Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egy óra múlva itt vagyok! - A találkozás - 1x07

2011. október 14. 12:00 - Sigismundus

Zotovics vadászház, Shultzer, Zotovics és MrSmith tárgyalgatnak. A német ajánl minden jót, svájci frankot, dollárt, fontot, azonnali kivégzést, utóbbit ha az első hármat nem fogadják el. Legyenek kettős ügynökök, az Abwehr ellenőrzésében. Ő ad nekik rádiót amin keresztül álhíreket közölnek Londonnal. A szerb és az angol némi vita után elfogadni látszik az ajánlatot. Alizt meggyőzni nekik kell és ez nehezebb.

A lány érthetően látni sem akarja Shultzert, és bosszút akar apjáért. De a két tapasztalt férfi meggyőzi, ha látszólag német ügynöknek teteti magát, túlél, és még lesz lehetősége. Ezután MrSmith egy vaddisznótrófeába rejtett titkos rádióhoz megy, és üzen Londonnak. Helyzetüket földrajzilag és kémügyileg.

MrSmith megint óvatlan volt, kémeknél ez végzetes lehet. Ugyanis nem véletlenül hozták őket ebbe a vadászházba. Korábban az Abwehr gondos szakértői azt átvizsgálták, rádiót megtalálták, frekvenciáját bemérték, és úgy hagyták, működőképesen… Shultzer és a területileg illetékes német ezredes egyből tudják mit üzent és mit kaptak válaszul Londontól. Hogy semmisítsék meg a rádiót és hogy három ügynök jön kiszabadítani őket, tengeralattjárón az Adriáról, egy héten belül..  Shultzer intézkedik, a partvidéket őrző olaszoknak ne szóljanak, csak a német őrhajóknak. Fogják el ők az angol tengeralattjárót, és a három ügynököt is. Hogy az őrnagy átadhassa az Abwher főnökének, Cannaris tengernagynak, két puszi kíséretében.

Azért Zotovicsék sem csak ülni akarnak egy hétig. A szerb beszél négyszemközt az öreg intézővel. LeDogánbácsizza, szerb testvérének nevezi, és megkéri, ugyan menjen ki a Fruska Gora erdeibe gombászni, no! És biztos találkozik ott emberekkel, hát beszélgessenek kissé arról, hogy mennyire utálják a németeket, igaz? Dogán bácsi a szokatlan megtiszteltetéstől majd elájul, de érteni látszik a dolgot.

Vince lopakodik az erdőszélen, a romos kunyhónál némi nyöszörgést hall, beles. És csodák-csodája a Lehnert nevű német ex-sofőrt találja ott, vállsebbel… Kikérdezi, az meg ragaszkodik a Mitics-vagyok-Zágrábból fedő sztorijához. De egy kővel megpróbálja leütni a magyart, hiába, két kéz győz egy kéz ellen. Hosszú az egy óra, míg Keracs a romos házhoz ér. Itt viszont leesik az álla. A vigyorgó Vince fogadja és a megkötözött Mitics, horvát kommunista elvtársa, akit majdnem vele végeztek ki a csendőrök…

Láng szerint Lehnert, és német sofőr volt 37-ben Budapesten. A szerb szerint Mitics, hősiesen elfogatta magát a magyarokkal, hogy a Zöldházba bejutva egy fontos belgrádi üzenetet adjon át neki. Igazolta magát zágrábi jelszavakkal is, igaz, személyesen még soha nem találkoztak előtte. De Vincével sem, és ő is csak budapesti jelszavakat meg ismerősök nevét tudta, és őt is majdnem kivégezték, szóval egyik szava sem üti a másikét, értve vagyok? Hajnalban kilopakodik az öreg Dogán gombászni. Figyel előre hátra, de csak nem veszi észre az egész német szakaszt utána osonni az erdőben. Kissé korán kapják el, egy perc kellett volna hogy fiával találkozzék, így ifjabb Dogán inkább visszavonul gyorsan.

Shultzer foglyait kérdezi, beállnak-e kettős ügynöknek? Válasz igen, az őrnagy kenetteljesen mosolyog, mint reneszánsz pápa a titkos eretnekre. Csak egy-két hetet kér még akkor tisztelt vendégeitől, míg Berlinben elintézik a papírmunkát… Valószínűnek látszik amúgy, hogy Alizzal egyéb kapcsolatra is vágyott, de egy imádott apa megölése nem a legjobb udvarlási mód, még Germániában sem. Aztán kimegy, kint Walter hauptbahnhof tesz neki jelentést. Az öreg intéző megtört vallatás közben, de szó szerint, kaputt! Ez már nem jó hír… Keracsék átússzák a Dunát,a bátyához igyekeznek aki kapcsolattartó a partizánokkal. Annak falujában nagy a baj, a németek valami esti bulihoz szedik össze a nőket de csak 20 év alatt. Bátya –aki fogadós amúgy – magyarázza a dolgot. A Wehrmacht megtámadta a Szovjetuniót, azt ünnepli a helyőrség. Hogy ők itt vannak a békés Balkánon, nem pedig a frontvonalban.

Aztán más dolgok is szóba kerülnek. Keracs elmondja, hogy innen Belgrádba kell mennie, közben minden partizánosztagot a városokba rendelnie, hogy reguláris erőként, utcai harcokban verjék ki a németeket. Ezt a parancsot hozta neki Mitics a Zöldházba. Bátya hallgatja, majd elmondja, ő mit hallott idekint. Hogy az a parancs, hogy mindenki menjen fel a hegyekbe és ott kezdjen partizánháborút… Hoppá… De Keracs még mindig nem biztos, úgyhogy tervet kovácsolnak kiugrasztani a nyulat a bokorból...

A németek Bátyánál partiznak, itt lesz pincér Vince, Mitics sérült válla miatt csapos, Keracs meg gulzicán zenél. Azt mondja két társának, hogy a partizánok meg fogják támadni a helyőrséget, az ő feladatuk előkészíteni a sikert. Sört tölteni és a német fegyvereket elszedni. Mitics/Lehnert ideges lesz. Mert egy dolog megsebesülni, hazudni, menekülni az álcáért, de egy teljes német Kampfgruppét hagyni lelövetni, az már sok.. Buli indul, németek isznak, Vince és bátya felszolgál, Mitics/Lehnert idegesen csapol, Keracs meg a legbánatosabb balkáni kesergőket játssza egymás után. Meg is unják, és lecserélik a századharmonikásra, az meg rázendít a Lili Marlenre.

Keracs a pulthoz megy, és úgy tesz mintha utasítaná Vincét a fegyverek összeszedésére. Az megindulna, de morog hogy miért Lehnert előtt, lebukás ez! Lehnert egyre idegesebb, ajánlkozik hogy ő is segít felszolgálni/fegyvert lopni, de nagylelkűen leintik. Aztán csak nem bírja idegekkel, megindul felszolgálni a német tiszteknek.. És egy mondattal figyelmezteti a németeket, csatolják magukra fegyvereiket. Azok úgy is tesznek. Lebukás van.. De Keracs még nem szembesít, csak Vincének árulja el hogy kamu a partizántámadás.

De meghagyják Lehnert/Miticset is hitében, hogy bíznak benne. Ő az útlevelük ugyanis a hegyek felé. A német fő célja ugyanis nem Keracs hanem a partizánvezetőség rejtekhelyét kideríteni. Így addig a német járőrök valószínűleg nem fogják őket akadályozni a szabad mozgásban. Vince odavan az örömtől, micsoda okos emberrel került ő össze! Meg is indulnak, Bátya elárulja, a következő akit keresni kell, egy Dogán nevű öreg egy vadászházban. A vadászház felé történik más is. Egy német ellátmányszállító teherautót megállítanak a partizánok.

Dusán parancsok mégsem örül, mert ez ifjabb Dogán magánakciója volt, aki nagyon aggódik apja miatt, mi történt vele. De a máskor forrófejű ifjú most kieszelt egy tervet. A németeket valami furcsa feledékenységből nem lőtte agyon ott helyben, egyenruhájuk megvan mind.. Shultzert a német ezredes egy újabb lehallgatott rádióüzenetről tájékoztatja. Ez az olasz flotta jelentése, egy újabb világraszóló és mindent eldöntő tengeri diadalukról. Mely szerint Otrantónál a Duce nevű romboló gigászi küzdelemben elsüllyesztett egy brit mini-tengeralattjárót.. Shultzer önzőmód nem örül szövetségesei diadalának, és telefonál a vadászházba, foglyokat kivégezni, jöjjön vissza a szakasz.

A vadászháznál Walter hauptbahnhof kezdené a parancs végrehajtását, de épp megérkezett az ebéd.. Dogánék egy perc alatt átveszik az irányítást, németek lefegyverezve három kivételével, akik külső járőrben vannak. Jön Dusán parancsnok a főerőkkel, Zotovics mindjárt tárgyalna is vele.. Ekkor fedezi fel a fiú apja holttestét..

A német szakasz egy emberként nyel egy nagyot rémülten és mindent ráfognak egy Rolf Heinkl nevű einfachsoldatra, aki épp a járőrben van. Dusán a foglyokkal elvonul, csak Dogán egyenruhás csapata marad megvárni ezt a járőrt. És el is kapnak három lopakodót. Egy pocakos szakállas, egy sebesült vállú meg egy félkegyelmű harmadik. És egy pisztolyuk van csak ösz-visz. De érdekes egy járőr ez, gondolja Dogán és előbb kérdez majd aztán lövet.

Azzal kezdi hogy a Rolf Heinklt keresi a német parancsnok, mert elárulta a kajaszállító teherautó menetrendjét a partizánoknak, a másik kettőnek nem esik baja, lépjenek elő! Nem lép senki sem, mert Keracs németnek hiszi őket, és fanyűvő munkásoknak mondja hármukat. Dogán ekkor kijelenti, hármas kivégzés lesz. Na itt Vince törik meg, kijelenti hogy csak ők a szakálassal munkások, Rolf az a harmadik, a sebesült! Lehnernek nincs más választása, előveszi a cipőtalpból Abwehr igazolványát, és igazolja magát.

Meg Keracsot is, hogy az egy vezető jugó kommunista. És parancsot ad a németruhás Dogánnak, hozzanak elő egy Dogán nevű öreg kertészt, ki akarja vallatni! Igazán? – kérdez vissza az említett öreg gyászoló fia. Lebukás van. Vince a mennyekben örömében, megengedik neki hogy ő vezesse a partizántáborba a régi ellenség Lehnert. Dogán még marad, bevárja a valódi Rolfot. De egy óra múlva ő is jön!

 

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: egy óra múlva
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása