Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 2x10 - Kémkedni veszélyes

2011. október 13. 14:00 - Zenóbia

Jó seggű lány óriás pizzás dobozzal, (ez a két dolog nagyjából elég is, hogy a nők nagy része máris utálja) lopakodik ki a folyosói szemétledobóhoz, ami természetesen tele van, és természetesen a tuszkolástól egyszer csak leesik egy hulla a jó seggű lány orra elé, aki ettől sikító frászt kap. Ő sem fog többé pizzát rendelni. Mindeközben Castle mit sem sejtve idegesíti Marthat, aki egy darabot tanulna, ha ő nem játszana kommandósat egy játék helikopterrel éppen. Hazaér Alexis is, akinek három napos gyakorlatot kell eltölteni egy közhivatalban, vajon mi lesz az a közhivatal, na vajon mi? És igen, a nyertesnek megint nem jár csoki, tudom-tudom, abbahagyom. Szóval holnap reggel Beckett már nem csak Castle-nak, hanem Alexisnek is eligazítást tart. Nyakába veszi az egész családot. Most jött el a pillanat, hogy Castle is tudomást szerezzen az újabb hulláról, így Martha nyugodtan tanulhat végre.

Ó, itt van Lanie, már nagyon hiányzott, bár Perlmutternek nagyon bírom a bunkóságát. A hullát mellkason lőtték. Castle is befut a helyszínre, befogott orral, mert finnyás, és nem bírja a hulla és a szemétszagot egyszerre. Orrcsipesz? Ryan vele szemben bírja a szagokat, előugrik egy konténernyi szemétből, ahol megtalálta a hulla pénztárcáját. A hulla Sam Parker, nem idevalósi és a 15. emeleten lőtték le. Biztosan meglátogatott itt valakit. Vagy nem, majd megtudjuk. Másnap reggelre okosabbak lesznek, Sam Connecticutban élt a feleségével és két gyerekével, irány a hullaház, hogy kikérdezhessék az asszonyt. Ahol hullaházhoz nem illően szappanopera zajlik, mert nem egy feleség van, hanem egy feleség és egy menyasszony. Sam tudott élni. Még ha nem is túl sokáig.

Az őrsön két külön szobában tárolják a nőket, Castle meg állatira élvezi a helyzetet, hát igen, van miből anyagot gyűjteni a következő könyvéhez. Először a menyasszonnyal beszélnek, és ott kezdődik a dolog, hogy szerinte nem is Samnek hívták a pasit, hanem Jake-nek. Éljen. Munkahelyi kapcsolat, Jake volt az új srác, ő meg lecsapott rá egyből de menten. Szép is a szerelem, bár Jake minden hétvégén látogatta az Alzheimer kóros apját, aki nyilván nem az Alzheimer kóros apja volt, hanem a felesége, a két gyerekkel. Hogy nem zavarodott össze soha?! Mindent összevetve, menyasszonyunk nem kapott röhögőgörcsöt attól, hogy fél éve folyamatosan hazudik neki élete nagy szerelme. Áttérünk a folyosó túloldalára a feleséghez, aki kicsit már agresszívebben reagál, tépjük ki a nő haját. Ezt sosem értettem miért a nőt kell megtépni, mikor a pasi kúrt félre, nyilván nem tüzes vassal kényszerítették. Jelenleg mondjuk a férjet már nem érdemes nagyon megtépni, így valóban marad a másik nő.

Sam a zöldeknek dolgozott, és azért jött fel a nagyvárosba, mert otthon már nem termett számára babér. Vállalati tanácsadással foglalkozott, főleg hulladék gazdálkodással, gondolom most már mindenki érzi az egészen enyhe iróniát a gyilkosság körülményeinél. A feleség nem sejtett semmit, Sam dörzsölt fickó volt. Most akkor vagy az van, hogy valamelyik nő állati jó színész, és miután rájött a megcsalásra, kinyírta a fickót, vagy nem ez van, hanem valami más. Ryan óránként jelentkezik be a barátnőjénél telefonon, ez a mézes tejjel együtt kezd beteges lenni. Alibije egyiknek sincs igazán, a feleség tévézett, a menyasszony meg otthon volt egyedül. Nézzük a híváslistákat, mondja Ryan. Castle másnap reggel bio szendvicset gyárt Alexisnek, nehogy fánkot kelljen ennie, pedig szerintem az hozzá tartozna az érzéshez, de mindegy. Mindenesetre Alexis üzletasszonynak öltözött, Castle már látja is kirepülni a szárnyai alól, szörnyű ez neki. Alexis lehet jobban járt volna egy kifakult tréninggel, Beckett besuvasztja a bűntettek során talált tárgyak raktárába, ahol katalogizálhat napestig. Biztosítja is Kate-et, hogy vele nem lesz gond, nem úgy mint apuval. Áh, ezt nem kellett volna.

Befutnak Ryanék, akik nem tudnak dűlőre jutni, hogy az áldozat Jake vagy Sam, vagy Sam vagy Jake, mi is így vagyunk ezzel valahogy. A lényeg, hogy voltak a lakásán, és találtak csomó érdekességet. A másik személyazonosságára vonatkozó papírokat, fényképet a menyasszonyról, ami megfordítva bármikor kicserélhető a feleségre két gyerekkel, cuki. Na és egy telefon az asztalon egy fenyegető üzenettel, hogy hívj vissza te rohadtdisznó, vagy beköplek a feleségednél. A telefonáló pedig Charlie, a feleség bátyja. Állítása szerint nem azért fenyegette meg Samet, mert csalta a feleségét, arról akkor még nem is tudott, hanem mert tartozott neki egy csomó pénzzel. Az alibije stimmel, dolgozott a gyilkosság idején. Az viszont nem világos, hogy ha ennyire el voltak adósodva, akkor SamJake miért jött el a régi munkahelyéről úgy, hogy kevesebb lett a fizetése. Beckett szerint a férfiak bármilyen baromságra képesek, hogy védjék az egójukat, erre Castle távozz boszorkány jelet mutat de gyorsan. Indulnak SamJake irodájába, de csak lassan, mert Kate hirtelenjében nem találja a seprűjét. Ryan nem érti, nem baj.

SamJake főnöke sem érti, pedig az összes referenciát felhívta, és mindenki áradozott az emberről, aki nem is létezik. Ezzel most Castle-ék is megpróbálkoznak, de már egyik szám sem létezik. Alexis közben jól halad a raktárban, és talál egy családi fényképalbumot, ami szerinte hiányozhat valakinek, és szeretné visszajuttatni. Beckett megadja neki a rendőrök listáját, akik dolgozhattak az ügyön, így már Alexisnek is van saját nyomozós feladata. Meglepetésre befut a menyasszony, akinek időközben eszébe jutott, hogy látta ő már hamarabb is a feleséget, aki leskelődött utánuk egy ezüst színű hibrid autóból. Irány a feleség, a hibrid stimmel, de ott minden második embernek ilyen van, ez nálunk nagyobb segítség lenne egyelőre. A feleség persze tagad, sosem járt a férje lakásánál, a két gyerek miatt ideje sem lett volna rá. Lehet, hogy inkább a menyasszony a ludas, mondja ő, hiszen sokszor csörgött a telefonjuk, és nem szólt bele senki. A menyasszony már hívta őt SamJake halála óta többször is, egyszer a temetés miatt, másodszor pedig azért, mert valamit vissza akar kapni, amit ő adott SamJake-nek.

Beckették el is fáradnak mire visszaérnek az őrsre, na igen, aki nem ingázik 10 éve napi három órát csak azért, hogy bemehessen dolgozni, annak ez valóban kiakasztó lehet. Most, hogy ezt leírtam, ismét eszembe jutott, hogy itt én vagyok az egyetlen hülye, de foglalkozzunk inkább a hullával. A hosszú út alatt Esposito sem tétlenkedett, rájött, hogy SamJake előző munkahelyét a jelenlegi kezdte el felvásárolni. A két cég már régóta rivalizált, és most Sam új munkahelye került nyerő pozícióba valami új fejlesztéssel. Ezért is hamisíthatott önéletrajzot, hiszen valószínűleg nem vették volna fel egy rivális cégtől. Ryan közben lenyomozta a referencia telefonszámokat, amik mind a régi céghez futnak vissza, na most akkor mi is van? A nagggyon cseles címválasztás miatt mi már ismét tudjuk, hogy miről van szó, ezért aztán nem teszek úgy, mintha hülyék lennénk. Na tehát, SamJake ipari kém volt. Az új főnökét ezzel kicsit meglepték, de azt egyből vágja, hogy SamJake az elem újrahasznosítási technológiájukat akarta megszerezni. Nyilván akkor a menyasszonnyal is ezért jött össze, hogy információkhoz jusson, erre nagyjából két perc alatt ő is rájön, de azért még megerősítést kér Beckettéktől, amit meg is kap.

Ellenőrzik mindkettőjük gépét, és kiderül, hogy SamJake folyamatosan e-mail kapcsolatban állt az előző munkahelyének vezérigazgatójával, Andy Bermannal. Halljuk mi Andy véleménye. A halála napján SamJake felhívta, és kérte, hogy találkozzanak, mondván rájött az újrahasznosítás titkára. Már egy párszor régebben is azt hitte, hogy rájött, de mindig kiderült, hogy hiányosak a képletek, és nem tudták őket kipótolni. Emiatt aztán ki is rúgta SamJake-et, aki ezek szerint a saját szakállára dolgozott tovább. Beckett erősen próbálja beleszuggerálni a fickóba, hogy ő ölte meg SamJake-et, de az nem eléggé jó alany, csak ügyvédet kér, ahelyett, hogy vallana. Beckették megint utazhatnak a világ végére, mert a feleség és a menyasszony hajba kaptak, és csak ő lehet a döntőbíró. Castle boldog és popcornt akar a műsorhoz, a többiek meg fényképekre vágynak. Menyasszony azért tört be SamJake dolgozószobájába, mert vissza akarta szerezni a nagyapja tollát, amit még ő adott ajándékba Samnek. Vissza is szerezte, aztán üvöltöznek és mindjárt jönne a hajtépés, de Beckett sajnos közbelép. Elhangzik pedig a "Nem csoda, hogy fekélye lett ilyen feleség mellett!" - mondat is, tisztára Született feleségek, mondja Castle.

De Lanie boncolási jegyzőkönyvében nyoma sincs fekélynek, viszont Sam mégis minden kedden orvoshoz ment a határidő naplója szerint. Ryanék kinyomozták ügyesen, hogy nem orvoshoz ment, mert ugyan erre a címre rendelte a fuvart, de a taxisnak már másik címet adott meg induláskor. Egy magánház, egy kikötő, egy feldolgozó telep. Alexis beszélt az összes nyomozóval, de mindegyik zsákutca volt, viszont Castle ad neki egy ötletet, még ha nem is szándékosan. Ryanék találtak egy dokkmunkást, akitől SamJake a hajók szállítmányairól érdeklődött a kikötőben. A magánház, pedig a menyasszony háza, ahol más néven lakott a hat éves lányával. Akkor most elmondhatjuk, hogy itt semmi sem az, aminek látszik. A menyasszony ismét az őrsön, őt meg hívhatnák SarahLaurennek, de hagyjuk ezt szerintem. Szóval őt azért vette fel a főnök, akit ezek szerint mégsem lepett meg annyira a hír, hogy SamJake egy kém volt, hogy állítsa meg SamJake ténykedéseit. Hamis információkkal látták el, hogy egyszerre tehessék tönkre őt is, és a rivális céget is.

A nőnek állati nagy önbizalma van, hogy mennyire könnyű volt bánni Sammel, és milyen hülyék is a pasik, de aztán Castle nagy örömmel vágja az arcába, hogy itt valójában Sam játszott vele, nem pedig fordítva. Könnybe lábadt szemek a válasz. Alibije persze van, a lánya iskolai előadásán ült. Na még egyszer utazzunk le kurva messzire, hogy rájöjjünk, mit keresett valójában SarahLauren (elnézést), mert hogy nem a nagyapó tollát, az tuti. Castle az írói fantáziájával rájön, hogy menyasszonyunk megtalálta amit keresett, de mivel megzavarták, kénytelen volt ledarálni az iratmegsemmisítővel. Valaki nagyon jót fog kirakózni az éjjel. Sam a titkos útjain fényképeket készített arról, hogy az elem újrahasznosítás valójában nem is az, aminek látszik, ismét kénytelen vagyok a nagy igazságot hangoztatni, mert egyszerűen csak átcimkézve kihajították őket a tengerbe. Én nem vagyok valami nagy zöld, de azért na.

A főnök szerint úgysincs rá bizonyítékuk, hogy megölte volna SamJake-et, de meglepik őt is, és engem is, mert van. Elé tolnak egy bezacskósított pisztolyt, amit az ő lakása mögött találtak a kukában. Újra kellett volna hasznosítani, hangzik el az évezred poénja, de a főnök nem nevet. A feleséget viszont megnyugtatják, hiszen a férje tényleg szerette, és azért adta az életét, amiben hitt. Bónuszként pedig Alexishez megérkezik egy lány a fényképalbumért, ami még az anyukájáé volt. Rájött, hogy nyugdíjba ment a nyomozó aki foglalkozott az üggyel, és így már könnyen megtalálta. A lány is örül, Alexis is, Beckett is, Castle meg büszke, meghatódás van minden szinten, térjünk is nyugovóra. Na jó ne, mert még csak délután öt.

Címkék: castle
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2011.10.13. 15:37:22

"Sam tudott élni. Még ha nem is túl sokáig." LOL

Jó volt ez a rész, szerettem. Kicsit, kusza, nem mindig jól elvarrt szálak, de az a fajta kellemes szórakozás, ami miatt érdemes (volt) nézni a sorozatot.

Zenóbia 2011.10.13. 16:36:11

:)
Nem vagyok nagyon előre a nézésben, de akkor szerinted elromlik egy idő után a dolog?

Neoprimitív 2011.10.13. 18:10:44

@Zenóbia: a harmadik évad elég vegyes fogadtatású volt. A nézők egy része szerint a legjobb az eddigiek közül, sok törzsnéző viszont vette a kalapját és azt mondta, köszöni, ennyi. Mondjuk azt, hogy a második évad végétől a sorozat egy más úton haladt tovább, mint addig és volt akinek ez nem jött be. (Pl. nekem sem.)
süti beállítások módosítása