Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Nikita 1x05 - Az őrszem

2011. október 05. 09:50 - foldespeti

Nyilván fölmerült már egyesekben a kérdés, hogyha Nikita annyira haragszik a Részlegre, és a Részleg vezetője Percy, akkor miért nem csinálja ki gyorsan, amúgy a maga nemes egyszerűségében. Nos, eddig is volt már pár homályos utalás erre, de most választ kapunk a kérdésre. De ne szaladjunk ennyire előre. Egy bankban indítunk, legalábbis a 10 tonnás páncélajtó, amit éppen kinyitnak, erre enged következtetni. Valaki éppen kivesz valamit a trezorból, a Kretén magazin bekeretezett első száma és Tompos Kátya nagy becsben őrzött bugyija között egy adattároló lapul, amiről a valaki, akiről nem tudjuk még ki, gyorsan elkezdi letölteni a cuccot egy pendrivera. Megszokhattuk már, hogy semmi nem megy simán ebben a sorozatban, úgyhogy most sem kell meglepődni azon, hogy pont ekkor kitör a bankrablás, és három figura ész nélkül lövöldözni kezd odakint. Hősünk hamar bebizonyítja, hogy ő jó ember és képzett gyilkos, mert nagy szakértelemmel kicsinálja a három csávót, hogy megmentsen egy lányt, aztán menekülőre fogja.

A Részleg főhadiszállásán éppen valami akciót vezényelnek, amikor jön a telefon Percynek az imént megismert fickótól, hogy szar van a müzliben, nem tudta lemásolni az adatokat, mert megzavarták, a rendőrök meglőtték, meg Kanadában van, ami egyébként is szar hely. Percy mindenkit meglepve azonnal rápörög a témára, és már szalad is hogy elérje az első gépet Montrealba, hátrahagyva csapot-papot. Michael nemtetszésének ad hangot, ami Percyt annyira érdekli, mint Supermant a fejlövés. Alex persze most is jókor van jó helyen, és már adja is a drótot Nikitának. Michael az előbb még azon pörgött, hogy Percy lelép az akció közepén, erre most ő kezd Birkhoffal magánakcióba, hogy megtudja, mi ilyen fontos Montrealban. Hamar ráakadnak a reggel történt bankrablásra a híradóban, közben Nikita szintén ezt a csatornát nézi. Kicsit meglepődtem, amikor a bejátszások között feltűnt Stan Lee, hogy aszondja "a fickó olyan gyorsan mozgott, mint valami szuperhős", de mire felfogtam mi történt, már véget is ért a cameoja a részben.

Kapunk egy jelenetet a bankos fickóról, akit az egyszerűség kedvéért nevezzünk Owennek, amint éppen késsel kiműti magából a golyót, amit bekapott, csak hogy lássuk, milyen kemény arc. Nikita már Owen házánál sertepertél, most már tuti, hogy tud teleportálni, mert előbb ideért, mint Percy, aki előbb indult, és egy kb azonnal induló katonai géppel jött. A rendőrök lezárták a helyszínt, az egyik megállítja Nikitát, hogy nem mehet be, mire ő azt mondja, hogy ja nem a bűnügyi helyszínre jött, hanem egy barátjához, és már bent is van. Úgy látszik a rendőrök mindenhol egyformán okosak. Nikita bekopog a szomszédhoz, és lead egy hasonlóan gyenge szöveget, mint az előbb, hogy ő csak az ablakban lógó üvegdíszeket venné meg. Rövid beszélgetés után nulla információval indul kifelé, de legalább a díszeket ingyen megkapta, az is valami. Mivel a rendőrök próbálnak minden erejükkel háttal állni neki, még elhozza Owen postáját a postaládából, amit ugye a helyszínelőknek eszükbe sem jutott megnézni. Meg is van a nyom amit kerestünk, Nikita felhívja a telefonszolgáltatót, és nemes egyszerűséggel megkéri őket, hogy ugyan mérjék már be, hol van a kedves férje mobilja, aki most is biztos valami lotyóval hempereg valahol, és mivel a telefonszolgáltatónál egy nagyon empatikus hölgy veszi fel a telefont, ezt kérdés nélkül el is árulják neki.

Owen egy régi gimnáziumi épületben bujkál, legalábbis kihaltnak látszik a hely, de lehet csak nagyszünet van. Nikita meglepi őt, és rögtön letámadja egy csomó kérdéssel, amitől Owen összezavarodik, és inkább szájba rúgja. Nem olyan agresszív szájba rúgást kell elképzelni, inkább ilyen menőzőset, de aztán meglátja Nikitánál az üvegdíszt, és olyan fejet vág, mint Józsibá az építkezésen, amikor rájött, hogy a saját simpsonjára ejtett rá egy fél porothermet zsaluzás közben. Most jön tehát az igazi verés, szemmel láthatóan Owennek elég sokat jelent a szomszéd csaj, akit Emilynek hívnak. Fura Látni, hogy most Nikita kapja a pofonok javát, de azért nagy nehezen sikerül kivágnia magát, és mivel Owennek meg a dobozkát kell védenie, amiről már tudjuk, hogy Percy egyik korábban emlegetett fekete doboza, ketten kétfelé szaladnak egymás elől. Owen hívja Percyt, hogy megmondja Nikitát, Percy meg megdorgálja, hogy azért ha már ott volt, igazán kinyírhatta volna, aztán lebeszélnek egy találkát. Percy még megdicséri, hogy jó munkát végzett, majd leteszi a telefont és szól Roannak, hogy akkor holnap ugye lesznek szívesek hidegre tenni Owent. Itt aztán tényleg elismerek az ember munkáját, nem mondom.

Nikita megkéri Alexet, hogy nyomozzon kicsit Owen után a Részlegnél, ezért Alex lenyúlja Birkhoff ujjlenyomatát, ám nem elég ügyes, és Thom észreveszi, de egyelőre nem lép rá semmit. Következő lépésben jön az, amit én csak parasztosan meggájvörözésnek hívok, megtudhatjuk, hogyan kel ragasztóból meg lámpabúrából műujjat csinálni könnyen, gyorsan. Közben azért Nikita sem pihen, visszamegy Emylihez, és meggyőzi, hogy ő igazából segíteni szeretne neki is, meg Owennek is, majd miután ilyen jó barátnők lettek, rá is csörrentenek Owenre, hogy ne menjen már el arra a találkozóra. Nikita ismét cselhez folyamodik, aminek a lényege, hogy inkább utalás szintjén megfenyegeti Owent, hogy kinyírja Emilyt, ha nem kapja meg a dobozt. Erre Owen, aki már Percyék látótávolságán belül van, dob egy hátraarcot, és elinal, Percyék meg olyan fejet vágnak rá, mintha az orruk elől vitték volna el az utolsó somlóit a céges kajáldában.

Alex közben betör Percy irodájába, hogy infót gyűjtsön Owenről, de sajnos Michael és Birkhoff is pont most törnek be ugyanilyen célzattal, így kénytelen az asztal alatt végighallgatni, amint azok ketten kedélyesen megbeszélnek minden infót, amire szüksége lehet, ezzel nem kicsit kisegítve őt. Amúgy Birkhoff eleinte nem igazán van benne a csínytevésben, de aztán Michael megzsarolja, hogy elmondja Percynek, mit szokott csinálni esténként a tárgyalóban azokkal az amszterdami lányokkal. Szerintem resztáznak amúgy. Kiderül, hogy Owen egy őrszem, ami egy olyan titkos rang a szervezeten belül, hogy még ők sem hallottak róla. Sőt, még a nála lévő adattároló gyári számát is felolvassák, aztán elhúznak a vérbe. Alex követi a példájukat, de kifelé Thom várja, és becibálja a szobájába, de Alex hamar elaltatja a gyanakvását egy gyengécske mesével, amit Thom azonnal be is szop, így Alex megússza egy lecseszéssel a dolgot. Mi férfiak tényleg elfelejtünk gondolkodni két csöcs láttán? Áh, inkább ne is válaszoljatok...

Owen közben odaér Emilyhez, ahol Nikita elmeséli neki a dolgokat, hogy képben legyen, és nagy nehezen meggyőzi, hogy nem ő az ellenség. Amikor végre sikerül, azonnal agyonlövik kintről Emilyt, ezt Owen annyira nem preferálja, és átmegy egyszemélyes hadseregbe, miközben Nikita menekülőre fogja a dolgot. Owen hősiesen áll neki a négy Részleg katona módszeres agyonverésének, de sajnos sok lúd disznót győz, és egy hajó aljában találja magát Percy társaságában, aki nagyon szeretné visszakapni a feketedobozát. Owen nem túl segítőkész, gondolom mert kinyírták a csaját. Roan nem nagyon csípi az ismeretlen arcokat, ezért nekiáll boxerrel ismerősre alakítani Owen képét. Birkhoff közben parázik, mert nyoma maradt a rendszerben, hogy Percy irodájában járt, persze azt nem tudja hogy azt Alex hagyta ott, aki meg közben egy lehallgatót pakol a zsebébe, hogy hallja, mi történik az irányítóban, ahonnan éppen kiszólnak, hogy Michaelnek telefonja van, Nikita az, és kérdezi, hogy ma ki megy a gyerekért. Michael beszél vele, de Nikita Percyt kéri, ezért Percy is beszáll, aki lenyomoztatja Nikitát, de közben Michael meg lenyomoztatja Percyt, amit meg Alex lehallgat, akit meg Jaden kóstolgat közben, hogy mit kerestt Thom szobájában, de Alex elküldi a picsába, majd leadja Nikitának a drótot. Na így kell valakivel lenyomoztatni saját magát, briliáns. Mondjuk hogy Birkhoffnak hogy nem fog feltűnni, hogy egy lehallgató van a zsebében, abba most nem menjünk bele.

Birkhoff megpróbálja Jadenre bizonyítani, hogy igazából ő járt Percy irodájában, mondván ő úgyis csak egy kis kajamegvonást meg magánzárkát kap, mivel újonc, de Michael közbelép, és átvállalja a felelősséget. Nikita megy a hajóra szétrúgni Percyék seggét, meg kimenteni Owent, aki már elég rossz bőrben van. Miközben Nikita az őröket szedegeti egyesével, Percy elindul kimenteni saját magát, Roan meg még kicsit marad Owennel, ami rossz döntésnek bizonyul, mert Owen fél napi verés után felpattan, és szétveri a széket Roanon, amihez hozzá van kötözve, aztán Roant is szétveri, és elindul Percy után, akit hamar utol is ér, és már éppen készülné agyonlőni, amikor jön Nikita, és elmagyarázza, hogy ő is nagyon szeretné felkoncolni Percyt, de sajnos nem lehet, mert ha meghal, akkor a feketedobozai nyilvánosságra kerülnek, és egy csomó ártatlan fog meghalni, meg ilyenek, de sajnos Owent ez nem nagyon érdekli, ezért Nikita kénytelen erőszakhoz folyamodni, amit Percy kihasznál, és rálő Owenre, akinek ezután már nem olyan fontos kinyírni Percyt, és inkább beugrik a vízbe Nikitával együtt.

Alex meglátogatja Thomot és megköszöni, hogy milyen rendes volt, hogy még akkor se nyomta fel őt, mikor Jaden veszélybe került. Ülnek egymás mellett az ágyon, mint a tinik smárolás előtt, azt közbe tényleg, Thom le is kapja Alexet, aki meg rászól, hogy mi ez már, Thom meg gyorsan elzavarja, mert nem bírja a visszautasítást. Birkhoff Percynél van riporton, próbálja valahogy megmagyarázni, hogy mi a szar volt itthon, amíg Percy akciózott, de a végén inkább bemondja Michael nevét, és bűnbánó arcot vág. Alex meg Nikita chatelnek még egy utolsót, biztosítják egymást róla, hogy mindkettővel minden rendben, nem történt semmi extra, közben meg Alex éppen készül szerelmi kapcsolatba bonyolódni Thommal, Nikita ágyán meg ott fekszik a most már rettentően szar bőrben lévő Owen. Úgy néz ki, Nikita talált magának még egy társat, de biztosat majd csak jövő héten fogunk megtudni. Addig is sziasztok.

Címkék: nikita
20 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2011.10.08. 10:09:27

"Mi férfiak tényleg elfelejtünk gondolkodni két csöcs láttán? Áh, inkább ne is válaszoljatok..."

Nem felejtünk el, sőt, pont akkor indul be a fantáziánk...

Egy észrevétel: ne felejtsd el tagelni a posztokat, mert elég macerás visszakeresni, ha valaki lemarad.

foldespeti 2011.10.08. 12:43:18

Köszi az észrevételt, javítjuk!

kekhalal21 2011.10.09. 14:57:04

Már alig várom a következő részt kedden hogy mi lett a fiúval.

kekhalal21 2011.10.11. 10:02:51

Ez nem igaz nem folytatják sorozatot nem lesz újabb rész ennek volt értelme el kezdeni a fenébe a viasat3-al:(

foldespeti 2011.10.11. 14:24:07

Sajnos a hír igaz, a Viasat3 levette a műsoráról a sorozatot. Köszönöm mindenkinek a megtisztelő figyelmet, és a hozzászólásokat. Remélem hamarosan újra találkozunk, addig is olvassátok a többi hogyvoltot szorgalmasan, én is azt teszem!

Gabba 2011.10.12. 22:55:16

Ezt de utálom, amikor csak úgy abbahagyják, miért nem teszik át másik napra, vagy valami.

kekhalal21 2011.11.15. 11:02:01

De én meg nézem a moovien igaz hogy fel iratos de érdekek már a 2 évad 7 részénél tartok.

kekhalal21 2011.11.29. 20:13:03

Tudjátok mit hallatom a viast3 újra indítja a sorozatot jövő vasárnap azaz December 11 én 21 kór lesz remélem mind a két évadot leadják.

kekhalal21 2011.12.05. 10:54:11

még 6 nap és újra kezdik a sorozatott

kekhalal21 2011.12.11. 06:47:24

Ma van a nagy nap ma lesz a sorozat és remélem nem csak 5 részt adnak le belőle

Gabba 2011.12.11. 20:34:18

@foldespeti: mindjárt indul, nekivágok újból. Remélhetjük, hogy az 5. résztől újra felveszed a fonalat?

kekhalal21 2011.12.12. 10:11:47

igen mi minden képen várni fogjuk a többi rész is

foldespeti 2011.12.12. 10:15:49

Reméljük, hogy az új melóm mellett is lesz rá időm!

kekhalal21 2011.12.19. 07:36:02

Sajnos ebben az évben ma lesz az utolsó rész. Mindenkinek Boldog Karácsony kívánok.

kekhalal21 2011.12.24. 13:00:33

Mindenkinek békés boldog karácsony kívánok

kekhalal21 2011.12.31. 11:13:20

VIASAT3 Vasárnap (2012. január 8.) 21:00
Hétfő (2012. január 9.) 3:10

Gabba 2012.01.29. 23:18:06

@foldespeti: ma lement a 6. rész, készül-e hogyvót?

kekhalal21 2012.02.03. 11:31:11

Már alig várom kíváncsi vagyok hogyan fogod meg csinálni

kekhalal21 2012.02.07. 22:11:19

Mikor lesz fent az új rész?

kekhalal21 2012.04.25. 16:19:06

mikor lesz fent az új rész
süti beállítások módosítása