Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 2x11 - Chuck és a télapó

2011. október 24. 11:54 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs Santa Claus
 

Ünnep közeledik, Chuck Sarah-nal kezd a joghurtbárban, hogy meginvitálja a Bartowski-féle karácsonyra, de a lány nem akarja a bulit, mert régen az Üdvhadsereget verték át ilyenkor, szóval nincsenek szép emlékei. Ez Chuckot csak kicsit lepi meg, de azért a várható programot előadja. Big Mike és Emmett egyszerre érkezik a Buy More-ba (szó szerint, mintha betanulták volna a tökéletes szinkronitást) és örülnek, hogy felnyomhatták az árakat 15 %-kal, mert a lusta vevők úgyis mindent az utolsó pillanatra tartogatnak, lesz nyereség bőven. Már, ha a társaság el nem szúrja az egészet, ezért a Nagyfőnök összehívja őket, immáron Télapónak öltözve és elmondja a manóknak, hogy szedjék össze magukat. A csapat egyébként azon kívül, hogy feldíszítik az áruházat karácsonyfákkal és komplett északi sarkot varázsolnak műhóval meg Télapó-trónussal, az élő tévéközvetítést nézik, ugyanis egy autós üldözés van folyamatban. Sőt, nem csak nézik, hanem fogadást is kötnek arra, vajon hogyan zárul a buli. Morgan ezen kívül már csak azon aggódik, hogy lehet, elszúrta a dolgot Annával, aki nem szól hozzá, amióta megtorpedózta az összeköltözést. Chucknak panaszkodik, aki szerint ez azért van, mert Anna éretlennek hiszi, olyannak, aki gyerekes és nem akar felnőni. Jah, Morgan helyesel és egyben ellenkezik, merthogy ez nevetséges, ő igenis felnőttnek néz ki. Mondja ezt egy manó-ruhában, harisnyanaciban, bojtos-fityegős sapiban.

Ellie és Csodálatos is bekopog eme korai órán, a tolongás elkerülése végett most akarják kihasználni a családi kedvezményt az ajándékvásárlásra. Apropó ajándék, Devon most szól kedvesének, hogy neki már nem kell keresni, mert önkiszolgáló módon meglepte magát –Ellie nevében- egy tízezer méter magasból történő ejtőernyősugrással. Ellie rosszallóan néz, ilyen halálugrás tuti nem jutna eszébe, de Csodálatosnak hiányzik az adrenalin, buli lesz, nem gond. Eközben az üldözés még mindig nem ért véget, sőt, a szirénázás már nem csak a tévéből hallatszik, hanem egyre közelebbről, sőt, egészen közelről – és már benn is van az áruházban ajtóstúl, mindenestül egy szürke járgány, kicsit átrendezi ugyan az eddig felépített karácsonyi látványvilágot, de aztán éppen Chuck előtt, a Nerd Herd pultnál áll meg. Mindenki ledöbben (kivéve Annát, aki örömmel gyűjti be a pénzt, mert ő tippelt a túszejtős verzióra), a túszejtő pedig szintén elég ijedten, de legalább pisztollyal a kezében száll ki a volán mögül és hadonászik erre-arra. Chuck viszont jól nevelt munkatárs, így - felemelt kézzel, merthátugye - kedvesen köszönti a nap első vendégét: Helló, üdv a Buy More-ban és boldog karácsonyt!

Nos, úgy tűnik, rosszfiúnk sem olyan rossz, mert látszik, hogy zavarban van, udvariasan bemutatkozik, Nathan Edward Rhyerson, de mindenkinek csak Ned, elnézést kér a drámai belépője miatt és megkérdezi ki a főnök. Mindenki egyből és rögtön Chuck nevét harsogja és rá is mutatnak. Nedet mondjuk nem érdekli, hogy Chuck bevallaná, igazából nem ő a főnök (de minek is tenné, hiszen Big Mike és Emmett egyszerre buknak le az egyik szekrény mögött), a biztonsági rendszerről érdeklődik és lezáratja az áruházat.

Casey éppen ekkor érkezik az Erődbe, látja a monitoron a felfordulást, meghallgatja Beckman beszámolóját a büntetlen előéletű Nedről és annak tettéről, majd sajnálkozik, hogy éppen most van buli, amikor lelépett a melóból, de máris veszi elő vadiúj pisztolyát (amellyel meglepte magát karácsonyra), majd ő megoldja a helyzetet. Walker ügynök viszont azt javasolja, hogy hagyják a helyi rendőrségre a dolgot, merthogy a túszejtő békésnek tűnik és mivel Chuck családja és barátai is a helyszínen vannak, ha felfedik álcájukat, mindenkinek bújkálni kell és azért az még korai. A tábornok egyetért, az a parancs, hogy hozzák ki suttyomban Chuckot, aztán majd meglátják a hogyan-továbbot. Azért amellett nem tud elmenni kérdés nélkül, hogy Casey összes ujja be van kötve, de a válaszon maga is megdöbben: John az ajándékcsomagolással volt megbízva és ugyebár a papír éles… Az egy elektronikai bolt, őrnagy, nem Irak. Figyeljen oda!

Kint gyülekeznek a híradósok, a tévések, a bámészkodók. Megérkezik a túsztárgyaló, egy bizonyos Mauser, és a sütijét majszoló rendőrfőnöktől kér eligazítást, aki elmondja, hogy a férfi egy amatőr, de egyébként minden rendben, a jó hír viszont, hogy az unokatesója, Mike a főnök és ahogy ismeri, biztos mindent kézben tart. Jah, mindent, leginkább egy sütit és azon búslakodik, hogy mennyit veszít ezzel a balhéval, ám Emmett megnyugtatja, egyen csak, nincs baj, hiszen kint van az összes reklámtábla, a tévé meg közvetít… Tényleg, Big Mike vidul, főleg, mert az unokatesója rendőr, biztos mindent elintéz, délre már nyithatnak.

Ned éppen a tévében a róla készült szörnyű képet nézi, amikor Chuck közelít, így kiöntheti neki a szívét, hogy igazából ő nem egy bandita, csak elkeseredett, mert kirúgták az állásából és csak a gyerekeinek akart ajándékot venni, de most bajban van, nemigaz? Chuck szerint ez még nem biztos, hiszen végülis nem csinált semmit, a béna parkoláson kívül, szóval ha megadná magát, biztos jó alkut köthetne és különben is ismer pár embert, aki segíthet. Mint például?

Casey és Walker oson be az öltözőszekrényen keresztül, majd bekukucskálnak az eladótérbe, ahol Chuck Neddel diskurál. Pontosabban telefonon beszél, ugyanis Mauser megkezdte munkáját, tárgyal, Ned persze nem akar beszélni, ezért Chuck a szószóló. Ismerteti a helyzetet, mindenki jól van, Ned nem akar galibát és igen, jó szándéka jeléül elenged egy túszt. No, Emmett ezt hallva félrelök mindenkit és rohan, hogy őt válassza, merthogy az anyja egy nagyon ritka és nincsisilyen nevű betegségben szenved, amit nyugodtan fordíthatnánk 'a-fiam-egy-élelmes-gyáva-kukac' szindrómának. Ned bólint, Chuck közli, hogy megy egy túsz, Emmett meg annyira megörül, hogy megöleli a férfit, közben sanda pillantást vet Chuckra, majd rohan, mint akinek sürgősen ki kell mennie. Jeff és Lester a háttérben összeesküvést és lebratyizást sejt, amiért Chuck (!) elengedte a kisfőnököt; Ellie meg ezt hallva olyan arcot vág, amelyről a "nagy az isten állatkertje" kezdetű egysoros olvasható le. Mindenesetre Emmett már jól van (vagyis lesz, ha felhívja a pszichológusát, az ügyvédjét, a macskáját, jah és a mamáját is), de addig még gyorsan elkurjant néhány reklámszlogent; Big Mike bent már a dicsfényt is látja a képernyőn a feje körül.

Ned visszatérne az abbahagyott mondatukra, ezért megkérdezi Chuckot, kik is segítenének. Chuck amint észreveszi őrangyalait, kikéredzkedik a mosdóba, majd amikor a szekrényekhez ér, már tuszkolnák is kifelé a boltból, ám Chuck ellenáll. Mit képzeltek ezek, itt a családja, ő meg menekül, nemaddiga! De addig –meddig vitatkoznak és zajonganak, mígnem Ned megjelenik a színen és egyből fegyvert ránt, amint meglátja a két új szereplőt. Chuck nyugtat, ő itt Sarah, a barátnő, ő meg John Casey, a munkatárs, mire Ned szeme kerekedik, de aztán megkérdi, hogyan kell kibiztosítani a fegyvert, mert még sosem csinált ilyet, aztán meg addig hadonászik, míg lövés dördül, Casey összeesik, a boltban mindenki beijed a lövés hallatán, kint pedig hívják a különleges egységet. Ned újra csak sajnálkozik, Casey kínlódik, majd összeszedi magát, bevánszorognak a többiekhez. Még jó, hogy két orvos is van a közelben, bekötözik a lábát, de ő nem örül annak, hogy majdnem Scofield lett belőle, neki az az egy lábujja is hiányzik, de az még bosszantja is, hogy megúszott egy csomó csatát, meg akciót és akkor egy áruházban lesz rokkant (a kezeiről most nem is beszélünk). Jeff és Lester újabb pusmogása következik, melynek eredményeképpen elmennének lábujjat keresni, hátha megér az bármit Johnnak.

Devonnak kezd tele lenni a hócipője, ezért összehívja Big Mike-ot, Morgant, Jeff-Lestert és támadást akar indítani, de Chuck lebeszélné őt, közben Casey is odaér és egyetért, hogy a zsarukra kellene bízni. Devon erősködik, hogy ő doktor, mindennap nehéz döntéseket kell hozni életről-halálról, valakinek meg hőssé kell válnia. Ellie tesz pontot az ügy végére: Akkor vagy hős, ha életben maradsz és gondoskodsz a családodról és a barátokról.

A telefon megint csörög, Chucknak jelenése van. Ned, még mielőtt felvenné a kagylót, elnézést kér, amiért lelőtte a barátja ujját, de Chuck szerint nem gond, néha ő is szívesen megtenné. A vonalban Mauser, tudni szeretné, mi a helyzet, illetve milyen követelései vannak Nednek. Ned persze nem tudja, időt kér. Chuckkal azon meditál, hogy talán a nejét kéne hívnia, ő mindig tudja, mit tegyen, mire Chuck kap az alkalmon, úgyis mindenkire ráfér egy kis megnyugvás, hadd telefonáljanak a szeretteiknek. Oké, rendben! Ned hívja Édesem-et, Ellie és Devon a Woodcomb szülőket, Lester a randivonalat, Jeff a Lompoc-ot, hogy beszéljen a 27318-as rabbal, azaz anyával, Morgan Annával próbál beszélni, de a lány faképnél hagyja, Big Mike Big Allal beszél, Casey, azaz Johnny Boy a mamájával, csak Sarah ténfereg magányosan. De csak amíg meg nem csörren a telefonja: Chuck az, a DVD részlegnél vár rá.

A lány szerint ez nagyon jó ötlet, mert így megmarad az álcájuk, majd rákérdez, hogy áll-e még a reggel elhangzott meghívás. Chuck örül, aztán meg rögtön a lényegre tér: igazából másnap akarta odaadni, de a körülmények miatt jobban szeretné most -és ezzel elővesz egy kis ezüst karláncot, melyen kis figurák vannak és miközben felcsatolja, elmeséli, hogy ez egy szerencse-karkötő, Anyuja kapta Apujától Ellie születésekor. Sarah teljesen meghatódik, de nem akarja elfogadni, mondván, hogy ezt Chuck az igazi barátnőjének kellene, hogy adja. Tudom. Az idillt ismét egy telefoncsörgés zavarja meg, Chucknak mennie kell. Mauser tudni szeretné, hogyan döntött Ned, mire ő közli, hogy haza szeretne menni karácsonyozni. Őrült nagy megkönnyebbülés, Mauser kéri, hogy engedjék be, bent megbeszélik a részleteket, kezdve azzal, hogy akkor ő marad, de újabb két túszt engedjen el. Rendben. Akkor mondjuk az egyik legyen a sérült. Casey ellenkezik, menjen inkább Ellie, aki szintén, merthogy a férfi lába elfertőződhet, menjen csak ő. Ned pedig jó akar lenni Chuckhoz, mert az is jó volt hozzá, ezért elengedi a barátnőjét. Chuck önkéntelen, de annál hangosabb "neee!" kiáltására megfagy a levegő. Ezt már nem tudja kimagyarázni, de nem baj, Sarah nem haragszik, amikor búcsúzóul átöleli, odasúgja neki, hogy bízzon benne, nem engedi, hogy bántsák.


Vendégszereplő: Jed Rees (Ned)

Amint a két túsz elhagyja a terepet, Mauser megdícséri Chuckot, milyen ügyesen helytállt, de szeretné gyorsan lezárni, ezért nekigyürkőzik. Ekkor Chuck észreveszi az óráját, amely beindítja az Intersectet, bevillan, hogy az ürge nem éppen jó ember, ráadásul a Fulcrum tagja. Jajnekünk, de leginkább Nednek, odamegy hozzá, hogy figyelmeztesse, mégsem jó ötlet üzletelni ezzel a férfivel, ismét felhozza a két embert, aki segít neki és mindent megtesznek a védelme érdekében, inkább hozzájuk kellene fordulni, ők segítenek, ha elenged most mindenkit. Nem tudja befejezni, mert Mauser odaér, mondván, innen átveszi a dolgot.

Kint Casey és Walker odaér az egyik parancsnokhoz, akitől megkérdezik, hogy hol van Ned felesége, mikor beszélt vele, megnyugodott, azt hitték egyből idekísérik. A parancsnok azonban elcsodálkozik, miféle asszonyról beszélnek, Nednek nincs családja. Hoppá, ez sem egy jó hír, az ügynökök rohannak az Erődbe és kiderítik, hogy igaz a hír. De akkor kinek ment a hívás?


Vendégszereplő: Michael Rooker (Mauser)

Odabent Devon újra próbálja akcióra bírni a csapatot, de Chuck ismét lefújja azt Ellie-re hivatkozva. Mauser pedig nem hagy több időt a dumcsira, amint odaér hozzá Chuck, elmondja, hogy végre dűlőre jutottak Neddel, de előbb még nekik kell beszélniük – és egyből belecsap a lecsóba: a Fulcrum tudja, hogy John Casey nemzetbiztonságis, tudja, hogy Sarah Walker CIA-s, tudja, hogy védenek valakit, de azt nem tudja, hogy kit, vagyis azért szervezték az egész autós-üldözős bulit, hogy ezt kiderítsék. Chuck próbálja bizonygatni, hogy ő csak egy elemző, de a férfi nem hiszi, ugyanis lenyomozták és tudják, hogy annak a Bryce Larkinnak volt régen a szobatársa, aki ellopta tőlük az Intersectet, szóval, ha nem akarja Chuck, hogy Ned lepuffantsa Ellie-t, akkor beszéljen, hol van Larkin. Meghalt. Nem hiszen, lőj. Oké, akkor megmondom, hol az Intersect. Éppen itt, a fejemben.

Eközben az Erődben is kidobja a gép, hogy Mauser Fulcrumos, Sarah egyből aggódni kezd Chuckért. Jogos, hiszen Mauser éppen azt magyarázza, hogyan lesz tovább: Ned elenged egy újabb túszt, Chuckot, akit majd egy mentővel elvisznek egy titkos Fulcrum bázisra és nem látja többet a családját. Nincs sok választása, de azt azért megengedik neki, hogy elbúcsúzzon szeretteitől, így legalább van alkalma Devon fülébe súgnia, hogy most van itt az ideje akciózni. Miután Chuck már kiment a tárgyalóval, Devon összecsődíti a csapatot, elosonnak jobbra-balra, Lester nekimenne Nednek, aki simán leszereli, a többiek erre meghátrálnak; ez rövid, de annál eredménytelenebb akció volt.

Casey-ék állig felfegyverkezve indulnának az Erődből, amikor a tévében egy túsz elengedéséről tudósítanak. Felismerve Chuckot, aki épp a mentőbe száll be, mindketten kiszaladnak és sikerül kilőni a kereket, így a kocsi a fenyőfa árusító telep kerítésén landol, Chuck beveti magát a fák közé, Mauser utána.

Eközben az áruházban, Ned nagyfiút játszik, Lester meg éppen ébredezik, Anna és Ellie ott beszélgetnek fölötte, Ellie szerint nagy badarság volt az egész, Anna nem így látja, Lester legalább megpróbálta és nem olyan gyáva, mint Morgan, aki egyébként sehol sincs. Lester pedig azt hiszi, hogy a menyországban van, mert két bombajó dekoltázs köszönt rá. Emiatt viszont Annáék lemaradtak az akcióról: mikor Ned közelebb megy a fiúkhoz a következő áldozatot kinézendő, Morgan kiugrik a hókupac alól, lefújja hóval a kisköpcöst, amíg az próbál védekezni, Devon és Big Mike két oldalról neki fut és leterítik. Morgan örömét pedig éppen ez veszi el, Anna Lesterrel van elfoglalva, így lemaradt a hőstettről.

Chuck futkos a fák között, Mauser szintén, szerencsére nem ugyanott és még nagyobb szerencsére Sarah találja meg előbb Chuckot. Gyorsan megbeszélik, amit már tudnak, vagyis, hogy a Fulcrum a felelős ezért a szörnyű estéért, de Sarah megnyugtatja barátját, hogy a boltban rekedteket már menekítik, most magával törődjön, menjen az Erődbe. Chuck először nem akar menni, de végülis megteszi a lány kedvéért, azonban a kaputól mégis visszafordul, elvégre ős Chuck Bartowski, aki nem hagyja a szeretteit bajban. Eközben Walker összeakad a fulcrumossal, megy a bunyó, amiből Sarah jön ki jobban, lefegyverzi a férfit, megszerezve a pisztolyát rászegezi és próbálja rávenni, hogy induljanak a dutyiba. Igen ám, de Mauser kemény legény, előadja, hogy ő nem akárki, ráadásul tudja, ki az Intersect, vagyis előbb-utóbb alkalma lesz arra, hogy ezt világgá kürtölje. Úgy néz ki, Walker agyban lejátsza az összes variációt, Chuck pedig éppen akkor ér a közelbe, amikor az eredmény megszületett, így csak annyit lát, hogy barátnője lelő egy fegyvertelen embert. Ó, my God!

A Buy More-ban is sikeres volt az akció, ugyanis mindenki megkönnyebbülten csókolózik a fagyöngyök alatt. Kivéve Chuckot, aki szomorúan ballag befelé. Big Mike és Big Al nagy örömmel futnak egymás karjaiba, minden rendben, jó, hogy vége, együnk valamit. Devon azzal a hírrel megy oda Ellie-hez, hogy lemondja az ejtőernyőzést, elég volt az adrenalinból, csók. Lester megköszöni Annának, hogy mellette maradt, majd hirtelen lesmárolja, Morgannek meg sikerül ezt a pillanatot elkapnia, hogy aztán ő is szomorúan kullogjon el, pedig ha várna egy kicsit azt is látná, hogy Anna undorodva vakarja le magáról kollégáját, akit ez természetesen cseppet sem zavar. Sarah szintén nem örül, amikor belép, de mosolyt erőltet magára, úgy megy oda Chcukhoz, csók és ölelés, ne aggódj, Chuck, a gaz fulcrumos börtönbe került. De Chuck aggódik, hiszen tudja, hogy ez nem igaz. Ellie csatlakozik hozzájuk, örül, hogy Sarah-é lett a karkötő, Chuck meg szépen csendben elvonul, hogy Morgannel együtt ücsörögjenek a pulton, mint két szomorú szamuráj.


Morgan: Hadd kérdezzek valamit! Mit csinálnál, ha látnád a barátnődet valami olyan szörnyűséget művelni, ami véglegesen beleég az agyadba?
Chuck: Nem tudom, haver. De pontosan tudom, hogy mit érzel.

 

BÓNUSZ


 

ZENÉK

Bobby Helms - Jingle Bell Rock
Bing Crosby - I'll Be Home for Christmas
Silent Night
London Symphony Orchestra - Symphony No.9 Choral: IV. Ode to Joy
Your Vegas - Christmas and Me Are Through

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: chuck
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása