Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Caprica 1x14 - Blowback

2011. október 21. 09:00 - Freevo

Lacy megérkezik a Gemenonra, ahol morcosképű monoteisták fogadják, és felpakolják egy repólőgépre. Vele tart egy csomó hasonló korú naiv kölyök, valamint a borostás harcos, aki nemrég megdugta Clarice nővért. Hamarosan azonban rájuk tapad egy rendőrségi járőrhajó, és vonóhorgokkal csáklyázzák meg őket.

Clarice nővér panaszkodik a reszelős hangú gemenoni vezetőjének, hogy a kettővel ezelőtti részben emlegetett ∞ formájú kitűzőt lenyúlta Zoe szobájából a rendőrség, amihez neki nincs hozzáférése. Ahelyett, hogy a szektavezér megdorgálná Clarice-t, hogy egy egész bolygó terroristaparancsnoka akar lenni, és még ezt sem képes elintézni, megnyugtatja, hogy majd ők gondoskodnak a dologról. Mindjárt látjuk is, amint Method rendőrfőnök ólálkodik a bizonyítékraktárban, és elemeli a bizsut, Hoppá, ez egy fordulat? Nem hiszek a szememnek.

Lacy-ék hajóján telnek a súlyos percek (értsd: halálra unom magam, amíg történik valami), majd behatolnak a rendőrhajóról az utasszállítóra, ám meglepetésünkre nem egy csapat tányérsapkás, gumibotos járőr jött ellenőrizni a jegyek érvényességét, hanem símaszkos banditák rohamozzák meg a fedélzetet. Lelőnek pár STO-st a rend kedvéért, majd az egyikük, aki egy jól fésült Techno Vikingre emlékeztet, elkezd idegen nyelven (bizonyára gemenoniul) hablatyolni. Úgy tűnik, ők meg a pantheon nevében terrorizálnak, és most lecsapnak az egyistenhívőkre.

Amanda majdnem lebukik, miközben Clarice-nél hallgatózik, de kimagyarázza magát. Megy is panaszkodni (népszerű tevékenység ez a sorozatban) Duram ügynöknek, aki megígéri, hogy szerez neki lehallgató-berendezéseket, ha nagyon muszáj. Csak hivatalos útra ne kelljen terelni az ügyet, mert nem szereti, ha később csalódnak benne. Ha tudná, milyen jó döntést hozott ezzel.

A rendőrségen Methos ügynök nincs elragadtatva attól, hogy a beosztottja úgy kér megfigyelőeszközöket, hogy be se vallja, milyen informátorának kellenek azok. Még meg is vádolja Duramet, hogy tán csak nem terroristának néz, kolléga? Nem, dehogy, én, sose. Hagyjuk is, mondja Duram, és üres kézzel távozik az irodából.

A Graystone székházban Daniel mutat inkrimináló felvételeket az Adama testvéreknek, úgy tűnik, csak sikerült beüzemelni azokat a biztonsági kamerákat. Ugyanis valakik úgy hordják ki a cylonokat a gyárból, mint ötéves a szaloncukrot a karácsonyfáról, és sokat rá mernék tenni, hogy nem azért cikáznak a vetítőteremben a feldúlt tekintetek, mert a hadügyminisztérium futárait látjuk pakolászni a képeken.

Joe azt is tudja, hogy bizony a Guatrau döntött úgy, hogy elemel pár robotot a Danielnek nyújtott segítségért cserébe, csak erről elfelejt szólni Danielnek. A gépeket egyenesen a Gemenonra röptetik az egyistenhívő szektistáknak, mik vannak. Joe se örül, hogy a tauroni felkelőket nem lehetett kihúzni a szarból pár terminátorral, de a lánya gyilkosait bezzeg szponzorálni kell velük.

Lacy rögtön szerzett egy barátot a túszok között, aki már konspirál is egy másik fogollyal, hogy hogyan tudnának túljárni a banditák eszén. Egyszerű, mondja a srác, megvárjuk, amíg elfáradnak, éhesek és figyelmetlenek leszünk, és akkor cselekszünk, mert mi nem fáradunk el és nem leszünk éhesen és figyelmetlenek. Eközben a banditavezér szónokol egyet, kirángatja az egyik fiút és tarkón lövi, hol van ilyenkor az istened, fiam, teszi hozzá, biztos ez is olvassa a knowyourmeme-et. Lacy-ék nem ezen gondolkodnak, ők sírnak.

Újabb látogatást teszünk a bizonyítékraktárban, ezúttal Duram csempész ki onnan egy lefoglalt kamerát, jó lesz az is a megfigyeléshez. Feltűnik neki,menet közben, hogy megbabrálták a Graystone-ládát, rögtön gyanút is fog. Kiderül, hogy csak a fejesek férnek hozzá a bizonyítékokhoz külön engedély nélkül, úgyhogy a jelek szerint mégis van miért aggódnia az ügynökünknek.

Daniel szembesíti a Guatraut azzal, hogy ha veszélybe sodorja az ügyletüket a hadügyminisztériummal, akkor lőttek a nagy lóvénak, ami mellett az STO-tól lehúzott zsé játékpénznek tűnik. A Guatrau megkérdezi, hogy mégis mennyi idő, mire Daniel elkészül a feltámasztó szoftverével? Három hónap. Kap két hetet, felel a Guatrau, csak tudnám, akkor mi a fasznak kérdezte egyáltalán. Ha ennyi idő alatt nem készül el a program, tovább menetelnek a cylonok a Gemenon felé.

A jól fésült Techno Viking tovább papol az olümposziakról Lacy-ék hajóján, még egy gyereket lelőnek, közben Lacy haverja kicsavaroz valami csövet a padlóból. Lacy ekkor eljátssza, hogy kiborul, és egy óvatlan pillanatban a banditákra támad, aztán puskatussal meg a csővel bevernek párat a gonoszoknak. Megjelenik a sármőr STO-s, Diegónak hívják ám, csak már felejtek én is. Leállítja a birkózó gyerekeket, és önelégült képpel elmagyarázza, hogy ez csak egy teszt volt, nem halt meg az égvilágon senki, de legalább kiderül, ki bírja a nyomást, ki nem.

A főrendőr elviszi a bizsut egy utcai önkiszolgáló újságosbódéhoz (hé, ezek a capricaiak az első részben még nem átlátszó iPadeket olvasgattak újság helyett? Vagy az első részben csak burzsujok szerepeltek?), és beletapasztja az ékszert dobozostól. Clarice fekete férje megy érte. Odahaza megvizsgálják, hát erre tényleg rágravíroztak egy nyomtatott áramkört. Csatlakoztatják a komputerhez, azonnal beindul a látványos másolás, masíroznak a bájtok a képernyőn, mint a hekkeres filmekben.

Most már tudom, mi a különbség a CGI Daniel meg a valódi között, az előbbin van smink, az utóbbin meg nem. A valódi megunja, hogy a virtualitásban nem boldogul a felesége másolatával, törli az egész programot a fenébe, de még a tartalék másolatot is kidobja. Ami már csak azért is rossz programozói technika, mert ha az ember elölről is kezd valamit, akkor is akadhat a régi kódban pár sor, amit ki tud Ctrl-C Ctrl-V-nzni, de hát ő tudja, ha két hét alatt tényleg le tud fejleszteni egymaga egy teljes embert, meg is érdemli azt a valag pénzt.

Bár szerzett magának sutyiban kamerát, Duram mégis elmegy a feletteséhez, és látványosan beadja a derekát. Átnyújtja neki az informátora aktáit, és kéri a kütyüjeit. Még azt is hozzáteszi, hogy Clarice házában van a hölgy, és nemsoká’ eltiporják az STO-t, hátha kiül valami árulkodó Methos főrendőr arcára.

A főrendőr azonnal nyúl is a holopántjáért, miután Duram távozik, és a vágásnak köszönhetően tök úgy néz ki, mintha valójában ő maga kommunikálna inkognitóban Clarice-szel, nem valami felettük álló ismeretlen tag közvetít közöttük. Mindenesetre közli a nővérrel, hogy besúgó van a házában. Clarice bepipul, amit az arcára vetődő vérvörös fénnyel nagyon visszafogottan sikerül is érzékeltetni, és már indul is, hogy lemészárolja az árulót.

Eközben Daniel Amandával beszélget, úgy néz ki, továbbra is csak holografikusan, mert elég vállalható a sminkjük, az pedig, mint megfejtettük, csak a CGI-karakterekre igaz. Amanda nem mond semmi olyasmit, amitől kilógna a lóláb, ráadásul együtt is alszanak, és Amanda ébred előbb. Telefonál egyet, ami holoemberektől eléggé szoktatlan így elsőre. A vágás miatt úgy néz ki, hogy Clarice-szel egyeztet találkozót, de aztán valami padra leül ücsörögni egyedül. Clarice meg üldözőbe vesz egy nőt, aki babakocsit tol, és hátulról megkéseli. Hát ez nem Amanda volt, hanem a Mar’beth, a felesége, aki az előző részben babázott le. A fekete férj jön takarítani a nyomokat.

Duram leül egy padra a felettese mellé, és elújságolja neki, hogy kifogták egy frissen szült nő hulláját egy közeli folyóból. Ja, és teljesen véletlenül Clarice Willow bejelentette, hogy a frissen szült felesége eltűnt. Ja, és milyen kár, hogy pont ő volt a besúgója. Hát, hát, ennyi fáradozás azért, hogy ilyen amatőr módon eláruld magad, Methos ügynök, ezért kár volt elbaszni erre egy órát az életemből.

Lacy immár megkönnyebbülten sétálgat az STO kiképzőközpontjában, meg is dicsérik a szép teljesítménye miatt. Aztán a haverja a hajóról, Odin a neve, hogy belekeverjünk még egy-két ókori kultúrkört amolyan csillagkapusan, odavezeti az erkélyhez, ahonnan látni, hogy épp kivégzik azokat az utastársaikat, akik nem mentek át a teszten. Előbukkan a hóhér is, egy jól megtermett robot az, Lacy arcán pedig látszik a felismerés, hogy hát ez meg pont olyan, mint a roboZoe volt.  

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: caprica
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása