Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 4x05 - Me and the Devil

2011. november 06. 12:10 - sixx

Ott hagytuk abba, hogy Eric feje továbbra is üres, és csak Sookie meztelen álomképe kering benne, Jason elmenekült a párducemberektől, de félholt állapotban leledz, Pam meg nem hitte el, hogy valóban van olyan, hogy valakinek leszakad a pofája, pedig ha egy kissé neurotikus háziasszony testébe költözött, a középkorban elevenen megégetett spanyol boszorkány szelleme átkot szól rá, akkor ez lesz. Ja, Bill meg lekúrta az ük-ük-ükunokáját, és most szarul érzi magát.

Tommy estéje nem jól alakul, a fater egy láncot teker a nyaka köré, és kutyaviadalokba akarja majd kényszeríteni, de a tervet egy időre érdemes lesz elhalasztani, mert a srác kiszabadul a szorításból és kinyírja aput is meg anyut is, mert nem szeret félmunkát végezni. Áll a bál a tisztáson is, ahol Pam elkezdett rohadni, Marnie megint a földre rogy a spanyol menyecske távozása után és még mindig nem emlékszik arra, mi az isten történt vele, csak arra, hogy a történelmi személyiség átveszi néha a testét és olyankor vámpírokat vegzál. Na ja, most már nemcsak Eric, de Pam is apró darabokra akarja majd szaggatni. Jézuska, Lafayette és Tara persze kiakad, mert ők pontosan tudják, mire képesek a vámpírok, elhúznak a vérbe.

Szegény Arlene nem tud mit kezdeni a ház falára firkált "A baba nem a tied" üzenettel, legvalószínűbbnek azt tartja, hogy Rene, az első évad sorozatgyilkosa és egyben az exfaszija (aki felcsinálta) visszatért, és így üzen neki, mert hát a másik magyarázat az, hogy a kölyök írt a falra, az meg egy karonülő csecsemőtől egészen meglepő lenne. Terry kiadja az ukázt, nem beszarni, papot hívni, esetleg ördögűzőt. Mivel éjjel van, Eric otthon szabadon járkál, és ha már így alakul, persze Sookie hálójáig ténfereg, de hoppácsak ez csak egy rossz álom, mert feltűnik Godric, Eric vámpírapja, aki azt javasolja a vikingnek, hogy szívják ki Sookie vérét közösen, majd lejtsenek táncot a napfényben, egy virágos mezőn. Ericet persze baszkurálja a lelkiismeret, de annyira mégsem, és álmában nagyon kiszívja Sookie tündérvérét. Aztán felébred, és tényleg bemegy a hálószobába, de Sookie éber alvó, mint egy macska, és felriad. Ennyit a szívásról.

Jessica és Hoyt rálelt szegény Jason meggyötört testére az út mellett, és Jess megitatta a vérével, hogy meggyógyulhasson, de közben úgy nézett rá, mint aki hirtelen szerelmes lett. Hazaviszik, lefektetik, Hoyt smárolna Jessicával, de a csaj bűntudata előjön, és nem úgy nyelvel, ahogy eddig, amire Hoyt felfigyel, és egy elég kellemetlen beszélgetés kezdődik - értem én, az írók tovább mélyítik a Hoyt-Jessica ellentétet. Hoyt nem is megy haza vele, hanem marad Jason mellett, és leszarja Jessica félve elrebegett "szeretlekjét".

Portia Bellfleur, Bill megpocsíkolt leszármazottja meglátogatja a vámpírkirályt, mert idegbeteg, őtet nem lehet csak úgy kihajítani, meg eleve, ez a rokoni szál nem is olyan erős, ugye, attól dugni még lehet, Egyiptomban a fáraók a saját anyjukkal háltak és nemzettek maguknak örököst, nehogy már ilyen apróságokon akadjunk fel. Bill királynak van jobb dolga is, mint vérfertőzni, így fogja magát és megvakuzza Portia agyát, nem szeretsz te engemet, de vámpírmán nimfa, sőt, egyenesen rettegsz. A csaj, amikor a vakuzásból magához tér és meglátja Billt, felsikolt és elrohan, ezzel ez a történetszál asszem lezárult az előző poszt kommentjeinél emlegetett legzseniálisabb szereplőkiírással.

A rossz álmok bántotta Eric Sookie ágyában pocol, és elmeséli neki az álmát, amiben Godric gonosz volt vele. Eric véreset könnyezik, és tudni szeretné, hogy ő valójában gonosz-e, ugyan már, mondja Sookie, csak sok geciséget követtél el az embere, más vámpírok és egyéb mesebeli lények ellen. Együtt alszanak, milyen megható. A király estéje viccesen folytatódik közben, mert a lefátyolozott Pam látogatja meg, nagyon helyes, mondja Bill, nincs elég méhész a környéken. Priceless. Pam nincs ilyen jó hangulatban, és a fátylat feltolva megmutatja a rohadást, ezt kibírom röhögés nélkül, királyom, tenni kell valamit a banya ellen. Kellett neked odamenni, mondja Bill, és nem, nem tépheted szét a banyát. Nézz már rá az arcomra, bazdmeg, mondja Pam kellemetlenül közel hajolva, ha tényleg rohad, elég kemény szaggal lehet már. Bill széttárja a kezét, nem tehetek semmit, a vámpírfőnökség nem engedi. Pam sírdogálva letép egy darabot a szájából, és elmegy.

Na, nappal lett hirtelen, Jézuska és Lafayette pakol, és mennek Mexikóba, ahol Jézuska sámáén nagyfaterja lakik. Ez azárt kell, mert neki, mármint a nagyfaternek van hatalma a szellemvilágban, és majd ő jól kisegíti az unokát. Tara nem megy velük, inkább New Orleans felé veszi az irányt, a csaja is ott van, meg a ketrecharc, és ha tényleg elmenne, akkor nem kellene tovább szerepeltetni a sorozatban egy ideje már csak céltalanul tébláboló karaktert. Nem így lesz, ide a rozsfás bökőt. Lafayette érdeklődik a nagyfaterről, oszt jó ember? Nem annyira, mondja Jézuska, amikor kilenc éves voltam, kaptam, tőle egy kecskét, amit a nagyfater kinyíratott velem. Aztán le kellett nyalnom a késről a kecske vérét, és olyat éreztem, mint még sose (a vas ízét a szádban?) Na, ez aztán a problémás gyerekkor. Tara a mese közben a csajával telefonoz, aki otthon Tara nevére szóló számlákat talált - ezzel csak az a baj, hogy nem ezen a néven nyalogatják egymást már egy ideje. Bukta.

Tommy szegény nem tud hová rohanni a szülőgyilkosság után, csak Samhez, és persze a mikrobuszban a holttesteket is viszi magával, miért is ne, szopjunk ketten, lehet a jelige. Sam nem örül az ajándéknak. Sookie bent a bárban próbál infót kiszedni abból a szőke pincérnőből, aki a boszorkánykör tagja, de szóban nem kap semmi érdemlegeset, így kihallgatja a nő gondolatait, menten megvan minden, a banya boltjának neve, és az is, mi történt pontosan Ericcel, mármint a megátkozás része. Az egyik asztalnál a teljesen meggyógyult Jason (a vámpírvér királyuk működik) Hoytnek meséli el a párducemberes kalandot, azért volt minden, mert kanos voltam. Ha nem akartam volna levarrni a szőkecsajt, nem lett volna semmi galiba, innentől tenni kell valamit. Jason úgy gondolja, túl sok nőt dugott meg, és ezért bünteti az Isten, ráadásul holnap telihold lesz, és ugye a párducemberek azt ígérték, akkor majd átváltozik, amitől majd' lefossa a bokáját.

Arlene lakásába Daniels atya és Tara ex-drogfüggő/alkoholista anyja jön el ördögöt űzni, igazi déli fekete stílben, tánccal, csörgővel, énekkel, nagyszerű. A folyama nagyon vicces, de kissé túlhúzzák, az viszont legalább kiderül belőle, hogy ilyen esetekben zsályát kell égetni, úgy a sarokból is ki lehet űzni a a démonokat. Sookie meglátogatja Marnie-t a banyaboltban, és azt kéri, jósoljon neki valamit. Marnie vonakodik egy sort, aztán csak belemegy, Sookie meg közben olvasná a gondolatait, ha tudná, de a nő agyában olyan hangzavar van, mint egy buszpályaudvaron. Marnie megidéz egy szellemet, Sookie nagyija lesz az, akinek hiányzik az unoka. Jól van, mondja Marnie, és azt üzeni, Sookie vigyázzon Jasonre, ja és ne essen bele az új pasiba (Eric), mert ez csak átmeneti állapot, mármint Eric kedvessége. Ja, és közben a nagyi hangja megszólal Sookie agyában is, fasza, azzal nyit, hogy tudom, hogy hallgatózol, Sookie. Más sem kell Marnie-nak, ő is hallja a nagyit, aki azt üvölti, hogy fuss, Sookie, fuss, veszélyben vagy. Sookie fut.

Tommy és Sam viszi a két hullát eltemetni, de Andy seriff lefüleli őket, mert gyorsan hajtottak. Sam beparancsolja Tommyt kisbusz hátuljába, és úgy gondolja, majd ő elbánik Andyvel, aki ráadásul be van tépve a vámpírvér miatt. Sam és Andy egymást baszogatja egy kicsit, Andy kinyittatja a kocsi hátulját Sammel, ami nem tűnik jó húzásnak, mert Tommy odabent egy ásóval készül leszakítani a seriff fejit. Amikor Andy feltépi az ajtót, odabent egy baszott nagy aligátor fogadja, Tommy jó ütemben változott át, bravó. Marnie-hoz Bill titkárnője/szexjátékszere érkezik kémkedni, és hoz is magával egy rakat fegyverest, Bill csak lépett a kérdésben valamit. Tara otthon elmeséli Sookie-nak, hogy leszbikus lett, és közben fagyit zabál, innen tudjuk, hogy szomorú.

Marnie Bill háza alatt ül a sitten, és varázsigéket mormol, aminek az lesz a vége, hogy bekerül egy középkori tömlöcbe, boszorkányok közé, akik közül az egyik elmond neki egy varázsigét, mielőtt elviszik megégetni. Ez az a nő aki belebújik Marnie-ba. Papok jönnek a nőkért a vámírfajtából, és az egyiket nagyon megszívogatják, amit a lélekben ott pocoló Marnie végignéz, lassan összeáll a kép, mi volt a múltban. Tara és Sookie idilljének Eric megjelenése vet véget, Tara kis híjén összeszarja magát és lehordja Sookie-t mindenféle alávaló büdös kurvának, nagyszerű. Sookie hiába magyarázza, hogy Eric 2.0 már nem az a gyökér vámpír, mint aki volt, Tara kiüvölti magából a múltat, azaz azt, ahogy Eric megkínozta Lafayette-et, és azt, mennyire gyűlöi Sookie Ericet, aztán elszalad. Szegény Eric.

Bill Marnie-val beszélget, de nem szemtől-szemben, mert több esze van, mint a rothadó Pamnak. Hol van Eric, kérdi. Marnie azt válaszolja, hogy betört a boltomba, meg akart ölni, mi meg kimondtunk rá egy igét, oszt elment. És mi van Pammel? Fogalmam sincs, vonogatja a vállát Marnie, mire Bill feltápászkodik, megyek, oszt megvakuzom, mert ebből elegem van. Le is megy, belenéz a fejébe, megvakuzza, és nem kap választ, mert szegény Marnie valóban nem tud semmit. Bill dolgavégezetlenül távozik, Pamnek meg egy újabb darab szakad le a fejéről.

Jézuskáék megérkeznek a mexikói nagyfaterhez, aki ezek szerint egy éjszakányi autóútra lakik tőlük. És ha már nagy találkozásoknál tartunk, Alcide házához egy vérfarkas érkezik bőrdzsekiben és arrogáns stílusban közli, hogy Sheveportban ő a Jani, azaz a falkavezér, és az a helyzet, hogy errefelé a vérfarkasoknak le kell jelentkezni a főnöknél. Alcide szarik a fejére és elzavarja a picsába. Tommy és Sam a mocsárba viszi a két holttestet, majd az aligátorok gondoskodnak róluk, gondolják, s lőn. Sam próbál lelket önteni Tommy-ba, önvédelem volt, és össze is voltatok veszve, szóval nincs ezzel semmi gond. Ő is ölt, mondja, kétszer is, de nincs lelkiismeret-furdalása.

Arlene és Terry posztkoitális nyugalomban hever az ágyban (tényleg, se csöcs, se dugás nem volt még ebben az epizódban), amikor egy gyufa felvillan a sötétben, és kigyullad a ház. Jason otthon alszik, és Jessicáról álmodozik, aki eljön hozzá dugni. Na, jókor hiányoltam a dolgot. Az álom persze elég elvadult, Hoyt is ott van benne, és nézi, ahogy dugnak, Jason talpig izzadságban ébred. Eric komoly beszélgetést folytat Sookie-val a Tarától hallottakról, majd elmegy egy kicsit (?) máshová, mert nem akarja Sookie-t kinyírni még véletlenségből sem. Sookie utána megy, ölelés, smár, atyavilág, ha ezt Bill tudná.

A király éppen azzal van elfoglalva, hogy a Louisiana állambeli vámpírseriffeket beavassa az Eric féle történetbe, és kiderül, hogy 1610-ben egy Antonia nevű banyát megégettek Spanyolországban, mert olyan varázsigét használt, amivel a napra csalta a vámpírokat. Mindegyik vámpír megégett, papok, apácák, mindenki. Papok, kérdez vissza ez egyik seriff, na ja, mondja Bill, a vámpírok mindig is szerettek a legnagyobb hatalommal bíró szervezetekbe beférkőzni, akkor a katolikus egyházba, most a Google-ba és a Fox News-hoz. Muhaha, ez jó volt. Pam füle leszakad közben, de ez nem érdekel senkit. A seriffek ki akarják nyírni Marnie-t, de Bill nem engedi, és Pam ekkor veszti el a fejét, hiszen egy rohadék az a banya, kiáltja, Ericből is egy kát lábon járó zombit csinált, aki ott lakik Sookie házában. Hoppácsak, ezt nem kellett volna.

Címkék: true blood
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GoVegan (törölt) 2011.11.06. 20:09:57

:) akkor csak remelni tudom, hogy nem rontottam el senkinek a szorakozasat a tevedesemmel.

témázgató 2011.11.08. 18:02:43

Juhéééé!!! Második!!!
süti beállítások módosítása