Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 4x13 – Tűz és jég

2011. szeptember 22. 13:00 - Llew

Hoki meccsen nyitunk. A fiúk, Booth és Wendell a pályán, a lányok, Brennan és Cam, plusz Sweets a nézőtéren. A mérkőzés nem kimondottan baráti, az ellenfél Carlson nevű játékosa a bíró hathatós félrenézésével megtámogatva alaposan leamortizálja a csapatot. Egészen addig, míg Booth végül Wendell jégre küldésénél megelégelve a dolgot, rendes ökölharcban szépen szarrá nem veri. Amit a keze bán, tekintve az illető fején lévő sisakot. Cam határozottan élvezi a műsort, Sweets és Brennen viszont újoncként szörnyülködnek, utóbbi pedig társa keze miatti aggodalmában még a férfi öltözőbe is berombol. Ugrunk egy befagyott tóhoz, ahol ismeretlen apuka éppen a lékhorgászatról és egyben a biztonságos szexről tart órát fiának. Remélhetőleg a csajokkal több szerencséje volt a srácnak, mert első lékfúrása során egy jégbe fagyott hulla hasába pörgeti bele a berendezést.

A helyszínre érkező Bones a hiányzó szem és az arcsérülés alapján erőszakot gyanít, míg a múlthavi meccs miatt még mindig törött kezű Booth, a hulla nyaklánca alapján döbbenten állapítja meg, hogy az illető Pete Carlson. Vagyis ő most gyanúsított. Ennél fogva a nyomozást, a fülig érő vigyorú Booth örömére, a csinos Payton Perotta ügynök fogja vezetni. Indításként Brennan közli, hogy a pasi az övé a társa nélkül nem dolgozik, majd jól leszólja a nő antropológiai végzettségét. Így aztán a korai csajbunyót elkerülendő, Booth tanácsadóként képben marad, és már alig várja, hogy a kollegina kihallgassa, aki a jelek szerint szintén nem bánja, hogy elsősorban nem Brennannel kell dolgoznia.

Carlson három hete fagyhatott a tóba, de előtte még öt napig oszladozott. Hodginsnak víz minta kell a tüdőből, hátha nem a tóba fulladt bele, mire Cam száján kiszalad, hogy Booth nem az fojtogatós gyilkos típus. Ezalatt a kihallgatás, a kérdéseket nem számítva, szinte első randis hangulatban zajlik. Booth kedélyesen válaszolgat, és sietve tájékoztatja Perotta ügynököt, hogy Brennannel csak társak. Az évődésnek azonban hirtelen vége szakad, mikor gyors témaváltással a gyerekkoráról hangzik el egy kérdés. Booth udvarias kivonulást követően szabályosan rárúgja az ajtót a tükör túl felén ácsorgó Sweetsre, és közli vele, hogy a részeges fater tabutéma, miközben a dilidoki, megszeppentségét leplezendő a két ügynök közt felfedezni vélt szexuális feszültségről és Booth visszafojtott agressziójáról érdeklődik.

Carlsonnak van két törött térde, és a halál okaként egy golyó nélküli golyónyom a bal szeme helyén. A Brennan, Booth, Perotta trió felkeresi az áldozat lakását és megtudják, hogy az mellett, hogy már-már igénytelenül rendetlen volt, kihasználta a belezúgott főbérlőnőjét, és eltűnése előtt pénzt kért valamire. Visszatérve a Jeffersonianbe Brennan kielemzi, hogy miért vonzódhat a hullában könyékig turkáló Cam a jégkorongozókhoz. A főnökasszonyt Hodgins érkezése menti meg, aki megint csak hosszú bevezetőbe kezd a gyilkossági helyszín kapcsán, így a jégpályára vonatkozó elméletét most Brennan csapja le. Kár, hogy ez a nyom is Boothra mutat, hisz a legközelebbi pálya az, ahol elverte Carlsont.

Oda már csak Booth és Perotta mennek édes kettesben, az áldozat csapattársaitól pedig megtudják, hogy Carlson egy másik meccsen egy rendőrrel keveredett bunyóba. Illetve egy szintén jelenlévő alkalmi kapcsolatától azt, hogy a lakásban talált cetli egy illegális pókerklubra utalt. Végre előkerül Angela is, de csak hogy egy kétszavas statiszta szerepben lézengjen, miközben Brennan verésből eredő bordazúzódást azonosít az áldozaton, majd Cam fejrázós jelzését félre értelmezve, bátorítás helyett lecseszi Wendellt, amiért nem vette észre. Mikor tisztázzák, megjegyzi, hogy Booth szerint rossz a nonverbális kommunikációban. Hát, ja.

Boothék eközben némi felesleges ajtóberugdosás és hatástalan FBI-os stukker villogtatás kíséretében felkeresik a pókerklubbot, amit a kínai éttermes álca és az Albie név ellenére egy fekete csaj üzemeltet. Nem ő nyíratta ki Carlsont, ártott volna az üzletnek. Különben is pasasnak csak időnként voltak rossz szériái, és legutóbbi tartozását is rendezte egy értékes karkötővel. Következő megálló a jégpálya, amit az áldozat letüdőzött, így érdemes lenne rajta vérnyomokat keresni. Ide már Brennan is velük tart, és azonnal neki is esne a jégnek. Mivel azonban ez nem a CSI, hogy négykézláb, zseblámpával kússzanak körbe, így Booth intéz nekik egy kis UV-s hangulatfényt. A sok hokimeccses vérpötty és paca között hamar meglesz a szem kiszúrásos tócsa.

Jégpálya – legalább részben – beolvasztva és az intézetbe szállítva DNS elemzésre, valamint, hogy Wendell kirakóst játszhasson az áldozat koponyájával és a jégsimítóból előkerült fogakkal. Mostanra Angela is kapott szöveget meg munkát. Nézegeti a pályáról készült vérnyomos fotókat, de Hodgins és Wendell jönnek rá, hogy Camnek a gyilkos DNS-ét is keresnie kell az olvasztott jégben, aztán elhúznak Carlson lakására, hogy kiderítsék a valamiért hirtelen fontosnak tűnő akváriumi halpusztulás okait. Booth csak nem ússza meg, hogy Sweets megpróbáljon a fejében kotorni a nehéz gyerekkor kapcsán, de az eredmény megint csak egy felspannolt FBI-os és egy megszeppent dilidoki. Hodginsék közben bezacskózzák a döglött halakat, de még mindig nem tudni miért.

Meg van Carlson hívás listája, és az utolsó meccse után többször hívta a rendőrt, akivel a csapattársai szerint közben összeverekedtek. Érdemes lenne tőle DNS mintát szerezni, de indíték nélkül nem lesz parancs, így azt találják ki, hogy az esti meccsen Booth majd tesz róla, hogy az illető vérezzen, Wendell meg két gól között vérmintát gyűjt. Booth rajongótábora, Perotta és Brannen együtt nézik a meccset, és az ügynöknő arról érdeklődik, hogy a kolléga az a mindenkivel flörtölős típus-e, mire kimerítő orvosi választ kap a csillogó szem és a szexuális vonzódás kapcsolatáról.

A pályán eközben nem pont a terv szerint alakulnak a dolgok. Az ellenfél nagy részét Boothnak elég könnyen sikerül véradásra „bírnia”, a fő gyanúsított viszont egy igazi birka türelmű alak, aki egészen jól tűri a folyamatos ellene irányuló szabálytalankodást. Végül aztán csak elszakad a cérna nála is és padlóra küldi Bootht, aki sisakját vesztve úgy beveri a fejét, hogy rögtön egy híres jégkorongozót hallucinál. A hallucinált alak igazi polihisztor, mert jégkorong edzés mellett nyomozási tanácsokat is, mondván figyeljenek az egész ellenfél csapatra, illetve a Sweets által felvetett aggodalmakat is eloszlatja azzal, hogy Booth egy védelmező alkat, nem olyan, mint az apja. Mire magához tér, Bones már aggódva térdel mellette, Perotta ügynök meg sehol. Ennyit a vonzalomról. Ja, és Wendel megszerezte az ellenfél vérét.

A Jeffersonianben Hodgins éppen aranyhal turmixot készít és megállapítja, hogy  ammónium-hidroxid mérgezésben pusztultak el. Közben mellékesen Roxieról faggatja az arra téved Angelát, majd a zavart visszakérdezésre megemlíti, hogy újra randevúzni kezdett,. Végül közösen örömködnek, hogy túlléptek a szakításon. A fejsérülés hírére Sweets is előkerül, a hallucináció meg különösen érdekli, de csak a gyilkossággal  kapocslatos hallja, mert a személyes részre Booth elvileg nem emlékszik. Hodgins és Wendell visszatérnek az áldozat lakására, mert a koszfészek közepén nem értik az ammóniás tisztítás okát, de csak addig, míg egy rakás ékszert nem találnak az akvárium fenekén. Carlson tűzoltó volt, és egy oltás alkalmával lenyúlta, megtisztította és az akváriumba rejtette őket, ezért pusztultak el a halak. Kártyaadósságát is az egyik darabbal rendezte. A végeredménnyel mindenki elégedett, Perotta ügynök meg is dicséri Hodginsékat, akik ennek ellenére kikérik maguknak, hogy az ő emberei lennének. Ők Booth emberei.

Aki ezalatt otthon próbálja megoldani az ügyet a hallucinációs tanács alapján, miközben Bones levesért szaladgál neki, és a hoki cucca között talál egy gyilkos fegyvernek beillő fűző húzót. Carlson és három csapattársa már a gimiben is együtt játszott, és most együtt is dolgoznak tűzoltóként, így berángatják őket az ékszerügy kapcsán. Carlson korábban tönkre tette egyikük profi hoki karrierjét, így az illető megölte mikor az ékszerek kapcsán vitába keveredtek. Az egész epizódon keresztüli flörtölés ellenére Perotta helyett Booth Bonest viszi randira a jégpályára, aki – miközben megpróbál talpon maradni – bevallja, hogy nem szeretne más FBI-ossal dolgozni, majd megerősíti Bootht abban, hogy biztos nem lesz olyan, mint a faterja.

Címkék: dr. csont
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása