Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 2x09 - Chuck és a mester

2011. október 04. 15:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs the Sensei
 

Negyedik időugrásunk réges régen egy messzi-messzi galaxisban 1994-ben egy szigorúan titkos helyszínen játszódik, éppen ketten harcolnak egymással az erdő mélyén, kiderül, hogy mester és tanítványa (és még mindig nem a Star Wars), mert előbbi győz ÉS elkezd magyarázni, majd újrakezdi a harcot (és nem mellesleg senseinek szólítja az "áldozata"), az utóbbi pedig nem nagyon örül ennek, de mi igen, mert a hosszú haj és a körszakáll ellenére is felismerjük John Casey-t; már épp ideje volt egy kicsit az ő múltjába is belenézni. Napjainkban Emmetten próbálja megfogadni mestere tanítását, mely szerint a nyugalmi központját kellene megkeresnie, mert különben nem tud koncentrálni. Sikerül nem felrobbannia, de Morgan még így rémisztőnek találja, Chuck szerint csak azért ilyen a marconaharcos, mert így jár az, aki nem adja ki az érzelmeit. Apropó érzelmek: Morgan rákérdez a Jill-ügyre, Chuck hangot is ad szomorúságának, majd Sarah hívása után az Erődben is folytatja az önsajnálatot, pedig új feladatot kaptak.


Vendégszereplő: Carl Lumbly (Ty Bennett)

A Központi Űrhivatal a nemzetbiztonságiaknak is dolgozik, biztonsági és fegyverkövető rendszereket fejlesztenek; megbízható források szerint valaki rosszban sántikál és mindezt az egyik biztonsági pontnál teszi, szóval irány az épület, hátha az Intersectnek beugrik valami. Chuck a kocsiban figyel, míg Casey és Walker belül teszik ugyanezt, de nem tökéletesen, mert a Fehérruhásmaszkos Betörő leereszkedik a laborba, leüti Casey-t, felkapja a szajrét és rohan. Miután Casey összeszedi magát, utána ered, Chucktól kérve telefonos segítséget az ajtók lezárására, de a betörő gyorsabb a technikánál, meglóg még Sarah elől is. A kertben Casey utoléri, ráveti magát, a verekedés közben a tollát használva fegyverként le tudja kapni a maszkot a rosszfiúról, de a látványtól leesik az álla. No nem csak azért, emrt ijesztő a figura, hanem, mert felismeri egykori mesterét. Aki ki is használja a pillanatnyi szünetet és elmenekül az odaérkező kocsival. Közben Chuck is kirohan a furgonból, így látja a menekülőt és villant: Ty Bennett, taktikai instruktor, régi képek (Caseyről is), áldozatok, fegyverek. Mondaná a többieknek a hírt, de Casey megelőzi, bár nyilván nem érti a dolgot, hogy kerül ide a mestere, akitől az összes tudását szerezte. Bennett eközben egyre jobban érzi magát a kocsiban, ugyanis tudja, hol keresse egykori tanítványát: a sebből kihúzott toll az árulkodó, miután nagy betűkkel ékeskedik rajta a Buy More felirat, címmel együtt.

Mellékszálunk Ellie-nek egyáltalán nem mellékes, ugyanis most megvalósult, ami halloweenkor csak ijesztgetés marad: megjöttek Devon szülei és mivel "a csodálatos alma nem esik messze a csodálatos fájától", mindennek tökéletesnek kell lennie, Chuck is legyen az. Mire felöltözik az ifjú Bartowskí, Woodcomb szülők, azaz Woody és Honey, már ott állnak a nappali közepén, a hosszú repülőút után is frissen-fitten-fiatalosan és egyből belecsapnak a lecsóba, Csodálatos Anyu az eljegyzés óta izgatott és már el is kezdte tervezni Ellie-ék esküvőjét, odaadja menyjelöltjének az összegyűjtött terveket, közben be nem áll a szája, elmondja, hogy vacsira mintamenü lesz felszolgálva, úgyhogy Chuck és barátnője is hivatalos a bulira, most pedig mindenki menjen a dolgára, Apa és Fia mennek edzeni, Chuck dolgozni, Ellie meg… főbe lőni magát.


Vendégszereplő: Bruce Boxleitner és Morgan Fairchild (Woodcomb szülők)

Az Erődben Beckman további információkat oszt meg Bennettről, miszerint kiváló harcos, hiperszuper karatemester és nem mellesleg áruló, a régi tanítványait verbuválja össze és fegyvereket lopnak, majd adnak el, ejnye. Chuck ámul, Casey pedig morcosabb, mint általában (pedig azt ugyebár nehéz felülmúlni), Chuckot is a földbe döngöli, no nem igazándiból, csak szóban. Beckman folytatja: megvan a helyszín, ahol a legutóbb ellopott árut értékesíteni akarják; a feladat pedig, hogy odamennek, megakadályozzák, visszaszerzik. Casey szintén folytatja a Chuck-akciót, előrukkol a nagy ötlettel, mely szerint az Intersectnek nem biztonságos a terep, Chuck maradjon otthon, nélküle is elvégzik a melót. Sarah is furcsállja a dolgot, de megérti és Chucknak is elmagyarázza, hogy nagyhazafi társuknak nem könnyű feldolgozni mestere árulását.

Eközben a Buy More-ban Emmettnek megszületik az 'élesszünk fel régi hagyományokat' c. ötlete, azaz versenyt indít a hónap dolgozója címért, értékelő lappal, meg bónusz díjjal. A fiúk nem igazán lelkesednek, Morgan Chucktól kérdezi, mit is gondolnak erről, de barátja nem nagyon tud odakoncentrálni, ezért nem is érdekli a dolog, Morgan tehát Jeffnek és Lesternek is ezt a stratégiát adja tovább, lazára veszik a figurát, a vásárlók meg szolgálják csak ki magukat.

Casey otthon dühösen csomagolja össze a szükséges fegyvereket, az ajtóból még szokás szerint meglocsolná kedvenc bonszáját, de aztán inkább –neszenekedáruló- lelöki a földre. Szegény fa, mintha tehetne bármiről, de legalább most már tudjuk, Caseynek miért volt fontos; legalábbis eddig. A helyszínen várakozva Casey elmélázik, hogy szerinte úgysem jön el Bennett, okosabb ő annál, de Sarah inkább arra kéri, hívja fel Chuckot hátha bevillan az Intersectnek az begördülő kocsi rendszáma, hátha megtudnak valamit a vevőről. Casey dulifulizik, de azért telefonál, hogy aztán szépen összevitázzon Chuckkal, akinek nem villan be semmi, Casey-nek itt az újabb lehetőség a szekálásra. Hagyományos módon kell megoldani az ügyet, a két ügynök odaszalad a kocsihoz, kiszállítják a sofőrt, aki éppen eléggé feszült, hiszen fegyvert fognak rá, de azért elmondja, hogy azt sem tudja, mi folyik itt, valaki adott egy címet, meg egy csomagot. Ami elkezd csipogni, Casey kiabál, mindenki szalad, a kocsi meg szépen felrobban. Bennett, naná, hogy nem volt ott, neki más dolga van…

…éppenséggel szeretné visszaszolgáltatnia volt tanítványának, amit elhagyott, nevezetesen egy tollat, vagyis az éppen a pultnál foglalatoskodó Chucktól kér útbaigazítást, aki felismerve a kérdezőt, kicsit megáll a növésben. Föld hívja Chuckot! Rendben, Chuck meg bír szólalni, rebeg valami hazugságot, majd egyből telefonál, hogy figyelmeztesse a többieket. Hangposta. Bennett Morgantől próbál hasznos infóhoz jutni, de mivel Morgan éppen tesz a vevőkre, elhajtja a Mestert, akinek azért annyi ideje van, hogy lenyomjon egy kis népnevelő szöveget. Chuck nem adja fel, mire tud beszélni Casey-vel, azok már jönnek visszafelé, Bennett éppen a parkolóba tart, Chuck követi, miközben megy az újabb szájkarate, Bennett meg jól kicselezi, Chuck pedig a kocsiban marad, pontosabban a csomagtartóban köt ki. Casey szerint, ha a sensei elkapta, akkor már halott, de ezzel csak azt éri el, hogy Sarah-t is kiakasztja.

Akkor érnek a parkolóba, amikor Bennett elhagyná az épületet, így szemtől szembe kerülnek. Egymásnak is rontanának a kocsival, de Sarah addig ordibál társának -nem teheti, hiszen Chuck a GPS szerint előttük van, vagyis a csomagtartóban lehet-, hogy végül elrántja a kormányt, legalább nem egymással ütköznek. Míg Sarah kiengedi Chuckot, Casey a kocsiból menekülő Bennett után ered, futkosnak, mint a mérgezett egerek, végül a tetőn éri utol. A Mester próbálja befűzni tanítványát, emlékezteti, hogy mindent tőle tanult, miatta élte túl az afganisztáni meg egyéb küldetéseit és elismerően veszi tudomásul, hogy a bombája elől is elmenekült, de mivel Casey nem adja be a derekát, így Bennett szerint mégsem alkalmas arra, hogy csatlakozzon hozzá, ezért fogja magát és felkapva egy ott heverő kötelet, elugrik a tetőről, Casey ismét elszalasztotta a lehetőséget. Beckman ezt nehezményezi is és leveszi az ügyről, mert látja, hogy személyes ügyként kezeli a helyzetet és elfelejti, hogy most az Intersect védelmezése a feladata, ebbe pedig nehezen fér bele, hogy a védence olyan csomagtartókban kucorog, amelyeket éppen le akar rohanni. Casey most aztán tényleg nekimegy Chucknak, jól megmarkolva annak nyakkendőjét, közli vele, hogy ha nem a védelme lenne a feladata, tuti megölné.

Amikor kettesben maradnak, Sarah is elmondja, hogy egyetért a tábornokkal, Casey elvesztette ítélőképességét az ügyben, illetve az ügy miatt. Casey odamondogat Walkernek is, aki viszont újfent erősíti, hogy neki legalább vannak érzelmei, de Casey inkább csak dühös, meg is osztja 20 év szakmai tapasztalatát: "az emberek úgyis mindig cserbenhagynak a végén". Nos, ezt meg is jegyzi Sarah, jó tudni, mit gondol az ember, aki elvileg a társa. Chuck az Orange Orange pultján ülve várja a fejleményeket, de Sarah csak annyit mond, Casey kiborult, jobb most egyedül hagyni. Chuck persze egyből együtt érez mogorva védőjével, Sarah ezt értékeli is, de mivel az őrnagy mindig mérges és alapból elfojtja érzéseit, nincs mit tenni, hagyni kell, amúgy meg majd találkoznak a próbavacsin.

Már amennyiben megéri az ünnepelt, a Woodcomb család ugyanis esküvői nagybevásárlásba kezdett a Buy More-ban, Ellie pedig egyre nehezebben viseli, hogy mindent eldöntenek helyette, inkább főbe lövi magát a leolvasóval. Emmett is elemében van, ugyanis előveszi a 3 leggyengébben teljesítő dolgozóját (igen, a Morgan-Jeff-Lester triót) és megfenyegeti őket, ha nem kapják össze magukat, pórul járnak, ugyanis a leggyengébb láncszem fog az elkövetkezendő hónap minden egyes szombatján zárni. Hááát, nem lennék vásárló a Buy More-ban, amikor az eladó annak kegyeiért kűzd, főleg, ha Jeffnek hívják az illetőt.

Vissza az Erődbe, ahol kiderül ám a turpisság! Sarah nem véletlenül mondta Chucknak, hogy ne zavarja Casey-t, ugyanis bezárta társát úgy, hogy kizárta a rendszerből, John hiába próbálkozik a kódokkal, a szemszkennerrel, csak visszautasítást kap. Felhívja Chuckot, kéri, hogy menjen oda, de ismét csak visszautasítást kap; szófogadó gyerek ez a Bartowski. Akkor kell egy béterv, amely kreatív, de nem túl etikus; elkezd mesélni Chucknak, elmondja miért érzi magát rosszul, mintha kihasználták volna, de ezt talán nem telefonon kellene megbeszélni, mire Chuck örül és rohan is segíteni. És éppen ez a tulajdonsága az, amit Casey kihasznál: amint nyílik az ajtó, már nyakon is csípi a srácot, odavonszolja a gépekhez, megmutatja a parkolóbeli felvételeket és megfogja Chuck fejét, gyakorlatilag kierőszakol egy villantást. A terve bejön, beugrik a karateiskola címe, amely egyébként Bennett illegális tevékenységének helyszíne és álcája. Kifelé menet Chuck próbálkozik mindenfélével, fenyegetőzik, nyugtatgat, míg végül Casey bocsánatot kér, de ez sem szívből jön, csak azért, mert így bilincset tesz Chuck kezére és a pulthoz láncolja, a telefonját pedig az asztalon hagyja, ami persze nincs kar- és bilincstávolságban. Chuck kiakad, főleg mert a próbavacsin kellene lennie, és az ugyebár pulttal együtt nem megy. Casey búcsúzóul csak annyit mond, hogy régen a mestere éppen azt hozta fel gyengeségéül, hogy túl sok benne a harag, ezért kell nagyon megküzdenie a nyugalmáért, de most, ha csak ránéz Chuckra, a nyugalmi központja ki akar… (ajjajj, mindjárt felrobban), úgyhogy ha bárkinek elmondja, hova megy, golyót kap a… mindegyhova.

A vacsit elkezdik Chuck nélkül, Honey bele is kezd az előkészületek ismertetésébe, már szinte mindent eltervezett, feltesz még pár kérdést, de a választ meg sem várja, Ellie meg csak kortyolgatja a bort és mosolyog, amíg egyszercsak jön az a bizonyos utolsó csepp. Mármint nem a borból, hanem a szervezésből, Ellie kiakad, nemet mond és otthagyja a társaságot, Devon utána. Woodcombék ekkor Sarah-t veszik célba, elkezdik kérdezgetni, de a lány szerencséjére megszólal Ellie mobilja.

Chuck az (aki közben mindenféle praktikával végül megszerezte a mobilt az asztalról), de mivel csak hebeg-habog és kifejti, hogy igazából nem beszélhet arról, mi a helyzet, de ha kitalálja, akkor gyakorlatilag nem szegnek szabályt, már tudja is, hogy Casey kijátszotta és kiszedte belőle, hol találja Bennettet. Chuck csak ámul, Walker ügynök tényleg nagyon jó! Elmondja a címet és kéri, hogy szabadítsa ki, de Sarah jobbnak látja, ha Chuck marad a fenekén, majd elintézi a dolgot. Ez Bartowskinak nem tetszik, de ez ugyebár kit érdekel rajta kívül, úgyhogy inkább leül nasizni. Ez viszont neki hozza meg a MacGyver-pillanatot: észreveszi a pult oldalán a szerelőpanelt, kibányássza onnan az egyik vezetéket, lefagyasztja vele a láncot, amelyet így már könnyedén el tud törni.

