon, amikor szigorúan NEM cuki. A stílusváltás abban nyilvánul meg, hogy valami óborzalom barnásszürke-fekete kombóba bújtatta a stylist, sőt, ha jól látom, az ott bőrnadrág, uram irgalmazz. Rúzsa Magdit énekel, de igazából semmivel sem másabb most, mint eddig, bár mintha az ezerwattot szándékosan visszafogná. Mentorok szerették, Mikinek még mindig hiányos, nagyon érződik, hogy ő teljesen más irányba vinné, ha az ő mentoráltja lenne, csakhogy ahhoz Vera 10 évvel elkésve született, van ez így. Bennem meg most tudatosul, hogy a versenyzők fodrásza rövid hajból ezt az egy fazont tudja kihozni, mert a séró, ami Verácskán pompázik, ugyanebben a formában volt már Baricztól kezdve Tarány Tamásig mindenki fején.

Akkor jöjjön is Tarány Tamás, a kisfilm persze elmegy a múlt heti párbaj felidézésére meg kis poénkodásra a Rocktenorsszal, néhány Spar termék és Táblagép diszkréten megbújik a háttérben. Tarány a színpad előtt kezdi a produkcióját, majd felront a színpadra, és igazi kitörő erővel tolja Jared Leto együttesének dalát (Closer To The Edge), jól, ahogy szokta. A produkció egy pontján előkerül egy reflektor is, aminek segítségével Tarány sikeresen megvakítja az első szekcióban helyet foglaló hozzátartozókat, a vágás meg viccesre sikerül, jól látszik, ahogy egy kecses mozdulattal lehajítja a színpadról, ez így nem volt olyan misztikus, mint a varázsmegafon és paranormális táncosnő annak idején. Izzasztókabát megtette a magáét ma is, na jöjjenek az értékelések. Szerették, de nagyon, Geszti „mozgó hangfaltoronynak” nevezi, Feró úgy láttam, egy ponton elbóbiskolt, de Tarány sikeresen felébresztette, mert most nem győzi dicsérni. Miki meg azt mondja, azért kellett a lámpa, mert egy jó biztonsági őr mindig, minden körülmények között résen van.

Feró vicceskedik egy sort, amikor azt mondja Muri Enikő beharangozásánál, hogy a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó versenyző jön. Lépjünk ezen túl, a kisfilmben máris megnézhetjük, milyen természetesen viselkedik Enikő, amikor szerepet kap a Madáchban, az őszinte önfényezés önfeledt percei ezek. Produkciója viszont nagyon rosszul indul, konkrétan abban a pillanatban, amikor rájövök, hogy megint sikerült Beyoncét választania, ráadásul addig nézte a koncertfelvételeket, amíg minden gesztust, mindent manírt sikerült lemásolnia, mindennek a tetejébe meg még szarul is szól. A ruha viszont klassz, a csillogós fűző tényleg szép, a póthajat meg meghagyták múlt hétről, ha már egyszer fel van erősítve, jó lesz az még. Mentorok jönnek, Gesztivel egy pillanatra sikerül telepatikus kapcsolatba keverednem, mert pontosan azt kezdi el mondani, ami engem is zavart ebben az egészben: ne vállaljuk már túl magunkat, vannak olyan dalok, amik attól jók, hogy extradögös és karizmatikus az eredeti előadó, és ismerjük fel, ha ez bennünk nincs meg, akkor ne hozzuk már magunkat kínos helyzetbe. Többi mentor sem elégedett, hangilag is kevés volt, ezt róják fel többen is, Enikő meg azt mondja, hogy mivel ez a 8. döntő, érett már neki az első negatív kritika, a változatosság jegyében, ezen elég sok szem fennakad. Ja, és gégegyulladása is volt, ez most derül ki.

Baricz Gergő következik, kisfilmben teát főz, és itatja a ház előtt álldogáló-fagyoskodó, csillogó szemmel várakozó rajongókat, és gyűjti be a biztos szavazókat szombatra. Mi lenne, ha nyáron menne ez az egész, már egész sátortábor meg búcsú lenne a Corvin sétányon bográcsozással meg tábortűzzel. Ildi azt ígéri, most olyan oldalát mutatja meg Gergő, aminek eddig a létezéséről sem tudott, ez izgalmas lesz. A színpadon Gergő manósapkában ugrál és tekereg a kamerának 2 és fél percen keresztül, miközben Péterfy Borit énekel (Hajolj bele a hajamba), kicsit átdolgozott, és vicces is az egész, nem azt mondom, hogy jól szól, de mint előadás mindenképpen figyelemreméltó. Lehet, hogy egy kicsit gyúrják még a srácot, és egészen jó színpadi színész alapanyag lesz belőle, láttunk már ilyet magyar tehetségkutatóban. (után) Mentorok a „a show jó volt, az éneklés szar” gondolatmenetet járják körbe cizelláltan, egészen addig, amíg Miki így egészen konkrétan ki nem mondja ezt. Eddig mindig visszanyelte, hogy Baricz a leggyengébb hang itt, de most már nem bírja magában tartani, mire Ildi kifakad és bőgve nekiront mentortársának, hogy ne így védje a saját embereit, és innentől benne van a zabszem a seggében, tövig. Nóri megszólaltatja Gergőt is, aki nem lájkolta Miki kommentjét, és a tőle megszokott nyersességgel kijelenti, hogy ez nem rádiós tehetségkutató, itt a show is számít annyit, mint az ének. Az élő műsor varázsa, hogy itt vágni nem lehet, kerekednek is a szemek rendesen.

Kocsis Tibor jön, kisfilm kedvéért hazazavarták a Corvin sétányról pár órára, éppen otthon ül kettesben a Táblagéppel, amikor jön a család, including két nagyon cuki unokahúg. Helyes családi pillanatok, Kocsis apuka a lobogó hajat hiányolja, jók ezek az őszinte észrevételek a családtagoktól mindig. Színpadon Tibor laza eleganciában, ami alatt kibontott csokornyakkendőt kell érteni fehér ingre dobva, plusz fekete gatyát, a dal pedig a Feeling Good (legismertebb verziójában Michael Bublé). Kicsit olyan a hangulata, mint amikor egy énekes egy egész estés koncert végén az öltözőből visszafordul, hogy én csak elnyomok még egy ráadást, és látszólag örömzene az egész, valójában meg tudatos és vérprofi munka. Hatalmasat énekel, van egy olyan hosszan kitartott hang, ami tán még most is szól, az eredmény pedig hatalmas ováció, és skandálás a stúdióban, akármerre nézek. Ildinek mostantól muszáj lesz MalekMiki fiainak minden előadásába belekötnie valamivel, most éppen több lazaságot várt, majd biztos jön a mosolygás hiányolása is. Ferónak úgy tetszett, ahogy volt, sőt a „kurvajó”szót is bedobja, ha már élőműsorban Baricz azt mond, amit akar, ő se maradjon le. Miki dagad a büszkeségtől, mi pedig pihenünk egy kicsit a szünetben, utána jön mindenki a 2. dallal, mert ez most már ilyen döntő.

Változatosság kedvéért Kocsis Tibor érkezik a színpadra, ez egy érdekes műsorszerkesztés, ami akár nagyon rosszul is elsülhetne, ha unalmas lenne, de nem az, mert ez most egy egészen más műfaj. Magyar dalnak az LGT Nem adom feljét hozta, amiből egész jó kis buliszámot csinált a zenei stáb; pörgés van és jó hangulat, meg póló és farmer, mert most lazaság a cél. Kicsit minikoncert jellege lett így ennek a dolognak, Ferónak ez bejött, hallgatta volna még tovább is. Geszti akár elnyomta volna a saját verzióját, annyira megörült ennek a dalnak, Ildi pukkad és kötözködik, meg fogja kapni Tarány is a magáét, kicsit feltűnő ez így.

Verácskával folytatjuk, aki most már sokadszorra bizonyítja, hogy ő egy olyan zenei világot képvisel, ami számomra totál homály, megint valami amerikai tiniborzalmat hoz, kicsit hamis is, de leginkább unalmas, a háttérben meg Telenor animáció fut, ezzel a videóval legalább nem volt sok dolga a grafikus részlegnek. Nórika szerint a dal Taylor Swift, értem már, miért maradt ki nekem. Az ezerwattos vigyor viszont visszatért, na lássuk, tudják-e ezt most értékelni a mentorok a „cukiság” szó használata nélkül. Nem tudják. Geszti rögtön az elején elsüti, Verácska látszalfelháborodik, de ez nem komoly, azt azért nem nézem ki belőle, hogy ne tudná, mivel tudja legjobban eladni a közönségnek a Kováts Vera címkével ellátott könnyűzenei fogyasztási cikket. Ildi ha már így belejött, olt mindenkit a biztonság kedvéért, nem biztos, hogy jó taktika, de már nem tud leállni, a gépezet felpörgött.

Tarány Tamás ismétel most, KimNovak: Gyémántot hozott, izzasztókabát helyett szövetzakó van rajta, ami nem biztos, hogy képes lesz betölteni ugyanazt a funkciót, de valamivel csak kell a stylistnak is variálni. Úgy érzem, volt már ennél jobb is, lehet, hogy túlságosan kiénekelte magát az első dalban, ami azért sokkal erőteljesebbre sikerült, lássuk, mentoroknak hogy tetszett. Húzzák kicsit a szájukat, volt jobb, Geszti a bőgést nehezményezi, Ildi meg azt, hogy Tarány MalekMiki mentoráltja, akinek most ezért be kell szólni mindenképpen.

Baricz Gergő második próbálkozása jön, ami eszembe juttatja, hogy el kéne kezdenem végre a True Bloodot, úgyis szétszednek már miatta a barátaim, hogy bírhatom ki, hogy nem nézem. Ez a főcímdal amúgy nem is rossz, Gergő színészi képességei megint előjönnek, letapogatja a teljes díszletzenekart (a hangszerekben kár nem esett, gondosan ügyeltek erre, a hímes tojással nem bánnak ilyen kíméletesen). Neki nem mondhatja senki, hogy nem tud a zenészekkel/táncosokkal kommunikálni, az egyik fűzős, tépett harisnyás csaj (vagy a stylist) meg még egy csókot is cuppantott az ing gallérjára, jó a design. Miki szűkszavúan nyilatkozik: „elhittem, hogy vámpír vagy, és csak ennyit mondok”, nehogy Gergő szétverjen mondjuk egy gitárt a fején, most túl sok olyan tárgy van a színpadon, amivel 8 napon túl gyógyuló sérülést lehet okozni. De nem kéne aggódnia, mert az előző produkció óta eltelt idő alatt a sajtóosztály kezelésbe vette Gergőt, és nyilván megtanítottak neki egy szép monológot, amit most mosolyogva elő is ad az X-faktor családias hangulatáról, ahol mindenki nagyon szeret mindenkit, és imád velük dolgozni. Minden irónia nélkül mondom, hogy nagy színészkarriert látok a srác jövőjében.

Már csak Muri Enikő második dala van hátra, és hogy mi lesz az, azt a kivetítőn megjelenő kép azonnal el is árulja nekünk: egy magányos csónak. A tengeren. *headdesk moment* Az irtózatos szájbarágós kép marad végig egyébként, majd néhány animált csillaggal kiegészül, miközben Enikő arany flittercsodára aggatott fehér kabátban énekel. Már úgy kezdte, hogy csillogott a szeme, a dal végére aztán sikeresen meg is hatódik magától annyira, hogy jön néhány könnycsepp is, hátha azzal együtt jönnek majd a szavazatok is. Értékelésre azért kisimul, ahogy kell, Ildi azt érzi, hogy Enikő még most sem hiszi el, hogy itt van, ó dehogynem Keresztanyu, elhiszi ő azt az mindenki más helyett is. Gesztinek és Mikinek nagyon bejött, Feró büszke apaként mondja, hogy még a gégegyulladás kártyát sem játszották ki (kivéve persze, hogy kijátszották, az előző dal után, de Rocklegenda mit figyeljen ilyen apróságokra). Enikő el, és ezzel vége is a versenydaloknak.

Most egy meglepetésprodukció következik, Nóri bejelenti, hogy mivel George Michael súlyos beteg, a már kiesett versenyzők most jobbulást kívánnak neki egy dallal. Ami szép dolog, csak sikerült valahogy olyan szerencsétlenül megrendezni ezt az előadást, hogy teljesen megemlékezés-hangulata van, kivetített képek, fekete ruhák, meg minden, pedig ha ettől eltekintünk, simán az eddigi legjobb közös produkció ez. Jól szólnak együtt, és ennyit jelent, ha jó dalt választanak (Careless Whisper, klasszikus), és nem a magyar könnyűzenének csinálnak direkt reklámot a lehető legszarabb számokkal.

Például olyanokkal, mint a most következő Gáspár Laci sláger (vajon az összes volt megasztáros repertoárjából csemegéznek majd?) az 5 döntősünktől. Valahogy túlesnek rajta, a végén vicces, ahogy Tarány Tamás ölelésében elfér a többi négy versenyző. De az igazi csúcsprodukció, amitől röhögőgörcsöt kaptam, csak most következik! Takács Nikolas, és a Lány, Aki Nem Szereti A Cipőt; aki Portugáliában legalább akkora sztár, mint nálunk Nikolas! Aurelia Laura Heureka Aura Aurea! Előadják a dalt, ami két hangból és egy sorból áll, Where Is The Love, én a végére simán megtanultam. Magából az előadásból meg nem láttam mást, mint a Férfiarcú Óriásnőt a táncosok között, aki olyan imádnivalóan darabos robotmozgással nyomta a koreográfiát, hogy le nem bírtam venni róla a szemem, köszönöm az élményt!

Na elég volt a vidámságból, jönnek az utolsó percek. Nóri nyelve turbófokozaton, következik az egy percbe sűrített közhelygyűjtemény, majd a gongszó és vége. Jön az embertelen hosszú hatásszünetekkel szabdalt felsorolás, bár ma nem lesz hosszú, 3 név hangzik el, és marad a két párbajozó, ez nagyon a finis már. Utolsónak Baricz és KVera marad, a duettpartnerek, a bulvársajtó kedvenc témája, a Mágus meg a Cukiság, itt patakokban fognak folyni a könnyek. Első a párbajban Verácska, nagyon gyengén szól, de szét is esett abban a pillanatban, amikor ketten maradtak a színpadon, nem hiszem, hogy ebben a lelkiállapotban a valós tudása szerint lenne képes énekelni. Gergő sem túl fényes, de ő legalább jó dalt választott, Aerosmith: Dream Ont, és értékelendő, hogy a sikítást megcsinálta. Mentorok percei következnek, Ildi és Feró után jön a két kérdőjel. Miki eddig sem tagadta, hogy Verácskát favorizálja, most is eszerint dönt, Geszti már nagyobb talány, de az Objektív Mentor azt mondja, hogy míg Vera a holnap sztárja lehet csak, Gergőből már most lehet valaki, így döntetlen, és jön a Végzetes Boríték. A boríték és a közönségszavazatok szerint Verácska a kieső, ezen azért annyira nem lepődtünk meg, az érfelvágós búcsúzenére Baricz meg megtáncoltatja vigasztalás végett, ez aranyos. Már csak négyen maradtak, és már csak egy forduló van az utolsó, dupladöntős hétvége előtt, öveket becsatolni, kemény lesz.

Képeket az X-faktor hivatalos oldaláról válogattam, na nem a screencapeket, mert azokat meg én lőttem.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: x faktor
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nathalie 2011.12.05. 13:08:56

@Eruka:
ööö, én most kinti szinten írtam, hogy nem bírom! eszembe se jutna murival összehasonlítani, max azért, hogy jót nevessek. :):):)
Aranyosnak aranyos, meg tényleg iszonyat jó hangja van, én mégsem bírom. Mármint a két előző hapsihoz képest. Hozzáteszem, hogy nem én vagyok egyébként az éneklő gyereksztárok célközönsége. Valahogy sose nyernek meg igazán.

Eruka 2011.12.05. 13:11:43

@nathalie: jó, biztos voltam benne, hogy látod a különbséget :))) csak fikázni akartam Enikőt! :DDD
Egyébként én sem vagyok oda a gyerekénekesekért.... leginkább sztem az zavar, hogy nincs itt az idejük...ráérnek tönkremenni. Kováts Verának is inkább tanulnia kellene még (pl énekelni ;-)));
de Rachel lenyűgöz egyszerűen... :)

2011.12.05. 13:20:23

Én mindig kiakadok a Muri ajnározásán, hát süket mindenki, nem halljátok, hogy amint nem fejhangon visít (az az egy megy neki) azonnal elfogy, hamis és bizonytalan lesz? Ráadásul taszító az egész csaj a vidéki színjátszókörös manírjaival, a mesterkéltségével, ráadásul már most akkora az arca, hogy cipőkanállal kell betuszkolni a kétszarnyas ajtón. A többiek se jobbak Tarány egy esetlen medve, színpadképtelen, ráadásul van valami bántó abban az érces hangjában, Tibó egy rakás szerencsétlenség, rá van írva, hogy "mingyá' kiöregedek, lécci, lécci hadd próbáljak meg még egyszer utoljára befutni". Nem fog összejönni. A többi kb. említésre se méltó, hozzák vissza az őrült vámpírcsávót, azon legalább röhögni lehetett.

andrush 2011.12.05. 13:21:03

Kérdés: Az most sznobság, hogy a magyar Xfaktorról szóló poszt kommentelői az amcsit kezdik el tárgyalni?

Válasz:

A. Igen
B. Naná
C. Deméghogy
D. Nem tudom megítélni, de úgy tűnik

nathalie 2011.12.05. 13:21:03

@Eruka:
bocs, hirtelen azt hittem valami enikő fan írja :D:D megpróbáltam kulturáltan felvilágosítani :D:D:D:D

andrush 2011.12.05. 13:24:01

Ja, a where is the love annyira gáz volt, hogy Takács Nicholast azonnali hatállyal kiszavaztattam volna a hazai és nemzetközi könnyű zenei életből.

nathalie 2011.12.05. 13:25:05

@andrush:
sztem egyértelműen igen. az. szólj ha még van kérdésed, szívesen segítek :)

karikaV43 2011.12.05. 13:25:28

Hétvégén volt "szerencsém" az osztrák fővárosba tévézni és ott néztem a német ilyen jó kis tehetség izéket.Nos az ottani kétezredik kieső is magasan nyerné a hazai tehetségtelen kutatót. Ez a műsor tök gáz.

Eruka 2011.12.05. 13:27:03

@andrush: "Sznob az a személy, aki annak a felfogásnak él, miszerint néhány ember belülről fakadóan alsórendűbb nála, valamely olyan vélt vagy valós indoknál fogva, mint vagyon, pozíció, származás, végzettség, intellektus stb"

sem vagyoni, sem pozíció vagy származás beli előnyünk, magasabb végzettségünk vagy intellektusunk nem lesz attól, hogy megnézzük (és kitárgyaljuk) az USA X-et.

Szal a válasz: E, még véletlenül sem...

2011.12.05. 13:27:46

@andrush: A,C,D. Talán B is.

Eruka 2011.12.05. 13:28:40

@karikaV43: jesszusom, akkor Te mekkora sznob lehetsz... helyben nézed a külföldi tehetségkutatót, és ezt meg is osztod velünk.... fúúú de gáz
:DDDDD (Eruka ironizált...:))

Tourist From An Other Space 2011.12.05. 13:29:57

@andrush: nem gáz, hanem überbrutál válallhatatlan sz@r!

nathalie 2011.12.05. 13:33:47

@Eruka:
ja, meg egyébként parasztok is vagyunk, mert ha nem néznénk kinti műsort, akkor egy muri enikőtől még mindig magunk alá hugyoznánk. így meg nem. igazmagyarok sem vagyunk. kész. :D:D

különvélemény 2011.12.05. 13:36:38

Legalább annyi értelme van az amcsi és a magyar műsort összehasonlítani, mint egy magyar és egy amerikai filmet.

Arról ne is beszéljünk, hogy 10 millió vs. 300+, ráadásul ott van aki sok pénzt beletolva évekig készül rá, mert abban komoly lóvé van, nem úgy mint nálunk, ahol a spárban' szórják ezerötért a műsorban felvett lemezeket.

karikaV43 2011.12.05. 13:38:01

@Eruka: haha én sznob.Végül is muszájból néztem,de nem számít itthon szombat este van jobb műsor ennél a szarnál és az a FC Barcelona soros meccse.Bocs,de ezek a fejhangú akcentussal küzdő egyének nem igazán tehetségesek.Ha meg neked tetszik menj el fülészetre hátha megjavul a hallásod.Éljenek a sznobok,remélem azért a szó eredetével és jelentésével tisztába vagy? Egy kis irónia tőlem...

Eruka 2011.12.05. 13:38:30

@nathalie: jah, "egy ringy-rongy törpe vagyok!" (mer' az igazmagyar sznob igazi magyar rajzfilmből idéz! ;-)) - és persze nem nevezem meg, mert ezzel is bizonyítom az intellektus béli fölényemet.....:))

Eruka 2011.12.05. 13:39:23

@karikaV43: jézusmááária! olvass vissza egy kicsit, mert én NEM RAJTAD ironizáltam... no, mindegy :DD

karikaV43 2011.12.05. 13:39:25

@különvélemény: én a német műsorról beszélnék és énekelni ott sem más mint itt,csak hang kell hozzá meg olyan zsűri aki ért hozzá.Na nálunk egyik sem stimmel.

karikaV43 2011.12.05. 13:40:16

@Eruka: a válasz nekem szólt,ha nem akkor miért ide címezted.

nathalie 2011.12.05. 13:40:46

@karikaV43:
ezt most sztem benézted...

Mu Deng 2011.12.05. 13:41:18

@különvélemény:
Ja, az igaz, szerintem a Muri család egy éve nem eszik, hogy tudjanak szavazni a csajra :))
De az is lehet, hogy valamelyik (melyik is?) színház promója, hogy az X faktor egyik versenyzőjét felvették, és mily érdekes, később ő fogja nyerni a faktort, és pont egy Csillag születik zsűritag választotta ki, ami nemsokára kezdődik, szal fura ez így együtt, de úgysem lehet mit tenni. Nekem nagyjából azóta nincsenek illúzióim, mióta az hitgyülis arc megnyerte a nem is tudom melyiket, a Fekete Whatever gyerek. Ezt meg meg fogja nyerni a Muri, sajnos. De tényleg, nem para, írja már ide, ha Murira szavazott, érdekel, komolyan. (vagy csak neki a legnagyobb a családja, mert rajtuk kívül ki szavaz ezekben a műsorokban?)

Eruka 2011.12.05. 13:42:14

@karikaV43: kis segítség:
"andrush 2011.12.05. 13:21:03
Kérdés: Az most sznobság, hogy a magyar Xfaktorról szóló poszt kommentelői az amcsit kezdik el tárgyalni?

Válasz:

A. Igen
B. Naná
C. Deméghogy
D. Nem tudom megítélni, de úgy tűnik "

Nah ehhez képest te mekkora sznob lehetsz, ha külföldön nézed a külföldit (mert mi itthon nézzünk a külföldit, és sznobok vagyunk....) - ééérted? :D

nathalie 2011.12.05. 13:46:40

@különvélemény:
a szar számválasztásokat ez még nem indokolja sztem. hangi adottságokat még talán. színpadképet talán. de hogy mi a halálért kell nekem unalmas, lagymatag számokat hallgatni, amit még csak ki se tudnak énekelni, azt nem tudom.

karikaV43 2011.12.05. 13:50:57

@Eruka: bocs az amcsiból nem láttam,csak a németből,de olvasni azért remélem tudsz? :)

nathalie 2011.12.05. 13:52:07

@Eruka:
alig bírom visszatartani magam, hogy megpróbáljam elmagyarázni a dolgokat :D de legyen ez a Te harcod. részvétem :D:D

különvélemény 2011.12.05. 13:55:38

@nathalie:
Hát igen, azt valahogy soha sem sikerül eltalálniuk, hogy mi illik a versenyzőkhöz. A zsűriből egyedül Maleket lehet hibáztatni emiatt, a többiek kb. annyi zenét ismerhetnek, mint egy átlag magyar felnőtt, ami közelít a nullához.

A hangi adottságok "adottak" a képzésben van szerintem komoly különbség nyugaton. Ott semeddig nem tart profi énektanárhoz elmenni, mert ki tudják fizetni, és jó énektanárból is sokkal több van.

Eruka 2011.12.05. 13:56:00

@karikaV43: na jó, akkor lasssssan mondom, hogy értsd:
1. andrush nevű kommentelő lesznobozta azokat, akik itt tárgyalják ki az amerikai X-faktort....
2. Te ettől függetlenül írtad, hogy Bécsben nézted az osztrák tehetségkutatót...
3. erre írtam én a Te hozzászólásodra, de tkp andrush-nak címezve - ezzel mintegy ironikusan téged is lesznobozva - hogy az mekkora sznob, aki kint nézi a kintit....
SZUMMA: Te nem vagy sznob, ahogy azok sem, akik az USA-faktort nézik, hanem andrush nem tudja, mi az, hogy sznob (te meg azt nem, hogy mi az az irónia, de az egy teljesen más történet :)))

van-e szándék 2011.12.05. 13:56:51

@Eruka: this is the beginning of a beautiful friendship
:D

Eruka 2011.12.05. 13:57:01

@nathalie: remélem, sikerült.... ha nem, akkor most már így marad :D
de örülök, hogy valaki érti :D

van-e szándék 2011.12.05. 13:58:44

@Eruka: de mééééér neki címezted? :DDDDD

virágméz 2011.12.05. 14:00:03

A napokban láttam egy képet Kocsis Tiborról, lottósorsolási munkaerőként, és a képen volt haja - össze nem hasonlíthatóan jobban nézett ki, mint ma! Sztem a tarsága zavar bennünket vele kapcsolatban, amikor nézzük őt. Javaslom a csatornának a műsor költségvetése terhére varázsoljanak hajat neki, azaz, növessze meg ami van, és egészítsék ki, van erre módszer, látjuk épp eleget másoknál.
Akkor már nemcsak hallani szeretnénk Tibort, hanem látni is, ő a győztes!

candyperfumegirl 2011.12.05. 14:00:22

@Mu Deng: ááá, ME-rajongók (családtagok) már biztos nem olvasnak engem, ha az elején ide is találtak, szerintem visítva elmenekültek.

nathalie 2011.12.05. 14:05:55

@különvélemény:
de most komolyan megfizethetetlen lenne két-három ember az rtl-nek, aki kicsit is ért a zenéhez, és bedarálja a külföldi műsorokat? sztem nem lenne szégyen onnan "lopni" számot. Annyi ilyen műsor van és hát azért a kintiek jóval előrébb tartanak. Hasonló karaktereket is láthatnak mint az itthoni énekesek, díszletben is lehet ötletet átvenni, táncos koreográfiáról nem is beszélve. Ekkor még nem beszéltem arról, hogy átírjanak számokat, vagy két számot összedolgozzanak, mert az valóban nem kevés pénzbe kerülhet és kreativitásba is.

andrush 2011.12.05. 14:06:19

@Eruka: És a jó vicc, mint tudjuk, arról ismerhető fel, hogy részletes magyarázat szükséges a megértéséhez:)))

Eruka 2011.12.05. 14:09:20

@andrush: hát nem viccnek szántam, hanem iróniának! (nem ugyanaz, ahogy az eszmecser és a sznobizmus sem...);
másrészt volt aki megértette, szal ez most kivételesen nem engem minősít :D

nathalie 2011.12.05. 14:10:28

@andrush:
bizony, és ez tényleg az volt, mert számomra semmilyen magyarázatnak nem kellett elhangzania a megértéséhez :D:D:D

candyperfumegirl 2011.12.05. 14:10:34

@nathalie: de ne az legyen már a cél, hogy valahonnan lopjunk! Engem sokkal jobban zavar, hogy magunktól nem megy. OK, példának ott vannak a küldöldi tehetségkutatók persze, de nem az ő átdolgozásaikat kéne átvenni, hanem sajátokat csinálni. Nem azért, hogy visszafelé menjünk az időben, de az első 3 Megasztár szériában elő-előfordultak egyedi feldolgozások, átírások, és bátrabb dalválasztások. Ebben a mostani X-ben én már annak is örülök, ha egy dalba legalább minimálisan belenyúlnak, és nem azt érzem, hogy betoltak egy karaoke lemezt a lejátszóba.

karikaV43 2011.12.05. 14:11:41

@Eruka: oké,kissé túl pörögtük.Tudom én mi az irónia és szeretem is.Szép napot.

különvélemény 2011.12.05. 14:15:41

@nathalie:
Ja, kis pénz, kis foci. :D

Nálunk tényleg nincs benne akkora lóvé, hogy vegye a fáradtságot a retekklubb és profikat szerződtessen. Malek is csak jófejségből nyomja szerintem, meg neki reklámot jelent külföldön, hogy x-faktor zsűritag.

Egyébként ötletet nem kell "lopni", mert az is x-faktor. :)

Eruka 2011.12.05. 14:15:42

@karikaV43: örülök, hogy értjük egymást! :)) kösziii!:)
szép napot neked is!

nathalie 2011.12.05. 14:16:42

@candyperfumegirl:
én most a lopást úgy értettem, hogy ha megnézik a kintieket, akkor sokkal "divatosabb" számokat nyomnak az előadók. Így értettem, hogy abból lehetne válogatni, nem azt akartam kifejezni, hogy az előadásmódot utánozzák is le. azért kb 40 évadból lehetne válogatni (minden műsort beleértve), csak találnának három értelmesebb számot.
A feldolgozásokat én is hiányolom, de én már azzal megelégednék ha olyan számot énekelnének el karaoke verzióban ami nem ennyire unalmas. elmúlt megasztárokat figyelembe véve érthető hogy kicsit lejjebb adtam :D:D az első megsztárok olyanok mintha egy másik országban készültek volna. még a színpadkép is színvonalasabb volt tíz éve. hihetetlen ez a visszafejlődés.

Eruka 2011.12.05. 14:17:50

@candyperfumegirl: bizonyám!
sose felejtem el Kontor Toi Time after time-ját!

www.youtube.com/watch?v=iBMm_r4Ura0

hagyni kellene a zenészeket, hogy zenéljenek: sztem Tarány és Baricz is tudna ilyeneket (főleg Baricz :D)

Eruka 2011.12.05. 14:19:01

@Eruka: ToMi (nem megy ez a gépelés nekem.. :))

nathalie 2011.12.05. 14:20:41

@Eruka:
mert sznob vagy, aztán büdös a gépelés,bár írná le más helyetted mi? :D:D

andrush 2011.12.05. 14:24:30

azért nem tud gépelni, mert most is a külföldi xfaktort nézi!

van-e szándék 2011.12.05. 14:25:52

@andrush: csak szombaton nézi.. nem figyeltél, ülj le, kettes :)))

különvélemény 2011.12.05. 14:27:27

Most rúg ki egy csomó embert a tévékettő, mert mínuszban vannak erősen, ott sem várható túl nagy profizmus.

nathalie 2011.12.05. 14:27:54

@Eruka:
kicsit izgultam a fentiekből, hogy erős volt a hsz-em, de benned bíztam :D remélem nem hergeltem be másokat :D:D

nathalie 2011.12.05. 14:30:52

@andrush:
miattam gépelhet angolul, ha már kezdi elfelejteni a magyar szavakat. Én is így vagyok ezzel mióta a kinti x factorokat nézem. néha csak állok és nem jutnak eszembe a szavak magyarul, és csak csettintgetek az ujjaimmal, hogy segítsen már valaki, csak angolul jut eszembe... :D:D:D

virágméz 2011.12.05. 14:33:45

@andrush: azért a magyar virtus ad ennek a blognak is - bár a műsorral, a szereplőkkel, a műsort kiszolgáló gépezettel úgy látom mindenki elégedetlen, így marad a témához nem kötődő, egymást piszkálgató szurkálódás

Mu Deng 2011.12.05. 14:35:17

@candyperfumegirl:

Itt vannak azok, csak nem tudnak mit mondani, az a baj! Mert azt mégsem mondhatják, hogy "az én kislányom mindenkinél jobb és szebb", illetve azt sem, hogy "meglátjátok, ő fog nyerni, nem véletlenül vettük fel József Attila mellé"

különvélemény 2011.12.05. 14:39:43

@nathalie:
Néha végignézel a contestantokon és elgondolkodsz kik lesznek a finalistok?
Thomas Tarany, vagy Gregory Baricz esik ki?
:D

nathalie 2011.12.05. 14:45:19

@különvélemény:
:D:D:D:D sztem thomas fog kiesni, mert gesztiguszti, ildikó és feró is gergőre fog ...na... szavazni! :D

egyébként csak én érzem azt, hogy ildikó abnormális viselkedése a mentoráltjai irányában csak azt eredményezi, hogy meggyűlölöd őket?

nathalie 2011.12.05. 14:48:11

@nathalie:
jaaaa, itt arra szavaznak aki hazamegy. na, akkor a mentorok thomasra fognak szavazni.na.

rubberbandman 2011.12.05. 14:53:47

számomra kissé unalmassá vált a műsor, szerencse hogy itt 10 percben elolvashatom mi történt és megnézhetem azt aki érdekes lehet.
szerintem kár arra kihegyezni a dolgot, hogy kiből lesz sztár. egyrészt nem kell ennyi magyar mainstream alőadó, mikor egy évben tucatnyi világsztár koncertezik az országban akikkel úgysincsenek paritásban. az meg hogy hakniznak vidéken (amit nem nézek le, de abban egyetérthetünk ez nem sztárság), az ugyanúgy iparos munka, minthogy valaki elmegy egy luxushajóra énekelni, vagy egy musicalbe háttérénekesnek, vagy valamelyik szórakoztatóműsorba egy-egy produkcióba. az a baj, hogy mintha lenéznék az iparosokat és csak az számítana, aki felléphet a sportarénában.
leginkább Bariczot sajnálom - legközelebb keresztanyu kedvéért neccharisnyában és tüllruhában fog Abbát énekelni? lehet hogy Kocsis "unalmas" de legalább nem hasonlik meg, igaz ő leszarhatja az egészet és visszamegy és csinálja a normális polgári foglalkozását.

lucc.gizi 2011.12.05. 14:54:51

Az milyen beteg már, h. annyira rühellem Keresztest, h. alig várom,h. szerencsétlen Baricz kiessen? :-)

nathalie 2011.12.05. 14:55:51

@lucc.gizi:
akkor mi értjük egymást :D:D:D

killerkaller 2011.12.05. 14:58:52

Úgy látom, hogy a 2011-es X faktorra a szar dalválasztás a jellemző. Annyira versenyző és dal nem ment el egymás mellett, mint ebben a szériában. Nem kellene így lennie, mert ez nemjó sem versenyzőnek, sem a mentoroknak, és végsősoron nekünk sem, akiknek szánják: a közönségnek. Meg az X faktor szellemiségének sem tesz igazán jót. A helyett, hogy a publikumot szórakoztatva tehetséges embereket ismertessenek meg a nagyérdeművel, középszerű nyarvogást zúdítanak a nyakunkba szombatról szombatra, ami csak külsőségeiben tudja felülmúlni önmagát, elnyomva így a tartalmat.
Nyilvánvaló, hogy az eddig eljutott versenyzőknek is van még mit tanulniuk az alapkészségük, tehetségük fejlesztése érdekében. A tavalyi X faktorban ez a fejlődés jobban érzékelhető volt, mint a mostani médiafolyamban, ezért számunkra is élvezhetőbb volt. Bármilyen furcsa is, de erről a versenyzők -versenyre jelentkezők- tehetnek a legkevésbbé. Ők csak szeretnék megmutatni a világnak, mit tudnak, egy sikerrel, hírnévvel kecsegtető útra szeretnének lépni, amiben a hozzáértő szakemberek segíthetnek.
Tarány Tamás szerintem viheti valamire, aki autodidakta módon eljut idáig, abban biztos szorult csipetnyi kunszt. Útálom, amikor a külsejével basztatják. Paul Potts, Susan Boyle sem a külsejükkel arattak elsőre, sőt Susant még meg is mosolyogták, aztán arcukra fagyott a mosoly. Tudjuk,a tehetségkutatókon részt vevőknek, mit résztvevőknek, a győzteseknek csak elenyésző hányada lesz széles körben, nemzetközi téren is ismert, elismert. Tominak van bőven mit tanulnia, ne vegyék el a kedvét. Baricz Gergő egy öntudatos embernek tűnik, aki tudja mit akar. Az eddig látottak alapján inkább színpadi teljesítménye dícsérhető, az énekhangja azért hagy kívánnivalót maga után. Igazából szórakoztató egyéniség. Kocsis Tibort és Muri Enikőt énektechnikája alapján talán előre helyezném - Tibort picit jobban- de igazából az átélést hiányolom az előadásaikból. Kivétel talán az emlékezetes Queen dal Tibortól.
Összességében az X2 látványában, egyéb külsőségeiben túltesz elődjén, de tartalmilag nem éri el az előző színvonalát.

lucc.gizi 2011.12.05. 15:01:08

@nathalie: az is fura, h. közülük nincs kedvencem, inkább csak úgy vagyok vele, h. Muri-Baricz ne nyerje meg, mert Muri megerőszakol minden kurva alkalommal az erőszakos visitásával, Baricz meg a seggéből énekel + Keresztes, pfejj.

különvélemény 2011.12.05. 15:02:36

@nathalie:
Itt most mindenki esélyes.
Tarány és Kocsis már párbajozott, Baricz megosztó figura.
Muriéknak biztos fogytán a pénzük, meg a fináléban a pasik mindig tarolnak a csajokkal szemben, ha az sms-eket nézzük.
Ugye Vera nem párbajozott soha, mégis ő kapta a legkevesebbet, bár én azt sem zárnám ki, hogy szimplán hazaküldték, mert a papa már azelőtt is balhézott, hogy magazinfotózták a kislányát, azután szerintem elszakadt a cérna. :)
A kiszavazás is furcsa kurta volt, ráadásul Gesztire nem jellemző, hogy ugyanazt a szöveget nyomja, mint Malek.

Szóval bárki lehet.
Muri, mert csaj, unalmas, unszimpatikus, Tarány mert macilaci, Kocsis mert dögunalom, Baricz mert különc.

Én el szoktam vonatkoztatni, de tutira többen vannak, akik ha nem is megutálják, de elfordulnak a versenyzőtől a mentor viselkedése miatt.

különvélemény 2011.12.05. 15:06:37

@rubberbandman:
Kocsis uncsi, ettől még lehet belőle akárki is.
Sade is dögunalom, hiába szeretek jópár számot tőle, ha végig kellene hallgatnom egy albumot, tutira a falat kaparnám a végére.

rubberbandman 2011.12.05. 15:08:29

még Muri Enikővel kapcsolatban: hadonásznak egyesek az alázat nevű divat kifejezéssel, ez meg mi a csöcs? mivel szemben legyen alázatos? miután kinyomták, klubokban énekelt egy noname zenekarral, szeret és tud énekelni, úgyis kell még idióták hátsóját nyalnia, ha karriert akar, de ezt nyilvánosan elvárni már egy beteges dolog. egy előadó igenis legyen az átlagembernél magabiztosabb, odamondóbb.

nathalie 2011.12.05. 15:15:09

@rubberbandman:
hát de ha nem jó. üvölt. nekem fájni szokott.

különvélemény 2011.12.05. 15:15:45

@rubberbandman:
A magabiztosságot ne keverjük ide, a csalóknál (con man) magabiztosabb lények nincsenek a Földön, mégis ők a legszimpatikusabb emberek a világon.
Tehát a magabiztosság nem kell, hogy unszimpatikussá tegyen.

rubberbandman 2011.12.05. 15:22:24

@különvélemény: egyetértek.
dacára hogy meglepetésemre azok az emberek maradtak benn akiket vártam, kicsit lapossá vált a széria. a résztvevőknek is bazi fárasztó lehet, hogy énekelnek és táncolnak, meg a médiának mutatják magukat kifulladásig és annyi kritikát kapnak, mint életükben soha. normál esetben tucatnyi számot begyakorolnak és előadnak 1-2 éven át, nekik erre heteik vannak. mindezt úgy, hogy amatőrök. ilyen konstellációban csoda hogy egyáltalán valami produkció összejön. hatalmas előny az előadónak, ha korábban akár egy karaoke bárban kigyúrta magát előtte egy szélesebb repertoárral.

nathalie 2011.12.05. 15:22:42

@különvélemény:
én gergőnek drukkolnék, attól függetlenül hogy nincs meg a hangi adottsága. De legalább nem alszok be rajta. bár mostanában kicsit túl sok a magabiztosság, meg a ripacskodás. ezt egyértelműen keresztes mamának tudom be. meg azt is, hogy mégse gergőnek drukkolok, mert egyszerűen rosszul vagyok ildikó beteges megnyilvánulásaitól. ki lehetne fejezni úgyis azt, hogy valaki normális emberi értékeket képvisel, hogy ne érezném kínosnak (lásd ildikó legutóbbi nagymonológja)

rubberbandman 2011.12.05. 15:25:41

@nathalie: szerintem a magyar x-faktorban be kellene vezetni az ellen-sms lehetőségét ahol ekézhetne az állampolgár. olyan nettó mínusz tízezer szavazattal már simán lehetne döntős bárki :)

nathalie 2011.12.05. 15:28:05

@rubberbandman:
ja, hogy mindig ildikó nyerjen mi?na azt már nem! :D:D

különvélemény 2011.12.05. 15:28:36

@nathalie:
Az előző szériában nem lehetett zsűrizni a múmia miatt, mert amikor az ő mentoráltja szerepelt, gyakorlatilag az összes értékelésbe beleóbégatott.
Gondolom mostanra beleírták a szerződésébe, hogy ettől tartózkodjon, ezért máshogy éli ki magát.

nathalie 2011.12.05. 15:30:52

@különvélemény:
annyira szeretném ha legközelebb ne adnák neki a fiúkat. beteges amit művel velük.

killerkaller 2011.12.05. 15:34:26

@rubberbandman: Nem az őt körülvevő sleppel kell alázatosnak lennie, hanem a dal szerzőjével, tágabb értelemben a műfajjal szemben amit képvisel. El kell hitetnie azt, amit a a dalszerző közölni akart velem. Érzéseket, gondolatokat. Így lesz hiteles, de nem gerinctelen. Enikő megerőszakolja a dalokat.

Eruka 2011.12.05. 16:16:39

@különvélemény: akkor adásról adásra szerződést szeg.... Most, mikor beszólt Maleknak, hogy ne azzal nyerjen teret a mentoráltjainak, hogy az övét fikázza.... nem hittem a fülemnek! ez a nő beteg! :s

Rózsi néni 2011.12.05. 16:30:09

Szerintem Feró felhörpint egy kicsit minden műsor előtt.
Verácska nagyon aranyos, de már tényleg nem elég a hangja a döntőbe. A külsejét is eltorzították. Jobb lesz neki, ha visszamegy az iskolába. Sajnálom a szüleit, aggódhatnak érte.

Muri Enikőnek tényleg jó a hangja, de nagyon ellenszenves. Tipikus passzív-agresszív személyiseg, nagyon modoros. Semmi kedvesség, természetesség nincs benne.

Baricz Gergő személyisége nagyon hasinlít Muriéhoz, csak Baricz nem tud énekelni. Nevetséges ahogy mozog, ahogy próbál torokhangon bőgni, ahogy kacsint.

Kocsis Tibor kultúrált, fegyelmezett, kedves és jól énekel. Remélem, Ő nyeri meg ezt a versenyt.

Ildi kritikán aluli. Személyisége tükröződik a külsején. Visszataszító mindkettő. Azért került a mentorok közé, hogy legyen kit utálni.
Malek korrekt, látszik, hogy érti amit csinál.

montipájton 2011.12.05. 17:27:47

Hát ja.
Tarány gyenge pontja a színpadi létezés. Kocsis gyenge pontja a kissé jellegtelen egyénisége. Murié a beképzeltsége. Baricz Gergőé meg - Keresztes Ildikó.

))

magdus_1983 2011.12.05. 19:34:01

Volt még egy igazán vicces pillanat. Tarány Tamás első dala után, miután Nóri odament hozzá. Már a mentorokat mutatták, de lehetett hallani, hogy Nóri vmi olyasmit mondott, hogy jaj majdnem fellöktelek... Na hát ezt azért megnéztem volna :)

különvélemény 2011.12.05. 21:57:47

@Rózsi néni: "Baricz Gergő személyisége nagyon hasinlít Muriéhoz, csak Baricz nem tud énekelni. Nevetséges ahogy mozog"

Baricz mozgása a PBori szám alatt zseniális volt, sőt, az éneket is hasonlóan hibátlan paródiában hozta.
De ez egy énekverseny, itt nem paródiákat akarunk hallgatni.

különvélemény 2011.12.05. 21:59:12

@nathalie: "annyira szeretném ha legközelebb ne adnák neki a fiúkat. beteges amit művel velük."

Abba bele sem merek gondolni, mi lenne, ha lányokat kapna. :D

nathalie 2011.12.05. 22:01:23

@különvélemény:
vagy a csapatokat. fiúkból :)

Kengyelfutó Gyalogkakukk 2011.12.05. 23:15:09

@különvélemény: én meg - és asszem velem együtt sokan mások is - azt szeretném, ha a Banya eltűnne ebből a műsorból...

nem hiszem el, hogy nincs a magyar könnyűzenei életben olyan ember, aki képes lenne normális mentorként viselkedni. engem irritál. ahogy a Csótány is.

és érdekes, az első szériában még mintha ki-kicsúszott volna a szájukon a saját kölök irányába is, hogy "ez biza szar volt fiam/lányom", most meg akkor is "te vagy a csúcs, a többi mentor hülye" van, ha olyan gyenge volt a fellépő, mint a harmatos libafos...

Knapp 2011.12.06. 05:56:00

Én alig várom a szombat estéket, hogy kezdődjön már végre az X-Faktor!
...Mert ilyenkor tudom, hogy már csak pár órát kell kibírnom és az angol széria aznapi produkciói fel is kerültek a youtube-ra.

Elképesztő, ott mekkora hangok potyognak ki hétről-hétre, itthon meg elhitetik velünk, hogy a lepkefing hangú Baritz jó (köszi Malek, hogy kimondtad! Oké, másként fogalmaztad meg.), Kováts Veránál nem probléma, hogy szinte mindig hamis (mert "csak" 16 éves), a színpadon folyamatosan egymást fogdosó, különös kapcsolatban lévő tököm tudja milyen ikrekben meg igazából csak Kovi láthatott fantáziát. A csapatokba egyébként is azok kerülnek nálunk, akiknek semmi esélyük nem lenne szólóban a hangi adottságaik miatt.
A többiek meg két részre oszthatóak: a felejthető hangúakra és a felejthető megjelenésűekre.
A briteknél a hármas döntőben van a Little Mix nevű, 4 tagú lánycsapat. A "táborban" rakták össze őket, érdemes meghallgatni, mit hoztak ki belőlük.
(most először nyerhet csapat az X-Faktor történetében)
Hja, meg van ott 16 éves is (Amelia Lily), aki nem annyira cuki, mint KV, de legalább tud énekelni.

Itthon az egyéniségeket szigorúan kiszórják még az élő show előtt. Azon is csodálkozom, Tarány Tamás hogy csúszhatott át a mérlegelésen. A túlsúlyosaknak a Megasztárban van a helye! Mint köztudott.

Hogy mi igazán a problémám?
1. azok, akik állítólag erre tették fel az életüket, felnőtt korukra sem tanultak meg énekelni. (hja, nincs pénz énektanárra?! És mennyi pénzt pofázol el havonta mobilon? Meg mire költesz, ha nem életed álmára?)

2. a zenei kultúra szinte teljes hiánya. Hangszer, zenei tudás (egy-két kivétellel) nincsen.
Véletlenül rátaláltam a svéd "Idol" legjobb meghallgatásaira 2009-ből és 10-ből. Hát... Életem egyik (zeneileg) legjobb másfél órája lett belőle. Ennyi gitárt sem láttam még egy helyen...
Az, hogy a 2009-es széria nyertese, Erik Grönwall rock klasszikusokkal tolta végig, enyhén meglepett.

3. a mentorok hozzáértése enyhén szólva megkérdőjelezhető. Tényleg elvárható, hogy a nemzet 65 éves csótánya építsen fel egy 16 éves lányt? (Gyere kislány, gyere...)
Az ítészek marakodása meg egyszerűen visszataszító. Főleg a toszatlané...

Geszti szerint nem véletlen, hogy a végére ez az 5 előadó maradt. Pedig az, mert a legjobb hangút (Kocsist) pont ő akarta hazaküldeni.

4. az RTL alapkoncepciója, hogy nem szabad túl intenzív impulzusokkal megzavarni a háziasszonyokat, mert elejtik a telefont üzenetírás közben.
A számválasztás ennek szellemében történik.

A nóták hangszerelése meg többnyire maga az igénytelenség. Tényleg mint ha gagyi karaoke alapok mennének.
Tele van már az ország "nagyszerű"énekesekkel. Miért nem lehet közülük felrakni a színpadra 2-3-at vokalistának?
(na persze, akkor kik lennének a "sztárfellépők"? hehe)
Élő zenekarról már nem is merek álmodni...

Ilyen minimalista műsort kár csinálni az X-Faktorból.

Viszont reménykeltő, hogy a műsor ifjú szereplői a Telenor reklámarcaiként mutatkoznak, mert jobb őket nézni, mint hallgatni.

Knapp 2011.12.06. 05:57:44

Bocsi a terjedelemért!

Nincs saját blogom és ez most visszaütött...

különvélemény 2011.12.06. 08:23:27

@Knapp:
Pedig csak pár klikk és létrehozhatod, ha már regisztrálva vagy. :D

Egyébként meg ismét a nálunk mindenki hamis, kint mindenki operaénekes monológot hallhattuk, ami kamu, kint is hamisak, itt sem állandóan azok, ennyi.
100-an leírták már itt, hogy menj el egy mai világsztár élő koncertjére, ha igazán hamis éneket akarsz hallgatni.

A többivel egyetértek.

sandrativadar · http://queenfan.gportal.hu 2011.12.06. 13:27:42

Az írás nekem nagyon tetszett, egy élmény volt, köszönöm!
Többeknek:
Azért nem árt néha belenézni az éppen most futó angol és amerikai X Faktorba, ahol fényévekkel tehetségesebb emberkéket szavaznak ki hétről hétre, mint a magyar változatban szereplő döntősök.

Knapp 2011.12.06. 13:50:39

@különvélemény:

Egy fenét. :) Nem mindenki hamis nálunk sem és ott sem mindenki tökéletes, nem is ezt írtam.
Egyszerűen össze kell hasonlítani, hogy a műsorok különböző szakaszaiban milyen képességű versenyzők vannak még bent.
Ott látszik nagy különbség: döntősök kontra döntősök, 10. helyezett kontra 10. helyezett. (Sami Brookes - One moment in time, 10-be sem jutott)

Oké, nálunk kisebb a merítési lehetőség (a jó énekesek egy részét már így is egy ideje a határon túlról importáljuk), ugyanakkor a kiválasztással is gond van: inkább "jó fazonokat" raknak be, aztán reménykednek, hogy tudnak énekelni is, míg kint meg lehet keresni az énekléssel komolyan foglalkozók közül a sztárolhatóakat.

Na meg itthon zajlik egy hasonmás verseny is: legyen sok testvérpár a műsorban, mert az bejövős, na meg feltétlenül legyen induló a "kétgyermekes családanya" kategóriában... Könnyek, dráma, nézettség. (ez lehetne egy album címe is... hehe)
Szerencsétlen Bagosi Alexát is akkor vágták ki, mikor már ugyanúgy nézett ki, mint Wolf Kati.
Számomra az is vicces, hogy a 25 év feletti kategóriába pont 25 éveseket tesznek (Tarány, Gyurcsik), nehogy nagyon kilógjanak az összképből. A 30 éves Kocsis a veterán. Tényleg a 25 éveseknek van kitalálva ez a kategória?

A youtube-on meg annyi világsztár élő (valóban élő) felvétele van fent, hogy így általánosságban ezzel nem tudok mit kezdeni. :)
Az "én" világsztárjaim élőben is jól nyomják. (pl. Hayley Williams, Lady Gaga, Marion Raven) Aki nem, azt nem kell nézni...

Bár azt se feledjük, hogy egy hangilag nem tökéletes produkció is nyújthat nagy élményt érzelmileg, de ezt általában nem egy karaoke műsorban tudják elérni az előadók, hanem mondjuk a saját számaikkal (vagy jól sikerült átdolgozásokkal), amik ugye itten nem vannak...

különvélemény 2011.12.06. 14:46:14

@Knapp: "A youtube-on meg annyi világsztár élő (valóban élő) felvétele van fent"
Erre aludj még egyet. :)

Egyébként az énektudásról már tárgyaltunk itt, kint amellett, hogy sokkal nagyobb a merítés, anyanyelvükön énekelnek, még jó énektanárokhoz is el tudnak menni.
Ezért nincs értelme összehasonlítani.

Az amcsi anyukák még a gyerekszépségversenyeken (amit be kellene tiltani) is dollárezreket költenek a gyerekre, mielőtt versenyeztetik.

Akinek már saját dalai vannak és tehetséges, azt kiadják nyugaton, így nem indulhat a műsorban. (kivéve nálunk persze, lásd Nikolas)

bruu 2011.12.06. 15:26:27

Wow kicsit nem vagyok mennyi minden történik. :)
ME fejéhez hozzánött az ötkiló műhaj vagy annyira megtetszett neki, hogy nem bir tőle szabadulni? Gratula immár sikerült KV-t is 15 centis ortopéd cipőbe varázsolni, kéár hogy kiesett lehetne fogadni ki perecel előbb ME vagy KV. ME spontán önfényező kisfilmjében nem volt TÁBLAGÉP sőt mászni sem azzal volt, pedig milyen jó lett volna azzal menni olvasópróbára, végig fotózni a Madách összes termét majd egy klik és megosztani arcbukkon. lehetőségek tárháza ez a TÁBLAGÉP. Látod Feribácsótány kekeckedtél gesztirepperpetivel és kiejtetted a három tenyort, most visszakaptad nem a hamis BG-t mondta hanem boritékolt, igaz akkor meg keresztbeildikó állitja bele a vasvillát ha kiejti kedvencét, főleg most, hogy a férje is elhagyta. Persze így narad ideje a fiatalokat mentorálni. Ez a fotő Veráról borzalom, remélem a szülei a stativval verik el Mr devilpalkó kezét. Palkót ugyan megértem már keresi a következő felvonást devilnórit 4-5 év múlva majd ugyis lecseréli. Devilnori ellenszenv és irritációs faktora kezdi megközeliteni liptóikucuét. Páran odavoltak, hogy micsoda műsorvezető, hát nem látom csak annyit, hogy elmondja a telefonszámokat elüvölti a szokásos SAVAZZANAK felszólitást, és nagyon komolyan közli, hogy azt az egy savazatot mindenkéépen nyomja mindenki amivel a világot kiforditja a helyéből és a kedvencét megmenti a párbajozástól, a szövegének a nagy részét a fülesből kapja a rendezötől és a kreációs stábtől, jó néha elenged a ragasztószallag és akkor ufónak néz ki a feje. Frizura ötlet nyomjátok rá ME ötkilós póthaját abban hogy nézne ki. A kérdései unalmasak és sablonosak általában amit szőlsz ehhez és a hogy érint ez téged szinten mozog. Volt dráma keresztbeildikó kiborult ferócsótánybá kicsit káromkodott lehet a könyvtárból jött, vol tszerelmetes összeborulás könny és mosolygás, mint egy jó búcsuban. Az a három jut tovább akit már az elején megjósolt a többség. Aztat tudod, hogy a portugál lány miért énekel mezitláb? ez vmi küldetés tudat? I. azaz Kalapos Nyivákolasz eddig sem áltt a szívemhez közel és most sem közeledett.

Knapp 2011.12.06. 19:07:41

@különvélemény:

Nem muszáj reagálni, ha csak zagyvaságot tudsz... ;)

A svédeknek például az angol az anyanyelve? Megint tanultam valami újat...

Arra meg miért kéne aludnom, hogy élő felvételek is vannak fent a youtube-on?
Addigra nem lesznek? :)
Voltam már vagy 1-200 élő (igen élő) koncerten, felismerem a stúdió és élő verzió közötti különbséget.
(és látom, hogy ha közönség van a képen, az nem jelent automatikusan élő előadást...)

különvélemény 2011.12.06. 21:20:35

@Knapp:
Ööö, ha már belekeverjük a svédeket... hány svéd beszél tárgyalóképesen angolul, és hány magyar? :P
Én csak a dánokhoz ruccantam ki egy kis időre, de ott a 65 éves papa is akcentus nélkül nyomta az angolt.

Ha személyesen voltál koncerten, az más tészta.
Ami a youtube-on van, az nem kerül ki oda "finomítás" nélkül.
Ugye tudod, hogy a profi koncertfelvétel stúdióból kerül ki, ott meg külön sávon rögzítik az éneket, onnantól...

Knapp 2011.12.07. 02:09:00

@különvélemény:

Hát igen, a nyelvtudás egy másik téma, mert ugye nálunk százezreknek kéne tárgyalóképesen oroszul beszélniük... :)
Valahol szerintem nem csak a körülményekben van a hiba...

Na pont azért, amit mondasz, néha egy kézi kamerás koncertfelvételben több örömöm lelem...
Azért a youtube-ra feltöltött anyagokban is nagy a szórás. Tudom, hogy a hivatalos koncert dvd más szint, mint egy rajongó által rögzített saját felvétel.
Valahol a kettő között vannak az igazi kedvenceim: a különböző klubokban vagy rádió stúdiókban rögzített felvételek, ahol nem szórakoznak az utómunkával (nem éri meg és az adás is többnyire élő), de azért az előadók odateszik magukat. (hja és általában nem is a menedzsment a feltöltő. :) )

Nekem a hazai előadókból igazából az alázat hiányzik. Énektanárhoz sem hiszem, hogy az anyagiak miatt nem mennek... (3-4000 ft/óra, heti eggyel számolva 12-20e ft / hó. Ennyi egy átlagos tininek is elfolyik havonta. Meg azért van szakma, amelyre többet kell költeni...)

sandrativadar · http://queenfan.gportal.hu 2011.12.07. 02:46:53

@Knapp: Biztosan igazad van:) Az viszont még biztosabb, hogy én már nem fogom nézni a többi adást, ami még a versenyből hátravan.

Knapp 2011.12.07. 10:01:18

@sandrativadar:

Én sem!
Szerencsére a párom viszont igen, így fogom hallani anélkül, hogy elvtelen kompromisszumokat kéne kötnöm... :)

Nekem is nagy csalódás ez a széria, pedig csak annyit vártam el, hogy legyen néhány szám a fél év alatt, amitől borsódzik a hátam és amit aztán tucatszor újra akarok hallgatni...
Erre már kevés az esély.

kurgan 2011.12.07. 12:07:25

feró egy korlátot féltékeny seggfej. a malek úgyszintén. a baricz kurva jó volt, teljesen hiteles, a szétcsúszott első egy perc is belefért ebbe, sőt, így látszott igazán ahogy összeszedi magát és belead minden keserűséget. feró leszopná saját magát a tizedennyire tudna énekelni.

JOKKA21 2011.12.07. 21:16:06

Idegbeteg voltam, hogy Vera esett ki.

sandrativadar · http://queenfan.gportal.hu 2011.12.08. 06:55:23

@Knapp: Viszont már most hajnalban megnéztem-hallgattam a YouTube-on a kedvenc amerikai X Factor versenyzőmet, Melanie Amarot-t:)
www.youtube.com/watch?v=KAoG1Zni8Zo&list=PL936A5D841C69A784&index=6&feature=plpp_video
süti beállítások módosítása