Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-faktor 2x12 - 4. döntő

2011. november 07. 09:00 - candyperfumegirl

A negyedik X-faktor döntő témájának Nóri múlt héten a feldolgozásokat jelölte ki, ez ugye sok mindent jelenthet, de nagyon hamar kiderült, hogy a magyar X-faktor számára csak annyit, hogy énekeljünk el olyan dalokat, amiket valaki más már feldolgozott, de pontosan abban a formában, ahogy feldolgozták. Ennek volt egy előnye is azért, hogy az eddigi legkevésbé unalmas dalválasztások születtek az este folyamán, és több volt az élvezhető produkció, de felveti a kérdést, hogy ez új/saját feldolgozásokkal nem menne? A műsor zenei stábja nem tudná ismert dalok Kováts Verás, Tarány Tomis, stb. verzióit összedobni, mi még ebben is csak koppintani tudunk? Hogy ne csak szónokoljak, ilyesmikre gondolnék. Sőt, ehhez, feldolgozás-tematika sem kell, csak szólaljanak már meg egyszer a dalok olyan köntösben, amiket először itt, a magyar X-faktorban hallunk olyan formában, ahogyan előadják a versenyzők, túl nagy kérés?

Ez után a kis önmarcangolás és naivitásfutam után, lássuk, hogyan alakult ez az este. Egy egész ország várta feszült figyelemmel, milyen ámokfutást fog elkövetni Hajas László szegény Ördög Nóri fején a múlt heti negatív csúcs után. Nóri némi öniróniától vezérelten a világ legnagyobb usánkájában érkezik, ami egész aranyosan áll neki, csak az iránytartásnál okoz neki némi gondot, pláne a fémtűsarkú papucsban. Mentorokat színre hívja, majd megszabadul a fejszaunának is alkalmas sapitól, és vicces módon még így néz ki a haja a legjobban, nem belőve, kicsit kócosan, minek kell a koponyájához tapasztani? Első versenyzőnek ma Kováts Verát dobta a gép, akinek a kisfilmjében mutatják, hogy templomba vitte a család, gondolkodjon el egy kicsit a Highway To Hell után. Felbukkan a táblagép is, hogy véletlen se legyen hiányérzetünk, majd Vera megjelenik a színpadon valami elképesztő neonszín-orgia közepén. A Roxette How Do You Do?-ja kapott egy meglehetősen irritáló tüctüc alapot és csináltak belőle egy huszadrangú faludiszkó slágert, nekem egyetlen kérdésem van csak: MIÉRT? Ami vicces, hogy egy óvatlan pillanatban az egyik táncosa egy hatalmas lila megafont nyom a kezébe, amibe Vera elszaval egy versszakot, majd ledobja a színpadról, élőben ez jól látszott, de a felvételen varázsmegafon, egy vágókép alatt tűnik el a semmibe. Ez jópofa volt, és nem is az utolsó célzás a múlt heti show paranormális jelenségeire, legyünk résen.

Értékelés, Vera faludiszkója mentoroknak sem tetszett, de hiába próbálnak bármilyen épeszű kritikát megfogalmazni, Feró óbégat megállás nélkül, hogy elnyomja őket, ami most már kezd kurvára irritáló lenni, én nem a Maunika show hogyvoltozására vállalkoztam. Az még elhangzik, hogy ezt a feldolgozást Cascada (igen, most hallottam először) követte el eredetileg, kár volt. Másodiknak Tarány Tomi jön, Miki még közli mindenkivel, aki nem olvas bulvársajtót, hogy Tamást egy hete kidobta a menyasszonya, én tudtam, mert pénteken 50 méterre állt tőlem a villamosmegállóban egy néni, akinek Blikk volt a kezében. Kisfilmben új elem bukkan fel, a Spar ásványvíz, szinte hallom, amint az operatőr Tarányt instruálja: „úgy fogd és forgasd, hogy jól látsszon a címke, és lassan igyad, hogy legyen idő elolvasni!”. Tamásnak most minden erejét bele kell adnia ebbe a dalba, pozitív töltettel, mert arról szól, hogy a zene összehozza az embereket- mondja Miki a kisfilmben, és minden Madonna rajongónak tudnia kell, hogy ez csak egy dolgot jelenthet. És igen, Tarány Tamás valóban a Musicot hozza, abban a rockos átiratban, amit legutóbb a Roy és Ádámtól hallottam ilyen formában. Ez egy tökös választás volt, a produkció meg kifejezetten jó, én baromi jól szórakoztam rajta, az önironikus táncbetét is tetszett a „do you like my boogie-woogie?” rész alá. Mentorok is élvezték, Feró a táncot kifogásolja, istenem, legalább a humort vehetné, de már biztos arra készül, mit ugat be a többieknek, ha beszólnak Muri Enikőre.

Apollós fiúk jönnek, kisfilmjükben elrepülnek Budapest fölött hőlégballonnal, végül is ha már ezt a nevet választották, emelkedjenek is fel. Azt mondják, olyan dalt hoznak, amit mintha nekik írta volna, és Rihanna Umbrelláját éneklik egy jó kis feldolgozásban (The Baseballs), ami ha nem is volt tökéletes, BULI volt. Teljesen jó hangulatot teremtett, amit csinált a matrózoknak öltöztetett fiúcsapat. Volt három táncoslány is, akik néha interakcióba kerültek a fiúkkal, néha meg csak lötyögtek mögöttük; Feró csak őket bírta figyelni, nekem személy szerint a produkció bromance jellege, a „csak éneklünk egy jót a haverokkal” feeling sokkal jobban működött. Többi mentor szerette, Ildi még mindig nehezményezi, hogy nem ittak együtt, mert továbbra sem tartja elég lazának a srácokat. Jön az első reklámszünet, Nóri összegez, majd hirtelen betáncol mögé egy lány (ami a tévés változatban persze természetfeletti jelenségnek tűnik), miközben Muri Enikő múlt heti dala szól. Értem már, ez fricska sixx oknyomozó cikkeire, pacsi az RTL-nek, ez a poén ült.

Devil ma nagyon elemében van, reklám után felemlegeti Lakatos Márkot és a vörös hajfestékes vödrét, amivel bármelyik női műsorvezetőt eltalálhatja egy óvatlan pillanatban, ezért ő személyes testőrséget szerződtetett. Ezek után MalekMiki felkonferálja második versenyzőjét. Kocsis Tibor kisfilmje főleg az (ön)kritikáról szól, elemezgetik a múlt hetet, természetesen a táblagép aktív szereplője ennek a tevékenységnek. Miki trenírozza még egy kicsit Tibort, üvöltsd már, hogy MENNI FOG, mert különben legközelebb utcai harcra nevezlek be, ha már a boksz nem volt elég hatékony. Tibor most a Foreigner I Want To Know What Is című dalának Mariah Carey-s RNB-s feldolgozását vette alapul, megint lassú szám, ez neki jól áll, és lehet is benne nagyokat énekelni. A fényeket mondjuk az előzetes 15 perces gyakorlás után sem sikerült normálisan belőni, az egy dolog, hogy kb. a szám feléig annyi embert vakítottak meg a közönségből, amennyit csak bírtak, de a felvételeken meg kétszer is van olyan pillanat, hogy Tibor feje helyén egy gigantikus fénygömb látszik csak, ez mekkora bénázás már. A dal félig jött be a mentoroknak, Ildi azt mondja, ő csak 50%-ban tudott távozni, akkor ezt most hogyan is kell értelmezni? Geszti nyavalygását mondjuk nem értem, hogy ez nem Somebody To Love, persze hogy nem az, mert Somebody To Love nincs még egy, lépjünk már ezen túl. Miki úgy dönt, most jött el az ideje, hogy felemelje a hangját, elég már a baromságból, Három Hülye, ilyen hang nincs még egy.

