Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egy óra múlva itt vagyok! - A temetés - 1x06

2011. október 07. 12:00 - Sigismundus

Forray tábornok gyászszertartása, kitüntetések, meghajtott zászlók, díszőrség. A vezérkar valamelyik tagja mond magasztaló beszédet. Egy hete még meg tudták volna fojtani egy kanál vízben politikai nézeteiért. Most persze ő a példakép, az irányt mutató fáklya, akire hivatkozni lehet, akiért bosszút lehet állni.

Késmárki és Shultzer sajtószemléznek. Az egész támadást sikerült szerbek nyakába varrni, ez jó. Alizt és Zotovicsot is ők rabolták el, az újságok szerint. Azért a százados nem elégedett, nem tetszik neki, hogy magyar tisztek is odavesztek a német kommandótól. Shultzer leugatja, inkább lenne hálás, hogy leállíttatta a bőrügyletet vizsgáló magyar bizottságot !

Aztán a szökött sofőr ügye, igaz hogy terrorista vidék felé menekült amikor eltűnt, de lehet hogy a csetnikek kikérdezik. És akkor érdekes dolgokra derülhet fény.. Késmárki ugyanis, megtudta az időközben Újvidékre jött Brennertől, Láng kommunista múltját, és hogy egy budapesti futár is jött ide. És Brenner elméletét is elmeséli a németnek, mely szerint Láng azért szerezte meg a kivégzendők listáját, hogy a budapesti ember fegyveres akciót szervezhessen a kiszabadításra. A lista szerintük már nincs Lángnál, tehát sokat nem vallhat a szerbeknek. Konspiráció az elsőn.

A Zöldházban Brenner a foglyok közül válogat. Van itt 19-es vöröskatona, szerb tanító és katonatiszt, Mirko Mitics néven Leinhert Abwehr hadnagy, meg egy szakállas szerb, Miroslav Keracs, terménykereskedő. Felkelti a felügyelő érdeklődését, elvezetik kihallgatni. Brenner jó szemmel választott.

Ugyanis Shultzer szerint ennek a szerbnek kell megszöknie. Magyarázza a dolgot Késmárkinak, a szerb egy fontos valaki a kommunisták közt, futár, és már Zágrábból elindult Szerbiába amikor néhány nagy letartóztatást sikerül a horvátoknak csinálni. És a börtönben Leinhert/Miticsnek sikerült Keracs bizalmába férkőznie, néhány megtudott azonosító jelszóval. És Keracsnak egy olyan üzenetet adott át, mely szerint a jugoszláv kommunisták vezetősége harci osztagokat szervez, és ezek a városokban kezdjenek akciókat.. Magyarán Keracsnak azért kell szabadnak maradnia hogy minél többfelé megvigye a hamis utasítást. Konspiráció a másodikon. És megkéri/parancsolja Késmárkinak, vigyék csak holnap reggel kivégezni a Sirály szigetre a transzportot, csak éppen gyenge csendőrőrséggel.. Valahol egy ócska pajtánál az erdőben nagy buli van. Szerb királyi tisztek isznak egy sikeres portyára, és dalolják a szerb királyi gárda indulóját. Az ok, 24 lelőtt magyar és német katona (szemek kivájva, ősi szerb szokás szerint) és egy élő magyar, akivel kissé el lehet játszani.

A jókedvnek egy civilruhás érkezése vet véget. Sztanko őrnagy hozza a hírt, hogy a Zotovics kastély megrohanását az ő nyakukba akarják varrni. Ez duplán rossz, mert elrendelték a statáriumot, egyrészt, másrészt meg az eltűnt Zotovics titokban támogatta a csetnikeket. Nosza, elő is veszik a magyart, akit aznap éjjel kaptak el, közel a kastélyhoz. Hamar sikerül szóra bírni, ő persze nem tud semmit. De előkerül a zsebéből a valódi transzportlista, tele roppant érdekes nevekkel. Kis ösztönzése Láng elmond mindent.. Hogy ő ezt egy magyar kommunistának mutatta meg, és hogy a Zotovics kastélyt németek támadták meg. Ezt persze Sztanko őrnagy el nem hiszi, de tervet kovácsol. Rájön hogy nyilván kommunisták akarják megtámadni a transzportot, hogy sajátjaikat kiszabadítsák. És valószínűleg ők támadták meg a kastélyt is.. De ott lesznek a Sirály-szigeten a csetnikek is, kiszabadítják a sajátjaikat, elfogják a kommunistákat, és kiszedik belőlük hol van Zotovics… Konspiráció a harmadikon.
 
Brenner boldogan magyarázza Késmárkinak, hogy az ő szimatával mennyire jól kiszúrta hogy Keracs fontos futár. Ezek mind ilyen fedő sztorival dolgoznak, terménykereskedő, az sokat és sokfelé utazik. A százados gratulál, egyetért. Amikor azonban a felügyelő közli, hogy ő elvinné Pestre kihallgatni a szerbet, nemet mond. És elárulja, hogy német kérésre, hagyja a fickót megszökni. Brenner döbbenten áll, szerinte a saját, magyar érdek lenne előrevallóbb, de ekkor érkezik egy távirat, Komlóssy kegyelmestől, hogy térjen azonnal haza. Egy-null Késmárkinak.
 
Hajnal Újvidék felett, csoportok mozgolódnak mindenütt. A Zöldháznál csendőrök terelik egy teherkocsira a transzportot, irány a szép nevű Sirály-sziget, egy katonai kompon szándékoznak átkelni majd. Ott éppen ekkor száll partra, a Sirály-szigetnél Mackó és újvidéki melós kommunistákból álló csapata. Természetesen mind képzett diverzáns kommandósok, géppisztolyt is jól kezelik. És itt mozognak a sásban a csetnikek is, meg Vince. Sztanko négy emberének megparancsolja, kerüljenek a kommunisták hátába, Lángnak meg utasít, kezdjen beszélni Mackohoz.
 
Elkezdenek tárgyalni hát, Vince közli, a csetnikek sokan vannak, a sajátjaikat akarják. Macko egyezkedne, ők is elvinnék a sajátjaikat, plusz Vincét, és oké az üzlet, Persze ez csak időhúzás, a négyfős kommandó a magyarok hátába került. De már közel a csendőrosztag is, még csak le sem fegyverzik őket, csak őrzik, rájuk fogott fegyverrel. A fő csetnikcsapat meg, irány a transzport. És már jönnek is a kakastollasok, a csetnikek meg tüzet nyitnak azonnal. Kis létszámú az őrség, esélye sincsen, a foglyok kezdenek rohanni amerre csak tudnak. Keracs és Mitics együtt. Az utóbbi kap egy lövést a vállába, és a földre esik. Közben Mackóék kihasználják a lehetőséget és gyorsan leütik négy őrüket. Majd irány a Duna-part, mert a csendőrök épp az ő irányukba vonulnak vissza..
 
A parton a kompnál a két műszakis honvéd hallgatja a lövéseket, de azt hiszik hogy a csendőrmeló hangjai ezek. És tesznek is rájuk pár utálkozó megjegyzést, mert civilben meggyűlt nekik is a bajuk a kakastollasokkal. Katonának muszájból behívják az embert, de kakastollasnak önként áll, aki ilyet szeret. Aztán meglepődnek kissé, amikor egy csomó fegyveres magyar civil jelenik meg és szépen kéri őket ugyan vigyék át őket a partra.
 
Sztanko őrnagy nem túl elégedett, a három célból csak a saját foglyok kiszabadítása sikerült, két ex- jugó tiszt, meg egy Keracs nevű terménykereskedő van velük. Utóbbi érdekli Sztankot, a Sirály szigeten közben Mitics lőtt sebbel bolyong magában. Zotovicsot, Alizt és MrSmithet pedig, a vadászruhás német kommandó egy, németek megszállta területen fekvő, szintén Zotovics tulajdonú vadászházba vitték. Elhagyatott, csak egy vén intéző lakik ott. Budapesten Komlóssy kegyelmes úr kioktatja szelíden Brennert, magasabb érdekek, neki is fentről szóltak, a fentieknek meg von Grollsteint szólt le. Szóval menjen haza, nyugodjon meg és üdvözli kedves feleségét. A szeméttelepen Valkó közli a rossz híreket Gulyással, (jó gyors egy hírközlési rendszerük lehetett az illegalitásnak, ha már délután megtudta)  majd rohannak Kenyérhez megtárgyalni. Keceli, mivel egyéb dolga sincsen, leselkedik, fülel.
 
Sztanko és Keracs tárgyalnak. Az őrnagy meg akarja győzni a terményfelvásárlót, segítsen nekik kaja-ügyben. Zotovics hogy eltűnt, nincs ellátmányuk. Fegyverük van, pénzük is, és a kereskedő ismeri a gazdákat, vásároljon hát nekik! Keracs elvállalja de hogy igazán bizonyíthasson nekik, elkéri tőlük Vincét, egy pisztolyt meg egy lapátot.. Egy ellenséget igaz szerb hazafiként hadd küldjön másvilágra ő is! Sztanko beleegyezik, és csodák csodája, még tanúkat sem küld velük hogy igazolják az igaz szerbség próbáját.
 
Vince ásogat, egy testhezálló gödröt, nagyon-nagyon komótosan minden lapát földet megnéz. Keracs leállítja, lúzerünk ásná még mélyebbre, minek sietni, de ugrás ki! Meglepetés, a szerb kezébe nyomja a pisztolyt, és némi megvetéssel hangjában közli, ő az a kapcsolat akivel Macko találkozni akart! Majd itt a vallomástétel ideje, lúzerünk elkezd mesélni, de a sofőrős sztoritól kezdi. A végre Keracs párszor felröhög bizonyára. Majd felállítja a diagnózist, Vince azért kerül állandóan bajba, mert nem akar részt venni semmiben, ki akar maradni, meg véletlenül izé. Jobban tenné, ha tudatosan cselekedne, mint ő, Drót, meg Macko, álljon közéjük! Vince bólogat, nyugodt, hogy megint van aki megmondja neki, mit csináljon. Csinálja most, azt hogy elmegy egy köteg rőzsével egy erdőszéli kunyhóhoz, közben tetesse magát még hülyébbnek. Ott találkoznak, egy óra múlva, természetesen!.
 

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

A vadászházi öreg intéző kimegy az erdőbe bóklászni, egy tisztáson megáll és elkezdi utánozni az erdei gomba hangját. Megmozdul a bozótos, megjelenik fia, daliás, romantikus megjelenésű délszláv, fegyverrel. Kis apa-fia csevely, hogy megjött a gazda pár vendéggel, de nem önszántukból, kíséretük egy szakasz civil német fegyverekkel és vezényszavakkal… Menjen a fiú jelenteni valami Dusán bácsinak, ezerrel..

 

Címkék: egy óra múlva
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása