Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Caprica 1x13 - False Labor

2011. október 14. 10:00 - Freevo

A Tauronon lázongás folyik, Sam Adama szerint nem szeretik arrafelé a capricaiak jóléti fajtáját. Hát baszki, ezek nemcsak görögül beszélnek, de olyanok is, mint a görögök. Kivéve, hogy a helyi Németország, azaz a Caprica nem mentőcsomagot küld nekik, hanem tankokat, hogy rendezze a szitut. Az Adama klán férfi tagjai puffognak, a nők meg a férfiakról beszélgetnek, hát, ezek se mennének át a Bechdel teszten. Egészen pontosan Adama nagyi nógatja Evelynt, hogy ugyan látogassa már meg teljesen váratlanul az ő Josephjét, amíg teljesen véletlenül ő elviszi Willie-t otthonról.

Amanda még Clarice-nél aludt az éjjel, de most meg Daniellel tölti a reggelt, hát ez meg hogy van. Danielnek jóval kisimultabb az arca, mint bármikor az elmúlt időben -- igaz, még mindig rémálmai vannak Tomas Vergis tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála miatt. Emellett fejtörést okoz neki újraírnia Zoe elveszett kódját is, amellyel megalkotta az avatárját. Amanda szokatlanul bűbájosan viselkedik, az ágyba csábítgatja a férjét, aztán Daniel leveszi a holopántot, ja, így már mindjárt más. Szóval a feleségén teszteli az új szoftvert, csak még erősen béta verzióban járunk. Túl kedves az asszony.

Daniel egy reklámban ismereteti a Graystone Industries vadonatúj termékét, a Grace-t. A halott szeretteinkről szóló blablát halljuk, aztán a hirdetést árgus szemekkel figyelő közönségre váltunk: Cyrus szabadkozik, amiért nem az igazi Daniellel, hanem az avatárjával forgatták le a szpotot, a főszereplő meg hőbörög, mert a hülye is látja, hogy az ott csak gagyi CGI (bár mondjuk ha csak ilyen élethű lenne Call of Duty, én meg se mukkannék). A Guatrau, aki Joe-val ugyancsak a közönség soraiban ül, megjegyzi, hogy milyen igaz, hisz a valóságot semmivel sem lehet pótolni, ugye? Well played, sir.

Willow-ék idilli megacsaládjában feszülnek az indulatok, az egyik feleség nem örül, hogy ez a celeb nőcske, Amanda ott él velük, és bármikor lelephezhezi az ő kis monoteista konspirációjukat. Ráadásul azt tervezi Clarice, hogy ő lesz az informátora a rendőröknél. Nyugodj meg, drága nejem, én hiszek az egy istenben, és hiszem, hogy ő megvéd minket, úgyhogy semmi bajunk sem eshet. Tanítanivaló érveléstechnika, nem is kérdéses .

Amanda megy titokban találkozni Duram nyomozóval. Sok újat nem tudunk meg, Amanda kicsit panaszkodik, amiért együtt kell élnie a lánya gyilkosaival, a rendőr szerint pedig igyekezniük kell. Amanda ennek megfelelően igyekszik közelebb kerülni Clarice terhes feleségéhez, aki a legkevésbé örül annak, hogy együtt kell élnie a terrormamával.

Ugorjunk is inkább a sokkal izgalmasabb történésekre, amelyek Sam Adamával esnek meg. Épp egy gyönyörűszép halottaskocsival furikáznak a városban a távol-keleti Mark Wahlberggel, amikor megállítja őket egy csapat kalapos-tetkós maffiózó. Kiderül, hogy hulla helyett karabélyokat szállítottak a csomagtartóban, aminek a kalapos-tetkós csoport, vélhetően egy rivális banda, nem örül. Lelövik ázsiai Mark Wahlberget, és megüzenik Sammel a Guatraunak, hogy maradjon ki a puskabizniszből.

Daniel visszatér a munkához az avatáron, de csak a gond van virtu-Amandával. A nő nem emlékezik semmire, csak szóról-szóra visszaböfögi a programjába táplált információkat az életéről. De legalább folyamatosan szexelni akar.

A Guatrau dühöng a Sammel történtek miatt, ugyanis a fegyvernepperkedés tényleg nem az ő asztaluk, Sam saját szakállára cselekedett. A jámbor verőlegény csak ki akarta segíteni a tauroni bajbajutottakat, erre lelőtték a barátját. A maffiavezér utasítja, hogy hozza helyre a kárt, amit okozott, különben búcsút mondhat a menő tetkóinak, és az elég kellemetlen élmény lesz.

A Graystone vállalatnál Cyrus felhívja a főnöke figyelmét, hogy nem biztos, hogy a legjobb ötlet volt a kecskére bízni a káposztát, ugyanis mióta errefelé ólálkodnak a Ha’la’tha emberei, érdekesebbnél érdekesebb fiktív adatok bukkannak fel a leltári jegyzőkönyvekben. Daniel javasolja, hogy akkor talán használják a céges megfigyelőrendszert, kamerákat és egyéb high-tech cuccokat, ha már egyszer úgyis kurvasok pénzt költöttek rá.

Meglátogatjuk a Ha’la’tha riválisait, vagyis a fegyvernepper bűnszövetkezetet, akik nemrég hülyét csináltak Samből. Egy bárban iszogatnak és kurváznak, a vezetőjük (aki mellesleg bajszot visel, és ettől máris menőbb, mint a sorozat összes eddigi szereplője együttvéve) pedig javában henceg a Guatrau megleckéztetésével, amikor kinyílik az ajtó, és egy kétméteres cylon lép be rajta.

Ilyet még életükben nem láttak, legfeljebb a B kategóriás akciófilmekben, úgyhogy a tapasztalt bűnözők fegyvert rántani is elfelejtenek, a gyilkológép máris halomra lövi őket. Mindenki látta a Terminator I. bárjelenetét, nem részletezem a történteket. A nagytakarítás végén megjelenik Sam, és némi arcozás után fejbe löveti a cylonjával a bajszos vezért. Van még mit javítani a robot hatékonyságán, szerencsétlen beleereszti a fél tárat egyetlen személybe.

Amanda ismét látogatást tesz a Graystone-házban, ezúttal Daniel meghívására. A férfi megpróbálja helyrehozni kettejük között a dolgokat. És egészen eddig a pontig hiteles is a jelenet, aztán amikor elkezd arról beszélni, hogy milyen bűnöket miért követett el, és Amanda ezt türelmesen hallgatja, egyértelművé válik, hogy ismét csak egy szimulációval van dolgunk. Mellesleg le a kalappal Eric Stoltz előtt, mert briliánsan játssza azt, ahogy Daniel elpróbálja a jelenetet, és eközben igyekszik hihetően színészkedni. Amanda végül feltétel nélkül megbocsát neki, és itt látja be Daniel is, hogy bugos a program.

Sam, aki sikeresen kicsempészett egy cylont a Graystone vállalattól, és ki is próbálta akcióban, visszatér a Guatrauhoz, hogy elmondja, rendezte az ügyet a fegyverkereskedőkkel. Igaz, így megnyílt előttük a piac, de most már egy sokkal jobb ötlete van: a robotokat kéne forgalomba hozni, méghozza mindjárt a tauroni lázadók körében. A Guatrau azonban ellenkezik. A tauroni lázadás egy polgárháború, és ilyesmiből a maffia mindig kimarad, mert a maffiának mindegy, ki van hatalmon.

A záró képsorokban Clarice egy imát rebeg el, miközben kicsivel odébb a felesége valakinek a gyerekét szüli meg a háztartásból, a szerettei körében, egy jókora lavórban, Geréb Ágnes legnagyobb elégedettségére. A város másik végében Joe Adama végre összejön Evelynnel.

Címkék: caprica
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2011.10.18. 11:43:02

Az az egész sorozat olyan vontatott, semmilyen és érdektelem hogy arra szó sincs.

Milyen fura mellesleg hogy ha néha külső jelenet van abból kiderül hogy egy űrlakó faj a bolygóikon ugyanúgy építkezik mint mi.

Bár ez igaz belsőkre is.

Egy jó kis látványos, véres háborús sorozatra lenne szükség ami Cylon lázadást mutatja be. Nagy csatákkal hadmozdulatokkal stb... Arra vevő lennék...

Ebből meg ha kivennék Cylonokat meg a szükőévente egyszer feltűnő high-tech dolgokat akkor akár nálunk is játszódhatna.
süti beállítások módosítása