Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jóban-Rosszban 8x1578-8x1579

2011. szeptember 26. 16:00 - Mária

A pénteki két részben nem történt semmi, aki nem látta, semmiről nem maradt le, legfeljebb a női szereplők ízléstelen ruháiról, azokról meg mutatok lentebb képeket. Bezerédi, a pszichó elhintette tudásának magját a kollégái között, ennek hatására mindenki hozzáfogott egymás lelkének az elemzéséhez, ahelyett, hogy dolgoznának. Bezerédit, a pszichót inenntől kezdve Bezinek fogom hívni, az egyszerűség kedvéért. Margit még mindig csak fekszik az ágyban, nem szól senkihez, még szerencse, hogy nem őt mutatják folyamatosan, ahogy azt Tamás atya haldoklásakor csinálták. Bezi szerint, akinek úgy tűnik, zoknival van kitömve a gatyája, Margit a gyerekvállalással akarta kompenzálni a magánéleti és a szakmai kudarcait. Figyelj csak, van néhány betegünk, mondja Pongrácz, náluk biztosan segítene a terápiád, odaadom a papírjaikat, aztán majd eldöntöd, hogy mi legyen, mondja. Hát ezt meg hogy kell érteni, ezek után senki ne érezze magát biztonságban, ha befekszik a kórházba egy jóféle vakbélműtétre, mert lehet, hogy a tudtán kívül és az akarata ellenére egy pszichiáter karmaiban találja magát?

Bea Kardossal vitatkozik, te képes vagy egy másik nővel lefeküdni, miközben a feleséged kórházban fekszik, kérdezi Bea, aki nyilván burokban élt eddig, és keveset látott a világ dolgaiból, az escort ügynökségen is, amit Roland vitt korábban, csupa szűz apáca dolgozott, az ügyfelek meg szent életű szerzetesek voltak. Beán olyan délutáni alkalmi viseletre való koktélruha van, mint ha a mellei csak félig lennének elrejtve, és ha valaki föléjük állna egérrel, akkor teljesen előbukkannának, mint ahogy a közösségi média ikonok szoktak. A ruha alkalmi jellege ellenére a csaj ebben érkezett Párizsból, és ebben loholja végig az egész napot.

A lány szerint Kardos juttatta Margitot oda, ahová, Roland közben diszkréten röhög a szóváltáson, Kardos a sliccét igazgatja, szopd le a faszomat, üzeni a gesztus. Ekkor Betti előjön a fürdőszobából és egyáltalán nem zavartatja magát, hát, akkor én most elmentem, mondja mosolyogva, és ha ő mondja, akkor az egészen biztosan úgy is volt.

Tudod, Margit az a tipikus önfeláldozó típus, és rengeteg stressz érte mostanában, mondja Bezinek Viktor, mindig mindenkinek meg akar felelni, és ez nem jött össze mostanában, gondolom, azt remélte, hogy a gyerek majd mindent megold, mintha előrefelé akart volna menekülni, folytatja. Öt percen belül ő a második, aki a nő lelkét elemzi, nem mintha bárkit is érdekelne a dolog. Elvira a nővérpultnál sápítozik, amikor meglátja Istvánt és Szilviát, jaj, ez a szerencsétlen pasas, mondja, annyira igazságtalan, hogy egy ilyen helyes pasi tüdőrákos. Szerintem meg milyen bunkóság már sipákolni, ha egy előnyös külső adottságokkal rendelkező embert ér tragédia, míg közönyösnek maradni, ha egy kevésbé előnyös külsővel rendelkezőt. Jó lenne, ha valaki szólna Elvira sminkesének, hogy a fekete kontúrral elnagyoltan körberajzolt szem nem menő egyáltalán.

Pongrácz értekezletet hívott össze, jaj de jó, legalább lett egy csoportképünk az osztályáról, és jót nevethetünk azon, hogy a rajta lévők az eredetileg feltételezhető szakmai feladataikhoz képest mennyi mindennel foglalkoznak, persze csak játszásiból, bár Kardos, a nőgyógyász hiányzik a képről, Áron meg, a mentőorvos csak később ér oda. A dialízises betegünk elég kritikus állapotban van, szüksége lenne egy új vesére, de nincs hír donorról, mondja Pongrácz, mire Bezi közbevág, a vizit után beszélek vele, mondja. Valóban, egy kórházban a pszichiáter dolga annyi, hogy tartsa a lelket a transzplantáció előtt álló betegekben, ha Madách ma élne, ő sem Michelangelóval faragtatna széklábakat a falanszterben, hanem pszichiátereket küldene társalkodónőnek megromlott egészségű, ám lelkileg viszonylag ép páciensekhez. Áron bemegy Margithoz, a nő nem szól hozzá, még a kezét is elhúzza, csak annyit mond, hogy nincs szükségem a szerelmedre. Hová sírjak? Milyen jól illett volna a jelenetbe egy papírzsebkendős termékmegjelenítős reklám. Bezi kizavarja a kórteremből Áront, Áron kimegy, ahelyett, hogy jól gyomorszájon vágta volna az ellenszenvesen okoskodó pszichót.

Józsi nem bánta meg a lakókocsis akciót, azt mondja, hogy ezért a szívatásért is meg fogja kapni a Parancsnok a retorziót, mármint az éjszakai vizsgáztatásért és a tegnapra határidős vizsgafeladat-sorért, csak még azt nem tudja, hogy. Kérdezzék meg Olivért, nincs-e megint valami jó ötlete, LOL. Viktor közli Szilviával és Istvánnal, hogy a kemoterápia már nem jelent megoldást, mert az "értékei" drasztikusan romlottak, az egyetlen esélye Istvánnak a műtét. Szegény István tényleg szarul van, ide vezet, ha valaki 20+ évet lehúz a vendéglátásban, a bagózó kedvesvendégek között. Áron, Viktor, Bezi és Pongrácz ismét üvöltöznek és lökdösik egymást a folyosón.

Szilvia Viktornak pattog, pedig jobban tette volna, ha ahelyett, hogy Alexa jóváhagyásával szerelemterápiára viszi a férjét, leült volna egy szakemberrel, hogy megbeszéljék az azonnali tennivalókat és a kilátásokat. Bea ismét számon kéri Kardost Margit öngyilkossági kísérlete miatt, majd közös erővel kezdik elemezni a nő lelkét. Barbara és Roland a Macsekban találkoznak, a nő türkiz színű ujjatlan kötött topban van, kép lentebb, a bal melle fölött egy kibaszott nagy citromsárga műpipaccsal. Nem fogjátok kitalálni, mit csinálnak: először Margit lelki életét elemezik ki, majd Betti és Kardos kapcsolatát. Kezdem azt gondolni, hogy a forgatókönyv írójának a lelke nincs rendben, neki van pszichiáterrel dolga, és emiatt van, hogy a Jóban-Rosszban forgatókönyve is tele lett lelki drámázgatással.

István végre rászánja magát, hogy felnőtt módon hallgassa végig Viktort, de ehhez először az kellett, hogy a vizsgálóból kizavarják Szilviát. Mik az esélyeim a teljes gyógyulásra, kérdezi István, a pontos prognózishoz először fel kell tárnunk a tumort, feleli Viktor. Szilvia ez alatt Elvira vállán picsog a parkban, egy fa alatt, közeledik Alexa, miniszoknyában és tízcentis sarkú körömcipőben botladozik a kavicson. Az egyik korábbi epizódban tisztán látható volt, hogy még műteni is az elegáns nők ruhatárának egyik kötelező elemében, az úgynevezett kis fekete ruhában (little black dress) és tűsarkú cipőben ment. Nem létezik, hogy csak összekeverték a leleteket, kérdezi Szilvia, majd azt, hogy miért nem engem büntet az ég, pontosan úgy, mint ahogy azt a haldoklás, vagy a gyászreakció fázisait elemző tanulmányok leírják. Aki látta az All that jazz című filmet, és emlékszik belőle a 5 stages of dying című jelenetre, az tudja, mire gondolok. Túl sok a dráma, ugorjunk!

Roland közli Barbival, hogy bedobja őt a mély vízbe, többet kell egyedül dolgoznia, és kevesebbet találkozhatnak, hiszen Bea hazajött. Barbi arcáról lefagy a mosoly, pedig Roland azt mondta, hogy bedobja, nem pedig azt, hogy kidobja. Találjuk ki, miről beszélgetnek utána? Margit, Kardos, Betti és Tamás atya lelki életéről beszélgetnek utána. Szilvia eközben nem érti, hogyan lehet rákos egy ennyire jó ember, egy kitűnő családapa, hiszen a jó emberek és a példás családapák sejtjei nem őrülhetnek meg soha, Betti pedig vaníliakrémmel leöntött puncsfagyinak öltözve dobja ki az irodájából az atyát.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tüzitündér 2011.09.26. 17:03:51

Mária Kedves! Bár 1 hétig nem voltam tv képernyő közelében (de mától igen ) remekeltél :)Jó volt
Talán ezt nézd meg és megkapod a válszt a kérdésedre :):):):)

homar.blog.hu/2011/09/22/barnulasveszely_es_leszamolas_a_tv2_ben
süti beállítások módosítása