Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 2x12 - Nők gyűrűjében

2011. október 27. 14:03 - Zenóbia

Menyasszony zárt ajtón kopogtat Sophie-t szólongatva, aki nem reagál, ez pedig erős aggodalommal tölti el a megjelenő örömanyát és sleppjét. A menyasszony egyébként Alyssa Milano a Bűbájos boszorkákból, itt sem néz ki rosszabbul, bár mintha sminkelhették volna erősebben is, mert kissé fáradtnak tűnik az arca. Szerencsére vagy inkább szerencsétlenségre egy arra járó takarítónő beengedi őket a szobába, ahol látszólag egy darab Sophie sincs, amíg be nem nézünk a szekrénybe. De a menyasszony benéz, Sophie meg visszanéz rá, csak nem tud kacsintani, mert halott. Ezt mondjuk nem kívánnám az esküvőm napjára. Sophie ritka randa hulla egyébként. Castle-nál első látásra értelmezhetetlen cselekedet folyik, Alexis celluxozza vadul a lábát, majd a kezét is egy székhez, és a száját is leragasztja, Castle külön kérésére. Mindezt azért, hogy rájöjjön, a következő fejezetben hogyan fog Nikki Heat kiszabadulni egy szorult helyzetből.

Miután Alexis kirámolja a védekezésképtelen Castle tárcáját, el is indulnak Marthaval próbára és shoppingolni. Ebben a részben amúgy nem tudom mi történt, de nem csak a menyasszony néz ki iszonyú fáradtnak, hanem Castle szemei alatt is akkora táskák vannak, mint aki nem aludt egy hete. Vagy csak én nézem erősebb fénynél mint szoktam. Persze ahogy kilépnek az ajtón csörög a telefon, Beckett az. A telefon az üveg dohányzóasztalon, Castle pedig eljut odáig, hogy oldalról rádől az asztalra, ami várakozásaimmal ellentétben nem törik össze, de igaz, így is elég rosszul néz ki ma, nem hiányoznak neki még az üvegszilánkok is az arcába. Innen vajon hogyan tovább, kíváncsian várom. Lanie vázolja a helyzetet, Sophie-t éjjel 3-5 között hátulról megfojtották, az egyik fülbevalóját pedig kitépték a füléből, de nincs a szobában.

Ezt nem hiszem el, Castle borzasztóan élvezi a mókát, nagyon fifikásan a fém kukatető segítségével, de viszont fájdalmas ordítás kíséretében megválik a szájtapaszától, na igen, ilyen a gyantázás, köszönjük fiúk. A kukában pedig újabb kincsre bukkan, konzervdoboz lesz a nyerő. Nézzük mit tud Sophie-ról Kyra és Greg a leendő ifjú pár, nem sokat. Ő mutatta be Greget Kyrának még anno, ezért is hívták meg, de tegnap még csak nem is találkoztak a nagy készülődésben. Külön szobában aludtak, mert balszerencsét hoz előbb látni a menyasszonyt, mint az esküvőn, ezt mondjuk én nem emlegetném a helyükben. Mi lett volna akkor, ha még együtt is alszanak? Az egész násznépet kinyírja egy éppen arra kószáló sorozatgyilkos?! Nos befut Castle is, elhanyagolható mennyiségű ragasztószalaggal a lábán. Kis esküvői útikalauz: minden lány menyasszonyi ruhás képeket vagdosott ki tini korában, és a koszorúslány ruhák azért ocsmányak, hogy a menyasszony még szebbnek tűnjön. Ehhez tartsátok magatokat.

A tetthelyen nem lehet eldönteni, hogy Kyra vagy Castle vág megdöbbentebb arcot amikor meglátják egymást, de az első megdöbbenés után úgy néznek egymásra, mint akik mindjárt megszöknek a kertkapun át, le van szarva halott koszorúslány és leendő férj, mit számít mindez, mikor szólít a szenvedély? Lanie fura hegeket talált Sophie hátán, de még nem tudjuk mitől származnak, viszont felteszi Beckettnek a mindenkit érdeklő kérdést, na és nem zavar, hogy Castle és Kyra mindjárt letépik egymásról a göncöt közvetlen a hulla mellett? Á, dehogy zavar, hazudja Kate. Na most majd fogja, mert Castle bevallja, hogy valamikor el akarta venni Kyrát feleségül. Ryanék kihallgatják a násznépet, valószínű ezek után egy hétig xanaxon fognak élni. Kiderül, hogy Mike, a vőfély előző este Sophie-val vacsorázott, azóta senki nem látta, a szobája érintetlen. Remélem őt is kinyírták, úgy lenne az igazi. Beckett meg azt reméli, hogy ő a gyilkos, de hát ő mégiscsak rendőr, ez a dolga.

Castle közben felfedezi a tegnap estéről készült videó felvételeket. Mike éppen beszédet mond, Sophie, akit élőben nem ismertem volna fel, de szerencsére segítenek, pedig fogad egy hívást a mobilján, majd a beszéd közepén távozik. A hotel halljából hívta egy dealer, akit Ryan fénykép alapján felismer. Beckett és Kyra egy liftben, Kyra pedig közli Beckettel, hogy Rick csak annak ajánl könyvet, aki tényleg fontos neki. A dealert Ryanék faggatják, kiderül, hogy Sophie Rophynolt rendelt tőle, vajon mire kellett az neki? Castle szerint a szer alkalmas egy férfi leterítésére megerőszakolás céljából, váó. Castle majdnem anyósa ritka nagy sznob, ha Kyra mégis hozzáment volna Castle-hoz, azt túl sem élte volna. Nah, megvan Mike, mégsem nyírták ki, de kár. Sophie elkábította, majd bezárta a takarítószertárba, most felébredt és bosszút állna, de már valaki megtette helyette. Mike egészen sajnálja, hogy Sophie végül mégsem erőszakolta meg, de hát van ilyen, hogy valami amire nagyon vágyik, mégis kimarad az ember életéből.

Ryan és Esposito éppen készülnek bekajálni a kis lagzis falatkákból, de Beckett hajcsár főnök, lenyúlja a krumpli fánkjukat, és elküldi őket nyomozni, szegény éhező fiúk. Castle-nak valami bevillan, szem felcsillan, meg is találja Kyrát a menyasszonyi torta mögött, amiből éppen csipeget, ne menjen már kárba, és milyen igaza van. Ajjajj, felelevenítik a szakítást, ami egy pályaudvari tánccal ért véget, de szép is lehetett, vagy idétlen, ezt így elsőre nem tudom eldönteni. Kyra elbizonytalanodott Gregben, hiszen a jelek, azaz a gyilkosság és Rick felbukkanása utalhatnak arra is, hogy tán nem kéne hozzámennie mégsem. Mivel Kyra egyedül eszegeti a tortát, ahelyett hogy Greggel rendeznének belőle kajacsatát, én is ezt gondolom. Beckett zavarja meg őket, és most először látom az arcán igazán, hogy itt most érzések vannak keményen.

Lanie hívja Beckettet, valójában szerintem nem is azért, hogy elmondja fémszilánkokat talált a Sophie hátán lévő sebekben, hanem hogy orra alá dörgölje a féltékenységét, amit mindenki lát, mármint Sophie-n, a hullán kívül, akivel Lanie ezt közli is, nahát, Lanie vicces-vicces, ez a kedvenc jelenetem eddig ebből a részből. Beckettre nagyon rájár a rúd, most meg Ryanék olvassák fel neki Castle második könyvének ajánlását, ami Kyrának a ragyogó csillagnak szól. Kate-nek és Castle-nak egyszerre esik le, hogy Mike szobájába valaki bement a kártyájával hajnali kettőkor, de az nem lehetett ő, mert ő a raktárban feküdözött vidáman. Irány a szoba. Ahol nincs semmi érdekes, annál inkább van a szomszéd szobában, ahova Mike-tól is vezet ajtó. Ott találják az ágy alatt Sophie hiányzó enyhén véres fülbevalóját, majd hamarosan Greg is befut, és rezignáltan néz. Mégis csak meg kéne dobálni azzal a tortával valakit.

A történet régi, Greg még anno Kyra előtt egy párszor lefeküdt Sophie-val, aki az éjjel úgy döntött, hogy feleleveníti a régi szép emlékeket, és miután elkábította Mike-ot, bemászott Greg ágyába. Greg viszont nem akart eleveníteni, ezért kirugdosta Sophie-t az ágyából, aki elrohant. Castle úgy viselkedik mint egy idióta, Kate kénytelen kiküldeni a kihallgatásról. Beckett vázolja Castle-nak, ami már nekem is eszembe jutott három sorral ezelőtt, csak aztán el is felejtettem egyből, mert a memóriámat ellopták a manók, hogy milyen vicces lenne ha Kyra lenne a gyilkos. Castle-nek is eszébe jutna ez a lehetőség is, ha nem állna ennyire közel Kyrához, szóval az ügy végéig inkább tartsa magát távol tőle. Castle megviselten néz. Otthon a régi jegyzetei között talál magukról egy közös képet, nagyon édesek, fiatalok, szépek-szerelmesek rajta, tényleg. Kyra telefonál, hogy találkozzanak, és lőn, a titkos tetőn, ahol talán a kép is készült. Lesz-e vajon csók? De lesz ám, ölelés, hiányoztál vallomás, csók, remélem Kyra a gyilkos.

Másnap reggel Kate irtó csinos, és irtó mérges, mert Castle átállította a széke magasságát, lógalábalógázhat, de valójában azért, mert figyeltette Kyrát, így lebuktak a tegnap esti smárral. Kiderül, hogy Sophie már csütörtökön megérkezett a városba, de csak pénteken jelentkezett be a hotelba, akkor mit csinált addig vajon. Hogy kiderítsék újra kihallgatják a násznépet, szerencsére már az anyósnál megakadunk, aki szerint Sophie csak hirdette, hogy ő milyen csóró, de akkor miből vásárolgatott volna péntek reggel a hotel boltjában? A menyasszonyi ruhabolt videó felvételéről kiderül, hogy Teddy bácsi (Greg nagybátyja) pénzelte Sophie-t. Greg először rettentően felháborodik, hogy Teddy bácsikáját gyanúsítják, hiszen ő mindig támogatta őket, odafigyelt rájuk, Teddy bácsi intézte nekik az engedélyt, és a házassági szerződést is, aztán felsorolás közben bevillan neki valami és elvonul telefonálni.

Teddy bácsi intézte Greg letéti alapját, amit még a nagyszülei hagytak rá. A tőkét az esküvője után kapná meg, ha még meglenne, de nincs, mert Teddy bácsi öt éve lop belőle. Sőt, a seggére vert az egésznek, mert vesztett a tőzsdén, így valahogy meg kellett akadályoznia az esküvőt. Erre volt jó Sophie, akinek fel kellett volna vennie az együttlétét Greggel, de hát nem volt mit ugye. A kamerát Teddy bácsi pakkjában találták meg, hát erről ennyit. A pakkban pedig egy platina nyakkendőtűt is találtak egészen véletlenül, ami kiválóan alkalmas koszorúslányok hátának összevagdosására. Ha már nem jött össze Sophie-nak Greggel, az esküvőt egy hulla is megakadályozhatja, jobb híján.

Castle és Kyra együtt édes kettesben nézik meg a felvételt Sophie sikertelen próbálkozásáról Gregnél, aki szereti Kyrát. Castle pedig visszairányítja Kyrát Greg karjaiba, de néha langyos holdfényes estéken azért még álmodoznak majd a másikról, de vidám. Kyra távoztában rámosolyog Kate-re, Rick most már a tiéd. Az első nanemár reakciót aztán felváltja az a bizonyos érzelmes arckifejezés, nahát Beckett, elvesztél. Végül megvan az esküvő is, és na kikapja el a csokrot?! Ezt a részt szívesen megnézném egy olyan verzióban is, amelyikben mégiscsak Kyra a gyilkos, klassz lenne, bár így is nagyon az volt.

Címkék: castle
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hannamontanna 2011.10.27. 16:50:33

Ez mikor volt? Mert mintha valamikor régebben láttam volna.... ismételnek? Bírom amúgy ezt a sorozatot. Ennyi hv-t olvasni!

Zenóbia 2011.10.27. 17:00:00

@hannamontanna: Helló, szerda esténként megy most a Cool-on. :)

Neoprimitív 2011.10.27. 17:32:36

Jó volt ez a rész, kár, hogy a magyar szinkron pont az egyik legjobb pillanatot tüntette el: Beckett éneklő "Shut uuup"-ját, amikor megszökik Lanie faggatózása elől a hullaházban. Kyra ideális tettes lett volna, de akkor szegény Rick szívét egy életre összetörik. (Mondjuk ha ez a rész a mostani évadban lenne, akkor már nem biztos, hogy megmenekülne.)

Az azért szöget ütött a fejembe, hogy Sophie nagyon igyekvő kellett legyen, ha a füléből pusztán attól kiszakadt a fülbevaló, hogy Greg kitessékelte az ágyból...

hannamontanna 2011.10.28. 13:33:52

@Zenóbia: Köszi! Nézem.... és olvasom:-)

Courtney (törölt) 2012.05.17. 19:03:07

Na igen azt én is megnéztem volna hogy Kyra a gyilkos . na meg mikor mutatták a tortát akkor az én nyálam csorgott mikor a menyasszonyt akkor meg az unokatesómé.
süti beállítások módosítása