Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt - 5889-5890.

2011. december 01. 17:20 - villanella

Van az a migrén, ami az ember lányát már kora este ágyba kényszeríti, és végre úgy nézheti meg a Barátok köztet, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, takaró alól, óriástúrórudit majszolva, nyugalomban. Nem mintha lenne különbség, mert ez a tegnapi epizód fájóan unalmasan telt, még azon is volt időm merengeni, hogy vajon melyik stáb tag festegethette Oszkár helyett a festményeket, és hogy mennyibe kerülhet most egy vízfesték az Office Depotban, meg hogy kellene venni, mert utoljára általánosban festettem, lévén, a gimnáziumban mindig ellógtuk Szvobival a rajzórákat, mert hát micsoda időpazarlás az, sokkal jobb a Tháliában olyankor. De ne kanyarodjunk el, nézzük, tegnap mi volt.

5889. rész:

Nóra az irodában este Andrásba fut, aki gondolkozik az új irodaházukon. Ki akar egy anyagot cseréltetni, a gránitlapok színe a gond. De valójában egy kis zűr van otthon, és jó ez a csönd. Nóra szerint a brit tudósok kimutatták, hogy a mézeshetek után veszekedés jön. De nem Julival van probléma, hanem Vandával, és erről nem akar András beszélni. És Timike szerencsére még nincs 10, de Nóra már most kivan miatta. Andrásnak ötlete van, igyanak egy kicsit. Dől a whisky.

A kiállításon Zsolt röhög a viccén, de Zsófi üvölt, mint a sakál. Húzzál el innen, mielőtt el kezdek hisztizni. Jön egy újságíró, és azonnal vált Zsófi, most már olyan szépeket mond, hogy az újságíró azonnal idézni fogja őt a cikkében. De kiderült-e már, ki az ismeretlen művész? Ki, csak nem mondhatja meg a nevét, mert anonim akar maradni, viszont a Budai hegyekben remete. Izabella fantasztikus az újságíró szerint, mert ráérzett. De érdekli az anonim remete. Aliz Ádám körött szálldos, mi ez a névjegykártya, az adta, akivel beszélgetni láttalak? Kurva féltékeny, és nem érzi-e cikinek Ádám, hogy Zsófi kiállítását is a saját céljaira használja.

Balázs pakol otthon a gólyatáborhoz. Peti laptopon nézi a programot és osztja, hogy milyen lesz majd. Felolvassa, mit kell vinnie. Hanna egyre féltékenyebb tekintettel nézi Balázskáját. Linda segít, minek öltözzön be, mert valami filmsztárnak kell öltözni. Hanna kivan. Rideg Balázska, mint akit nem érdekel a csaja, csak ez a buli.

Oszika otthon tévézik az apjával, amikor Zsófi hazaér a nagyszerű rendezvényről és leordítja Zsolt fejét. Zsolt beszarik, ezért elküldi Oszit aludni, Zsófi azonnal belekezd, hogy hogy képzeli. Zsolt csak meglepetést akart Oszinak. De hogy tehette ezt Zsófival.

Hanna sütit vett a Rózsában, mint hogy hallgassa a csávóját, és Linda is lejött, hogy kicsit beszélgessenek a fiúk nélkül. Hanna kivan, hogy Balázs ennyire lelkes, hogy így várja az egyetemet, pedig ő nem is lesz ott.

Vissza Zsófiékhoz, Oszi már lefeküdt. Zsófi összefoglalja, mi történt, Zsolt pedig lazítani akarná őt, de nem megy. Azért nem mondta meg az igazat, mert ciki. Mi lesz, ha ez kiderül? Minden hitelét elveszíti Zsófi, az lesz. Senki sem fogja komolyan venni a művészvilágban. Zsolt tutira ezt akarta, hogy megmaradjon neki játék babának. De most kiböki, azért csinálta ezt Zsolt, mert nem ment el vele Zsófi moziba. Na.

Reggel van, csodálatos reggel, mennek a villamosok, és András az irodában meséli Gizinek, hogy az új színnel sokkal szebb lesz az iroda. Mert egy megnyugtató szín stabilitást tükröz. Érkezik Nóra, és mutatja neki András, hogy mi lesz. Ajaj, drágább az új burkolat. Andris, te nem vagy normális. A cég válságban van, mindenen spórolnunk kell, amin csak lehet, át kell tervezni egy csomó mindent, még több kompromisszum kell. Gizi hallgatózik, és szerintem kombinál.

Hanna az udvaron semmit sem csinál. Balázs érkezik a futásból, bűzlik. Smár, nem baj a bűz. Hozott neki karkötőt a leány. Feljössz? Nem, mert Linda bent vár. Kár. Csak olyan gondolj rám karkötő ez. Mert most majd találkozik egy csomó új emberrel, és lehet, hogy kevesebbet gondol majd rá.

Reggeli közben Zsolt és Oszi tévéznek. Zsolt nem kap Zsófitól üdítőt, és elmondja Oszinak, hogy mi a baja Zsófinak. Most akkor ő büntiben van. Azért el tudok képzelni ennél jóval izgalmasabb büntetést is. Zsófinak túl nagy meglepetés volt ez az esti dolog. Csörög a mobilja, Izabella az. Még három képet szeretne az Anonim remetétől. Zsolt ennek örül, Zsófi nem.

5890. rész:
Linda és Hanna az udvaron. A féltékenység nem bűn. Miért nem mész fel hozzá? Mert nem akarok ráakaszkodni. Mutat egy cikket Linda, hogy hogyan kell leküzdeni a féltékenységet. Mikós közben érkezik a teraszra, épp üzleti telefonja van, mögötte feltűnik Gizike. Terve van. Látszik. Megáll, várakozik. Köszön, megy a bolt, megyeget? De aztán elmegy, de mégsem, marad. Ha Miklósnak szüksége lenne valamilyen segítségre, akkor szóljon már. Négy órában is, bármi. Számlák, nyomtatás, ilyenek. Miklós értetlenkedve néz.

Otthon Klaudia reggelizik nagy magányában, laptoppal. Zsófi érkezik, nahát, pont jókor, fent van egy cikk a neten, NewsOn, érted, és mit szól, mit írtak a kiállításáról. New Yorkban érezhette magát az ember. És ott a kép, a Klaudia képe, amit nem rakhatott ki a kandalló párkányra! Zsófi most coming outol, elmondja, ki festette a képet. Klaudia egy pillanat töredéke alatt megváltozik. Nevet, legszebb öröm a káröröm. Azonnal mondjuk el Izabellának, írjuk meg, osszuk meg a Facebook profilomon, juppijé! Még Zsoltot is hajlandó vendégül látni, annyira boldog. De Klaudia, nekem oda lenne minden hitelem, ha ez kiderülne. Segíts. Ne izgulj, majd kitalálunk valamit.

Miklós megy az irodába, Nórát keresi, de csak András van. Na, Andris, mekkora a gáz, csak, mint tulajdonos társ kérdem. Mert ugye Nóra szellőztet, Gizi állást keres. Nincs gond. Akkor mi van, iszik a Gizi? Vagy tetszem neki? Miért keres másodállást? Megvan, Nórával veszekedtünk, és Gizi ezt hallotta. Miklós egyet ért Nórával, mert spórolni mindig lehet. András megmagyarázhatatlan módon kiakad. Miklós el.

Aliz kivan, indulniuk kellene, de Luca sehol. Ádám szendvicset eszik, és szép nézésért hoz a boltból ezt-azt Aliznak. Lecsó alapanyagok kellenek. Szabolcs is érkezik, micsoda összhang. Ádám elmeséli, hogy jól esik neki a pihenés, de azért munkát keres, és most volt ez a megnyitó, ahol találkozott ezzel-azzal. És már veszi is elő az egyik névjegykártyát, és hívja a számot, Izabelláét.

Miklós összefut Nórával, mindenben vele ért egyet. Száz százalékig, mert minden építkezésen lehet spórolni. Kösz, mondja Nóra, de figyelmezteti, hogy attól, hogy ebben egyet értenek, még nem köteles szóba állni vele.

Balázs még mindig pakol, Peti még mindig nézegeti a múltkori gólyatábor képeit. Lassan kész van, Miklós érkezik, kivigyelek az állomásra? Persze. Ad pénzt Miklós, ez sok. Rendes gyerek, én tutira nem szóltam volna, hogy sok. Mikinek baja van, de ez csak a felnőtt élet. Élvezd ki fiam a dolgokat, amíg lehet. Használj ki minden lehetőséget, és semmi megbánás. Csak azt érdemes megbánni, ha megbántasz valakit, akit szeretsz. Balázs elgondolkozik.

Zsolt hazaér, Oszi és Zsófi festenek. Festet még három remete képet Zsófikánk. Megmutatja majd Izabellának, és megmondja, hogy ezekre a képekre már lecsaptak. Őrület, mert Zsoltnak pont ugyan ez jutott eszébe! Micsoda összhang! Ez a szerelem, Zsolti reméli, hogy este is egyre fognak gondolni, amit én nem bánok, csak ne mutassák, ha lehet.

Hannához Linda Balázst hozza. Aki nem megy gólyatáborba, mert rájött, hogy azt a kis időt, ami maradt a szünetből, inkább vele tölti. Nincs az a buli, ami többet ér ennél. Nyilván, a biztos szex, az biztos szex.

Nórát látjuk, aki az irodában telefonál. Andrástól kér elnézést, indokolatlanul kiabált vele. Akar nei ajándékot, whiskyt nem vesz, mert Miklóst itatná, jön egy felsorolás, hogy milyen ital legyen, de kopognak. Egy furcsafejű ember jött az épület megtartásában segíteni. Az épületet ugyanis jogellenesen privatizálták, így jogszerűen nem a Berényi Kft. tulajdona. Hoppácska! Lesz itt még csontvázvadászat, talán még a Budai Gyula is besegít, hogy akkor legyen itt elszámoltatás, biztos, ami biztos.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

32 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drogon 2011.12.01. 17:28:41

Én csak annyit szeretnék mondani, hogy szerintem konyak volt az a viszki, a pohár formájából ítélve. Köszönöm.

villanella 2011.12.01. 17:29:34

@perpetum: simán lehet, hogy konyak volt.

Drogon 2011.12.01. 17:51:17

@villanella: :) Mondjuk, ha viszkit isznak és nem konyakot, mindketten sokat nőttek volna a szememben.
Bandris tökösebb, Nórica meg lazább benyomását keltette volna.
De nyilván maradni kellett a sznob és büdi konyaknál.

mohopasi 2011.12.01. 17:54:36

Na most találtam erről a csodás sorozatról még egy csomó nagyon fontos infót a megújult startlap BK-val foglalkozó oldalán. Igaz nem ismerteti ennyire részletesen az epizódokat, de talán az nem is akkora baj :-) Azért a rajongóknak tán érdemes most regizni oda hátha belefutnak a főnyereménybe. minu.me/-startlapjatek

Ajj-jajj 2011.12.01. 18:28:09

A Dallasban rengeteget ittak, valaki megszámolta, hogy hány pohárral nyeltek le. Javaslom, hogy a BK-ben számolja meg valaki, hogy hány bocsánat kérés hangzik el, mert anélkül nem nagyon van rész. Az nagyon érdekelne, hogy Andris és Juli esküvőjén miért nem volt ott a nagypapa? Fájt a feje, nem volt pénze ajándékra?

Drogon 2011.12.01. 19:06:10

@Ajj-jajj: És Kata nem tudta kifizteni a fapadost? : )

pataya 2011.12.01. 19:15:58

Katának pont halaszthatatlan munkája volt! :) De nagypapira tényleg nem volt magyarázat asszem, vagy ő vigyázott a kis Mátéra???

Drogon 2011.12.01. 19:18:06

@pataya: Vagy annyira idős, hogy nem tudott elmenni.

astrup 2011.12.01. 19:19:22

A Berényi-házat nem pont a sorozat legelején adták át? Akkoriban mit kellett rajta privatizálni?

Drogon 2011.12.01. 19:23:24

@astrup: Semmit, de jül hangzik és az egész bk úgyis egy párhuzamos dimenzióban játszódik, ahol a miért-re nincs válasz : )

pataya 2011.12.01. 19:32:02

@perpetum: :D Ez nem jutott eszembe!

Drogon 2011.12.01. 19:51:06

@villanella: Az egyedüli reális dolog, bár az is csúsztatva időben, a gólyabál lett volna :D

Herlock Sholmes 2011.12.01. 20:14:17

Budai hegyekben
el kezdek
egyet ért
remete képet

Na ezeknek fussál neki megint.
A teljesség igénye nélkül.....

pataya 2011.12.01. 20:35:08

@perpetum: ...talán ezért is vetették el az ötletet.

villanella 2011.12.01. 21:12:20

@Herlock Sholmes: Koszi, hogy korrekturazol, ha megadod az emailedet, legkozelebb atdobom neked, mielott publikalom, hm?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.01. 21:30:08

Tiszta Szabó család. Csak Gobbi Hilda és Rajz János hiányzik belőle! ;)

AzHofi 2011.12.01. 21:37:04

Lánchíd típusú konyak ízű ital a favorit ár érték arányban nézve.

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2011.12.01. 21:54:04

hehh, teljesen véletlenül csöppentem ide, amikor utoljára láttam békát, még kettessel kezdődött a sorszáma a résznek :) ennek megfelelően nórát és andrást ismertem fel elsőre, a mikit meg másodikra, hülyén néz ki kopaszon.
örülök, hogy ezt megoszthattam, csodás találmány az internet.

toto92 2011.12.01. 23:48:51

@astrup: De előtte árvaház volt vagy mifene. Gondolom az meg az államé. Na ezt vette meg ugye az Ősberényi, aki az első rész végén gyorsan el is távozott az élő karakterek sorából. Szerintem itt sunnyogtak valamit.

kalaposinas 2011.12.02. 07:31:09

Most fog beszarni minden privatizálásban érintett. Volt egyáltalán szabályos is. Mi van az elévüléssel?

hannamontanna 2011.12.02. 08:30:40

Hát ez amit írni fogok, inkább a maihoz - illetve a tegnap esti részhez - passzol, de egyszerűen nem bírom megállni. Ekkora balf@szságot még nem tapasztaltam a bk-ban. Odamegy egy csicska a Nórihoz zsarolni, erre én azt gondolom, a kezemet dörzsölgetve: na, ez a Mikinek való feladat, leveri a kis csókát, mint vak a poharat, elfojtja csírájában, elvégre már mérgezett, betört, elkábíttatott, stb. stb, ő aztán tökös gyerek, erre mi történik???? Kis jólnevelten behódol ennek a gyerekképű kezdőnek. Csalódtam. Mit ne mondjak, nem először. Vígasztalhatatlan vagyok. Olyan jó lett volna látni egy pörgős befejezést, az Nórának is tetszett volna.... na mindegy. Köszi...:-))))

Herlock Sholmes 2011.12.02. 08:38:55

@villanella: rossz ötlet. Nem vagyok korrektor, csak a legelborzasztóbb hibákra figyeltem fel.
Az írástudók felelőssége, Kornai.
Ha érted, mire gondolok.

villanella 2011.12.02. 08:51:13

@Herlock Sholmes: En meg nem tudomanyos disszertaciot irok, csak hogyvoltot, ezt peldaul rohanva, munka kozben, faradtan. Bocs, sajnalom, van ilyen. Ha neked jo, hogy kilistazod a hibakat, csinald.

hannamontanna 2011.12.02. 08:56:48

@villanella: Nekem kisbetűvel kezdve...:-))), írásjelek nélkül is jó, csak minél hamarabb. Kösziiiii!

Johnny336 2011.12.02. 10:37:53

Ezt a picsa Zsófit. Nem akar játékbaba lenni. Ja, szilikoncicikkel, meg otthon ülő, kitartott picsaként tényleg nem az...gyökér.
Gondolom az a baja, hogy az "igazi" művész képét még wc-papírnak se használták, a kiscsávó mázolmánya meg überállat volt mindenki szerint.
Egy kérdés: az a művész, akit annak mond a többi művész, vagy az a művész, aki olyan szépet tud alkotni, amit más nem?
Mellékesen én is művész vagyok, van egy gyönyörű kisfiam, és ugyanilyet senki más nem tudna csinálni :D

Johnny336 2011.12.02. 10:40:55

@Herlock Sholmes: 5890. rész leírásában, Miklós első említésénél elgépelte a Miklós szót. Ha már...

villanella 2011.12.02. 10:43:30

jaja, mikós lett, allat.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.12.02. 10:57:31

@Johnny336: Én azt nem értem, Zsófinak mi baja van? És ha egy gyerek képe? Ha tetszik a sznobnak, hagy vigye, amennyiért akarja!

Jegkoko 2011.12.02. 11:12:09

Ez a zsarolós fickó is elég érdekes, szerintem azokkal a papírokkal kitörölheti a seggét, mert 13 év alatt tuti , hogy elévült az egész.Másrészt én egy ft ot nem fizetnék neki, majd a kaszinó tulajdonos verő emberei jól elintézik mert nem akar fizetni :D

Jegkoko 2011.12.02. 21:08:29

A mai részben a vanda gyorsan elszaladt egy kis cuccért a dílerhez, de persze ő le akar álni:D

atandora 2011.12.03. 10:11:13

@Jegkoko: privatizációs gebasz nem évül el.
Viszont, ahogy már fentebb is írtátok, az épületet a legnagyobb Berényi építette. Azt akkor miért is kellett privatizálni? Netán a földterületet kellett? Vagy netán az írók nincsenek tisztában a privatizálni szó jelentésével?
süti beállítások módosítása