Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 4x02 - You Smell Like Dinner

2011. október 13. 07:04 - sixx

Már a cím sem túl biztató, hát még a nyitójelenet, legalábbis Jason Stackhouse seriffhelyettes és irgalmas szamaritánus számára, aki az erdőben csövező párducemberek megmentőjének hitte magát hülye fejjel, és egy szőkenő miatt van most iszonyatos nagy szarban. Egy ágyhoz kötözve ébred az előző rész végén mutatott kupánvágásból, vigyáznak rá a párducemberek, az egyik speciel éppen a fején éktelenkedő véres sebet nyalogatja, fúj bazdmeg. Nincs mondjuk sebtapaszotok helyette, kérdezi idegesen Jason, muhaha. Crystal faszija, az idegbeteg gyökér párducember hűti le Jason ébredező reményeit a szabadulást illetően: nem mész te sehová és meg leszel baszva. Szó szerint érti.

A tévében jelenleg látható főcímek leghangulatosabbika után ugrunk a másik Stackhouse gyerekre, Sookie-ra, aki még mindig nem fogja fel, hogy Eric vámpír akkor megy be meglesni a pucár picsáját a házban, amikor csak akarja, és nem lehet kitiltani a kéróból, mert az övé. Eric azért ragaszkodik Sookie-hoz, mert a vére finom, és a vámpíroknak egyfajta csemege, ez meg a csaj hosszútávú terveit illetően nem jó ómen, mert amint a többi vámpír kiszagolja, úgy szaggatják szét, mint bolond a hógolyót. Sookie aszongya, bevállalja a dolgot magában, nagyon bátor lett, mióta a keziből villámot tud szórni. Eric közli vele, hogy a házat azért vette meg a halottnak hitt feje felől, mert meg akarta védeni - ő ugyanis egy percig sem hitte, hogy Sookie meghalt, és mellesleg azt szeretné, ha az övé lenne. Na, ez nem fog összejönni mostanában. Ha nem akarsz meghalni, velem dugsz, mondja Eric és elhúz, Sookie kicsit idegesebben harapja a szája szélét, mint tíz perccel ezelőtt.

Bill, a vámpírok helyi királya a boszorkányok közé beépített nőjével trécsel, hogyvót azzal a madárral? Hát az az asszony kéntált valami, az meg feléledt. Utána meghat, még jó, de egy ideig nem volt meghalva. Bill ideges lesz, és utasítja a csajt, hogy többé a banyák közelébe ne menjen, mert veszélyes. A nő közben lusta mozdulatokkal levetkőzik fehérneműre, sejtettem, hogy Bill dugja, úgy látszik a főnök-beosztott viszont szabályozó vámpír-munkajog másképp működik, mint az embereknél. A Fangtasia előtt kisebb tömeg tüntet a vámpírok ellen, köszönhetően a néhai Russel Edgingtonnak, aki élő tévéadásban szakította le egy bemondó fejét, ezzel rémálmokat okozva a vámpírok pr-kommandójának. Hoyt, Jessica és Pam nem leplezett megvetéssel figyeli a hőbörgést, aminek persze a provokáció a célja - Jessica kis híján szét is szaggatja az egyik tüntetőt, de Pam lefogja, Hoyt viszont nem bírja idegekkel a beszólásokat és helyes kis tömegverekedés kezdődik, amiben Jess és Pam nem vehet részt, mert éppen videózzák őket. Hoyt segge széjjel lesz rúgva, azt hiszem.

A falu melletti erdőben Sam és új barátai megjönnek a rohangálásból, már nem ló egyik sem, hanem pucér ember, de szépen futsz te, mondja Sam egy fekete hajú alakváltó csajnak, és elkezd vele óvatosan flörtölni. Csók - egyelőre - nem lesz a dologból, mert Luna (így hívják a nőt) lóvá alakul és elszalad, sötét titkot sejtek itten. Sam kissé csalódott. Billnek bejött az este a titkárnővel vagy kivel, és miközben Sookie éppen a király rezidenciája felé rongyol dühösen, ők dugnak egy jót. Sookie nem tud rájuk nyitni, mert a rezidenciát biztonsági őrök védik, sőt, még csak a házat sem tudja megközelíteni, de amikor az éppen elélvezni készülő Bill megérzi, hogy szívszerelme ideges, kirángatja magát a nőből, és utasítást ad az őrségnek, hogy eresszék be a házba. Sookie a hálószobában talál rá egykori szerelmére és a csajra, akit Katherinának hívnak és a vérét szívja a király. Kínos.

Lafayette otthon próbálja megbeszélni Jézuskával a boszorkányos dolgot, nem gondolod, szerelmem, hogy Marnie fekete mágiával foglalkozik, és az veszélyes? Ugyan már, mondja a másik, nem minden mágia fekete, meg egyébként is, beszartál? Nem, mondja Lafayette és dugnak, de nem a kamera előtt. Sookie közben Billnek az Eric-szitut meséli el, ez így nem kóser, hogy megvette a házat és megles zuhanyzás közben, te vagy a király, vedd el tőle, oszt passz. Na, ez nem megy csak úgy, mert Ericnek nagy hatalmú barátai vannak, mondja Bill, de megpróbálok kibaszni vele, és ez nem fog menni könnyen és percek alatt. Addig meg költözz el egy másik ember házába, úgy egyszerűbb és biztonságos. Sookie tudomásul veszi a dolgot és lelép, de előtte még beszól egyet Billnek és újsütetű királyságának.

Ettől Billnek flashbackje lesz, 1982-ben vagyunk Londonban, egy punkkoncerten, Bill úgy néz ki, mint a szegény ember Sid Vicious-a, és a pultossal közösen Margaret Thatcher szidja, majd kiviszi hátra, kiszívja a vérét, és kitörli az agyából az összes emléket. Az akciót végignézte Nan Flannigan, a vámpírok mostani szóvivője, aki arról érdeklődik, hogy Bill ugyan miért nem nyírja ki a zsákmányt, ha már kiszívta a vérét, mire Bill, a nagy humanista azt mondja, hogy attól hogy ő a vacsora, még nem érdemel halált. Na, ezzel nem értenek együtt a vámpírok, mondja Nan, de vagyunk páran, akik úgy gondolják, hogy a vámpírok egyszer majd átmennek mainstreambe, és az emberek között élhetnek, ennek elősegítésére pedig már elkezdődtek a kísérletek a szintetikus vér kifejlesztésére, Louis Pasteur vezetésével, muhaha.

Reggel Sookie Sam bárjában melózik, és bocsánatot kér, mert másfél évig se híre, se hamva nem volt. Megjön Terry és Arlene is, és hozták a kiskölyköt is, nem volt babysitter, magyarázzák. Sookie babázik egy sort, amiből majdnem sírás lesz, mert Arlene ugye meg van arról győződve, hogy a gyereke maga az ördög, akiben sorozatgyilkos első férje lakik. Andy seriff kimegy a párducemberekhez, Crystal meg erre betömi Jason száját, nehogy felhívja a figyelmet magára. És én még azt hittem, a szőke csaj Jason oldalán áll, tessék. Andy seriff vámpírvérért jött, mert rajta van a cuccon ezerrel, és kell neki az utánpótlás. Jason addig vergődik, míg zajt nem csap, Andy fel is figyel erre, de Crystal egy rambótőrrel leállítja. Andy seriff kap egy fiolányi vámpírvért és elhúz a picsába, Crystal meg Jason hónaljét nyalogatja örömében.

Sam a kocsmai irodában rálel Lunára, aki az előző esti elrohangálása miatt jött bocsánatot kérni, ezek ketten egymásba fognak habarodni, és tessék, már smárolnak is. Sam kikíséri a csajt, közben az öccse a kocsmából figyeli Lunát és megjegyzi, hogy jó szaga van. Arlene a konyhában a gyerekével szemez, mert ördögöt sejt benne ugye, a gyerek visszaszemez, és erre Arlene szemben elpattan egy hajszálér, ez tényleg az ördög fiőkája bazdmeg. Sookie hazamegy a kocsmából, már ott várja Tara, aki valóban nem vágatta le a haját, csak kiegyenesítette, elnézést az előző hogyvoltos tévedésért. Ölelkeznek, vigyorognak, mennek be a házba beszélgetni, ahol egy zsírúj mikrohullámú sütő várja és egy üveg vér a hűtőben. Kedves ez az Eric. Sookie a nappaliban egy szekrényt vesz észre, kinyitja, aztán felüvölt, hogy Ericnek meg a kurva anyját, mert megpillant egy aknát, aminek mélyén - vélhetően - a ház gazdája a nappalokat tölti.

Hoyt valóban kapott a pofájára, egy mokesz a szeme alatt, a szája széjjelszakadva, Jessica felajánlja, hogy igyon a véréből, mert akkor hamar meggyógyul, erre Hoyt azzal felel, hogy kösz, de nem kell az a szar, mármint a nője vére, aki ettől kiakad, mi az, hogy szar, bazdmeg, a véremről beszélsz, kapjál már a fejedhez. Pedig Hoyt csak úgy értette a dolgot, hogy nem akar rászokni a vámpírvérre. Késő, Jessica idegbeteg lesz, és arra hivatkozva, hogy megy a patikába Advilért, lelép, de nem patikába megy, hanem a Fangtasiába. Tara beugrik Lafayette-hez, aki viszont éppen elindulna be a városba a boszorkányokhoz, és mivel Tarának amúgy sincs jobb dolga, megy vele és Jézuskával röhögni a banyákon.

Bill magához kéreti Ericet, gyere csak, beszéljünk. Van egy banya a városban, aki feltámasztott egy madarat, és ez szopás, mert ha hatalma van a halottak fölött, akkor minket is ugráltathat. Eric is tisztában van a dolog súlyosságával, én már éltem az inkvizíció idején, emlékszem, milyen az, amikor a boszorkányok nem szaroznak (ez érdekes lehet, miért nincs flashback?). Ez persze egy oldalvágás Bill felé, aki relatíve fiatal vámpír, így egy nyikhaj, Eric meg az egyik legidősebb errefelé, és mégsem ő a király. Bill utasítja, hogy bánjon el a boszorkánnyal, és ugyan ez nem tetszik Ericnek, de a parancs az parancs, és elindul. Bill megint flashbackel, de nem az inkvizícióra, hanem úgy egy évvel korábbra, amikor is az akkor regnáló vámpírkirálynővel nyomott egy csörtét, és kinyíratta. Szóval így lett Billből király. Hoppácsak, Nan Flanagan is végignézte a merényletet, és ő nevezte ki királlyá Billt. Kéz kezet most, mi?

Sookie a Fangtasiába megy, hátha Pamet rá tudja venni arra, hogy beszéljen Eric fejével, de rossz ajtón kopogtat. Pam visszakérdez, hogy mióta lettek ők barátnők, is miért gondolja, hogy melléáll Ericel, a teremtőjével szemben, azért, mert Sookie egy idióta, azért. Megvárja Ericet, mondja, Pam meg csak a vállát vonogatja, felőlem. Odakint tovább folytatódik a tüntetés, Jessica leszarja a tömeget és egy szál atlétára vetkőzve beront, megtalálja magának azt a faszit, aki már a múltkor is szemezett vele, beviszi a budiba és szanaszét szívja a vérét. Tara, Lafayette és Jézuska Marnie boltjában ücsörög, és várja, hogy történjen már valami, de nem történik, mert a nő csak ül és hallgat, mint szar a fűben. Aztán megszólal, de minek: feltámasztunk egy holtat. Ettől sokan kiakadnak, mert van még ott wicca-hívő a boltban elég, Lafayette egyből kijelenti, hogy akkor ő húz is a picsába innen, élőhalottal tele a város, nem kell még egy.

Sam és a haverjai a tábortűz mellett dumálgatnak, a téma a legfurább alakváltás, az egyik nő például tyúk is volt már, Luna meg a saját anyja alakját vette fel, nabazdmeg. Az anyja a szülésbe halt bele, és navaho indiánok nevelték fel, akik olyan meséket meséltek neki, amiben az alakváltók egy másik fajtájáról hallott - ezek emberek alakját is fel tudjék venni, míg pl. Sam fajtája nem. Luna ezt is elmeséli, hogy ez csak akkor jön össze, ha az alakváltó kinyírja az egyik családtagját, mert akkor már fel tudja venni az ő alakját - és az ő születésébe ugye belehalt az anyja. Hú, de súlyos, bazdmeg. Mindezt kihallgatja Sam öccse is, akit Sam elkezd kergetni, de nem ér utól.

Miközben Tara Marnie boltja előtt a csajával telefonoz, és Lafayette odabent arról érdeklődik, hogy honnan a faszból szereznek majd egy holttestet, Eric vámpír ront be az üzlethelyiségbe, ez jó poén volt. Lafayette-ben azonnal vigyázzban áll a szar is, mert ő pontosan tudja, mi van akkor, ha Eric ideges. Sookie a Fangtasia budijában kihallgatja, amit Jessica kiszívja a csávó vérét, és beszélgetni akar vele, ez fasza kis diskurzus lesz. Bill szívét megszakítottad, mondja Jessica, én meg éppen zabálok, menj a faszomba. Sookie le is lép, itt sincs neki hely. Sam tovább üldözi az öcsit, és sikeresen leszedi a levegőből, mert madárrá változott. A tesók egymásnak esnek, te nem is vagy sánta, mondja Sam, te meg nem is jársz pszichológushoz, üvölti Tommy, nem érdekes. Sam ad még egy esélyt a tesónak, bízzunk egymásban.

Eric úgy dönt eleget gyerekeskedtek a boszorkányok egy napra, és ideje lenne elhúzniuk a picsába, innentől kezdve nincs gyülekezés, nincs mágia, nincs semmise, mondja Marnie-nak, az én szemem mindent lát, becsüld meg magad, mertkülönben. Marnie alkudozni próbál, nem jó ötlet, az meg végképp nem, hogy szól a követőinek, hogy álljanak össze egy körbe, és fogják meg egymás kezét. Tara persze pont ekkor lép be a boltba, és szarja össze magát kis híján, ő is tudja, milyen állat tud lenni Eric. Marnie nem is sejti, de fogja, mert a vámpír máris beleharap a nyakába. A követői elkezdenek kántálni, szegény Lafayette is beáll közéjük, mert hülye, Tara meg felkap egy kihegyezett fakeresztet és azzal menne a vacsoráló Ericnek, de csak azt éri el az akcióval, hogy Eric őt veszi kezelésbe.

A varázsige vagy miafasz viszont beválik, Marnie magához tér, az ég elsötétül, a nő meg latinul kezd el skandálni valamit, amitől Eric teljesen összeszarja magát, én meg attól, hogy Marnie szemében szó szerint valami tűz kezd el lobogni. A kántálás közben Marnie arca átalakul, egy másik nő jelenik meg a helyén, a végére pedig Eric úgy áll a kör közepén, mint akinek fogalma sincs arról, hol van és mi történik vele. Marnie a transzból magához térve nem emlékszik semmire, ez meg mi volt? Jason estéje sem alakul túl jól, a szájából ugyan kiveszik a pecket, de nem eresztik el, sőt. Crystal a faszijával/tesójával együtt megy be hozzá, és közlik vele, hogy mostan gyerekcsinálás lesz, mármint Jason fog dugni Crystallel. Először viszont párducembert kell csinálni Jasonből, amihez mindketten levetkőznek, párduccá alakulnak és elkezdik zabálni Jasont. Na, fasza.

Az utolsó jelenetben Sookie hazafelé tart az autójával, és rálel az út mellett félmeztelenül kóválygó Ericre. Te meg mit keresel itt, kérdi, de az úgy néz rá, mint aki most látná életében először, még a nevét sem tudja. Ki vagy te? Sookie, hiszen ismersz. Dehogy ismerlek, viszont nagyon jó szagod van. Szarban vagy, Sookie.

Címkék: true blood
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli_ 2011.10.16. 10:22:57

Sixx, ezt biztos te írtad...?

sélli_ 2011.10.17. 09:21:13

@sixx: Ja, nem szar, csak harmadik mondat után elkezdtem gyanítani, hogy nem te írtad. Nem olyan'sixxees' :)) De jó! Csak nem 'sixxes' :))
süti beállítások módosítása