Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jóban-Rosszban 8x1574-8x1575

2011. szeptember 22. 15:00 - Mária

Eszem megáll, a TV2 a Jóban-Roszban duplarészek hosszából csípett le negyed órácskát, vagyis a szokásos műsoridő egyharmadát az ÖsszeEsküvők című vadiúj banyashow javára! Jó hír, hogy kárpótlásul kaptak a kedves nézők a csatornától egy vizuális cukorkát, egy sármos doktort, csiszolt modorral, kisportolt testtel, dióbarna szemekkel, ránctalan arcbőrrel, ősz hajjal és spicli vénával, ellenben kokit és sallert nem kaptak, az nem a TV2 műfaja. Milyen kár, hogy pont ez az a karakter, amitől kiráz a hideg, és sugárban hányok, a korán őszülő szívtipró macsó.

A doki pszichiátert játszik a sorozatban, a fele királyságomat tenném rá, hogy néhány héten belül őt is ott látjuk majd bemosakodva Pongrácz mellett egy hasi feltáró műtéthez asszisztálva. Erről jut eszembe: amikor Margit fejében elszabadult a pokol, Lidocaint adott be a betegnek, ami miatt az majdnem meghalt. Örök hálára kötelezne, ha valaki beírná kommentbe, hogy a műtét alatt az altatás, az életfunkciók felügyelete, a fájdalomcsillapítás és az izmok ellazítása nem az aneszteziológus feladata? Hogy került a sebész Margit kezébe a Lidocainnal teli fecskendő egyáltalán?

Szlávik hivatalos ügyeket intéz a nyomozóirodájához, ennek örömére lecserélte magán a keresztbecsíkos pólót. A nyomozó fején sajnos még mindig ott van a csicskataraj, amit a közösségi oldalak alapértelmezett profilképein is látni, hogy fogsz ezzel a hajjal ügyfeleket fogni, te Jenő? Referencia írására akarja rávenni Müllert, az induló nyomozóirodás vállakozásában használná majd ügyféllasszónak, ahogy a közhelyes és semmitmondó elégedett ügyfelektől kért idézeteket használni szokás. Ha lesz honlapja, gondolom, azon is ott virít majd Müller ajánlója, lehet, hogy még egy Kattancsot is csináltat hozzá magának. Találkoztam Szilviával, hazajöttek a Balatonról, jegyzi meg gonoszul Müller, és figyeli Jenő hogy fog felcsattanni, de a megjegyzést Szlávik le se szarja.

Ki gondolta volna, hogy egy rendőr alkalmazott is kipofázhatja az őt később magánnyomozóként a férjeik után uszító frusztrált picsáknak, hogy hány gyilkossági ügyben, hány vagyon elleni bűncselekményben, sikkasztásban, szabálysértésben, miegyébben nyomozott, és milyen eredménnyel. Mégis mit szeretnél, mekkorát hazudjak, kérdezi Müller kedélyesen, majd azzal a logikusnak tűnő kérdéssel folytatja, hogy talán már meg is írtad? Müller rendőr tudhat valamit a referenciavélemények készítéséről és valóságtartalmáról, Szlávik meg diktálja: írd azt, hogy a szimata, mint egy kopóé, a gyorsasága, mint egy gepárdé, az emlékezete meg, mint egy kiselefánté, és kérdezd meg, hogy nagymama, miért olyan nagy a farkad? Az utolsó kettőt persze nem mondja. Nagyon fel van dobva, csak úgy pörög, nehogy még a végén ez is öngyilkos legyen itt nekünk.

Az a szerencse, hogy nem ért artériát, magyarázza Pongrácz, és milyen igaza van, ha egy anatómiai kérdésekben valamennyire jártas ember feltett szándéka, hogy el akar vérezni, a nyaki artériát támadja be, nem a csuklóján maszatol. Kardos és Áron ezalatt a folyosón üvöltöznek, a jelenet tovább erősíti az embereknek az orvosok felkészültségébe és finom modorába vetett hitét, ezért is jön most az, hogy a mentőorvos Áron a sakálként üvöltő nőgyógyász Kardostól tudja meg a folyosón, hogy Margit meddőségét a mosóporgyárban csomagolt higany-diklorid tartalmú vegyszer okozta, magától a büdös életben ki nem találta volna. Ha nem áll közéjük Pongrácz, lett volna kiket ellátni a sürgősségin orrtöréssel, pedig ez itt nem egy kocsma, ők meg nem is ittak. Áront Pongrácz magával cipeli az irodájába, a gyerek megy, teljesen lehiggadva, később befut Bezerédi Szilárd is, bemutatkozni. Imádom, ahogy ezek mindig a legfontosabb megbeszélések közben nyitogatnak egymásra. Müller irodájába meg Szilvia fut be, mintha csak tesztelni akarná Jenő fél perccel korábbi állítását, ami szerint túltette finom és nőies lelkét az asszonyon.

Magdika, a törpelány modellkarrierbe kezd, dobjuk el egyszerre az agyunkat, egy, kettő, hááárom...! A fotósa, és egyben portfóliójának az összeállítója Szabi lesz, nem, nem Fehér Roland, hanem Bodolai Szabolcs :) Szabi a Bobby nevű babon gyakorol, a műterem meg Bodolaiék konyhája, a fiút szemmel láthatóan jobban érdekli Bobby, mint Magdika. A Pajtás típusú retro fényképezőgép sokkal jobb, mint a modern digitális masinák, bizonygatja a kölyök. A babra lövöd el az egész tekercs filmet, kérdezi szemrehányóan Magdika, rám is jó lenne, mondja. Szabi szerelmes a babjába, ahhoz képest a bab rohadt szarul néz ki, összesen két levele van, meg egy marha nagy csápja, ez lenne a nyomorult egyetlen indája, nem csoda, napfényt csak akkor lát a növény, amikor Szabi kiviszi az utcára, Bodolaiék konyhájába ritkán süt be a nap. Telefonon bejelentkezik Big, Szabi haverja.

Szilvia ezalatt az utcán üvöltve igazol alibit magának, akkor tudtam meg, hogy István rákos, üvölti Szlávik hátának, amikor a vonatnál vártál rám, mondj már valamit, mire Jenő csak annyit mond, sajnálom. Ennyi, sajnálod, ismétli meg a nő, mint valami értetlen lila papagáj, Jenő pedig biztosítja róla: igen, ennyi. Szilviát közben megpókolja egy színéből és formájából ítélve nőnemű vezetőt tartalmazó autó, lájk! A kocsiból egy szandálzoknis bakancsos-rövidnadrágos férfi mászik elő, póló is van rajta, keresztbecsíkos, ma se maradtunk keresztbecsíkos férfipóló nélkül! Hajtson tovább nyugodtan, rendőr vagyok, nincs semmi baj, üvölti Szlávik, hurrá, nem lesz itt orvoshiány, legfeljebb még a kirúgott nyomozók is diagnosztizálnak, sőt műtenek majd. Viktor és Kardos ezalatt együtt rágódnak azon, mikor és hogyan kell közölni a rossz hírt a páciensekkel. Persze, az egyetemen ezt nyilván nem tanítják. Egyél valamit szülés előtt, mondja Viktor Kardosnak, LOL.

Áron feltárja lelke legmélyebb bugyrait Bezerédinek, majd azonnal meg is bánja, amikor leveszi, hogy a pszichiáter nem egyenlő lelki szemetesláda, és nem fog együtt könnyezni vele, ellenben kap tőle pár meglepő, és számára kínos keresztkérdést. Big befut Szabiékhoz, van nála sör, bor, pálinka, ez az a hülyegyerek, amelyik az előző évadban leesett a fáról és mellkason nyársalta egy gally, amikor Szabival kincset keresni mentek a csillagkúti kiserdőbe. A bor kannás, nem is tudtam, hogy a kétliteres petpalackba csomagolt bort hívják kannásnak, de akkor melyik a tablettás változat, van sör is, nyilván hasonló kategóriás, rumból se a Casinó típusúra nyúlt rá az alkeszpalánta, hanem a sütőrumra, miért nem vett mindjárt rumaromát, az sokkal olcsóbb. Szilvia és Szlávik drámáznak, majd búcsúznak.

Áron Bezerédinek meséli az életét, mondtad, hogy sok bennetek a közös vonás, mondja a pszichó, mire Áron felpattan, most például ő is itt hagyna téged a francba, mondja, és eliszkol a további kellemetlen kérdések elől. Ezalatt Big és Szabi Bodolaiék konyhájában isznak és léggitároznak, a zenére meg, amit hallgatnak, azt hiszik, hogy deaf metal, tegyél bele kólát, akkor jobban üt, mondja Big, őszintén szeretném tudni, hogy a kannásbor, az olcsó sör, vagy a sütőrum üt nagyobbat, ha felöntik kólával, a kólával felöntött sört, bort, rumot Big végül Szabi féltett és gondosan pátyolgatott babjának a földjére locsolja :)

Új szót tanulunk, az illuzórikus optimizmus jelentését magyarázza a pszichó, basszus, ilyenem nekem is van, tök jó! Bezerédi szerint ez Áronra jellemző viselkedés, valami olyasmit jelent a forgatókönyvírók szerint (!), hogy hajlamos a vágyait összemosni a valósággal, a szakirodalom szerint persze nem ezt jelenti, főként nem ilyen leegyszerűsített változatban. Margitot spontán ösztönlénynek tartja a pszichó, akit vagy a szerelem, vagy a menekülési vágy hajtott Áron karjaiba. A furcsa mindebben az, hogy az elméletét meg is osztja Pongráczcal, milyen már az ilyen, hol marad az orvosi titoktartás, meg az orvosi etika? Egyébként se hinném, hogy egy kórházban az ott alkalmazott pszichiáter feladata lehetne, hogy a saját kollégáit vizsgálgassa, a tudtuk és a beleegyezésük nélkül, ismerkedő-bemutatkozó beszélgetésnek álcázva, majd a kollégák főnökének számoljon be a tapasztalatairól, sőt, mondja el a szakmai véleményét róluk. Áron Viktornak panaszkodik, mekkora tapló a Bezerédi, lehet benne valami. Hurrá, járassuk le az emberek előtt a pszichiátereket is egy szappanoperában!

Apád nem halhat meg, nem engedem, mondja ezalatt Gergőnek Szilvia, hát persze, meghalni mindig mások szoktak, APA nem halhat meg soha, na, ezt nevezik hárításnak. Egy viszonylag jól kezelhető daganattípusa van, amiből szuperjól fel lehet gyógyulni, folytatja Szilvia, hülye Alexa, minek ugatott bele az onkológusok dolgába. Ő mondta-e Szilviának, hogy a kissejtes tüdőrákból, amit kemoterápiával szoktak kezelni, jól fel lehet épülni? Na persze, az 5 éves túlélés ennél a ráktípusnál 5 százalék, ellentétben a nem kissejtes tüdőrákkal, amit ha időben műtenek, az öt éves túlélés esélye közel 70 százalék, forrás Wikipédia. Az epizód végén Bezerédi Margithoz is bepofátlankodik, a nő felszólítja őt, hogy csináljon neki gyereket, ha segíteni akar. Tamás atya pedig betámadja Bettilányt, szerencsére elcipeli őt a kínos beszélgetés helyszínéről Kardos, aki véletlenül éppen arra jár. Ebből dugás lesz, akárki meglássa!

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: jóban rosszban
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. v.b.1990 2011.09.22. 15:12:08

Ez óriási lett :D

" A doki pszichiátert játszik a sorozatban, a fele királyságomat tenném rá, hogy néhány héten belül őt is ott látjuk majd bemosakodva Pongrácz mellett egy hasi feltáró műtéthez asszisztálva."
De ez mindent vitt :D

Fekete Pákó 2011.09.22. 16:59:14

nem irigyellek, hogy ezt a fost minden nap meg kell nézned

traff 2011.09.22. 17:04:46

Nekem meg azt árulja el valaki,hogy csóri Kardos nyakában miért fityeg állandóan egy fonendoszkóp?
A főnővér meg miért műtősnő, aki gyógytornász volt?

traff 2011.09.22. 17:40:50

Na megnéztem az ominózus részt, amikor margit lidokainozik.
Ha a tiéd az öt pontos kérdés, hogy mit keres a sebész kezében a lidokainos fecskendő, akkor az enyém lesz a tíz pontos.

Polihisztor Pongrácz doki az ÉBER betegbe miért kér helyi érzéstelenítőt szikével a kezében?
Úgy akart nekiesni mint tót az ólnak?
Hasi feltárásnál el kéne altatni a beteget, mielőtt elvágják keresztbe.

vagyok_3 2011.09.22. 17:46:06

és ismét köszönöm, hogy elolvashattam:) jobb már a hv, mint a sorozat, továbbra is csak így tovább!
És hátha tevékenységednek köszönhetően, úgyis, mint figyelemfelkeltés-hívás, a forgatókönyvek, illetve azok írói lesznek szívesek az élethez igazodni.
Akkor talán szívesebben nézném:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.22. 17:46:51

A Lidocain helyi érzéstelenítő. Áldja meg azúristen, aki rájött a vegyület képletére!!! A fél állkapcsomat kinyiszatolhatják életlen bicskával, lábujjamat amputálhatják a szemem láttára, én vigyorogva fogom végignézni, mert egy kanyi szúrást se érzek.
De ettől a szertől tényleg meg lehet halni? Vagy csak megint az írók baromsága?

traff 2011.09.22. 17:53:32

@neccharisnyás útonálló:
Szívre ható szer(is)kARDIOLÓGIÁBAN GYAKRAN ALKALMAZZÁK.
Kicsinálja a szívritmust és kampec.
De itt allergia volt, a beteg allergiás a lidocainra, anafilaxiás sokkot kapott.

Nekem az a fura, egy vérvételből mi a faszé korai klimax a dg?
Ha terhességi vizsgálatra küldik( HCG)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.22. 18:17:28

@traff:
Most hogy mondod, egyszer tényleg megkérdezték, nem vagyok-e allergiás rá. Kb. a 4. esetnél, mikor ilyet böktek belém.

Kullancs1983 2011.09.22. 18:40:18

A tablettásbort hívják kannásnak, kiszereléstől függetlenül. Gondolom azért, mert nem kell hozzá hordó, kannában is kiválóan készíthető.
(Lásd még "ananászpálinka".)

Közszolgálati közlemény vége.

julcsi29 2011.09.22. 18:48:19

Nagyon jó lett!:-)Köszi!Nincs időm a héten nézni,bár lassan kezdem azt gondolni,nem is éri meg,az írásodból mindent megtudok,és még röhöghetek is egy jót!:-)))

mocskosmacska 2011.09.22. 20:00:24

Akkor most Margit mégsem halt meg?
Hogy nincsen orvos tanácsadójuk az tényleg üvölt a sorozatról.

Mária 2011.09.22. 21:48:55

@Fekete Pákó:

Sőt, naponta kétszer, mert vissza is szoktam nézni a képek miatt a poszthoz :)

@traff:

Egy tippem van: a csillagkúti kórház egy matrix alapon működő szervezet, ahol az alkalmazottak nem osztályokon, hanem projekteken dolgoznak, bár ez a fonendoszkópot nem magyarázza, viszont bárki felbukkanhat a recepciós, a büfés, vagy a karbantartó helyén is, míg azok épp műtenek valakit :)

@vagyok_3: @julcsi29:

Köszönöm :)

@mocskosmacska:

Még életben van és most már nagyon kíváncsi vagyok, mit csinálnak még vele. Semmi ötletem nincs, hogy lehetne eltüntetni a sorozatból, ha már meg nem halasztották.

Zb74 2011.09.23. 01:37:40

"Pajtás típusú retro fényképezőgép"

Drága Mária, hogy írhat ilyen sületlenséget, amikor a vak is láthatja, hogy az egy Szmena? ;-)

molaris 2011.09.23. 15:00:57

Szakmaiságot ne keressetek ebben a sorozatban- mert nincs!!!!!

Irkutszk 2011.09.23. 16:41:56

Google szerint pedig a babnak talajvizsgálatok alapján szükséges lehet B, Cu, Mo és Zn pótlása. Semmi foszfor... c-c, nem lesz ebből a gyerekből jó őstermelő.

Eredetileg egyébként azt kerestem, hogy vajh szereti-e az a szegény növény a savas talajt (a kóla pH-ja 2-es, személyesen megmértem egyszer), de erről nem találtam infót, szerintem nem. RIP bab.

Horizont 2011.09.23. 18:01:33

Pedig fizethetnének egy tanácsadónak van pénzük, és legalább egészségügyi felvilágosításra használhatnák ki azt, hogy annyian nézik. De ne ilyen baromsággal, hogy a kissejtes tüdőrákból ki lehet gyógyulni!
Ja és a Bodolai család színvonala már a Győzike só alá süllyedt!
süti beállítások módosítása