Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Caprica 1x17 - Here Be Dragons

2011. november 14. 12:00 - Freevo

Itt az utolsó előtti része a Capricának, lassan vége az érzésnek, mintha fűnyíróval borotválnák a heréimet. A Graystone-szülők és Sam a Zoéék által teremtett erődítmény körüli erdőben keveregnek, miközben a lányuk úgy tekint le rájuk a magaslatról az odavetített háttér előtt, mint egy mesebeli fúria. Daniel épp a lánya grafikus tervezői képességeit magasztalja, amikor a neje lova átváltozik egy olyan matőrül meganimált sárkánnyá, amilyet legutoljára a Slidersben láttunk. A vágók óvó kezeinek hála nem sokat látunk a lényből, Daniel pár CGI-lövéssel leteríti. A másik két, sárkánnyá váló lovat Sam lövi le, úgyhogy vége a spontán Heroes of Might & Magic demónak.

Újabb izgalmas betekintést nyerhetünk Adamáék családi életébe. Evelyn, Willie pótanyja hajómodellezéssel múlatja az idejét, hát innen örökli majd a kisklambó a hobbiját. Közben meg arról mesél, hogy a hajókon olyan az élet, mint egy nagy családban, ami ugyancsak elnyeri William tetszését, legalábbis elsőre úgy tűnik, de aztán kiderül, hogy jobban leköti a holopántozás.

A Guatrau lánya nem habozik bemószerolni az Adama-testvéreket az apjánál. A maffiafőnök elsőre hitetlenkedik, de aztán az érvek hatására parancsba adja: legyen gyors és fájdalommentes. Nem vet túl jó fényt rá, ha ezek ketten pirospontokat gyűjtögetnek a tauroni felkelőknél, miközben ő a kisujját sem mozdította értük.

Hoppá, úgy tűnik, hogy az írók is érzik már a vég közeledtét, nem kell harminchét részt várnunk arra, hogy az imént belengetett merénylet bekövetkezzen, alaposan megfontolja a tettét a bérgyilkos, minden oldalról körbevizsgálja, morálisan helyes-e, amit tesz. Nem. Csak úgy megtörténik a dolog. Vágunk az Adama lakásra, csöngetnek, és mit ad isten, a bérgyilkos az. Rögvest nekiesik Josephnek, így kell ezt csinálni. Már javában garottozza, amikor a háta mögül előlép Joe anyósa, és egy orbitális méretű húsvágó bárddal belecsap az orgyilkos gerincébe. Ruth mama, úgy tűnik, eléggé képben van a maffia szokásaival, megjósolja, hogy fél órájuk van a következő bérgyilkos érkezéséig. A többiek már intézkednek is, Joe és Sam tartanak némi pénzt és hamis papírokat egy biztonságos helyen az ilyen esetekre.

Az STO-táborban Lacy újdonsült szeretője, vagy mije, a többi újonc jelenlétében beijeszti Lacyt, hogy tuti ki akarják majd nyírni a vezetőik, mert idegesíti őket, hogy Lacy képes irányítani a robotokat. A vészmadarat később magukhoz hívják a kiképzőtisztek, és a lojalitása tesztelése végett éppen őt kérik fel, hogy intézze el a lányt, mire ő megkukultan mered maga elé, elvégre nem ez volt megbeszélve.

Willow-ék sem találnak további okokat a cseelekmény elnyújtására, mennek és egyenesen betörnek a Graystone-házba. Serge barátságosan közli velük, hogy távozzanak, különben öt másodpercen belül -- de már nem tudjuk meg, mivel fenyegetőzik, mert a Willow-férjek kényelmesen kihasználják az öt másodpercüket, hogy szitává lőjék az intelligens kuglibábut. A házigazdák minderről mit sem sejtenek, a fejükön van a holopánt, tőlük akár egy ágyút is elsüthetnének mellettük.

Apropó, Graystone-ék nem haladnak túl jól a lányuk keresésével. Sam leáll tárgyalni Daniellel, hogy hagyja őt megölni Tamarát, és cserébe azt csinálnak a lányukkal, amit akarnak. Amandának nem szimpatikus Sam, ezért egyszerűen lelövi. A kedvenc bérgyilkosunk a kocsijában tér magához, egy halom üzenet várja a telefonján, amelyekben Joe próbálja értesíteni, hogy nincsenek biztonságban. Odabent a magukra maradt házaspár megunja az eklendezést az erdőben, és rájönnek, hogy jobb lesz, ha hagyják, hogy a lányuk találja meg őket, és nem fordítva.

Letáboroznak, és valószínűleg a lányuk tényleg megunja a rendhagyó sakkjátszmát, amelyben azzal tartják egymást sakkban, hog egyikük sem lép. Megjelenik a szülei mellett, és néhány, családi újraegyesülésekkel gyakran együtt járó szentimentális pillanat után Danielék megígértetik a lánnyal, hogy hazajön, amint készen áll rá. Épp időben térnek magukhoz ahhoz, hogy észrevegyék, valaki betört az otthonukba.

Sajnos már túl késő, Clarice-ék áthatolnak mindenféle biztonsági berendezésen, és elkezdik fegyverrel fenyegetni a házaspárt. A nővér holopántját keresik, de Amanda tagadja, hogy itt lenne. Daniel észreveszi, hogy a dolgozóasztalán megmozdul a cylon prototípus, az, amelyben Zoe tudata rejtőzik valahol, csak megsérült. Úgy fest, ez olyan, mint a cylonok feltámadása, csak szegény Zoe tudata eddig nem talált egy ép testet, amibe belebújhatott volna. Daniel elkezdi húzni az időt, mire a robot lassan magához tér, és a saját leszakadt karjával úgy tarkón csapja az egyik Mr. Willow-t, hogy annak kétméteres körzetben mindent beterít az agya. Zoe bemutatkozik a döbbent Clarice-nek, majd hagyja őt futni a fekete férjével.

A robot összeesik, és a szülei követik a virtuális valóságba, ahova megint visszatöltődött a tudata. Felajánlják Zoének a saját otthonuk CGI-másolatát, és azt, hogy együtt dolgozhatnak a számára egy vadonatúj, teljesen emberszerű testen. Az első replikánson, vagy az első humanoid cylonon, ha úgy tetszik.

Lacy fiúja, úgy tűnik, engedett a parancsnak, ugyanis félrevonja a lányt, amikor az egész banda el van foglalva, és a fejéhez szegez egy pisztolyt. Meghúzni már azonban képtelen a ravaszt, mire megjelenik a két kiképző, hogy helyre tegyék. A fiú meggondolja magát, és inkább a két tisztet próbálja kilőni, ám a fegyvere nincs is megtöltve. Az önelégült felnőttek csóválják a fejüket, amikor a sarok mögül előbukkannak Lacyék ifjú társai, és elintézik a két kiképzőjüket. A gyerekek menekülni próbálnának, de Lacynek jobb ötlete van. A robotok felé veszi az irányt, és parancsba adja, hogy kövessék.

Sam és Joe elmennek a hamis papírokért, de sajnos errefelé elég sok maffiózó mozog. Míg Evelyn és Willie odakint a kocsiban várják őket, a két Adamát meglepi néhány bűnöző. Evelyn a rókavadászó bátyjáról szóló történettel próbálj szóval tartani az egyre idegesebb Willie-t (hé, erről a nagybátyóról hallottunk már a BSG-ben, a negyedik évad tizenharmadik részében!), de a kisfiú nem bír megmaradni, az apja után szalad.

Épp ezzel menti meg Samet és Joe-t, akik nyaka körül egyre inkább szorul a hurok. Nekiront az egyik maffiózónak, mire egy másik rálő, így Samnek lehetősége nyílik rájuk támadni. Hamar végeznek is velük, de már késő. Willie-nek bibis lett az ujja. Megérkezik Evelyn, megnyugtatgatják Williamet, és, hoppá, ennek a gyereknek meg hogy került a hasára egy akkora vérfolt, mint Ausztrália? Willie, William Adama lassan jobb létre szenderül, az apja pedig sokkosan üvölt, ez már a harmadik családtagja fél éven belül, és erről még biztonsági másolat sincsen, az istenek verjék meg. Mi meg nem nagyon értjük, hogy hogy lesz egy halott gyerekből egy Battlestar parancsnoka, de még van egy epizódunk, hogy ez kiderüljön.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: caprica
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása