Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kántor 1x03 - Az erdész halála

2011. november 02. 12:00 - Gabba

Na kérem, a mostani nyomozás során elhagyjuk Nagy-Budapest területét, és szívunk némi hegyvidéki jó levegőt a nyugati határszél mentén.

Szolgálatban szunyókáló Csupatival kezdünk, Tibor, Tibor, ezzel már a múltkor is megjártad! Természetesen csöng a telefon, de még mielőtt törzselvtárs felébredhetne rá, a gazdája álmát őrző Kántor gyorsan odafut, leemeli a kagylót és leteszi az asztalra. A vonalban Bokor százados hallózik ordítva, de hiába, Csupati álma mély és nyugodt. Amikor aztán magához tér, ijedten veszi észre a mellérakott telefont: Te voltál az, Tyutyukám, hát miért nem szóltál nekem, balhé lesz ebből! Lesz is bizony, Sátori máris hívja: Megőrültél, melléteszed a szolgálati telefont és kikapcsolod a szolgálati denevért, pont, amikor a főnök hív?! Örülj, ha három napi fogdával megúszod! Csupati lehangolva karolja át kutyája nyakát: Tudom, hogy csak jót akartál, ugye majd hozol a gazdinak kaját a fogdába?

Vidéki kisváros főterére váltunk (hogy melyikére, azt aki tudja, írja meg kommentben), nyugatnémet rendszámú fehér Ford Mustang kupé érkezik és parkol le a keletnémet autógyártás csodája, egy Wartburg 311 mellé. Két külföldre szakadt hazánkfia, Johnny és Theodor száll ki belőle, szerencsére a magyart még jól beszélik. Beülnek reggelizni a közeli presszóba, két konyak, két kávé, két hidegtál rendel, a rádióból szól az egyik korabeli nagy sláger, a Paloma Blanca. Térképen próbálják megtalálni a tölösi erdészházhoz vezető utat, oda igyekeznek Johnny nagybátyjához. Szerencséjükre a szomszéd asztalnál ülő két melós is pont oda igyekszik munkára, a Dóra László nevű fiatalabbik fel is ajánlja, hogy mutatja az utat. Társa, a hallgatag Picike, jóindulatú vigyorral az arcán ücsörög mellette. Köszönetképpen Johnny egy-egy deci konyakot rendel nekik reggelire, nesze neked szesztilalom délelőtt 9-ig. Majd mind a négyen beszállnak a Mustangba és elhajtanak.

Az erdészházhoz érve Ica, a házvezetőnő köszönti a szakállas Johnnyt: Maga az, Jancsika, Kanadából?, sajnos Károly bácsi nincs itthon, korán reggel kiment a pisztrángoshoz, majd ebédre jön, hogy fog örülni magának! Addig mi kicsit szétnézünk a környéken a barátommal, mondja Johnny. A közeli patakmeder sziklái közt botorkálva alkalmas rejtekhelyet keresnek valami bécsi szajré elrejtéséhez: uram fia, egy doboznyi gyémánt! A többi követ majd Pesten adjuk el, dönti el a főnök Teddy, majd szitkozódni kezd, mert a cipője csúszik a meder síkos kövein. (Kellett neked Lacoste, nagymenő, miért nem vettél inkább Tisza cipőt?) Johnny szerint a drágakövek itt biztonságosabb helyen lesznek, mint a Bank of England széfjében, mert nem jár erre a kutya sem. Pedig bizony jár, a Gubanc nevű puli, aki gazdájával, az erdésszel éppen hazafelé igyekszik. Az erdész a hegyoldalból észre is veszi a távoli patakmederben botorkáló alakokat, hát ezek meg kik lehetnek, morfondírozik.

Az erdészházban mindenki örül mindenkinek: De szép az arcszőröd, Janikám, úgy nézel ki, mint egy szakállam-titkár, kedélyeskedik az erdész. Károly bátyám, hadd mutassam be kedves barátomat, Theodor Kelly amerikai filmrendezőt és milliomost, így Johnny. Majd kiosztja az ajándékokat: csoki a kutyának, whisky a nagybácsinak, borotva Icának - de lehet, hogy fordítva. Hát igen, 25 év nagy idő, akkor vándoroltam ki, kezd mesélni Teddy, de Károly bácsi félbeszakítja: Bocsánat, telefonálnom kell, mert a vízesésnél két ismeretlen alakot láttam, itt a határ mentén résen kell ám lenni. Szerencsére a telefon nem működik (itt megfigyelhetjük a korabeli rendszer enyhe kritikáját), Teddy meg gyorsan eltereli a témát: Ó, hát azok biztos mi voltunk, Johnny fiú megmutatta nekem a gyerekkori kirándulóhelyeit. Lenne viszont egy kérésünk, miszter Károly, itt hagyhatnánk ezt a táskát egy hétig, amíg üzleti ügyben felmegyünk Pestre? Némi pénz meg ékszerek vannak benne, teszi hozzá Johnny fiú, párezer dollár meg schilling. Ezt meghallva Ica a szomszéd szobában még pislogni is elfelejt.

Éjszakai műsor a budapesti Moulin Rouge-ban, Teddy és Johnny szakértő szemmel stíröli a táncosnőket, közben a lopott drágakövek elpasszolásáról beszélnek. Itt Pesten csak feketén lehet túladni rajtuk, mondja Johnny, mert az állami ékszerboltok vámcédulát kérnek róluk. Hát az nekünk nincs, somolyog Teddy, merthogy a rendőrség egész Európában keresteti a köveket, még szerencse, hogy a komcsik nem tagjai az Interpolnak. Én már kinéztem itt a következő helyszínt, célozgat Johnny, de Teddy leinti: Csak az elutazásunk előtti napon fogunk újra rabolni, addig ülj nyugton, és inkább figyeld azt a kis vörös bigét a szélen, azt fogom szerződtetni meg a két partnernőjét.

Aznap éjjel a főkapitányságon, Csupati szerintem titokban megint szunyálni készül, de érkezik Sátori: Hozd Kántort, kiraboltak egy ékszerboltot! A szolgálati Volga mellett Bokor százados fogadja szokásos morcosságával Csupati tisztelgését, majd beszállnak és irány a helyszín. A vezeték elvágva, tehát ezért nem szólalt meg a riasztó, rögzíti a tényálladékot az éles szemű Sátori. Az üzletben Kutas nyomozó helyszínel, mellette Szabó Lászlóné, a középkorú üzletvezetőnő ácsorog. (Biztos a „kék fényes” Szabó felesége, így legalább bekerülhet a férje műsorába.) Kutas szerint többmillió forint értékű drágakövet és aranyékszert vittek el, Csupati máris ráereszti Kántort a széfre szimatolni. Az utcára érve azonban a kutya elveszti a szagot: Rengetegen jártak erre, széttaposták a nyomot, mentegetőzik a törzsőrmester. Na mi van, felsülünk a kutya úrral?, kérdezi Bokor pikírten, na, vonuljanak le a terepről és bízzák a nyomozókra a munkát, adja ki a parancsot. Csupati és Kántor lekonyult farokkal eloldalog.

A főkapitányságon Sátori a nagyfőnökkel, a nyomozó alezredessel beszélget a betörésről. A széfet olyan elektromos kütyüvel nyitották ki, amit a hazai mackósok nem ismernek, jelenti a főhadnagy. Az ales szerint pár nappal korábban hasonló módszerrel raboltak ki egy ékszerboltot Bécsben, ahonnan 300 karátnyi ékszert vittek el, aminek az értéke átszámítva megvan vagy 30 millió kemény magyar forint. Akkor tehát az idegenforgalomban kell szétnéznünk, vonja le a következtetést Sátori, a kollégákkal elmerülünk a szállodák, vendéglátóhelyek és zimmerferik nyilvántartásaiban.

Másnap a Gellért Szálló egyik apartmanjában Johnny a reggeli újságot lapozgatja, van-e hír az ékszerrablásról. A Magyar Nemzetben (ami ekkor még a Hazafias Népfront lapja volt, nem a Fideszé) azonban egy sort sem írnak erről, Teddy szerint ez gyanús, jobb lesz, ha mielőbb eltűnünk, mondja. Egyébként is dühös társára, amiért utasítása ellenére mégis kirámolta az üzletet. Húzzunk el Jugoszláviába, ott majd eladjuk a cuccot, de előbb még lemegyek a hallba, mert megjöttek a táncosnők. A hölgyikék természetesen nem egyedül érkeztek, Medve úr, a csiricsáré virágmintás ingbe öltözött nyugalmazott artista kíséri őket. Kati, Gabi és Zsuzsa aléltan hallgatja Mr. Kelly ajánlatát az osztrák forgatásról, csak úgy röpködnek a Kärtnerstrasse, Bayer Bank, Tirol, dollárcsekk kifejezések, ezeket hallva Medve úr is elégedetten dörzsöli a kezét. A parasztvakításnak fültanúja a szomszéd asztalnál öltönyben ücsörgő Sátori, aki bevált módszer szerint ártatlan újságolvasónak álcázza magát.

Eközben Johnny az apartman erkélyéről nézelődve zúgó hangot hall: zúg a Volga, de ez rendőrségi, nem folyami, és éppen most hajt be a szálló parkolójába és áll meg egy kutyás rendőr mellett. Johnny okos fiú, egyből leveszi a szitut, gyorsan felkapja bőröndjét meg Teddy egyik ékszertartó dobozát, és máris fut a parkolóba, ahol Mustangjára pattan. A szobába visszatérő Teddy már csak azt látja, hogy társa elhajt: Megállj, te disznó, úgy is, mint Schweinhund!, szitkozódik hangosan. Sátori és Kutas először lekapcsolja Medve urat, aki pedig már egy Napoleont is rendelt magának a sikeres szerződéskötésre, majd a szálló bejáratánál elkapják a menekülni készülő Teddyt is. Á, ön Mr. Kelly, a híres filmrendező, kedélyeskedik vele Sátori, mutassa csak ezt a kis csinos táskáját! Micsoda dolog ez, hagyjanak békén, mert rendőrt hívok!, fenyegetőzik az amerikás magyar. Tessék csak, pont itt van ez a törzsőrmester elvtárs, mutat Sátori Csupatira. Vége a komédiának Theodor Kelly, azaz Kelei Tivadar!, vágja ki aztán a tromfot a főhadnagy, és a tiltakozó milliomost az időközben előkerült nyomozók gyűrűjében betuszkolja a meseautóba. (Azt azért megkérdezném, hogy így ki fogja kifizetni az apartman árát?)

Nézzünk vissza Károly bácsira, az erdészre, akit csak nem hagy nyugodni a megőrzésre átvett pénzes táska, és úgy dönt, inkább egy biztonságosabb helyen rejti el. Hátizsákjába teszi és elindul az erdőbe, azt viszont nem veszi észre, hogy Picike a fák között a nyomába ered. Az erdészházhoz tart Johnny is a Mustanggal, nem tudva arról, hogy a kocsira már kiadták az országos körözést, ami igen hasznos, tekintve, hogy 1975-ben a Magyarországon található külföldi rendszámú fehér Ford Mustangok száma nagy valószínűséggel nem haladta meg a kettőt. Ráadásul a nyugati csotrogány nem is bírja a magyar szerpentineket, az erdészház felé vezető úton lerobban, Johnny kénytelen gyalog menni tovább. Károly bácsi ezalatt megérkezik a hegytetőn lévő vadászházba, ez vajon miért biztonságosabb rejtekhely, mint a saját háza? Választ azonban már nem kapunk az öregtől, mert a kunyhóba lépve egy kés villan az ajtó mögül, és az erdész már csak az örök vadászmezőkön hódolhat hivatásának.

Két motoros járőr a szerpentinen megtalálja az elhagyott Mustangot, és máris jelentik a központnak: Itt Négyes, itt Négyes, Sirály jelentkezz! Megtaláltuk a körözött személygépkocsit, de személy nem tartózkodik benne, csak némi körözött. A járőr továbbhalad az erdészház felé, ahol addigra Johnny már széttúrt mindent, mint valami felszarvazott vaddisznó, de nem találja a táskát. Az érkező járőr elől a hátsó ablakon át menekül, még a cserepes muskátlit is leveri közben, így nem veszi észre Picikét, aki a ház mögött rejtőzve figyeli, csak rohan a patak menti rejtekhelyhez.

A Mustanghoz megérkezik a budapesti nyomozócsoport is „ezerkettes” Ladával (ez való a magyar utakra, nem az a nyugati ócskavas), Kántor már szimatol is a kormány körül. Majd továbbmennek az erdészházhoz, a helyi rendőrség szerint az erdész és a házvezetőnő eltűnt, a szobák feldúlva, a nyomrögzítők csak régi és ujjlenyomatokat (copyright Boncz Géza) találtak, a határkörzetet lezárták. Csupati kiadja a parancsot Kántornak: Csibész, keresd!, és a kutya már indul is az erdő felé. Eközben Johnny elérte a patak menti rejtekhelyet, és előszedte a drágaköves dobozt, ám ekkor lövés dörren, és szakállas barátunk holtan esik a vízbe. A bokrok között Dóra, a melós elégedetten megsimogatja vadászpuskáját.

Kántor egyre frissebbnek érzi a nyomokat, először a vadászházhoz vezeti Csupatiékat, ahol megtalálják az erdészt, majd a patakhoz, Johnny teteméhez. A terepviszonyokhoz kitűnően alkalmazkodó öltözékben (öltöny nyakkendővel) nyomuló Sátori kiveszi a néhai szakállas zsebéből az útlevelét: Erre már nem lesz szüksége, John Bana, azaz Bana János. De akkor most ki fogja eljátszani a Sándor Mátyás címszerepét?, borong magában. Csupati eközben tovább lohol Kántor után, de a bokrok közül Dóra őrá is rálő (rendőrre lőni ’75-ben? meg van ez bolondulva, hiszen ezért akasztás jár!), de szerencsére nem találja el. Csupati elengedi Kántort a pórázról, a kutya előrerohan, a törzsőrmester utána, de egy szikla mögé érve valaki leüti. Mikor magához tér, keze hátrakötve, de hűséges társa jön és elrágja a kötelet. Csupati felveszi a földről sapkáját (ami elengedhetetlen fegyverrel lövöldözők üldözésénél), felkattintja szolgálati elemlámpáját, mert közben leszállt az este, és Kántorral együtt indulnak tovább a nyomon.

Az erdő másik részén Bokor és Sátori is errefelé tart két géppisztolyos rendőr kíséretében, de kissé lemaradnak az eseményekről. Egy elhagyott kunyhó mellett ugyanis Kántor erőteljes hangjelzéssel (vö. ugatás) ráront Picikére és a földre dönti, az utána érkező Csupati szolgálati fegyveréből lövést ad le, ezzel jelezve helyzetüket a nyomozóknak. A hegyi úton rohanva érkezik az erősítés: Hogy szaladnak a fák, illetve hogy szaladnak Bokorék, idézi fel Csupati a 60-as évek egyik ismert filmjének címét. A nyomozás teljes sikerrel zárul: Ica és az ékszerek előkerülnek a kunyhóból, a gyilkos Dóráról megtudjuk, hogy tűzpárbajban megölték a rendőrök, végül az éjszaka közepén hangos szirénázással megérkezik két rendőrségi kisbusz is. Csupatinak tehát minden oka megvan rá, hogy Kántort a nyakába kapva ellejtse a szokásos örömtáncot, nem törődve Bokor százados morcos pillantásával.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: kántor
24 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2011.11.02. 15:01:21

Újabb grat, és külön még egy grat az alulról a negyedik képhez, a szarvasagancsoshoz :-)

Terézágyú 2011.11.02. 15:32:47

Az első részben Herceg volt a rosszfiú, a másodikban kiugrott pap, ebben disszidált magyarok... aham...

Gabba 2011.11.02. 19:39:31

@Sigismundus: köszönöm, és ha megoszthatok egy alkotói titkot: először simán vaddisznót írtam, aztán, amikor a képeket kerestem a poszthoz, a sokadik próbálkozásra sikerült így kikopizni, és már írtam is át a szöveget...

Gabba 2011.11.02. 19:41:05

@Terézágyú: ebből is látni, hogy micsoda elvetemült elemek veszélyeztették anno a rendszert :)

Szerzsi 2011.11.03. 07:51:57

A vidéki kisváros talán Kőszeg.Talán.
De a Hv nagyon jó,az agancsos kép pedig szenzációs!

Gabba 2011.11.04. 05:59:34

@Szerzsi: igyekszik az ember ...

Kőszeg nekem is gyanús, de nem vagyok benne biztos. Az epizódok vége főcíme a veszprémi rendőrségnek mond köszönetet, de ott csak a 4. rész játszódik (jövő héten jön róla a hogyvolt).

Ptap 2012.01.15. 16:10:30

Sziasztok!
Igen, Kőszeg. Közelebbről a Jézus Szíve plébánia... A közeli presszó pedig a mostani Arany Strucc Szálloda...

Viszont én is kérdeznék, ha lehet... :)
Nem tudjátok véletlenül, hogy az erdészházas és a közeli patakos jeleneteket hol forgatták? Köszönöm!

Gabba 2012.01.18. 00:46:29

@Ptap: szia és kösz az infót. Rég jártam Kőszegen, de akkor most legalább lesz apropója egy újabb látogatásnak az Arany Struccban :)

Amúgy a forgatási helyszínekről Veszprém kivételével nem találtam semmi háttérinfót, sajnos.

Ezt a részt egyébként most szombaton fogja adni az M2 12:25-kor.

Ptap 2012.01.20. 01:01:19

Szia!
Én is köszönöm, hogy reagáltál...

Kb. 2 éve voltunk Kőszeg mellett nyaralni. Szerettünk volna azon a helyen is kirándulni, ahol az erdészház lehetett... Ezért kérdeztem az előző hsz-ben... :)

Akkor természetesen Kőszeget is körbejártuk (többé-kevésbé)... Az egyik ott lévő turisztikai információs irodában rákérdeztem, hogy emlékszik-e még valaki, hogy itt forgathatták a Kántor 3. részét... Sajnos senki nem tudja már...
Aztán beültünk ebédelni az Arany Struccba, mint ahogy Bujtorék is... Aztán meg is kérdeztem a pincért -mint ahogy Somogyvári Rudolf-, hogy tudja-e hol van a tölösi erdészház... :))) Sajnos nem tudta... :( :)))

Egyedül csak azért gondoltam, hogy Kőszeg környékén lehetne a volt erdészház és környéke, mert akkoriban engedélyt kellett kérni a stábnak, hogy annyira a határhoz közel forgathassanak... Namármost, ha nagy nehezen kijárták az engedélyt, akkor már gondolom csak a környéken forgathattak, ha már egyszer ott voltak... :) Vagy legalább is Kőszeg-Veszprém-Szombathely környékén valahol...

Bocsi, hogy hosszabb lett a hsz., de valami miatt azt érzem, hogy a volt erdészház és a patak környékére el kell mennem... :)) Legalább is, ha megtudom egyszer, hogy hol volt/van... :)))

Köszi az infókat! Igen... Időnként újranézem mind az 5 részt az mtv-s Videótáron... :)))

Ptap

Gabba 2012.01.21. 08:47:53

@Ptap: íme, egy igazi Kántor hardcore fan :)
Ha már így szóba került az erdészház, elolvastam ezt a részt a könyvben: ott úgy van, hogy Szentendrén állnak meg kávézni reggel, és onnan mennek fel a Pilisbe az erdészhez. Valszeg ezért nem hallottak Kőszegen a tölösi erdészházról...

Ptap 2012.01.21. 23:03:59

Szia! Köszi, igen az lennék! :))))

Olvastam én is a könyvet... Minden úgy van, ahogy írod... Nálam fordítva volt... Először láttam a filmeket és bő egy éve szereztem be antikváriumból a könyveket... :)
Arra gondoltam, hogy ha már kijárták az engedélyeket és ott voltak Kőszegen, akkor esetleg forgattak még azon a környéken... Sajnos egyébként már a forgatásról sem hallottak azok, akiket megkérdeztem... :(
Most próbálom a Google és túristás blogok képein keresztül feltérképezni, hogy melyek hasonlítanak legjobban a 3. rész felvételeihez... Eddig sajnos nem sok eredménnyel... De nem adom még fel... :)))

Köszi!
Ptap

Gabba 2012.01.22. 17:21:34

@Ptap: he-he, én is a sorozat hatására vettem meg a könyveket antikváriumban, de az még 1977-ben volt...

ha már guglizol, akkor azt is érdemes lehetne kinyomozni, hol forgatták az utolsó rész vízimalmos jeleneteit...

Ptap 2012.01.23. 02:44:52

:))
Hát... Ígérni nem tudok semmit, sajnos, hogy lesz-e a keresésnek eredménye... De rajta leszek... :)
Köszi!
Ptap

magicc 2012.05.23. 21:35:02

@Ptap: lehet, hogy meg kellene kérdezni Szilágyi Tibor művész urat. Már csak Ő tudna mesélni a helyszinekről, forgatásokról.

magicc 2012.05.31. 17:00:14

@Ptap: Jutott a nyomozás valamire Ptap.??

Ptap 2012.06.12. 00:59:27

@magicc
Nem hiszed el, de megkérdeztem Őt... :)))
Pontosabban az egyik színház titkárságára írtam, ahol akkor éppen fellépett... Meg is kérdezték a művész urat, de már nem igazán emlékezett a forgatásokra... Annyit mondott, hogy Ő műtermi felvételekre emlékszik csak... :(
Sajnos... :(

Ptap 2012.06.12. 01:09:37

@magicc, @Gabba
Az erdészházas nyomozással kapcsolatban még nem jutottam érdemben előrébb, mint a fentebb leírtak... :(

Viszont Gabba vízimalmához egy kicsit közelebb kerültem... :))))
Teljesen véletlenül a googlis képek között egy vasútállomás képe valahonnan nagyon ismerősnek tűnt. Az előterében láthatő termésköves építmény miatt, miután megnéztem gyorsan az 5. rész elejét...

Szóval:
Porva-Csesznek vasútállomás
"hmsoft.fw.hu/200612021223/20061202_porvacsesznek052.jpg"

Itt nagyjából körbejárják a környéket:
"hmsoft.fw.hu/200612021223/200612021223main.html"

Itt is vannak képek:
"http://www.goreturak.hu/cuha"

Az utolsónál is látszik, hogy a Cuha patak környékén járunk valahol... Ezért arra következtettem, hogy a vízimalomnak is valahol itt kell lennie talán...

Az állomással szemben lévő turistaház weboldala:
"http://www.porvacsesznek.hu"

Egyelőre ennyit sikerült... :( :) Hátha valakinek beugrik róla valami... :)
Ptap

Ptap 2012.06.12. 01:22:07

Illetve a turistaháznak van itt egy kirándulóhely-célpontos oldala:
"http://www.porvacsesznek.hu/index.php?turak"

Érdekes, hogy a táblán van egy ilyen célpont, hogy Ördög-árok. Ami elméletileg (legalább is a filmsorozatban) a 3. részben lévő erdészház mellett van valahol... :) Ott rejtették el a gyémántokat...
Viszont a googlin rákeresve, sajnos nem hasonlítanak a képek a filmben lévőkhöz... :(
Ptap

Ptap 2012.06.12. 01:37:23

Plusz itt van még egy érdekesség:
Az ember melegségre vágyik, 1973.
"http://www.youtube.com/watch?v=knks2IkyJYc"

Bár határozottan nem Kántor :), de körbejárják a Porva-Cseszneki vasútállomást... Kb. 2-3 évvel a Kántor előtt... A termésköves felépítmény szintén felismerhető... A helység-felirat a nem is létező Egresszeg, de ez tutira a Porva-Cseszneki vasútállomás... :)
Ptap

Gabba 2012.06.13. 22:04:04

@Ptap: hát ez zseniális, nagyon kösz ezt a remek kutatómunkát!
Komolyan mondom, megható, hogy ilyen utóélete van a hogyvótjaimnak :)

Ptap 2012.06.13. 23:12:13

@Gabba: Én köszönöm, hogy létrehoztad ezeket a Kántoros cikkeket... Élvezet olvasni őket... :)))

Ptap 2012.06.13. 23:18:41

@Gabba: Jó témát választottál, szerintem még 35-40 év után is sokan szeretik... Hátha olvassa még valaki a hozzászólásokat, akinek lesz némi használható infója a kereséseinkre... :))))

Köszi mégegyszer!
Ptap

Gabba 2012.06.16. 17:24:46

@Ptap: van még tervem klasszikus magyar sorozatok hogyvoltozására, ha minden jól megy, hamarosan jön egy újabb régi kedvenc...

Ptap 2012.06.16. 18:09:26

@Gabba: Várom... Sőt... Szerintem várjuk... :))) Jó munkát hozzá!
süti beállítások módosítása