Rocktenors már rutinos a „majdnem kiestünk, de megúsztuk”-szituáció feldolgozásában, múltkor tetováltattak, most elmennek kocsit mosni, nagyon sokoldalúak ezek a fiúk. A-ha Take On me-jének a feldolgozását hozták (Nóri szerint Northern Kings), és sajnos olyan sok fülsértő hangot tettek bele, hogy már nem is tudtam az idétlen ugrabugrára figyelni, leginkább részeg ordibálásnak hat ez a produkció. Egyébként meghallgattam az eredetit (mármint a feldolgozást), és bejött, de a tenorok valami egészen mást műveltek, nem volt a legjobb ötlet nekik adni ezt a dalt. Mentorok is hasonló véleményen vannak, bár Mikinek ma nagyon jó napja van, mert ez is bejött neki, és csak vigyorogva dicsérni tudja őket, bár biztos örül, hogy a fiai már túl vannak a megmérettetésen.

Muri Enikő kisfilmjébe bevágják, ahogy örült a múltkori továbbjutásnak, ez egy jellegzetes pillanat, ajánlom mindenki szíves figyelmébe. Utána hazamegy és énekel egyet abban a zenekarban, amit apuci hozott létre tavaly, miután az a mocsok Geszti kivágta a lányát a mentorházból, és nem lehet nem észrevenni, hogy Enikő ezen a kis kocsmás fellépésen jóval természetesebb, mint az X-faktorban bármikor. Mai produkciójához a stylist nosztalgikusra vette a figurát, és olyan miniruhába ölöztette, aminél rövidebb már közszemérem-sértésnek minősülne, a flitterei vakítanak, a kék harisnya meg nem tartozott a stylist élete jobb döntései közé. Enikő Eddát énekel, de az Auth Csilla verzióban, méghozzá szépen, és csak egy picit unalmas. Mentorok mondjuk hiányolták belőle az Érzést (ha már ez a dal címe, nem ártott volna tenni bele párat), Geszti kulcsmondata: „neked csak arra kell vigyáznod, hogy őszinte legyél” megjegyzésre érdemes, Enikő meg képes benyögni, hogy nehezére esik szeretni a magyar dalokat, ebben is csak kereste, de nem találta az Érzést, szép volt. Ami vicces volt a felvételen, hogy Enikő produkciója után is sikerült benyomni azt a vágóképet, ahogy Gyurcsík Tibi Kocsis Tibó rajongói pólóban tapsolja meg Tibor haverja produkcióját, nem tudom, ez hogy jött össze, de jót röhögtem, amikor visszanéztem. Nórit még füstfelhőben úsztatják a reklámblokk előtt, ez is visszautalás a múlt hétre, köszönjük.

LilCé kisfilmje a testépítésről szól, javaslom, hogy legközelebb az énektanár és Keresztanyu amőbázzanak inkább egyet a srác hasán, akkor még hosszabban lehet mutogatni a kockákat, ami ennek a spotnak az első számú célja volt. Ildi végig azt pedzegette, hogy a fiai most akkora, de akkora meglepetéseket fognak hozni, hogy eldobjuk az agyunkat, és valóban fennakad néhány szem, amikor kellemes swinges dallamokkal indul a produkció, majd szétnyílik a ledfal, és ott áll az öltönyös (+tornacipős, de efelett szemet hunyunk) LilCé kombinés táncoslányok gyűrűjében, és amibe belekezd, az távolról Bon Jovi It’s My Life-jára emlékeztet. A produkció egyébként ül, a srácnak jól áll ez a stílus, és még pirospont, hogy táncban is idomul hozzá, semmi moonwalk meg tökfogdosás. Csak a táncoslányokat ne nézzük, mert van köztük baltaarcú, meg thai prosti kinézetű is, nem tudom, hol akasztották le őket. Nóri azt mondja, ez a Paul Anka féle It’s My Life volt, nocsak. Mindenesetre jó lapot húztak most elő a pakliból, mentorok is megkajálták, egytől egyig. Ildi mindjárt letépi magáról a lila Náray remekművet, annyira, de annyira élvezte ezt az egészet, 18-as karikát gyorsan, és tessék a fiatalkorúak és gyengébb idegzetűek szemét eltakarni, de RÖGTÖN!

Hogy Keresztanyu véletlen se tudjon lenyugodni, másik tanítványa jön. Ildi és méltatlanul hanyagolt férje elvitték Baricz Gergőt szórakozni, hogy Ildikóné ismét láthasson egy karizmatikus figurát közelről, tudjuk, hogy ez neki mindig élményszámba megy. Gergő megjelenik a színpadon gitárjával, ez jól kezdődik, innen nem szabad elrontani. Elénekel egy versszakot az Állj meg kislányból garantáltan nyálas, Önök kérték-stílusban, majd mosolyogva meghajol, és kimegy, ezen jót röhögünk. Amikor visszajön, már zúzás van és buli meg rakottszoknyás táncoslányok, minden versszak egy kicsit más stílusban szólal meg, és lazán poénra veszi a dolgot Gergő, van a srácnak humora, ez újabb dolog vele kapcsolatban, amire lehet építeni. Nóri szerint ez egy feldolgozás-láncolat volt, Ihász Gábortól Csonka Picin át a Zorallig, a végállomás meg Baricz lett, és értékelendő, hogy itt végül tényleg egy saját verzió született. Mentorok is nagyon csípték, Mikinek ez olyan volt, mintha egy párhuzamos univerzumból származó Baricz Gergő adta volna elő, ami engem illet, én befizetnék arra a párhuzamos univerzumbéli X-faktorra is, ahol esetleg Muri Enikő death metalt, Tarány Tamás meg Britney Spearst énekel, biztos vicces lenne.

Utolsónak Bagosi Alexa maradt, aki a kisfilmjében azt ígéri, most nem szenvedő anyuka lesz, hanem szexi csaj, és egy új oldalát mutatja be, hát lássuk. Ildi anyánk azt mondta a dal után, hogy amikor a setlistjén meglátta ezt a dalcímet Alexa neve mellett, majdnem kárt tett magában, és igen, elméletben tényleg ritka szar ötlet lenne a Mizut adni neki, de ebben az MR2 akusztik-Kesh átdolgozásban egyáltalán nem az. Hozzáteszem, hogy az elsődleges érdem azé, aki ezt az akusztikus verziót megalkotta, de tény, hogy Alexa is nagyon jól teljesít, jól szól és szerethető, csak az átírt versszakban nyomott RTLKlub promó izzadtságszagú egy picit, de ez a legnagyobb baj az egésszel, nincs itt gond. Mentorok szerették, Geszti nagy igazságot mond ki, ez a csaj most először volt valamilyen, végre ez is eljött, Miki még mindig hiányolja belőle a szenvedélyt, de legalább kivételesen nem volt unalmas. (ezt a képet meg csak azért, mert a két fejméret közti különbség nagyon vicces)

Az időhúzó szakasz előtti reklámszünetet DevilNóri egy kis poénnal vezeti fel, rogyaszt az összes versenyző vagy másfél percen keresztül, míg a dalaikból a kis részleteket bevágják, hogy Nóri megmutathassa, mennyire szeret mindenkinél magasabb lenni, másnapi vádli-izomláz gondolom, befigyelt a fél csapatnál. Jön egy közös produkció, valami magyar szövegre átírt Black Eyed Peas-t adnak elő a versenyzők, de hoppá, nem is, ez Geszti Gringo Sztárjainak a száma, csak az alap megzavart egy kicsit. Extra produkció is van, ami extra kínos, Ágnes és Bery Ari a Szerelem második vérig betétdalának átdolgozásával vesződik, halk röhögések zaja mindenfelé a stúdióban, azt hiszem, nem pont ezt a hatást akarták elérni.

Na, ugorjuk át a további időhúzásokat, ez a szakasz úgysem szól másról, csak hogy jussunk már el valahogy az eredményhirdetésig. Nóri lezárja a szavazást, majd síri hangon elkezd neveket olvasni, és mintha a szokásosnál is lassabb lenne az egész. Továbbjutók ujjonganak, Alexa OMG-feje mindig epic és most végre találtam egy jó képet róla. A végén ott marad Geszti két csapata és Kováts Vera, aki akármennyire alulteljesített ma, továbbmegy, Geszti kerül szopóágra ismét. Őszintén nem vártam az Apollo 23 párbajozását, de lehet, hogy a tinilányok jobbak a visítozásban, meg a Facebook-on való lájkolásban, mint a szavazásban, vagy csak elfogyott a zsebpénz.

Párbajban Rocktenors már rutinos nagyon, harmadszor vannak ebben a helyzetben, ideje végre mást is hozni, mint Queent, és a kilencvenes évek első számú lassúzás slágerét, Bon Jovi Always-ét éneklik. Van benne egy elképesztően hamis hang, de amúgy nem rossz, jöjjenek a matrózok. Apollo srácok láthatóan meg vannak illetődve a szituációtól, nem olyan magabiztosak, mint kéne, és kezdenek egy kicsit szétesni a Demjén dalban. Dönteni kell, Miki és Feró az Apollót zavarná haza, Ildi a Rocktenorst, na rajtad Péter a világ szeme. Geszti úgy van vele, ha már a közönség ennyire nem akarja a Rocktenorst, akkor legyen meg a nép akarata, harmadszor ne rúgjanak ki mellőlük valakit, nyittatja a borítékot. És most jön az, amire baromira nem számít, a legkevesebb szavazatot az Apollo 23 kapta! Tinilányok, hova lettetek? Távozik a műsorból az egyik leginkább közönségkedvencnek tűnő produkció, jövő héten meg díjnyertes dalok lesznek Devil ígérete szerint, őszintén remélem, hogy visznek majd bele egy kis fantáziát.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: x faktor
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vitaygeorgina 2011.11.07. 11:33:06

Valóban kreatív volt a dalválasztás ebben az adásban, mégis szerintem ez volt a leggyengébb adás eddig, alig volt valaki, akinek a produkcióját élveztem volna. Tarány Tamás mindig jó, a többiek pedig ugyanazt hozzák, elég langyos társaság.
Muri Enikőről eddig is volt egy olyan képem, hogy belül semmi, de a mostani beszólása után (nem tudja megszeretni a magyar dalokat) tuti, hogy valami nagy homály van a fejében és a szívében is.
Nem gondoltam volna, hogy az Apollót sajnálni fogom, de még ha rosszul is énekeltek, akkor is azt vártam inkább, hogy a Rocktenors essen ki. Szerintem a mostani adásban szétesetten énekeltek, nem hittem a fülemnek, mikor a zsűri azt mondta, hogy a párbajban milyen jók voltak. Az Apolló énektudását nem akarom minősíteni, pusztán csak azért tartottam volna bent őket, mert jó volt őket nézni.

horee6 2011.11.07. 11:33:26

annyira, de annyira sablonos, érdemes megnézni pl a svéd idolt, ott milyen arcok vannak:
Erik Grönwall
www.youtube.com/watch?v=DDi8qENjDrQ&feature=related
Jay Smith
www.youtube.com/watch?v=-80iBpexmKQ&feature=related
Perti Vehvilainen
www.youtube.com/watch?v=vsGKMB912Yo&feature=related
vagy egy kiválasztást
www.youtube.com/watch?v=CCtYuZ3uZCM&feature=related

2011.11.07. 11:34:46

@genyamagyar: nyilván ízlés kérdése, de nekem Enikő éneklése nem jó (mert a kiabálás nem éneklés), nőként pedig taszító. Kováts dala egyszerűen ótvar volt, lakodalmas zene, egy közepes popslágerre alkalmazva.

szgy 2011.11.07. 11:34:50

"Feró óbégat megállás nélkül, hogy elnyomja őket, ami most már kezd kurvára irritáló lenni"

Keresztes kb. ugyanezt csinálta az előző sorozatban. ha valaki mondott valami rosszatt végig nyomta a szöveget hogy "neked baj van a hallásoddal", stb. az volt a legidegesítőbb hogy a vége felé már szinte egyfolytában bőgött, normális kritika helyett csak sablon szövegeket nyomott. tényleg Malek Miki a legjobb.

bevezethetnének egy olyan szabályt is hogy ha valaki harmadjára párbajozik az kiesik.

2011.11.07. 11:38:13

@horee6: ez mondjuk döbbenet, tényleg. Eleve mekkora a közönség, élő zenekar, és kertévében Iron Maiden? Na, nálunk ez sose lesz, nálunk óccsóság van, meg Geszti, aki szerint a rock csúcsa egy gitártalanított AC/DC.

AnnaKarenina 2011.11.07. 11:41:50

@Emanuelle: Nem, engem az elejétől fogva. Baricz Gergőnek most valahogy mintha a gyomrából jött volna a hangja, remélem, lejjebb már nem megy... Ha van énekhangja, azt kellene használnia, mert ezek a művi hangok kellemetlenek, nem is tudja őket egységesen megtartani (lehet, hogy ez volt a stílusparódia?! jó kitaláció erre a borzalomra), folyamatosan élvezhetetlen a produkciója, egyszerűen kínos. Baricz nem csak az új széria Király L. Norbija, hanem az RTL Tolvai Renikéje is.
Taszító, hogy olyan produkcióba is belekötnek, ami igazán jó (Kocsis Tibor), fanyalognak a nincs mire. Mindig más az ügyeletes kiemelt, talán ez is a licenc része.
Kováts Vera most másodszor teljesen gyenge a refrénben, nem értem.
Bagosinál írtak bele X-faktoros szöveget, de gond nélkül elénekeltették vele, te lány, én meg fiú, pedig ugyanúgy jó lett volna az én lány, te meg fiú csere is.
A fiúcsapatok meg nem voltak jók, szétesettek, egy-egy szóló rendben van, de az együtt éneklést nem jó hallgatni.

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2011.11.07. 11:44:46

A múlt heti műsor nagyon gyengére sikeredet, a mostaninak az eleje teljes letargia, a második felére viszont felpörögtek a dolgok. Egyetértek, most Baricz Gergő volt a legeredetibb, jól állt neki ez a humoros műfaj. Lil C is meglepően jó volt, Alexa nekem kifejezetten tetszett, jól állt neki ez a Budapest Bár-os feeling. Tarány Tamás hozta a kötelezőt, mint ahogy Kocsis Tibi is. Muri Enikő... Enikő végre hozzáillő dalt énekelt, de ez az "Authista" változat az összes él-t kiöli a dalból. Enikőnek is sikerült.
A mélypont egyértelműen Kovács Vera nyálverziója volt.
A RockTenors lassan nevet válthatna QueenTenors-ra, az a zene sokkal jobban áll nekik. Sajnálom az Apollo-s fiúkat, de azért valljuk be, max. két fordulójuk lett volna hátra..

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.11.07. 11:45:10

Egyetértek, a rocktenors legnagyobb baja maga geszti papa. Hiába, ő a nyálas másolós zenéhez ért leginkább. A fiúknak Lordit, Nightwisht, Marilyn Mansont kellene énekelni nem ezeket a szarokat. Érdekes módon a párbajdalok mind jók voltak, tán érdemes lenne olyanokat választani az előadásra is.
És kedves középső magas gyerek: az a rángatózás a képzelt vagy valós mikrofonállvánnyal kriminális, katasztrófa, tessék abbahagyni!

horee6 2011.11.07. 11:51:09

@shitgun: szerintem nem ez a pár videó durva, hanem az, ami nálunk megy. egyforma emberek egyforma dalokat énekelnek. Unalmas a dalválasztás, sablonra faragják a mentorok a versenyzőket, és nem egy jó egyéniséget, hangot políroznak tökéletessé, hanem megpróbálják minél gyorsabban eladhatóvá tenni őket. Ezáltal viszont tök hasonló karakterek jönnek ki ezekből a sztár-gyárokból, ráadásul, mivel őket is klónozták a már piacon lévőkről,minimális esélyük van normálisan befutni. Másolatok másolatát gyártják.

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2011.11.07. 11:54:46

@shitgun: "az Enrique-fejűnek bazi jó, ritka, igazi '80-as évekbeli metálhangja van"

Ugye ugye, másnak is feltűnik :) az a tag a legjobb az egész X-bagázsból. Remélem feltűnik valami jó klasszikusmetál-zenekarban.

házisárkány 2011.11.07. 11:55:25

@Emanuelle: Nem vagy egyedül, Baricz Gergőt egyszerűen át szoktam tekerni (felvételről nézzük a műsort, amolyan Chuck Norrisosan, így fél óra alatt túlesünk rajta :-)). Már a válogatón az volt az érzésem, hogy sürgősen aszalt szilvára vagy kovászosuborka-lére lenne szüksége, úgy nyögött szegény... :-) Azóta már hörögni is hallottam, énekelni még nem nagyon. :-)

gonoszkiralylany 2011.11.07. 11:55:25

Baricz Gergőnek szerintem ezt a dalt kellett volna adni :)
www.youtube.com/watch?v=4xwXOj55nIY&ob=av2e

A Static Lullaby - Toxic (Britney Spears cover)

genyamagyar 2011.11.07. 11:56:23

Mivel többen szóbahozták, hogy Muri miért mondta azt, hogy egy magyar dalba nehezen tudja beleélni magát, akkor legyetek szívesek írjatok már egy-két olyan magyar dalcímet, amit jó. (És ne csak Tankcsapdát. :)

2011.11.07. 11:56:59

@horee6: ez teljesen igaz, félelmetes, hogy a kezdetnél a legtöbbnek van valamilyen fazonja, ruha, haj, stílus, zenei stílus, aztán elkezdődnek a döntők, és mindenki ugyanaz a megstylistolt majom lesz, ugyanazokkal a lagymatag számokkal. Mindehhez jön az alpári zsűri, meg zsibvásárol, termékelhelyezéses műsormenet. Sosincs semmi igazán átütő, pedig egy-két emberben van azért fantázia, de aztán kapnak egy Demjén/Presser/uncsihúszévessláger dalt, és vége az egésznek.

2011.11.07. 11:58:46

@Dr. Schwanzkopf Rudolf: majd másfél év múlva talán, ha lejár a rabszolgaszerődése:(

2011.11.07. 11:59:32

@genyamagyar: hát, jó magyar dalcímet sokat tudok, de dalt már kevesebbet:))))

AnnaKarenina 2011.11.07. 11:59:35

@genyamagyar: Itt egyszerűen csak az van, hogy ilyet nem illik mondani, ezért a hörgés. Sok jó magyar dal van, de lehet, hogy Murinak nem tetszenek, és az is rendben van, csak nem kell mondani, úgyis beképzeltnek tartják.

genyamagyar 2011.11.07. 11:59:45

A Rocktenorsban egyedül a középső magas gyerek tud énekelni. A jobboldali még szódával elmegy, a baloldalinak viszont még nem volt egyetlenegy nem hamis hangja sem.

genyamagyar 2011.11.07. 12:01:21

@AnnaKarenina: Természetesen nekem is vannak magyar kedvenceiem, de azért szeretném ha pl. te vagy más, írnátok egyet-kettőt.

lucc.gizi 2011.11.07. 12:03:19

@Emanuelle: nem vagy vele egyedül, engem is idegesít Baricz Gergő. Elismerem, h. a színpadon megjelenésileg-mozgásilag okés a srác, de a hangja tényleg valahonnan a seggéből jöhet, rossz hallgatni.

Malek a legkorrektebb, legobjektívebb mentor, a többi egy lukas garast sem ér, halálosan unalmasak a kliséikkel (műfelháborodás, könnyek, kocsmázás, nincs fületek) stb. variációk, pfejj.

horee6 2011.11.07. 12:06:24

@gonoszkiralylany: csillagos 5-ös :)

@shitgun: a magyar "popszakma" amúgy is másol. ezekkel a versenyzőkkel meg a régi bevált kliséket másoltatják.

mondjuk ez nem tudom, mennyire a zenei szerkesztők, mennyire a mentorok felelőssége, de ahol Feró - akit azért a maga módján kifejezetten bírok (www.youtube.com/watch?v=x8wl3sBt3Yk), vagy egy Geszti - akinek kopipészt volt a jele az oviban, a mentor, akkor ott sok eredeti ötletet nem lehet elvárni

2011.11.07. 12:08:20

@genyamagyar: protestálnék, mert a rocktenorsban egyedül a kis krapeknek van értékelhető, sőt jó hangja, aki mondjuk nem bírja az oldschool klasszikus metalt, annak fura ez a magas sivítás, de én hallom benne, hogy ez nagyon ott van. ha kapna egy fain Dickinson dalt, te is letennéd a hajad tőle. A másik kettő, a fogsoros meg a duci max. a páréves tapasztalattal bíró gimis barkácszenekarok szintjén mozog énekileg. Mindenesetre hárman nem működnek jól, káoszos csordaéneklés lesz belőlük, nem illenek össze az énekhangjaik (vagy csak ritkán, nagyon passzoló dal esetén.), De hogy ki volt az a kretén, aki kitalálta például, hogy a satisfactiont három magas hangú csávónak kell énekelnie kánonban, azt nem tudom, de járna neki egy saller.

vitaygeorgina 2011.11.07. 12:11:22

@genyamagyar: szerintem nem fogsz kapni címeket, mert valahogy olyan érzése van az embernek (talán a nicked alapján), hogy bármilyen címre csak hörögnél, hogy "ne mááár, az mekkora szar".
Természetesen nem ismerlek, nem mondom, hogy ilyen vagy, de a kérésed valahogy olyan trollos jellegű.
Azonkívül mindenki csak a saját kedvenceit tudja sorolni, ami meg másoknak nem tetszik - nem lehet általában kijelenteni, hogy egy dal jó vagy nem. Csak azt tudom nehezen elfogadni, hogy mondjuk az elmúlt száz év magyar zenei terméséből Muri Enikő nem talált még olyat,amit meg tudott volna szeretni, vagy át tudna érezni.

AnnaKarenina 2011.11.07. 12:17:03

@genyamagyar: vitaygeorgina leírta előttem: sokféle magyar zenét és énekest szeretek, de nem írom le, mert jönne a fikázás, és itt meg arról van szó, hogy Muri Enikőnek mi lenne jó, azt meg nem tudhatom.

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2011.11.07. 12:17:26

@shitgun: A másik dolog meg az, hogy a rockban/metálban a több énekes egyszerűen nem megy. Itt erős hangok vannak, teljes szabadsággal, nem tűrnek meg még egy szólamot, egyszerűen ez a műfaj nem erről szól. Hogy nézne ki Ozzy és Dio egy színpadon (nem a show, meg a kultúrtörténet, hanem az énekpassz szempontjából).

Annak a kis krakepnak ráadásul még a feje is olyan jó metálarc, természetesen normális metálhajjal még jobb lenne.

Kabarészínész 2011.11.07. 12:20:49

segítség pár dolgot nem értek. értem az usankát, értem a táncost, de nem értem:
1. a lakatos márk piros festék dolgot
2. a füstgépes dolgot
3. a mindenki rogyaszt dolgot
4. azt, hogy miasfaszé erőltetik a csapatokat, amikor már tavaly is egyértelmű volt, hogy bukó az egész. mondj már egy híres CSAPATOT? a Backstreet Boyz téma már elég régen kiment a divatból...

AnnaKarenina 2011.11.07. 12:22:04

@shitgun: És a baj csak tovább fokozódik, mert a tehetségkutató után a legtehetségesebbeknek sincs zeneszerzőjük, vagy zenekaruk, aki/ami sikerhez vezethetné őket. Így van nekünk pl. Tóth Gabink, vagy Rúzsa Magdink, akik világsztárok lehetnének néhány más fiatal énekessel együtt.

Datura.Stramonium 2011.11.07. 12:23:06

@Emanuelle: Na végre valaki,akinek ez a gyerek nem szimpi. Ahogy én számoltam Ő lett a "határon túli". Volt úgye a haverja és az a szőke leányzó. Véleményem szerint Ő volt a pipálható statisztikai elem, amivel az RTL megkapott valamilyen pályázati pénz és még a Főkuszban is el lehet nyomni, mint az erdélyi magyarság mindennapjait reprezentáló egyedet. Punktum! Jöhetnek az ellenvélemények.

2011.11.07. 12:23:53

@Látnokzsálya:
4.: benne van a licenszben, kötelező. A többi netes hülyéskedésekre adott vicceskedő válasz, ne foglalkozz velük. Főleg L. Márkkal ne!

horee6 2011.11.07. 12:25:00

@Dr. Schwanzkopf Rudolf: Geszti kivette a Rocktenors-ból a rock-kot, maradt a tenors. Hangban meg tényleg ez a srác viszi a hátán az egészet. Neki tényleg van hangja. Meghallgatnám Blind Guardiant énekelni.

2011.11.07. 12:25:25

@AnnaKarenina: ó, dehogynem, a Rakonczai fivérek már készen állnak pár tuti sláger leszállítására, és ne felejtsük ki a nagyágyút, Gesztit se. Mondjuk Tóth Gabi sztársága ellen kézzel-lábbal tiltakoznék.

Sir Integra 2011.11.07. 12:26:17

És mikor meghallottam a rocktenors színpadra lépése után a Northern Kings Take on me-ját.
i shat brix

Hogy képzelik hogy ilyenhez nyúlnak? Egyáltalán ki vetette ezt fel? Egyáltalán ki ismerheti a stábból a Northern Kingset?
Bár nagyobb az esély arra, hogy csak beírták jútyúb keresőbe, hogyaszongya "a tékonmít vágod, ja, nézzük már meg, ÚÚÚ van ilyen rokkos, ez jólesz".

Kedves kurva anyjukat. Így meggyalázni.
Én kérek elnézést Tonytól, Marcotól és mindenki mástól.

GGG77 2011.11.07. 12:28:42

Azt nem értem, hogy miért kell a játékban tartani egy olyan csapatot, akit már harmadszor (!) kényszerít párbajra a közönség. Egyszerűen hallgathatatlan és nézhetetlen amit ez a 3 kretén művel.

a halál kamionja mindenkit elgázol 2011.11.07. 12:28:47

az elvált anyuka meg a dagadt biztonsági őr aki jól énekel, de soha nem lesznek sztárok mert származásilag csak egy év hírnévre vannak kalibrálva.

Kabarészínész 2011.11.07. 12:33:39

@shitgun: no mostmár tényleg érdekel...
ja és a mindenki bőszen issza az ásványvizet pont cimkeolvasó módban az már az elejétől megvolt..

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2011.11.07. 12:36:16

@Látnokzsálya: A víz, ja. Az elején azt hittem, a Gesztire értik azt a feliratot, hogy "A műsorban termékelhelyezés látható", de aztán jöttek a palackok.

pestipolgár 2011.11.07. 12:36:41

Én csak azt nem értem, hogy egy mondhatni jó minőségű TV-n miért szól az egész X-faktor minden műsorszáma eszméletlenül halk, rossz minőségben, bezzeg a Nóri szövege, nem beszélve a reklámokról tisztán üvölt. Egy zenei műsornál nem kellene erre figyelni, vagy már hangmérnökre sem tellik???

AnnaKarenina 2011.11.07. 12:42:20

@shitgun: Ja, Rakonczai-fivérek. :( Tóth Gabit lehet nem kedvelni, de hangja van, külseje is jó, különleges is tud lenni, szerintem megüti a ladygagás mértéket. Itthon meg csak másolatként működtetik őt is.)

montipájton 2011.11.07. 12:44:25

@Datura.Stramonium: Tessék, itt van egy. Baricz Gergő a kevesek egyike a mezőnyben, aki mutat valahogy a színpadon, jön le róla valami egyéniség. A hangja is jó, de hát kinek van itt igazán erős hangja?, a lényeg, hogy látok benne egyéniséget.
Én zeneileg nem értek annyira a témához, azt nézem, ki elég érdekes, amikor odaáll. A Baricz gyerek abszolút.

Ellenpélda: Bagosi Alexa eddig akármit próbált, szegényen a hörcsögöm is elalszik 1 perc után. Se íze se bűze, még a kisfilmjei is érdektelenek. (Ő ugye most a "Kisgyerekes Anyuka" a mezőnyben, de Wolf Kati mennyivel eredetibb és emberibb volt nála!)

Akiben van töltet még színpadilag, az a gimis kiscsaj (csak nála ugye kérdés, mit tud később kezdeni ezzel, amikor már nem elég, hogy tündibündi), meg a két öregfiú. Taránynak van sztem a legjobb hangja a mezőnyben, ugyanakkor minden fellépését kíséri vmi amatőrös báj, ami nem okvetlenül baj. ))

Feró kritika nélküli óbégatása elég gáz, de hát ha valaki 30 évvel ezelőtt azt mondja, hogy a nemzet csótánya fizetős tévéshowban karaokézó kislányokért fog lelkesedni, az is elég nagy gáz lett volna, nem? )))

2011.11.07. 12:47:30

@AnnaKarenina: amellett, hogy tiszteletben próbálom tartani a véleményedet, elég erős Tóth Gabit Lady Gagához mérni. Utóbbit lehet nem szeretni (én is ezt teszem), de egyértelműen a globális popzene jelenlegi uralkodója, minden porcikájában profi és minőségi. Ezzel szemben TG egy sokadrangú másolat a helyi viszonyokra alkalmazva, feltételezve, hogy a parasztbak nem tűnik fel, hogy a ruhától kezdve, a pózokon át a dalokig minden egyes részlete másolat, gyenge-közepes minőségben. Én személy szerint nagyn utálom, hogy minden magyar "sztár" pontos megfelelője valamely jelenlegi, vagy volt külföldi előadónak. Ezért rettenetes, hogy a kopipészt király, Geszti az egyik mentor.

gizdacsavo 2011.11.07. 12:50:37

Hát ez a "döntő" sem volt egy nagy eresztés, de az előzőnél valamivel jobb volt.

Mentorok: ha lesz még X-faktor ezután is, Malek Mikit kellene megtartani, a többi három mehet. Mondjuk Ferót még bírnám (bár nem a műsorbei "teljesítménye" alapján), de már teljesen lement Keresztes "Patkánycsaj a Macskafogóból" Ildi szintjére óbégatásban és elfogultságban.

A hogyvolt jó, külön gratula Alexa remekül elkapott pontyfejéhez. :)

genyamagyar 2011.11.07. 12:51:35

@montipájton: Bagosi Mizu-ja szenzációs volt.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2011.11.07. 12:52:27

Alexa Mizuja annyira szuper volt, hogy felhangosítottam a TV-t, ott táncoltam rá. Az eredetit, és a Kesh féle feldolgozást nem ismertem.

Nagyon tetszett a szöveg átírása, és az egésznek volt egy jópofa hangulata.

genyamagyar 2011.11.07. 12:52:43

Ja és egyébként az eddigi összes dal/előadás közül az előző Muri Pink dala visz mindent. Az nagyon ott volt...

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2011.11.07. 12:53:25

Na, ha valaki tüntetni készül az RTL-székház előtt "Lemmyt az X-faktor zsűrijébe!" feliratú transzparenssel, szóljon nyugodtan.

Judyt - asztika.blogspot.com 2011.11.07. 12:54:31

Nem tudom miért baj, hogy táblagépet, meg ásványvizet nyomatnak a műsorban, ha egyszer kereskedelmi televízióról van szó és a lehetőségük meg van rá? nekem pl ezek a dolgok különösebben fel sem tűnnek addig, amíg a cikkedben nem hívod fel rá a figyelmet... :)

montipájton 2011.11.07. 12:58:25

@genyamagyar: Ízlések és pofonok. A szenzációstól nálam nagyon messze van minden tekintetben a csaj. Ez a feldolgozás meg már egyszer lefutott.

escéhá 2011.11.07. 13:05:40

Bocs, kicsit később visszaolvasok, de nem hiszem, hogy volt:

Azért ezt a "sztárvendég" produkciót illett volna komolyabban venni, s gondolom pont nem a versenyzők (vagy szüleik) tették ezt, csak én, itthon, két reklám között:
Bery Ari (bocs, ha rosszul írom) volt az egyik ilyen első "csinálmány" sztár Magyarországon. Most láttuk, ez az út hová vezet.

Jó, azóta a falunap biznisz is felfutott, de NAGYON TANULSÁGOS volt.

jog-ász 2011.11.07. 13:13:16

a csapatot a licence miatt erőltetik sztem idén az amerikai változatban van egy két jo csapat is.

escéhá 2011.11.07. 13:13:31

@genyamagyar: KFT csaknem összes, Quimby fele. Jó, énekelni nem lehet bennük, de nem is ezt kérted. :-)

Azért van olyan is, csak nem árulom el, keresgélj.

ethan blow 2011.11.07. 13:16:46

@genyamagyar:

Pár jó magyar szám, de a lista kib hosszú, nem is értem, hogy valaki nem talál magyar zenét, amit szeret:

Bery Ari: Ne higgy nekem (ezt láthattad feldolgozva, nézd meg az eredetit)
Bery Ary: Mindenki alszik
Korál: Szinte az összes, még ha ma nem is annyira mennek már, a Mégsem maradtál velem, a Túlsó part, a Kőfalak, a többi, mind jó
Vad fruttik: Sárga zsiguli, Fáj a fejem, Az egyetlen, (...)
30Y: Bogozd ki
Deák Bill: Szinte az összes, amit énekelt a Hobóval, vagy egyedül
Perfect Name: Hello
Warpigs: Monte Carlo
No: Hallottalak sírni
Kispál, Kiscsillag szinte mind, persze nem mind okés egy ilyen fasz tehetségkutatóhoz, de van köztük jópár, pl a Csillag mindent visz!

A Muri meg pont azért nem tud azonosulni a magyar számokkal, amiért ilyen semmilyen, hiába van jó hangja. Nulla érzés van benne, ahogy az öreg jedi mondta: Annyira érzi a zenét, mint az edény a benne fortyogó étel ízét.

ethan blow 2011.11.07. 13:20:37

és lehet vhogy így is énekelni egy ilyen versenyen, érzéssel:

www.youtube.com/watch?v=Cqp23_SqbtM

escéhá 2011.11.07. 13:27:58

@AnnaKarenina: Sajnos ez egy tévéműsor. Ahogy a Megasztár is az volt.
Semmi köze a zenéhez. És sok zenészt is megtéveszt, akik nem zenélni, hanem sikert szeretnének. (Baráti körömből, sőt saját zenekarunkon belülről megélve.)

genyamagyar 2011.11.07. 13:28:17

Kösz mindenkinek aki leírta, hogy szerinte melyek a jó magyar dalok!

AnnaKarenina 2011.11.07. 13:29:33

@shitgun: De hát én is pont ezt mondom. Ha Tóth Gabinak lenne Lady Gaga minőségű stábja, ugyanott lehetne.

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.11.07. 13:31:15

@Emanuelle: én azzal a gyerekkel nem tudok mit kezdeni mert nem illik a hangja a testéhez. Volt egy ilyen kolléganőm és soha nem arra figyeltem amit mondott hanem arra gondoltam, hogy ez most komolyan ebből az emberből jön? Gergőnél ugyanez.

AnnaKarenina 2011.11.07. 13:33:12

@montipájton: Marketing-nemzedék vagytok. Mi az, hogy egy énekes színpadi jelenség? Az énekkel, a zenével tud megfogni, nem azzal, hogy mit ugrál, vagy hogyan néz ki. Rolling Stones nem is létezne, ha ez így működne. Baricz tehetségtelen, mint ahogy Király L. Norbi is az volt.
Az se igaz, hogy nincsenek hangok: Tarány, Kocsis, Muri.

ethan blow 2011.11.07. 13:37:18

Az a baj, hogy a Baricz jobb jelenség, mint amilyen hangja van. Nem mindenkinek van jó hangja, aki befut, de valami érdekesség legalább kell abba a torokba, neki meg sajnos az nincs meg. Tök szimpatikus (eddig), meg kedves, meg jópofa, de a hangja az kutya. Király L. még énekel? Valami reklámban látom mindig üvölteni, na, az volt a másik, mondjuk ő már nem szimpatikus, tipikus fasztalaicska lett belőle a műsor alatt.

AnnaKarenina 2011.11.07. 13:37:31

@escéhá: Értem én azt, hogy tv-műsor, értem azt is, hogy ismertséget itt lehet szerezni. De magukat zenészeknek, énekesnek tartó emberek (mentorok) ne köpjék le magukat azzal, hogy a jót rossznak (és fordítva) mondják. Mert erre csak azt lehet mondani, hogy innen is a hazugság jön.

2011.11.07. 13:38:28

@AnnaKarenina: az igaz, de Lady Gaga stábjával belőlem, Ló Jenő géplakatosból és megboldogult Mancsból is Lady Gaga lehetne. Tóth Gabi önmagában kevés, csúf, és irritáló, gyorsan hozzáteszem, szerintem.

rubberbandman 2011.11.07. 13:38:40

hát egy nagy fos volt ez a mostani műsor. Lil C meg a biztonsági Tamás mutatott valamit, Kocsis elénekelget még a döntőig a stílusában verhetetlen, meg talán Muri Enikő tud valamit.
a zsüriben meg Geszti majom, Keresztes picsog, Feró (találóan írtátok) mónikasózik, Malek meg bepippantott, hogy nem fikázta le az arra érdemest.

kösz a svéd linkekért horee6-nak, most azt hallgatom.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.11.07. 13:55:55

Én eddig láttam a legtöbb adást, de a Rocktenorsnál olyat csináltam, amit eddig sose - még Király Lnorbinál sem - levettem a hangot! Kattasztrófa volt!
Viszont Lil C érdekes módon nem csak rajzfilmfigura hangon tud énekelni, hanem normálisan is, így egész jó! De vajon miért nem így énekelt mindig?

escéhá 2011.11.07. 13:57:23

Azzal a Feró féle egyéniségek sem tudnak sok mindent kezdeni, ami a feladatuk.
Ha találnak valaki érdekeset, akiből lehetne valaki, abból ők sok pénzzel és munkával senkit csinálnak.

De még én is tévúton járok, mert lehet valaki úgy valaki, hogy nem tud énekelni. Ugyanis a showbiz nem erről szól.

Kurt Cobain bejutott volna-e a legjobb 24 közé? Ha bejutott volna, hitelesen nyomta volna-e el Frank Sinatra-tól a Loved and Married-et? Elment-e volna falunapokra haknizni?

Mi lesz azzal a rengeteg tehetséggel, akikben megvan az X-faktor, csak épp gitározni és / vagy dobolni tudnak?

Ismeritek a Monkees storyt?

escéhá 2011.11.07. 13:58:25

Vagy a My Fair Lady-t? :-)

dreia 2011.11.07. 14:09:46

Hogy fér össze a rock egy ilyen showműsorral. Egy igazi rockert hol érdekelné, hogy a kispolgár a tévé előtt meg a felkent zsűri mit gondol a produkciójáról. Sőt még meg is mondják nekik, mikor hova lépjenek, hogy tartsák a mikrofont, stb. Régen a rock a lázadásról, a konvenciók megvetéséről szólt, most meg elkényeztetett kisfiúk-lányok próbálják előadni a nagy rockert, aztán riadt kiskutya szemekkel fürkészik a zsűritagok tekintetét, hogy megfeleltek-e, ha nem annyira, akkor meg bőgnek, mint az óvodások. A rockot vagyis amit annak akarnak eladni, teljesen ki kellene venni ebből, mert túl vicces.

rubberbandman 2011.11.07. 14:17:17

@genyamagyar:
ezt a swinges verziót nem ismerem eredetiben ezért nem tudom a hangok mennyire voltak a helyükön, de hogy ritka hamis nem volt az tuti. a színpadi produkciója cuzámmen zenével tánccal meg az egyik volt a néhányból amelyik megérdemli a főműsoridőt. számomra ő volt a műsor kellemes meglepetése.

Maravillosa 2011.11.07. 14:26:20

Tudom, hogy az X faktor nem a vendégekről szól, de nekem rohadt jó volt újra színpadon látni Bery Arit. Kb. 13 éves voltam, amikor a nővérem elvitt a Pecsába egy Bery Ari és a Pillangók koncertre. A hangulat (és a füst) fergeteges volt, a zenét meg a szövegeket kicsit depisnek éreztem (ez divat volt akkor: Cure, Depeche, stb.), ma már persze nem gondolom annak, és talán a nosztalgia folytán, vagy nem tudom, de nagyon jó volt tegnap újra látni ezt az Attila gyereket.

stevieg18 2011.11.07. 14:26:51

most akkor GesztiPeti azokat fogja a továbbiakban mentorálni, akiket ki akart pöccinteni? ez egyre gázabb

genyamagyar 2011.11.07. 14:31:12

@rubberbandman: Megjegyzem, én szurkolok Lil C-nek, már csak azért is, mert sokan utálják. :) Ettől függetlenül jónéhány hamis hang becsúszott. Jacksont énekelve ez nem tünt fel. Vál.szeg azért, mert azt nap-mint-nap nyomja.

genyamagyar 2011.11.07. 14:33:34

@stevieg18: Szerintem nincs ezzel semmi gond. Ő nagyobb fantáziát látott az Apollóban, mint a RT-ban. (Én is.) Ettől még teljes gázzal segíthet nekik. olyan a helyzet, mint egy edzőnél. Van 4 jó csatárja, de csak hármat tehet be.

különvélemény 2011.11.07. 14:33:47

@shitgun: "Kováts iszonyú kínos volt, büntiből beadnám grupinak egy Cannibal Corpse-Napalm Death turnéra"

Oké, beadnád, de mi köze neki a dologhoz? :)

Ez a dal kb. olyan volt, mint ha valaki susztermattal próbálkozna a sakkvébén', vagy szamárindulóval nevezne egy zongoraversenyre, esetleg Trabanttal indulna a formaegyen'.

Egyikből sem derül ki, hogy mit tud a versenyző.

mialenyeg 2011.11.07. 14:53:39

Ebből nekem annyi derül csak ki, hogy mennyire gázak a mentorok. Abszolút nem találják a versenyzők erős pontjait, vagy csak iszonyatosan paráznak attól, hogy egy jó ötlet nem lenne annyira eladható. Most a metálanyu viszont okés volt, bevállalt végre valami változatosat a versenyzőinek. De Baricznak valami őspunk állna a legjobban, pl. Clash. LilC angol akcentusát kicsit javítani kéne, mert ezzel nem lehet elegánsan énekelni. De a mostani jobb volt, mint az eddigiek. Tarány mintha néha mutálna, Kocsisnak kéne egy intellektuálisabb dal, ezek a felszínes szépenéneklünk művek elbizonytalanítják, mert valóban üresek. Szerintem ebben az ideiben a versenyzők nagyobb egyéniségek, mint a mentorok, ezért nem tudnak jót odatenni. Szinte mindegyik valami nem mainstream műfajban lenne jobb, de akkor meg nem jönnének az sms-ek retekéknek. Rocktenorsszal tényleg lehetne többet kezdeni, de ahhoz zenész mentor kéne, nem marketinges.

jet set 2011.11.07. 15:25:59

@ethan blow: Kispál összes számától hányinger kerülget. Szóval ízlések és pofonok.
De számomra is van kedvelhető magyar zene.

jet set 2011.11.07. 15:27:13

@horee6: Szerintem a mentorok beleszólása a számválasztásba 0 felé közelít. Maguktól nem választanának ilyen szarokat.

Édy, aki Endre 2011.11.07. 15:32:55

Ilyenkor tudom csak értékelni, hogy évek óta nincs tévém. Mekkora könnyebbség! :)

ethan blow 2011.11.07. 15:34:35

@Édy, aki Endre:

lehet venni 0 százalékos hitelre, ne add fel.

G_P 2011.11.07. 15:44:24

Az nagyon hiteltelen lesz, hogy ezután majd jópofizik a Rocktenors-szal Geszti. Egyébként első perctől kezdve látszik a fején, hogy púp a hátán a csapat, mivel nem rockzenében gondolkodik és tudtommal nem is kedveli azt. Ennek ellenére a Rocktenors nagyságrendekkel jobb formáció, mint a langyos fiúbanda Apollo 23, ők inkább egy durván elkésett '90-es évek közepi életérzést hoznak, egy jó adag bájgúnársággal és sikertől való korai megszédüléssel.

mertcsak 2011.11.07. 15:47:19

@Maravillosa: hasonlokeppen ereztem en is
es azt se feledjuk, h Bery Ary olyannyira kerulte a nyilvanossagot, h par eve tudtak csak ravenni egy interjura is ..

mondjuk Gombóc jobban enekelte ezt a dalt anno, Agnes Vanilla elegge erotlen volt hozza kepest

mertcsak 2011.11.07. 15:55:00

@ethan blow: hatigen, ezek nagy kedvencek :)

Bery Ari: Ne higgy nekem
Bery Ary: Mindenki alszik
Perfect Name: Hello
Warpigs: Monte Carlo
No: Hallottalak sírni

debramorgan 2011.11.07. 16:12:54

valaki kérdezte, miért erőltetik a csapat dolgot: mert egy ez átvett műsor, és a műsor szablyai szerint kellenek csapatok, ennyi

Nekem nagyon tetszett ez a sok visszacsatolás, amit beletettek, a rogyasztás, a füstgépes, a táncosnős...tetszik ,hogy nem veszik halálosan komolyan magukat.
Kováts Vera szerintem ultra gáz volt, azt nem értem, neki meg miért erőltetik ezt a kislányos dolgot? Ok, fiatal még, de azért nem kellene mindig óvodásnak öltöztetni, megnézném egy lírai, komolyabb dalban, elegáns ruhában...
Lil C-t nem bírom, de meglepett, és még tetszett is, bár inkább talán az újdonság miatt, szerintem semmi hangja.
Muri Enikőnek jó hangja van, de nekem olyan tipikus megjátszós...már az előző X-ben is ilyennek találtam, nekem nem őszinte.
Én a Baricz Gergőt bírnám, vagy bírom, bár tény, hogy a válogatós teljesítménye vitte a pálmát...
A Mizu is bejött, mondjuk ezt az Alexát is csípem.
A többiek meg hozták a szokásost, mondhatni.
Apollo23-at láttam tegnap egy koncerten, mint vendég, és semmi bajuk nem volt, szóval túlélték a szombatot:))
Jelen pillanatban nem tartom olyan erősnek a mezőnyt, de egy Wolf Kati, se egy Veca, se egy Takács Nikolas...
Bery Ary-t annyira nem ismerem, se a filmet, de nekem az ő része tetszett, Ágnes meg mindig szerettem, de most elég fura volt, olyan baltás gyilkosos.

különvélemény 2011.11.07. 16:40:27

@mertcsak: "mondjuk Gombóc jobban enekelte ezt a dalt anno, Agnes Vanilla elegge erotlen volt hozza kepest"

www.youtube.com/watch?v=gj1ZQKProLc

Hát ja, de Berencsi Attilát kidobnák az xfaktorból. :D

montipájton 2011.11.07. 16:48:42

@AnnaKarenina: Te, ezzel a nemzedékezéssel vigyázz, mert kiderülhet, hogy én vagyok az idősebb.

Ha szerinted egy színpadi előadónál nem érdekes, hogy van-e egyénisége/kisugárzása a színpadon, akkor tényleg hallgasd Bagosi Alexát, ő lemezen is ugyanolyan érdektelen lesz, mint színpadon.)))

Egy unalmas, érdektelen nőcske, aki még a két gyerekéről se tudott semmi érdekeset mondani. Nem véletlen, hogy az volt vele kapcsolatban eddig az egyetlen figyelemre méltó, hogy megrándult a lába.))

Baricznak jó a hangja, jó a svungja, képes kezdeni magával vmit a színpadon, csak ennyi a különbség köztük.

De ez nem nemzedéki kérdés, érted. )))

Dester 2011.11.07. 17:20:26

Na a Mizuról én is megemlékeztem aznap este a blogomban. Egyébként az egész feldolgozásosdi pont a blogom témája is, lehet, hogy az RTL-nél is látta valaki? :)
Vigyázat, reklám:
originalremix.blog.hu/2011/11/05/mizu_51

Más: a Baseballs jó ötlet volt, a dalválasztás is. Az az egyik legjobban sikerült feldolgozás eleve a Baseballs albumról. Enikőnek viszont nagyon nem Eddát kellett volna adni...

JOKKA21 2011.11.07. 20:22:17

Alexa volt a legjobb, jól énekelte a mizut.:)

JOKKA21 2011.11.07. 20:43:53

@G_P: Tudtam, hogy Alexát megtalálod, így is, hogy ő volt a legjobb.:)

@AnnaKarenina: Úgy nem rímelt volna, ha megfordítják, akkor abba kötne bele a nagyérdemű közönség.

@a halál kamionja mindenkit elgázol: Nem értek egyet veled.Alexa és Tarány sztár lesz.:)

@montipájton: Szerintem a hörcsögöd vidd el állatorvos, mert Alexa a legjobb, bánhatja, ha elalszik rajta.:) Emberibb volt Wolf Kati ?Mi nem emberi Alexában?

@gizdacsavo: Szerintem örlnél, ha egy ilyen "pontyfej" lenne életed megkeserítője, még nem adtam át a múltkori üzenetet, de szólok neki.:D Így "négyszemközt" elárulod mi bajod Alexával?:)

JOKKA21 2011.11.07. 20:55:13

@montipájton: Állatorvoshoz.

Édy, aki Endre 2011.11.08. 09:11:53

@ethan blow:

Ilyenek nézésére csak akkor veszek, ha a kertévé szponzorálja a vételt. Amúgy nem. :)

torpedókutya 2011.11.08. 12:13:48

B. Gergőt azért szeretem, mert van humora, és valóban egy jelenség. A hangja olykor karistolja a dobhártyámat, de attól még bírom a fiút.
T.Tamás őszinte és emberi, ráadásul neki még hangja is van hozzá.
Ez a mostani előadás külön vicces volt, én minden percét élveztem. Bírom, amikor nagy mackók táncra perdülnek.
K. Tibinél az a gondom a Quen óta, h próbál még nagyobbakat ugrani, de lehet, egy egyszerű bohókás dal sokkal jobban ellazítaná, mint ez a kényszeres "túlénekési" vágy.
Alexa szerintem is kissé lapos, bár nincs hörcsögöm tudományos alváskísérletekhez.
Enikő modoros, és kicsit sajnálom, h nehezen megy neki az érzés képessége, így nehéz lesz megszerettetnie magát az emberekkel. Sajna máshogy nem megy.
A közönség szeret sírdogálni a nézőtéren,vagy röhécselni, mindegy mit, csak kizökkentsék a szokásos érzelmi állapotából.
Lilszí nekem kicsit kakukktojás, és nem csak a színe miatt, hanem mert mindig elfelejtem, h ő is van még. Most jópofa volt az előadása, abból is gondolom, h megvártam, míg befejezi, aztán mentem teregetni. Látszik, h az elegáns szving szinte minden pasinak jól áll, de az lehet, h az egyenruha. Mindenesetre én szeretem a szvinget, és most azt is szerettem, h tényleg emberi hangon énekelt, semmi nyögdécs nem volt benne.
Az apollókon meglepődtem, azt hittem, sokkal több a tini szavazó, mint a nem tini, de nagyon nem bánom, mert én már nem vagyok tini. És hangjuk az tényleg nem sok volt. Talán az egyiknek, de már nem tudom, melyiknek. De nem féltem őket, szerintem, karácsonyra már maxi cd-jük is lesz.
A Rocktenorst nem hallottam, mit kiderült, szerencsére.
Ki van még?
Ja, a pici Vera. Ő nekem amolyan kis aranyos, akit mindenki szeret, az a fajta lányka, akinek minden indítása megvan egy szép karrierhez, kedves arc, bájos lény, jó hang, még ha nem is elég képzett még, van ideje, és most már lehetősége is lesz.
A mentorokról jót vagy semmit, így csak annyit, h a Malek Mikit szeretem. Néha kicsit ő is elfogult és belemegy a cirkuszba, de gondolom, ez előírás, h adásonként 3 beszólás kötelező mindenkinek.

baggins21 2011.11.08. 12:54:42

"LilCé kombinés táncoslányok gyűrűjében, és amibe belekezd, az távolról Bon Jovi It’s My Life-jára emlékeztet."

Igazad van, elég távolról :D

Lizalány 2011.11.09. 08:49:03

"...Ágnes és Bery Ari a Szerelem második vérig betétdalának átdolgozásával vesződik, halk röhögések zaja mindenfelé a stúdióban.."
A röhögők ezzel csak magukat minősítették.Valszeg nem ismerik Ágnes munkásságát,nem ismerik a dalt és sosem látták a filmet.
Nekem nagyon tetszett,Ági vitte a produkciót,szenzációsan énekel.Ari a kevéske hangjával nem sokat tett hozzá,viszont a nézése a régi.:)
Itt egy szép dal azoknak,akiknek új az Ágnes Vanilla neve: www.youtube.com/watch?v=kAZXfho-Omc&NR=1

torpedókutya 2011.11.09. 08:51:47

@JOKKA21: Jól van, lehet, sose néztem a mellét:)

silverwol 2011.11.10. 11:19:21

Pls - pls - pls legalább egyszer adjon már valaki a Rocktenorsnak egy ROCK, vagy METÁL számot (ne párbajba, alapból).

JOKKA21 2011.11.12. 20:34:51

Ördög Nóra olvassa a blogot, ma műsor elején szót ejtett a kucsmájáról és egy blogról, ahol "dícsérték" a kucsmáját.:D

JOKKA21 2011.11.12. 22:23:07

Örülhet a sok Alexa fikázó, kiesett.:((
süti beállítások módosítása