Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 2x10 - Chuck és a szuper járgány

2011. október 14. 14:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs the DeLorean
 

Időugrás 1.1: 1990-ben, egy montanai kisvárosban járunk. Vagyis biciklizünk, már amennyiben aranyos barna copfos tizenéves kislányok vagyunk. Persze, ha nem vigyázunk, könnyen egy pénzszállító elé eshetünk, de ha szerencsénk van, éppen odaugrik hozzánk egy orvos, aki lehetséges bordatörést állapít meg, majd miután senki nem ismer minket, bevállalja, hogy elvisz a kórházba, ezért felemel (a bordák meg vigyázzanak magukra) és betesz a kocsiba… majd leveszi a bajuszát, megnyugtat, hogy csak felszíni sérülésünk van és felveti az ötletet, hogy kórház helyett lehetne muffinevés is a program. És ezen meg sem lepődünk, mert tudjuk, hogy valójában kis szélhámospalánták vagyunk és Apuval éppen kiraboltuk a pénzszállítót, amelyik "elütött". Tizeniksz év múlva pedig állhatunk az Orange Orange nevű joghurtbár pultja mögött szőke copfosan és nagyon kedvesbarátságos védencünk esti pizzásbuli meghívását le is mondhatjuk azzal az indokkal, hogy már mást terveztünk, jelszó: magánügy.

Chuck nem veszi be ezt, Casey-ből is próbálja kihúzni, mit tervez Sarah, de a hadnagy közli, hogy Walker ügynök szabadnapot kért magánügy miatt. Hm, gyanús ez kémjelöltünknek, akcióba is lép és elég amatőr módon követi a lányt, aki egy idősebb férfivel ül be az autóba, majd egy étteremben folytatják a jó hangulatú diskurzust. Amatőrsége, vagy még inkább az órájába szerelt nyomkövető rögtön le is buktatja, de az időzítés végülis jó, mert amint meglátja a rejtélyes idegen csuklóján lévő sebet, az Intersect beindul és bevillantja, hogy okirathamisításért, csalásért, lopásért jónéhányszor rács mögé került ez a rosszember, szóval nem elég, hogy nagyonnagyonnagyon öreg Sarah-hoz még egy lúzer is, szóval mindezt szépen a lány nyakába is zúdítja, amint az felfedi az álcáját. Végszóra odaér az emlegetett lúzer és elismeri, hogy mindez igaz, de cserébe pokoli jó táncos, na, erre varjunk gombot! Sarah ehelyett inkább végre magához ragadja a szót és tiszta vizet önt a pohárba: Chuck, bemutatom az apámat, Jack Burtont, Apa, ő itt Chuck, a barátom.

Másnap reggel Jack és Sarah egy kis reggeli muffin mellett dumcsizgatnak, tipikus apa-lánya témákról, úgymint "nagy kihívást jelentő" joghurtbár, 12 dolláros órabérért dolgozó lúzer-barát, satöbbi-satöbbi, míg végül kiderül, hogy Jack megtollasodott, legutóbbi akciója egy zsák bőrönd pénzt hozott, Sarah-nak is szívesen ad belőle. A lány visszautasítja, nem kell neki lopott pénz, de válaszul csak a régi okosságot kapja, miszerint aki lop, annak menekülnie kell, de a szélhámos akkor távozik, amikor akar. Sarah azért kíváncsi a majdnem egymilliós sztorira, így Jack elmeséli, hogy Dubaiban volt, ez a bőröndnyi adomány egy bizonyos Rajiv Amad sejktől van. Walker álla leesik, hogy apja a szaudi olajmágnás családdal kezdett, Burtoné meg azért, mert a lánya ennyire ismeri az arabokat.


Vendégszereplő: Gary Cole (Jack Burton)

Sarah később az Erődben fel is ajánlja Beckmannek, hogy amint parancsot kap, behozza Jack Burtont, mire Chuck rendesen elcsodálkozik barátnőjén, hiszen mégiscsak a saját apjáról van szó, de a tábornok örül a kialakult helyzetnek, mert a sejk már régóta böki a CIA csőrét (terrorista szervezeteket hoz létre és támogat, de fotó nincs róla, csak rengeteg ismert álnévvel találkoztak), így a parancs egyértelmű, tudjanak meg minél többet Jacktől. Sarah szerint ez nem jó ötlet, merthogy veszélyben lehet az álcája és egyébként sem akarja, hogy az apja megtudja, mi a munkája, mert úgy véli nem lenne túl büszke arra a mester, hogy a tanítványa átállt az erő világos oldalára. Beckmant mikor érdekelték ezek az érvek? Most sem, így megvan az esti nagyrandi.

Morgan és Anna románca a házimoziteremben zajlik, ami a páros férfi felének tökéletesen megfelel, otthonos, van kaja-pija-nagytévé, otthon meg anyu is van, aki minek egy randira; a női fél viszont elégedetlen, neki saját kuckó kell, amit nem magányosan akar - hajrá összeköltözés! Morgan kétségbeesik. Később meg Chuck szobájába -az ablakon keresztül- egy kis segítségért. Barátja helyett viszont Csodálatosba botlik, aki a probléma hallatán adja a megoldást, mégpedig szó szerint: kiállít egy csekket 2500 dollárról, mert bízik a kisszakállasban, úgyhogy szívesen befektet a jövőjébe. A törlesztéssel pedig ne maradjon le, mert megnöveli a kamatot nyomban. Üdvözlet a felnőttek világában!

Morgan viszont egyáltalán nincs feldobva (kétesen nagy lehet a szerelem, ha még nagyobb az önsajnálat). Mikor beér a Buy More-ba, Chucktól is elbúcsúzik, mintha a halálba indulna, de Jeff és Lester megállítja egy olyan hírrel, amitől elájul: a legdögösebb szépség (evör) érkezett a boltba. Hát ezt nem találjuk ki, egy 1981 DeLorean DMC-ről van szó (oh, yeah!), amelyből csak 9000 készült és nem mellesleg ilyennel mentek vissza a jövőbe Dokiék. A fiúk olvadoznak, de a tulaj simán eladná a tragacsot, merthogy igen-igen az, az oldalajtó beragadt, a fogyasztás az egekben, 22 mérföldes sebesség fölött pedig egyszerűen leáll. Nagyszerű, megveszem! – mondja Morgan, miközben sanda pillantást vet az üvegen keresztül Annára, de gyorsan el is kapja a tekintetét, mert még a végén a bűntudat, vagymi eltérítené ettől a remek lehetőségtől.

Miközben készülődnek az estére, Sarah győzködi apját, hogy Chuck jósrác, de Jack szerint nem jó parti, hiszen csak 2200 dollár van a kártyáján. Ami persze teljesen véletlenül esett bele a zsebébe múltkor, de mit számít, a lényeg, hogy aggódik, mert a srác egy bamba. Ezt persze az éppen kopogni készülő Chuck meghallja, de egész jól viseli és még a kártyáját is visszakapja, sőt, Sarah-t is megnyugtatja, hogy nem haragszik, hiszen a férfi tuti csak jót akart. Aztán a vacsi közben meghallgathatja azt is, amint a régi szép időkről anekdotáznak és kifejtik, milyen jó volt Sarah gyerekkora, hiszen tele volt kalanddal, majd rá is térnek az aktuálisra. Kiderül, hogy Jack aztán nem kispályás, a 'minél nagyobb a hazugság, annál hihetőbb' mottó szerint az araboknál az őrült ötletét vetette be: Mr Lichtensteinként, aki egy német milliárdos és műkincseket, akármiket ad el, mert megszorult. Oké, szóval eladta nekik a… festményt? szobrot? … nagyobbat… hajót? repülőt?... még nagyobbat... szabad a gazda… (nemes egyszerűséggel a háta mögötti hatalmas épületre mutat) a Nagamichi Plazát. Sarah és Chuck álla egyszerre koppan bele a tányérba.

Kifele menet a hallban Chuck még alig tért magához, amikoris szembe jön velük egy kiscsapat, élükön egy nagyon komor és elszánt férfi, akitől a frász jön az Intersectre, ugyanis bevillantja, hogy Amad sejk az, nem más, és jajvajon mit akar. Mit-kit, hát Lischtensteint, úgyhogy gáz van. Sarah már indul is a nyomukba, de a sejk máris elkapta Burtont, aki próbálja megnyugtatni a feldúlt vevőt, majd egyből bevonja a játékba a közeledő Sarah-t, azaz bemutatja, mint Ms Applebaum-ot, a milliárdos személyi titkárát és megbeszélnek egy időpontot másnap délutánra. A sejk úgy érzi, nem tollas a háta, szóval ne nézzék madárnak, fegyvert elő, menjenek a pénzért, amit bizony visszakér, hiszen nem is létezik az eladó. Ebben a pillanatban a hotel egyik alkalmazottja kiabál és Mr Lischtensteint keresi, akinek üzije érkezett. Igen, itt vagyok, leng egy kéz a magasban, mire az egész csapat odamegy és köszön – Chucknak. Megbeszélik a másnapi találkát, sejk megnyugszik, de azért biztos ami biztos, megfenyegeti őket, hogy "épület, vagy halál", majd elmegy; Jack vigyorog, mert megúszta és örül, hogy a fiatalok ilyen fifikásak; Chuck meg teljesen odavan, hogy mibe is mászott bele.


Vendégszereplő: Anthony Azizi (Rajiv Amad sejk)

Ellie reggeli könyvelése közben kérdez rá az éppen bringázásból hazatérő Devonra, hogy vajh tudja-e hova lett 2500 dollár a számlájukról, mire Csodálatos előadja a Morgan-befektetést. Ekkor dudaszó hangzik kintről, Chuck meg siet és menet közben homályosítja fel családját, hogy ez a barátja lesz, aki beviszi munkába, de nem ám a bicikli kormányán, hanem a legújabb szerzeményével, egy DeLoreannel, de jobb, ha siet, mert a szédítő sebesség miatt még a végén elkésnek. No, Devon veszi az adást, meg Ellie ferde pillantását és pénzvisszaszerző akciót indít.

Az Erődben a Casey-Walker duó az intersect elrejtését ajánlja, míg valamit kitalálnak a sejkkel kapcsolatban, de Beckman nem akar veszni hagyni egy ilyen tökéletes alkalmat az áttörésre, vagyis újabb parancs lép életbe: szedjenek ki a sejkből legalább 10 milliót és akkor le tudják nyomozni, meg be tudják fagyasztani a számlákat és a sejknek annyi. Oké, szép terv, de hogyan szerezzenek ennyit egy nap alatt egy olyantól, mint Amad, ez a nagy kérdés. A tábornok rámutat a nyilvánvalóra, azaz mivel úgy tűnik, Mr Burton nem is olyan rossz a "választott szakmájában", bízzák rá a dolgot, jah, erről persze a CIA nem tud ám, hiszen ez csalás.

Eközben Devon a Buy More-ban keresi a "befektetését", aki éppen megérkezik vadiúj 'DeMorgan' rendszámával és aki nem kap nagy teret az örömködésnek: Csodálatos egyetlen napot ad neki, hogy visszaadja a pénzét, különben megnyúzza. Anna is csatlakozik a tervhez, sőt, tanácsot is ad Devonnak, kezdje az akciót az alsó fertályon, azt egyhamar úgysem fogja használni Mr Grimes.

Sarah meggyőzi apját a nagy átverésről, de csak akkor segít, ha a csapata is benne lesz a buliban, azaz Zsarufej és Bamba. Ez utóbbi neveket természetesen Jack adja, no meg az ötleteket és a megvalósításhoz szükséges instrukciókat, a számlaszámot pedig, ahova majd kérik a sejk átutalását, a CIA. Minden megbeszélve, indulhat a banzáj. Le kell foglalni a pláza egyik emeletét, ezért rovarírtóknak öltözve kitessékelnek mindenkit. Hozzák az előregyártott panelekből készített feliratokat és logokat a folyosókra; az egyik tárgyaló falát gyorsan átfestik a nagy cégnévhez, a felragasztás persze nem egyszerű, mert a Lichtenstein elég kacifántos, nehogy rossz sorrendben legyenek a betűk; kicsit átalakítják a recepciós pultot; Casey-t leküldik a földszintre biztonságisként, majd amikor megkapják tőle a fülest, hogy megérkeztek Amadék, gyorsan lekapják a rovarírtós ruhát, mely alatt öltöny, illetve kiskosztümnek látszó ruci van és felveszik az "éppen nagyon dolgozunk" alapállást.

Mire a sejk és csapata beér a tárgyalóba, az egyik betű a falon megunja a bulit és készül leesni, de Chuck, ööö, Mr Lichtenstein figyelmezteti Sarah-t, ööö, Ms Applebaumot, aki megigazítja azt (jöhetne a Szerencsekerékbe is betűforgatónak), így az első gigszer legyőzve. Jön rögtön a következő, mert Amad nem bízik senkiben és saját tolmácsot hozott, de Chuck ebből is kivágja magát: a pocsék kiejtésre hivatkozva lemondaná az üzletet. A "három a magyar igazság" úgy tűnik, ott is működik, mert jön a harmadik malőr, amikor a sejk egyik embere a falhoz dőlve festékes lesz, de Chuck ezt is megoldja: ráugorva emberünkre egy kabáttal, hangoztatja, hogy meggondolta magát és mindenki menjen a dolgára. No, erre a sejk bedühödik, neki kell az épület és punktum, a laptopon átutalja a pénzt, és csak most megy mindenki a dolgára. A lifthnél elköszönnek a német milliárdostól és segédeitől, majd mikor ők is mennének, akkor esik le a tantusz, ugyanis közben az elküldött kisfőnök kideríti, hogy nincs itt semmiféle rovarírtás és felérve az emeletre, éppen Amad és csapata orra előtt, hangosan kérdezi a falon lévő felirat kapcsán, hogy ki a fene az a Lichtenstein.

A fantasztikus négyest ez persze már nem érdekli, ők Sarah-nál ünnepelnek pezsgővel és szivarral, Jack ki is szalad még jégért. Közben Casey-nek csörög a telefonja, újságolja is a hírt, hogy az akció sikerült, majd elkomorul rendesen, a pénz ugyanis nem érkezett meg a megadott számlára. Jack. Sarah már rohan is kifelé, persze csak a jegesbödönt találja a földön, eközben a többiek bent mérgelődnek, merthogy a laptop is eltűnt. Jack Burton viszont vígan szivarozva egy kabrióban tart akárhova az autópályán.

Sarah szomorúan nyit másnap ajtót, Chuck reggelije sem vidítja igazán fel. Chuck azzal nyugtatja, hogy ez nem a lány hibája, ő már csak tudja, hiszen sok-sok idő és pszichológusnál töltött óra után ő is rájött arra, hogy az apja, aki egy hóbortos mérnök volt, szintén nem miatta ment el, amikor 11 éves volt (mármint Chuck) és nem ő tehet arról, hogy egy idő után már a karácsonyi és születésnapi üdvözlőlapok is megszűntek.

Casey készülődik az Erődben, mert Beckmantől megkapta Burton felbukkanásának helyszínét, egy motel címét, indul a begyűjtésre, ám mire odaér, minden felforgatva, Jacknek nyoma sincs. Ezalatt Sarah kibokszolja magából a mérgét és csalódottságát, amikor megcsörren a telefonja. Kedvenc sejkük van a vonalban, és pénzt vagy életet játszik: visszakéri a pénzét, vagy Jack élete kerül veszélybe. Sarah hiába állítja, hogy nincs nála a pénz, ha Jack belekiabál a beszélgetésbe, hogy ne adja oda, úgyhogy Amad marad a játékánál és mindezt nagyon határozottan mondja. Sarah-nak nem sikerült lenyomozni a beszélgetést, de legalább jól megfenyegette a sejket, mielőtt megbeszélték volna a helyszínt.

Ezalatt Morgan is rosszul érzi magát, mert ugyabár megnyúzás esete forog fenn, amennyiben nem szerzi meg a pénzt. Chuckhoz fordul kölcsönért, aki perszehogy segít. Mennek is az automatához, de amennyire megosztanak minden infót bármiről, a pinkód azért mégiscsak tabu, vagyis amíg Chuck pötyög, addig Morgan hátrébb állva várakozik, majd csak annyit hall, hogy barátja csodálkozik egy jót. Eh, biztos le van égve, nem baj, majd másképp oldja meg a dolgot, de Chuck szeme azért kerekedik, mert az egyenlege nem hogy kevesebb, inkább kicsivel több, mint várta: potom tízmillió-kettőezer-ötszáthúsz dollár. Rohan is Sarah-hoz, hogy elmondja a hírt és nagyon reméli, hogy ez azt jelenti, a kormány végre elismeri a munkáját. A lány persze egyből a Jack-verzióra tippel, ami lássuk be, reálisabb, bár azt nem érti, az apja miért Chuck számlájára utalta az összeget. Most ez mindegy is, a pénz maradjon, ő pedig megy két nagy sporttáskával. Chuck nem is tudja visszatartani, a kérdésre, hogy hova megy, csak a heti jelszót kapja: magánügy. Az áruházban Casey kérdezi Walkerről, elmondja a tényállást, miszerint fegyverekkel és pólókkal megpakolt táskákkal viharzott el, Casey is rohan, a hova megy kérdésre neki is csak a „magánügy” a válasza. Chuck nem adja fel, elkéri Morgan új kocsiját, majd hogy ne maradjon le, ő is a „magánügy” jelszóval rázza le haverját.

Sarah egy parkolóba megy a két táskábal, a háttérben látszik, hogy Casey is megérkezik. A lány az apját akarja látni, elő is hozzák a kissé viharvert Jacket, majd amikor a pénzt keresik, kiderül, hogy Sarah igazat mondott, nincs nála. Már éppen lelőnék egymást, amikor dudaszó hallatszik, begurul a színre egy DeLorean és Chuck mászik ki belőle egy laptoppal a kezében. Amad megörül Mr Lichtensteinnek (aki Buy More-os egyenruhában érkezett) és közli, hogy nem akarja megvenni a kocsiját. Chuck nyitja a laptopot, csak egy számlaszámot kér és már utalják is vissza a pénzt, ne is fenyegetőzzön a sejk Sarah megölésével, ők csak szélhámosok, aki túl messzire mentek, de most jóvá akarják tenni. Oké, Amad meggyőzve; begépeli a számlaszámot, ami itt titkos, de a Casey kocsijában lévő másik laptopon már nem az, így megvan, amit akartak. Casey örül, magában megdícséri Bartowskit a jó tervért, de csakis magában, ezt Chucknak nem fogja elmondani. Mindenesetre így már elfoghatják a sejket, aki egyébként mégis kiadna a tűzparancsot, szóval Casey-nek nincs sok ideje, de sikerül megelőznie a harcot: beszirénázik, lobogtatja a "kincstári" igazolványát és örül, hogy végre elkaphatják Lichtensteint, akinek régóta a nyomában vannak, ha feljelentést tesznek, az még segíthet is – és mindeközben megbilincseli Chuckot, majd Sarah-n a sor, akinek viszont fegyvert nyom a markába, hogy hirtelen lőállásba helyezkedjenek.

A sejk Jacket használja pajzsként, de Sarah meglátja apjának bólintását, így… golyót ereszt a vállába. Ezen persze mindenki fennakad, a sejk csak egy pillanatig gondolkozik el azon, hogy ha a lány az apjával ezt tette, akkor vele vajon mit fog, amikoris az egyik embere lövésre mozdul, mire Casey lelövi az illetőt, megindul a tűzharc. Amad ezt kihasználva beugrik a DeLoreanba és elhajt, Casey aggódik, hogy megléphet a gaz, de Chuck megnyugtatja, hogy 22 mérföldes sebességgel nem jut messzire, efelett meg úgyis leáll a motor. Mikor már mindenkit lelőttek, Sarah odarohan az apjához, aki kivan, mert azt hitte csak vaktöltényről van szó, de a lány szerint ez így is csak felszíni sérülés. Chuck még gyorsan azért bejelenti a kocsi ellopását, de a rendszám miatt nem igazán veszik komolyan.

Vagy mégis, mert másnap Morgan meséli neki, hogy felhívták a lopás miatt és ez nagyon jó, mert a biztosító fizet, így visszaadja a kölcsönt és még marad is, amit… az éppen arra járó Anna örömmel hall, már azt is eltervezte, milyen stílusban rendezi be a szobákat. Jeff és Lester viszont megintcsak jóhírrel érkeznek, miszerint egy újabb kuriózum érkezett az áruházba – és már ott is állnak Lee tábornok mellett, aki egyenesen Hazárd megyéből érkezett. Chuck persze figyelmeztetően kiabálta barátja utána "neee" szócskát… de lehet, hogy elvesztettük Morgant.

Ügynökeink az Erődben Beckmantől dícséretet kapnak a sikeres akcióért, de egyben közli is a tábornok Sarah-val, hogy 5-kor elhozzák Jacket a hotelból, búcsúzzon el tőle. Casey megemlíti, hogy Burton nélkül nem sikerült volna, de nem ér el ezzel semmit, Jack mégiscsak egy szélhámos.

Ahogy közeledik az idő, Sarah egyre rosszabbul érzi magát, mígnem pár perccel öt előtt sürgős maffin-ehetnékje támad és megkéri apját, hozzon neki egy párat a sarki üzletből. Azt még megkérdezi, hogy miért utalta Chucknak a pénzt; a válasz egyszerű, azért, mert valahova kellett és Zsarufejben nem bízott, de jó emberismerő lévén azt látta a srácon, hogy nem árulná el a lányt; végülis tízmillióba fogadott, hogy szereti Saraht – és nyert. Útközben össze is fut Chuckkal, akivel szintén megbeszélik, hogy hiába adott Jack tízmillió okot Chucknak, hogy menjen, adott is egyet, hogy maradjon és ennek végülis örül, mert ezek szerint a lánya most a megfelelő bambát fogta ki. A szirénázás hallatán egyből fedezékbe vonul, ahonnan látja is amint Sarah a zsarukkal beszél és épp az ellenkező irányt mutatja nekik, mint amerre az apját küldte. Jack rákérdez Chuckra, hogy ugye valamilyen rendőrféle lett a lányából (valami olyasmi), majd elárulja, hogy nagyon büszke is rá, hogy egy ilyen link apa mellett jó ember vált belőle. Mire Chuck odaér Sarah-hoz és bekíséri az épületbe, Jack eltűnik a fedezékből és Sarah látatlanban is tudja, hogy nem fog egyhamar visszatérni.
 

ZENÉK

Plastilina Mosh - My Party
Supergrass - Diamond Hoo Ha Man
Yello - Oh Yeah
Blitzen Trapper – Furr

 

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: chuck
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása