Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 6x18 - A bukott lovag (Knight Fall)

2011. szeptember 30. 12:00 - candyperfumegirl

Kellőképpen hosszú felvezetést kap ez az epizód, hogy átérezzük, mennyire nem mindennapi környezetből érkezik az aktuális hetibetegünk. Egy reneszánsz vásáron vagyunk, pontosan olyan, amilyennek elképzelnénk: árnyékszék, buggyos ujjú, korhűnek tűnni akaró ruhák, meg sok hülyén beszélő fazon, monarchia imitálása és persze lovagi torna. Hangsúlyos dekoltázsú királyné egy kicsit csenevész lovagot választ, hogy mérkőzzön meg a nagy és félelmetes fekete páncélos lovaggal, ha akarnának, se tudnának több közhelyet belepréselni ebbe a jelenetbe. Királyné kedvence győz, de az ünneplést megszakítja, hogy rosszul lesz, ráadásul a szeme is bevérzik, vajon vérprofi diagnoszta is van a búcsúban, vagy ezúttal kénytelenek leszek külső segítséget hívni?

Ezalatt House otthon éppen meztelenül reggelizik (Ibuprofent), mint rendesen, amikor belefut Jimmy aktuális csajába, legalább a kínos bemutatásos köröket kihagyhatják. Az új nő egyébként Libby, de itt most az első ex-Mrs. Wilson, persze ezt még House nem tudja, mert Jimmy csak 13-at avatta be egyelőre, hogy kölcsönösen lájkolták egymást az ex-asszonnyal. House ezek után magára húz némi textilt, és egy bazinagy karddal állít be a diagnosztikára, amit a lovagtól zsákmányolt, szerintem már csak azért is vállalta az esetet, hogy megmutathassa csapatának, mekkora spíler a karddal is. A differenciál végén valami csodával határos módon mindenkinek a nyakán van még a feje, és azt is sikerül kisütni, hogy a véres szem valami allergiás reakció lehet, úgyhogy House Foremant és Frodót küldi Középföldére kutakodni, ami ez esetben Foremant és 13-at jelenti. „Jól van na, gyantázás előtt vagyok” –mentegezőzne 13 az analógia miatt, de fölösleges, Chase jelzi, hogy fogalma nincs, miről van szó, mert ő inkább dugott a gimiben, miközben mások Gyűrűk urát olvastak.

Miután House sikeresen megszabadult a csapatától (az ausszit és Gollamot MR-t csinálni küldte), megy Jimmyhez faggatózni, ki volt a nő, aki előtt a farkát lóbálta reggel. Jimmy tikkeléséből és izzadási szintjéből pillanatok alatt kikövetkezteti, hogy az egyik ex lehetett csak, kizárásos alapon az, akivel House soha nem találkozott, mert G.H.e. (Greg House előtti) időszámításban vette el Jimmy. A baj az, hogy Samről (ez Libby House-os neve) Greg eddig csupa olyat hallott, hogy szívtelen ribanc meg vérszívű dög, csak hogy a kedvesebb jelzőket említsük, ugyanis pont akkor ismerkedett meg Jimmyvel, amikor Sam beadta a válópert, így nem House lesz az első számú támogatója a kapcsolat felmelegítésének.

Betegnél hematómára gyanakodnak, az első tipp persze sosem szokott bejönni, nincs ez másképp most sem. Nincs agyi baj sem, ezt is kideríti az MR, és ez utóbbit hetibeteg még ki is kéri magának. „Miért az a következtetésük, hogy hülye vagyok, csak azért, mert szeretek harisnyát húzni és elgyepáltatni magam páncélöltözetes benga állatokkal?” Vannak emberek ennél furcsább hobbikkal, ebben végül is igaza van, személy szerint a repülőmakett-készítést és a bogárgyűjtést nem tudtam soha megérteni. Azért egy érdekes dolog csak történik a vizsgálat alatt, lovagunk belehány az MR-be, ez pedig ételmérgezésre is utalhat.

Eközben Foreman és 13 (nem tudok rájönni, miért pont őt nevezte ki House Frodónak) keresi a reneszánsz vásáron a betegség okát. Az egész falu Foreman nyakkendőjén röhög, és 13 két pofára falja az óriás pulykacombot, mert neki még nem szóltak, hogy a legfrissebb gyanú az ételmérgezés. Átkutatják a lovag sátrát is, ahol hányást és marhaszemet találnak, utóbbi a király szerint a lovagi torna rituálé része, az orvosok szerint meg az ok-okozati összefüggés fontos eleme a beteg és a hányás viszonylatában.

House kizárja az ételmérgezést, mert senki más nem lett beteg, márpedig ezek mind együtt élnek ott a faluban, és ugyanazt eszik, senki nem jár ki a McDrive-ba Happy meal Menüért. Ebben van logika, de a csapatnak még magyarázni kell a dolgot, biztos mert mindenki figyelmét túlzottan leköti Foreman orbitálisan randa nyakkendője, amit már legalább harmadszor visel a sorozat folyamán, ez szerintem is felfoghatatlan. Hetibetegünket ez alatt a bögyös királyné látogatja civilben, és el nem mozdul az ágya mellől, pedig az eljegyzését kéne előkészíteni a királlyal, milyen figyelmes az alattvalóival. Lovagnál éppen biopsziát csinál 13, amikor tachikardiája lesz, tehát már a szívével is baj van, haladunk. Sőt, a mellkasán ronda kiütések keletkeztek, emergency brainstorming kell, de rögtön.

Slágertipp továbbra is allergia, de mint 13 rámutat, ez a tünetegyüttes sajnos nagyon emlékeztet a MRSA-ra, vagyis ki lehet tenni a vészjelzést. House csapatot elküldi tesztelni, ő pedig beront Cuddy irodájába, irdatlan nagy baj van! „A halálos fertőzés, aki futótűzként terjedhet el a kórházamban? Tudok róla.” –hárítana Cuddy, de House nem a MRSA-ról jött csevegni, ugyan már, őt sokkal jobban aggasztja az a probléma, hogy válassza le a visszatért exnejet országos cimborájáról. Gyúrja egy kicsit Cuddy bűntudatát, majd bedobja, hogy Jimmy miket fecsegett ki róla, többek közt, hogy Cuddy lefeküdt az apja legjobb barátjával. Mindig is tudtam, hogy Jimmy pletykásabb, mint a karakószörcsöki hímzőegylet. Cuddy hárít, ő ugyan nem szól bene más kapcsolatába, és jobb lenne, ha szokásától eltérően most House sem tenné, mert ha választásra kényszeríti Jimmyt, nem biztos, hogy ő jár jól.

Közben lovagunk iszonyú kínokat él át, a mellkasi fájdalmai erősödnek, a királynő előtt persze keménynek mutatja magát, mert súlyosan bele van gabalyodva, és leghőbb vágya a mindig közszemlére tett dekoltázsába fúrni a fejét. Igen, királyné még mindig itt van, a király meg be sem nézett, ez feltűnik 13-nak is, de lovagunk nem lép semmit, mert egy igazi lovag hű a királyához, ő tényleg komolyan veszi ezt a szerepet. (vagy csak nem ismeri kellőképpen a lovagi költészetet.) Közben a fertőzés a hátára is kiterjedt, de a tesztek bebizonyítják, hogy ez nem MRSA, valami más lesz, olyasmi, amiből a kardjára is jutott, ugyanis már House csuklóján is megjelentek a kiütések, kellett neki a karddal vagánykodni. Valami környezeti toxin lesz ez mégis.

Sam úgy dönt, jobban meg akarja ismerni az ellenséget, így közös vacsit indítványoz, nehéz lenne megmondani, ki utálja ezt az ötletet legjobban. Látszat kedvéért mindenesetre mindenki nagyon kirittyenti magát. Sam kíváncsian vár, Jimmyt a rettegéssel vegyes hányinger kerülgeti, mert személyes tapasztalatok egész sora igazolja, hogy House nem válogat az eszközökben, amivel elijesztheti majd a nőjét, és erre egy vacsora nyilvános helyen tökéletes alkalmat is szolgáltathat. A várakozásoknak megfelelően House nem szarral gurigázik, széles mosollyal a képén, vasárnapi nyakkendőjében érkezik – a karján egy asszonnyal. És igen, az asszony alatt természetesen transzvesztitát értek. Jimmy az asztal alá mászás kontra traviprostival ÉS House-zal töltött este gázossági faktorának összehasonlítását végzi fejben, mindenki legnagyobb döbbenetére viszont Sam kedélyesen elcseveg House partnerével. Olyannyira, hogy pár perc után már pajkos fiatalkori sztorikat mesélnek egymásnak, és a vacsora végére nyilván BFF-ek lesznek, House meg azt hiszem, kb. most véste oda azt a szót Sam homlokára képzeletben, hogy ELLENFÉL.

Csapat közben a Mester nélkül teljesen elakadt a hetibeteggel, csak annyira jutottak, hogy 13 némi önkéntes párkapcsolati tanácsadást tartott neki, orvosilag viszont a helyzet rosszabbodott, már ég a beteg mindkét lába. Jön House, és megelégeli a töketlenkedést, ha tényleg ki akarják zárni a mérgezést, végezzenek már házjutatást rendesen, nézzék meg a beteg lakását is, ahol még a lovaggá ütés és az egész reneszánsz agyrém előtt élt.

Jimmy másnap teljesen zavarban van, mi lenne jobb, ha még most dobná Samet, mielőtt mindketten jobban belebonyolódnak, vagy várja meg inkább, amíg House elijeszti? Mert azok után, hogy az első közös vacsira asszonyt hozott magával, bele sem mer gondolni, mi mindent tartogathat még további hasonló alkalmakra. Fejezd be a nyafogást, meg a kifogások keresését és adj egy esélyt ennek a kapcsolatnak, mondja Cuddy, akinek már nagyon elege van abból, hogy ebben az epizódban mindenki őt nyaggatja ezzel, ha legközelebb Sam is meglátogatja, remélem, neki azt mondja, vonuljon be egy apácazárdába, és akkor rövidre is zárhatjuk ezt a dolgot.

Foreman és Taub ultrahangozzák a beteget, ez nem túl szép látvány, mert tele van a mája tumorral! De olyan tumorokkal ám, amik szétrobbannak, majd újra összeállnak a szemük láttára, ez most mi? Lássuk, közben talál-e valami használhatót Chase és 13, akik közben hetibeteg lakását törik fel. Chase egy ügyes mozdulattal nekiesik az ajtónak, és megtöri az ellenállását (bár magában még több kárt tesz eközben), hogy mennyit fejlődött ez a fiú 6 év alatt! Érdekes dologra bukkannak, egy rejtett boszorkány szentélyre, mindenféle misztikus biszbasszal, milyen büszke lesz rájuk a Mester! House elégedetten hátradől, neki ennyiből megvan a megoldás, ha boszorkánykodik a betegük, akkor alkímiával is foglalkozik biztosan, akkor pedig ólommérgezést kapott és kész. Lehet is írni a zárójelentést. Ha ez ilyen egyszerű lenne.

Ezek után mindenki elégedetten tér haza, Jimmy és Sam a maguk részéről dugnának egy egészségeset, csakhogy House-t is hazaette a fene közben, és éppen egy spéci vacsorán ügyködik, és nagyban lengeti a fehér zászlót. Jimmy persze jobban ismeri annál, hogy bedőljön az „elhamarkodottan ítéltem, kezdjünk tiszta lappal!” maszlagnak, de Sam előtt összeszorított foggal tűrni kell, és imádkozni, hogy House legalább egy estére képes legyen emberhez méltóan viselkedni. A hármas vacsi (ma nincs transzvesztita escort, tehát ez már haladás) egészen kedélyes hangulatban telik, House és Sam az időjárásról és a krikettbajnokság aktuális állásáról beszélgetnek, Jimmy meg nagyon erősen próbál úrrá lenni a hólyagján. Ez persze nem mehet így sokáig, kénytelen elhagyni a helyiséget, és természetesen ez volt csak az a pillanat, amire a másik kettő várt. „Te egy szívtelen szuka vagy, aki össze fogja törni a barátom szívét, úgyhogy mindent megteszek, hogy ezt megakadályozzam, még bort?” –valahogy így nyit House. Samnek a szeme sem rebben, fenyegetés vissza, szerva itt, csere ott, egy rohadjmeg és két kurvaanyád között megbeszélik, hogy kölcsönösen rühellik egymást, Jimmy jelenlétében meg fapofa mindkét részről. Jimmy visszatér a vécéről, ééés függöny, House és Sam csupa báj és kellem abban a szent pillanatban.

Közben a kórházban természetesen bebizonyosodott, hogy az ólommérgezés is zsákutca, ahogy az várható volt, a beteg szíve meg továbbra is kritikus állapotban van. House a mérgezésről csak nem akar letenni, úgyhogy most majd ő megy a reneszánsz vásárra toxinokat keresni, és megmutatja, hogy is csinálja ezt egy nagymester. Először is álruhát ölt, igaza is van, ha már csinálják, csinálják rendesen, és meg kell jegyeznem, sokkal jobban áll neki a reneszánsz öltözet, mint 13-nak. Eljutnak a „patikába”, ami kb. úgy néz ki, mintha valaki felszántott volna egy rétet, és annak teljes tartalmát kipakolta volna polcokra bármiféle rendszerezés és szakértelem nélkül. És valóban, „patikus” a levendulát sem ismeri fel, és House rövid időn belül elő is kerít valami mérgezőt, bürköt, márpedig ha ez a szaktekintély azt adta a betegüknek, akkor ez jackpot.

Majdnem, csak annyiban sántít az elmélet, hogy a „patikus” a bürköt a királynak adta el. Akkor a király mérgezte meg, House ilyen kicsinységekre nem ad, ennyit lehet módosítani az elméleten. A gond ezzel csak az, hogy betegük a gyomormosás után is rosszabbul lett, amikorra a méreg már kiürült a szervezetéből, arról nem beszélve, hogy egy igazi lovag ilyet soha nem tenne egy másik lovaggal, márpedig ha valaki igazán tökös lovag, akkor az a király.

House meg közben félretette egyik utálatát, hogy aktuális utálata ellen ütőkártyát szerezzen, Lucasszal lenyomoztatta Samet. Lucas éppen egy tekintélyes méretű borítékot ad át House-nak, amikor jön Sam, és kér egy esélyt House-tól, mert vegye már észre, hogy mindketten törődnek Jimmyvel. House erre nem válaszol, de az is lehet, hogy azért, mert már egyáltalán nem itt jár, ugyanis gondolatban éppen most fejtette meg a hetibeteg baját! Valahogy rájött, hogy endokartitisze van a betegnek, ami anabolikus szteroidok használatától szokott lenni, és ezt a bürök felerősítette. De nem, ő sosem, egy lovag és a dopping? 13 teljesen össze van zavarodva.

Ezek után 13 el is beszélget a beteggel, doppingolt, hogy megnyerjen egy lovagi játszmát, de valami tévesen értelmezett tisztesség miatt nem hajt rá arra a nőre, aki ráugrana az első szóra? Ezt már végképp nem tudja kimagyarázni, hiába van belezúgva a királyné is, lovagunk nem tesz semmit a dolog érdekében, mert a királyné a legjobbat érdemli és az nem ő, úgyhogy 13 levonja a house-os tanulságot: LÚZER. House ezek után olvasatlanul kidobja Sam aktáját, amit Lucas összevadászott neki, úgy látszik felkészült rá, hogy osztoznia kell valakivel országos cimboráján, meglátjuk, meddig tart ez.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!

Címkék: house
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orsóborsó 2011.09.30. 14:17:14

Köszi! Jó volt olvasni!

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2011.09.30. 15:19:58

Köszi Candy, éppen ez kellett a mai napomhoz!:) Vicces, hogy Libby nekem Sam a House-ból, mert erős lemaradásban néztem Lostot. De ezt a nőt egyik sorozatban sem szeretem. Ja, igen, House-nak szerintem is sokkal jobban áll a reneszánsz ruha, mint 13-nak. Ezt külön köszi!:)))

candyperfumegirl 2011.09.30. 15:40:02

@PuffCinq: alapvetően bírom Cynthia Watrost, de hogy mennyire nincs köztük kémia Jimmyvel, az valami félelmetes...

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2011.09.30. 18:38:35

@candyperfumegirl: igen,azt hiszem, engem is ez zavar a legjobban. Nem igen lehet elhinni, hogy Jimmyvel komolyan akarnak valamit egymástól...

candyperfumegirl 2011.09.30. 18:53:59

@PuffCinq: ráadásul életükben már másodszor...

brumbal 2011.10.02. 23:55:28

Köszi, Candy, remek hogyvolt volt megint!

popcornie13579 2011.10.29. 14:53:48

Tuja valaki, hogy mi annak a résznek a címe, amikor Amber meghal? Előre is köszi! Amúgy nagyon jó összefoglaó volt, mint mindig :)

candyperfumegirl 2011.10.29. 23:47:49

@popcornie13579: persze, Wilson szíve, 4. évad, utolsó epizód.

hutp 2011.11.03. 15:35:43

Én csak azt nem értem, hogy végül is ki adta neki a bürököt?? Nekem ez nem tiszta. Mégis a király akarta eltenni láb alól? És hogy nem halt bele?
süti beállítások módosítása