Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 4x16 – Habzó csontok

2011. november 08. 12:00 - Llew

Esküvőn kezdünk, de nem a szokványos fajtán, a pap ugyanis éppen egy tengerparti sziklák felett lebegő hőlégballonban ad össze egy, a Mount Everesten megismerkedett párt. Az akarod, akarod, igen, igen részt egy közös bungee jumping ugrás követi, ami végül is simán zajlik, de egy sziklákon oszladozó hulla képében az újdonsült házasok pont a legrosszabb pillanatban szembesülnek az élet mulandóságával. A kiérkező Booth szerint ez biztos haza vágta a nászéjszakát, de Bones persze nem érti miért, ő az ilyesmitől tud szexelni. A hulla már hullaként jött ide, szóval nincs mit nézelődni, az újonc rendőr zsákolhatja is be.

A Jeffersonaiben Cam és Mr. Nigel-Murray már vizsgálgatják is. Angela jön, majd megy arcot rajzolni, érkezik Brennan, és Hodgins is a halál idejével. A bogarak szerint öt napja, de ahhoz túl bomlott az illető, nem mellékesen pedig még a hasa is mozog. Ha nem egy alien, akkor Hodgins nem tudja mi lehet. Nosza, nézzük meg, javasolja Cam és már böki is bele a szikét. A hulla meg habzik, ami tök érdekes első pillantásra, de fene tudja mitől van, így jöhet a labor lezárása. Tiszta mázli, hogy nem az emelvényen voltak, hanem Cam kuckójában, na meg, hogy nem a Fringe-ben szerepelnek, mert ott már vagy hullák lennének, vagy csúnya dolgok történtek volna.

Az időközben azonosított, 33 éves Alex Newcomb maradványai izoláló dobozba kerülnek, a csapat meg türelmetlenkedik, mert mindenkinek minta kéne, hogy kiderítsék mitől habzik és, hogy halálos-e. Ehelyett Mr. Nigel-Murray elmondhatja, hogy Hippokratész jött rá, hogy a betegségeket nem démonok okozzák, Brennan meg mehet Booth-szal az áldozat tesójához. A Newcomb tesók egy szafari parkkal egybekötött autókereskedésben dolgoztak, míg Alex nemrég át nem ment a konkurenciához, ami kapcsán össze is balhézott a főnökkel. Vagyis egészen pontosan kirúgták, mert visszaestek az eladásai, de legfőképpen mert lelökte a főnök válláról a kabalamajmát, és nem kért bocsánatot tőle. Mármint a majomtól. Az új helyen azonnal a hónap dolgozója lett, de ott meg egy vevővel volt valami gondja, aki beverte a kocsija szélvédőjét.

A habzás oka még mindig ismeretlen, de most már a csontok belsejéből jön. A kínaiak pedig évente 900 milliárd darab evőpálcikát dobnak ki. Ami azért érdekes, mert Mr. Nigel-Murray a tárgyhoz éppen csak, vagy legtöbbször sehogy sem kapcsolódó eseteken kívül, akkor mond ilyen hasznosakat, ha ideges és nem tud koncentrálni. Mivel a labor eredmények se vírust, se toxint, se egyéb halálos dolgot nem jeleznek, így Alex kikerül a dobozból, mi meg megtudjuk, hogy a középkorban az emberek a szájukban bort tartva és orron át lélegezve igyekeztek megúszni a pestist. Nem rossz elképzelés, ha már meg kell halni, berúgva valószínűleg elviselhetőbb. Hodgins szerint, ha tequilával is működik, akkor ez a nap ötlete. A csontok eközben a habzás mellett meg is puhulnak, így miután trutymószakértőnk Mr. Nigel-Murray számára is új érdekességként közli, hogy az Antarktisz nemzetközi hívószáma 672, arra jutnak, hogy ha nem pörögnek fel, akkor a hulla csontjai elbomlanak mielőtt megoldanák a gyilkosságot. Márpedig ez csontok nélkül egy csontok című sorozatban elég hülyén venné ki magát.

Booth éppen a szélvédő zúzó vásárlót hallgatja ki, míg az őt figyelő Sweets manipulációs technikákról mereng. Aminek az lesz a vége, hogy Bones azt hiszi ez bemagolható, mint az anatómia könyv és ő is meg akarja tanulni. Hodgins az áldozaton talált izémizé, meg szutyimutyi alapján sztriptízbárba irányítja Boothékat, majd a sikeren felbuzdulva kinevezi magát a Labor Királyának. Ettől az sem tántorítja el, hogy Mr. Nigel-Murray szerint az arisztokrácia nagy része nem volt egy lángelme a belterjesség miatt. Bones máris elindította saját emberismereti tanfolyamát és a sztriptízbárba érve közli is Booth-szal és a kikérdezni kívánt táncosnővel, hogy csinálja nyugodtan, amit szokott, ő csak figyelni fog. Még a csajt is kifizeti, aki mellesleg kriminológia szakos hallgató, olyan csípőtechnikával, amitől Boothnak a kikérdezés végére nem marad elég vére, hogy lábra állhasson.

Az áldozat csütörtökön volt a bárban, egy kiadósabb pestis megelőző kúra után, aminek következtében össze is verekedett az indiai autókereskedő kollégával. Érdekes módon ezt ő nem említette legutóbb. Később Sweets megtartja első emberolvasó tanóráját Brennannek, ami a vártaknak megfelelően siralmasan alakul. Hősnőnk a legkarikatúrásabb arckifejezéseket sem ismeri fel, ha mégis, akkor meg a legrosszabbul reagál rájuk. Nem baj, lesz ez még így se. Hodginsék közben nem tétlenkednek, egy lámpának köszönhetőn kisebb robbanást okoznak, felgyújtják a hullát és ezzel egyúttal újabb labor lezárást idéznek elő. A csontok bomlása közben hidrogéngáz keletkezett, az lobbant be a lámpa bekapcsolásakor.

Booth egy kissé drasztikusabb tesztvezetéssel egybekötött kihallgatáson megtudja Buddytól, az indiai kereskedőtől, hogy egy ügyfél miatt verekedtek Newcombbal a halála előtt, aki aztán eltaxizott a majmos exfőnökhöz. Másnapra a csontok fele már elfolyt, de Hodgins egy hirtelen ötlettől vezérelve megoldj a problémát és savlekötővel – amiből az első ámbra és pézsma keverékéből készült – megállítja a bomlást. Egyúttal viszont kőkemény burokba zárva a holttestet és újfent beindítva a riasztót. Brennan annyira sikeresnek ítélte az emberismereti képzését, hogy máris készen áll kihallgatni a szafaris autókereskedő csajt. Finoman szólva nem megy simán a dolog, az ügyfél teljesen hülyére veszi és gyakorlatilag ő vallatja Bonest.

Még mielőtt teljes lenne a csőd, Booth távirányításra kapcsolja társát, így kiszedik a csajból, hogy Alex ügyfeleket adott át a testvérének. Én azt mondanám, hogy nem volt kedve melózni, de valószínűleg más van a háttérben. A hulla még mindig a kemény burokban van, és értelmes ötlet nincs is a kiszedésére, viszont ürülék van a talpán. Ahogy a Föld lakosságának 90%-áén Mr. Nigel-Murray szerint, viszont azok nem egy csuklyás majomtól származnak, amilyen a szalon főnökének is van. A benne lévő kis dögök alapján a kaki öt napos, vagyis Alex halálának napján jött le a gyártósorról. A bizonyíték keresés ezúttal könnyen megy, gyakorlatilag az egész autószalon terítve van majomszarral, az FBI helyszínelőinek szinte csak lapátolni kell a zsákba. UV lámpa nélkül viszont, mint tudjuk nincs helyszínelés, így vért is találnak a garázsban, meg abroncstisztításra használt savat, ami szétkapta az áldozat csontjait.

Indíték és tettes viszont még nincs, hiába töri a fejét Booth, Cam és Brennan egy meló utáni italozás során. Gyilkos fegyver sincs, de bort már i. e. 6000-ben csináltak szőlőből, a kínaiak meg i. e. 7000 körül rizsből. Angela még nem nagyon szerepelt, ezért most megkapja az utóbbi időben szokásos, van ez a szereplő kezdjünk vele valamit két percét. Írt egy programot, ami még az előzőnél is nagyobb varázslatra képes. Nem csak a meglévő csontok alapján csinál virtuális csontvázat, hanem visszaköveti a lebomlást és a mostani bomlottakból is. Közben felvilágosítja barátnőjét, hogy nem fog neki menni az emberek manipulálása. Azt hagyja csak meg Boothnak, aki mindig hihetően adj a hülyét, főleg, ha Brennan közelében van. Megy a hókuszpókusz, aminek az a vége, hogy a gyilkos fegyver egy olló. Angela szerint szabászolló, ez a nyom pedig az áldozat sógornőjéhez vezet (a rész elején egy félmondatban utalt a munkájára).

A tesó lepasszolt melója kevés volt a sikerhez, ezért az asszony lefeküdt a férj főnökével, hogy az ne rúgja ki. A bátyó viszont rajta kapta őket, így a nő, hogy a férje ne tudja meg, inkább megölte a sógorát. Nagy ész. Bones és Booth is félnek a pestistől, mert megint egy bárban vannak és a félre sikerült kihallgatást beszélik meg. Booth először udvarias, hogy nem katasztrofális volt, hanem csak siralmas, majd mikor Bones önkritikát gyakorol, elismerteti vele, hogy akkor még is csak van amiben ő a jobb. Aztán elindulnak, hogy meghajtsák a Buddytól kölcsönkapott sportkocsit, Bones pedig kiharcolja, hogy akkor legalább had vezessen, ha már kihallgatni nem tud, de ez sem megy neki, csak úgy 20 m-ig.

Címkék: dr. csont
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása