Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jóban Rosszban 8x1584-8x1585

2011. szeptember 29. 17:20 - Mária

Bodolai Bandira lecsapott a drogkommandó, na, ilyen egy kommandósakció tévékettő módra, miért, mi mást vártunk? Magyarázza már el nekem valaki, hogy miért bízza rá a csatorna a rendőrség elit alakulatának bevetését imitáló jelenet megírását a gyapjútakaró alatt mamuszban kakaót szürcsölgető kislányokra? Azt, hogy mi a bajom a jelenettel, a poszt végére írtam, ez mégis csak egy hogyvolt poszt, haladjunk az események fikázásával az időben szépen sorban.

Gergő és Kristóf indítja az új epizódot, én ezt nem bírom, bele se merek gondolni, mi lesz, ha... hogy viselkedjek apával, mit mondjak neki, ordítani és bömbölni szeretnék, mondja Gergő, tökéletesen bemutatva a fogyasztói társadalom egyik nagy tragédiáját, azt, hogy abban a világban, ahol kötelező frissnek, fittnek, fiatalnak, boldognak és egészségesnek lenni, nincs helye a problémáknak, nem tudunk mit kezdeni a halállal, nem tudjuk kezelni azt, ha egy családtag, vagy egy ismerős súlyos beteg lesz, vagy meghal. Ugyanezt járja körbe a sorozatban Margit története is, az állandó megfelelési kényszerrel küzdő nő, aki beleroppan abba, hogy a magánélete nem tökéletes, nem olyan, mint a reklámokban és a filmekben sulykolt ideál, beleértve a családalapítást és a gyermekválalást is.

Ugyanez igaz Istvánra is, aki nem az életéért aggódik, hanem azért, hogy a gyógykezelésére rámenne a család vagyona, ezért inkább nem kezelteti magát, mert felélni a vagyont, az a normák szerint milyenmár... bűnbaknak meg ott van Szilvia, akinek a hazugságai miatt élni sem érdemes, inkább a halál.

Felvenném a tényállást, kérem, hölgyem adja elő a történteket, mondja Eszes, a rendőr a spicli ribancnak a kisboltban, a nő pedig élvezettel mesél, ez is mennyire jellemző már, kéjesen dagonyázni abban, hogy feljelenthetünk és fel is jelentünk másokat. A nő a tisztességben megsárgult hajú klimaxos picsa becsületes és kötelességtudó állampolgár mintapéldánya, ilyenből akarunk jó sokat. Böbe minderre tesz jó magasról, még mindig a drog hatása alatt van, hangosan felröhög Eszes nevét meghallva. Bodolaiéknak se lehet sok barátja, hiszen amikor a két felnőtt kiesik a drogos babfőzelék miatt, a két gyerek senkihez nem fordul, Orsinak annyi esze sincs, hogy bezárja a boltot. Na kéremszépen, akkor legyenek szívesek a hölgynek most azonnal átadni a Vásárlók könyvét, mondja Eszes, a szerv, olyan hangsúllyal, mint akit ittfelejtettek, vagy most időutazott ide az átkosból. Ez is mekkora baromság már, ha valaki nem kapja meg a könyvet, nem rendőrt hív b+, hanem a felügyeleti szervhez fordul, a címek ki vannak függesztve jól látható helyen minden boltban és minden kocsmában. Böbét a szerv megszondáztatja, bár mindenkit így szondáztatnának, gondolhatná erre az összes alkoholista, belenéz a szemébe elemlámpával, fene tudja, mit keres benne, ha csak nem azt a bizonyos gerendát.

Szabi az apja viselkedésén rémüldözik otthon, nem okos a gyerek egyáltalán, a marihuána levelét mindenki ismeri, akinek kinőtt a lába, ha máshonnan nem, akkor a kannabiszlevéllel díszített kendőkről, sapkákról, egyéb felesleges kacatokról, azt persze nem várja tőle az ember, hogy a fogyasztással járó jellegzetes tüneteket is felismerje, mint például a fokozott éhség, szomjúság, a beszédessé válás, a meglepő asszociációk és a túlzott szociábilitás. Szabi gondolom burokban él, egy olyan világban, ahol nincs drog, nincs szex, nincs bűnözés, a gyereket meg a gólya hozza. Bandi megeteti babfőzelékkel a halat, ami később sört is kap, nem vicces egyáltalán.

Az atya már megint Betti irodájában túráztatja magát, ez se normális, hogy nem megy el Csillagkútról, de hát ugye a látszat, meg a képmutatás mindennél fontosabb. Szilvia és Elvira a Macsekban beszélik ki a családi drámát, Elvirának már nem csak a szeme van feketével körberajzolva, de a szemöldökét is jó vastagon kihúzták. Mi jön ez után? Fekete száj, gothic style ruhával? Kardos rányit Bettire és az atyára, a pap megszégyenülten elkullog, ha ez segít, szívesen elmegyek veled a misére, akár kézen fogva is, fokozza a hangulatot Kardos, sőt, tudod mit, majd megfoglak így, felraklak az oltárra így, aztán lecsókollak így, mondja, bár szerintem a harmadik lépés helyett mást gondolt. Az iszlám világban egy hasonló alakításért a saría vallásjoga szerint vérdíjat tűznének ki a dokit alakító színész fejére, majd jól lefejeznék, ha a saját vallási jelképeik kárára poénkodna. Margit közben csomagol, ribancrendszám van hímezve a kardigánja hátára, a pakkjával a kezében elindul haza (?), belefut a folyosón beszélgető Bettibe és Kardosba, ettől elborul az egyébként is viharfelhős agya, és ráfogja a nővérpultról felkapott papírvágó ollót először Bettire, majd saját magára. A hajából érdekes módon pár óra alatt eltűntek a korábban sokat szidott hullámok, a nő kényszerzubbonyt kap, méltó befejezése ez a JR csapatában eltöltött hét évnek.

És ekkor Bodolaiék konyhájába begurul egy füstbomba, beesik az ablakon egy pókemberként valami kötélfélébe csimpaszkodó kommandós, Bodolaiék olcsó nejlonfüggönye, mint egy pókháló lassítja, teszi sejtelmesen erotikussá, egyben rontja el a látványt, majd beront az ajtón négy fekete ruhás csákó, rendőrség, fel a kezekkel, feküdjön a földre, üvölti a négy istenbarma. Vigyázat, töltött hal van nálam, figyelmezteti őket Bandi, akin éppen most üt rajta a rendőrség drogellenes osztályának különlegesen kiképzett alakulata.

Nálam pedig itt szakad el a cérna, és küldöm el a három forgatókönyvíró csajt a büdös picsába, akik megírták ezt a jelenetet úgy, hogy nem tették le a kezükből a kakaósbögrét, nem bújtak ki a meleg pléd alól, nem emelték fel a seggüket és nem vonszolták oda a nethez, faxhoz, bármimáshoz, hogy tíz perc alatt utánanézzenek, ne adj isten megkérdezzék valakitől, hogyan jár el a rendőrség elit alakulata, népszerűbb nevén a kommandósok, ha szét akarnak nézni egy drogdíler lakásában.

Nem, aranybogárkáim, nem dobálnak füstbombát, nem törnek be a lakásba, nem üvöltik, hogy rendőrség, fel a kezekkel, feküdjön a földre, és nem szórják a betonra a zománcedényeket a kredencből, hogy csak úgy pattog róluk a zománc, nem szórják a vasalt ruhát a földre a gardróbból, sem pedig a koszos bugyikat a szennyestartóból, mint ahogy azt ti kitaláltátok, egy bögre kakaóval a kezetekben, hogy tegyék a kommandósnak öltözött színészek Bodolaiék lakásában.

Tudjátok, mit csinálnak? Megállnak az ajtó előtt, és ezt kiáltják: Itt a rendőrség! Felszólítom, hogy a házból feltartott kezekkel, fegyvertelenül, azonnal jöjjön ki! Tehát nem ők mennek be, hanem a bent lévőket szólítják fel, hogy hagyják el a lakást. Mégpedig azért, mert ahol drog van, ott fegyver is szokott lenni, és mekkora malőr lenne már, ha valaki stikában seggbe lőné a drága pénzen kiképzett elit alakulatot a fürdőszobából. Nincs füstbomba, nincs üvöltözés, nincs pókember az ablakban. Földre kiszórt edények meg pláne nincsenek, van ellenben hatósági tanú, ott, ahol házkutatás van, és van az 1998. évi XIX törvény a büntetőeljárásról, amelynek 158. paragrafusa 1. bekezdésében elolvashatják azok, akik nem tudják, hogy a házkutatást végző személyek kötelesek kerülni a szükségtelen károkozást. Ehhh, megint jól felbasztam az agyam.

12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kullancs1983 2011.09.29. 17:35:31

Egy ismerősöd ismerősének sincs olyan ismerőse, akinek a szomszédjánál tartottak már házkutatást? És bármilyen meglepő, néha-néha bizony az ajtót is rárúgják a delikvensre, mert mialatt arra várnak hogy kijöjjön eltüntethet egy rakás bűnjelet. Ráadásul ilyen piti ügyekért nem a rendőrség drogellenes osztályának különleges alakulata fog kimenni (már ha van nekik egyáltalán ilyenjük) hanem a városi/megyei bevetésiek. Azok meg olyanok amilyenek. Bandi pedig lehet hogy hiteltelen volt füvesnek, de a halacskás jelenete nagyon jó volt. Ha ő (meg a kis családja) nem lenne, még a szöszke miatt se nézné senki ezt a sorozatot, az biztos! :P

Mária 2011.09.29. 17:46:39

@Kullancs1983:

Azt üvölteni, hogy FEL A KEZEKKEL, FEKÜDJÖN A FÖLDRE, az nettó hülyeség, vagy az egyik, vagy a másik, feltett kézzel nem lehet földre feküdni, aki nem hiszi, próbálja meg, legfeljebb betörik az orra :)

Az meg a másik tény, hogy tényleg azt kiabálják, amit én írtam, ez nyilván valami protokoll, legfeljebb, ha senki nem tolja ki a képét, akkor a zárt ajtón mennek be, de hát Bodolaiék otthon voltak, és Szabi nem volt betépve, és az is tény, hogy nem csapdossák direkt a földhöz sem a zománcos lábosokat, sem a porcelánt, sem a koszos gatyákat, mert annak a házkutatott ügyvédje gondolom, nagyon is örülne :)

Az meg a muhaha kategória, hogy a kommandósakciót Eszes hadnagy rendelte meg valkitalkin a kisboltból :)

Kullancs1983 2011.09.29. 18:08:30

@Mária: Igen, az tényleg muhaha kategória, főleg hogy egy ilyen ajtórárúgáshoz meg házkutatáshoz tudtommal bírói engedély szokott kelleni. Hogy mit szoktak kiabálni, azt hál'Istennek nem tudom, még nem volt benne részem, de esetleg egymás után mondanak ilyet. (Kezeket fel, motozás, feküdjön a földre, bilincs, kész.) A házkutatott jogai viszont ritkán szoktak bárkit is érdekelni, főleg nem a kommandósokat...

Nethooligan 2011.09.29. 18:13:42

Most mi a gond, lehet csak kivágták a behatolás előtti felszólítást, amire nem nyitotta ki Bandi az ajtót. :D
Láttam én már (fényképen) rendőrök által teljesen felforgatott lakást, igaz ott valószínű nem csak dobálóztak a cuccokkal, hanem át is nézték őket. :)
Ennek ellenére a legjobb rész tegnap ez volt, és a közben elhangzó beszélgetés. Már ha vígjátéknak tekinted a sorozatot és nem akarsz benne valóságot látni, márpedig arra rájöhettél, hogy olyan nincs nagyon benne, ami hasonlítana akár csak kicsit is a valósághoz.

Mária 2011.09.29. 18:15:14

@Kullancs1983:

Na igen, a jelenetnek is van egy ilyen hátsó szándéka, hogy megfélemítsék az átlagembert.

De gondolj bele: jogállamban senki nem tekinthető bűnösnek addig, amíg a bíróság azt ki nem mondja róla, tehát senkivel szemben nem lehet úgy eljárni, a törvényi előírásokat félresöpörve, mint ha bűnös lenne.

A házkutatás alá vont személyek jogai ugyanolyan jogok, mint bárki más jogai, és ugyanúgy tiszteletben KELL tartani őket.

Tüzitündér 2011.09.29. 18:15:52

@Kullancs1983: @Mária: Kullancsnak teljesen igaza van, ráadásul most úgy védted az írásodat, hogy semmi köze nem volt Kullancs hozzászólásához!

Egyébként tegnap szarrá röhögtem magam a Bodolai házaspáron. Kizárólag, ezen két ember miatt nézem a sorozatot.

Mária 2011.09.29. 18:36:36

@Tüzitündér:

Nem védtem, hanem kiegészítettem, amit Kullancs írt, bocs, ha szétszórt voltam, de készült a vacsora és őrjöngött a macska :)

A sorozatot tényleg Bodolaiék miatt érdemes nézni, a többi szereplő öszekaphatná végre magát.

Tüzitündér 2011.09.29. 18:39:59

@Mária: mit csinál a cica, mert 2 napja az enyém is meg van hülyülve de ezt kizárólag éjszaka 3 kor teszi!

Mária 2011.09.29. 20:14:59

@Tüzitündér:

Májat akart enni, miután betolta a saját kajáját. Egy másfél kilós tömény erőszakról van szó :)

Kullancs1983 2011.09.29. 20:52:24

@Mária: Ó, azért poén lenne ha a tinidiszkóban drogozó jókisfiúk/jókislányok büszke szüleire is ugyanígy rárugdosnák az ajtót. Hátha más szemmel néznének végre a gyerekükre. :P

@Tüzitündér: Igen,e setleg még a szöszi ami megfogja a férfiember fantáziáját. Bár csak miatta még én sem nézném...

Kopasz Szuzukis 2011.09.30. 15:58:31

Ami nálam viszont abszolúte kiverte a biztit az az, hogy ostobának, rendőri feladatra abszolúte alkalmatlannak állítják be Eszes hadnagyot. Könyörgöm, kakaósbögréim! Drágajó rendőrtisztjeink, ott a rendőregyetemen TANULJÁK a kihallgatás szabályait, végrehajtásának módját, kiértékelését. És nem állítanak fel, nem állíthatnak fel teóriákat két, szemmel láthatóan nem beszámítható gyanúsított 2-3 kijelentése alapján. A figura észbeli képességei mélyen alulmújlák a megboldogult kommenyista rendőrség Kovács 13 János sarki közrendőr észbeli képességét. Egyértelműen lejárattátok a nyomozóhatóságokat. IS! Ostobának, szemellenzősnek beállítva.

Irkutszk 2011.09.30. 17:08:59

Egyre inkább bizonyítottnak vélem, hogy a sorozatnak semmilyen vonatkozásban nem célja az igazi élet utánzása.

A takaró alatti kakaósbögre nagyon tetszett. :) A macskának meg jó étvágyat a májhoz.
süti beállítások módosítása