Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 2x09 - Holtan is szeretlek

2011. október 06. 14:00 - Zenóbia

Házaspár araszol lassan kifelé a parkolóházból, közben az asszony firtatja, hogy a férj miért bámulta a főnöknője melleit, a férj meg tagad, dehogy bámultam, rosszul láttad, sújtson le rám az ég, ha hazudok. Legközelebb majd gondolkodik, mielőtt megszólal, az ég nem ismer tréfát, és agyondobja a szélvédőjüket egy hullával. Na ugye, hogy a mellét nézted?! Castle-t írás közben először az zavarja meg, hogy egy telefonbeszélgetésből úgy hallatszik, mintha Alexis életében először titkolna előle valamit, másodszor pedig a hulla. Gyanítom, hogy a második nagyobb boldogsággal tölti el. A helyszínen meglepődnek, mert a Kapitány is jelen van, még pedig azért, mert az áldozat Jack Buckley, a helyettes államügyész és ügyeletes jófiú a zsaruk szemében, mert minden bűnözőt rács mögé dugott, sosem kötött alkut. Amit így hirtelen megtudunk róla, hogy nem adta magát könnyen a gyilkosnak, metróval járt, elvált, és a polgármester természetesen már holnap tudni akarja, hogy ki nyírta ki. Hajrá.

Beckették első útja a hivatalba vezet, ahol Buckley titkárnői gazdagítják őket úgy százhatvan darab rosszarcú fickó adataival akiket lecsukatott, illetve egy szokatlan infóval, miszerint hétfőn behoztak egy ijesztő pasit bilincsben, akivel Buckley nagyon veszekedett. A pasinak jó napjai vannak, újra megkirándultatják, csak most Beckett kedvéért. Mr. Knox alibijét nem kevesebb mint egy pap igazolja, aki a mentora az Anonim Alkoholistáknál. Neki bezzeg bejön az istentől kapott alibi, nem úgy, mint az előző részben Winstonnak. A veszekedésnek az volt az oka, hogy Buckley megvádolta testi sértéssel, amit nem ő követett el, de ezt nem vette be az államügyész agya. Ryan ellenőrizte Buckley metrókártyáját, amiből látszik, hogy a halála napján változtatott a megszokott útvonalán. Esposito közben beszélt a lakása portásával, akitől megtudjuk, hogy valaki nagyon akart Buckley-val találkozni, úgy kellett kidobni. A gyilkosság reggelén pedig ugyanez a fickó settenkedett a környéken, vesztére kép is készült róla, ha ezt tudja biztos nem ilyen hülye arcot vág.

Nem is kell sokáig keresgélni, mert Castle emlékszik rá a lecsukottak aktájából. Norman, te bankrabló és biztonsági őr gyilkos, nem sokáig maradtál rejtély. Két hete kiengedték, de Buckley már szorgalmazta is, hogy csukják csak vissza még két évre, ezért nem vágott hát mosolygó arcot a kamerába. Castle közben De Niro-t utánoz rém rosszul, amit Ryan szóvá is tesz. A következő jelenetben még javíthatna, de csak ront a helyzetén. Norman épp egy kocsmai verekedésben vesz részt, és Castle természetesen rossz helyen áll le tanulmányozni őket, nem is ússza meg tasli nélkül. Norman jó gyerek, de legalábbis az a fajta, aki el tudna adni néhány szuper porszívót, ha ügynökösködésre adná a fejét. Hasznát is veszik, hogy követte Buckley-t, így kiderül, hova vezetett az út munka előtt. Buckley egy ázsiai fickóval veszekedett egy ház előtt, amit most Norman megmutat kedvenc nyomozóinknak. Út közben elmeséli, hogy lakatosnak akar tanulni, de nem veszik fel a múltja miatt. Azta, micsoda meglepetés. Végül is szakmai tapasztalata az van.

Castle szimpatizál, így hátra kerül Norman mellé. Miközben épp tanulja, hogyan kell kiszabadulni a bilincsből, Alexis felhívja Kate-et, hogy találkozni akar vele, mert szüksége van a tanácsára, Castle aggódik. Odaérnek a házhoz és mákjuk van, mert csak egy ázsiai lakik az épületben, mégpedig Buckley volt sógora. Két napja rátámadt egy símaszkos férfi, hogy mondja meg Buckley-nak, ha nem száll le Dantonról, akkor tönkreteszi őt. Mármint a sógort. Emiatt vitáztak, kérte Buckley-t, hogy most az egyszer állítsa le magát. Főleg, mert van itt még szaft is, sógi kurvázott, a strici pedig na kicsoda? Hát persze, hogy ő Danton, akit sosem látott még senki, hogy fogják így megtalálni? Hívatnak sógival egy lányt, Castle kiköti, hogy de szexis ruhában legyen ám. Mondjuk gondoltam, hogy nem otthonkában járnak amúgy sem. A lány meglepetést okoz, hiszen vele már találkoztak csak akkor Buckley titkárnője volt, nem pedig callgirl. Nesze neked sztereotípia a főnökről és a titkárnőjéről, ugye.

A kihallgatóban folytatjuk, a lány közli, hogy Buckley az egyik kliense volt. Ez először hihetetlen, hiszen a nagy igazságosztó és feddhetetlen metróval járó Buckley nem fizethet lányoknak, de aztán mégis elhisszük, mert szegény magányos volt és elhagyatott. Főleg beszélgettek és étterembe jártak, majd egyszer csak felfedezte, hogy Scarlett jogot tanul, és segíteni akart neki, ezért felajánlott neki egy gyakornoki állást. Ezt hívják tündérmesének, bár a vége nem az lett. Dantont viszont még ő sem látta soha, ő lesz a Láthatatlan Ember. Normant közben kiengedik, mert Castle nem akarja feljelenti a pofon miatt, hiszen a srác a szavak embere és ráadásul lakatos, maximálisan megértem! Castle beszélgetni kezd Scarlettel a folyosón, akinek letört a cipősarka, így már sosem jut haza. Ezért el is meséli, hogyan lett belőle ribanc. A történet annyira tipikus, hogy az már fáj. Először ellopták a cuccait, aztán ahova költözött volna, oda mégsem mehetett, így egy évig éhezett egy lukban, ami után megváltásnak tűnt ez a fantasztikus kitörési lehetőség. Az kimaradt, hogy az elsőt végigsírta, és sosem csókolózik. Na jó, azért ne említsük egy lapon Julia-val, aki felülmúlhatatlan, csak hogy ne már csak Castle-nak legyenek filmes utalásai.

Mivel Kate nem engedi, hogy elkísérje a randira Alexis-szel, ezért inkább otthon támadja le az éppen alfában levő Martha-t, hogy mi a titok, azonnal de rögtön vallja be. Nem vallja be, mert nem tud semmit, affene, pedig most már én is tudni akarom. Ryan és Esposito Buckley-t tárgyalják, Esposito szerint kissé túlzásba vitte az ürge, ő akart lenni az igazság nagy harcosa. Esposito egyszer csak nagyon megörül valakinek, férfias ölelkezés meg minden. Erkölcsrendész a barátunk, és kiderül, hogy Danton azaz Dan Tonelli, már öt éve börtönben van, Buckley csukatta le. A rendszert tehát már nem ő viszi, hanem az új Danton, aki továbbra is rejtély, hogy ki a fene. Castle kezd valóban bekattanni, Ryanéknak panaszkodik, hogy Alexis titkolózik, ők meg persze jobbnál jobb ötletekkel állnak elő, pl. kirúgás az iskolából, drogok, terhesség, mi van ha apa kicsi lánya nem is olyan tökéletes, a mag elültetve jelentem. Közben megérkezett a régi Danton a kihallgató szobába. Kiderül, hogy Igazságosztó Buckley vádalkut ajánlott neki, húsz helyett hét évért, ami ugye neki nem szokása, szóval itt valami susmus van.

Háhá és mekkora susmus! Buckley megvette Dantontól az üzletet, azaz ő volt az új Danton, nem csoda hogy ő volt a Láthatatlan Ember, most meg már ugye végképp az. Kiderül, hogy Buckley csóró volt mint a szar, mert a volt felesége kifosztotta a válásnál, bár szerintem ez azért nem indok, hogy valaki egyből beálljon bánatában stricinek. Castle szerint király komplexusa lett, azt gondolta bármit megtehet, bár ezt rosszul gondolta, mint az látszik. Új elmélet született, mivel ugye ha Danton=Buckley, akkor ki fenyegette meg a sógit és miért? Valószínűleg valaki át akarta venni az üzletet, és megzsarolta BuckleyDantont, aki nem hagyta magát, így kinyírták. Na most akkor mégis van egy Legeslegújabb Danton, hogy örüljünk mind. Szerencsére ő nem marad túl sokáig titokban, Scarlett nagy nehezen elárulja, miután meggyőzik, hogy képes lesz egyedül is boldogulni az életben. Tehát az új Danton=Mr. Knox, az Anonim Alkoholista, aki Buckley alatt dolgozott a hálózatban, ő volt a végrehajtó, még ráadásul pedig egy bűnöző, akinek Buckley védettséget ajánlott a munkáért cserébe. Szép is volt, míg Knox többre nem vágyott.

Knox-nak alibije van, szóval valaki mással végeztette a piszkos munkát, de kivel? Meglátogatják Knox-ot aki egy klub előtt áldigál éppen, majd vidáman elhúz két lánnyal a karján, anélkül, hogy bármi érdekeset mondana. Castle az ajtajában találja Scarlettet, aki kicsit megviseltnek/megvertnek tűnik és elárvultnak, úgy lászik még nem jött el az egyedül is képes leszel boldogulni az életben pillanat. (először boldugulnit írtam, ez nagy poén lehetett volna) Castle az irgalmas szamaritánus behívja, ad neki zsepit, megpróbálja meggyőzni, hogy ne hagyja magát, majd elhangzik a tényleg szép vagy nem viccelek, ez nagyjából minden nőnek elég, kap is egy énvagyokanagyonelveszettlányöleljmagadhoz csókot. De nem lesz belőle több, mert Castle nem az a fajta, biztosítja Scarlettet, hogy nála biztonságban van, nem kell szexszel fizetnie a zsepikért. Scarlettet erre megszállja az ihlet és közli, hogy Knox a gyilkos, az alibije pedig kamu, ezt bizonyítani is tudja egy fényképpel, amin ő van félpucéron és a pap atlétában, igazán felemelő látvány. Így aztán volt mivel megzsarolni szent atyánkat, hogy szolgáltasson alibit. Castle ezek után kórházba viszi Scarlettet.

Másnap az őrsön Beckett nem gyengén lesz ideges, hogy Castle csak úgy belibben a fényképpel, tegnap pedig cseszett őt felhívni. Castle meg értetlen arcot vág, mégis mit gondolt, puszit kap?! Aztán gyorsan kiderül, hogy Beckett meg az ő tudta nélkül figyeltette Knox-ot, és az is, hogy szerinte Castle randizott tegnap este Scarlettel, és valójában ennek sem örül. Knox nincs otthon, és Scarlett sincs a kórházban, egy férfi elvitte, miután Castle otthagyta. Na vajon hová tűnt az álompár? A választ rögvest érkezik, Castle-t hívja kétségbeesve Scarlett, hogy Knox elkapta, de mielőtt közölhetné hol van, Knox elveszi tőle a telefont. Szerencsére rendelkezésükre áll a modern technika, így kiderítik hamar, hogy melyik hotelben vannak, és a hátsó ajtón közelítenek. Beckett nem szeretné, hogy Castle is jöjjön, de mivel eltántoríthatatlan fejet vág, így mégis jön. Az ajtó előtt állva sikoltozást majd lövéseket hallanak, Scarlett lelőtte Knoxot. Castle az őrsön aggódik érte, vajon túl lesz-e rajta, és lehet-e még normális élete szegény lánynak. Megérkezik a kedvenc szereplőnk is ebből a részből, mégpedig Norman a lakatos. Kéne neki ajánló levél Beckettől, hogy felvegyék egy lakatos suliba.

Beckett nem akar adni, mert akkor ő lenne érte a felelős, és nem figyeltetheti egyfolytában. Erről Castle-nak bevillan, hogy de ha Knox-ot viszont egyfolytában figyeltette, akkor az hogyan verhette meg Scarlettet? Norman is közbeszól, felfedezi a hotelben készített fényképeken, hogy az ajtó amit berúgtak tutira nem is volt bezárva, mert akkor az egész keretnek ki kellett volna szakadnia. Tehát ebből következik, hogy Scarlett nem is volt Knox túsza, hanem inkább fordítva? Rájövünk, hogy Scarlettet Buckley amolyan madame-nak használta, ő irányította a lányokat és az üzletet, csak hát ezzel túl nagy hatalmat kapott. Ő vette rá Knoxot hogy nyírja ki Buckley-t, azzal, hogy majd együtt irányítják az üzletet. Amikor pedig kiderült a callgirl hálózat, egyből kapcsolt, és rákente az egészet Knox-ra, míg saját magát védtelen áldozatnak állította be. Amit mindenki el is hitt, kivéve Norman a lakatos. Ajjaj, lesz még ebből felelősségvállalás. Scarlettet látjuk, miközben irányítja az üzletet, a verésnyomokat is szépen lealapozta.

A második telefonáló kuncsaft pedig Castle, aki közli mélységes csalódását, hogy a lenyűgöző külső sötét lelket takar. A monológ közben meg is érkeznek négyesben Scarletthez, és felkérik, hogy fáradjon velük immár bilincsben. Gondolom nem ismeretlen neki a dolog, csak eddig ő rakta másokra. Castle otthon, és végre megtudjuk Alexis nagy titkát. Az iskola cserediák programot hirdet, amelynek keretében kimehetne három hétre Párizsba, de akkor lemaradna Castle szülinapi bulijáról. Beckettről tudta, hogy ő is tanult külföldön, és a tanácsát kérte, hogy megéri-e elmenni. Beckett azt javasolta, hogy menjen, de ő mégis marad, mert látni akarja, ahogy Castle kibontja az ajándékát. Belül zokogok. Castle boldog, és nem mondja, hogy ne hülyéskedj menj csak, pedig nagyon várom, hogy mondja, de nem mondja. Mindegy, azért meg vagyok elégedve, mert a végére csak megkapja a tőrdöfést, Alexisnek az Oxford Egyetem tetszik, ami pedig nem a szomszédban van.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: castle
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása