Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 2x17 - Golyóba zárt üzenet

2011. november 30. 09:00 - Zenóbia

Újítás van, sehol a hulla, kezdek türelmetlen lenni, már egy perc is eltelt és még mindig nem mutattak egy véres holttestet sem, nem lesz ez így jó az ilyeneknek mint én, akik nem bírják a hirtelen változásokat. Na jó, azért elmesélem, hogy miközben a hullára várok, Castle meg Beckett az őrsön dumálnak arról, hogy megfilmesítik a Hőhullámot, mindenki örül és gratulál, boldogság van. Mígnem csörög Beckett telefonja, és valaki gyilkosságot jelent be, pszichopata hangon. Nem csak a hangja pszichopata, mint azt már nyilván sejtettétek. A hívást sikerült lenyomozni, irány a Főpályaudvar. Az egyik telefonfülkében pedig a hulla, na végre. Alex Peterman, ügyvéd, nem rabolták ki, viszont ő kapott ajándékba öt golyót a mellkasába, 45-ös pisztolyból. Castle leragadt annál a témánál, hogy ki játssza majd Kate-et a filmben - Lanie-t Halle Berry, naná, bár nem csoda, én is leragadnék a helyében. Ryanék közben találtak egy nőt, aki hallotta a lövéseket, és látott is egy férfit sietve távozni. Fekete kabátban, fekete sapkában, napszemüvegben, kecskeszakállal. Készüljön róla fantomkép. Erről?! Mégis minek?

Beckettet aggasztja, hogy gyilkosunk hangján érződött, hogy a jó buli kedvéért csinálta az egészet. Hát ezt nem hiszem el! Martha még mindig együtt van Chad-del, és össze akarnak költözni. A szárított rózsás, hintós fickóval, aki egy nagy rakat nyál és hülyén röhög?! Lehet, hogy velem van a baj, de én utáltam a fickót az eddigiek alapján, nem is akarok én erről tudni, de attól tartok mégis tudni fogok. Van lista is, a költözzek vagy ne költözzek érvekről, Castle-től vár tanácsot, hát nyilvánvalóan a költözés mellett lesz, Alexis meg úgy viselkedik, mintha Martha valami túlélőtúrára készülne Bear Grylls-el, bár végül is.. Lanie szerint a hulla dögunalmas, ámde a golyók. Betűk vannak beleütve mind az ötbe, nem túl nehéz kirakni a Nikki szót, hát akkor így értette a gyilkos a telefonban, hogy ő egy rajongó. Miközben a Kapitánynak referálnak eme csodás fejleményről, jön Ryan, hogy a telefonban Heat nyomozót keresik, oó, hát ez tényleg elmeroggyant. Amit mi sem bizonyít még jobban, mint egy újabb hulla. Kellett nekem hiányolni az elején.

A Central Parki körhintában ücsörgő áldozat most egy nő a változatosság kedvéért, egy körhinta pedig mennyire horrorisztikus tud már lenni sötétben, meg hülye zenével. Meg egy halott nővel a az egyik tökhintóban vagy miben, nem látom, mert sötét van. A nőben négy golyó, az üzenet: will. Szóval Nikki tenni fog valamit, na de mit, ezt fogjuk megtudni a következő egy-két-három attól függ mennyire hosszú az a mondat, hullába lődözött golyókból. Már ha még lesz bármi közük is Beckettéknek az ügyhöz, mert befut az FBI. Velük pedig Jordan Shaw ügynök, aki ennek a résznek a vendégszereplője, eredetiben ő Dana Delany. A humora pikírten lealázó, de mivel a mi kedvenc szereplőinket alázza, ezért nem szeretjük meg egyelőre. Castle elájul a nevétől, mert Jordan megtalált már egy-két híres sorozatgyilkost.

Az ellentétek itt is ugyanazok a rendőrök és az FBI között, mint az összes többi filmben meg sorozatban, utálják egymást mint a szart, viszont az FBI-nak kicsit jobb a technikája, újabb ok az utálatra. Ez akkor derül ki, amikor Ryanék megtalálják a halott nő táskáját egy szemetesben, a rajta levő ujjlenyomatot Jordan csak lefotózza a telefonjával és már el is küldte a laborba elemzésre. Szegény kis vidéki rendőreink meg csak néznek mint a nyuszi a magas fűben. A nő egyébként a névjegye szerint kutyasétáltató volt. Beszarok. Castle olyan mint a férjem amikor összerakós autót kap, teljesen odáig van az FBI főhadiszállásáért amit az őrsön rendeznek be, meg Jordanért, akit egy hősnek tart, mindent meg akar nézni megtapogatni meg minden. Jordant talán nem. Jordan 25 évesen kapta el az első sorozatgyilkosát, Beckett kezd féltékeny lenni, attól tartok. Egészen kicsit komolyabb a felszerelésük, nem hatalmas táblára jegyzetelnek meg ragasztgatják az újabb fényképeket, hanem itt minden elektronikusan zajlik.

Hoznak vagy ötven példányt a Hőhullámból, meg kell ismerni a gyilkost alapon, de van belőle kivonat, amit az egyik fickónak sikerül olyan érdekesen felolvasnia, mint a vízállás jelentést. Az persze azért benne van, hogy a két főhős lefekszik egymással, erre bezzeg az összes FBI-os felkapja a fejét, lehet tiltakozni Beckett részéről, és somolyogni Castle részéről, nekik meg lehet tippelni, hogy melyiküknek higgyenek. Mindenki írjon belőle olvasónaplót két napon belül. Dedikáltatni egyik sem akarja, az FBI kizárólag Dosztojevszkijt olvas nyilván. Van egy ujjlenyomatunk, ami megvan a táskán is és a pályaudvaron is, Donald Salt. Pár évvel ezelőtt jött ki feltételesen a börtönből, emberölésért. Miközben várjuk Donald lakása előtt a többi szigorúan nagy és fekete autókkal érkező csapattagot, addig Castle játszik a hátsó ülésen tárolt (?) kütyükkel, mint éjjel látó szemüveg, meg sokkoló. Castle marad a kocsiban, Jordan parancsára vajon jobban hallgat mint Beckettére? Na, tippelünk?

Ez vicces, a nagyon komoly FBI csapat közelít az ajtó felé, mikor feltűnik nekik, hogy Donald ahelyett, hogy az ajtó túloldalán lenne, éppen sétál feléjük az utcán, aztán már inkább nem feléjük, és nem sétál, mikor leesik neki a helyzet. Castle pedig kipattan a kocsiból és nem fél használni a sokkolót. A pasinak levágták a kisujját, ő azon szerencsések közé tartozik ezek szerint, aki személyesen adhat át egy üzenetet Nikki Heatnek, nem kell hozzá meghalnia. A pasi egy internetes hirdetésre jelentkezett, amiben ajánlottak ötezer dollárt egy kisujjért. Ő pedig megfelelt a feltételeknek, hiszen büntetett előéletű, feltételesen van szabadlábon. Mivel tudta, hogy az ujjlenyomata egy gyilkosság helyszínén fog megjelenni, ezért azóta minden este egy bárban ücsörgött zárásig. A gyilkos kötötte be az ujját, a kötésen pedig üzenet van, mi más lenne. Most éppen kódszámok, mozgassátok az agyatokat. Hát, kurva hamar rájöttek, mármint Castle leginkább.

Az egyik számsor az oldalszámot jelöli a könyvében, a másik pedig azt, hogy az adott oldalon, hányadik szót kell keresni. Az üzenet pedig az, hogy ma éjfélig megöl még valakit, ha csak el nem kapják. Kilenckor még semmi, de aztán befut egy nyom, azaz Donald kötésén és egyben mindkét helyszínen találtak formaldehidet meg mittudoménmit, amiből Jordan és Castle egyszerre jön rá, hogy ezek a balzsamozáshoz kellenek, tehát a pasi ravatalozóban dolgozik. Van hat olyanunk, akiknek van már priusza, meg kell találni mindet éjfél előtt. Beckett mosolya egy egészen kicsit kényszeredett azt látva, hogy Castle Jordannal is jól tud együtt dolgozni, nem csak vele. Hiába hozzák be mind a hatot, egy sem akarja bevallani, hogy a minden nap látott hullák mellé még újabbakat is gyártanak. Beckett szerint ez is csak egy csali volt, de már csörög is a telefon újra. Csak hogy közölje Beckettel, hogy kudarcot vallott. Kecskeszakálla tényleg van. A parkolóházban van hatalmas vérfolt, négy töltényhüvely, hajszálak, letört sarkú fél pár cipő, holttest viszont nincs, azt berakta a csomagtartóba és elvitte magával további felhasználásra.

Jordan hazaküldi Beckettet pihenni, ez ilyen tipikus matektanár fajta ez a nő egyébként így stílusra. Martha nem tud aludni, mert döntésképtelen a költözésről, így inkább Hulkot néz a tévében, hátha az segít. Úgy néz ki, költözni fog. Castle-t kicsit megviseli, hogy Kate-et megviselik a gyilkosságok, amikhez az ő könyve szolgáltatta az alapot. Kate meg dobozos kínait eszik pálcikával, mígnem az ajtaja előtt parketta reccsen, megjött a vérszomjas gyilkos a machetével, helyette Castle egy üveg borral, de szerencsére nem lövi le, csak megijeszti. Beckett lecseszi, hogy miért isteníti annyira Jordant, és hogy miért nem neki meséli el először a megérzéseit, aztán elmegy aludni. Castle pedig marad a kanapén, mert ő egy hős, és megvédi Kate-et mindentől. Vagy elalszik a bortól. Reggelire palacsintát süt, Kate meg üdítő látvány kócosan és elcsúszott pólóban. Castle kimegy az újságért, az ajtónyitásra pedig a lábai elé dől a tegnap hiányolt hulla.

Természetesen mindenki számára egyértelmű, hogy ezek együtt voltak az éjjel, csak nem úgy egyértelmű, ahogy az tényleg történt. Kár is, hogy nem történt semmi, de majd hátha azért egyszer, nem adjuk fel a reményt. Ryanék mindenesetre cukkolják őket, ahogy csak bírják. Jordan szerint a gyilkos a hulla odacipelésével azt jelezte, hogy csalódott Beckettben, hiszen ő szólt előre, hogy kapja el, mielőtt gyilkol, ergo Beckett nem volt elég okos. A halott nőben talált újabb üzenet a golyókon a burn szót adja ki, azaz Nikki égni fog – a mondat amire vártunk. Nem túl vidám mondat. A formaldehiden kívül Lanie talált még jó sok dolgot a halott nő körme alatt, többek között állati vért is. Mivel a nő hajszálaiban is talált, ebből kiderül, hogy balzsamozó volt, az állati vérből, pedig hogy állatkitömő. Mivel a többi gyilkossági helyszínen is találtak formaldehidet, ezért kellett, hogy legyen köztük valami kapcsolat már a gyilkosság előtt is. Esposito jön az infóval, hogy a harmadik áldozat valóban egy állatkitömő műhelyben dolgozott.

Míg élt, összeveszett egy fickóval, akire illik a gyilkos személyleírása, akinek a kiskutyáját a parkban ölte meg egy másik kutya, egy rotweiller. Ki akarta preparáltatni a kiskutyáját, de csak a pénz felét fizette ki előre, a másik felét pedig nem is akarta odaadni egyáltalán, így viszont nem kapta meg a kutyát. Két nappal később betörtek a boltba, ahonnan eltűnt a kiskutya, balzsamozó folyadék, a számítógépet pedig szétverte, tehát az ügyféladatok is eltűntek. Az FBI kiderítette, hogy a kutyasétáltató lány ügyfelei között volt egy házaspár egy rotival, de a kutyát elaltatták, mert megölt egy kutyát a parkban, na vannak itt összefüggések, csak győzzem követni. Az ügyvédet meg akarta bízni, hogy perelje be a házaspárt a halott kutya miatt, de az ügyvéd nem vállalta, így aztán ő is meghalt. Az ügyvéd nyilvántartásában viszont megvan a név, Benjamin Conrad. Megyünk is elkapni, út közben pedig kiderül, hogy Jordan is ember, legalábbis a gyerekével képes emberi hangot megütni. Amúgy a végére egészen megkedveltem.

Az FBI felmegy a lakásba, Beckették lent maradnak, hogy ne veszélyeztessék az akciót, mivel ő a fő célpont. Természetesen mikor már magukra maradtak, a gyilkos telefonál. Kellemesen elbeszélgetnek, a csávó egy emeleti ablak zsalugátere mögül kukucskál kifelé fegyverrel a kezében, Beckett pedig lentről nézi, és próbálja meggyőzni, hogy adja fel magát. De mivel Beckettet nem ölheti meg, így megöli saját magát, egy fejlövéssel. Vajon lesz a golyóban üzenet? De csak egy betű lehet, abból nem lehet túl sokat kihozni. A lakásban tervek, fel akarta robbantani Beckettet meg az egész kapitányságot. Volt fantáziája a pasinak azt meg kell hagyni. Castle még otthon az ügyet tanulmányozza, valami még nem tiszta neki, nekem sem, így ez túl egyszerű volt. Alexis meg nem tud aludni, mert hiányozni fog neki Martha, aki épp megjelenik, hogy segítsenek neki lecuccolni, ebből pedig Castle-nak bevillan, hogy a gyilkos balkezes volt, ezt már más is említette amúgy, de már meg nem mondom, hogy ki volt az és minek a kapcsán, de balkezes volt na.

Ben viszont nem balkézzel nyírta ki magát, azaz nem is ő nyírta ki magát, hanem a fal mögött ott volt a gyilkos, aki végig szórakozott velük. Így viszont a gyilkos él, és Nikki égni fog! Castle hívja mobilon, amit természetesen nem vesz fel, mert természetesen zuhanyozik, így rohanás a lakására, Martha közben hívja a kapitányságot. Pont úgy zuhanyozik, hogy ha férfi lennék meg ha nem izgulnék ennyire, akkor ezt még értékelni is tudnám, de így nem annyira köt le. Végre kijön a zuhany alól és felveszi a telefont, amit Castle folyamatosan csörget, miközben rohan az utcán az épület felé. Castle kiabál, hogy a gyilkos él, nem Ben volt az, a háttérben pedig felhangzik, a Viszlát Nikki! - és robban a bomba, kitörnek az ablakok, lángba borul minden. Nikki ég. És itt van vége, torok elszorul, basszus-basszus! A következő rész kicsit sírós lesz, attól tartok, de majd nem vallom be nektek.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: castle
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2011.11.30. 23:54:52

Még mindig a Top 10 egyik darabja a párjával együtt, bár ilyeneket írnának mostanában is! Egy adalék a hogyvolthoz: amikor Martha a Hulkot nézi a tévében és Castle poénkodik a vőlegényéről, abban a jelenetben Martha saját magát nézi, Susan Sullivan játszotta Hulk menyasszonyát a filmben.

A Body of Proof-ot pedig e miatt a dupla rész miatt kezdtem nézni, nekem nagyon bejött Dana Delany cinikus okostojássága.

Zenóbia 2011.12.01. 09:53:04

@Neoprimitív: Ez nagyon durva rész volt, kifeküdtem tőle. A Hulk-os adalékot köszi, vannak még ilyenek amik nekem nem esnek le. :) Viszont kíváncsi lennék, hogy te hogy érzel Chad-el kapcsolatban, te is utáltad? :)

haruka 2011.12.01. 12:31:21

@Neoprimitív: Egyetértek, a sorozat legjobb részei közé tartozik ez a kettő.

Neoprimitív 2011.12.07. 16:41:04

@Zenóbia: nem utáltam, csak nem is izgatott a dolog. Adott egy háttérsztorit Martha-nak, ami nem volt baj. Viszont mivel Castle családtagjai csak kontrasztnak vannak (Miss Marple stílusban mindig róluk jut eszébe valami), így a nem látható hősszerelmes nem hozott lázba. Hozzá kell tennem, hogy Chet-ről többet tudtunk meg a 2. évadban mint két lényegesen fontosabb mellékszereplőről a harmadikban...
süti beállítások módosítása