Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 2x12 - Chuck és a rocksztár

2011. november 18. 13:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs the Third Dimension

Joshua Gomez köszönti a nézőket a rész elején és megkér mindenkit, hogy vegye fel a 3D-s szemüvegét (és ezzel meg is van a cím). A magyar verzióból ez kimaradt, de valahol, valamikor, talán meglátjuk mi is a csodát, amelyhez még a főcímet is aktualizálták.

Chuck egyenlőre nem a szemüvegét keresi, hanem a 'Sarah hidegvérrel lelövi a fulcrumos embert' c. felvillanó képekkel teli álommal küzd, de Sarah szerencsére felébreszti. Kombiné, kombiné, egy csipkés kombiné van rajta és a csábítás trükkjeivel nyomul barátja felé és fölé, aki még itt is, nyakig betakarózva udvarias és kedves a lányokkal, különösen, ha az a barátnője és hidegvérű gyilkos. Ezt persze bátran a szemébe is mondja, majd igyekszik meggyőzni magát, hogy ez csak álom, de Sarah megnyugtatja, hogy nem, nem az… ez egy rémálom és már veszi is elő a nagykést, éppen készül lecsapni, Chuck pedig ordítva ébred és ijedten néz körül a szobában. Üres, ezt megúsztuk! Reggeli közben aztán Devon turmixolásátol is összerezzen, az már nem is érdekli, hogy sógora az ő ijedt ordítását, női sikítozásnak titulálja, inkább hebeg-habog és a stresszel magyarázza az esetet. Devon hitetlenkedik, hisz' mégis mennyire lehet megerőltető egy Buy More-beli munka? Mindenesetre megvan az orvosság: szabadnapot kellene kivenni.

Chuck ezzel a recepttel érkezik munkahelyére, ahol hosszú tömött sorokban ácsorognak az emberek, eltévedtünk? Morgan jön a magyarázattal: kaptak egy szabadnapot, mert Tyler Martin érkezik (igen, AZ a Tyler Martin, a rocksztár, a költő, a legenda), ugyanis a konkurens áruház lemondta a bulit, Big Mike pedig lecsapott a lehetőségre és felajánlotta a Buy More-t. Morgan épp azon örömködik, hogy a sok ember miatt tuti senkinek nem tűnik majd fel, hogy semmit sem csinálnak, sőt, ott sem lesznek, amikoris megszólal az úr hangja, Big Mike hivatja az irodába. Egy nemes feladattal bízza meg kedvenc "fiát": régi focis haverja, bizonyos Jimmy Butterman nemrég szabadult és a nevelőtiszttel megbeszélte, hogy itt, a Buy More-ban kaphat egy második esélyt, úgyhogy Morgannek nincs más dolga, mint figyelni a jóemberre és megtanítania mindent, amit tud, de legalábbis amit kell, na'iszen.

Eközben odakünn Emmett próbálja fegyelmezni a jónépet, de nem úgy tűnik, hogy bárki is figyelne rá, el is hagyja a terepet. Ezt használja ki a Sapkás Nagykabátos Ember, átmászik a szalagkorláton és a pulthoz lépve előkap egy dobozt, majd kinyitja és ellenőrzi annak tartalmát. Ez arra jó, hogy mi lássuk, hogy egy bomba van benne, Chucknak meg arra, hogy bevillantsa, tényleg az. Najó, igazából a rosszember élesítette a gránátot, majd otthagyva azt a polcon, elinal. Chuck közben szólt Casey-nek, aki egyből kivinné a bejáraton a cuccost, ám jófiúnk figyelmezteti, hogy ott sok az ember, inkább hátra menjenek. Elindulnak, szaladnak, Casey fellöki Tyler plakátját, ezt Lester nehezményezi, mire Casey belöki őt a sorok közé, ezt viszont Jeff-nek nem tetszik, senki nem bánhat így a barátjával, és elveszi a doboz, majd passzolgatnak, dobálnak, Chuck megszerzi, Casey-t indítaná, amikor a semmiből előugrik Morgan és egy hatalmas vetődéssel megszerzi a labdát dobozt, majd megkérdezi, hogy miért is játszanak ilyet. A választ meg sem várja, rohan tovább, majd a következő kanyar után belerohan egy nagydarab munkatárs bicepszébe, mely egyből földre küldi. Big Mike örül, hogy Morgan megismerkedett a mentoráltjával, Chuck meg örül, hogy megvan a doboz, hátraszaladnak, közben Sarah is csatlakozik hozzájuk - jóreggelt-sarah! -; doboz a kisszéfbe, kisszéf a hűtőbe, hűtő a kamrába, kamra elé Casey ééés robbanás. Szekrényajtó kicsit behorpadva, Casey füstfelhőben, Buy More emberestől megmentve - jóreggelt-chuck!

Beckman az Erődben felteszi a nagy kérdést, ki akarhatta megölni Tyler Martint, de Chuck szerint a lista hosszú: bárki, aki hallotta a zenéjét. Nesze neked rocksztár, ezért kár volt álnéven átjönni a Lostból! A gránátról viszont kiderül, hogy főleg észak-afrikai katonai egységek használják és véletlenül a rockbanda nemrég éppen arrafelé koncertezett, úgyhogy nincs más hátra, mint előre, Mr Martint ki kell kérdezni ahhoz, hogy kiderítsék mi történhetett. No, ez a kihívás, egy ilyen fickó mikor van egyedül? Nos, Sarah simán megoldja a problémát. Miután Tyler nagy arccal megérkezik és köszönti Clevelandet (de ez Burban, haver! – Mindegy), illetve elújságolja, hogy egy arany belépőt rejtett el az egyik CD-jében, amellyel a szerencsés megtaláló a színfalak mögé is beleshet a másnap esti jótékonysági koncerten, Sarah a háttérből bedobja magát és női bájait, mire Tyler már egyáltalán nem a menedzsere mondókájára figyel, hanem inkább bekapja a horgot. Hátul a raktárban aztán folytatódik a csábítás, amit Chuck gyomra nem bír a dobozok mögött, így a lebukást elkerülendő és nem utolsó sorban a feladatot végrehajtandó, Casey lelövi rocksztárunkat egy kis kábítólövedékkel, így Tyler Sarah karjaiba omlik, majd Casey lakásába cipelik, ahol békésen alszik a fotelben. Miközben épp azt ecsetelik, hogy most kb 12 óráig meg se' moccan, felnéz és meglátva Sarah-t, folytatni akarja, ahol abbahagyták, így mehet egyből az újabb adag kábszer. Lövedék formájában.


Vendégszereplő: Dominic Monaghan (Tyler Martin)

Amint a zenész visszaalszik, Walker és Casey elindulnak akciózni, ugyanis a Buy More kamerái segítségével megtalálták a merénylő kocsiját, így már mindent tudnak róla, de Chuck kiakad rendesen, mert őt meg otthagyják, hogy figyelje Martint, nehogy az lenyelje a nyelvét. Amint a merénylő lakása felé haladnak, Sarah azért rákérdez John-ra, hogy mi lehet Chuckkal, de a férfi szerint csak kimerült, nem volt szabadnapja, pedig ráférne, Walker azonban mást gyanít a háttérben, mert a karácsonyi buli óta ilyen a védence. Nos, nincs idő tovább Bartowski lelkével foglalkozni, mert amit a szobában látnak, az megoldásnak tűnik: a falakon Tyler megfigyelési fotói, az asztalon gránátok, Walker szerint ez túl szép, hogy ilyen egyszerű legyen.

Este a Buy More pihenőjében Morgan, Jeff, Lester és az újfiú a CD-ket bontogatják a belépőt keresve. A lelkiismeretüket megnyugtatandó, azért közben mondogatják, hogy ez nem helyes, mégiscsak a rajongókat illetné a megtiszteltetés, de mivel ők is rajongók, végülis rendben van ez így. Morgannek van szerencsés keze, megtalálja a belépőt, mire a három másik kánonban könyörög, hogy őt vigye magával a bulira. Az igazságos Grimes viszont versenyt hirdet, Buy More stílusban.

Ezalatt Chuck őrző-védő szolgálata egész jól megy, de csak amíg fél pillanatra le nem veszi szemét Martinról, aki ezalatt szépen el is tűnik. Chuck frászt kap, majd rájön, hogy a srác csak brunyálni ment ki… az udvaron lévő szökőkúthoz. De legalább dícséri rendesen az egész berendezést, sőt, elájul attól, hogy a mennyezet tisztára olyan, mint a csillagos égbolt. Talán, mert az is, mondja csendesen Chuck, mire Tyler kicsit magához tér és próbál rájönni, hogy hol van. Nem sikerül, de Chuck elmond mindent, beadja, hogy ő a kiadó embere és mivel a nagyágyú élete veszélybe került, biztonságos helyre vitték. Vagy hozták. Martint ez marhára nem érdekli, buli-idő van, gyerünk. Chuck még próbál segítséget hívni, de nem sikerül, telefon a vízben köt ki, ők meg a bárban. Ahol isznak, meg isznak, majd isznak és még egy kis italra is jut idő.

Vissza a Buy More-ba, ahol a Morgan Különleges Triatlon fogja eldönteni, hogy a 3 jelentkező közül kit visz magával Morgan az arany belépővel. Ezt a fonalat most gyorsan fel is göngyölíteném. Első feladat a bugyi-verseny: aki elsőként hoz Morgannek egy női alsóneműt… még be sem fejezi a mondatot, Butterman letépi a nadrág alól (!) Lester (!) alsóját és Morgan kezébe nyomja. Lester sírva bizonygatja, hogy ő férfi, újfiú rácsodálkozva kinyög egy "ó"-t, Morgan meg elfogadja a feladatmegoldást és megadja a pontot, ám a versenyzői létszám máris lecsökken, ugyanis Lestert már nem a belépő érdekli, hanem egy kis jég után sóvárog. Második feladat a Subway sprint: másfél méteres szendvicset kezdenek két végéről falni, mindketten gusztustalanul zabálnak két pofára, de a versenyt Jeff nyeri. A harmadik fordulóban a főszereplő egy piszoár-tabletta, melytől Buttermann már ránézésre kivan, de Morgan még el sem mondja, mi a feladat, Jeff már bekapja (!) a pink színű korongot. Erre Grimes is kiakad, mi a fenét művel ez az őrült, mikor elég lett volna egyáltalán megérinteni azt a vacakot, Jeff viszont csak biztos akar lenni, hogy azért nyert, ugye? Ugye.


Vendégszereplő: Jerome Bettis - profi focista (Jimmy Butterman)

Vissza a buliba. Tyler a nők gyűrűjében megmondja a tutit, tudja, mi kell Chucknak: egy tetkó. Ez kizárt, Chuck és a tűk az két külön világ, de a srác csak erősködik, merthogy a nők imádják a tetkót. Ő minden jótékonysága után varrat magára valamit, Chuck meg érdeklődik, hogy mi mit jelent, ám Tyler nem igazán jegyezte meg ezeket, de mindegy is, elég, hogy a menedzsere tudja. Két újabb hölgyemény csatlakozik a bulihoz, táncolnak egy kupacban.

Mikor Casey-ék hazaérnek és csak az üres lakást találják, elindulnak a nyomkövető után és ők is kikötnek a bárban, ahol gyengén, de veszik Chuck jeleit. Elsőként azonban a Sapkás Nagykabátos Embert szúrják ki, aki szintén észreveszi őket és menekülőre fogja a dolgot, Sarah-ék utána. A hátsó sikátorban érik utol, fegyvert fognak rá, de a tag nem akarja felemelni a kezét, inkább mutogatós bácsit játszik és a kabátját széttárva látszik, hogy az tele van élesített gránátokkal. Közli, hogy Mr Martin még mindig veszélyben van, úgyhogy ha nem akarnak felrobbanni, akkor inkább hagyják elmenni. És hagyják, inkább bemennek Chuck-keresésre.

Aki éppen a táncparketten feszeng, mialatt Tyler a két nővel szendvicsben nyomja. Sőt, két nő beindul, nekivetkőzik és szobára hívja a srácot, miközben Chucknak bevillan az egyik nő nyakláncáról, hogy kések röpködnek, valami fegyverszakértő, vagyis rosszember alert. Chuck még a lakosztályban is próbálja önmérsékletre inteni védencét, aki végül beleegyezik, rájön, hogy önző volt – és Chucknak adja a lehetőséget, belöki őt az oroszlánok közé és becsukja az ajtót. Nőcik elkezdik a dolgukat, vetkőztetik Chuckot, aki zavarban van rendesen, mindamellett, hogy félti is az életét, de mit neki cipő és naci, egy szál alsóban ugyan, de sikerül elfutnia a bestiák elől, akik már a kést keresték a csizmában. Tylert már sehol sincs, de futtában odaszól Sarah-nak, hogy baj van, épp a tetőn ácsorog és mivel a nőcik már utolérték őt, mit tehetne mást, mint a mélybe veti magát… hogy aztán a liftben megkapaszkodjon. A liftben lévő romantikázó párt hiába kéri, hogy menjenek már le a földszintre lécciléccilécci, azok rögtön megállítják a masinát és kiszállnak, a lift pedig megindul felfelé, hogy amikor újra megáll, a bestiák be tudjanak szállni. Hölgyeim! Chuck mint tudjuk udvarias, de a nőket ez nem hatja meg, már épp lelőnék Chuckot, amikor megjelenik Tyler, aki folytatná a bulit. Ekkor a nők viszont vele végeznének, amikor pedig a srác esik össze… egy kábszer lövedéktől. Igen, Casey az, Sarah-val együtt kis verekedés után kiütik a nőciket, majd végre lemennek a földszintre.

Otthon, édes otthon, mintha mi sem történt volna, Tyler kiütve, Chuck leszúrva, mármint szavakkal, mégis miért hagyták el a lakást. A magyarázkodás közben Martin ismét magához tér, de csak egy kicsit és máris hívná a menedzserét, mert valami fegyver-rászegezés rémlik neki, de mivel nem hallgat Sarah "nem kellene ezt tennie" mondatára, Casey simán beleereszt egy újabb adagot. Tyler ismét kidől, a hátán lévő tetkóról pedig Chuck ismét villant: repülők, veszélyes anyagok, reaktor, robbanás - ez pedig azt jelenti, hogy már tudja, miért akarták megölni ezt az embert. A tetkó nem filozófikus jel, hanem üzenet egy épülő észak-afrikai reaktorral kapcsolatban. Mivel a menedzser intézi a tetoválást, a szálak hozzá vezetnek; végülis nem rossz az ötlet, hiszen egy rocksztár végigutazza a világot, a menedzser így üzenget. Casey összegzése az, hogy Tyler egy barom, amiért így kihasználták, meg Bartowski is az, mert belekeveredik ilyenekbe, ez utóbbit Sarah is jól leteremti, mégis mit képzelt, hogy elmegy úgy és oda, ahol nem tudja megvédeni. Chuck ismét kiakad, miért baj, hogy szabadnapra vágyott, de igazából nem tud kibontakozni, mert Casey beleereszt egy adagot. Még mindig jobb, mintha golyóval tette volna ugyanezt.

A buy more-os Morgan szálnak az a vége, hogy másnap Jeff ugyan örül az esti koncertnek, de Morgan sajnálkozva nézi, ahogy az újfiú az automatánál iszik és eldönti, hogy mivel szegény a sitten tuti nem jutott szórakozáshoz, legalábbis ilyenhez, nekiadja majd a belépőt. És lőn, de aztán rájön, hogy bizony nagyon csúnyán átverték, mert Butterman első útja a göndörfejű zöldpólóshoz vezet, aki perkál neki rendesen a jegyért cserébe, és ez milyen jó, mert már le is léphet erről a helyről. Később Big Mike-kal összefutva kiderül, hogy újfiú csalásért ült, nem drogos, vagy gyilkos, csak egy kisstílű, fehérgalléros bűnöző.

Az Erődben Beckman megerősíti Chuck elképzelését, a Sapkás Nagykabátos Ember egy észak-afrikai magánhadsereg katonája, régóta célpont, vagyis az esti koncerten kapják el őt. Chuck ismét kiakad, amiért Tylert csalinak akarják használni, de ez megint olyan dolog, ami senkit nem érdekel, ráadásul neki kellene meggyőzni haverját az együttműködésről. Sarah leadja a "világ megmentése érdekében megteszünk bármit, amit kell" szöveget és furcsállja, hogy Chuck ezt elfelejtette, pedig nem, fehérember nem felejt. A kihallgatóban elmondja, hogy végülis milyen jó Martinnak, mert igaz ugyan, hogy életveszélyben van, de ezzel elkaphatják a rosszfiúkat és végülis csak ezt kell megtennie azért, hogy segítsen, ő pedig mit nem adna egy ilyen lehetőségért, az embereiben pedig teljes mértékben megbízhat Martin, hisz ő ezt teszi minden nap, ők a legjobbak. Sarah kezdi kapisgálni, mi baja lehet Chucknak.

Akció indul. Chuck Tylerre vigyáz az öltözőben, addig Casey és Sarah a tömegben keresi a merénylőt. Meg is látják a sapkát és kabátot, de kiderül, hogy van még belőlük több is, átverés az egész. Emberünk pedig közeledik az öltözőhöz, lekaszabolja, aki az útjába áll és már kopog is az ajtón. Chuck szokásos pillanatnyi pánikrohamát követve kieszeli a nagy tervet, Tyler bújjon be a szekrénybe, ő majd improvizál, állj, előbb vegye le az ingét - mivaan?-, csak bizalom. Sarah-nak még telefonál gyorsan, hogy mi a helyzet és ha már itt tartanak, tényleg nem a szabadnapról van szó, el kellett volna korábban mondania, hogy… de nem tudja folytatni, mert Rosszember rátöri az ajtót. Először adja a hülyét, majd mikor az kést ránt és rájön, hogy a célpontja valószínűleg a szekrénybe bújt, Chuck felmutatja a mobilt, amelyen Tyler háta látszik, pontosabban a tetkó és előadja a sztorit, tudják, hogy urániumot dúsítanak és azzal kereskednek és tudják, hogy a tetoválásokkal üzengetnek a menedzseren keresztül. Mindezt hallva, Tylernek kerekedik a szeme rendesen, de Chuck persze folytatja, megfenyegeti emberünket, hogy azon nyomban elküldi az emailt, ha az nem teszi le a fegyvert. Már éppen sikerülne a dolog, amikor a felbőszült rocksztár ráront Rosszemberre egy cintányérral, vagymivel, a lendületes csapás elől azonban kitérnek, így Tyler Chuckkal együtt kiesik az ajtón. Futás közben összeakadnak a menedzserrel, akit viszont már pontosan eltalál Martin, ezzel a pofánvágással jelezve, hogy ki van rúgva.

A színpadon kötnek ki, elvégre koncert van, de mivel a háttérben megjelenik Rosszember, Tyler kiabál Chucknak, hogy ugorjon. És lőn, beugranak a tömegbe, az emberek körbeadják őket. Eközben Sarah-ék is igyekeznek utat vágni, Chuck is keresi a fickót, akit Casey talál meg elsőként vicsorogva, de már figyelmezteti is, hogy ne is tőle féljen, hanem inkább a társától – megjelenik Sarah, mint egy anyatigris és egy hatalmas ütéssel pontot tesz az ügy végére. Tyler ezt látva visszakéri magát a színpadra, Chuck ugyanezt teszi, de az emberek eszmélnek, rákérdeznek, hogy ki a csuda ő és… ledobják a földre.

Otthon pedig eljött a búcsú ideje, Tyler megérti, hogy miért kell eltávolítani a tetkóit, köszönetet mond mindenért, és bepróbálkozik Casey-nél egy újabb adagra. Sarah is megérkezik, szól, hogy a taxi elállt, majd amikor már kettesben marad Chuckkal, az végre elmondja, mi volt a baja: látta, amint Sarah hidegvérrel lelövi a fulcrumost és amikor rákérdezett, akkor … hazudtam – fejezi be Sarah a mondatot. A magyarázat pedig egyszerű, az a feladata, hogy megvédje Chuckot… Chuck meg közbevág, hogy ezt persze megérti, de mégiscsak fegyvertelen volt és… Sarah is közbevég, hogy azt tette, amit tennie kellett, ugyanis a fickó megtudta, kicsoda Chuck valójában és így az egész család veszélybe került, majd bocsánatot kér védencétől, amiért néha elfelejti, hogy ezt nem ő választotta, sőt igaza van, szüksége van egy kis szabadságra, megkapja, és amint készen áll, ők itt lesznek megint. Ekkor toppan be (ki) Casey a szokásos csomaggal és Sarah is csatlakozik hozzá, indulnak kifelé, mondván, hogy máris kaptak egy új feladatot, de nem kell aggódni, megoldják.

A kocsiban Casey éppen felsóhajt, hogy végre egy kis idő Bartowski-mentesen, amikor nyílik a hátsó ajtó és már bent is ül Chuck. Hova megyünk? Ugyan már, Casey, nincs idő pihenni, munka van!

ZENÉK

Okkervil River - Lost Coastlines
Hot Chip - Out at the Pictures
Vienne - Tales of a Thousand Fears
Europe - The Final Countdown
The Hives - Try It Again

Címkék: chuck
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása