Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 4x01 - She's Not There

2011. október 06. 09:27 - sixx

Na, kérem szépen, visszatérnek a hogyvoltra a falusi vámpírok és a vidéki vérfarkasok, ha minden igaz, ebben az évadban kistérségi boszorkányok is csatlakoznak az amúgy is felhígult cirkuszhoz (párducember, ne már) aminek az előző évada úgy ért véget, hogy a vámpírkirályt beleállították a betonba, Eric ideges volt Billre, Bill véreset könnyezett Sookie oltárán, a foghíjtündér viszont elzavarta a vérbe, mert egy pöcs, és inkább elment Tündérországba.

Bárcsak ne tette volna, mondom az évad nyitójelenetét figyelve, na nem azért, mintha félteném Bon Temps legkevesebbet dolgozó pincérnőjét, hanem mert a tündérek világa ótvarul néz ki, valahogy úgy, mint ahogy a magyar köztévé díszlettervezői berendeznék az Orbán-rezidencia kertjét, habos-giccses-színes-homályos izé az egész, legutoljára a Stargate SG-1 első vagy második évadában láttam ilyen szarul megcsinált helyszínt, é nem, a világítós gyümölcs sem segít, amivel traktálják a népet. A lakosok mindenféle ruhában, de gondosan válogatott eklektikában tobzódnak, ide érkezik Sookie és menten összefut tündér körösztanyjával.

Sookie meglát pár ismerőst, és nagyon úgy néz ki, minden fasza, a világítós gyümölcsöt isteni mannaként zabálja mindenki, köztük egy ismerős arc is, aki nem más, mint Sookie nagyapja. Nahát. Mondjuk sejthető volt, hogy a vámpíroknak oly jót tevő tündérvért (tudnak tőle a napon rohangálni) örökölte valakitől, de én, mivel az ilyen aprólékos háttérinfókra nem figyelek, a nagyira tippeltem volna. Nagyfater egy flashbackben is megjelenik, és agyonfényelt HDR-képsorokon ad egy almát az unokának, ennél szignifikánsabb emlékei is lehetnének a foghíjas szőkenőnek, de mindegy. Nagyfater szerint ő az almát tegnap adta a kis Sookie-nak, nahát, itten másképp telik az idő.

Sookie naprakészre hozza a nagyfatert, aput és anyut elvitte az árvíz, nagyi is meghalt, csak Jason maradt a Stackhouse-klánból meg én. A nagyfater sírni kezd, joggal, egy félhülye viszi tovább a családnevet, én is keseregnék. Sookie közben meglát egy koboldot vagy miafaszt, nagy füle van, randa zöld feje és hosszú karmai, és ha mindez nem lenne elég figyelmeztetésképpen, hogy itten nem stimmel minden, a falakból fekete takony kezd el folyni, mint valami zsékategóriás horrorban, a világítós alma meg egyszer csak rohadt, férges gyömölcsnek tűnik. Sookie menten üzen is a nagyfaternek telepatikusan, csapda ez, nem más, mennünk kell innen, de izibe', csak azt felejti el, hogy itt mindenki tündér, azaz tud gondolatot olvasni, bukta van. A tündérkirálynő is megjelenik, idegesítő brit akcentusa van, zöld szeme és hegyes fogai, de ezt is csak Sookie látja, mert őt még nem vakította el a NYENYI helyi kiadása.

Szarban a népünk, mondja a nő, mert egyikünk vérét vámpír szívta, és emiatt bejuthatnak idei is, a létezés ezen síkjára, oh, be szép is ez így, ugye. Sookie mentegetőzik egy sort, bocsesz, legközelebb garbóban megyek kurválkodni, de hiába, a főnéni intésére lefogják, tessen enni a gyümölcsből, aztán pedig aratunk, embert. Ez így elég zavaros, de ezen ne akadjunk fel. Sookie nem szereti, ha baszogatják, és ilyenkor előjön belőle az egyik Jedi-póver, a kezéből tüzes golyó gyön, és a főnénit belepasszírozza egy fába, a homályos-sárga tündérvilág meg egyszerre szürkésbarna, kies tájjá válik, oké, már értem az eltúlzott első képsorokat, mea culpa Alan, mea culpa. Sookie és a nagyfater menekülőre fogja, mert a tündérek mind ronda manókká változnak és olyan hangon beszélnek, mint a Sikoly főgonosza. A rohanás során az egyik ellenről kiderül hogy a belső ellenállás gerillája, és segít Sookie-éknak eltűnni, de szó szerint - beleugranak egy bazinagy gödörbe, és Bon Temps-ben térnek magukhoz. Mindketten, a holtából visszatérő nagyfater is.

Persze, hogy a temetőbe érkeznek, és az is várható volt, hogy nagyfater, aki Sookie-val ellentétben evett a gyümölcsből, nem fogja sokáig húzni ebben a világban, s lőn, jó gyorsan megöregszik (azaz elszürkül a bőre), ad egy zsebórát Sookie-nak, amit Jasonnek küld (remélem, nem a seggében őrizte), és puff, köddé válik. Nahát. Sookie kicsit sír, aztán megvonja a vállát, és hazaszalad, de valami nem stimmel a házzal. Egy faszi éppen sárgára mázolja, és amikor Sookie menne be az ajtón, rá is szól, hogy helló, hova teccik ilyen sietősen? Hát haza, ez az én házam, mondja Sookie kissé ingerülten, és hiába tiltakozik a mesterember, csak bemegy a nappaliba, ahol minden bútor letakarva áll, mintha Sookie nem egy félórája ment volna el innen. A festő kihívja a zsarukat, mert milyen már az, hogy egy szőkenő csak úgy beront random házakba, és vajon ki dörömböl az ajtón? Jason Stackhouse seriffhelyettes, nabazdmeg.



Sookie, kérem szépen, egy évig volt oda, legalábbis a rendes időszámítás szerint, tündérföldön mindez volt vagy félóra. Nem rossz módszer az előző évad végén kissé leülő történet előregördítésére, a karakterekkel lehet szórakozni, és így tovább, bár ez az egyik legelcsépeltebb (tévés) írói eszköz. A házat Jason eladta egy ingatlanos cégnek, mert mindenki azt hitte, Sookie meghalt - igaza van. A tesó persze nem így látja, ilyen könnyen feladtad? Nahát, mekkora köcsög ez a nő, nem mintha újdonság lenne, de akkor is. Tündérországban voltam, mondja Sookie, Jason elnézően mosolyog, persze, persze, Tündérországban, mondogassad csak és majd bezárnak. Na, akkor ez miafasz, kapja elő a zsebórát Sookie, ezt magyarázzad. Jason sokkot kap, honnan van ez? Nagyfatertől, onnan.

Lemegy a nap, Sookie ki is megy a tornácra, mert ilyenkor jönnek elő élőhalott udvarlói, s lőn, Bill villámsebesen ott is terem, Soooookiiiiiieeeee, hörgi áldélies álamerikai akcentussal, hun az istenben voltál? Mi közöd hozzá, Bill, kérdez vissza Sookie, mire Bill belekezd egy barokkos szerelmi vallomásba, de hálistennek megjön Eric, a cinikus gecivámpír, és azzal nyit, hogy én tudtam, hogy nem haltál meg, és nem adtam fel a reményt. Bill ettől ideges lesz, mármint attól, egy másik vámpír is ott lábatlankodik az excsaja körül, és ráparancsol Ericre, hogy húzzon a picsába - az meg megy, mint a kiskutya, amit a helyére parancsoltak. Mi az isten van itt? Megjön a seriff is, Andy, aki Billt gyanúsította Sookie elemésztésével, és ideges, mert kurva sokáig kereste a csajt, az meg most megjelenik, és közli, hogy nem is rabolták el, csak nem volt itt. Andy a szokásosnál is jobban vibrál, mi van ezzel? Bill segíti ki Sookie-t: nekem dolgozott, kussoljál. A kocsiban Jason rátalál Andy idegességének okára - vámpírvért iszik, hoppácsak.

A következő jelenetben LaFayette és Jesus érkezik meg egy Holdistennő nevű üzlethez, ahol boszorkányok tartanak szeánszt. Mindez azért, mert víziói vannak, bár két hónapja egy sem volt, és már kezdett megnyugodni. Jesus ragaszkodik a banyákhoz, majd azok kiűzik belőled a cuccot, jó lesz, hidd el. Ebben a sorozatban minden, ami később szarni megy, így kezdődik, hogy csak öt perc, jó lesz. Az üzlethelyiség kissé eklektikus berendezéssel bír, a hátsó helyiségben meg egy rakat nő és férfi ül körben, gyertyával, köztük egy szemüveges titkárnőfajta, meg a jóravaló ovónőnek tűnő Fiona Shaw, aki a főbanya vagy mi. Marnie, a főbanya éppen egy Edith nevű szellemmel van kapcsolatban, illetve Eddie-vel, aki az egyik vámpír az első évadból (őt nyírta ki LaFayette) és mond egy olyan dolgot, amitől Lafayette kiakad és elhúz, mert Marnie tényleg kommunikál a halottakkal.

Arlene élete is megváltozott az elmúlt évben, ott van menten a gyerek, akit Terry-nek szült, de első évados sorozatgyilkos fasziájót van (ne tessék kérdezni, bonyolult), akiről Arlene azt hiszi, hogy maga a gonosz, mert leszaggatja a babák fejét. Szerintem ettől normális a gyerek, és Terry is így van vele, aki gyerekkorában mókusfejeket varrt gyíktestre, ami azért egy kicsit erősnek tűnik. Újabb karakterre ugrunk, ez a rész mér csak ilyen lesz úgy látszik, Tarára, aki levágatta a haját, kigyúrta magát, mint állat és ketrecharcos lett New Orleans-ben, meg leszbikus. Megint váltunk, Hoyt és Jessica összebútorozott, de minek, mert veszekednek, Hoyt ugyanis szeretné, ha a csaja főtt kajával várná otthon, az meg nem főz, mert nem zabál, és undorodik a kajától. Hoyt rámutat, hogy az ő vérétől nem undorodik annyira, sőt, rendszeres fogyasztó, szóval kussoljon és csináljon rántottát. Csinál, héjjal együtt, idegesen.

Pam a Fantasiában vesz fel egy riportot, aminek szövegét olyan lelkesedéssel mondja el, mintha a hátáról a bőrt nyúznák ezüst rambókéssel. A vámpírok szóvivője le is álltja, és Ericet kéri fel, hogy legyen az arca a pr-anyagnak, amiből kiderül, mennyire szívesen látják a nagycsaládosokat is a Fantasiában. Eric elmondja a mantrát, mert jófej, közben meg Billt mutogatják, aki öltönyben-nyakkendőben nyilatkozik, nagyfőnök lett a vámpírok között, legalábbis nagyon úgy tűnik. Egy újabb karaktert is megmutatnak, Portia Bellefleurt, Andy unokahúgát, akit Bill minden bizonnyal halálra dug majd, már ha abból indulok ki, hogy tavaly ilyenkor egy nő fejét tekerte el 360 fokban kúrás közben.

Sookie másnap reggel visszamegy Sam kocsmájába, mintha mi sem történt volna, találkozik LaFayette-el, Sammel, Terry-vel és Arlene-nel, és persze Taráról érdeklődik. Sam kissé sértődött, hogy Sookie nem jelentette be neki az eltűnését előre, van ez így akkor, ha a tündérek rabolják el az ember lányát, mondhatná Sookie, de nem teszi, mert hülyének néznék, így megmarad a Bill-féle hivatalos verzió mellett, engemet elküldtek vámpírbizniszre, ott voltam inkognitóban. Sam visszaveszi, de csak részmunkaidőben, akkor, ha valamelyik fogyatékos pincérnője nem ér rá. Lafayette-hez eljön a Jézuska, ne morcizzál már, mackókám, mondja neki, higgyél a mágiában oszt jó lesz. Lafayette-et nem igazán győzte meg a kibaszott mágia, mondja, jobb lenne, ha csak szimplán buzulnánk, és nem varázsolnánk.

Andy toppan be vámpírvérért, és mivel kifogyóban van a cucca, idegbeteg, és erőszakos, nem tetszik nekem ez az új Andy. Jason ront be, és leszedi szakácsról, húzzunk innen a picsába, mondja, Lafayette szemén látszik, hogy ennek még lesz folytatása valahogy. A kocsmába megjön Hoyt anyja és Sam alakváltó öccse, együtt, nahát. Tommy lábán valami váz, és húzza is, gondolom ott lőtte meg a bátyja, aki fizeti az orvosi költségeket. Tara leszbikus kalandja következik, hiszen nincsen True Blood-epizód csöcs nélkül, bűr aki Rutina Wesley másodlagos nemi jellegeire számít, az csalódni fog, csak a csaját mutogatják egy kicsit. A dugásnak egy sms tesz be, Lafayette küldte, Sookie visszajött, áll benne, Tara, akit mostanában Toninak szólítanak, megrogy egy kicsit, és azt hazudja, hogy a nagyi halt meg.

Sookie Portiával beszélget, mivel az ő cége vette meg a kérót, nekem ez a házam, és kell, mondja, mi legyen? Közben kihallgatja a csaj gondolatait, Portia egy nyomorult ribanc, aki lenézi Sookie.-t mert Bill-lel dugott, illetve irigyli, csak még saját magának sem meri bevallani. A Fantasiában zajlik az élet, Jessica táncol egy sort erotikusnak szánt mozdulatokkal, ha valami, akkor ez nem áll jól a színésznőnek, de hagyjuk, biztos van akinek erre áll fel a farka - mint például a pultot támasztó ismeretlennek, akit Jess legszívesebben bevonszolna a budiba, és jól leszívna, mármint vérileg, ugye, de nem teszi, mert Hoyt is ott lábatlankodik a bárban egy olyan kockás ingben, amire éppen csak nem írta rá valaki, hogy vidékről jöttem, mesterségem címere a balta. Hoyt felbassza az agyát, így bemenekül a budiba, ahol Pam nem nagyon hagyja békén, és rámutat neki, hogy ez a kapcsolat, mármint a Jess-Hoyt az halálra van ítélve, mert a vámpír-ember monogám kapcsolat nem megy sokáig, a vámpír az vadász, és baszik összevissza.

Samre ugrunk, aki három újabb ismeretlen karakterrel vacsorál, kettő nő, egy faszi, és persze frankón kiderül, hogy alakváltó mindhárom, és mennek is szaladni egy sort, ló alakban. Jason este, a műszak után a tapló párducemberek kolóniáját látogatja meg és visz nekik kaját, mert itt lakik az a girhes szőkecsaj, akibe beleesett, jason szegény olyan hülye, mint a segg, és nem veszi észre, hogy ezek a párducemberek nem rendes lények, hanem sültbolondok, és mire észbe kap, már kurvára késő, mert leütik, és beteszik egy hűtőládába, gondolom, reggelinek jó lesz. Marnie, a főbanya szeánszot tart (Jézuska és Lafeyette is ott van), mert meghalt a papagája, de amikor elmondja a varázsigét, a papagáj faszán feltámad, ami a frászt hozza mindenkire, hiszen ezt a baromságot senki nem gondolta komolyan, csak a szipirtyókülsejű Marnie.

A szeánsz után az egyik résztvevő, a titkárnőszemüveges csaj Bill házába megy, mert csodák-csodájára neki melózik, a vámpírkirálynak, hiszen ezt a címet most éppen Bill birtokolja - Eric legnagyobb sajnálatára, aki maradt seriff. Sookie lefekvéshez készül a szobájában, és villant egy laza csöcsöt, ami azért kínos, mármint neki, mert nincs egyedül - Eric vámpír áll a háta mögött és vigyorog egyre, pedig a kutya nem hívta be a házba. nem is kell, derül ki, mert ő vette meg a kérót, na ezt hívják szopásnak asszem.

Címkék: true blood
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.10.06. 11:26:09

"Vámpírok, leszbikusok és csöcsök"

Ezek nem csöcsök. Maximum két fáradt cici...

Aniiron · http://treasuresuntold.blog.hu/ 2011.10.06. 11:29:21

Jó ez a hogyvolt.:) Én szeretem a sorozatot, de Sookie-nál idegesítőbb karakter kevés van. Azt hiszem ez is mindent elmond erről:) www.youtube.com/watch?v=uZhjoR6igag

Lacka929 2011.10.06. 13:00:11

Nagyon jó a IV. évad is, érdemes megnézni minden részt!

kicsijuti 2011.10.06. 13:15:23

@Λατζκα: ne szopasd már a népet, én láttam végig minden részt és eddig ennek volt a legbugyutább története.

ezezezaz 2011.10.06. 13:20:31

Kurvára unalmas ez a sorozat számomra... Egyébként ennél jobb csöcsöket látok itt: www.rondarandi.hu/

flies 2011.10.06. 13:36:02

sixx, láttad azt, amiről írsz? van bár apróság, ami nem stimmel. (nem Fantasia, hanem Fangtasia, nem Lafayette ölte meg Eddie-t, Tara nem vágatta le a haját) szeretem, ahogyan összefoglalsz, de ne írd újra a sztori, ha kérhetném. :)

sixx · http://comment.blog.hu 2011.10.06. 14:07:56

@flies: hát a fatasia-fangtasia az elbaszás, az Eddie-sztorit nem pontosan idézem már fel magamban ennyi év távlatából, de Tara haja más volt, mind eddig, legalábbis nekem.

zorall 2011.10.06. 14:34:33

Tara a sajat hajat vagta le ha nem lattad volna....

naughtyL 2011.10.06. 14:49:22

a hajjal kapcsolatban, mert látom ez fontos:

Nem olyan fekás fonatos, hanem egyenesre van vasalva. ennyi a trükk:)

Nekem tetszett a HV, csak kár, hogy nem lett csatolva az a hang, amit Eric ad ki, mikor konstatálja, hogy Sookie milyen is textil nélkül:D

szegény Jason meg nehéz napok elé néz.. Crystal nagyon idegesítő, a nő is, és a karakter is.

mallpall 2011.10.06. 15:49:22

Ez nagyon jó volt, sixx :))))

Fiona Shaw szerintem remek választás Marnie szerepére, az meg külön poén, hogy végülis ő Harry Potter nagynénje, kár, hogy erre nem volt semmilyen olcsó kikacsintás az évad során. A Sin Cityben nagyon bírtam, hogy a patkányprostit játszó(gilmore)Alexis Bledel folyton az anyjával telefonált, aki nem tudja, mit csinál a lánya a városban.

tinipuma 2011.10.06. 17:47:13

Tara levágta a haját a múltkor, azóta eltelt egy év, plusz kivasalta, ennyi.

Sixx, jó a hogyvolt, de hová lett a régi szerző? Nekem úgy tűnt az eddigi cikkeidből, hogy nem igazán kedveled ezt a sorozatot.
süti beállítások módosítása