Casey a dojo mellett leskelődik, megvárja, amíg érkezik valaki, aki 'kikódolja' az ajtót, kattan a zár, ekkor már leütheti az illetőt. Oson tovább, amikor hirtelen valaki ráugrik, a "nem kellene itt lennie" mondattal. Felismeri Sarah-t és közli vele, hogy ha meg akarja állítani, akkor meg kell ölnie, de a válaszon ő maga is meglepődik kicsit: Sarah, mivel Casey a társa, nem engedi, hogy egyedül menjen be. Rendben, akkor menjünk együtt! Eközben Chuck is odaér a Nerd Herd kocsival, de egyből be is kopogtat az ablakán egy fegyveres fickó, akinél nem jön be a "számítógépes vészhelyzet"-sztori, így mire Casey és Sarah beljebb érnek, Chuckot találják ott fegyveresek gyűrűjében.

Így édeshármasban vezetik be őket a terembe, ahol a tanítványok ülnek körbe-körbe. Megérkezik Bennett is, barátságosan köszönti a társaságot, majd lelőné az őt fenyegető Casey-t, hisz' az üzlettel is kell törődni. Az őrnagy viszont kidumálja magát, tisztelet meg becsület címszó alatt harcoljanak meg egymással. Bennett egyből kihasználja az alkalmat egy kis tanításra, jó lecke lesz ez a többieknek, hogyan kell tisztelettel ölni. Walker és Bartowski is leülnek, első sorba szól a jegyük, kezdődik a műsor, és nagyon úgy tűnik, hogy Casey-nek ez a harc lesz a végső, mert mestere rendesen péppé veri, miközben azért még tanítgatja is kicsit, emlékezteti a koncentrálásra, meg a nyugalmi központra. És milyen jól teszi, mert ezzel Chucknak ad ötletet. Amikor Casey éppen a lába elé esik, elkezd neki beszélni arról, hogy tudja miért teszi, megérti az érzéseit, elárulták, kihasználták - Chuck, kezdem elveszíteni a nyugalmamat! - de mindezt azért csinálja, mert megijedt - mivan?!- mert kiderülhet, mit érez valójában, hogy törődik vele - Pofa be, Chuck! - mondja csak ki, hogy törődik másokkal, a zord külső érző szívet takar, mondja csak ki, hogy valójában… szereti őt – Megöllek!!! – Ez az, szuper, csak ne engem, hanem őt, és ezzel irányba állítja Casey-t, Bennett meg csak kapkodja a fejét, meg a levegőt, míg végül elterül a földön. Sarah elismerő szavaira Chuck annyit fűz a dologhoz, hogy valójában Casey-nek csak harag-központja van. Ami megnyugodni látszik, amikoris a kommandósok megrohanják a helyet, így nyugalomnak vége, Chuck szemére veti, hogy ezek szerint szólt Beckmannek, mire persze egy ártatlan "dehogyis, kitalálta" a válasz.

A Buy More-ban is vége a harcnak, vagyis a versenynek, kiderül, hogy Skip lett a hónap dolgozója és a bónusz díját is megkapja, ami egy bazinagyképernyőjű tv. Jeff ismét kiakad rendesen, miért is mondta Morgan az elején, hogy tuti nincsenis bónusz díj.

Chuck és Casey hazaérnek, előbbit nem zavarja utóbbi szótlansága, egyedül lejátsza a párbeszédet, melyben Casey megköszöni, hogy megmentette az életét; olyannyira, hogy alig hallja (najó, szeretné jobban hallani), amikor Casey tényleg elmorog egy köszönömöt az orra alatt. Amikor aztán hazaér, ő kér bocsánatot nővérétől, amiért lemaradt a vacsiról, de Ellie nem is haragszik, inkább azt sajnálja, hogy az egyetlen vágya, amely az esküvőjével kapcsolatban mindig is felmerült, azaz hogy az édesapja kísérje az oltárhoz, nem fog teljesülni. Chuck ezt hallva, a szobájában kutat régen küldött képeslapok után, de az akkori telefonszám már nem él. Nem baj, nem adja fel a reményt, megígéri Ellie-nek, hogy előkeríti Bartowski Aput, kerül, amibe kerül.


 

ZENÉK

Datarock - New Song
Probot - Shake Your Blood
Love As Laughter - Don't Worry

Címkék: chuck
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása