Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 4x14 – Ügynökrablás

2011. október 01. 13:00 - Llew

Volt korábban egy eset a sorozat emberrablóként tevékenykedő Sírásó nevezetű rossz arc kapcsán. Az elmúlt kb. két évben annyi fejlemény történt, hogy az esettel foglalkozó ügyész balesetben elhunyt, illetve eltűnt valami bizonyíték, az új ügyésznő ezért most Brennant és Hodginst, mint korábbi áldozatokat, illetve Mr. Vegát, az illető szakértőjét nyaggatja a raktárosok helyett. Booth eközben puccba vágva készülődik otthon, mert Brennan valami díjat kap, neki meg már ott kéne lenni a helyszínen. Telefonon le is beszélik az ügyet, Brennan rohan haza átöltözni, Boothnál meg kopognak. Hősnőnk még beugrik a Jeffersonianbe Camért, Angeláért és Sweetsért, de a bulinak lőttek, mert a Sírásó hívja, hogy elkapta Bootht, akinek 21 órája van hátra, hacsak nem kapja meg az eltűnt bizonyítékot.

Persze senkit nem lehet bevonni, mert megtudja, így a kis csapat, az Angela magassarkújával felfegyverzett Sweets vezetésével átnézi Booth lakását. Aki naná, hogy nincs otthon, hanem valami szűk és sötét dobozban tér éppen magához. Mivel a Sírásónak a bizonyíték kell, Brennanél pedig nincs, Angela gyorsan rövidre zárj a kört és Hodginst hívja. Nincs mit tagadni, nála van egy bőröndnyi másik mellett. Az elrablásakor talált matrica elemzésével akarta leszűkíteni a gyanúsítottak körét, és ha már nála van, Booth hátralevő idejének a felében szeretné is tovább vizsgálni. Mivel Sweets az FBI-nak dolgozik, így őt kizárják. Booth eközben sikeresen kicsavarozza magát egy mini tengeralattjáróból és egy hajóban találja magát, halott katonatársának hallucinált társaságában.

A Sírásó hívását elemezve, a háttérzajból és Booth eltűnésének idejéből a csapat kideríti, hogy honnan jöhetett a telefon. Véletlenül Mr. Vega pont a környéken lakik. Hodgins és Brennan meglátogatnák, de már csak a hulláját találják meg a parkolóházban álló kocsijában. Éppen azon vitáznak, hogy elvigyék-e vagy sem a helyszínről hátha újabb nyomra lelnek, mikor váratlanul befut Perotta ügynök. A bizonyíték lopás ügyben figyelték őket, de sikeresen kivágják magukat azzal a nem túl jó hazugsággal, hogy interjújuk lett volna Vega új könyvéhez. Booth eközben kifeszíti a terem ajtaját, de csak azt éri el, hogy víz kezd el beömleni rajta. Viszont közben dumálhat a hallucinációval. „Együtt” kinyitják a terem felső ajtaját, így egy időre elhalasztja a megfulladást.

A FBI beavatkozás kapcsán Brennan úgy dönt, hogy nincs nyomozás, átadják a bizonyítékot és remélik a legjobbakat. Booth folytatja a képzelt haverral zajló csevegést, így megtudjuk, hogy a halott srác után nevezte el a fiát Parkernek. A hallucináció meg van hatódva a gesztustól, de hogy ne legyen olyan nagy az öröm, a hajón szétszór C4-es kötegekre hívja fel egykori felettese figyelmét. A Sírásó úgy tűnik biztosra akart menni, hogy Booth nem jut ki. Brennanék végül csak bevonják Sweetset is, és Hodgins racionálisabbnak tűnő érvelés ellenére arra jutnak, hogy átadják a bizonyítékot. A Sírásó kamerán keresztül figyeli a megjelölt helyszínt, és egy bombával igyekszik pont tenni az ügy végére. Angela azonban szuper videós kémtáskájának hála még időben figyelmezteti Brennant és Hodginst, így megússzák a robbanást.

Perotta ügynök megint csak a műsor végére érkezik, viszont most már nem tudják kidumálni magukat. Booth elrablását nem mondják el, de a bíró így is letilt mindenkit mindenféle Sírásós nyomozásról. Brennan ezért Booth öccséhez fordul segítségért, hogy lopja el Vega holttestét az FBI-tól. A bátyó időközben nagyon megunhatta a hallucinált havert, mert a bomba időzítőjét és jeladóját megtalálva, ahelyett hogy lekapcsolná azt és várná, hogy hat óra múlva jön valaki megnézni miért nem volt robbanás, inkább úgy dönt, hogy az éles bombán ülve próbál rádiózni a jeladóval. Merthogy ez egy ilyen trükkös, filmes bomba irányító, amivel csak az egyik lehetőség teljesíthető, különben nem izgulna az egyszeri néző.

Csakhogy a dolgok nem a terv szerint mennek és Booth tönkre vágj az eszközt, így se bomba lekapcsolás, se rádiózás. Viszont jót lelkiznek a hallucinált sráccal, így kiderül, hogy magát hibáztatja a haláláért, na meg az is, hogy hozzá hasonlóan nem mondta el valakinek, hogy szereti. Kettőt lehet tippelni, és nem Cam az egyik. Jared csak összekapta magát és a katonai hírszerzést bevetve megszerezte Vega holttestét. A korábbiakhoz hasonlóan szintén sokkolóval kaphatták el, de védekezés közben még volt ideje kiosztani egy könyöktörést okozó ütést, amitől most a Sírásónak is lehet pár törött bordája. Remek időzítéssel pont ekkor kerül elő az új ügyésznő, hogy bírósági papírral elkobozza Vega holttestét.

A jelek szerint azonban gondjai vannak jobb karjának emelésével, ami passzol egy bordatöréshez. Brennan nem túl finoman ellenőrzése után elmondhatják, hogy elkapták a Sírásót, de bíróságra való bizonyítékuk nincs, és amúgy is sürgeti őket az idő. Ezért aztán nagyon frappáns írói megoldás gyanánt, Hodgins paranoiáját igazolva, Jared előkeresi az ügyésznő adatait a titkosszolgálat minden állampolgárról vezetett aktái közül és rábukkan egy hamis személyiséggel bérelt raktárra tele a Sírásótól származó bizonyítékokkal. Persze minden tele van nyomokkal, itt egy szúnyoglárva, ott egy kis festék, amit természetesen kizárólag a haditengerészet használt régen. A titkos akta szerint az ügyésznő önkénteskedett egy csoportban, ami zátonyt csinál öreg hajók elsüllyesztésével. Hurrá, megvan a helyszín, Brennan nyugodt szívvel oszthat ki egy akta táskával súlyosbított jobbost a Sírásónak.

Booth eközben úgy döntött, hogy kirobbantja magát a hajóból, amiben a képzelt haver jól megsérült, így gyakorlatilag újra játsszák utolsó közös akciójukat. A halott srác haldoklik, de megnyugtatja Bootht, hogy a múltkor sem az ő hibájából halt meg, hanem saját hülyeség miatt. A nagyobb drámai hatás kedvéért és mert Jaredet lekapcsolta az NCIS, Bones egyedül repül a hajóhoz. Az izgalmakat az hivatott tovább növelni, hogy Booth bénázása miatt nem lehet lekapcsolni a robbanást és már csak kilenc percük maradt. Jaj, most mi lesz. Elköszönés a hallucinációtól, helikopter érkezés, könnyes összeborulás, sikeres menekülés. Aztán másnap a temetőben szokásos csipkelődő hangulatú beszélgetés életmentésről, meg nem létező szellemekről, és amíg Booth a halott srác barátnőjével beszél, addig Bonesra a halott Parker tizedessel vált pár szót tudtán kívül.

Címkék: dr. csont
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása