Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-faktor 2x14 - 6. döntő

2011. november 21. 09:00 - candyperfumegirl

Most vagyunk a felénél az X-faktor döntősorozatának, hatan maradnak a műsor végére, jövő héttől pedig kétszer lép színpadra mindenki, most már tényleg vérre megy. Ezt ellensúlyozandó a szerkesztőség mára bulis tematikát jelölt ki, „zúzzunk az éjszakában!” alcímmel. Nórit meg strasszos aranyminiruhába öltöztették (meg fogok vakulni, mire véget ér ez az évad), és a tánckarral körülvéve érkezik, lágy csípőkörzéssel, óvatosan lépkedve a furcsa sarkú konyhásnéni-cipőben, és szól a Moves Like Jagger, buli vaaaan! Ezt a képet még kiegészíti a szivárványos-diszkógömbös X-faktor logó a kivetítőkön, nagyon nagy lesz itt a hangulat, ezt belénk verik már így az elején. Öltözködés terén mentorok is alakítanak, Ildi tollas seggű jégtáncosnak öltözött, Geszti ultrarövid nyakkendője meg egy bűncselekmény. Feró egyre irritálóbb a műbalhéival, azt ígéri, most kivégzi mentortársait, amiért az egyik kedvenc (LOL) versenyzőjét hazaküldték, és fenyegetően meglengeti a jegyzeteit, előre összeírta a válogatott sértéseket, amikkel majd terrorizálja őket?

Kezdjük inkább a showt, Miki Kocsis Tibort szólítja elsőként színpadra, akinek a kisfilmjében az e heti közegészségügyi blokk kap helyet. Megtudjuk, hogy Tibor nagyon megfázott a héten, ráment a betegség a hangszálaira, ez nagy szívás, mert ettől a műsor nem állhat le, felmentés nincs, Miki és az énektanár aggodalmas pillantásokat váltanak. Lássuk a produkciót, Tibor egy hadseregnyi táncos gyűrűjében a színpadon, If I Had You szólal meg. Adam Lambert autotune-nal erősen átitatott zenei világa soha nem tartozott azok közé a dolgok közé, amiket el tudok ismerni, de szerencsére Tibor elég jól énekel ahhoz, hogy feledtesse mindezt, és ami nagyon nem mindegy a tematika szempontjából, hogy jó bulit csinál. Mentorok csípték, bár Feró mindenáron magára akarja irányítani a figyelmet azzal, hogy mentortársai múlt héten elhangzott mondatait visszhangozza az ő versenyzőik értékelésénél. Fordítva viccesebb lenne amúgy, mármint ha a másik 3 parodizálná Ferót, éktelenül ordítanának egymás arcába addig a pontig, amíg Nóri rájuk nem üvöltene, hogy „kiüríttetem a termet!”. Azért a Feró-magánszám vége már pozitívabb, „a jövő nagy ígérete vagy!”, ezt már szereti Miki is hallani.

Rocktenors kisfilmjében családi pillanatoké a főszerep, srácok a kisöcsi születésnapján vannak, és mutogatják neki, milyen vidám az élet az X-faktorban- természetesen a Táblagép (igen, kiérdemelte a nagy kezdőbetűt, hiszen gyakorlatilag főszereplő) segítségével. Most Santana/Chad Kroeger: Into The Night-ot adnak elő, ami nem szól jól, úgy is mondhatnám, hogy fülsértő, és egy ponton totál szétesik. Értékelésbe Feró annyiszor csempészi bele a „korrekt” szót, ahányszor csak tudja, érezték ők is, mekkorát oltott Geszti ezzel a szóval múlt héten, naná. Miki szerint a csapat általános színvonala már nem sokáig lesz elég ide, Nóri azért bíztatja a srácokat, hiszen most már ők a magyar X-faktor legeredményesebb csapata EVÖR! 2 szériából ők jutottak a legtovább! Wow. Na várjuk meg azt a párbajt is, én azt mondom.

LilCé jön, Ildi valami nagyon „trendi menő mai dizsit” ígér, sőt még talán a cuki szó is bele volt ékelve ebbe a hátborzongató monológba valahol, ezért én kérek elnézést. Kisfilm témája a múltkori párbaj, lassan LilCé is rutinos lesz ebben, meg a táblagép tánciskolája, ahol nagyon imádják, ezért most meglátogatja őket. Tánciskolás képsorok alá a Time Warpot szerkesztették, ráadásul a Glee verziót, ilyet miért nem választanak a versenyzők, ha valami, hát ez bulizene a javából. Ehhez képest LilCé versenydala pontosan abból a nyomasztóan unalmas fajtából való, amiknél én el szoktam gondolkodni bulikban, hogy nem kéne-e már lassan hazamenni. Ne-Yo: Beautiful Monster, és a mentorok sem voltak tőle elragadtatva, leginkább unalmas volt, irritáló és indokolatlanul hangos alappal. Feró Ildit parodizál, „ez a dal meghaladta a képességeidet”, majd műsír, nem olyan vicces, mint amilyennek gondolja. Ildit bosszantja az ítészek szájhúzogatása, hiszen amit LilCé előadott, az most nagyon menő. És? Attól jó? Nóri meg kihúzza LilCéből, hogy egy kicsit megzavarodott az elején, mert nem nyílt szét a fal, jajj, hát senki nem tanította meg a srácnak, hogy ilyet élő adásban nem mondunk? Sorolja is Nóri a kódokat, amilyen gyorsan csak tudja.

A Heti Tóth Gabi Percek következnek (állandó rovat az X-faktorban), ezúttal Kováts Vera asszisztálásával. Egy kisfilm erejéig TGabi mentorálja meg bátorítja Verácskát, majd elnyomnak egy versszakot az Elég voltból, köszönjük Gabi, találkozunk jövő héten. Abban mondjuk igaza van, hogy Verácskának fel kéne engednie egy kicsit, mert nagyon be van feszülve, lássuk, mit mutat ebből a mai produkció. Vera Wolf Kati első slágerébe kezd bele, mentorok kényszeredetten vigyorognak Feró felé, múlt héten volt ugye téma, hogy Vukot énekeljen, vagy mit? Jaj. Mondjuk lehet, hogy még azzal is jobban jártunk volna, ha folytatta volna a Vukot, mert gyorsan vált Hannah Montana bulis borzalmára a Party In The The USA-re. Full cukormáz, de nulla szórakoztatás, mert energia nem sok van benne és a hangja sem százas most, persze az sem sokat segít a dolgon, hogy ez egy ritka bugyuta dal. Mentorok is az energiát hiányolták, meg nem is szólt túl jól, mintha a már védjeggyé vált ezerwattos vigyoron kívül minden más eltűnt volna Verácskából.

Tarány Tamás jön, kisfilmjében Miki megtáncoltatja, vicces látni, amint olyan táncosnőkkel együtt nyomja a koreográfiát, akikből három tesz ki egy Tarányt. Ez a Flashdance jellegű tematika persze értelmet nyer abban a pillanatban, amikor elkezdődik a versenydala, ami nem más, mint a Maniac, ez mekkora választás! Ez buli a javából, energikusan nyomja, a stylisttól meg a biztonság kedvéért kapott egy pufidzsekit, hadd fogyjon egy kicsit az előadás közben is. Jól tolja, csak a végére fogy el a levegő (ez abban a testszaunának is beillő kabátban valahol érthető is), még pont belefér az utolsó versszak. Mentorok nagyon szerették, Keresztanyu a dalválasztást dicséri, én is, így kell ezt, jó dalokat hozni, és újszerű, érdekes módon tálalni őket.

Muri Enikő felkomfjában azt mondja Feró, hogy a legnagyobb popkirálynő jön, közönség próbál nem túl hangosan röhögni. Kisfilm amúgy nagyon csajos, Enikőhöz barátnők jönnek, visítanak, pletyiznek, majd horrorfilmet néznek és még többet visítanak. Mutatják a próbát is, ahol Feró nagyon bulizik állig begombolt ingben, én kérek elnézést. Na produkció, sikerült Gaga Edge of Gloryját kiválasztani neki, és Enikő olyan toporzékolós koreográfiát mutat be, amiről nem tudok nem arra asszociálni hogy „csakazértis megcsinálom, csakazértis én leszek a legjobb, ha beledöglök is!!!”. Érten én, hogy nem a 15 centis tűsarkú a legfunkcionálisabb tánccipő, ami elképzelhető, de ez a mozgás akkor is nevetségesen néz ki, a ruha meg olyan, mintha a felső réteget az egyik táncos lerántotta volna hátul egy félresikerült mozdulat közben. Slusszpoén, hogy a dal úgy fejeződik be, hogy Enikő kinéz Gesztire és azt énekli, hogy „I’ll be correct for you”, ez nekem fájt. Mentorok meg csak dicsérik, ahogy bírják, őket valahogy nem zavarja, hogy full erőlködés volt ez a produkció, van ez így. Feró most nem tud ordítani velük, ez legalább pozitívum.

Utolsónak Keresztanyu Baricz Gergőt tartogatja, hiszen karizmatikus figurával kell zárni a műsort, az ura is megmondta neki biztosan. Kisfilm a büszke szülők reakciójával kezdődik, többet kéne szerepeltetni a Baricz családot, mert nagyon aranyosak, még így telefonon keresztül is, múltkor is feldobták a kisfilmet. Utána Gergő hangszerboltba megy gitárokat próbálgatni, innen jut eszembe, hogy ha nem is most a bulis estén, de jöhetne már tőle egy újabb gitáros produkció. Most Jet: Are You Gonna Be My Girl-t ad elő, és elképesztően jól tud megőrülni a színpadon, ezt most is bizonyítja. Éneklés szempontjából kicsit megúszós dal ez, de van olyan hangulata, mint a Little Less Conversationnek anno, gátlástalan a srác és jól áll neki a színpad, ezek pedig nagyon értékes előadói adottságok. Ferónak rock&roll volt, Gesztinek bátor, mindenkinek tetszett, Ildi anyu meg kénytelen magára irányítani a figyelmet egy kicsit, így elkezd baromságokat beszélni, amit most inkább nem idéznék, Miki próbálja leállítani. Nóri szerencsére visszaadja Gergőnek a szót, aki azt mondja, még a hangi kisiklások is belefértek, mert ez egy ilyen hisztérikus dal és kész.

Nóta mára ennyi volt, már nagyon kevesen vannak, így most az időhúzós szakasz még fájdalmasabb lesz, mint eddig bármikor. Nóri két sztárvendéget is emleget, első a Carbonfools, finoman szólva feledhető produkcióval. Jön még a versenyzők közös dala, A zenétől felforr a vérem, ami nagyon vicces, mert kicsit csetlenek-botlanak a koreográfiában, de végül is így lesz házibuli feelingje a dolognak. A másik sztárvendég pedig valami abszurd módon nem más, mint a főállású troll, Fluor, aki valami hajmeresztő medley-t ad elő saját munkásságából. Vicces belegondolni, hogy miközben itt jó hangú énekeseket oltogatnak hétről hétre olyan indokokkal, mint kövér, nem látják a szemében, hogy elhiszi, kevés az energiája meg hasonlók, Fluort sztárvendégként vonultatják fel, welcome to hungarian popszakma.

Ugorjunk egy reklámblokknyit előre, motollanyelv-üzemmódba kapcsolt Nóri jön, és zsúfol bele egy percbe annyi információt, amennyit csak emberileg lehetséges, mert ez már az a pont, amikor lezárja a szavazást. Eredményhirdetés jön, még nagyobb hatásszünetekkel, mint eddig, mert már csak heten vannak. Meglepő fordulat, hogy simán továbbmegy a Rocktenors, és ez még semmi ahhoz képest, hogy utolsó hármasként LilCé, Kocsis Tibor és Tarány Tamás marad a színpadon. WHAT THE ACTUAL FUCK?! Tarány megy tovább, rutinos párbajhős LilCé Kocsis Tibort kapta ellenfélnek, megáll az eszem.

Felkészülni újabb reklámblokk alatt lehet, majd LilCé jön Enrique Iglesias Hero-jával és egy kissé halovány előadással. Kocsis Tibor Against All Odds-t hozott, ez jól áll neki, úgy tolja, ahogy kell, stúdióban teljes megőrülés, ováció van, na jöjjön a döntés. Ildikó és Miki pappírforma választásai után Geszti képes azt mondani, hogy nála LilCé a továbbjutó, majd Feró némi fejszámolás után Tibort juttatná tovább, vagyis nyissuk a borítékot. Borítékban a ténylegesen legkevesebb közönségszavazatot kapó versenyző neve van, ami LilCé, azért mégsem fordult ki teljesen a világ a négy sarkából, de ez a végjáték akkor is nagyon durva volt. LilCét megsiratják picit, miközben Tibort ünneplik a haverjai, és innen folytatjuk jövő héten 6 versenyzővel, fejenként 1 egyéni dallal és egy duettel, a helyzet fokozódik.

Képeket az X-faktor hivatalos oldaláról szemezgettem.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: x faktor
111 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Polly Pudli Pötty 2011.11.21. 11:14:04

@raftery: pont én is ezen bosszankodom

torpedókutya 2011.11.21. 11:21:12

@Démétér: Jó, hát valójában nem is tagadja, hogy milyen szempontok szerint dönt. Ő képviseli a mentorok közt az üzleti gondolkodást, Miki a szaktudást, de hogy a másik két mentor konkrétan mit képvisel, az nem tudom.

johevi 2011.11.21. 11:26:14

Párbajnál az érintett mentorokat meg sem kérdezném. Két szavazat legyen, a pártatlan kettőé. Soha, de soha nem volt olyan, hogy egy mentor a sajátja ellen szavazzon, ennek így semmi értelme. Főleg úgy, ahogy keresztespók még ki is mondta: "Ne haragudj, de nem küldhetem haza a saját énekesemet" !!!???

torpedókutya 2011.11.21. 11:26:39

@raftery: A következő adásra megtanulja, hiszen tudjuk, h olvassa a blogot. :)
(Szerintem amúgy stikában összeül a stáb, és jókat derülnek a hogyvoltos cikkeken. Ha van egy csepp humorérzékük, akkor így tesznek.)

Waldeck 2011.11.21. 11:27:50

Ti kinek drukkoltok? Egyáltalán drukkoltok valakinek?
Nekem a másik műsorból a kis Patai Anna jutott eszembe, abban több természetesség, kisugárzás és nyitottság volt mint itt együtt az összesben. Elkeserítően középszerű mind, legfeljebb egymáshoz képest van némi kis különbség köztük. Se egy igazi sztáralkat, se egy karizmatikus egyén, se egy feltűnően jó hang, semmi. A Murit én nagyon nem bírtam, és most sem különösebben tetszik, a dalai épp úgy érdektelenek, mint a többieké, de el kell ismernem annak legalább a hozzáállása profi, láthatóan belead mindent, küzd ezerrel, és önmagához képest fejlődik is. Ha már nyernie kell valakinek akkor ő érdemelné meg leginkább. De ha kiesne, érte se hullatnék könnyet.

johevi 2011.11.21. 11:28:33

Ja, és Flour, mint sztárvendég.... Olyan, mintha a Csillag születikben Kiszel Tünde lenne a sztárvendég és Uhrin Benedek a zsűri

gizdacsavo 2011.11.21. 11:31:04

Nekem kifejezett ellenszenves az, hogy egy korábbi tehetségkutatóban már megbukott arc próbálkozik újból az X-faktorban. Ennyi erővel Rúzsa Magdi vagy Tóth Vera is indulhatna...

Szóval nem vagyok egy Kocsis Tibor fan, de az a mentor, aki a gumikacsahangú, jacko imitátor mikiegeret juttatná tovább Tiborral szemben - eladhatóság ide vagy oda -, az menjen nagyon gyorsan követ törni! Vagy ha azt nem, akkor is törölje le a beképzelt vigyort a pofájáról, és inkább keressen végre egy normális rock számot a csapatának. Szerencsétlen Rocktenors is szopóágon van, mert a mentoruk zenei ismeretei kimerülnek a "populáris", tinglitangli, langymeleg szutykokban.

Gabo1000 2011.11.21. 11:44:14

Ne ekézzétek Nórit, mert azért amit ő lenyom ahhoz kell rátermettség. Élőben, bakik nélkül, érdekesen műsort vezetni nem sokan tudnak kishazánkban.
Sztem a Rocktenors és Baricz már rég nem hozza a színvonalat, a többiek közül meg a két idősebb fiú esélyes a végső győzelemre.

rockjano 2011.11.21. 11:47:15

Ami az egészben a legszörnyűbb az a dalválasztások, én egyszerűen nem értem, vagy csak nagyon öreg vagyok már. Ezt a sok elképesztően szar zenét...na jó néhány kivételtől eltekintve.

Emlékszik még valaki a Megasztár 3. szériájára (a Rúzsa Magdisra) na ott énekltek Queen-t AC-DC-t és mindent ami jó..rengeteg nagyon jó régi magyar számot is. kifejezetten élvezhető műsor volt...de persze lehet hogy a fiatal sms-küldözgetők ezt a zenét már nem értik...

mézescsók 2011.11.21. 11:53:20

@Démétér: Szerintem jól fel tudja mérni Geszti, hogy mi kell a publikumnak. Ennek a fajta zenének a rajongótábora a koncerteken és bulikon csápoló aligtizenévesekből kerül ki, akiknek jobban bejön egy jó mozgású, elég jó hang- és egyéb külső adottságokkal rendelkező fiatal srác, aki már alkatánál fogva is alkalmasabb a sztárságra. Ott ugyanis nem az az érdekes, hogy Kocsis Tibor énekel jobban. Akinek mellesleg gyengének érzem a hangját, nemcsak most, hogy betegeskedett előtte. Nem azt mondtam, hogy rosszul énekel, hanem azt, hogy szerintem valahogy elveszik a zenekiséretben, erőtlennek tartom.

A csajok már kb. két hete igencsak vacak számokat kapnak. Jobbak ők ennél.

Démétér 2011.11.21. 11:55:49

@torpedókutya: Nem zavar, hogy üzleti a gondolkodása, az azonban picit mégis, hogy nem jó üzleti döntéseket hoz. Ha ő képviseli az eladhatóságot, akkor képviselje jobban, mert sorra hozza a téves prekoncepciói alapján a döntéseket, és nem látom, hogy némi alázattal tanulna a nyilvánvaló tévedésekből.

aribeth 2011.11.21. 11:57:54

@gizdacsavo:
De mi az, hogy megbukott? Hogy nem nyert? Persze van különbség aközött, hogy az valaki a selejtező/elődöntő során zúgott ki, vagy hogy sokáig eljutott, azaz valamilyen szinten már reklámozták a sajtóban. Illetve az se mindegy, ha a valódi amatőrök között van olyan versenyző, aki egyébként színházban énekel, kiadott egy CD-t, zenei végzettsége van, vagy eleve zenéléssel keresi a kenyerét, és csak az áttörés nem jött össze.

De csak azért, mert valaki már próbálkozott valahol (beleértve mondjuk egy nagy nehezen összeizzadt barkács-lemezt is), még nem feltétlenül kellene kizárni. Szerintem a határvonal ott is meghúzható, hogy az átlag tévénéző/bulvárt olvasó ember névről/pofáról fel tudja-e ismerni az adott versenyzőt. Rúzsa Magdi és Tóth Vera közismertek, Muri és Kocsis eddigi munkásságára viszont leginkább a családok meg a barátok emlékezhetnek. Ráadásul a Csillag születik fellépőit már csak a műsor struktúrája miatt sem vette körül akkora hype, mint a Mega meg az Ikszfaktor fellépőit, tehát szerintem nem voltak ismert arcok. Kivéve azt a mesemondó kissrácot.

Démétér 2011.11.21. 12:00:10

@mézescsók: Igazad van, hogy a tizenkevés éveseknek nyilván jobban bejön Lilci, mint Kocsis. (Akit én jónak találok, csak unom, Isten bocsássa meg.)
Geszti mégsem méri fel jól, hogy kit szeretnek a nézők: hiszen láthatólag nem azokat választja, akiket a nézők. Akkor pedig rossz az üzleti koncepciója. A műsorban azt érdemes benntartani, akire több sms-t nyomnak. Nem jól látja ezt. Ez van.

Nem azt érdemes vinni, aki majd cuki lesz a színpadon fél év múlva, mert azt úgyis viszik a koncertekre: aláírta a szerződést. Azt érdemes, aki most a műsor nézőit érdekli.
Mondhatjuk, hogy azok a későbbi koncertek résztvevői, de ez nem igaz: hisz akkor nyert volna Lilci, meg az Apolló.

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2011.11.21. 12:02:55

Szutyok volt szombaton mindenki. Pont.

A Baricz Gergő kisfilmjéből a gitárboltos tagnak üzenem, hogy Szia Ernő! :D

aribeth 2011.11.21. 12:03:02

@rockjano:
Az összeválogatott daloktól én is a falat kaparom. Az első két (oké, három) Mega és a Társulat egyes feldolgozásait a mai napig hallgatom. A mostaniakat tíz másodpercig bírom, illetve az általam jónak tartott énekeseket udvariasságból végighallgatom, de pár kivételtől (mint a Somebody to Love, de általában Tarány is egész normálisakat kap) eltekintve folyton az jár a fejemben, hogy a mentorok miért b*sznak ki ennyire szerencsétlenekkel.

SarahConnor 2011.11.21. 12:07:57

A Rocktenors-szal kapcsolatban azt nem értem, hogy Geszti (vagy valaki) miért nem mondja már el nekik, hogy duóban/trióban éneklés nem arról szól, hogy állunk egymás mellett és nyomjuk teli torokból, ahogyan egyedül is nyomnánk, míg a végeredmény egy hangkavalkád lesz, az elcsúszások, egymásracsúszások miatt hamis keveredés, hanem arról szól, hogy hármunk hangi adottságait összeadva, gyengeségeket lehetőségig kivonva, egymásra figyelve éneklünk úgy, hogy hármunk hangja kiadjon valamilyen (kellemes) hangzást. Amit művelnek, az nem más, mint egy egymás mellett éneklés, rossz hallgatni, elhúzzák egymást, túléneklik egymást. Nem hiszem el, hogy sose mondta nekik senki, hogy ez nem így működik.

Kocsis Tibiről meg annyit, hogy a múlt héten egy fórumba beírtam, hogy a drámázós kisfilmjéből azt szedem le, hogy szimpátiaszavazatokat akarnak neki, lehet, hogy máris kevesen szavaznak rá és baj készül. Le lettem b@.. hogy hogy képzelem én gyökér, neki erre nincs szüksége, erre tessék, ezen a héten bebizonyosodott, hogy mégis. És az, hogy sokak szerint gyengus előadása volt a tegnapi, nem számít, hiszen ha valaki fan, akkor is a kedvencére szavaz, ha az épp nem teljesített fényesen. Naivitás azt gondolni, hogy meghallgatják a dalokat és aztán mérlegelnek a szavazók, hogy kire menjen a lájk... Úgyhogy ez kérem azt jelenti, hogy Tibi tényleg nem annyira népszerű a legaktívabb szavazók körében (akik valszeg tinik), így érthető Geszti választása is, hogy igen, LilC-t eladhatóbbnak tippelte, nyilván a kora és a dalai műfaja miatt.

Egyébként szerintem LilC-ért kár, voltak rossz dalválasztásai, de én azokat nem húznám rá, és a kacsahangon túl is bizonyított, szerintem jó előadó, abszolút színpadképes valaki, az, hogy négy nála gyengébb produkció is nyugodtan kieshetett volna, mégis ő esett ki, csak azt mutatja, hogy szimpátiaszavazás megy, ő meg ezt a hullámot nem lovagolta meg eléggé.

tamáskaresz 2011.11.21. 12:15:26

El kéne már felejteni ezt a tehetségkutató- féle hozzáállást. Ez a műsor nem erről szól. Celebeket gyártanak saját részre az elkövetkező két- három évre, és ennyi. Tehát akkor mi a fontos igazából?! Igen, az eladhatóság. Legyen kikkel kitölteni a Fókuszt, a semmihaszna bárgyú Reflektort, az elképesztően ratyi, igénytelen, hányadék reggeli műsorukat, stb. Ráadásul így mesterségesen el lehet tartani, tulajdonképpen szponzorálni lehet olyan tehetségtelen senkiket, mint pölö egy csonkaandrás, mint műsorvezető. Az Xfaktor koreugráfusáról, meg a stylistjáról már nem is beszélve. Hogy ezek mennyi élvezhető produktumot vágnak haza a ténykedésükkel, az hihetetlen. Meggyőződésem, nagyságrendekkel magasabb lenne a műsor színvonala, ha ezeket zavarnák el a picsába. Szánalmasak.

mortadella 2011.11.21. 12:15:59

Egy kis összehasonlítási lehetőség, a múlt heti előadás, szerdán és csütörtökön, 2 részben megy 1 forduló:

eztv.it/ep/31087/the-x-factor-us-s01e14-hdtv-xvid-2hd/

eztv.it/ep/31040/the-x-factor-us-s01e13-hdtv-xvid-2hd/

Ugyandehogy (törölt) 2011.11.21. 12:23:38

@rockjano: biztos, hogy ezek a zenék kellenek kellenek az smsezőknek.
ezt abból tudom, hogy 99%-át nem is ismerem:)

rockjano 2011.11.21. 12:25:32

@Babette_: Akkor te sem vagy egy nagy SMS-ező (mondjuk én sem)

Ali meg eltartja ezt a műsort annak meg ez kell??? vagy nem???

Lehet hogy nem kéne panaszkodnom :-(

mézescsók 2011.11.21. 12:27:28

@Démétér: Ha tudja, hogy kire hány sms megy, akkor igazad van Geszti üzleti érzékével kapcsolatban, de különben nem.
Ha sztárt akarnak találni, akkor azt kell nyomni, aki szinpadképesebb. Az pedig Lil C volt.
Különben a dolog szerintem sokkal egyszerűbben működik: a két érdekelt mentor nyilván nem szavazhat saját versenyzője ellen, akkor már csak a másik kettőnek kell más-más párbajozóra adni a szavazatát. A francnak sem kell hetente kardot rántani a soronkövetkező percemberkéért: kényelmesebb, ha a néző dönt. Olymindegy, hogy ki nyeri az X-factort, jövőre jön valaki más!

Démétér 2011.11.21. 12:31:54

@mézescsók: Minek olyan sztár, aki nem kell az embereknek? :) Egyébként szerintem Geszti jó üzletember, csak mostanában talán nem figyeli elég jól a piac jelzéseit, és elég öntelt ahhoz, hogy ezt ne ismerje fel.

Abban viszont igazad lehet, hogy inkább rábízzák a nézőkre - jogos.

Az idei csapat meg tényleg nem egy nagy eresztés, na.

mirr 2011.11.21. 12:38:49

muri enikővel fogják megnyeretni a műsort. nem véletlen pakolják a végére mindig.

chilii · http://chilii.blog.hu 2011.11.21. 12:44:29

számomra a zsűri nyújtja a leggyengébb produkciót hétről hétre, ha lesz még évad, remélem lecserélik végre őket. Geszti egy idióta, megrekedt a "rapulőknél", és nem is bír másban gondolkodni. maradt egy csapata, akik nevükben is vállalva rock énekesek. mi a fészkes fenéért nem lehet hagyni őket, hogy olyat énekeljenek ami jól áll nekik, amit tudnak??? szombaton belenéztem az amerikai műsorban, ahol egy fiú csapat nyomott egy nótát, nem is rosszul, mire a fő guru Simon azt mondta nekik, hogy nem ilyen dalt kellett volna választaniuk, mert ezt nem az ő stílusuk, nem tudnák eladni vele a lemezüket (ott egy 5 millió$-os lemezszerződés a tét).
az lehet, hogy Lilszí végig tudja haknizni az ország diszkóit, de komoly koncertje, karrierje soha nem lesz az életben, nem véletlen, hogy az előző szériából Wolf Kati szekere halad a legjobban!

Ugyandehogy (törölt) 2011.11.21. 12:46:05

@chilii:
á, erről jut eszembe, hogy véletlenül átsvenkeltem egy amerikai táncolós műsoron, ott az egyik zsüritagot is lilcsinek hívták, és pont úgy nézett ki, mint a mi lilcsink.

gizdacsavo 2011.11.21. 12:46:39

@aribeth: "De mi az, hogy megbukott? Hogy nem nyert?"

Számomra a megbukott azt jelenti, hogy kapott egy lehetőséget, amivel nem tudott élni. A Csillag születik szereplőit talán nem sztárolták annyira, mint a Megasztár, X-faktor, stb. énekeseit, de így is kiemelkedő lehetőség volt mindenkinek, aki bekerült. Ráadásul Tibor emlékeim szerint nem is csak 1-2 fordulót ért meg, mégsem sikerült utána semmit kezdenie az ismertséggel.

Szerintem nem az számít, hogy nyert-e valaki egy versenyben vagy sem, hanem, hogy utána siekrült-e befutnia. Ha nem, akkor szerintem bukta. (Pl. a korábbi, még sikeres Megasztárokból sem feltétlenül az első három helyen végző énekesek lettek "sikeresek".)

jet set 2011.11.21. 12:55:59

Ezért szar az ilyen típusú tehetségkutató. A sok barom majdnem kiejtette a legjobb énekest.

Crocuta 2011.11.21. 12:56:54

Néhány dolgot nem szabad elfelejteni:
- a versenyzők döntő többsége nemhogy nem profi, de tán még szinpadon sem állt korábban. Ehhez képest hetente 2 saját dalt (következő műsortól hármat)és 1 közös dalt kell megtanulni, koreográfiával. Így is tessék nézni a teljesítményüket!
- a "mentorok" részéről meg szerintem inkább az a szégyen - továbbmegyek: szegénységi bizonyítvány -, ha nem merik / tudják elismerni, hogy a másik versenyző is lehet jobb.

A Keresztes Ildikó szenvedése, máskor szinte orgazmusos élveteg arckifejezése annyira, de annyira szánalmas, hogy az már bántó. Ordít róla, hogy a kameráknak megy a műsora. Valahogy mindig olyan érzésem van, hogy valaki menjen, és törölje fel alóla az aktuális testnedvet...

genyamagyar 2011.11.21. 13:03:26

Muri, Tarány döntő kell hogy legyen. Aztán győzzön a jobbik!

pucros 2011.11.21. 13:08:55

Meghallgatnám a rocktenorokat egyszer valami olyanban, ahol nem próbálnak angolul énekelni, plusz nem a hosszú kitartott hangokra építenek, ha ez egyáltalán lehetséges.

szgy 2011.11.21. 13:17:17

azon néztem hogy Fluor a giga mega ultra mittudomén mi partiarc.
nem vagyok egy mai tini, de ezek a számok amiket összeválogattak nem azok a zúzós buliszámok voltak, inkább olyan diszkóban totyogósak :-) a rocktenors sem nagyon kap egy igazi jó rock számot.
Kováts Verának sem nagyon találtak még igazán jó, nekivaló számot.

Crocuta 2011.11.21. 13:21:24

@jet set: Szerintem ez nem tehetségkutató, hanem "sztár"-gyár.
Nem véletlenül tettem idézőjelbe a szót, mert manapság már nem mi választjuk ki őket (lemezeladás, koncert nézettség, stb), hanem úgy tolják oda az orrunk alá.

aribeth 2011.11.21. 13:22:40

"Szerintem nem az számít, hogy nyert-e valaki egy versenyben vagy sem, hanem, hogy utána siekrült-e befutnia."

Köszönöm, így már értem a definíciót. Igen, ez így korrekt.

Viszont azt jó lenne tudni, hogy az első CsSz-es fellépői előtt hány ajtó nyílt ki. Így látatlanban azt tippelem, hogy jóval kevesebb, mint a Mega/X-páros versenyzői előtt. Ami persze valószínűleg több, mint amit a legtöbb, tévé közelébe soha nem kerülő zenész valaha is kapni fog, de... Sok múlik a szerencsén és a körülményeken is. Az első CsSz-t csak fél szemmel követtem (a többit még annyival sem), de nekem annak idején az volt a benyomásom, hogy nem a legszerencsésebb csillagzat jutott ki a résztvevőknek, ugyanis egy vegyesfelvágott/Ki mit tud-jellegű műsor kísérleti nyulai voltak (és ettől a formátumtól már rég elszokott minden néző), a sajtóban sem nyomatták őket megfelelően, továbbá esélyük sem volt a nyertes fiúval és az őt körülvevő érdeklődéssel szemben.

Mu Deng 2011.11.21. 13:24:02

Ez a műsor Geszti hülyebarom szóvicceit alapul véve a Nix Faktor. (tényleg, nem unja, hogy kinden mondatba bel ekell szőnie valamit? Vuk of the year, satöbbi...)

No, az a legnagyobb baj a jelen felhozatallal, hogy pont az x faktor hiányzik belőlük. Lil C talán nem a a legjobb hangú volt, de (hangsúlyozom, ebben a mezőnyben!) a legszínpadképesebb arc magasan. Talán még Taránnyal lehetne kezdeni valamit, de ő sem különösebben érdekes, a hangja kib jó ettől függetlenül. Kocsis meg sajnos uncsi kicsit, a hangja neki si kib jó. Muri Enikő hangja kib jó, a csaj tök unalmas. Kovács Vera szerintem visszafejlődött az eleje óta. ki van még? Nem is emlékszem, ja, a Baricz Gergő, de ő meg kicsit egysíkú, persze, széttépi magát, satöbbi, de vhogy nem valami meggyőző, a Wicked Game óta csupa csalódást okoz.

Ennyi, kihagytam vkit? Csak nem a Rocktenorst? vajon miért?

Ez a műsor Geszti hülyebaropm szóvicceit alapul véve a Nix Faktor.

tamáskaresz 2011.11.21. 13:33:15

A rocktenor egy operett- paródia, már amennyiben az operettet, mint műfajt van még hova parodizálni. Koncepció az ő elzavarásuk, de több okból az még egy- két hetet várat magára. Az itt kommentelőknek mind igazuk van. Eleve azért, mert gondolkodnak, teljesítményben, értékben, tehetségben próbálnak gondolkodni. Csakhogy ez a műsor, mint oly sok másik is, nem a gondolkodó embereknek készül. Ezért fölösleges ezen a fórumon osztani az észt. Evidenciákat köpünk ide az oldalra, amit a szerkesztők nyilván olvasnak is, és jókat bólogatnak, de attól még semmi nem változik. Annál is inkább, mert a kertévék minden eddiginél jobban vannak rászorulva a profitra. Más szóval, a nézettségre. Semmi más nem számít. Aztán más kérdés, hogy mennyire képes lealjasodni ezért a szerkesztőség, a zsűri... Mindenesetre ha tényleg olvassátok, és tényleg számít a nézettség, kedves faktorszerkesztők, legalább a koreográfust tényleg elzavarhatnátok a véres gecóba!

reccs 2011.11.21. 13:35:40

@tamáskaresz: ehát akkor mi a fontos igazából?! Igen, az eladhatóság.

Mester, könyörgünk, ne titkold el előlünk a spanyolviasz receptjét! Nem lehetsz ilyen kegyetlen! :)

tamáskaresz 2011.11.21. 13:37:36

Aki igazán, minden szempontból tényleg színpadra termett, még jobban is jár, ha időben kiesik. Zsáknyi szerződést kap majd innen- onnan úgyis. Nem kell beérnie a "szartéel bohóca" főállású státusszal.

Crocuta 2011.11.21. 13:41:25

@Mu Deng: Líl C...? Kábé mint Bobby Farrel a Boney'M-ben... Sok szódával elment volna az Apollós fiúk közt/mögött, mint bio-díszlet.
Tudom... énekelt mást is, mint fejhangú vernyogást. Csak éppen nem az az ő "stílusa". No meg azzal itthon nem lehet kaszálni...

tamáskaresz 2011.11.21. 13:41:48

@reccs: Nem az észt osztom. Nem én fogalmaztam ezt meg először ebben az áradatban. Nem is kell megfogalmazni, tiszta dolog, hogy ezzel mindenki egyet ért. Csak része volt annak, amit mondani akartam. Bocs. És még valami. Az ég kék, a fű zöld, egyébként. Na, tudtad az ilyesmit?

Mu Deng 2011.11.21. 13:47:54

@Crocuta:

Ezért is írtam nagyon helyesen, hangsúlyozva, hogy "ebben a közegben".

Ez a közegről is sokat elmond. Az Apolló meg egy vicc, szori. A 3 hülye felállás max focimeccsen érdekes, ebben a formában ez inkább szánnivaló volt, olcsó klisé.

Nincs itt egyetlen érdekes arc sem, az a baj. Fluor sem az, amióta nem Filigran, a Carbonfools meg élőben soha nem volt jó, igaz, ez nem élő volt, de így sem volt jó. Szal senkiháziak kezében van a popszakma!

Vad Fruttikat akarok, ők például kurvajók, már jó ideje!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.11.21. 13:56:34

Most megnyugodtam. Azt hittem, én vagyok túl vén ahhoz, hogy ezeket a zenéket élvezzem. Ezek szerint a többiekben sem mozdult meg semmi a zenék többségétől. A buli, hál' Istennek, még mindig nem ez.

A rettenetes, röhejesen szar Rocktenors vigye magával Gesztit is. Egyszerűen utálom az önteltsége miatt.

Miklós fiai a legjobbak. Lil C. egyszer nem volt vicc, amikor a saját hangján énekelt végre. Teljsen jogos volt a kiesése.

James Pond 2011.11.21. 13:57:22

Nekem az fáj a legjobban hogy a mentoroknak ennyire véges a zenei ismeretük. Nem értem mi abban a pláne, hogy női énekes énekel férfinak írt dalt és fordítva:( Mi ebben a poén. Volt már olyan is hogy szinte csak a szöveg alapján ismertem fel az eredeti dalt. Javaslom nekik hogy néha kalandozzanak egy kicsit a youtubon, vagy ne adj isten nézzenek rá egy slágerlistára időnként. Egyébként Tarány Tamás az egyedüli aki mindent erölködés nélkül énekel, viszont Muri a legmutatósabb, Baricz pedig kezd hajazni Király L-re akitől a végén már felállt a szőr a hátamon és vele is így kezdek lenni. Rossz számokat választanak neki amik meghaladják az erejét. Néha a kevesebb több. Nóri viszont nekem szimpatikus, nem egyszerű azért egy ilyen műsort végig nyomni elhihetitek. Felesleges őt piszkálni.

tamáskaresz 2011.11.21. 14:07:46

A "jó- rossz dalválasztás" is része a műsor forgatókönyvének, a szándékos kiejtésnek- kiejtetésnek. A háttérben már készülnek a lemezborítók, satöbbi. Nem kell komolyan venni ezt az egészet. Szórakozzunk rajta, ki mennyire és meddig, aztán ennyi.

Crocuta 2011.11.21. 14:10:53

@Mu Deng: Kiváncsi lennék, hogy az Apolló is benne volt-e a licencben, mert az amerikai X-Faktorban is csináltak egy ilyen bandát.

montipájton 2011.11.21. 14:12:08

Összességében szerintem az esett ki eddig, akinek ki kellett, ebből a mezőnyből ez a 6 a legjobb, de csodálkoznék, ha legközelebb nem a tenorok mennének. (Bár lehet simán, hogy az Apolló megmaradt kislánytábora azóta rájuk szavaz, hiszen azóta egyszer sem párbajoztak...)

Vagy Kovács Vera, akiről tökéletes a poszt jellemzése, mostanra a tündibündi mosolynál nem sokkal több maradt benne.

A zsűrin én alapjában jól szórakozok, Geszti minden héten mást mond, de jól áll neki, Malek rendes fiú, Feró hőzöngései mögött azért mindig együtt érez a versenyzőkkel. Egyedül Keresztes idegesít, amikor valaki, akinek nincs humora humoros próbál lenni, az szar.

Tarány-Baricz döntőnek örülnék legjobban, de Kocsis Tibi is jöhet.

Crocuta 2011.11.21. 14:14:24

Érdekelne továbbá, hogy a "meghívott sztárvendég" "szereplése" alatt mi történik? Mert az szerintem felvételről megy. Olyankor sosincs kint az "Élő" felirat...

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2011.11.21. 14:16:40

@Fenimore: "A Rocktenors-szal kapcsolatban azt nem értem, hogy Geszti (vagy valaki) miért nem mondja már el nekik, hogy duóban/trióban éneklés nem arról szól, hogy állunk egymás mellett és nyomjuk teli torokból, ahogyan egyedül is nyomnánk, míg a végeredmény egy hangkavalkád lesz, az elcsúszások, egymásracsúszások miatt hamis keveredés, hanem arról szól, hogy hármunk hangi adottságait összeadva, gyengeségeket lehetőségig kivonva, egymásra figyelve éneklünk úgy, hogy hármunk hangja kiadjon valamilyen (kellemes) hangzást. Amit művelnek, az nem más, mint egy egymás mellett éneklés, rossz hallgatni, elhúzzák egymást, túléneklik egymást. Nem hiszem el, hogy sose mondta nekik senki, hogy ez nem így működik."

Ők tudják ezt baszod, Geszti nem tudja, hogy rockhangokat egymás mellé nem teszünk, csak vokálban. Engedték volna csak az egyiküket (Máriót) továbbjutni, csinált volna olyan showt, mint az amerikai faszi Zakk Wylde-dal.

Mu Deng 2011.11.21. 14:25:35

Ja, és még egy fontos dolog: Ördög Nórit lehet nem szeretni, de nincs miért. Könnyedén viszi a hátán a műsort, alig bakizik, azt is kezelni tudja, szórakoztató, és mindig képben van a műsor alatt.

Nézzétek meg a Liluval közös promót, és látni fogjátok, mi a különbség a két arc között. Nem kell mellé senki, a Kovalcsik is csak zavarni fogja, kivéve, ha felváltva vezetik.

Szal szerencsére van egy profi is az X-Faktorban, és igen, néha tényleg csak róla szól a műsor szinte, de ez sem véletlen. Profi.

2011.11.21. 14:26:53

@tamáskaresz: Egyetértünk :) Akár én is ezt írhattam volna :)

RockTenors = RockTerrors

@Crocuta: a meghívott vendég - főleg ez a fluortomi, vagy ki a görcs - meg nem zavar, hogy mit plébekkel össze felvételről. Az amúgy is alacsony színvonalat már nincs hová lehúzni ugyanis...

raftery 2011.11.21. 14:38:36

@Mu Deng: nem fikazas,hanem teny,akkorakat nyog bele a mikrofonba,hogy kiszakad a membran a jbl-bol...mar alap szinten is tanitjak,hogy amikor levegot veszel,akkor eltartod magadtol a mikrofont...
no,mindegy...

Mu Deng 2011.11.21. 14:43:54

@raftery:

Ez igaz, de ennél csak nagyobb hibákat látok másoknál, és ő az egyetlen, aki valamiért nem idegesít, még a fura levegővétellel együtt sem. Pl. Balázs is tök profi, de ő pl. kib idegesítő valamiért, olyanok mint Majka, Lilu, Tilla, Liptai meg a többi meg igazából nem is értem, hogy kerülnek képernyőre a fingóverseny levezetésén túl...

Közbiztonság Szilárd 2011.11.21. 14:55:58

Csak szólnék, hogy a népnevek angolul nagybetűsek. Így a Hungarian is, kedves jópofi.

Te kb. ott vagy a magyar netes újságírásban, ahol Fluor a magyar popszakmában, úgyhogy nem nagyon van mit a szemére vetned.

@Mu Deng:
Te mikor hallottál életedben először Carbonfoolst?
Mert ének nélkül (meg persze a régi basszusgitárossal + perkással) kurva jók voltak.

A Vad Fruttik meg inkább a népszerű gagyi (a 30Y-nal egyetemben), mintsem jó.
Bár ők legalább nem Kipált másolnak, ami okvetlenül előny.

házisárkány 2011.11.21. 14:59:31

@Mu Deng: Szerinted szórakoztató, profi, mindig képben van. Szerintem meg unalmas, már a látványától rosszul vagyok, kérdezni pedig egyáltalán nem tud. Most kinek van igaza? Nyilván mindkettőnknek. :-)

Lencsés István 2011.11.21. 15:01:19

Miért lenne parodista Nagy Feró ? :O Tessék utánacsinálni amit elért aztán " osztani az " ész " - t " ....

paaj 2011.11.21. 15:06:59

Ez műsor alapvetően jó is lehetne ha nem akarnák a végtelenségig húzni. Kb. 1,5 órába kellene belesűríteni reklámostól mindenestől és akkor nézhető is lehetne. A lilszinek egyetlen értékelhető produkciója volt a Bon Jovi feldolgozás, nem véletlen, hogy hazament. Tarány könnyedén hozza amit kell neki, Kocsis láthatóan idegenül mozog a színpadon még most is, Murit engedni kéne mozogni ( mondjuk ehhez nem ártana olyan cipőt adni rá amiben járni is lehet:)) ), a gyereklány kipukkadt, a Rock Tenors és Baricz meg felejtős.

James Pond 2011.11.21. 15:07:07

Azért azt még megkérdezném, hogy a tavalyi X-faktorosok közül az első három kiesettnek használt egyáltalán valamit, hogy itt volt. Fannyka pékségben dolgozik, Mariannról sem hallani már, az összerakott pár sincs sehol. Szóval azért az nem egészen úgy van hogy a 12-ből már karriert lehet csinálni. Ahhoz azért kicsi ez a piac és talán tök felesleges is eröltetni ezt az egészet ilyen sűrűn. A Mega is egyre alacsonabb szintű lett, szerintem a következőben már óvodások is elindulhatnak:), hogy legyen elég tehetség.

Mu Deng 2011.11.21. 15:08:29

@Közbiztonság Szilárd:

Hát nem olyan régen hallottam róluk először, ez bizony igaz.

De a Vad Fruttik szerintem akkor is jó, nem tudom, mi a gagyi és mi nem manapság, jó zenét játszanak hangszereken, és jó szöveget énekelnek hozzá jó dallamokkal, ha ez a gagyi, akkor én szeretem a gagyit.

És akkor módosítok, a fost nem szeretem, a gagyit még igen. És akkor a többit egyből át is helyezném a gyagyi halmazból a fosba.

Mu Deng 2011.11.21. 15:09:45

@házisárkány:

Valszeg az lesz itt a különbség, hogy én férfi vagyok, te meg nő, hm? :)

A nőket eléggé idegesíti általában.

candyperfumegirl 2011.11.21. 15:13:45

@Crocuta: ez nem nagy kulisszatitok, hiszen leveszik az élő feliratot olyankor a képrenyőről is, az élő adás előtt veszik fel stúdióközönség előtt. Általában kétszer, és végül kapsz egy végott, egy produkcióbak ható anyagot.

bruu 2011.11.21. 15:22:44

@candyperfumegirl: szerintem azt kérdezte, hogy abban az időben amig felvételről nyomják a szárvendéget, addig a stúdióban az élőben mi történik.
Ha nem ez volt a kérdés akkor most ez a kérdés. Szóval amig a tévénézők a sztárvendégen szenvednek vagy sörérét mennek a hütőhöz addig ott az élőben pisi büfé szünet van vagy a mókamester hangolja a publikumot, hogy el ne aludjék

Crocuta 2011.11.21. 15:23:49

@candyperfumegirl: Titkot írtam volna? :) Csak érdekelt, hogy mi zajlik a stúdióban... :)
Volt egy olyan sejtésem, hogy szabdalt dolog lehet. De azt hiszem, erre már korábbi adásoknál is utaltak a kommentelők.

candyperfumegirl 2011.11.21. 15:25:53

@bruu: nézzük felvételről a kivetítőn. :) Ez az időhúzós szakasz extra hosszúnak tud tűnni egyébként, de azt mondják, azért kell ezt így, mert a műsor végén már nincs olyan jó hangulata a publikumnak, mint az elején. Közös produkció is így működik egyébként, azon sincs élő felirat.

Crocuta 2011.11.21. 15:33:00

@candyperfumegirl: Ha már ilyen bennfentes vagy, áruld el nekem, annak a szerencsétlennek a Rocktenorsból csak az az egy mustársárga nadrágja van?

Momina 2011.11.21. 15:33:18

A túlsúly és az énektudás közötti összefüggés feszegetéséhez csak annyit üzennék csendesen a zsürinek, hogy Pavarotti, Deák Bill Gyula, Queen Latifah, Tóth Vera. Így hirtelen ennyi jutott eszembe, a legkirívóbbak, de lenne még...

hazank fia 2011.11.21. 15:36:41

Ellentetben a posztban irtakkal, a Carbonfools nagyon jo volt. Ha pedig az eddigi meghivottakhoz hasonlitjuk, egyenesen a legjobb.

Amugy, nem tudna Hodos Hajni folytatni a hogyvoltozasat az X-nek? Osszehasonlithatatlanul viccesebb, szorakoztatobb volt. Sirva rohogtem olvasas kozben. Ez meg olyan, mint egy TeleSport osszefoglalo.

silverwol 2011.11.21. 15:38:26

Lassan eljutunk oda, hogy egyátalán nem tudni vannak-e jó énekesek a csapatban, mert annyira gyenge számokat adatnak elő velük, hogy semmi esély bizonyítani a tudásukat. Biztos bennem van a hiba, de a szombati produkciókból azt hiszem talánkét számot hallottam korábban. Hajrá RTL klub, még egy ilyen hét és nem nézem tovább a műsort!

bruu 2011.11.21. 15:39:35

@candyperfumegirl: köszi. Azta veszélyességi pótlékot kapsz? Azért az durva, hogy kétszer élőben nézed padlótomit aztán még uazt felvételről is

chilii · http://chilii.blog.hu 2011.11.21. 15:49:04

@silverwol: igen, sajnos alibiznek, csupa olyan dal szól, amiben nem lehet csillogtatni a tudást....

raftery 2011.11.21. 16:19:36

@Mu Deng: zordognori szerintem is rem idegesito egy valaki,pedig pasibol vagyok...
:)
bar teny,hogy nem tudnek jo nevet mondani,mert-szerintem-a mostani mainstream musorvezetes/tintatilla,lila,lipicai kaloria,kovacsaron,zordognori es az oregek-jakupsegg,sonkapici,csiszarapukam,stb,stol kilove,ugye.../kritikan aluli...
inkabb engednem kicsit balazsnak es maj(om)kanak a szabadabb gyeplot,hatha alapon...
de isten igazabol egyik sem alkalmas erre a feladatra,lassuk be,mert hiteltelenek es nivotlanok...

raftery 2011.11.21. 16:24:25

@chilii: ahhoz,hogy csillogtassak a tudast,ahoz kellene is...marmint tudas...
:)
liliszi jol nez ki szinpadon,ugrabugra csak epp enekelni nem tud...ez kiderult,ugye...
mas kerdes,ha lett volna pici esz,akkor a mostani musorba pl behuzhatta volna a david guetta/snoop fele sweat-et,abba nagyon enekelni sem kell,ugribugrizni meg lehet,partynota is...
dehat...
a gyerekjany semmilyenke,a rockterrors nem eleg kepzett meg hangilag...

Közbiztonság Szilárd 2011.11.21. 16:42:18

@hazank fia:
Na ja, fikázásban Hajni meg sixx nagyon otthon van.

Csak azt nem bírja egyik sem, ha őket fikázzák hasonló stílusban. :-)
(Pedig olykor ők is kiérdemlik.)

Közbiztonság Szilárd 2011.11.21. 16:44:44

@hazank fia:
Amióta énekes (pláne ez a vonagló plébojnyikhaj) van a Carbonfoolsban, nekem sem tetszik igazán a zenekar.

Amióta meg Zsazsáékat is kirúgta Titusz, azóta nem nézem-hallgatom őket.

Közbiztonság Szilárd 2011.11.21. 16:49:54

@Momina:
Hát mondjuk azért Deák B. Gyula Bilibilibilibátyánk azért közel sem volt annyira jó torok, mint amilyennek magasztalták.
Egy jó bluesénekes volt a sok közül.

Erre a dologra mondta annak idején Presser önkritikusan, amikor már vagy 5-ödször választotta meg a közönség az Ifjúsági Magazin meg a Pesti Műsor útján az év billentyűsének (1980-as évek), hogy pl. Szakcsi Lakatos Béla három hozzá hasonló év billentyűsét rakna zsebre fél kézzel, csak nem túl népszerű a műfaj, amit csinál, ezért kevesen szavaznak rá.

empatia 13 2011.11.21. 16:57:00

Már az első X faktor is, elsősorban a pénzről szólt, ez talán nem is lett volna akkora baj, ha egyben új tehetségek kapnak lehetőséget. (mert eddig nem volt nekik). Ehelyett kaptuk Vastag Csabát, aki kb. 10 éve volt a pályán (TVk-ben, színházban, reklámban haknikban) Ezalatt úgy a szakma, mint a közönség látta, és nem nagyon jutott eszébe senkinek, hogy benne van az X! Fellépésein, meg a versenyen is nemegyszer hamis. Veca, Wolf Kati is, gyerekkorától, mindent megkapott, hogy zenei karriert csináljon. Nicolasnak is volt már lemeze, egyénisége kevésbé. Valahogy mégsem jött nekik össze. Az X egyedül, a semmiből jött Norbiban volt, igaz a LÁBÁBAN! Igaza volt Gesztinek,eredeti, mozgásos trükkjei, mára már elfogytak.
A mostani versenyben, még ennyi sincs. Ha volt is két jó hanggal (nem Freddy-k, mint ahogy kábítják őket!) rendelkező fiatalember, belőlük, már most kiölték az egyéniséget.
A legnagyobb szégyen, hogy IKONKÉNT, eszméletlen és ízléstelen körítéssel bedobták Fluort. A fiatalság, azt szeret, aki akar. FT. a mai kor embere, és marketing professzor is lehetne, mert a semmit a legtökéletesebben adja el. Karrierjét, még az sem törte meg, hogy kiderült, amivel befutott a MIZU, szövegében, zenéjében LOPÁS. Szeretném figyelmükbe ajánlani, GECI gránát opusát. A műben 17-szer fordulnak elő, az előbbi kedves szavak, egyéb hasonló finomságokról nem beszélve. Ezzel a kulturált szövegével járja az országot. Igazán megérdemelte, hogy szombaton, mint egekből alászálló angyal jelenhessen meg.) Lopás, ordenáré beszéd, - tehát igazán alkalmas, hogy most már, mint hiteles (?) ember, "példa" reklámozzon a fiatalságnak.
Vele, az X faktor is alekoszi magasságokba szállt.
Ezt a "magasságot", a mentorok is sokszor átugorják,és sajnos Malek Mikós is lassan idomul a többiekhez.

rubberbandman 2011.11.21. 17:08:09

a legjobb a Carbonfools és Tarány volt a legbénább meg Fluor. "élőben" most látom először, hát vazzer ez egy szánalmas senki.
csillagos ötös a fénytechnikusoknak.
Geszti meg csak egy taktikázik, és a megmaradt bandájának potenciális konkurenciájából irtja a jobbakat, vagy próbálja. akárcsak Keresztanyu tavaly. hiába licenszműsor ha genyómagyar mentorok és műsorkészítők szabják meg a csapásirányt.

krumplicukor 2011.11.21. 17:16:56

"Ehelyett kaptuk Vastag Csabát, aki kb. 10 éve volt a pályán (TVk-ben, színházban, reklámban haknikban) Ezalatt úgy a szakma, mint a közönség látta, és nem nagyon jutott eszébe senkinek, hogy benne van az X!"

Ez mondjuk szerintem nem VCS-t, hanem a szakmát minősíti, de mindegy, ezen nem fogunk összeveszni. (Meg persze el lehet gondolkozni azon is, h Mo-n mi is a karrier egy éneklős számára...) De tény, a tavalyi X-ben igen nagy arányban voltak jelen a profik, félprofik, sokan húzták is emiatt a szájukat, idén jóval kevesebb van belőlük, de most már visszasírom a tavalyiakat, mit érdekel engem, h már nem kellett felfedezni a mezőny felét, legalább hallgathatóak voltak. Ezek a mostaniak azt az egy szem Tarányt kivéve, meglehetősen gyengék. Na jó, Murinak és Kocsisnak legalább hangja van.

A Carbonfools pedig jó volt és pont :)

fülesboci 2011.11.21. 17:26:28

nem tudom: ki mit várt a műsortól? Hisz eddig sosem tünt fel senki. max. arról szól a műsor, ki tudja utánozni az eredeti előadót.
ezekből sztár? ugya már, a zsüriből sem lett nemzetközileg elfogadott valaki.

JOKKA21 2011.11.21. 17:34:05

Alexám már nem tudjátok fikázni.:)
Remélem Vera nyeri vagy Tarány.

escéhá 2011.11.21. 18:03:03

Yes, Vad Fruttik!
Lehetnének ők is az egyetlen!

mrs. white 2011.11.21. 19:11:15

Lici a vakok intézetében nem menne el csak a süketekében sztárprodukciónak. Magára valamit is adó zsüritag (feltételezve hogy minimális hallással rendelkezik ) nem szavazhatot volna rá egyszer sem, egyik párbaj során sem.

Akkor tegyük fel, hogy taktikázik. A jobb versenyzőt akarja általa kielyteni. Érdekes volt nézni ahogy Fero is éppen ezen gondolkodott csak a múlt heti események türében nem tette meg hogy fölköp a levegőbe és azután alááll. Talán ennyivel gerincesebb Gesztitől.

mrs. white 2011.11.21. 19:14:12

@mrs. white: Természetesen kiejteni. My God.

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2011.11.21. 19:47:45

Az a sajnos, hogy, hogy a mentorok pojácasága még a versenyzőkénél is hamisabban cseng!

különvélemény 2011.11.21. 19:58:35

Ez zsinórban a harmadik hulladék szám Verának, ez már szándékos.

Baricz jó volt, Muri szar, Tarány jó, Kicsicé szar, Kocsis majdnem jó, Rocktenors elmegy.

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2011.11.21. 20:16:10

@SamSem: A Rocktenors az az én készülékemen hamis?

hazank fia 2011.11.21. 20:30:07

@Közbiztonság Szilárd: Ez igy van, de legalabb szorakoztato.

házisárkány 2011.11.21. 20:48:15

@Mu Deng: Valóban nő vagyok, de nem ezért idegesít. A párom férfi (a javából :-)), és ő sem bírja. Szóval nem lehet leegyszerűsíteni, hogy "biztosan ronda, tehetségtelen nő vagy, oszt ezért irigykedsz rá" (nem írtad ezt, csak ez az általános vélemény akkor, ha egy nő nem bír egy másik nőt). Sok nőtársammal ellentétben én már túlvagyok azon, hogy minden csinosabb és/vagy fiatalabb nőre fújjak (stílusosan: tüzet okádjak :-)), elismerem, ha valaki valóban szép, ügyes, tehetséges stb., ezzel nemegyszer zavarba is hozok másokat, ugyanis nem átallok időnként szembedicsérni valakit, ha úgy érzem, megérdemli. Ördög Nóra nem tartozik ebbe a körbe. :-)

mtk001 2011.11.21. 21:20:19

Gyenge eresztés ez a sorozat.
Végre kiesett a nagyon unalmas LilC.

Dalokat kockadobással kellene válogatni, mert ezek a dalok zömében szarok, vagy nem illenek az énekesekhez.

Ördög Nórinak pedig nincs olyan jó lába, hogy ennyire szar ruha-cipő kombók is jól álljanak neki.

2011.11.21. 21:28:35

@Árpa Jankó: Nos, ha engem kérdezel, szerintem egyenként nem hamisak, de együtt elviszik egymást, és túl hangosak. Vonyítanak, mint a kanos farkas holdtöltekor. De csak szerintem.

Hülye aki elolvassa! 2011.11.21. 21:46:11

X-fucktor= közepes hangok+szar dalok+ faszkalap ripacs zsűri

szanalmas 2011.11.21. 21:54:04

@Mu Deng:

Szerintem is jó Nórika, mondjuk a hadarós "kötelező szövegek" nem mennek olyan jól neki, abban Balázs verhetetlen, hehe.

@mézescsók:

Ja, persze, Geszti fel tudja mérni. Akkor áruld már el nekem légy szíves, hogy hogy a tökömbe eshetett ki a kappanhangú csodareménység?!

@Fenimore:

Gondolom, azért Rocktenors a nevük, mert "tenorosan" nyomnák a rockot. Gondolom, azért énekelnek úgy, ahogy. Vagy ilyesmi.

A dalválasztások 90%-ban tényleg iszonyat szarok, vagy én nem ismerem a mai szarok 90%-át. Főleg Feróról nem hiszem el, hogy ilyen szemeteket választ, egyáltalán tényleg ők választják a számokat?
Azt sem értem, hogy miért próbálnak minden csajból ostobenkó kurva figurát csinálni, a srácokból meg maccsó sexmachine-t!
Persze azt sem tudom, hogy ki a faszom küld ezeknek sms-t egyáltalán, Nórika mindig könyörög érte, azt bezzeg elfelejti mondani, hogy akkor is kiesik valaki minden rész végén, ha hétmilliárd sms-t küldenek!

Közbiztonság Szilárd 2011.11.21. 22:20:43

@házisárkány:
Elfelejtetted írni, hogy süket és vak is vagy, nemcsak nő.

mézescsók 2011.11.21. 22:47:51

@szanalmas: Gőzöm nincs, melyik kappanhangú csodareménységre gondolsz, kiesett már egy-két pasas, van, aki a döntőig sem jutott el.
Gesztit nem muszáj szeretni, de a mentorok közül az egyetlen, akinek a showbizniszhez - nemcsak előadói szinten - köze volt és valamilyen szinten van. Lassan is leírom: az üzleti részéhez. Az elmúlt években/évtizedekben több sikeres produkciót is letett az asztalra, több műfajban (Rapülők, Arc, csirkés-reklám, Nemzeti Vágta pl.), általában jó szemmel látta meg, mi jön be a publikumnak.
Csak Neked mondom: amúgy kifejezetten antipatikus nekem a pasas, de a tények makacs dolgok.

röhögő 2011.11.21. 23:01:01

@Lencsés István: Elfelejtetted hozzátenni hogy nem vagy anonim. Jól vagy?

raftery 2011.11.22. 06:53:42

@mézescsók: geszti,mint sikeres???
aham,azert nyomja magat minden forumon...
:)))
egy epkezlab otlete nincs,mindent lop...bocsanat,felhasznal...

rapulok=dj jazzy jeff&fresh prince,b.w.s.m.p.
nemzeti vagta=palio/siena
arc=benetton reklamkampanyok
az utolso zenekara(ki tudja hogy hivjak)egy az egyben eyg black eyed peas szammal jottek be a koztudatba,amira szoveget irt...
folytassuk???

egy dolgot tud,dumalni...
szovege van,ennyi...

Lencsés István 2011.11.22. 10:21:32

@röhögő: Igen jól vagyok , de látom te unatkozol . :D :) ;)

hannamontanna 2011.11.22. 11:06:19

Helló.. Mi a manó, hogy itt mekkora pezsgés van!? Senkit nem érdekel, mégis nézi... Engem érdekel. Nos, én nagyon vártam azt a zúzós estét, mert elképzeltem, hogy Lil C. végre elemében lehet és előadja Ushertől a More-t, akkor talán nem párbajozik. Na mindegy, túlestünk leglíraibb előadásán, nem értem. Tarány T. hozta amit ő tud, adjon hálát mindenki, hogy nem sértődős, mert kicsit unalmas ez a sok ekézés a súlyával, termetével, mozgásával... imádom, hogy mindenen mosolyog, nemcsak mint előadó jó, intelligens is. Másképp nem tudná kezelni a "kritikát". Nem tudom mit szólna GP, ha a munkásságának a megítélésében befolyásolná a közönséget pl. a róla szóló hírözön. Kocsis T. szerintem beparázott az egésztől, a szervezete már feladta. Énekelni tud, de nem neki való ez a körítés. Vera valóban kicsit fáradt lehet, de a dal sem volt jó. Mindenki mintha lejjebb énekelne mint kell, Muri E. is, aki továbbra is erőltetett. Neki azt hiszem a körítés tetszik. A rockT egyszerűen borzasztó, tényleg szana-széjjel hangzik, attól hogy rock és tenors még lehetne valamilyen hangzása, vagy ez, vagy az. Vagy legalább hangzása... Gergő jó lesz, bírom a szövegét is, tud szerepelni is. Nóri tökéletes volt, haja, sminkje, szoknyahossz..:-)) profi volt, mint mindig, de az a cipő??? Mért nem megy szabira a stylist???? K. Ildikó kicsit láthatná már magát kívülről: ez a csöpögős, szenvedős szerelmetes nyávogás totálisan félreérthető, ezt ő sem akarhatja, hogy azt képzeljük el, amit ő közvetít ezzel a viselkedésével. Visszatetsző és totál zavarba ejtő lehet a versenyzőinek is. Carbonizé biztos jó, annak idején én is szerettem a Kraftwerk-et..:-)) A végére hagyom a "SZTÁRVENDÉGET" (SIC!) Ez meg mi volt? Hát ezzel minden reményem elszállt, hogy ez komoly. Most gondolta azt Ágnes..: és én ugyanezen a színpadon álltam???? blamázs. Több szót nem érdemel FT.

hannamontanna 2011.11.22. 11:14:52

Amúgy, ha GP annyira ért a bizniszhez, tudhatná, hogy Lil C úgyis befut - ha másért nem, mert ő szárnyai alá veszi -, szimpatikusabb lett volna ha ki meri mondani, hogy Kocsis T. jusson tovább. Feró meg elvesztette a fonalat. Két ilyen énekest közönségre bízni, rizikós.... rosszul is elsülhetett volna...:))))

JOKKA21 2011.11.23. 15:08:16

Alexa volt a legjobb!:)

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2011.11.25. 14:37:02

@hannamontanna: "Carbonizé biztos jó, annak idején én is szerettem a Kraftwerk-et"

Ezeknek annyi közük van a Kraftwerkhez, mint a Coldplaynek. Azaz semmi.
süti beállítások módosítása